Körkort för barn?

Har skrivit minimalt på förmiddagen men ändå fått lite mer ideer om hur det ska se ut. Men vad ska vara var????? Jag trodde det skulle bli lätt med färdiga rubriker, men icket.

Solen skiner, jag är jättetrött och huvudet spränger. Snoret rinner konstant. Hostan svider i halsen. 

Ska snart ta en tablett så jag orkar lämna hundarna för att sedan åka till den stora staden och bli lite ompysslad förhoppningsvis.

Mitt liv innehåller för många små rutor. Jag behöver större och längre. Allt är så inrutat i alldeles för små rutor....inbillar mig att om jag fick sitta helt ostört i 2 dygn skulle tentan vara klar nu. Men det är hela tiden annat som pockar på: mat, tvätt, hundar, barn, posten, handla, disk, hämta, lämna. Så fort jag kommit in i nåt så när flyt är det dags att göra nåt annat. Jag avskyr, verkligen avskyr, att inte få göra nåt färdigt. Och att inte få göra det man helst av allt vill. Att inte få styra mitt eget liv. Men å andra sidan skulle man få göra det skulle ju aldrig någonsin någon annan människa eller varelse vara involverad i mitt liv. Och det är väl inte så man vill ha det heller...

Det bor en liten pojke ovanpå som heter Melvin. Hans namn kan jag utantill. Det vrålas och skriks på den lille pojken varje dag långt mycket mer och värre än vad jag någonsin vrålat på mina hundar. (och det har jag gjort vid tillfälle så jag blivit hes ibland...) Ibland gråter han tröstlöst mitt i natten så jag vaknar. Ibland hör jag nåt som bumpar till i taket, ett vrål "Meeeeeelvin!!! Fy på dej!!!!!" pojken gråter, ett nytt vrål och sen är det knäpptyst. Skulle vilja va en fluga på väggen där uppe. Eller oxå inte. Känner mig som en usel människa som inte gör något. Är det förbjudet att skrika på sina barn? Jag har också gjort det. Många gånger, alldeles för många. Det är nog få föräldrar som inte gjort det. Det finns inga människor i världen som kan väcka samma ilska, förtvivlan eller kärlek inom oss som våra barn.

Utlyser en liten lattjolajban tävling till en bild jag tog i morse:

Vilken ska bort????



Quiskram D.

Man är ensam på chatten

Kl.02.04 har jag vaknat så många nätter nu att jag tappat räkningen. Alltså inte vaknat till och somnat om utan vaknat , klarvaket. Är det 8 gånger, 10 gånger eller kanske 12 gånger? Vet inte. Hundarna går omkring lite oroligt, säger ingenting. Efter en stund lägger de sig och somnar om. Jag också. Så brukar det se ut. I natt vaknade jag också. 02.04 stod klockan på. Hundarna är lite oroliga. Den store vandrar fram och tillbaka. Jag ligger på mage och ser inte men jag tycker jag hör att någon mer rör sig i rummet. Är här nån? Neeej, hundarna skulle inte släppa nån innanför dörren....Skärp mig nu! Jag vänder mig om och kollar. Nej, ingen här. Såklart. Jag är inte rädd och inte yrvaken. Lille hunden kommer upp och lägger sig igen. Den store går ut i köket och kräks några gånger. Jag tänder lampan och går ut i köket med den lille i hasorna. Han lämnar mej inte så många centimetrar. Där tänder jag en lampa till. Gatlyktorna lyser upp min lägenhet ganska bra när det är mörkt. Jag torkar upp kräket, släcker lampan och går genom hallen mot toaletten. I hallen blir jag helt kall och det ilar en rädsla genom kroppen. Skärp mig och andas lugnt! Tänder snabbt inne på toan, kissar, tvättar händerna och går in i sovrummet igen.Ska krypa under täcket när jag ser att toadörren till lilla toan inne i sovrummet  är öppen. Glömde jag stänga den igår? Jag borstade ju inte ens tänderna där i går. Kanske någon av hundarna har varit där inne och knuffat upp dörren? Vet inte och kan inte med hundra procent säga att den va stängd i gårkväll. Men jag brukar inte låta den stå öppen. Nojja jag har att garderober ska va stängda när jag somnar. Jag går bort och stänger, tillbaka och kryper ner i sängen. Lille hunden kommer och rullar ihop sin lilla kropp, nära nära. Store hunden lägger sig i sitt lilla hus. Jag är klarvaken och spänd i hela kroppen. Hjärnspöken? Vad är det som händer?

Nattliga kramar D. 

Snorigt

Dagens medvind:
Det var fint väder. Orkade inte gå så långt med hundarna men det var skönt den lilla stunden iaf.
Har hittat ett sömn-te som faktiskt smakar gott. Systrarna Grene i Köpenhamn är inköpsstället. Hoppas jag blir lika deckad av detta som av Friggs kvällsro. I natt behöver jag sova!!!
Rosorna jag fick i lördags är fantastiskt fina, alla blommorna är nästan helt utslagna och buketten ser enormt stor ut.

Dagens motvind:
Ställde in en lasagne i ugnen, skulle bara köra och hämta pojkarna på bandyträningen. Men det tog 1,5 timme. Hm, bränd lasagne...men den gick att äta när jag plockat bort översta svarta lagret. Provade nytt recept och la i lax, spenat, feta, tomat, creme fraiche, vin och kryddor. Jättegott. Men lite torrt.
Har bara skrivit 2,5 sida på tentans 5-7 sidor. Det går så jädrans trögt och jag vet inte riktigt vad han är ute efter.

Vindstilla:
Ibland är det så himla skönt att va själv. Kan göra precis vad jag vill när jga vill. Typiskt bara att jag inte är frisk en sån här dag när jag är ensam hela långa dagen. Ville så gärna åka till Barbro och springa och hälsa på hemma hos henne.
Målade naglarna idag och sen la jag mej för att vila en stund på soffan, som omväxling från allt sittande. Då kom jag på varför jag inte målar naglarna så ofta. Det luktar räligt. Det skavs av nästan direkt för jag kan inte va stilla så länge som behövs för det ska torka. Och jag är inte så bra på att måla så det blir inte så snyggt. Kanske det beror på att lacket är tio år eller så där gammalt som det inte funkar så bra....



Stuprörskram D.

Mannens mysterium

Hahaha, nej, nåt vin blev det inte. Orkade inte resa mig och hämta.....ehm..så jag tryckte aldrig 6.

Medvind:
Är lite lite piggare, inte lika ont i huvudet.
Har tagit en lång varm dusch, orkade inte va nära mig själv längre.

Motvind:
Näsan rinner och hostan är stenhård. Har haft konstiga drömmar och vaknat flera gånger i natt.

Vindstilla:
Fick se mig själv i helkroppsspegeln på väg från duschen. För en tusendels sekund stannar jag och tänker: nej, det är inte jag. Men, det va det ju. Jag har mest celluliter i hela världen. Allt är helt slappt och slött. Antingen behöver jag träna mer eller så är det naturens gång att jag helt enkelt är skitgammal. Förmodligen är det en kombo. Får ju lite lätt panik. Där har männen det mycket enklare.....så länge de får upp den och de kan flörta med kassatjejen på ICA (de fattar inte att hon är trevlig och ler mot alla, även Agda 73) är de nöjda och tänker inte så mycke på att ha en attraktiv kropp. Men jag går här och funderar; tänk om han börjar tycka jag är ful? Tjock? Att skinnet hänger för mycket? Likblek och gråa hår....Men å andra sidan; äkta kärlek bryr sig inte om sånt så mycket. Då tittar man hellre på insidan. Och det gör han ju ibland, men har han verkligen ett öga där eller han går helt på känslan?

;-) kram D.


Jag trycker sex

Dagens medvind:
Det var vackert väder när jag gick en runda med hundarna.
Har läst, översatt och förstått en av de engelska artiklarna vi ska använda i examinationsuppgiften. (wow)
Har skrivit en sida på arbetet också....det går framåt men sakta, snigelsakta.

Dagens motvind:
Feber, frossa, täppt näsa, stel i nacken och hostan har börjat.
Har avbokat allt som skulle hända i kväll och i morgon och funderar på om jag kommer att kunna jobba på fredag.
Funderar på allvar att skita i den här kursen just nu och läsa den.....sen nån gång....men fasen va jobbigt att ha den hängande efter. Men den ger mig sån ångest. Det är säkert därför jag är sjuk. Fysiska syptom för jag är helt psykiskt knäckt av kursen. (inbillning, men det skulle kunna vara så, lr hur??)

Vindstilla:
Försökte få lite medmänsklighet och empati, men icke. Han har inga äkta känslor för då skulle han komma farande och passa upp mig till öronen med allt vad en sjuk stackars döende kvinna kan behöva. Såsom choklad, halstabletter, te, nytvättad bil, vindruvor, näsdukar, nässprej, pussar, nyskurat bakom spisen och en avfrostad frys. Putsade fönster är heller inte dumt som förkylningsmedicin. Men jag har ett gott minne....hehe.
Funderar på hur min Spotify helt plötsligt kunde förvandlas till premium??? Hoppas bara det inte kommer en fet räkning sen. Jag har verkligen inte gjort någonting för att ändra kontot.

Som sjuk kan jag nu välja mellan olika alternativ:
* Ringa 1177 och tala om hur jag mår. Tryck 1
* Skriva på min fb-status hur sjuk jag är. Tryck 2
* Ringa min mamma och beklaga mig. Tryck 3
* Ta en tablett, gå och lägga mig och sova. Tryck 4
* Ta ett glas vin och fortsätta skriva på mitt arbete. Tryck 5
* Skriva på min blogg hur dåligt jag mår, ta ett glas vin och fortsätta skriva på skolarbetet. Tryck 6
* Googla "sjukdom" och ligga vaken hela natten till VC öppnar och ringa i panik efter en läkartid för 87 åkommor jag skulle kunna ha. Tryck 7
* Ta fram febertermometern och kolla om jag har 38,2 eller 38,7. (till vilken nytta?) Tryck 8


Hahaha, hennes hänger mer än mina....hahahaha!!!!
Fotograf: Håkan Lindström



.

Lunchpaus

Jag är jättesjuk!!! Ungefär som när en man är förkyld. Och då kan ni fatta hur illa det är med mej.
När vi nu ändå är ute på en gnällturné kan vi ta det här med maten, som Ida kommenterat i mitt förrförra inlägg. Att slänga mat för att datumet gått ut; FY SKÄMS!!! Om inte Ida vill va otrevlig så kan jag ta den rollen på mig ;). Lukta smaka!!! Inget bedömmer tjänlighet hos mat så bra som du själv om du bara vågar lita på dina sinnen.Men jag har en sak att bekänna här. Brödskalkar slänger jag alldeles för många. KAN liksom bara inte äta dem. Jo, om det är rostebröd. Och torka och göra ströbröd av: javisst, men då skulle jag snart ha ströbröd som jag kunnat sälja. Och den branschen är jag inte så där intresserad av. Men om någon därute funderar på att bli ströbrödsförsäljare så vet ni var ni kan hitta råvara billigt.

Nu ska jag ut i köket och jaga rätt på en lunch. Med eller utan bäst före-datum.


Bon apetit kram D.

Sprickor i huvudet

Nös många gånger på jobbet igår och vaknade i natt med riv i halsen och täppt näsa. Och nu på morgonen är huvudet som en sprickfärdig ballong. Är det nu jag ska ringa doktorn??? Nääää, tror inte det. Det jag ska göra är att rota fram alla askar med echinaceainnehåll, proppa mig full med dem och sen bara ligga i soffan och dega hela dagen med en bok i näsan. Hade planerat att gå till skolan men jag tänker bli hemma och försöka kurera bort min förkylning. Är så trött på de här småslängarna av virus jag får hela tiden, hinner ju inte komma i gång med nån träning ordentligt heller. Och Loppan som ville till stora simhallen idag och bada...

Medvind:
Solen skiner.
Rosorna jag fick häromdagen har slagit ut för fullt och de är verkligen jättefina!

Motvind:
Får inget tillfälle att va ute i solen.
Hundarna måste ut. Idag hade jag gärna varit utan de promenaderna. Fast de gör kanske gott nånstans?

Vindstilla:
Öööööhhh. Hjärnvirus. Finns det?
Tangenterna ska få jobba ordentligt idag. Examinationsarbetet överlappar in på nästa kurs. Ska det va så? Ett fall för Sverker. Tur jag läst ganska mycket om arbetsmiljö och hälsa tidigare.
Jag längtar verkligen efter att få känna mig ledig. Att få komma hem efter jobbet och vara ledig. Som student finns det alltid något som ska läsas eller skrivas. Jag har svårt att släppa det och i den stressen vet jag knappt var jag ska börja läsa. När jag får frågan vad jag ska hitta på eller om jag vill följa med någonstans vill jag bara snäsa att jag måste plugga. Och det måste jag ju. Men ibland måste man göra andra saker också, men det är så svårt att njuta och koppla av när man vet att böckerna väntar. Är så arg på systemet att man som student blir tvingad att jobba för att kunna klara sig. Allt bygger på att man ska ha en partner som försörjer och helst inga pengasugande ungar att utfodra. Det känns som systemet hånar en, med häxansurtant-röst; "klara av detta om du kan, hahaha"...också försöker man av ren envishet och ilska medan det elaka systemet fortsätter att köra käppar i hjulet hela tiden tills man är helt utmattad och färdig och klar för dårhuset. Samtidigt som det lilla välmående landet skryter med sina högskolor och skriker efter mer välutbildat folk till arbetsmarknaden.

De ä faean inte lätt å va männska



Utisolenpåhundpromenadkram D.




Den här älgen hade det nog inte heller så lätt alla gånger....





Läkemedelsminister med mycket ödmjukhet

Kom hem kvart över sju och maten stod på bordet innan halv åtta. Snabbmat! Hittadenågra påsar sparrissoppa i skafferiet, bäst före 1104...smakade hur bra som helst. Sonen hade ont i munnen efter att ha varit och spännt tandställningen idag. Soppa blev uppskattat.

Tur att jag har en man i mitt liv som kan ställa upp när jag själv skulle behöva vara klonad.Är väldigt tacksam för den hjälpen.

Har varit en väldigt arbetssam dag på jobbet. Massor att göra hela tiden, svettigt ibland. Är helt färdig nu i kväll. Tvingade mig att vika tvätten och tömma diskmaskinen, soporna får stå till i morgon....det är så mörkt ute i sophuset.

Blir så jädrans irriterad på alla människor som belastar vården med än det ena o det andra. Vuxna människor som springer till doktorn för en fis på tvären. Förstår de vad det kostar??? Och bidrar till att de som verkligen behöver vården inte får komma till. Jag menar inte att man aldrig ska gå till doktorn, men...vill man verkligen ha en läkartid för ett fästingbett? För att det är lite rött?? Och vad vill man då egentligen att doktorn ska göra? Ett bett blir ju rött...och sen på alla mediciner som returneras....i mängder.....hm det är dags att byta jobb.

Vill så gärna vara ödmjuk och ha förståelse för andra människor men ibland så bara liksom...gggrrrrr.....hmmm.

Snälla kramar D.

Om jag hade pengar....

Medvind:
Har faktiskt börjat på tentan.
Sprang en runda runt slottet med hundarna och sen 25 min till utan dem. Vet inte hur långt det är men det känns ganska bra nu.
Lilla Loppan kom i kväll och nu kollar vi Gnomeo och Julia, den är faktiskt rolig.

Motvind:
Den här tentan kommer att ta kål på mej.
Loppan har ätit en tallrik sallad, ett äpple, en apelsin och fyra mackor och ber om mer.....och hon kommer direkt från middagsbordet...hm. Bra att hon äter, men...
Det drar i baksidan av låret när jag springer och emellanåt domnar foten bort. Ischias eller kläm från diskbråcket? Försökte sträcka ordentligt men kommer inte åt just det som drar.

Vindstilla:
Loppan kommer jämt för sent i säng...hon har så mycket att pyssla med och berätta när hon kommer.
Funderade lite på vad jag skulle gjort med 135 miljoner som var drömvinsten denna veckan. Det är egentligen inte så mycket som pengar skulle kunna förändra. Om det kom in 135 mille på mitt konto imorgon hade jag ändå fåttgå till jobbet. Fast jag hade ju bjudit alla på lunch och tårta så klart. Eftersom jag jobbar till halv sju hade jag inte kunnat göra så mycket mer. Men på onsdag skulle jag köpt en bil till Mannenimittliv. Så han slipper låna min. Sen hade jag fått sätta fart med tentan igen. Kanske jag hade hunnit prata med nån mäklare som säljer hus eller tomt i Tormestorp. Förmodligen hade jag värmt mat i micron och dragit fram dammsugaren på ett varv och fått tömma diskmaskinen som vanligt. På fredag hade jag bjudit de jag ska ut och äta med på hela kvällen :) Kanske jag försökt hinna boka en resa under lunchen på fredag. Men var? och när? vet inte, barnen går ju i skolan. Och jag är inte såförtjust i att flyga.. Kanske jag köpt en ny cykel istället för en ny pump. Fast jag gillar ju min cykel. Nu kommer det inte att hända att så mycket pengar sätts in på mitt konto så jag behöver ju inte fundera så mycket på vad jag skulle gjort med resterande 134 500 000 kronorna....

$-kram D.




Rödluvan och vargen

Blandade vindbyar:
Sovit dåligt
Försökte lyssna på uppmärksamhetsträningsskivan i går kväll, gick inget vidare
Ätit smörgåstårta till frukost
Gratulerat sonen med kaffe o flingor med chokladsmak på sängen, födelsedagen är enda gången morsan ger med sig med frostisar med chokladsmak
Kissat hundarna
Lagt i två maskiner tvätt
Fått ett konstigt omdöme om min utvärderingsplan, ska jag göra om?
Känner mig alldeles tom och flummig, denna kursen ger mig verkligen ont i magen
Har svettluktande träningskläder på, man måste ju börja nånstans med motivationen
Ska läsa om kvalitativ intervju i minst en timme from nu och samtidigt skriva på tentan när jag hittar smarta grejer i texten.
Har fina blommor att titta på under tiden :)

Morgonkram D.


Att skiljas är att dö en liten stund

James Blunt, I carry you home....

Medvind:
Gick en lång runda i morse, dagg i gräset, spindelväv som glänste i solen, what a wounderful world, vindstilla, kor som ligger och idisslar, små möss som samlar vinterförråd i hasselbuskarna.
Skördefest på Hovdala. Sol, vackert, god fika. En promenad ner till orangeriet. Vi ska också ha ett orangeri i trädgården, som man kan duka långbord i.
Fått upp krokar, ordning på sladdar, lampor i mörka hörnor och lite städat här och där.
Per Gessle, En underbar tanke...
Sonen har lagat middag, en flygande Jakob....

Motvind:
...som tydligen flygit omkring i hela köket. Varför har man en vit trasmatta i köket??? Ok, kan ju vända den en gång innan jag behöver tvätta den, men ändå...
Stora sonen åkte hem för tidigt. Hinner inte med, han är så stor, jag saknar honom och längtar alldeles förfärligt mycket efter att få va med honom, göra saker med honom, skaratta med honom och få trösta honom nån gång. Åka på en semester med honom. Vad hände??? Helt plötsligt är han vuxen. Och som en mussla...säger bara att allt är ok. Men i den åldern är allt låååångtifrån ok. Hoppas han har andra att prata med om det som är svårt. Vill ju att det ska va JAG.....ego?? Ja, förmodligen. Det är bara att bita ihop. Jag kunde valt att stanna och få säga gonatt till honom varje kväll. Men jag gick. Gjort är gjort. Jag ångrar det inte.
Gråter för mycket och för ofta och för lätt.

Vindstilla:
Har på allvar börjat fundera på hur länge jag ska orka med att jobba och plugga samtidigt. Och ta hand om hem, barn och hundar själv. Tänker alldeles för ofta "...sen..."  Vill inte leva i framtiden, vill ju ha det bra varje dag. Men jag ska bara bestämma mig för att varje dag ska bli en bra dag.
Jag behöver vänner att umgås och göra saker tillsammans med. Men det känns som jag aldrig har tid. Fast jag längtar till torsdag :) då ska Barbro ut och rasta mig i spåret. Bäst att träna lite innan.
Så här på hösten längtar jag extra efter stugan. Det va så mysigt där.

Pojkarna på gäddfiske i sövdesjön
Utsikt från köksfönstret i stugan
Jag vid grillplatsen framför pojkarnas trädkoja vid stugan
Loppan på studsmattan i stugan
En magisk morgon vid stugan



Detvadåkram D.

Röda rosor är inte blå

Medvind:
vaknat med Mannensomälskarmigmestihelavärlden.
sprungit några km med hundarna.
Bakat med lilla sonen som har haft födelsedagskalas i dag..
Fått 20 röda rosor av Mannensomälskarmigmestihelavärlden. För jag hade namnsdag....???! Har jag det idag? (jättefina blommor, bild kommer senare, orkar inte i kväll)
Stora sonen kom hem till slut och vi ahr haft en trevlig kväll i bowlinghallen.

Motvind:
Stressigt i affären, gästerna kom innan kakan va riktigt klar.
Förlorade bowlingen.
Huvudvärk i eftermiddag.

Vindstilla:
En pluggfri lördag. Så skönt.
Sprang förbi en rabatt som va full av krokusar. ??? Jo, det va faktiskt krokusar. Årstiderna är ur led.
Saknar lilla Loppan. Hon är hos sin farmor och farfar och blir bortskämd.Också finaste Johanna som är hos sin mamma och blir bortskämd. Sen hade flocken varit komplett. Men sängplatsmässigt är det kanske tur. Jag har ju inte världens största lägenhet....tyvärr. Men jag hoppas att jag inom en snar framtid kommer att ha ett hem där vi får plats alla samtidigt.

Klotkram D.

 

Livet som lotteri

....





Kram....

Världens starkaste och världens svagaste på samma gång

Idag är det en konstig dag.
Dödsfall i apoteksfamiljen.
Företagshälsovården inkopplad.
Argt och irriterat.
Ledsamt.
Samtidigt står vår försäljningscoach och peppar och fixar och donar så att vi kan sälja mer o tjäna mer pengar åt företaget....samtidigt som mamman till den avlidne står och gråter när hon lämnar in läkemedelsrester från sin döde son. Världen är helt sjuk.

Läste nu på morgonen igenom mitt arbete som jag skickade in i gårkväll. Det är bara en massa blaha blaha.

Hörde en jättefin sång på radion i morse....nåt om att kom inte med blommor när jag är död och borta utan låt mig glädjas av dem medan jag lever...så sant.

Stannade och klappade på en supersöt kattunge. Märkte efter en stund att den följde efter mig. Typiskt. Fick agera arg människa och skrämma den. Kändes inte bra.

Ingen lunch med mig och skulle egentligen kört med sonens cykel till verkstaden på lunchen men nu blir det en pulverdricka istället och cykeln ligger kvar i bilen.

Jag är så nära gråten hela tiden men när någon annan gråter tänker jag att nu får jag skärpa till mej o låta den som behöver vara ledsen just då få vara det. Vi får turas om att va starka idag.

Trista kramar D.

Inlämningar i det oändliga

Medvind:
Loppan vaknade innan klockan ringde och var på väldigt bra humör.
Jag fick sällskap till lunchen av Sonen och en kompis till honom.
Stadium har 25% på sina webbeställningar så de kommer att få en order av mig på vinterkängor och en långärmad träningströja.
Mina klassisar är världens snällaste. De hjälper o peppar när det går trögt. Jag är väldigt tacksam över det just nu när det mesta känns mörkt och trist. 

Motvind:
Kan inte låna exmannens långärmade tröja till vintern. Blir tvungen att köpa en egen. Fast hade jag frågat hade det nog gått bra, han är en väldigt generös människa.
Blev underkänd igen på kompletteringen till min första inlämning i enkätmetodiken. Jag kan inte fatta vad jag gör för fel eller vad det är han vill ha. Blev helt ledsen och började gråta. Fånigt, det är ju bara ett arbete. Gör om gör rätt...
Längtar ut i skogen eller på havet eller var fasen som helst. Är så dödens trött på studiestressen och snart ska examinationsuppgiften va klar. Jag har inte ens en plan för den i huvudet än. Jag hatar denna kursen och är inte ett dugg intresserad och ahr läst alldeles för lite litteratur för att få nåt riktigt grepp om den. 

Vindstilla:
Funderar på att skita i skolan och söka ett helt annat jobb inom en bransch som jag inte vet existerar. Arkivarie verkar lagom socialt, bara det är i en källare med kilometervis av hyllor att gömma sig ibland.Och helt utan kollegor. Om jag är deprimerad? Ja, sådär lagom att jag vill gömma mig i en garderob och aldrig komma ut igen.
Har min fina varma tjocka myströja på mig som jag fick av Mannensomälskarmigmestihelavärlden. Som hans dotter valde ut till mig. Ute har den varit helt ok idag men här inne är den lite svettig i halsen. Får nog vänta några veckor till med den.


 Så här ser den ut utan mig i sig.

Utvärderingskram D.

Hakuna matata

Medvind:
Loppan va sååå glad och stolt över en prestation hon gjort idag men som jag inte kan avslöja här för hon vill det ska bli en överraskning till hennes pappa på fredag...ok, han kommer att ana vad det handlar om....hon kom trea på skolans Höstrus. Härligt!!! En tävling där faktiskt bara de tre först placerade får medalj trots att det är barn inblandade. Bra, tycker jag!

Motvind:
Ska aldrig aldrig aldrig planera något i hela mitt liv igen...jag hatar verkligen att planera saker och se fram emot det och sen blir det ändå inte som jag tänkt mig.
 
Hämtade Loppan och berättar att vi ska åka och bada. Har redan bestämt att det inte blir Hässleholm och inte Bjärnum för jag orkar inte köra och har egentligen inte råd med några utgifter alls enna månaden.. Åhhh, Qupolen!!! skriker hon o studsar upp o ner. Nej, det blir Sösdala, säger jag och hon faller in i en otröstlig gråtvals. Redan där har jag lust att vråla att då skiter vi i badet över huvudtaget. Jag gör inte det av två anledningar. 1. Vi är i skolans omklädningsrum och jag skulle bli klassad som sinnesstörd om jag började vråla där. 2. Jag själv vill åka till simhallen och simma bort lite onödiga kalorier, därför ska vi åka till simhallen. Hon lugnar sig lite när vi kommer in i bilen och börjar köra.Vi kommer hem och hon går bort i blomsteraffären för att titta en stund medan jag börjar rulla köttbullar, det är 45 min till badet öppnar. Jag säger åt sonen att jag behöver hjälp med att dammsuga och gå ut med hundarna och att han måste bädda lakan i sin säng och att han kan göra det när vi är på badet. Ja, svarar han inifrån sin tonårsgrotta till rum. Jag förvånas lite av hans svar men tänker att ja, han har väl äntligen börjat förstå lite grann...en stund senare far jag omkring efter badkläder och kan inte hitta Loppans baddräkt. Va fan, den va ju här sist jag tvättade?? Hjärnan kopplar in.....simskolan i lördags...visstja! Skit också, då fick hon den med till pappan iaf. Vill bara vråla rakt ut igen..Säger till sonen att fixa det han ska medan vi är borta, och han börjar tjafsa om att han får minsann göra allt och att jag kunde gjort det innan när jag bara satt med datorn i knät hela eftermiddan och att han inte kommer hinna alla sakerna bla bla bla....och då börjar jag tala väldigt högt och bestämt till honom om vems skor det är som kostar mest och för att ha råd med det studerar jag för att kunna få bättre betalt samtidigt som jag jobbar för att kunna betala hans skitdyra skor bla bla bla. En massa onödiga och helt galna taget ur luften saker för att få honom att känna skuld. Något jag kan få rysningar av när jag hör andra göra likadant mot sina barn. Med en smäll lämnar jag lägenheten, kör som en tok tillbaka och hämtar badkläderna, så mycket meck för en timmes bad.

Vindstilla:
Det är svinkallt i omklädningsrummet och ännu kallare i vattnet. Av ren ilska hoppar jag i ändå och börjar simma. Efter en stund ser jag Loppan försöka dyka men hon gör världens magplask och redan innan hon har fått huvet över ytan så kommer en hand med ett Tummen ner-tecken. Får mig att le. Hon leker med en stor flytsak och hon ler och ser glad ut. Här var ändå väldigt kul, inte så tråkigt som när det är simskola och inte så många andra som det brukar va på Qupolen, säger hon..

När jag ligger i bastun och kroppen är så där härligt trött får jag samvetskval över mina elaka saker jag sa till pojkstackarn. Börjar nästan lipa. Och när jag kommer hem har han fixat alla grejerna, han har till och med kokat pasta i två omgångar för det skulle räcka till oss också....Han hade trott att han va tvungen att fixa allt medan vi var och hämtade en baddräkt. Sen hade han försökt ringa mig fyra gånger för han blev orolig när vi inte kom tillbaka. Han förstod inte att vi skulle köra direkt. Tänk så fel allt kan bli av ett missförstånd. Nu i kväll utbrast han plötsligt: Detta är min lyckodag, MFF vann, HIF förlorade och storebrorsan kommer till helgen. Kan det bli bättre??? Så han tog nog ingen större skada av mitt utbrott.

Badkram D.



 


Onsdagstråkigt

Jag borde:
Hänga upp tvätten som ligger kvar i IKEAkassen i hallen.
Skruva upp hängare på väggen så Loppan kan hänga upp sin jacka när hon kommer.
Dammsuga det grusiga golvet.
Framför allt; skiva färdigt min inlämningsuppgift till i morgon, vill hinna med en runda på det nyöppnade Stadium i morgon.
Läsa ut en bok jag måste lämna tillbaka i morgon.
Bädda rent i sängarna.
Sortera kläder i garderoben som är för små. Eller rättare sagt sortera ut det som faktiskt passar....
Ringa till stora pojken och prata med honom en stund.
Leta upp ett hängelås till simhallen i kväll.
Borsta mina tänder...(öh, blev inte gjort efter frukosten, hundarna behövde verkligen gå ut o kissa)

Istället gör jag:
Sitter stilla här i soffan för lille hunden har kurat ihop sig som en bebis mellan kudden, min midja och min arm och han sover så gott så jag vill inte störa honom.
Surfar runt på Svenska Fotbollsförbundets hemsida och irriterar mig över statisktiska grodor de gjort i sin text jämfört med sina diagram. En ökning är ju inte konstant om den sjunker mellan vissa år...suck. Men det låter ju fint.
Kollar öppettider i simhallarna.
Gör onödiga och irriterande inlägg på facebook.
Fick dagens skrattanfall över ett inlägg på Föräldrarnas tvärtemot-grupp. Härligt med stöd fast man gör tokiga saker.
Äter kexchoklad som smular på min ulltröja som inte är helt lätt att tvätta.
Skriver onödigt inlägg i min blogg.

Dags att komma ur passiviteten.

Slökram D.

Idag, igår, imorgon....

Det finns inga dåliga dagar, det finns bara dagar med annorlunda möjligheter...
Gud var rättvis, han gav alla lika mycket tid varje dag.
Du är kanske bara en människa i världen, men för en människa är du kanske hela världen....

Har suttit hos GW i en och en halv timme. Han hann ju bara fråga hur jag mådde idag så brast ju allt. Jag som hade bestämt mig för att inte.....men man ska väl inte bestämma så mycket..vi kom fram till att jag ska lägga fokus på här och nu och inte vara i imorgon redan idag. Flummigt?? Ja så där...men nu ska jag göra min uppmärksamhetsträning. Eller iaf lyssna på skivan med instruktioner.

En fundering jag har är så här: Det är ungefär 20 st som läser min blogg varje dag. Utan att jag lägger ut den som länk någonstans. 10 av er kan jag räkna upp. Men vilka är ni andra?? Hur kan någon vara intresserad av mitt tråkiga liv och allt mitt gnäll? Nu menar jag inte att ni ska sluta läsa, jag är väldigt tacksam för att någon orkar med mitt dravvel. Det här skrivandet är ju lite som terapi.

Medvind:
Jag hann äta mellan GW och jobbet. Micrad gulasch.
Hade ett bra samtal med stora pojkens pappa.

Motvind:
Kan inte lyssna på skivan för jag låg just och somnade medan jag skrev...
Inte ens jobbet va kul idag. Jag tycker inte det sköts på rätt sätt och jag skulle vilja ha en prio-lista från våran VD, Fredde. Ska jag ta hand om kunderna eller se till att det finns varor på hyllorna att sälja? Ska jag hålla mig uppdaterad inom nyheter eller se till att lagret är iordning? Enligt den bemanningen som är satt fram till ul är det bara att hoppas att ingen blir sjuk. Då får vi nog stänga.

Vindstilla:
Fick ivägg kompletteringsuppgiften i kväll och i morgon.....nej, det var ju just det jag skulle komma ifrån, att leva i morgon redan idag.

Sovkram D.

Flockas som flugor

Jag är sååååå arg!!!
Hunnajävel.

Motvind:
Hunden fick hjärnsläpp och bestämde sig för att valla in en flock får som gick i en hage längs med vägen. Jag hoppades att han skulle få en elstöt av staketet när han sprang in, men icke. Vi har gått förbi fåren flera gånger och han har aldrig någonsin brytt sig om dem innan. Vet inte vad det va som triggade igång.
Har duschat och smort in mig i en ny lotion som skulle lukta "fig" tror det är fikon, men fyyy fan va surt den luktar. Hinner inte duscha igen men kunderna håller sig kanske på avstånd idag.

Medvind:
Hunden såg så nöjd och glad ut där han sprang bland de skräckslagna fårstackarna. Förmodligen har han haft alltför tråkigt alltför länge i lägenheten. Han är ju inte superstimulerad precis...
Rakryggad stod jag och bad tusen gånger om ursäkt hos ägarinnan till fåren, gav henne mitt telenummer och sa att självklart ersätter jag alla former av skada som hunden ev orsakat.
När jag kom hem kammade jag båda hundarna så nu är de fluffiga och fina...och nu ligger de o sover så gott, så gosigt mina små gullesnuttar....hm.

Vindstilla:
Fick ju en rask morgonpromenad som skulle ge mig lite avslappning inför en hektisk dag men vågar inte tänka på vad puls och blodtryck är uppe i. Funderar på Rosenrot igen. Den städar huvet ibland. Men var har jag den?? Orkar inte leta. Det är ju kaos i huvet just nu. Inte ofta jag blir så arg att jag skakar i hela kroppen men idag blev jag det. Så nära lipen också. Hundar är verkligen som Dr Jekyll and Mr Hyde. Det är hundar och man får aldrig glömma deras ursprung och deras instinkter. De ligger där och plötsligt ploppar de fram som gubben ur lådan. Jag måste börja aktivera stackars hunden igen. Men näääääär???? Måste börja ruta in mitt liv lite mer. Detta håller inte.

Ska börja läsa en nätbaserd kurs om några veckor....om sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv. Där ingår att man ska lära sig kommunicera sex och samlevnad med ungdomar. Men hur ska jag kunna lära mig det över nätet??? Ska bli mycket spännande...

Kram D.



En blick som kan få hjärtat att smälta

Mossig

Morgonvind:
Hundarna är de enda varelserna som har obegränsat med tålamod och kärlek för en knasig matte som jag. Jag önskar att barn var som hundarna. Så enkelt. Villkorslöst.
Längesen jag va så svullen och såg så här gammal och sleten ut. Och nu sitter verkligen alla kläder som korvskinn. Ibland önskar jag att jag hade ett jobb som var ute i skogen varje dag. Fysiskt tungt. Så skönt att komma hem, ha arbetat med kroppen, tom i knoppen och kunna va inimhus utan dåligt samvete. Men i längden skulle det slita för mycket. Vaknade i morse med värk i kroppen. Fattar inte detta riktigt. Förra omgången med medicin hade jag ont i kroppen av medicinen, ska nu få ont när jag slutar? Fick information i går som jag inte riktigt vet hur jag ska tolka eller förhålla mig till. Självklart tror man det värsta direkt. Men det behöver inte vara så. Missförstånd sker och kanske det går att reda ut om vi pratar. Förmodligen är det så.

Har haft en riktigt härlig och mysig helg. Det kan få mig att le. Trots det är morgon och att det varit en hemsk natt.

Och nu har jag morgonbråttom. Igen...

Studentkram D. 


Skör som ett tusenårigt bibelblad

Medvind:
Gjorde en kantarellpaj som blev god.
Har slöat hela dagen. Och myst.
Hundralappen som är mina allra sista pengar fram till den 25:e räckte till mjölk, ägg, morötter, bröd och tomater.

Motvind:
Jag är pank. Bankrutt. Verkligen. 61 öre på kontot....har totalt missat en inbetalning från CSN som jag inte trodde jag fått. Ja, jag har dålig koll på mitt konto.
Körde över sådär 543 grodor och paddor ikväll på vägen hem. Det är så vidrigt äckligt när det bumper till i hjulet varje gång. Försöker undvika dem men kan ju lätt bli stoppad för misstanke om rattonykterhet när det vinglar fram och tillbaka på vägen. Stackars små djur.....


Vindstilla:
Var i den lilla hålan Farstorp och kollade på fotboll. En sysselsättning jag förmodligen aldrig kommer att förstå mig på. När det väl händer grejer och spelet närmar sig minsta lilla spänning.....Ja, då tar den där svartklädde halvfete gubben som struttar omkring inne på planen bland spelarna upp sin pipa och blåser i den. Detta leder till att spelet avbryts och spänningen är puts väck. Det ösregnade mer eller mindre hela tiden och gräset blev ju ganska blött och halt av det. Så fort en spelare halkade och trillade...ja, vad gör den halvfete svartklädde gubben??? Plockar upp pipan och blåser!!!! Herregud! Sånt måste väl ingå i spelet...lite naturliga svårigheter? Jag funderar allvarligt på att göra en insändare av det. Men pallar nog inte riktigt.

Hämtade hundarna  ikväll och Loppan hade så mycket hon ville visa och berätta. Det är tufft att åka därifrån. Halsen blev så tjock. Hon ville inte sluta kramas. Hon är så stor, och så fin, och så duktig. Och så liten liten liten för att förstå livets fasor. Vill skydda henne mot allt. Precis allt.

Hoppas jag kan sova inatt - kram D.

 

Svamprensarfunderingar

Plockade man svamp på 1800-talet? Vilka sorter och vad gjorde man med dem? Vad det kvällsmyset i fotogenlampans sken att rensa dem? Finns det fästingar i svampen? Vad är det för små små pyttesmå runda svarta hårda djur som säger "ploff" när man trycker ihjäl som sitter i svampens skåror? Skölja eller inte? 

Kom på en biverkan som jag saknar med tabletterna. Jag får inte samma panik tillsammans med spindlar när jag äter dem som nu, utan. Var inte riktigt beredd på min reaktion. Är ju van att inte få totalt bryt när de kommer farande för snabbt. Klarade ju de här små långbenarna som sitter i svampen De är ju inte så snabba heller efter en natt i kylskåp. Sen kom det en lite kraftigare som va sådär snabb och oberäknerlig. Då kopplade reptilhjärnan in......Får nog prata med GW om detta....

Renskram D.




Ormar är helt ok.....

Friends with benefits

Igår var det simskolestart. Varmt, är det i simhallen.Skitigt på duschgolvet...I don´t like it. Vet inte varför hon ska gå på simskola när hon redan kan simma. Men visst, det är väl utvecklande på nåt sätt ändå.
Sen blev jag och Kärleken både barn och hundfria. Det är en konstig dubbel känsla. Så skönt och så mycket saknad. Känslan av att ha glömt något som inte går att sätta fingret på. Tycker egentligen inte om när flocken är utspridd.

Medvind:
Träffade bästa Åsa och hennes underbart galet överaktiva familj. De bor sist på världens minsta grusväg i ett underbart stort fint hus med hästar inpå knuten, kattungar, hundar och skoooog.
Hittade fyra hundbajspåsar med trattkantareller på vår lilla skogspromenad. Gav bort två och ska snart rensa de andra för att äta en paj till lunch. Men det blir nog mer en sen eftermiddagsfikakombolunch....vaknade ju inte förrän halv tio. Sköööönt :)
Hade en underbart trevlig kväll inne i världsmetropolen Hässleholm igår. Duschade med en cider, tog tåget in, käkade på Harrys (supergott) kollade en bra och rolig bio och sen hann vi med en drink till innan tåget gick hem igen. Och sen hoppas jag att grannarna har överseende med att jag inte kan dra för fönsterna ordentligt...;)

Motvind:
Klarar inte att se sentimentala serier på TV. Då blir det helt tjockt i halsen. Är nära gråten så ofta och superkänslig för kritik som jag vanligtvis ryckt på axlarna åt. Jag vet att känslor bara är mänskliga men ändå. Det skulle kännas så konstigt att hulka i nåns famn fast det är det jag har mest lust med emellanåt. Om bara mensen ville komma igång så tror jag det blir bättre igen. Men den är en hel vecka sen nu. Undrar varför?????

Vindstilla:
Funderar på hur jag ska få struktur i mitt liv. Vill träna mer regelbundet, plugga på bestämda tider (har en tendens att alltid komma annat emellan) Vill så gärna göra mer saker tillsammans med barnen. Funderar på olika aktiviteter som att gå till simhallen en bestämd dag i vecka så Loppan kan bada och jag få lite simmat...Men det här livspusslet är så himla svårlagt ibland. Så krockar tvättstugan eller matlagning eller skjutsningar eller annat....Hur gör andra människor? De flesta är ju två som delar på allt och än så länge är jag ensam för det mesta och när jag inte är det är det mångas behov och önskningar att ta hänsyn till. Glömmer lätt bort mina egna. Och har svårt för det lilla ordet; nej...Men ska jobba mer på det.

Nejkram D. 



Jag o sonen valborg i värsta hamnen....Han älskar verkligen att va med på bild tillsammans med sin mamma....NOT... 

Alla har vi varit små

Funderade på rubriken till detta inlägget. Religös? Unna mig. Tacksamhet för livet. Det är så vackert. Harmoni.

Städade lite och sen tog jag båda hundarna och började springa grusvägen ut på landet uppåt backen. Solen sken, himmeln var klarblå. Det blommade rölleka, fibbla och blåklocka i vägkanten. Får och kor betade i hagarna. Som en sommardag. Plötsligt hörs ett skränande som till och med fick hundarna att reagera. Verkligheten kallade. Tranor i långa banor, hela himmeln full. Påminns om att hösten är på intåg. När jag kommit upp för backen och är ordentligt trött ser jag en underbar plats; en telefonstolpe att vila ryggen mot. Sätter mig en stund med ansiktet mot solen och blundar och låter pulsen sjunka. Det är underbart. Helt stilla och tyst. Jag blundar. Det knastrar till i gruset och det kommer en kvinna med barnvagn (var då ifrån???). Hon ler och nickar och skyndar förbi. Hm. Jag reser mig motvilligt och fortsätter springa.

Det är marknad i byn och vi kan ju inte låta bli att gå en runda och slösa lite pengar på karameller och en liten fin snygg väska åt Loppan som hon efter mycket noga övervägande slutligen bestämmer sig för. Hon gick och tittade så länge att knallarna börjat packa i hop. Vi lyckades också få de sista munkarna för nästan inga pengar alls.
Min kärlek är här och det är mysigt. Får ju inte så mycket pluggat men han åkte iväg och kollade fotboll och då hade jag kunnat läsa men jag och Loppan kollade Dobidoo i stället. Den här kursen är så ooootroligt tradig. Hoppas kunna glida med på ett bananskal och bli godkänd på nåt sätt.

Läste en blogg om föräldraskap som va så otroligt rörande att jag bölade som en liten unge. Härligt hur andra kan väcka känslor. Min lille pojk har blivit stor och det känns som jag förlorat honom. Men han kommer väl tillbaka. Och om två år är det väl nästa unges tur att flyga ur boet. Tufft, men det är livet och visst ska de få utvecklas och göra sina misstag och sina lyckande. Det finns så många ungdomar som inte tror på sin egen förmåga eller att de duger. Men de gör ju det. De är älskade och jättefina. De är livrädda att visa sina svagheter, men det finns ju inga svagheter, bara mänskliga känslor och de kan aldrig vara fel. Vi borde verkligen vara mer förstående, förlåtande och bara kramas lite mer. Och kanske skratta åt eländet. 

Lyckliga kramar D.



Söstrami´s minsta lille Wilgot....

Jag är helt fri från fördomar...!!?? Lr?

I natt har jag verkligen drömt riktigt spooky drömmar. Satt hos min terapuet-GW och mediterade och somnade och när jag vaknade hade han börjat med nästa patient...Och då när jag sov så hade jag drömt attt någon kliade mig på ryggen men när jag frågade om GW eller hans andra patient rört vid mig medan jag sov så svarade de bara undvikande....Ibland kan man röra till det. De senaste nätterna har jag drömt väldigt mycket men inte med så mycket känslor inblandat. Undrar om det är bra eller dåligt?

Morgonens medvind:
Solen skiner, det är vackert, dimmor på ängarna och fantastiaka färger. Jag gillar hösten!
Jag ska städa jättefort så jag kommer ut med hundarna en långrunda och sen förhoppningsvis får lite ro i kroppen att plugga.
Kaffet va vidrigt gott i dag, har redan fått i mig tre koppar.

Motvind:
Jag saknar Tormestorp, den vackraste platsen på jorden. Ok, kanske inte, men en av dem iaf...
Min hall ser ut som ett slagfält.
Fönsterna är så smutsiga att jag snart inte kan urskilja vad det är för väder utanför. Det är en nackdel med solen. Allt syns. Eller det är kanske just därför..??

Vindstilla:
Får en ny granne idag. Sonen säger att det är en nyutsläppt fängelsekund. De bär just in lite grejer och jag undrar vem av de två det är. Jag försöker att inte döma på förhand och tycker verkligen att alla har rätt till en andra chans i livet. MEN!!!! det känns inte jätteroligt.

Hade tvättstugan i går och det ska bli väldigt intressant och se om det kommer nån ny arg lapp till mig. Jag får ju svettningar bara jag tänker på tvättstugan...huvva. Tänk om jag missat nåt hundhår i trumman eller det ligger lite ludd kvar i trumlaren???!!!

Dags att sätta fart med allt jag vill hinna idag!

Fredagskram D. 

Mer sex åt folket

Det enda som värmde i kväll när jag va ute med hundarna va påsen...Fy vad kallt det va. Men det känns lite konstigt att gå med långa byxor och jag tycker det är för tidigt med grövre skor än tygisbaskets. Imorse var det så vackert när jag körde till skolan. Träden börjar skifta färg. Snart är de kala och man har glömt bort hur de såg med blad på. Lika faschinerande varje år (hur stavas det egentligen??)

Medvind:
Idag va en ganska rolig dag i skolan. Vi intervjuade varandra och spelade in. Så skulle vi va lite seriösa men när jag inte kom på nån bra fråga improviserade jag lite och det blev så mycket fniss ändå. Slutsatsen av intervjun blev att anställda skulle vara mycket friskare om alla chefer va snygga och om personalen fick parta mycket oftare.
Idag har sonen gjort prov och varit på innebandyträning. Han gick och la sig och somnade innan halv tio...

Motvind:
Skulle göra mig till och göra soppa till middag för jag vet att Loppan gillar det. Så hade jag några varma koppen i skafferiet som jag använde som bas och sen la jag i lite smått o gott jag hittade. "Pappa gör mycket godare för han gör egen". Naturligtvis min lilla ängel....

Vindstilla:
Pratade med försteklassarna på det folkhälsopedagogiska programmet. Va vi verkligen lika off??? De trodde de skulle bli matcoacher....hahahahah!!! Men om man söker en utbildning kollar man väl upp innan vad det är för sorts jobb den leder till??? Eller? Jo, den är väldigt bred och man vet inte var man hamnar men nog kollar man upp det liiite mer än vad de här 19-åringarna verkade ha gjort. Fy vad jag känner mig elak nu. Men livet är aldrig rättvist...och många är vana vid att inte behöva tänka så mycket själva mer än vilken färg de ska ha på sin foundation eller märket på mascaran. Nu är jag verkligen elak. Bäst att sova så det försvinner.

Elaka kramar Häxan surtant D. 

Inte ens en mjukglass hade de

Jag blir lite less på att människor som har förmånen att ha en trädgård inte tar hand om den och inte skördar och tar till vara på det som växer där. Trist. Tänk så mkt pengar de kunde sparat. Alla äpplen o päron o plommon o körsbär o hallon att fylla frysen med. Persilja, squash, morötter och sockerärtor....jaja.
Jag sprang en ny runda med store hunden igår. Den är bra, uppåt och neråt och ut på landet och hem. Va ju tvungen att gå offroad och leta svamp. Hittar alla andra sorter än just de som jag vill. Lagen om livets djävlighet. Fast jag borde inte klaga. Jag försöker vara positiv och tänka att jag ändå har förmågan att gå ut i skogen.

Medvind:
Var verkligen ingen bra bilförare i dag. Men. Jag hade tur och det fanns en vändzon i slutet av gatan där jag kunde vända bil och släp så jag slapp backa eller ännu värre, koppla loss och vända med handkraft. Hittade en fin garderob på Blocket som är jättesnygg (nåja) i min hall där jackor, mössor och vantar får plats.

Motvind:
Har kännt mig konstigt yr flera gånger idag, korta stunder. Undrar om det är nån effekt av att jag slutat medicinera? Är väldigt sömnig på nåt konstigt sätt som jag inte känner igen.
Vill gå till simhallen i morgon eftermiggad men Loppan har bad i skolan och det är ju lite väl mycket badande att gå två gånger på samma dag. Speciellt som hon redan börjar bli vintertorris.
Är superstressad för jag inte gjort så mycket skolarbete som jag borde. Har gjort heeeelt andra grejer idag. Som åkt till IKEA tex. Behövde lite smågrejer och sen är det ju roligare att gå där än att köra ner näsan i en bok... Hämtade Loppan och skulle köra till föräldrarna och byta bil o släp mot min egen bil utan släp. Loppan somnade i bilen och jag stannade en stund och pratade med pappa innan jag väckte henne o körde hemåt. En runda in i affären och klockan va ju nästan sju innan vi var hemma. Hungriga och irri. Hundar som vill ut, mat som ska lagas och grejer överallt. Superstressad. Lagar mat och försöker läsa posten, kasta sopor och plocka undan saker samtidigt. Äter och har en diskussion med sonen som inte kan ta ut hundarna för han har prov i morgon. För F-n, han har suttit hela veckan o spelat dator i stället för att plugga.....undrar vem han brås på, hehe.  Börjar skruva i hop garderoben, spikar bakstycke och skruvar loss gångjärnen som ska byta sida. Fel skruvar såklart så de som sitter är skruvade i en plugg. Ok, jag löser det med att rota fram tjockare skruvar. Men då är det en plugg som sitter kvar i ett hål jag ska skruva i. Tar fram borren och borrar bort pluggen. Ska hänga på dörren och jag får inte i den i gångjärnen. J-a h-s IKEA tillå ha krångliga grejer. Dessutom är jag för svag för att orka hålla dörren samtidigt som den ska tryckas med all kraft in i skårorna. Står dessutom på en stol eftersom garderoben är världens högsta och jag inte är sådär väldigt lång och ståtlig.Jag vet inte hur det är tänkt men jag får det inte att funka. Är skitarg att jag är för svag. Jagar upp Loppan ur sängen o ber henne hålla hammaren till mig och försöker drämma till med den istället. Det blev ju inget bra av det.Så mitt när hammaren är på väg ut genom fönsteret och garderobsdörren i min tanke redan ligger i containern så kommer jag på: Är det nu jag ska använda mitt andningsankare??? Ja! Så måste det va! Ett djupt andetag med ankare och kedja in. När ankaret är fast i magen andas jag ut, klär på mig och går ut med hundarna. Nästan hela rundan tänker jag på mitt ankare som ligger i magen. Det funkade ganska bra. När jag kommer in igen sätter jag sakerna åt sidan, plockar fram en serietidning och läser en tårdrypande hästberättelse om vildhästar av Lena Furberg för Loppan. Sen öser jag ner mig i soffan med datorn och nu: ska jag gå och lägga mig. Nya tag i morgon.

Vindstilla:
Kom ett foto från malmö halvmarathon....usch, vad jag ser ut. Det vill jag inte köpa...

Ikeakram D.  

Hälsotips???

Ägna 10 minuter om dagen till magövningar, femton till meditation, minst 30 till annan fysisk aktivitet. Ägna barnen ett par timmar om dagen och ditt intresse i snitt en kvart om dagen. Motionera tillsammans med barnen några gånger i veckan. Gör 10 minuters inpackning i håret och fila fötterna varje kväll, smörj med nattkräm och massera ansiktet tio minuter varje kväll. På en kvart om dagen kan du få en fastare rumpa. Pressa din egen juice och förbered nybakat bröd varje kväll, det tar bara tjugo minuter. Dina hundar behöver två timmars promenad om dagen och att peta nagelbanden tar bara några minuter varje dag.. Håll koll på räkningar, räntor, elavtal och telefonabonnemang. Det tar bara några minuter var dag. Sjung en liten stund varje dag för ny energi och varva ner med en kopp the en halvtimme innan du lägger dig. Sov minst åtta timmar varje natt och planera in egentid som du helst ska unna dig en stund varje dag. Din make-up behöver inte ta mer än tio minuter varje morgon. Träna din andning tio minuter varje dag för bättre lungkapacitet. Att ändra vanor tar inte mer än några minuter varje dag. Unna dig själv att slappa en stund i soffan varje kväll. Detta är bara några av alla måbra-råd jag hittar i diverse tidningsartiklar. När ska man jobba? Är det konstigt vi är stressade??? 

Dagens medvind:
Har faktiskt gjort en hel del på kompletteringen i enkätmetodiken.
Sprang en runda med hundarna som har haft överskottsenergi hela förmiddagen.
Lagade en onödigt god pastasås i kväll.
Dammsugade till och med under soffan idag. Ööööörk! Men nu är där ganska rent igen.
Upptäckte att jag kanske ändå trivs ganska bra i lägenheten, börjar få lust att fortsätta inreda med att få upp tavlor, hyllor och krokar som behövs för att göra boendet lite mer komplett och funktionellt. Tror det är ett gott tecken.

Motvind:
Sprang offroad i skogen och rev mig på taggtråden. Hittade inte ens en enda liten trattkantarell.
Har inte läst de tråkiga böckerna om utvärdering. Som jag borde.
Jag känner mig halv när jag är ensam. Längtar så fruktansvärt mycket.

Vindstilla:
Det va stopp i mitt avlopp men jag pallade inte den skitjobbiga vaktis så jag köpte en flaska kaustiksoda och hällde i . Det fräste värre än baconstekning. Men nu är där inte stopp mer :).
Har klarat två dagar utan tabletter och ändå är det mensvecka, alltså deppvarning på hög nivå.
Kollar en film om påskharen....den är kuuul :).
Ska försöka åka tåg till skolan i morgon. Det ska bli mycket spännande att se om jag kan hålla tiden...

Pågatågskram D.



Jag 2006.



Stenar 2011. Kan bli en fin tavla.

Mån dag

Förtydligande till gårdagens inlägg.
Han kunde bugga, det kan inte jag, trist att göra honom besviken men det fanns andra som gärna buggade med honom.
Det lät som jag gått en snabb runda runt slottet. Nej, så snabb va den ju inte jämfört med vanliga dagar då jag inte är bakis.

Jag vaknade med en karlslok i sängen härom morgonen. En karl som definitivt inte hörde hemma i min säng.En karl som är hård, okänslig och helt saknar förmåga....inte ens blåa små tabletter skulle kunna hjälpa honom....jag tror att han kanske egentligen har ihop det med min dotter. Fast någon svärmorsdröm är han INTE!




Idag är min plan att jag ska få iväg ett nytt enkätarbete till professorn så han får se att jag har förstått hans bok. Jag vet inte om jag har det men jag hoppas att få det att låta så iaf...Jag vill också hinna med att springa en liten runda eller gå till simhallen om där är öppet. Hundarna behöver kammas och mina fönster behöver verkligen putsas. Men fönsterna får vänta.

Medvind:
Äter gammeldags filmjölk med rivet mjukpäron i. Gottgottigottgott.
Har sovit bra i natt trots två hundar i sängen.

Motvind:
Trött, skulle lätt kunna sova några timmar till. Hoppas jag råkar slumra till i soffan i eftermiddag.
Saknar en trädgård att släppa ut hundarna i såna här dagar när jag är hemma.
Köpte en ost, billig så klart, och tog en stor bit. Så nu får den inte plats i min ostkupa.

Vindstilla:
Eller är det vår ostkupa?? När vet man när man börjar dela på allt? Fast det handlar kanske inte om saker. Det viktigaste måste va att man delar känslan. Men hur vet man det egentligen? Tvättkorgen har iaf blivit vår och en bit av garderoben består av kalsonger och en kavaj så den är väl också vår nu då. Skafferi och kylskåp innehåller väldigt konstiga saker ibland så det är inte heller bara mitt längre. Men det känns verkligen ok. Helt ok. Det finns bara två små saker som irriterar mig. Men jag kan nog lära mig att leva med dem.

Kaffekram D.


Party party

Håret blev grönt. Jag fick tvätta det flera gånger innan det blev något så när bra. Men 800 spänn hos frissan har jag inte råd med så jag fortsätter envist att färga själv.

Vilken rolig kväll det blev. Min syrra va nog snyggast på festen! Och mitt Hjärta hade verkligen kul, det syntes och jag njöt av att se honom njuta så. Dessutom överraskade han mej ordentligt med att dansa. Och inte så lite heller. Han kan till och med bugga...

Medvind:
Har gått en snabb slottsrunda idag trots huvudvärk och svettningar. Men det är skönt efteråt.
Väntar på att sonen ska komma hem med pizza till kvällsmat.
Ikväll ska det bli tidigt sängläge.

Motvind:
Pizza är dyr mat. Inte speciellt näringsrik heller. Men ibland så.....jag lägger ju inga pengar hos frissan på färg..
Har inte läst något på hela helgen. Borde verkligen ha tagit tag i det.

Vindstilla:
Har mått ganska bra i snart en månads tid. Hoppas det håller i sig. Ska springa mer nästa vecka och slutar med tabletterna helt idag. Ska börja meditera och måste verkligen ge mig tid till det. Jag vet ju att det funkar. 

Bakiskram D.





 

Gott om tid

Sitter med nackellack, ja nymålat, och försöker skriva, men det går rätt bra.
Har färg i håret och hoppas jag inte missar tiden...hehe.

Dagens medvind:
Såg en fin maskros som blommade invid väggen. En som envist vill påpeka att hösten inte är här riktigt än.
Har gått på stan med söstrami och hittade riktigt snygga smycken och kläder till till henne till i kväll när vi ska på släktkalas.
Är ensam hemma just nu och det är alldeles tyst och bara klockan tickar....

Motvind:
...och den tickar lite för fort. Skulle färgat håret i går istället.
Vem kom på viscose? Nån som inte fatta hur svårt det är att stryka det måste det ha varit. Usch!
Vaknade kvart över sex och kunde inte somna, så jag gick ner och tog upp sista tvätten. Jag kommer va urtrött till i kväll. 

Vindstilla:
Det händer konstiga saker i mitt liv. Helt plötsligt står det pulvermos i skafferiet. Har inte funnits i min värld innan. Helt plötsligt står jag och stryker en viscoseblus. Strykjärn som är djävulens påhitt. Helt plötsligt har jag handlat smink för 250 spänn, har inte hänt sen jag sålde Oriflame på 90-talet. Jag köper skor med klack på, har heller inte hänt på decennier. Kan det va tantvarning??? Och nu ser jag sonen komma cyklande tillsammans med en kompis...och här sitter jag i bara undisar, bäst å ta på morgonrocken. Och nu är det dags att tvätta ur färgen o se om det blir nåt party eller inte. Tänk om det blir jättefult.

Partykram D.

All you need is love, love is all you need

Medvind:
Hittade tvätttid!!
Äntligen blir köksmattan ren från hundkräk. Varför kräks hundar alltid på en matta??? Är det genetiskt?
Hittade min bottappade hemnyckel...skönt att veta var den är.
Gick en timme i kväll med hundarna. Tränade lite lydnad med den store och det sitter rätt mycket kvar i honom. Han stannade och jag gick långt i från o ändå stod han stilla tills jag kom tillbaka. Duktigt och förvånande. Inget godis hade jag heller att motivera honom med.
Sitter och tröstar mig med ett glas vin och det är jag värd efter en eftermiddag i känslomässigt kaos. Tar faktiskt en bit choklad också. Ikeas mörka, helt ok.

Motvind:
Blev totalt dissad på examinationen idag. Verkligen självkänslekraschande. Trodde att jag hade lite koll iaf, men icke. Jaja, gör om och gör rätt. Man får ju en chans till. Fick mail nu ikväll om att jag inte är godkänd och får komplettera. Suck....Alla hade förstått frågan fel och då är det ju ganska uppenbart att det är fel på instruktionen och frågeställningen. Men det är bara att bita i det sura...En professor har väl aldrig fel..??! Eller?
Ska på släktkalas i helgen och har verkligen inget att ta på mig. Har dessutom lagt på mig sådär sex-sju kilo och det som finns sitter inte jätteroligt längre. Eller det är kanske det det gör? En viktuppgång på över tio procent. Fy bubblan.

Vindstilla:
Jag ska till Kristianstad i morgon med sonen som ska till tandläkaren och tänkte att jag skulle hinna inom en butik innan jag kör tillbaka. Både han och jag behöver ju kläder. Ok, inte helt juste men...vaddå? Nåt litet fusk får man väl göra i bland?? Ska minsann bjuda på lunch ute också om vi hinner.
I morgon kommer systrami ner till Skåneland, ska bli kul och gå på party med henne och träffa alla kusinerna. Av någon konstig anledning träffas vi bara på begravningar annars.
Har funderat på en del djupa saker de senaste dagarna men orkar inte skriva mer i kväll. Livet är märkligt. Man tror man har allt och ändå är det det allra allra viktigaste som saknas. Men det är väl bara att komplettera,som med allting annat....

Kompletteringskram D.


Foto: Håkan Lindström the best

Så långt i från den här känslan jag varit idag....  

Om jag kunde flyga

Idag var några av löven på lönnen röda och gula. Det är snart höst. I morse kändes det i luften på nåt sätt. Jag körde över en snigel på vägen till skolan. Läskigt när man tänker på hur det ser ut när den krossas o mosas under hjulet. Blä.

Medvind:
Åt gröt till frukost, det va längesen. Och det var gott.

Motvind:
Har så väldigt mycket att läsa att jag inte vet var jag ska börja. Men ska somna till Eljertssons bok om enkätmetodik i kväll. Den får va viktigast just nu.

Vindstilla:
Himmeln trillar inte ner. Skönt att veta, ska bara vänja mig vid det också.

Stjärnkram D.


Årets sista sommardag

Idag sa min son att nästa världskrig kommer att handla om rent vatten. Jag tror tyvärr han har rätt. Människor har inte vett att hushålla med resurserna. Man tror inte att det lilla man själv gör gör någon nytta. Funderar du nånsin på hur du skulle klara dig i en krissituation? Om du helt plötsligt hamnade ute i skogen tex? Skulle du veta vad som går att äta? Hur du ev tillagar, gör eld? Bygger ett vindskydd? Hur du mjölkar en ko, styckar en hare eller gör en pilbåge? Mammor i dag kokar inte ens gröt eller steker pannkakor till sina barn. De vet inte att de ska laga mat i en gjutjärnsgryta för att behålla bra järnvärde under graviditeten. Eller att päron och katrinplommon får fart på en hård mage. Var är vi på väg? Kommer mänskligheten att delas upp i två läger där det ena består av individer som är beroende av samhället och det andra av individer som samhället är beroende av? De förstnämnda skulle inte klara av en höststorm utanför hemmets väggar medan de andra skulle få hjälpa till att hålla liv i mänsklighetens fortlevnad.

I fredagskväll var jag ute och sprang en runda med en kollega. Hon tackade gud att hunden var en hane som stannade o pinkade varannan meter...Men hon är duktig och kämpar på, hon har ju precis börjat sin karriär som hobbymotionär. När jag kom hem stod mitt hjärta i köket och sjöng ...eh...jag tror det skulle vara Elton John...och stekte filé och vispade sås mellan dansstegen. Radion va på full volym och jag mös. Det är gott att komma hem till ett hus fullt med liv. Fast måste ju erkänna att han sjunger inte kanonbra.

Jobbade i lördags till två, ganska lugn dag. Sen åkte vi till det småländska eldoradot i Älmhult och fick tag på en Pricken, en bäddmadrass, ett täcke, en lampa, en matta, godispåsar, ett lakan och självklart trycktes det ner en korv och en mjukglass. På kvällen var vi hos en kollega och åt supergod paj. Med svamp i....hoppas hon bara använt kantareller. Hon bjöd på nån svart god dricka som smakade lite lakrits och gjorde oss totalt onyktra. Härligt.

Idag var det bara att masa sig upp i tid. Skulle va i kyrkan kl 10 för konfirmationsinformation i samband med gudstjänsten. Pastorn sa så vackra ord att jag började lipa. Bestämde genast att jag vill gå lite oftare i kyrkan. Det är nog bra för själen att höra vackra ord och ljuvlig musik. Sen åkte vi ner till stranden i Åhus och hundarna fick följa med. Nu luktar de sur tång men sover gott. Och det ska jag också göra nu.

Glassbåtskramar D.  

Gott och blandat gnäll.

Det ligger jämnt ett par solglasögon i vägen i nån väska eller framme på nån bänk eller så ligger de och kasar runt på instumentpanelen i bilen och är allmänt i vägen. Idag när jag verkligen behövde ett par så var alla helt väck. Borta...irri. Tog en snäv kurva och nåt kasar runt inne i ett av alla många tusen fack som finns i en Toyota. Haha, ett par solglasögon!! Smart att ha lagt in dem i ett av alla tomma fack. Kör upp till exet och ska skölja av bilen all grus från gårdagens grusvägskörning. Hallonbuskarna är fulla av hallon. Hallå! Han får ju skörda bättre och inte låta det gå till spillo. Fast det gör han kanske, bara inte hunnit idag. Det var inte så många övermogna iaf. Det känns lite vemodigt att komma dit och lite läskigt att gå in. Främmande på nåt sätt. Det är någon annans nu. Hämtade ett par byxor till Loppan. När jag kom hem var golvet i trapphuset våttorkat...heheh. Också ligger internätet nere såklart. Hinner bli superirri (stressad) och mitt i ringer telefonen. Fortum elbolag. "Hej Diana (att han inte slutar med det genomskinliga tricket att använda mitt förnamn som om vi kände varandra)!! Är allt bra idag?" (som om han brydde sig??) Innan jag hinner svara: "BRA!!?? Jag har precis genomgått en skilsmässa, blivit friskförklarad efter cancer, haft en unge som utretts av socialtjänsten, varit deprimerad, inte haft någon semester, flyttat till en liten värdelös lägenhet i världens ände, ligger efter i studierna eftersom jag samtidigt måste jobba för att kunna ge mina barn mat på bordet, är förkyld ft, VA FAN TROR DU???? Att det är bra????" så börjar han undra vad jag har för elavtal.....Istället svarar jag: "Jag vet inte vad jag har och du: Jag bryr mig inte heller." Jag vet inte vilket tonfall jag hade, men han sa nåt om att han "förstod", tackade ändå för ingenting och önskade mig en fortsatt trevlig dag.Men egentligen. Allt ligger bakom mig, borde va lite mer tacksam över allt jag ändå har och att jag faktiskt mår bättre och bättre. Har ju haft turen att träffa en ny kärlek också. En drömman dessutom. Han är verkligen allt. Jag vill ha honom i evigheters evighet. Satte på en balja kaffe och nu: Nätet funkar igen och jag ska nu göra en enkät. Först lite operationaliseringsläsning i den fantastiska boken om enkätmetodik. Och skicka lite fåniga små hjärtan över chatten...

Förmiddagskram D. 

RSS 2.0