Sover du?

Har varit i skolan och gått igenom tentan. Jag är godkänd, fyra poäng från VG, så jag är väldigt nöjd. Fick med oss nästa hemtenta hem så det är väl bara att köra igång.

Hämtade den förlorade sonen vid tåget idag. Skönt att ha honom hemma igen. Satt i bilen och väntade och blev iskall. Försökte utläsa på skånetrafikens hemsida hur mycket försenat tåget skulle va, men de sidorna är inte gjorda för vanligt folk. Eller också är de det men det kan ju vara jag som inte är så vanlig då. Vi åkte till affären och pojken beställde lammstek. 329 kr kilot....det blev lövbiff. Taskigt? Ja, lite, men jag lovade honom till nästa gång när de säljer billigt med kort datum. Då ska jag köpa på mig och lägga i frysen. Lamm är så himla gott. Vi åkte för att tanka och sonen fixade det hela galant. Jag slapp gå ut och frysa men beklagade mig att bilen va så otroligt smutsig. Han övertalade mig att köra inom biltvätten. Det är andra gången i bilens liv som den blir maskintvättad. Killen på macken började kolla konstigt när jag frågade om "hjultvätt". Om jag inte ville ha det, skulle jag plocka av hjulen då? Han tyckte nog synd om pojken och förklarade tålmodigt vad hjultvätt innebar. Till slut enades vi om en guldtvätt om han lovade att bilen inte blev guldfärgad efter den. Han förklarade också hur vi skulle göra för att kunna sitta kvar i bilen under tvätten så vi slapp stå ute och frysa. Det skulle ingå "tork" också. Bilen var allt annat än torr när vi körde ut därifrån. Mycket ska man vara med om. Men vi hade det riktigt mysigt i bilen och skrattade mycket. 

Vi lagade maten tillsammans och gjorde ugnstekta potatisar med massor av smör och vitlök. Det va kanongott och jag åt alldeles för mycket. Blev så där proppmätt, nästan illamående. Efter maten fulländades julen med mandelmusslor med grädde och sylt. Om matjesill, gräslök, potatis gräddfil och jordgubbar gör midsommar så är det mandelmusslor som gör julen. Det slank minsann ner tre stycken!! 

Dagens medvind:
Tentaresultatet.
Goa klasskamrater.
Vår lärare som är en riktig mysfarbror.
God mat. Speciellt mandelmusslorna.
Hundpromenad.
Sonens återkomst.

Dagens motvind:
Soporna luktar illa. Jag måste ta ut dem själv.
Ingen ved inne.
Åt för mycket.

Dagens vindstilla:
Idag pratade vi om missbruk och riskbruk av alkohol. Hur närmar man sig såna frågor på individnivå? Som kvinna kan du dricka 7 glas vin och 4 starköl jämt fördelat på veckans alla dagar utan att hamna i riskbruksgruppen. Det är ganska mycket... Vi pratade också om hur farligt det är att vara stilla eller inte sova tillräckligt. Så just nu hoppas jag att jag inte vaknar före åtta i morgonbitti....Vi är lediga  :)))

Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt.

Mätta kramar Diana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0