Födelsedag

Dagens medvind:
Tabletter är fantastiska. Känner inte nåt alls.
Var hos mamma och åt gott. Smörgåstårta och blåbärspaj.
Broren och hans käresta var också där. Hon är väldigt trevlig.
Hann inom blomsteraffären och köpte alldeles för dyra blommor till mor min. Men de va superfina, liksom spetsiga vita tulpaner med rosa gerbera i, cellofan och rosa snöre.

Dagens motvind:
Det är så väldigt mörkt att köra när det ösregnar.
Vill springa. Men vågar inte när jag äter analgetika.

Vindstilla:
Sonen städade toan och bäddade rent i sängen självmant i kväll. Och letade upp sina nycklar och planerade för att min cykel inte skulle stå kvar på skolan i morgon och över helgen. Han planerar att stiga upp tidigt i morgon. Undrar vad som hänt?

Tårtkram D.

Och regnet det bara faller ner

Dagen har varit nästan helt vindstilla.
Sov bara enstaka timmar i natt, känner mig som en överkörd katt. Ringde VC i morse men akuttiderna va slut så det är bara att prova lyckan i morgon igen....suck. Jobbade några timmar efter en skogsrunda i morse. Har nåt så in i bänken ont i nacken o ner mellan skulderbladen idag. Känner en viss ischiassmärta ner i benet också. Villintevillintevillinte. Har tagit piller. De hjälper. Men jag ska inte göra den pillerkombon egentligen. Men det hjälper bra mot det onda...och jag får väl stå ut med lite extra näsblod och blåmärken. Har en massagetid bokad till i morgon och hoppas att det kan lindra.

Var hos glasmeckarna med stenskottet på bilen. Inte ens en kopp kaffe kunde man få medan man väntade. Inte ens en dagstidning. De borde vara lite med kundfokuserade. Det kostar så lite men ger så mycket. I Sverige är det ju faktiskt praxis med kaffe kl. 15.

Snart ska jag åka hem till mamma och äta smörgåstårta. Hon fyller år idag och jag ska köpa en stavmixer till henne. Först ska jag mobilisera alla krafter jag kan hitta för att vika tvätten och dammsuga.

Ontkramar D.  


Fila fötter

Idag har jag suttit vid datorn nästan hela dagen. Läst och läst och läst. Jag är helt stel och öm i kroppen och det ska bli så skönt att kypa in i en varm dusch o sen ner i sängen.

Medvind:
Det är intressant läsning. Handlar om unga och internet.
Jag har ingen som stör mig. Sonen har varit hemma hos en kompis och spelat spel.
Jag kan äta vad jag vill var jag vill. Det vill säga kakor och glass vid datorn som aldrig barnen fått göra...hehe.
Fått en tid på VC.
Slängde ut skinka på gräsmattan till hundarna så de har varit sysselsatta en bra stund.

Motvind:
En propp gick. Som tur är är jag en hobbyelektriker och kunde genast åtgärda problemet. :) Men jag undrar varför? Kan va lite hemmabygge i elen just i den delen där proppen gick...Hm.

Vindstilla:
Skulle gå med hundarna precis när mamma o pappa dök upp. Fick med dem på en slinga. Inte gick det speciellt fort men ändå. De skulle behöva åtta såna rundor om dagen. Så hade de sluppit några av pillerna de knaprar.

Nu kallar duschen!!!

Hemmaspakram D.



Renoveringsobjekt?

20 % av alla tjejer mellan 16-23 år har någon gång blivit utsatt för penetrerat sexuellt våld eller tvång. Av tio tjejer du känner i denna åldersgruppen är det två som blivit utsatta för detta. Siffran för killar i samma ålder är något lägre. Men varje människa som blir utsatt för detta är en för mycket. Det kan ge skador som ger ohälsa för resten av livet. Humant och samhällsekonomiskt är det helt oacceptabelt. Mycket sexuellt tvång och våld sker över nätet, dock inte penetrerat av naturliga orsaker. Ska vi då stänga ner internet för att skydda våra barn? NEJ. Vi lär barnen trafikregler för att skydda dem i trafiken och samma sak måste vi göra med internet. Vi måste prata med barnen och lära dem vilka faror som finns utan att skrämma dem. Först då kan de surfa fritt och säkert. Olyckor sker i trafiken hur många cykelhjälmar vi än spänner på ungarna och så kommer också att ske över nätet. Men det är fler cyklister utan hjälm som dör än med. Börja prata surf-förstånd med era barn!!!

Medvind:
Har gått promenad i stilla regn och fågelsång. Glada hundar som fick springa fritt.
Har läst ganska mycket redan idag och hoppas jag kommit på ett  bra ämne att skriva om.
Har en knävärmare som sover i vilken ställning som helst bara han får va i knät. Man kan värma händerna på honom också. :) Det är mysigt när han drömmer, då spritter det i hela kroppen på honom.

Motvind:
Är väldigt stel i nacken idag, försökt ringa försäkringsbolaget men blir bollad fram och tillbaka och ingen vet nånting. Och på VC är det sju före mig i kön och jag vet att den sköterskan som sitter där och svarar kan prata i all oändlighet med alla som ringer.
Blir otroligt trött i ögonen av att läsa på skärmen.
Rumpan somnar när jag suttit för länge.

Vindstilla:
Ska lära mig word i morgon för att kunna göra en rapport. Ska ha innehållsförteckning, försättsblad osv och jag vet inte hur man får till det riktigt. Men det finns väl att läsa sig till nånstans. Jag har ju inte så mkt annat att läsa.....Mmooohhhaaaaaahahaha!!
Måste nog hinna med en springetur med så jag får loss lite skräp i huvet.

Middagskram D.


Kommunicera mera

Även om man är fullt frisk är det faktiskt helt ok att bryta i hop och tycka livet är skit. Man får göra det en stund eller en lite längre stund om man vill. Men sen är det bra om man reser sig och går vidare en bit innan det är dags för nästa bryt. Idag har jag inte haft nåt brytihop.Men du som haft det: det är helt ok.  

Dagens medvind:
Lilla loppan kom in i sängen i morse och vi myste och busade med hundarna i sängen. Hennes lilla fnittrande varma kropp är så härlig.
Söndagsfrukost med ägg, grovbröd och fil. Mums.
Sprang långa rundan. Solen sken och perfekt klädd. Jag säger bara: flow. I sista backen lovade jag kroppen att få gå, just då möter jag några promenadnissar. Sakta ner då? No way. Bra med en extra knuff ibland. Nu vet jag att jag orkar. Även jobbigaste backen.
Storsonen övningskörde, det går bra. Inga Sobril hittills :)

Dagens motvind:
Sängen är full av hundhår...Borderterriern behöver plockas, helst i går.
Åt alldeles för mycket på BK. Plus en Tiramisu med elva E-nummer och 26 andra ingredienser i när jag kom hem..Så där läskigt mätt med halsbränna....också lovar jag mig själv att aldrig mer göra samma misstag. Eh?
Mellansonen ville gå på bio. Men han har inte ställt upp på mina villkor i helgen och då tänker jag inte ställa upp för honom. Tjurskallig? Ja, lite. Men vi kan gå på tisdag i stället när jag har bättre tid och inte så mycket annat palnerat.

Vindstilla:
Har några knasiga saker att få kollat hos läkare egentligen. Men jag pallar inte boka tid till det också nu. Har väntat på att nackspärren ska komma, har haft känningar ett tag nu. Men den kommer inte ändå blir jag bara stelare i nacken och det har börjat knaka när jag rör på huvet. Kanske efter grismördarkrocken? Vad säger man när man ringer och bokar tid? Hej, jag har mördat en gris, har fyra födelsemärke som troligtvis behöver tas bort plus ett åderbråck som börjat göra ont. Kan jag även få en extra kvart med doktorn och diskutera biverkningar av medicinen på? Som värsta pensionären. Jag provar nog massage först för nacken så får det andra göras sen nån gång...Fast kommer jag i gång och springa ordentligt så kanske det släpper av sig själv. Allt löser sig, sa käringen när hon sket i vasken.

Imorgon ska jag jobba lång dag och ha medarbetarsamtal med min chef. Det ska bli intressant.

Hälften av våra svårigheter är påhittade och om vi pratar om dem så försvinner de.



Sommartidskramar D.

Hjärtat blöder och räcker inte till

Dagens medvind:
Solen sken och det blev en härlig morgonpromenad med hundarna.
Bilen är städad och tvättad.
Tvättkorgen är så gott som tom.

Dagens motvind:
Sovit för få timmar i natt igen.
Är bara trött sur och irriterad, mest på barnen och det är inte rättvist. De gör så gott de kan.
Kollade runt på lite lägenheter på Hemnet. Hittade en fin inne i stan men vet ju inte ens om det är där jag vill bo. Får väl börja ringa runt på tisdag.
Inser att jag behöver röja och städa lite överallt. Men orkar ju bara inte. Allt läggs på hög. Kanske för att jag är en hög människa. Vad knäppt det blir med särskrivning...
En annan insikt är också att om jag flyttar härifrån är det kört med hundarna. Har ju blivit lite beroende av att grannarna ställer upp.

Vindstilla:
Hela flocken har bara ätit skräp idag. Min egen meny har varit: Macka med ost, fil, kaffe, 2 våfflor med grädde och sylt, två bananer, en påse nötter och lite smågodis. Hann med ett äpple också medan jag gräddade våfflorna.
Var på sjukan och hälsade på Mr Frankenstein him self. Han borde ha tapperhetsmedalj. Eller också inte. I ett sånt läge finns det ingen som varken ska eller behöver va tapper. Det är helt ok att bryta ihop och tycka att livet är skit. Och det är väl när man kan visa sitt innersta verkliga sanna jag som man är tapper på riktigt, när man inte klistrar på låtsasstyrkan och försöker inbilla sin omgivning att allt är som vanligt. 

Fick några ord på vägen av min bloggkollega "En myras memoarer": (google är fantastiskt, jag tror det är denna du syftade på? ;))

 Det var en gång en sibirisk näktergal som ville flyga ända upp till solen. Näktergalen flög så högt att hon frös till is och ramlade med en hård duns ned på den hårdfrusna sibiriska tundran. Då kom den sibiriska kon och släppte en rejält stor kopladuska rakt ned på den stelfrusna sibiriska näktergalen. Då hände det sig så att i denna ångande värme, mitt i kopladuskan, tinade näktergalen upp och kom åter till liv. Hon hade dock problem att komma ur sin kletighet. Då kom den sibiriska katten och befriade den sibiriska näktergalen ur hennes svåra dilemma. I sin tacksamhet över sin frihet började näktergalen sjunga och drilla så snart hon fått huvudet över ytan, varpå den sibiriska katten åt upp den sibiriska näktergalen. Sensmoral: 1. Ju högre du flyger, desto hårdare faller du 2. Den som kastar skit på dig, måste inte nödvändigtvis vara din fiende. 3. Den som befriar eller räddar dig i från faran måste inte nödvändigtvis vara din vän. 4. Sjung inte när du sitter till halsen mitt i skiten.

Så sant så sant....

Nu är denna dagen slut. Kram Lady Di.




Tonvis av sten föll från hjärtat av ett enda hej

Medvind:
Jag tänkte skriva en massa konstiga helt betydelselösa grejer som tex att jag kan köra minst 60 mil på full tank, att det va trevligt med våffelkväll efter jobbet (fick norrlandsbesök minsann!!! o det va inte helt betydelselöst) att det är skönt att hundarna verkar må bättre, att det är mysigt framför brasan och annat. Idag är det faktiskt bara en enda sak som betyder allt: Operationen gick bra.

Motvind:
Lovat att vara discochaffis till sonen. Ångrar det nu. Vill lägga mig o sova. Men får försöka vara vaken ett par timmar till.

Vindstilla:
Borde verkligen leva mera här och nu, istället tänker jag hela tiden på vad jag ska göra sen.Men när är sen? Sen kanske inte kommer så det vore bättre att bara tänka vad som sker just nu. Och just nu sker det i detta nu att jag ska börja lägga in mina räkningar...usch.

OCRkram D. 

Eller hur?

Dagens medvind:
Sovit riktigt djupt och länge. Utvilad i morse. Vaknade innan klockan ringde.
Jobbar. Har nåt att göra så tiden går lite fortare.

Dagens motvind:
Sovit så hårt att jag inte vänt mig, är stel och har ont i rygg och nacke. Det är nog dags för en ordentlig massageomgång, längesen sist.
Har dålig fokus på jobbet, tankarna är nån helt annanstans.
Lunchen går alltid för fort, hade planerat att hinna in i affären en runda så jag slipper det i kväll. Hinner inte inom bolaget heller för en flaska vin till ikväll, suck.

Vindstilla:
Hoppas att kirurgerna på MAS haft en riktigt härlig och fin morgon. Att de är tillfredsställda och glada och stadiga på handen idag.
Glömde tanka bilen igår. Att tanka är bland det tråkigaste jag vet. Det är alltid så jädra kallt på macken.
Fasen vad jag har mycket att gnälla över, verkliga i-landsproblem.....men så bor jag i ett i-land också så det är kanske inte konstigt. Hade jag bott i Kongo hade jag haft U-landsproblem och de gnäller säkert över sina småkrämpor också. Och de får ju inte det bättre för att jag låter bli att gnälla.

Kram D.

Blåsa

Väntar på en maskin tvätt som ska bli klar. Sonen ska på disco i morgon och vill ha speciella byxor. Jo, så va det väl...jag hade också mina favvokläder.

Dagens medvind:
Presentationen i skolan kändes bra.
Solen sken.
Kom i god tid till skolan, hann med en bulle och kaffe innan vi började.
När jag hämtat Loppan på fritan ville hon att jag skulle gå en extra runda med hundarna så hon kunde åka sparkcykel med. Så gjorde vi och det var skönt att va ute i solen, bara gå i lugnt tempo och fundera, tänka på livets mysterier och slappna av.

Dagens motvind:
Gick in till centrum för att äta lunch, fick skoskav, ajsomattan. Hål på blåsan också.Ajajajaj.
Kom hem och fick börja med att städa köket efter sonens härjningar i går kväll. Men han är ju ändå duktig som reder sig själv. Han hade lagat indisk kycklinggryta. Skulle varit kul att smakat.
Fick kursens sista uppgift. Den känns helt oöverkomlig...men tänker inte fundera så mycket mer på den idag när jag är helt utmattad av långvarig sömnbrist. En del självförvållad. Det är svårt att va vuxen ibland när ingen säger åt en att det är läggdags. Kanske kan deala med nån att vi ringer varandra när det är dags...Läste Bamsetidning för Loppan och ögonen gick helt i kors.  

Vindstilla:
pratade en stund med grannen som tvättade bilen. Han är en av mina hjältar. Han cyklar till stationen varje dag. Jag menar verkligen varje dag.
Grannen flicka kom in och ville leka men det ville inte Loppan. Men grannflickan stannade kvar o va med mig i köket och lagade mat. Hon är mysig.
Skönt att jag är trött annars hade det varit svårt att sova. Har en mycket älskad vän på sjukhuset och försöker tänka att det inte finns så mycket jag kan göra så det är ju ingen idé att gå omkring och känna oro och rädsla. Men det är helt omänskligt att ens tro att de tankarna skulle ha nån som helst effekt. Jag är rädd och orolig men ska försöka skingra tankarna i morgon med jobb hela lååååånga dagen.

Oroliga kramar D.



Åh, vad jag längtar....

Vinkväll

Dagens medvind:
Suttit på mysigt cafe med härliga klasskamrater på förmiddagen.
Tog en runda på HM och hittade ett par jeans som faktiskt satt ganska ok. Annars brukar jag vara tillräckligt vanskapt för att allt ska sitta helt konstigt. Tack Annika för support med storlekar. Man ska va två...:)

Dagens motvind:
Känner viss stress inför helgen, eller kanske mest nervositet o rädsla. Kör ihop sig med barnvakt men det går nog att lösa.
Var på sex o samlevnadskurs med en oerhört dålig föreläsare som hade ett alltför intressant ämne att slösa bort. Mindfulness och relationer. men han förklarade inte ens vad mindfulness går ut på så de som inte hört talas om det fatta förmodligen nada. Synd.

Vindstilla:
Är bara trött o behöver sova.
Imorgon är det redovisning och just nu känns det helt ok, men imorgon kommer jag va nervös. För vad vet jag inte. Kankse mest för att jag ska va en sån där som står där framme o bara säger: Öhhh, Ehhh,   Mmmm. Men det blir nog bra. Jag vet ju vad jag ska prata om iaf.
Behöver verkligen förnya underklädeslådans innehåll. Ska bara hitta rätt. är ju superkräsen.

Vinkramar D.

Helt ok

Dagens medvind:
Lämnade in tentan och fick den godkänd! YES!
Åt lunch ute på trappan i solen och det va häääärligt.
Sprang en runda i det vackra vårvädret i bara t-shirt! Fick slänga av fleecen ganska meddetsamma. Hörde hackspetten och det va ett jäkla liv på småfåglarna.
Fick gjort presentationen klar o lagd på usb. Tack för supporten!

Dages motvind:
Fick en konstig känning i högra vaden ner mot hälsenan som inte vill släppa. Suck.
Suttit vid datorn hela dagen o är helt stel i kroppen och ögonen svider.
Var och handlade och det blev mycket dyrare än budget tillåter, men har lite svårt att säga nej till lilla Loppan.

Vindstilla:
Sängdags.

Gonattkram D.

Räddhare

Allt är nytt, skört, sprött och vackert. Som en liten blomma som nyss tagit sig upp ur jorden och för första gången ser och känner solstrålarna. Vilken sekund som helst kan det komma en stor lerig fot med kraftig känga och bara trampa, krossa, mosa och förstöra.
Gode Gud, om du finns, låt växtkraften spira och den lilla späda blomman bli en livskraftig stor, stark perenn som varken väder, vind eller mänskligheten kan förstöra. Skydda den mot allt ont och låt den växa och frodas till en urskog som bara fortsätter leva i all evighet.

D.



Kosttillägg

Dagens medvind:
Intressant föreläsning, Bosse är verkligen underhållande...eller iaf lite roligare än vissa andra. Han håller på att forska om estetiska uttrycksmedel för funktionshindrade. Han tycker det  har med yttrandefriheten att göra.
Tranor=vår!!!!! Såg ca 140 st. Det är mäktigt. Man får stanna upp o stå en stund o bara glo på dem. Härligt ljud också, lite sorgset men ändå bestämt.
Kom ihåg att köra till glasmästaren o beställa tid för stenskottslagning. Trodde jag aldrig om mig själv, men man lär sig nåt nytt varje dag...

Dagens motvind:
Det tar emot att börja med tentan. Referenser är så krångligt...:(
Var hos tandläkaren. Igen. Blä. Dyrt. Läskigt. Lite ont. Hade tänkt springa men är rädd att det börjar bulta om pulsen stiger för mycket.
Sonens tandställning bråkar. Orkar inte, hoppas att den tandläkaren som ska dra ut sista tanden på honom på onsdag kan fixa den så vi slipper åka till Kristianstad för 2 minuters jobb.
Tandläkaren skavde upp läppen på mig och nu svider det när jag äter salta nötter. Får väl gå och fixa nån ordentlig kvällsmat....


Vindstilla:
Ska redovisa min nätetnografiuppgiften på torsdag. Ska bli kul men ändå lite läskigt. Vet ju inte hur mycket "läraren" förväntar sig.
Loppan pratar mycket om en tjej som sov över hos dem i helgen hos hennes pappa. Erkänner: blandade känslor, men hon verkar glad och pratar bara positivt så hon har nog inte fått några stora men av det.
Vägde mig i morse och jag går inte upp fast jag inte tränar och äter jätteslarvigt. Vi ska välja kurser till nästa år och kanske jag skulle behöva välja näringslära för att ta tag i min egen kost....men....nej...jag ska ju välja sex o samlevnad. För att få ett bättre sexliv då eller?? Hm. Nej, tror inte det. Skulle va kul att läsa hälsopsykologi men man får bara välja en. Hur sjutton ska man kunna göra det, allt är ju intressant!

Lasagnekram D. 



Gegga. Det töar.

Ensam helg? Nej, nej, nej...

Lördagens medvind:
Jobb+kollegor=roligt.
Sprang en runda. Skönt.
Trevligt spelsällskap på kvällen. Jag vann Geni   :))))
God lasagne.
Mysig kväll framför brasan.
En skön famn att sova i.

Lördagens motvind:
Trött på morgonen.
Snö i skogen så jag fick springa i byn. Inte kul.
Trattarna på hundarna börjar bli vansinnigt besvärligt.
Åt för mycket godis.

Lördagens vindstilla:
Jag är verkligen glad och tacksam över att ha underbara människor i min närhet.
Snälla Johanna hjälpte mig att göra slingor i håret. Jag är helnöjd. Tack!


Lite vänlighet person till person är mer värt än bortkastad kärlek på hela befolkningen.


Söndagens medvind:
Låg länge i sängen i morse, nästan för länge. Fast det kan man kanske inte?
Gick en runda i skogen med hundarna.
Åt god middag hos svärdotterns farmor.
Sonen och Loppan kom i kväll.

Söndagens motvind:
Kallt att kolla på utefotboll.
Hann inte med att skriva klart tentan som jag planerat.
Känns extra ensamt att gå o lägga mig ikväll.

Söndagens vindstilla:
Har börjat bläddra framåt i kalendern. Det finns en framtid. Fast jag vill ändå försöka leva här och nu. Men jag behöver något att se fram emot, nåt att längta efter.
Har inga djupare tankar idag. Är trött.
Ska sova. NU.

Slutpåhelgenkram D.

Religös känsla

Ibland tänker jag att det ska bli skönt att vara helt ensam, men sen om man får sällskap så är det det bästa som finns.

Medvind:
Hunnit med fotoutställning, observation på stationen, handla och en trevlig spelkväll. Många väldigt fina bilder var där på utställningen, men inte så bra som förra året. I år va det bara en handfull riktigt riktigt bra bilder. Men det är ändå avslappnande och lite mäktigt att gå där och titta. Jag tog riktigt god tid på mig fast jag va hungrig och kände mig grinig.

Motvind:
Satt på stationen och blev vittne till hur tonåringarna fick en leverans alkohol. Kändes knasigt.
Jag vann inte Geni, men va riktigt nära....Vinnarfrågan var en barnfråga som hade hamnat fel. Så måste det ha varit ;)
Det är svårt att handla till bara sig själv. Blir lätt för mycket. Ibland är vi fem, ibland bara jag, svårt att veta hur mycket man behöver.  

Vindstilla:
Har eldat i kaminen, skööönt, var så himla frusen och kall efter att ha suttit på stationen en timme och glott på folk.
Nu ska jag sova. Jobb i morgon. Ska bli kuuuul!!

Bildkramar D.

Rosor äro röda violer äro blå

Om jag var en blomma skulle jag va en ros. En knoppad ros, sådär hård och innesluten. En ros öppnar inte sig och slår inte ut och blir en blomma förrän man sätter den i riktigt hett vatten.
Jag behöver nån som kan sätta mig i det heta vattnet.

Äh, vilket dravel....
Kram


Springa för livet

Medvind:
Har äntligen fått färdigt ett av arbetena och skickat in. Hoppas jag får göra en redovisning av det. Många i klassen är nyfikna. Känner att jag skulle vilja göra en djupare analys av sajten jag valde. Den heter Bodycontact.com och är en sajt där du kan hitta sexpartner. Undrar hur många av de 80 000 användarna som verkligen träffas IRL. Men några har ju varit medlemmar sedan 2004 och man kan ju säga att det är tålmodiga människor om de inte fått ett enda napp på så många år...
Gick en slinga med hundarna i morse. Allt är vitt och vackert och inbäddat i ett lager av is. Fantastiskt vilka konstverk naturen kan skapa.

Motvind:
Bet sönder min nylagade tand. TYYYYPISKT!!! som Lille Skutt skulle sagt om Skalman. Aldrig får man va riktigt glad. Dit igen på måndag....sucksuckodubbelsuck. (det gör iaf inte ont)
Behöver springa, hoppas snön försvinner.
Ska börja på den underkända tentan som handlade om samhällsanalyser....trippelsuck...
Slarvar med maten. Bryr mig inte så mycket, tränar ju ändå inte.

Vindstilla:
Ska försöka hinna med naturfotofestivalen i dag. Ska ändå upp till stan och sitta på centralen en timme och observera ungdomar för ett skolarbete.
Det går lite lättare att stiga upp på morgonen när det är ljust ute.
Fick inbjudan till Lidingöloppet. Villvillvill springa i år också. Måste bara komma igång med träningen. Ordentligt. Ska anmäla mig till Blodomloppet eller nåt annat också så jag sätter lite press på mig.

Lunchkram D.


Det blåser visst upp igen

Det blev inte så långt uppehåll....Vindarna påminner mig om att livet ändå går, hur vindstilla det än är. Men livet är ju sånt. Ibland går det på snabbspolning framåt och ibland är det dags att trycka på paus. Jag ska prova trycka upp pausknappen igen och försöka att inte trycka in snabbspolning framåt. Det trasslar alltid till sig då och fnurran blir så väldigt besvärlig att reda ut.

Dagens medvind:
Åkte till skolan och jag har verkligen världens underbaraste klasskompisar! De har fått mig med i matchen igen.
Livsgnistan har återvänt, det finns en sol bak molnen, jag bara vet det.
Åkte direkt till jobbet och möter mina favvokollegor. Det var väldigt lugnt idag, nästan lite tråkigt. Men å andra sidan kan man ägna varje kund lite mer uppmärksamhet och vinna lite förtroende och nöjdkundkänsla ;)
Har ett andningshål i studierna i helgen så jag kan komma ikapp det jag ligger efter. 
Räknade ut att bilen drar precis halvlitern milen, helt ok.
Kört långt i dag och lyssnat på Melissa Horn. Hennes texter och musiken är underbar.

Dagens motvind:
Saknar jobbet....satt i kassan och gjorde en försäljningsuppföljning och blev lite nostalgisk.
Det snöade och var snor haalt på vägen hem.
Storhunden luktade inte gott idag...undrar om det är öronen som börjar spöka under tratten.

Vindstilla:
Var på RFSU kurs i går och det handlade om prostitution. Superintressant. Föreläsaren slog hål på hur många myter och fördomar som helst. Jag längtar redan till nästa onsdag.
Har stor förhoppning på morgondagen, hoppas den infrias :))
Jag älskar att kunna ha bilen i garaget!!!



Hoppomlivetkramar D. 

Det har mojnat

Eftersom mitt liv är helt vindstilla för tillfället och jag känner att jag oroar mer än jag roar med att skriva här så tänker jag ta en paus.
Tack ni tappra som följt och läst...
Det är möjligt att det blåser upp igen snart..

Många stora varma kramar D.


Skalman

Om jag va en seriefigur skulle jag vilja va Skalman. Mat och sovklocka=perfekt. Aldrig skynda, alltid lösningar. Och mat o sovklockan kan man säkert ställa in på enbart sovklocka. Det skulle jag göra om jag hade den idag. Skulle va så skönt. Om jag kände minsta uns energ i går så är den puts väck idag. Finns tusen saker jag skulle kunna göra och ha tid med idag men är helt oförmögen att ta mig an något.

Medvind:
Simskolan gick smärtfritt. Skönt att få en stunds ostört samtal med grannen. Hon är underbar. Synd hon är gift.

Motvind:
Försökte mig på pannkakor till lunch. Varför? Jag KAN ju inte steka pannkakor. Antagligen är det för att pojkarnas bonusmorsa är superb på det och jag vill också va det. Men jag ska aldrig mer göra det. From nu är det plättar som gäller.
Stackars hunden har jätteont och veterinärerna jag får tag på vill inte skriva ut smärtstillare till honom

Vindstilla:
Vill bara gråta idag.

D.

Önskar jag kunde landa

Hundarna kom till ro vid tretiden i natt. De låg i min säng och strutarna tog emot överallt. I morse körde Loppan sin rosa sparkcykel till skolan meen kom på att hon skulle åka med sin pappa hem så jag fick ta hem sparkcykeln. Hade ju inga hundar med i morse så det var bara å börja sparka. Uppförsbacke hela vägen. Men fy attans va fort de går!!! Och jobbigt för benen!!! Ska nog skaffa en till mig själv också, även om maxvikten är 50 kg, Men jag ska inte välja en rosa med blommor på...

Dagens medvind:
Jobbat, jag älskar det verkligen. Vi har så roligt. 
Tror att tabletterna börjar göra riktig nytta även om jag känner mig lite avtrubbad. Lite mer energi känns det som. Men svårt att känna riktig glädje ändå.  Även om hjärtat tar ett glädjeskutt då och då.
Kommer hem sent, trött och hungrig. Då har sonen städat toan, plockat undan, tömt diskmaskinen, städat sitt eget rum och lagat mat! Han är bara så bra ibland! Faktiskt för det mesta. Efter maten va han ute och sprang en runda. Som tonårsförälder slutar man aldrig förvånas...

Dagens motvind:
Får 2 veckors ledigt i sommar...tjoho.
Lämnade inte in bildanalysen, ska skicka den i morgon. Skolarbetet står verkligen stilla.
Har hjärtklappning emellanåt fortfarande, idag extra mycket.
Känner mig gammal och förbrukad. Åderbråck, rynkor, slapp hud...Ibland vill jag va 17 år och göra om mina val.
Lägenheten är nog körd. Ringde i morse och det är 4-5 st som också ska titta.

Dagens vindstilla:
Funderar mycket på framtiden. Har ingen aning om nåt, varken vad jag vill eller inte vill. Allt är så himla komplicerat när jag har många att tänka på. Är så rädd för hur allt ska bli. Eller inte bli. Ibland vill jag bara att allt ska va som förut. Jag saknar tryggheten, någon att lita på, att få vila mot, som tar över när jag tar slut eller nån att skämma bort.
Behöver motivation. Finns det i Ullared tro?

Var inte rädd att göra ditt bästa i vad som ser ut att vara små jobb. Varje gång du klarar det kommer du att känna dig starkare. Om du gör små jobb bra, tenderar de stora att sköta sig själva.



Mossiga kramar D.


Klass 2 varning

Dagens medvind:
Mamma va här och lagade mat när jag och pappa kom hem från veterinären.
Loppan somnade som en stock efter två kapitel ur Diamantälvan Dianas äventyr hos den elaka Kung Bore.

Dagens motvind:
Hundarna gnäller och är oroliga och är otympliga i sina strutar.
Klockan är läggdags för längesen.

Vindstilla:
Det stormar ute.
Imorgon ska jag jobba. Ska bli kul.

Gonattkram D.

Idag klipps kulorna

Idag blir det gnäll.

Medvind:
Sitter och har faktiskt kommit i gång med min bildanalys. Läste igenom uppgiften en gång till och förstod vad jag skulle göra...bytte bild och nu går det lättare sett ur ett genusperspektiv. Lättare för kvinnan på bilden....NOT...men för mej, hehe.


Hade en väldigt trevlig kväll med värderingsövningar på kursen i går. Kan man ha riktigt bra sex utan att det är kärlek inblandat? Det blev intressanta diskussioner från två läger....Kul! Synd bara att vi inte är fler, det blir fler vinklingar på frågeställningarna då. Det är bra att få tänka efter var man har sin egen ståndpunkt, lära känna sig själv och bli förvånad över sina egna reaktioner ibland.
Johanna är riktigt duktig på tacopaj. Ser verkligen fram emot onsdagarna och hennes mat.Fast det är kanske min tur att laga på onsdag??? ;)

Motvind:
Är otroligt trött efter alldeles för lång tid med för lite sömn. Räcker inte till för allt, mycket neggotankar. Vaknar vid vargtimmen och kan omöjligt somna om men inte heller stiga upp. Annars kunde jag ju fått ganska mycket gjort när jag ändå är vaken...eller osså ente...
Det var snorhalt igår när jag skulle köra hem och jag var sömntrött, farligt att köra, fick ringa ett par samtal för att hålla mig vaken i snigeltempot...inte ens i en ny bil kan man köra fort när det är halt jöööö.
Var med min bäste vän på sjukan. Stackarn, han har ont. Inte ens smärtstillare för cancer hjälper honom. Funderar på att be till Gud eller nåt. Men eftersom han nog glömt bort mig ändå så tror jag mer på sjukvården. Det kommer bli bra. Men kan ju be ändå, som en extra livlina lr nåt.
Fick ett stenskott på nya bilen!!!! TYYYYYpiskt trist i-landsproblem...
Jag brukar gilla snö och nu snöar det ute.....men...DET RÄCKER NU!!!!!!

Vindstilla:
Idag ska hundarna kastreras och de har inte fått frukost. De springer här och studsar och tror att matte har fått hjärnsläpp som inte fattar. De springer fram och tillbaka till skåpet med maten i och gnäller och tittar och krafsar på mig. 
 
Analyskram D.

Det jag är bäst på går inte skriva offentligt

Medvind:
Va på Robinsonintervju. Inte så spännande som jag trodde men ändå. Massor av frågor och ett låååångt formulär.
Ikväll får jag träffa storsonen.

Motvind:
Trött, vill sova.
Mail från skolan att sonen stökat. Ggrrr..

Vindstilla:
Ikväll är det kurs. Ska bli kul.
Först ska jag äta Johannas tacopaj, det blir nog mer spännande än att svara på Robinsonfrågor.

TV-kramar D.


Snart är detta ett minne blott.
 

Hjärtat slår

Medvind:
Sprang en 3,5 km runda. Det va härligt, solen sken och det va barmark nästan hela vägen.
Grannen kom och putsade mina fönster utvändigt. Hon är världens bästa.
Mamma och pappa kom med fastlagsbullar. Jag klämde en till.

Motvind:
Fick en enorm hjärtklappning, störtnäsblod och ett kraftigt illamående när jag kom tillbaka från springrundan. Skitläskigt.
Lilla Loppan va jätteledsen i kväll. Hon vill inte till skolan i morgon. En kille i femman hade försökt binda fast henne med ett hopprep. Men det va nog mer än det. Lite gråt som behövde släppas ut. Hon är väldigt känslig.

Vindstilla:
Har skrivit till kursansvarig att jag inte orkar med studierna för tillfället. Får se vad hon svarar. Vet ju inte hur man gör med CSN o sånt om man inte klarar en kurs. Jag är ju inte sjuk..... bara i en liten kris.
Färgade håret i kväll. Det står alltid blond på paketet och det blir alltid rött. Nästa gång köper jag en där det står rött på så blir det nog blont.

Färgade kramar D. Skriver jag negerkramar kommer det väl att censureras bort....

 

Under isen

Medvind:
Solen skiner. Även i en liten del av hjärtat.
Loppans öronvärk hade gått över i morse.
Sonen drog ut ännu en tand och det gick väldigt smidigt, han har inte så ont men ska va stilla så vi sitter här med varsin dator och pluggar.

Motvind:
Var i skolan i går och fick ännu en gruppuppgift och ont i magen. Detta knäcker mig. Orkade inte ens prata med läraren efteråt.
Höjde dosen ytterligare, på eget bevåg. Biverkningarna kommer som ett brev på posten nästan direkt. Torr som en öken i munnen och jag är glad att jag är hemma och har nära till dörren med hjärtat på. Det är de lindrigaste.
Skolarbetet går trögt. Väldigt trögt.

Vindstilla:
Var hos juristen i morse och pratade om bodelningen. Det ska nog gå bra. Vi tog en fika på stan efteråt, det är ju fettisdagen så jag åt en semla.
Glömde ju bort att blogga i går.
Imorron är det Robinson-intervju. Det ska bli spännande!
Nu ska jag byta om och ut o springa en tur. Om magen tillåter...:/

Soliga kramar D.

  

Mars 6, 2011

Hade en väldigt trevlig kväll i går. Med härligt avslappnat sällskap. Vi hade så intressanta konversationer att vi glömde bort att spela spel som vi bestämt. Det gör vi nästa gång! 

Dagens medvind:
Gick i skogen. Solen sken. Hade trevligt sällskap av Johanna och Alex. Härligt.
Tvättade bilen.Är så väldigt glad för min bil. Fånigt, jag vet. Det är ju bara en bil. Men det är också frihet.
Lilla Loppan kom hem. En glad men förkyld unge som hade tusen saker att berätta.
Sonen kom hem. Han verkar harmonisk.
Gjorde en god gryta ikväll som det blev tre matlådor över av när alla ätit.

Dagens motvind:
Blev väckt av grannen i morse som ville låna kaffe. Jag som ville sova ut lääääänge. Hans kommentar när han insåg att han väckt mej: "Är du inte uppe? Det är ju Vasaloppet!!" Intresseklubben antecknade... 
Tröööött trött trött och less.
Bet sönder den provisoriska lagningen i tanden. Suck.
Loppan klagar på ont i öronen. Jag KAN inte va hemma från skolan mer. Suck, suck.
Försökte koncentrera mig på att läsa lite studielitteratur men det går bara runt, hittar ingen struktur och kommer inte i håg vad jag läser.
Har känningar i min onda höft igen. Suck, måste komma igång innan jag får ont överallt igen och inte kan komma igång alls.
Det är så himla mycke just nu. Kalendern är verkligen knökafull. Och allt måste genomföras. Men jag är helt oförmögen att motivera mig till mer än det allra nödvändigaste. Barnen har  varit här i en eftermiddag och jag är redan så jäkla less på att höra "mamma"... sen kommer hundarna o pockar på uppmärksamhet, mat och ut o kissa. Tvättade loppans jacka , får inte glömma hänga upp den så hon har nåt att ta på sig i morgon. 
Skulle färgat håret, orkar inte ikväll. 
Skulle vilja putsa fönsterna.
Skulle vilja ha svar på om jag får lägenheten.
Jag vill, jag vill jag vill, men orkar inte. 

Dagens kraftigaste motvind:
Har ångest över skolarbetet. Suck. Orkar orkar orkar inte ta tag i det, speciellt inte att styra upp ett grupparbete.

D.  

Skinande rent

Medvind:
Kom ut på trappan med hundarna och blev bländadav nåt stort runt gult. Det värmde lite i ansiktet. Påminner om nåt som jag varit med om förut för alldeles för längesen. Jag och hundarna gick långa rundan. Fåglarna är hysteriska, eller bara kåta efter en partner, vilket liv de kan föra. Det luktade jord och förruttnelse i skogen, vinters frysskåp har börjat tina och det som varit i dvala vaknar upp. Såg nyckelpigor i löven när jag satte mig på en slänt vid ett gäre för att sola och låta värmen tina min frusna själ. En näralivetupplevelse.
När jag kom hem satte jag mig vid husväggen och fick ta av mig jackan. Grannen kom och slog sig ner och vi löste de flesta världsproblemen. Blev inte riktigt klara med Libyen, men annars är allt klart. Nu sover hundarna gott och jag äter lunch.

Motvind:
När jag vaknade hade min tillfälligt inneboende nattgäst givit sig av. Utan att ens sätta på kaffe!!! Ärligt är jag tacksam att jag inte blev väckt, behöver all sömn jag kan få.
Läste nya uppgiften vi fått i skolan. Gruppuppgift. I don´t like. Orkar inte med relationer eller samarbete. Även om mina klasskompisar är jättegoa allihop.

Vindstilla:
Jag ska sätta i gång och röja här hemma. Det är tråkigt. Men blir skönt när det är klart. Kanske hinner tvätta bilen också. Men måste ju ha nåt att hitta på i morgon också.
Så sätt fart nu då!!!

Städkram Diana

Cyberspace

Jag tror det vänder nu.

Medvind:
Hade plånboken liggande i framsätet fullt synlig en hel natt med bilen parkerad längs med en av Malmös inte allt för trygga gata. Inget hände.
Hade polisen efter mig i dag på 90-väg. Höll 130 ganska länge innan jag såg att de va bakom mig. När det blev tvåfiligt körde de om och fortsatte utan att stoppa mig.
Fick pluggat i förmiddes nån timme och påbörjade powerpointpresentationen.
Har jobbat idag. Inte med favvokollegorna men det va bra ändå.
Fick mina böcker så jag kan läsa i helgen.
Fick vinsällskap i kväll, trevligt. Vi sitter vid brasan med en varsin dator i knät och chattar. Soooooocialt som attan. :)

Motvind:
Missade skolan idag.Var hos tandläkaren med sonen, 6 mils körning för ett besök på 7 minuter....
Var super hungrig när jag kom hem i kväll. Det betyder att allt jag gjorde blev suck och stön av. Började i affären med att hälla in en läckande fetaost in i jackärmen. Väl hemma så trillar påsen jag handlat med mat ner i golvet från köksbordet. När jag kör in bilen i garaget kör jag på en av mopederna. Ja, sen blir det en följetång av att allt som kan gå fel också gör det. 
Allt är kaos här hemma. Tvätt och smutsigt golv, toan behöver städas ordentligt och nån har täckt hela huset invändigt med ett tjockt lager damm.

Vindstilla:
Ska inte jobba i morgon. Ska städa och röja här hemma, gå långpromenad i skogen och börja läsa de nya böckerna jag fick idag.
Det här har blivit en tråkig dagboksblogg och det va ju inte meningen. 
Är stentrött.
Mår inte bra. Är så jäkla less på allt. Vill bara lägga ner men det är nåt som får mig att stiga upp. Kanske hundarna, de måste ju ut.

Trötta kramar D.



Det finns sämre sätt att vakna på

Medvind:
Hade en trevlig kväll igår som fortfarande får mig att le. Känner mig lite mer uppåt i dag. Ringde efter lägenhet och hoppas hoppas hoppas att jag får den. Hade verkligen varit perfekt. En fyra på marken.
Tandutdragningen på sonen i morse gick väldigt smidigt. Han verkar inte ha vidrigt överont, han har monterat ihop skrivbordet och håller på med sladdarna.
Va hos grannen en stund och hade en trevlig pratstund. Kommer bli tufft att lämna dem.

Motvind:
Fick stiga upp orimligt tidigt.
Sovit alldeles för få timmar, men det va gårkvällen värd. Men jag är ju inte mindre trött för det.
Får inte så mycket vettigt skolarbete gjort, det är så väldigt mycket annat som stör och tar tid. Vet inte riktigt hur eller var jag ska börja. Alla tandläkartider som gör att jag missar skolan är jättejobbiga. Dags i morgon igen för att sätta in tråd som lossnat.Sonen missar också otroligt mycket i skolan. Tänk om hans far kunde erbjuda lite hjälp nångång... 

Vindstilla:
Chefen ringde i morse och ville att jag skulle jobba. Jag tackade nej, det blir för mycket, men det känns inte bra. Ska jobba i morgon och på lördag. Såååå. När ska jag hinna läsa? Också kommer den sista hemtentan att komma tillbaka snart, den kan omöjligt bli godkänd. Skrev ett brev till min nya kurslärare och förklarade min situation. Han kan ju inte göra så mycket åt det men han får en förklaring till varför jag är borta. Jag vill ju verkligen vara där. Denna kursen är så otroligt intressant också.

Pluggkram D.


Magar som putar överallt

Dagens medvind:
Har varit på sex och samlevnadskurs i kväll. Det handlade om fittfakta och kukkunskap. Intressant. Kul att träffa nya människor som man har ett gemensamt intrese med. Eller hur man nu ska säga...Men det är kul.
Har varit på IKEA, I like! Köpt ett skrivbord till sonen, hoppas han gillar det. Köpte choklad också.

Dagens motvind:
tdedutkkut
Satt uppe alldeles förlänge i går kväll och är tröööötttt, men jag får väl sova i graven sen nån gång.
Nu har jag choklad hemma och det är inte bra. Kommer att äta upp det innan lördag om jag känner mig själv och det gör jag väl.
Det var trist att köra till Malmö. Försökte hålla hastighetsbegränsningen men tröttnade vid Höör.
Åt en torr semla på IKEA. Onödit när den inte ens va god.
Hade tänkt springa en runda men kom inte loss. Vet inte om jag är frisk nog, har ont i halsen fortfarande. 

Dagens vindstilla:
Imorgon kommer mannen och lilla Loppan och äter middag. Längtar.
Imorgon ska sonen dra ut första tanden för tandreglering. Längtar inte.
Alla på Ikea är nyblivna mammor eller blivande mammor och pappor eller nyförälskade par som pussas och håller handen. Jag får lust att kräkas.

Möbelkramar D.
 

Jag vet, jag vet, jag vet vad som gäller!!!

Glömde bort bloggen i går, ju!Var i skolan och hade en av de mest intressanta föreläsningar jag varit på. Låter kanske fånigt men det va så oerhört spännande. Var är sanhällsutveckling på väg? Ingen vet men det händer grejer, stora grejer. Det handlade om internet och hur det påverkar faktiskt alla människor.

När jag kom hem gick jag en långtur i skogen. Store hunden satte efter rådjur. Såklart va det nån som uppmärksammade det. Han kom körande i en bil vevade ner rutan och läste lusen av mig.....Verkligen. Sen åkte han iväg med en rivstart innan jag hade hunnit säga hej. Nästa gång skulle han minsann anmäla mig!!! Huvva.
Rådjuren har haft en tuff vinter, jag vet. Men varför inte stödfodra dem lika mycket som man öser ut till grisjävlarna? Där verkar det finnas hur mycket resurser som helst, förutom till ammunition för att skjuta av eländesdjuren. Och om han ser min hund störa vilt på sin mark är det bara för honom att skjuta den. Det är hans fulla rättighet, så vad är hans problem?? Min hund springer efter rådjur väldigt sällan, när han gör det så vänder han efter 1 minut igen och kommer tillbaka direkt. Att han är borta flera minuter är ovanligt. Jag har dålig inkallning på honom. Det är mitt problem.

Gårdagens medvind:
Förmiddagen i skolan. Började på första uppgiften,valde att studera ett community för deprimerade... men har hittat ett annat community som också är intressant. Fast kanske för utmanande?? Halkade in på ett forum för de par som kan tänka sig ha trekant. Verkligen seriöst och städat, iaf de flesta inläggen. Undrar hur vår lärare skulle ställa sig till det. Men vi är ju vuxna (och gör som vi vill, lr??)
Det kändes annorlunda i luften igår. Snart är det vår på G! Jag lovar :)
 
Gårdagens motvind:
Tycker inte att jag hinner med det jag skulle vilja. Är så mycket annat som tar tid. Tandläkare och sånt man "måste".
Började dra runt internetkablarna för att kunna ha internet vid kaminen och vid skrivaren. Men när detektivarbetet och mecket med sladden på vinden va klar så va sladden för kort.....suck suck suck. Hatar sånt meck. Nu tänker du; köp en router....ja, ska nog göra det, men gillar inte att gå omkring i trådlös strålning...fånigt? Ja, lite.

Gårdagens vindstilla:
Pappa kom och fikade, han hade fixat hjulet på skottkärran som va trasigt och köpt en ny golvbrunn till mig. Tack!
Kände mig ganska tillfreds eller också orkar jag bara inte oroa mig mer just nu.

Kabelkram D.

RSS 2.0