Skinande rent toagolv

Medvind:
Tog mig ur koman och gick en lite längre promenad med hundarna. Att det ska va så svårt att ta sig ut genom dörren. Efteråt är det så skönt.
Hämtade Loppan på fritan helt oplanerat och tog en runda i affären samtidigt. Social träning. 
Skickat in statistiktentan. En sketen sida. Men för ett poäng får han inte mer.
Köpte en ny borste till hundarna som verkar funka jättebra. Nu ser den lille ut som ett fluffigt moln som glider fram över golvet.

Motvind:
Huvudvärken vill inte ge sig.
Rundan som jag hela tiden trott va lite drygt 4 km är bara 3,5. Kollade med runkeeper i dag. Lurad.
Märkte att det var stopp i avloppet när jag duschade. Martin!!! Var ÄR du???!!! Men hade brått iväg och hämta Loppan så jag tänkte att jag fixar det sen. Men den lilla Loppan ville ju duscha nu ikväll och jag hör henne ropa inifrån toan att det är stopp i avloppet. Ja, jag vet, svarar jag och tänker att hon anpassar väl vattnet efter stoppet. Men så va inte fallet. Så jag har tillbringat en lååång stund med att torka vatten från ett översvämningsdrabbat toagolv. Som tur va så va inte lille hunden inne på toan som han brukar va när någon är där. Då hade han nog varit drunknad vid detta laget.

Vindstilla:
En orättvis grej. Om någon som brukar dricka läsk och äta kakor och godis slutar med det och börjar dricka vatten och äta frukt istället; då får den flera kilo lättnad helt gratis och massor av övrig hälsovinst. Men jag som redan bara dricker vatten och äter mycket frukt; vad ska jag göra för att få samma "gratis" effekt? Ok, ska väl plocka fram skorna igen. Kanske i morgon om jag inte ska med ut och käka avskedsmiddag för en eller två kollegor. Vet inte om jag orkar va nåt vidare social. Får kanske tillräcklig socialisation av att jobba några timmar i morgon fm. Tillräckligt jobbigt att lyssna på Loppans alla historier om sportlovet. Det är roligt att höra men har svårt att riktigt engagera mig.

Tisdagskram D. 

The drugs don´t work

Medvind:
Dagen är snart slut och det blir ok att gå till sängs. Imorgon ska ingen av oss upp så ikväll blir det en sömntablett så jag kan sova. Eller ett glas vin.
Det gick fint att köra till tandläkaren med sonen trots att jag inte är i skick att köra bil.
Macka till kvällsmat = slipper laga nåt.

Motvind:
Elementet läcker och hunden fick skäll för att ha kissat på golvet. Martin Timell; var är du??? 
Sonen har ont i huvudet och nacken och behöver vila hjärnan, alltså vara stilla, någon dag till. 
Hör hur hundens mage börjar skjuta raketer i sig igen. Har ringt en annan veterinär och har en tid nästa måndag. Jag pallar inte. Nåt. Alls.

Vindstilla:
Ont ute ont inne ont i hjärta ont i sinne. 
Vill dra på mig kläder och gå ut och gå gå gå vart som helst men har en tenta att skriva. Inte för att jag skriver så mycket när jag ändå bara ligger här men...skulle ju kunna. En förutsättning är att jag öppnar dokumentet och börjar sätta mig in i frågorna.  Pallar inte. Surfar runt på måfå och drömmer om nåt annat. Vad som helst. När som helst. Hur som helst.
Behöver en massage, är stel, spänd och hård i hela kroppen.

I morgon är en annan dag. Kram D.   

Ångest

Om jag kände ett pyttelitet uns av förbättring i går så fick jag alltihop och dubbelt upp tillbaka i nacken idag. Så där så man vill krypa ur sig själv och försvinna i tomma intet. Föksökte fokusera på att vika tvätt när hjärtklappningen blev för påtaglig men det gick inte heller så bra. Satte på musik men det blev mest till oljud i huvet. Skönt att sonen hunnit iväg så han slipper se mig så här. Han hade svårt att komma upp i morse och egentligen ville jag säga åt honom att stanna hemma hos mig idag, men det blir inte bra att missa första dagen efter lovet. Försöker mig på några andningsövningar men är så spänd att luften kommer inte ens ner i lungorna. I såna här stunder överväger jag flera alternativ. Men inget är tillräckligt bra. Måste hitta en lösning som håller på längre sikt. Vet ju att meditation är bra men det är lite sent att ta tag i det i den stunden jag behöver effekten av det. Också så j-a typiskt jag ska må som sämst när jag har den svåraste tentan ever nästa vecka. I morgon ska en ex-uppgift vara inlämnad och jag vet inte riktigt hur det ska gå till när jag inte kan samla ihop hjärnan till ett stycke. Hur förklarar man för en professor?? "Eh, jag bröt båda benen för ett par veckor sen och har lite svårt att klara min vardag. Vissa dagar har jag mer ont än andra och just nu skaver gipset utav helvete..." 

Ibland vill jag bara ha en famn, en axel, en spark där bak att gå ut, eller en fungerande hjärna.

/D. 

Alive

Motvind:
Får ingen ordning på tentan. Har vidrigt svårt att formulera mig och få ner det i skrift.
Får ingen ordning på mitt liv heller. Ibland så tappar jag tron på hela framtiden och tänker att det skulle va så enkelt att bara leva ensam resten av livet. Men det vill jag ju egentligen inte. Måste bara våga lita på att han menar allvar. Och försöka stå ut tills vi kan få en chans att dela en vanlig vardag. Eller ovanlig, bara jag vet att han finns där och alltid kommer att göra det.

Medvind:
Bilen är tvättad. Inte ren trots allehanda konstiga flaskor och medel som broren plockade fram och kletade in den i. Men den blev svart igen från det gråa som saltet färgat den till.
Har varit ute och aktiv med möbelmontering idag. Satt i solen fem minuter. Nej, jag blev inte brun. Men det var skönt den värmer.
Kollade en film i kväll som var ganska rolig. Om två kompisar som åker på kryssning men hamnar på en gaykryssning av misstag.
Hämtade hundarna och den lille har sovit på min mage som en bebis hela filmen. Så nu är min tröja helt vit av hår.Ska bli intressant och se om han kommer upp i nya sängen.

Vindstilla:
Det är läggdags. Nu. Basta. Suck, så jobbigt att resa mig och borsta tänderna. Varför är det så ibland? Vet ju hur skönt det är sen när jag väl krupit ner.
Fick inbjudan till blodomloppet den 15 maj. Sååå sugen. Kanske jag skulle sätta igång att träna??
Sovkram D. 

Sladdlös

Medvind:
Somnade på soffan i går och det va gudomligt skönt.
Åt kylskåpsrens på kvällen, slapp laga mat, sonen blev mätt och belåten ändå.
Kollade federimestevalen, åt popcorn och glass och sen gick vi och la oss, båda lika trötta. Har sovit lite bättre i natt och har inte så ont i skallen idag.
Solen skiner och det ser ut att va riktigt skönt väder.

Motvind:
I-landsproblem 1. Facebook krånglar på min Androidtelefon. Låter som nåt från yttre rymden. Och det är den nog också om jag tänker efter.
I-landsproblem 2. En av tvättmaskinerna är trasig och den som funkar tar en och en halv timme på snabbaste snabbprogrammet. Det betyder att jag får tvätta typ hela dagen.
Skulle vattna blommorna i köksfönstret i morse och då ligger det en förlängningsdosa på elementet (till min brödrost som har historiens kortaste sladd). Naturligtvis spillde jag lite vatten i den. Men eftersom elementet är varmt så tänkte jag att det torkar rätt snabbt igen. Efter en stund så hörde jag ett fräsande ljud och tänkte att det va från blomjorden när den suger åt sig vattnet. Men det bara fortsatte och då hör jag att det kommer från dosan. Drog ur sladden och det luktar liksom bränt...undrar om jag vågar använda den igen.

Vindstilla:
Idag ska jag hem till mamma och pappa och tvätta och städa bilen och hjälpa dem att flytta lite. Får nog sätta upp en tvättid till i veckan om jag ska få undan allt. Trode ju att jag skulle bli klar på förmiddagen. 
Satt och kollade lite bilder nu på morgonen och det är verkligen underbart vilka minnen och känslor bilder kan framkalla. Man borde fotografera mera.

Morgonkram D. 

Lördag

Har en vidrig sprängande huvudvärk idag. Mår illa och känner mest för att äta ingenting. Har fått i mig en banan och en apelsin och några sega godisbitar som jag har ont i magen av nu. Har inte gjort nån nytta nånstans alls idag. Men det är skönt att pojken är hemma igen. En hjärnskakning och en väska full med tvätt hade han med sig. Men han verkar nöjd med resan ändå. Är så väldigt trött idag och spänd i hela kroppen. Ska lägga mig en stund och hoppas jag kan sova. Har ännu inte känt av någon ångest av de här pillerna  och hoppas jag slipper det också. Men de gör mig spänd och lite seg i huvet. Dessutom har jag själv märkt att jag varit lite lättirriterad de senaste dagarna. Någon vecka till sen borde det värsta av biverkningarna va borta.Och jag borde börja känna igen mitt rätta jag. Eller är det mitt orätta jag som framkallas av pillerna eller är det det rätta jag som mår bra? Iaf så är det bättre än när jag gråter hela tiden eller inte vill göra något, oavsett om det är det rätta jag eller det fejkade. 

Jag och min kompis kram D.
   


Ikea utan glass

Motvind:
Sover dåligt.
Mår illa.
Sonen ringde och sa att han fått hjärnskakning.
Har inte skrivit nåt på examensarbetet.

Medvind:
Igår när jag kom hem från skolan hade storsonen lagat lunch till oss. Så gulligt. Fiskpinnar och pommes :)
Låg länge i sängen i morse efter mannen i mitt liv åkt till jobbet. Har sovit trångt inatt men ändå mysigt att ligga nära nära. Jag klappar på honom när jag inte kan sova men han märker inte det i sömnen.
Shoppat hela em. Hittat två par byxor, ett par för 160 och ett par för 99. Unnade mig en BH och trosor också . Ena paret trosor på köpet och 30 % på BH:n. Min plånbok loves it.  
Blev bjuden på lunch och kaffe och träffade snällaste fd chef/kollega på apoteket.
Färgar håret på Johanna. Hon måste tycka det är ganska ok eftersom hon ber mig igen och igen...eller saknar hon alternativ.
Ikväll är det soffkväll med ost, kex o vin. Gott.
Hoppas på att sova gott av vinet.

Vindstilla:
Var en runda på IKEA i går. UTAN att fika. Inte ens en korv. Eller mjukglass. Men fick tag på överkast och nya blommor till sonens fönster. Jag älskar att gå på Ikea, fånigt, men det är så skön känsla att bara kunna gå och drömma om hur mitt hem skulle kunna se ut. Där jag bor nu är inget hem, bara en bostad. Men snart hoppas jag kunna inreda ett hem.

Kampradkram D.

  

Hästvedasängar

Motvind:
Ingen långpromenad blev det.
Orkade inte laga mat i kväll så vi värmde varsin låda från frysen. Ska sluta skriva lappar på dem så blir det mer spännande vad som är i. Med lappar på ligger bara de lite mindre goda kvar och blir aldrig uppätna.
Har ont i helakroppen efter att ha suttit och försökt förstå statistiken hela långa dagen. Fram tills nu faktiskt. Men jag har pausat emellanåt.
Stora maskinen är trasig så mattan som behöver tvättas ligger fortfarande skitig kvar på golvet.

Medvind:
Stora sonen är här och har hjälpt mig med nya sängar i dag som pappsen kom körande med. Snällt. Ska sova så gott, hoppas jag. Mjuka stoppade Hilding. Bäddade med nytvättade lakan. Göttit att krypa ner i.
Nu ska jag och storpojken gå och köpa mjölk och sen kolla en film som han "hyrt" från nätet. Han tyckte jag behövde vila från skolarbetet en stund. Det bästa är att jag kan somna i soffan till filmen utan att behöva gå ut med hundarna sen. För de är på sportlov hos sin husse.Knasigt att jag ändå hör deras tassar mot golvet...

Vindstilla:
Har inte hört nåt från den skidåkande sonen idag. Men det är säkert ett gott tecken. då längtar han inte hem.

Kram D.
 

Suck

MÅSTE bara gnälla lite.

Kroken till hundarnas koppel trillade ner. Och med den hela himmeln. Jo, det är sant. Nu önskar jag att Martin Timell kommer så där lite lagom skäggstubbig med snickarbältet sexigt hängande på höften och liksom bara fixar dit kroken igen.

Glömde smörja formen till fläskpannkakan så nu blir det att skrubba...Annars blev den ovanligt fluffig och krispig på ovansidan. Kan bero på gräddslatten som jag slog i. Blev ju över efter semlorna jag gjorde i går. Loppan tyckte den va äcklig såklart.

Går ut i parken en snabbrunda med hundarna medan maten står i ugnen. Hunden bajsar och jag tar ett kliv in med svarta påsen i högsta beredskap för att plocka upp. Då sätter jag foten i en annan hundbajs där matte eller husse inte haft nån påse i beredskap. Eller orkat böja på ryggen. Suck. Kan inte hundfolk och rökare fatta att andra människor inte är intresserade av deras skräp? Cigarettaskar förmultnar inte av sig själva så fort att det är berättigat att bara slänga den där man står. Inte fimpar heller. Och hundskit plockar man upp!!! Basta!

I morgon är det tvättstugedags. Och räknedags. Och långpromenaddags. Och min Loppa har haft det tråkigaste sportlovet i hela sverige. Hittills. Tur hon har en pappa som engagerar sig lite mer. Hade jag varit vanlig arbetare hade jag varit sjukskriven de här veckorna när tabletterna sätts in. I af på deltid. Men som student är man ju från en annan planet och då finns det inte på kartan att man kan behöva köra på halvfart ett litet tag. Bara att gasa på i rymdraketen och hoppas man inte kraschar för hårt.

Suck. D.

Det där med blommor och bi...

Medvind:
Ingen frost i morse. Ingen ruta att skrapa.
Mådde inte fullt så illa i morse men fuskar med halv dos några dagar till.
VG på sex och samlevnadskursen. Gött!

Motvind:
Klarar jag inte statistiktentan får jag inte gå tredje året. Så vad gör jag nu???Funderar på att låsa in mig from onsdagkväll när jag blir barnfri fram till lördag lunch när sonen kommer hem och bara läsa o räkna utav helvete. Frågan är bara hur mycket huvudvärk jag kommer att ha och om jag kan hålla koncentrationen på något utan att få allt för mycket ångest. 
Behöver mer sömn. Svårt när jag inte kan somna in. Får kanske komplettera med sömnpiller i alla fall. Hoppades att jag skulle slippa.

Vindstilla:
Höll på att köra över en gris i går mitt på dagen. Blev så chockad att jag fick köra in till kanten och stå stilla en stund innan jag slutat darra. Min kropp klarar inte en stressituation just nu. Skulle nog behöva en fysisk urladdning men får ju sprängande huvudvärk så fort pulsen stiger. Förbannade skit. 

Men nu ska jag röra ihop en ugnspannkaka. Lagom avancerat idag.

Passiva kramar D.
 

Fin finare finast

Medvind:
Solen sken i morse. Fåglarna kvittrar som tokiga. Det tänds ett litet hopp.
Store sonen är här och vi har haft en rätt mysig kväll. Inget speciellt, mest försökt få igång min nygamla mobil som jag fått ärva efter Johanna. Har fått lite kläm på hur man skickar sms, svarar när det ringer, öppnar facebook och redigerar kontaktlistan. Ska försöka få sonen att ta hem några appar också. Runkeeper vill jag ha och kanske wordfeud.
Mellansonen hörde äntligen av sig idag på eftermiddagen att de kommit fram, fått på skidorna och åker i backen hej hå va det gå.
Mår nog något bättre i dag... 

Motvind:
...men nu är det dags att höja dosen. Så det är väl bara att stå ut en vecka till. suck.
Skrapade rutan i morse och det är såååå tråkigt. Längtar efter ett garage till bilen.

Vindstilla:
Vill fotografera mera. 
Vill börja på Yoga.
Vill va klar med statistikkursen.
Vill åka skidor.

Jag vet att jag kommer bli bjuden på bröllop snart och det skulle va så roligt att va i fin form tills dess så man kan va fin i nån fin klänning. 

Androidkram D.



Månen.  

Insättningsproblematik

Medvind:
Jag vet inte, det mesta känns rätt meningslöst. Men kom på en sak idag som ändå känns helt ok. För tio år sen när jag gick på en företagsskola hittade jag ett program på Malmö Högskola som hette folkhälsovetar-programmet. Det va så på pricken likt allt vad jag var intresserad av. Som jag önskade att jag kunde få möjlighet att läsa det. Vägen har varit lite krokig men!! Nu har jag drygt två terminer kvar av den drömmen. Saker man verkligen vill, är möjliga. Visst finns det två sidor av myntet, det gör det alltid. Inte förrän i juni 2013 vet jag om det var värt allt slit.
Gick en liten sväng på stan med Loppan och hon köpte kläder som hon bott i sen dess. Och flip flop så hade hon bestämt sig för att ta hål i öronen och hon är en stolt tjej!!! Men hon pratar gärna inte om det. Men jag ser hur hon står framför spegeln och åmar sig....

Motvind:
Morgnarna är för j-a. Trött trött trött och kan inte sova på natten. Somnar jag drömmer jag märkliga saker. Provade att lösa ett sudoku på lättaste nivå men tappar fokus direkt. Huvet är en enda röra. Försöker läsa statistiken men kommer bara ett par meningar så får jag läsa om. Är ganska inställd på att få läsa om kursen nästa år. Mår konstant illa hela förmiddagen. Skitjobbigt. Det tar så mycket kraft att ändå uppträda civiliserat och inte morra åt hela världen. Fick ett trötthetsgråtanfall i morse men hade som tur va en axel att snora på. Känner mig som ett psyksjukt miffo. Men det är jag ju också på sätt o vis. Tur jag vet att det blir bättre med tiden men tålamodet sviker rätt ofta ändå.

Vindstilla:  
Jag kanske ändå börjar tro på honom. Kanske han verkligen är mannensomälskarmigmestihelavärlden. Fast han fick lite brått hem i dag. Han har ändå stått ut hela helgen. Jag är nog inte så kul att ha å göra med just nu. Vi åkte till Kristianstads Naturrum Vattenrike efter lite tjat från Loppan. Ett trevligt ställe. Nästa gång ska det va bättre väder så det blir skönt att gå en av stigarna och fika på vägen. Kanske ta med hundarna också. På vägen hem gick vi inom kyrkogården där min mormor och morfar ligger. Varför är det så kallt på kyrkogårdar alltid?? 
Lämnade sonen vid skidresebussen kl 6 i morse. Verkligen knasig känsla. Min lille pojk är så stor. Jag skickade med honom en lavinsignalsändare för säkerhets skull. Hoppas han använder den. I natt ska jag sova i hans säng :)

Ska göra en milkshake till mig o Loppan som innehåller mycket frukt. Är mest inte sugen på nånting alls. Men mjölk och frukt är ju bättre än inget. Kan kanske vara lite gott också.



Totally lost and all alone in the storm.
 

Packa pappas kappsäck

Medvind:
Vaknade inte alls så trött som jag trodde att jag skulle va.
Gick en långpromenad med hundarna och sen fick de en välbehövlig dusch vilket uppskattas väldigt mycke av en av dem och väldigt lite av den andre. Men det är kul att se hur de far runt i hela lägenheten sen för att torka sig på allt de kommer åt.
Kvällens skoldisco där jag skulle vaktat blev inställt. Så himla skönt. Det va nog det sista jag kände för att göra i kväll...
Sonen håller på att organisera sin packning och det är lite roligt att se hur han pendlar mellan resfeber och förväntan. Viker, lägger ner och stryker från "listan".
Funderar lätt på att ta ett glas vin ikväll. Ska kolla med fass först.
Bäddat rent i sängen och dammsugat. Känner mig något mer handlingsmotiverad. Och har kollat lite på en ny artikel om barns födelsevikt av mammor som använder tobak i Indien. Intressant. 

Motvind:
Har mest mått illa och haft huvudvärk idag. Kunde inte äta nån vidare frukost och drack bara en Varma Koppen till lunch. Har inte ens varit sugen på frukt idag. Inte ens choklad.
Den lille hunden blev så blöt och kall i geggan på grusvägen att han skakade sista biten hem. Finns det stövlar till hundar???
Fick ett mail idag som påstod att jag vunnit 915 000 euro. Det är väldigt deprimerande att få såna brev när de inte är sanna.

Vindstilla:
Åt lite middag i kväll med sonen och tog några bitar choklad efteråt så aptiten kanske ändå finns där någonstans. Den ska bara lockas fram. 
Var i en butik och köpte vantar inför pojkens skidresa, de kostade 250 kr. Jättedyrt, tycker jag. Men alternativen va inte så många så vi tog dem. De verkar kanonbra. Sen kommer vi in på City Gross och där har de vantar för 99 kr. Lite mer lagom. Och pojken provar och säger att de är också sköna och verkar bra. När jag kommer till hyllan med duschkräm ser jag ett erbjudande med två flskor ProSport för 20 spänn. Perfekt för min plånbok. Men så veeet jag att pojken verkligen gillar Axe. Och de har ett erbjudande på två för 42 kronor. Jag tar dem och går bort till korgen. Av nån anledning berättar jag för honom hur jag tänkte med duschkrämen och då svarar han: "Men vi kan lämna tillbaka vantarna och köpa de billiga här istället."  Så han TÄNKER ju faktiskt också ibland. Jag blev så glad över svaret!! Men vem pallar åka tillbaka och byta o krångla med ett par vantar???

 

Fredagskram D.



Gillestugan i mammas och pappas nyköpta hus. Ljuva 70-tal. Men visst längtar man efter våren när man ser en sån bild!!! 

Sötnos

Trött som en gnu men kan ändå inte somna.

Ungdomarna har verkligen gjort ett bra jobb med filmen. Blir så stolt över Johanna, hon kan så mycket och är så duktig. Jag syntes inte så mycket i de tre scenerna jag var med. Det var väldigt okej.

Ska nog försöka blunda med de bruna ändå, andas ordentligt och slappna av. Kanske jag somnar då.

Lilla meshunden som inte klarar en timme i snö. Men det gör inget. Just nu värmer han mina fötter.




Vinterkram D.

Studentliv

Sitter med nymålade naglar och väntar på bilen som ska ta mig till kulturhusetoch filmpremiär av Kungen av Drehad. Känner för att gå och lägga mig, men det alternativet finns visst inte.

Jag satt i skolan idag och är med på allt de säger. Men be mig inte förklara eller tala om när jag ska använda vad. För det vet jag inte.

Har en sprängande huvudvärk och mår lite lagom illa. Kännt lite yrsel i dag också. Jag vet att det snart blir bättre men tiden dit är så lång och jobbig. Det som är bra är att de här tabletterna dämpar aptiten. Så kanske jag har kläder till sommaren som går på.

Fina bästa Johanna har huvudrollen i filmen och jag undrar hur det känns i magen när man ser sig själv på film, som någon annan. Det ska ändå bli lite spännande och roligt att se filmen. Det är världspremiär och den kommer troligen aldrig att visas igen. Synd för ungdomarna som gjort den är verkligen duktiga.

Filmkram D.


Denna bilden är snodd från Johannas blogg och troligtvis snodd därifrån någonstans också. Men det är så här det är......

Skoldag. Blä.

Usch vilken natt.
Usch vilken morgon.
Borde inte kunna bli värre. Hoppas jag mår bättre ikväll på filmpremiären.

Kram D.

Som en skugga av mig själv

Lycklig igen!!!Prisad vare Prozac!!! Lyckopiller utan dess like. Man svävar på moln och det känns som jag vunnit på lotteri 500 gånger om. Undrar om alla andra också ser det glittrande skimrande i tusen miljarder små stjärnor som man svävar omkring i med ett ständigt leende, smågnolande och i Fullständig lycka!!! Som att glida på en surfbräda genom livet och inget ont eller minsta motgång kan komma åt en.

NOT

Vaknade torr som en öken i munnen, sprängande huvudvärk, illamående och en känsla av stelhet i käken. Om det varit tungt att ta mig ur sängen innan så var det tusen gånger jobbigare i dag. Tur jag ska jobba så jag måste upp. Annars vete tusan. Hoppas bara jag har skärpan i huvet kvar så jag inte har ihjäl nån kund. Men det mesta går på rutin nu. Det är iofs ganska farligt också, lätt att missa de där små små signalerna om att något kanske är olämpligt. Men det är bara fem timmar och det har snöat hela natten (tror jag) så det är nog inte många kunder som hittar in idag. Eller vad är det för datum? Pensionerna har kanske börjat betalas ut....Då får jag sålt halkskydd i dag, hehehe.Hoppas lageransvarig hållit koll på vädret så det finns alla storlekar hemma.

Tar en halv pilla till och hoppas jag inte kräks i bilen. 

Ok, EN bra sak: Jag har sovit ganska bra inatt även om jag drömt lite mysko saker.

Filfrukostkram D.

 


Stoppknappen trycktes ner

Har hamnat i ett dilemma. Pratade med praktikplatsen i Malmö idag. De vill att jag hjälper till att skriva en bok om hiv-positiva. Ett drömläge känns det som. Något jag skulle tycka var kanonkul och intressant. Samtidigt har jag fått en plats i Höör med processutveckling. Också intressant och kan säkert va jättebra i min framtida yrkes.....karriär är ett så fånigt ord. Utövning. Yrkesutövning. Men kanske inte hälften så spännande. ÅÅååååhhhhh. Jag vet inte... Ska hjärtat eller hjärnan få skrika högst?

Medvind:
Idag bars soppåsen ut utan minsta lilla knorrande. Jag ska belöna honom med hans favvomat på alla hjärtans dag. Fransyskastek och rostade rotfrukter. Han är ju det enda hjärta jag har på plats.
Var lite piggare i morse och kom upp i tid.
Fåglarna kvittrade som tokiga i morse.

Motvind:
Fick telefonsamtal som jag känner obehag från precis när jag skulle köra så jag kom med två minuters marginal till föreläsningen.
Hämtade ut de nya pillerna i dag och hoppas jag kan sova av dem. Är väldigt skeptisk till att dessa skulle ha annorlunda biverkningar men har jag inte provat så vet jag inte. Det känns som ett nederlag men jag kommer inte fixa att överleva våren annars, tror jag. Ska be om en ny remiss till fler KBT-samtal. GW pratade om något som hette MDBT. Men kan inte hitta nåt om det på nätet. Eller sa han någon annan bokstavskombo? Mitt minne är som guldfisk - 2000 upphöjt till 40. Katastrof, jag vet inte hur jag gör de små krumelurerna som vi försöker lära oss i statistiken, på datorn...fast jag kan inte de med pennan i heller så det kvittar kanske.

Vindstilla:
Kommer glida med i kursen så gott det går och skriva tentan. Och skriva tentan. Och skriva den igen. Har fem gånger på mig och hjärnan kommer snart att skifta läge från pause till play. Bara den inte kortsluter och börjar rewinda.. Hade fundering på att skippa hela kursen men då måste jag göra studieuppehåll och greja med studiemedel och skit. Pallar jag inte. Ska prata med professor Balthazar om det och hoppas han tycker som jag. 



Två miniräknare och tre pennor. Så långt är jag med. Men normalfördelning, p-värde och konfidensintervall är knepigare.

Numeriska kramar D.  

Två i en

Va hos min terapeut GW i dag. Han tyckte det va en bra idé att hitta en parkeringsplats med en symbolskylt för typ "ur gängorna" (i mitt huvud dyker det upp diverse symbolbilder...) där man kunde få stå och va ifred en stund när man behövde. Nu är min uppgift att hitta dit till den bara. Han förklarade exakt vad som hände i min reaktion i fredags. Han tyckte inte det va alls konstigt. Långvarig stress utmynnar ofta i lite kraftigare urladdningar. Men jag är så himla trött på att behöva säga åt mig själv att inte tänka si eller inte göra så....Som om jag va två personer där den ene är så jäkla förnuftig hela tiden och vet att göra allt rätt alltid.

Medvind:
Fick jättefina alla hjärtans dagpresenter från lilla Loppan.
Sonen har kammat hundarna och plockat undan på sitt rum.

Motvind:
Satt kvar efter skolan och pratade istället för att räkna. Har missat så många timmars räkning att jag inte ser en chans att hinna ta igen det. Kanske i helgen?
Måste jobba på onsdag. Ska tjäna i hop till ett tio-kort på simhallen och spara 80 kr. Tjoho. Kanske jag hittar min parkerinsplats där...?

Vindstilla:
Verkar som hunden är bättre. Hoppas det håller i sig.
Att acceptera det som inte går att förändra. Är det att ge upp och bara gilla läget liksom??

Frågvisa kramar D.

Silvertejp fixar allt. Eller silvertape...

Motvind:
Ungen ovanpå började skrika kl fem i morse. Men det är inte ungen som vrålar värst utan morsan. "Meeeen vaaa faaaan ä dä NUUU dååå???? Sluta nu böla för faan". Så skriker hon åt en ett och etthalvtåring som gråter. Jag har full förståelse för att man tappar tålamodet och skriker åt sina barn. Men inte sju dar i veckan.
När jag precis somnat om startade bilen som stod utanför fönstret och radion va på i den. Volymen va så hög att jag kunde höra nyhetsuppläsningen. MEN!!! Skriver jag några sura lappar eller klagomål på detta???? NEJ. För vi bor här och det märks. Vill man bo i total tysthet (vilken jag gäääärna skulle vilja göra) då får man dra till skogs eller låååångt norrut. Bor man i ett flerfamiljshus får man faktiskt räkna med att andra människor märks och hörs. Det kräver väldigt stor acceptans ibland men det får man se till att plocka fram om man väljer dennna typ av boende. Jag gnäller och klagar på en del saker i min ensamhet men skulle aldrig be dem sätta silvertejp på ungen.

Medvind:
Ser att jag har lite bråttom om jag ska hinna i tid till skolan. Och det vill jag.
Det är en väldigt kall , -13,8, morgon men väldigt vacker. Frost på allt och solen skiner. 

Vindstilla:
Finns några omständligheter jag helst skulle vilja ta mig ur och slippa helt. Vet inte hur jag ska lösa det. Men jag får nog sträcka på mig och ta tjuren vid hornen och hoppas den inte stångar mig alltför hårt.

Morgonkram D.


Sovhelg.

Så mycket enklare det varit med ett ben i gipspaket. Är lite trött på att inte orka.
I fredags fick jag ett något överdrivet vredesutbrott på tonåringen som ifrågasätter allt allt allt. Jag bad honom tömma diskmaskinen. Visst är det bra att lära sig förhandla om saker men ibland är det in absurdum långa förhandlinagr han kräver och då orkade jag bara inte. Tänkte sen att jag nog behövde sova en stund och lugna ner kroppen lite så jag tog en sömntablett. Det hände inget så jag tog en till. Sen jäklar sov jag till åtta morgonen efter. Men min livlina dök upp efter en stund och tog hand om hundar och middag och fredagsmys med film och allt och kollade mellan varven så jag andades. Snällt av honom. Verkligen. Tack. Själv minns jag ingenting. På förmiddagen sen sov jag en stund till. Otroligt vad piller kan sitta i. Sen gick jag en långpromenad på vingliga ben och sen gjorde jag väl inte så mycket mer.Tänker på de som tar sömntabletter alltid. Och kör bil dagen efter med surr i huvet. Livsfarligt. 
Idag har vi gått 1,5 timme på Hovdala i ett bomullsinbäddat landskap. Vackert är det och man blir sådär lagom trött av friskluften. Hundarna var ystra och den store gick lös hela tiden. Den lille blev buren mellan varven för han blev full med snöbollar i pälsen och det gjorde nog lite ont på honom. Eftermiddagen har jag suttit av i en innebandyhall i Ängelholm. Sååå tråkigt. Speciellt som de förlorade med 11-1. Nu blir det sängen. Igen.

Zzzznarkkram D.

Det blir bättre

Medvind:
Klumpen i magen för föreläsningen idag hade jag inte behövt ha. Jag fattar ju inte allt till 100 % men om jag gör en hypotesprövning på mig själv så hamnar jag på under 5 % och då förkastar jag nollhypotesen och det innebär att jag faktiskt förstår lite grann på riktigt. Eller hur det nu va...hm..???
Stannade kvar på nåt som heter framtidsdagen där man kan knyta kontakter men jag hittade varken sladdar eller kontakter så jag knöt inte något. Däremot delades det ut generöst med goodiebags innehållande morötter, choklad, karameller, varma koppen, pennor, nyckelringar, magneter och en massa annat onödigt trams. Det bjöds på glass, kaffe, bulle och varm korv. Så fick jag gratis lunch idag :). Dessutom en mysig pratstund med bästa Mariana och Malena.
Bilen är tvättad. Nästan. Man kan iaf se att den är svart igen.
Gick en timmes promenad med hundarna. Så skönt att komma ut.

Motvind:
Tvättade bilen i sån här självtvättsautomat. Kallt som faen va det. Och ett himla juxande ut o in i varje hål. I ettan skulle man avfetta sen backa ut o in i tvåan där sköljer man av och borstar shampo. In i trean och spola av shampot.....pust... Näääää, bara skojar. Så gör man ju inte. Men det går rätt många poletter. Nu hade jag ju dem sen innan. (Tack älskade för att jag fick ärva dem efter din gamla bil). Hoppas bara att jag kommer in i bilen i morgon så den inte frusit igen. Det ska bli -7 i natt....och sladden till hårfönen är inte så lång.

Vindstilla:
Jag fick borsta Loppans hår i kväll och hon tyckte det va skönt!!!! Jag fick till och med göra en fläta. Har aldrig hänt innan. De var och simmade med skolan idag och det var fortfarande blött. Supertjockt hår, verkligen.
Sitter och drömmer om att kunna komma loss en helg och åka till Tyskland och kolla på Neuschwanstein, slottet, någon gång. Jag skulle verkligen vilja åka dit. Det är en sak jag ska göra innan jag dör. En annan är att gå upp på Kebenekaise. Och åka på slottssemester i Skottland och rida på Island och se vilda undulater i Australien. Och gå alla Skånelederna och åka tåg genom Sverige och....jag hoppas jag inte dör än på länge.

Pussokram D. 



Ekorren fick myror i brallan...

När poletten trillar ner

Jag lät inte grannens gnäll sänka mig helt. Det är ju ändå jag själv som bestämmer hur saker och ting ska få påverka mig. Jag gick till simhallen och simmade 25 min, bastade, körde till stan och hittade en miniräknare för 30 kr på Tiger. De hade en 15 x 20 cm stor med strass på hela framsidan som var solcellsdriven men tänkte att det va lite to much att ha i skolan. Då skulle jag se helt blond ut typ liksom... Provade en BH på Kappahl. Det verkar ju inte som om kilona släpper så där i första taget längre så jag får väl ge mig och köpa lite nytt i större. Men BH:ar görs inte för kroppar som min. Jag är vanskapt. Ska dit och gå igenom hela sortimentet på fredag.

Motvind: 
Hade fruktansvädra mardrömmar i natt om att jag va ute i en stad där det va fult krig. Jag va så rädd och bara grät. Så kom vi in till en familj som hade lagat rotfruktssoppa och jag va så avis på henne, som f ö va en av mina kunder på apoteket, att hon hade lyckats hitta fina råvaror att laga mat på mitt i allt eländet. Sen va det bara att ge sig ut igen och jag grät o sa att jag inte ville kriga för jag visste inte vem som va fiende eller vän. Så hittade jag exmannen där ute bland krypskyttarna och han grät också och ville heller inte kriga. Han hade en hund med sig som såg ut som ett får. Och han tyckte det va så jobbigt att hunden va så rädd i kriget. Sen vaknade jag och va alldeles täppt i näsan och en puls på över 100. Längesen jag drömde så intensivt.

Medvind:
Hittade en bok på bibblan som de sålde för 5  kr. Sagor för stora flickor. Läste ett kapitel i går kväll och den är rolig. Beskriver livets alla skiften i form av sagor. Fast för vuxna. Ja, ni fattar kanske...Lite moralkakor, lite romantik, familjeliv, vardag, arbete och mödor.
Men inget om standardisering, korrelation eller regression. Det ska jag ta mig an nu. Inte för att jag tror det blir så mycket mer förståelse från min sida men kanske kanske nåt litet kommatecken fastnar.

Morgonkram D.



Negerbulle. Delicatos såklart.

Enough, eller hur f-n de stavas.

Lite uppgiven för att jag verkligen inte förstår det här med korrelationsberäkning. Jag kan inte ens med facits hjälp förstå hur jag ska räkna. Men hoppet finns kvar i min plan för dagen. Att jag faktiskt inte vill gräva ner mig här inne idag utan kommer att aktivera mig och ta mig ut. Äter min planerade lunch och får duktigt i mig lite glass som dessert också. (va skulle jag köpa hem skiten för???) Går en härlig och kall promenad i solen med hundarna, kommer hem och plockar in posten. Då. Raseras. hela. min.dag. Ett brev från argalappar-grannen. Hon tycker mina hundar skäller för mycket. Hon tycker jag ska fixa det. De till och med ylar ibland. Och får hunden ovanpå att börja skälla. (som f ö har stått och skällt oavbrutet mellan kl 9- 13 idag). Jag gick in och ringde på hennes dörr. Ingen hemma....Jag har lite frågor till henne. Jobbar hon natt och sover på dagen? Är det ett konstant skällande hela tiden? Hur ofta är hon hemma?
Det är så att jag är hemma nästan alltid. Långa perioder varje dag. Mina hundar skäller och ylar i ca 1 minut när jag kommer hem sätter bilen utanför och de ser mig från fönstret. De skäller när det ringer på min dörr. De ger enstaka skall ibland när de hör nåt i trappan. Men jag kan ju inte svära mig fri från att de inte skäller när jag inte är hemma. Så nu vill jag ha tidpunkter och dagar då hon blir störd av skällandet så jag utefter det kan "fixa detta".
En sån här sak sänker mig fullständigt. Detta kan va sånt som får mig att ge upp. Krypa ihop och vilja försvinna. Jag orkar inte med sånt. Sånt=konflikter.
Jag tror jag går o lägger mig till nån tvingar upp mig.
Natti.



Nä, jag tar inte livet av mig, det har jag testat och det är inget som jag är så där väldans bra på. Tyckte bara bilden va lite kul. Nu när inget annat känns så kul.

Att leva med eller som deprimerad.

Borde räkna. Men. Började leta efter nån bra sida om depression. Hamnade på falshback, ingen bra sida men många intressanta vinklingar. Cannabis verkar va den ultimata medicinen mot depressiva perioder. Mot allt faktiskt. Jag väntar nog med att prova den ett tag till. Försöker förstå hur en anhörig till deprimerade människor tänker. Trippar de på tå, som verkar va vanligt om man läser lite, eller stöttar de och förstår eller bara stöttar utan att förstå? Vill de verkligen finnas för en person som de inte får ett jota tillbaka från ibland? Vill de alltid förstå eller tror de bara det? Alla är ju olika och behöver olika saker i olika perioder. Ibland vill man bara va i sin puppa och ibland är det nödvändigt att få vila. Ibland behöver man någon som hämtar ut en ur puppan och påminner om att det finns en värld utanför. Ibland är det bara aktiviteter som hjälper. Men hur ska en anhörig kunna veta när och vad? När man inte ens själv vet ibland? När inte pusselbitarna passar alls och det inte finns en sticksåg att uppbringa? Mina tabletter är den där sticksågen. Kruxet är bara att man sågar sig i händerna och sen blir man handikappad för det. Pest eller kolera? Ibland kan det kvitta. Ibland svär jag över hundarna, men de är faktiskt också de som får mig ur sängen vissa dagar. De bryr sig inte heller om man är sur o tvär på morgonen, som är värsta tiden, eller om man inte orkar vara social och prata. De svarar heller inte tillbaka och undrar varför jag är så sur hela tiden. Det är värsta frågorna. Ever. "Är du arg?" "Är du sur?" Det är då jag vill skrika: Nej jag är inte arg eller sur! Jag är. Jag bara är. Sån här. Just nu. Va då snäll, behandla mig mjukt, prata lågt och stäng av alla ljud. Klappa på mig som en kattunge. Men trippa inte på tå. När man drar sig undan och inte orkar möta upp, det är då man som mest behöver bli mött av någon annan. Med mjuka varsamma händer. Eller nåt snällt i rösten. Inte tillgjort, utan äkta omtanke. Så man kan fylla på och ge det tillbaka till någon som behöver.

Medvind:
Mina hundar skäller inte hela tiden när de är ensamma.
Det va inte så mycket is att skrapa i morse.
Soluppgången va fantastisk.
Jag har avokado och räkor som ska ätas till lunch.
Jag känner lust att gå till simhallen.
Store hunden fick ingen medicin i går kväll och verkar ändå må bra idag.
Tänker tacksamhet över att jag har ett hem som kan bli hur varmt som helst om jag skruvar på elementen.

Motvind:
Tog bilder på månen i går kväll som inte blev  bra för det va för kallt om fingrarna att ställa in den rätt. Kameran alltså. Har inte försökt med månen.
Grannens hundar har skällt oavbrutet i två och en halv timme. Stackare.
Min bil är jättesmutsig och behöver verkligen tvättas.
Jag skulle behöva åka till biblioteket, men orkar inte.
Skulle behöva fixa en miniräknare, men orkar inte.
Skulle vilja sitta i soffan och spela Betapet hela dagen. Men det går ju inte när jag har en massa läxor som måste göras.
Mina naglar behöver filas.

Vindstilla:
En plan är att räkna fram till lunch. Äta o gå ut med hundarna. Läsa en engelsk artikel om fetma (tror jag den handlade om) . Åka till simhallen, gå på bibblan och smyga in på Tiger o se om de har miniräknare för under 120 spänn som den billigaste på MAXI kostade i går när jag kollade där. Sonen ska på konfaläsning och är inte hemma före halvsex och Loppan fick akut pappasaknad i går och ska va där i kväll. Och utan anhörig som tar mig i kragen så får jag väl göra det själv:
SÄTT I GÅNG!!!!

Och är jag ensam på stan kan jag ju unna mig en fika där också...

Självhjälpskram D.



Så här är jag. Det du ser och det jag visar är bara toppen ovanför.


Prevalensen för ensamhet=jag

Åh, Ida, du skriver så snälla kommentarer :) Tack!

Medvind:
Månen är vacker ute i kylan.
Jag städade mitt hem och fick ut dammråttor stora som kameler. Typ.
Sonen hade kompisar hemma och de bakade. Positivt att de träffas IRL också.

Motvind:
Jag kom inte med i Umeå universitets studie om webaserad självhjälp. Jag uppfyllde inte fem av de nio kriterierna för en egentlig depression. Sju av dem har jag. Men, men, men. Det va kanske inget bra ändå. Vad är väl en bal...
Borde ha räknat i eftermiddags när jag städade. Nu blir det stressigt i morgon.

Vindstilla:
TV:n har stått på sen Bolibompa och nu är det "Såska det låta", ett av mina favvoprogram om jag nu någongång tittar på burken som inte är en burk utan mer bara ett lock...Måste bara se det.Men borde nog gå och lägga mig istället. I morgon blir det pluggande utav bara h-e.
Min kärlek kom och hälsade på ett par timmar och jag gillar verkligen inte när han åker härifrån. Bara att gilla läget. Men hur länge?

Räknekramar D.

Gammal är äldst

Jag läser o läser o tror helt plötsligt att nu, NU! sitter det. Åsså kollar jag facit o fattar inte ett dyft längre. Jag vill dö.Att läsa statistik är inte mänskligt. Jag vill inte kunna det.

Medvind:
Sov en stund i sonens säng i natt för att slippa snarkningar. Så sköööön den är. Det är en hästens och jag vill också ha en riktig säng.
Gick en timme på Hovdala och det va skönt att komma ut.

Motvind:
Store hunden är dålig igen. Bajsar blod. Vill inte äta riktigt och vill bara ligga o sova.
Vilket bra förhållande jag har som börjar med skilda sovrum. Han snarkar nåt så in i bomben och nu planerar jag en hållhake om han inte tar tag i sin vikt. Jag vet att det inte är lätt men man måste försöka att bestämma sig iaf. Det ska jag själv också göra. Men jag tror inte min fysiska hälsa är i så jättedåligt skick än så länge. Jag motionerar lite mellan varven ändå.

Vindstilla:
Ser ett program om en kvinna som är 97 och reser till Alaska. Underbart. Jag vill också bli så gammal om jag är så frisk.

Söndagskram D.

Gnälligt värre.

Fasen så kallt det är. Skulle ut och gå med hundarna men den lille skuttar runt som om han gick på glödande kol. Han fryser om fötterna. Sen hoppar han upp och vill bli buren. Det får han så klart.

Har räknat lite statistik och jag vet inte...får ingen riktig kläm på det. Fel i facit??
Skulle vilja åka skridskor i morgon. Hoppas det inte blir så där jätte kallt. Och att jag hittar mina skridskor i så fall.

Funderar på det här med diskriminering eller vad man nu ska kalla det. Alla vill ju bli särbehandlade. Egentligen. Det är så lätt att skylla allt som händer i livet på olika omständligheter. Har du ett utländskt namn skyller du på det för att du inte få ett jobb. Är du gay skyller du på det att du alltid känner dig udda. Är du rullstolsburen skyller du på det föratt alla tittar konstigt på dig. Men om du nu har ett utländskt namn kanske du har fördelar som inte en infödd svensk har? Är du gay vill du ha annorlunda rättigheter än straighta. Är du rullstolsburen vill du ha speciella parkeringsplatser (som dessutom helst ska va gratis).Är du rökare vill du ha ett speciellt rökrum. Vad har jag att skylla på??? För att få lite extra förmåner eller bli särbehandlad?! Inte ett skit. Jag har förvisso inget -sson namn så liiite annorlunda är jag väl. Har två skilsmässor och det tilhör kanske inte majoriteten heller. Men har ingen speciell svår barndom eller nåt missbruk att skylla nåt på. Jag är inte gay, inte rullstolsburen, inte rökare, det enda skulle va en mindre funktionsnersättning i koncentration och mindre bra dagar av min depression. Den är helt osynlig utanpå. Jag har inga uppmärkta p-platser eller speciella toaletter. Det jag kan göra är att stanna inne de dagar jag inte mår bra. Jag är diskriminerad. Verkligen. Det skulle finnas speciella rum eller cafe för deppade folk som inte orkar med nåt socialt umgänge eller orkar shoppa det mest fundamentala.

Va hos svärmor III och åt trerätters idag. Gott. Kräftsoppa.Mmmmm.
Mina föräldrar håller på att flytta. Kollade in deras nya hus i dag och det är helt ok. Väldigt välhållet med bra utrymme. Tapet från 70-talet som är så coooool. Eller inte men lite retro är det ändå. Vi fikade på wienerbröd i källaren där. Det enda stället som har ett bord och några stolar. Kallt va det också eftersom inte pannan kommit igång. Men det blir nog jättebra när de väl är på plats. 

Några tjocka rökare tar lärdom av andra och slutar röka och går ner i vikt när någon närstående drabbas av sjukdom eller död. Andra behöver drabbas själva för att förstå och åtgärda. Och vissa, de ändrar aldrig på sig så deras lock spikas på lite tidigare än nödvändigt. Men alla har ett val. Man väljer själv vilken kategori man vill tillhöra.

Kram D.

   

Samantha Fox

Medvind:
Slog en motspelare i Betapet med rätt god marginal!!!!
Jobbat med favvokollegan idag. Och bara haft bra kunder. Många barn och det gillar jag. Jag brukar prata över huvet på föräldrarna när jag märker att de vll prata över huvet på barnen. Barn är kapabla människor att själva bestämma om saker somgäller dem själv.Tex vad hostmedicinen de ska ta ska smaka...
Ätit ostar och druckit gott vin till en nostalgitripp på svt2 om tidningen OKEJ som va ungdomars favvotidning på 80-talet. Media va inte så utbrett då...

Motvind:
Är trött efter en sen kväll med Betapetspel.Dessutom ringde garnnens väckarklocka halv sex och innan dess var den lille pojken ovanpå lessen vid kvart över ett i natt...
Fick inte räknat nån statistik i dag, fick jobba istället och har inte råd att tacka nej. Blir en lördag med räkneuppgifter istället.
Tvättstugan idag...ååååhhh, vad jag inte gillar den.

Vindstila:
Det är -14 grader ute. Huuu.
Igår när jag satt och väntade utanför klassrummet tänkte jag at jag ska nog gå hem igen och lägga mig under en filt och aldrig mer komma fram. Men sen kom klassisarna. Så är jag inte ensam ändå. Vi tycker det är en jobbig kurs allihop och jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem. Vi kommer klara det tillsammans.

Min hårt arbetande man ligger här på soffan och sover. I morgon blir det en dag som han planerat men han säger att jag ska få jobba med min statistik men jag undrar just hur mycket det blir egentligen. Nu ska jag unna mig lite Tiramisu-glass för att det är fredag :)

Söta kramar D.


Som en delfin


Började skolan idag. Kul att träffa alla igen även om vi inte hann prata så mycket.
Gjorde mig själv till prio ett idag. Var i simhallen i tisdags och simmade och det va underbart. Gjorde en favorit i repris idag. Det händer nåt där i vattnet, nåt rinner liksom ur kroppen på nåt sätt. Inte så att jag kissade i vattnet... utan jag menar spänningar och mörka skuggor. Kroppen jobbar, andningen går av sig själv och en tacksamhet fyller själen. När jag dök i (jo, jag kan faktiskt dyka :)) var det sex andra som också simmade. Det var vuxenkväll och alldeles mörkt inne i hallen , bara lampor i bassängen som va tända. Myyysigt. Och bra musik var det också. Jag är ju ingen tävlingsmänniska men jag ger mig inte i första taget så jag började ju tävla med de andra simmarna. Utan deras vetskap såklart. Jag simmade fortare än alla de andra där inne. Och till slut var jag ensam kvar. Alla gick upp. Fick nån konstig skräckblandad förtjusning över att vara helt ensam i den stora bassängen. Flöt på rygg två längder innan jag fick för mycket "hajen"-känsla sen in i bastun och bara blunda och känna värmen. Det var -11 grader när jag gick hem men hann inte bli kall ändå.

Varje längd på 25 m tog ca 40 sek och jag simmade i 30 minuter. Hur långt simmade jag? Alltså jag får det till 1125 m??? Kan det stämma? Låter mycket.

Medvind:
Tror jag kanske kan lära mig det här med statistiken ändå.
Sonen fick välja mellan att tömma diskmaskinen eller gå ut med hundarna och när jga kom tillbaka med hundarna så hade han tömt den. Lycka!
Kanske jag kan komma ur den här neråtgående spiralen genom att bli lite mer aktiv. Varannan vecka går det ju  bra när det inte är trehundra veckans ord och femhundrasidor läsning som ska göras varje dag och matsäckar och badkläder och....nu hamnade det på fel vindriktning visst...hm...ja det är lätt att hamna i de negativa tankarna...

Motvind:
Jag hatar verkligen hatar att skrapa is från bilrutan. Verkligen. Hatar. Funderade på att ta tåget bara för det.

Vindstilla:
Läggdags. Nu. Marsch pannkaka!

Sjöjungfrukram D.

RSS 2.0