Hur vet jag att isen bär?

Motvind:
Kommer ingenstans med hälsoekonomiuppgiften. Läser o läser men får inte ihop det.
Trött som 4 ålderdomshem.
Slarvar med maten. Äter bara skräp. Mackor och frukt o choklad.

Medvind:
Städade och gjorde fint i morse. Dvs dammsög. Golvet blev rent.
Rensade duschavloppet och hällde i kaustiksoda. Funkar skitbra.
Grillade revben i ugnen och de blev jättegoda. Loppan åt tre stora bitar och två potatisar och två kokta morötter och sjuttioelva minitomater. Som hon kan stoppa in ibland.
Fick en vänförfrågan på fb från en god vän sen Malmö-tiden och blev jätteglad. Kom aldrig i håg vad hon hette  iefternamn så jag har inte letat så mycket efter henne. Ska bli kul att höra hur hon har det.

Vindstilla:
Såg ett barnprogram om en liten gås som blev av med sina föräldrar i flytten. Gud som jag grät. Så fånigt, men det va så sorgligt.
Har varit utanför dörren fyra gånger idag. Eller fem. Nej, sex, jag tog ut soporna också. Hundarna klättrar på väggarna, de har inte fått motion idag, bara kisserundor. Ont ihela kroppen av att sitta här och läsa. Ögonen blir helt torra.
Somnade när jag läst klart för Loppan. Vaknade av ett sms. Hade inte röjt köket. Suck.
Funderade på gårdagens diskussioner på sexkursen. Intressanta. Vi gick till en pub efteråt och några drack en öl. Behövde prata med folk. Det lättar upp. Skulle ju åka till en klassis i morgon och jag orkade egentligen inte men GW säger att jag inte får bli passiv och jag vet att det hade varit superbra och roligt att åka dit så jag planerade för det. Men nu hinner jag inte för att jag inte är klar med uppgiften som ska va inlämnad i morgon kl 4. Trist. Skulle behöva komma ut o prata med folk oftare. Skaffa lite fler vänner. Eller iaf träffa dem jag redan har.

Nattikram D.  

Tillsammans med dig är jag aldrig hemifrån

Det bästa i dag var att bästa pappan skjutsade sonen till tandläkaren så jag sparade lite tid där.
När allt känns meningslöst är det bästa att ändå göra nåt. Så säger min GW. Så när jag suttit här och bestämt mig för att inte göra ett jota mer i detta liv så fick jag ändra på det. Fixade tvätten, duschade, gick ut med hundarna och satte mig i bilen och körde söderut mot kursen. Kändes såååå seeegt. Tog Jöbacks julskiva med mig och höjde volymen till jag trodde högtalarna fått nog. Då kan man sjunga megahögt själv också, och bra låter det....

För gamla sorger
för fina minnen
för det som aldrig blev
för drömmar som sprack
för de som gick in i natten och aldrig hittade tillbaka
för de som väntar
för de som längtar

allt va bra
allt va glömt
trodde jag
tills jag tittade uppåt och snön föll
plötsligt kom tårarna

Orkade inte svara i telefonen. Känns som jag inte räcker till eller orkar. Orka orka orka hålla näsan över ytan. Men nånstans innan Lund kändes det bättre. Och nu efter kursen är det helt ok igen. (om sanningen ska fram så får den ljuga) Vilken tur jag åkte. Men det känns bättre. Satt och skrattade i bilen på vägen hem. Vägarbete och räfflor i körbanan. Sjunger Stilla natt. Kristus till joåoåoåorden är koåoåoåoåommmmeeeeeen med vibrato utan dess like i hålorna....tur ingen hör mig. Eller gör någon det?

Dagens bekännelse; dricker vin för att kunna somna bättre. Illa. Gott. Onödigt. Bra för blodet. Dåligt för sömnen.

Påvägutför????
Kram D.



Önskar jag va en Trana. Ibland.

Skrik som en mås

Medvind:
vetefan va som blåser medvind idag.

Motvind:
Grannens klocka ringde 6. Jag ville vakna 7.15.
Löste en onödig biljett på tåget. Vi va ju tre och hade kunnat åka alla på duo-biljett.
70 st är varslade om uppsägning från jobbet. Kollegorna förstår inte att de måste tänka nytt...kan man få dem till det tro? Tänk om jag är en av dem som får gå? Har kollat nya jobb redan. Men vem vill anställa någon som studerar?
Om du satt i kassan på City gross och en kund kommer med en rabattkupong på tre kronor för en "marin" K-sallat men har köpt en K-sallat med potatissallad i istället, vad gör du då?
Köpte en tröja som jag tror Nicklas skulle tycka om, men det va små prickar på den som både jag och säljaren trodde skulle gå bort i tvätten. Det gjorde de såklart inte. Så nu vet jag inte om han ska få den eller inte.
Hade glömt slå av kaffet i morse så när jag kom hem var det alldeles inbränt i botten och luktade skunk i hela lägenheten.
Känner mig uppgiven. Vill sova. Skita i kursen ikväll kanske?
Behöver träna, springa, komma i gång....göra något. Pickadoren i Ferdinand?
 
Vindstilla:
Behöver dammsuga
Vill få ekonomiuppgiften klar men har svårt med koncentrationen.
Börjar känna stress över den ofärdiga tentan som måste va klar innan 23 dec.
Dåligt med bilder nu för tiden.


Foto: Håkan Lindström

Tisdagskram D. (blä, för jag har inte borstat tänderna i dag)

Sicken helg

Åkte till söstrami i fredags. Dryyygt att åka 150 mil. Fast det är inte 150 mil. Bara 50. Nästan. Men det känns som 150. Hjälpte henne att städa lite. Skönt att kunna hjälpa tillbaka lite för flytten. Inte i närheten av vad hon ställde upp men ändå lite. Kyrakn i söndags. Det var mysigt. Jag gillar kyrkan. Lite. Inte det högtidliga, men de kloka orden o vackra sången.
Det blev storm när vi körde hem så vi stannade på ett hotell och sov till idag. Kanske onödigt men det vet man ju inte. Det låg en massa skit påvägen ner idag och det känns ändå skönt att ha missat att få ett träd i huvet.
Kom hem och insåg att fönsterputsningen var onödigt jobb. Tröstade mig med friskvårdsmiddag i kväll med arbetskollegorna. Trevligt.
Var på uv-samtal med Loppan i dag. Allt är perfekt, härligt.
Har hittat julklappar till bonusbarnen. Hoppas det blir bra.
Ångrar redan att jga drack vin i kväll och måste hämta bilen i morgon. Onödigt meck.

Sov gottkram D.

Medmänsklighet kontra rädsla

Igår tog jag tåget till jobbet. Igår var det väldigt tråkigt att jobba. Kunderna och kollergerna är jättebra, men jobbet är trist. Eller så är det för att allt ansvar tagits i från mig. Sälj sälj sälj. Det handlar bara om pengar. Och sen läser man att företaget gick plus med 40 miljoner. Och sen får man inacken att vi har för många timmar och är för många anställda. Och sen hinner ingen göra det som ska göras ändå. Patientsäkerheten är i stor fara. Faktiskt. Undrar hur länge kollegorna orkar.
Tog tåget till Malmö, fick en macka i bilen och sen direkt till sexkursen. Tantra. Ja, jag vet fortfarande inte vad jag ska tro. Som en religion. Eller hokus pokus? Eller bara ettannat sätt att leva? Föreläsarna var dåliga, de pratade ovetenskapligt. "Mina kompisar säger..." "...har jag läst i en tidning..." " alla kvinnor tycker deras män inte räcker till..." "alla män som får ejakulation måste sluta ha sex och kan inte få upp den igen på en vecka..."   Hallå!!!  Så mycket klyschor och fördomar och inga säkra källor till nåt. Eller är det jag som blivit akademiker-skadad?

Motvind:
Somnade halv ett efter en lång väg hem. Blev stannad av en kvinna mitt på gatan. Jag trodde hon behövde hjälp när hon stod i gatan och stoppade  bilar. När jag drog ner rutan och såg henne lite närmare la jag i ettan o körde därifrån. Fy faaaan va rutten jag kände  mig. Men jag har aldrig blivit så skräckslagen i hela mitt liv innan. Som att vara med i en skräckfilm. Hon tog tag runt rutan som om hon skulle klattra in i bilen och hennes ansiktsuttryck....ja, jag vet inte. Jag kan inte beskriva det. Hela magkänsla bara skrek och sände varningssignaler. Ringde polisen, de fick ta hand om henne.Det tog lång tid innan jag lugnat ner mig efter jag kommit hem. 
Upp igen fyra timmar senare och körde till Loppan. Kröp ner i min gamla säng och tyckte precis jag somnat när klockan ringde igen. Upp med Loppan och iväg till skolan. Tröt trött tröttt. Sen kommer grannen o berättar att hennes man dött i cancer och att hon nu själv fått bröstcancer och ska strålas varje dag i 5 veckor. Stackars kvinna. Vad har jag att gråta över? Skämdes nästan över tårarna som kom när jag rotade efter julsakerna på vinden. Men alla har vi våra känsliga punkter och inget är ju mindre jobbigt för att nån annan har det värre. Bara en tröst, att det faktiskt finns fler som kämpar.

Medvind:
Köpte några julklappar. Kan ju inte avslöja dem här ;)
Fick ett fantastiskt positivt bemötande inne på biblioteket idag. Rätt man på rätt plats är ofta en kvinna.
Min bil är nytvättad.

Vindstilla:
Har ingen aptit idag. Bra eller dåligt? Ett knäckebröd med ost och en kopp kaffe till frukost. Smoothie på en halvgammal banan, en apelsin, hallon och fil och en bit mörk choklad till lunch. Snart blir det en kopp kaffe till. Orkar inte springa idag men hoppas jag hinner en rask promenad i kväll.

Onsdagskram D.

Vanlig ovanlig måndag

Jag o sonen, som har studiedag i dag, har suttit i soffan hela eftermiddagen med kaffe och clementiner. Jag har försökt läsa "Sex genom hela livet" och han har kollat på "Pensionärsjävlar". Jag har ju inte kunnat låta bli att kika lite emellanåt och jag skrattar så tårarna rinner. Fy fan vilket sjukt program!!!!

Kom ut på promenad ikväll, pojken fick välja mellan att gå med hundarna eller göra kvällsmat och valde kvällsmaten...hehehe  ;)   visste jag redan när jag gav alternativen att han skulle välja. Men det blev goda pannkakor och jag fick min promenad. Hade ju tänkt springa långt idag men är lite svag i kroppen. Träffade folk från orienteringsklubben och fick en fin karta. Så nu är det bara att börja mäta rundor. De lockade med innebandyträning på tisdagar också. Kan bli intressant.

Va så himla varmt i lägenheten och alla elementen va skållheta så jag stängde av dem. Då började det droppa vatten...suck, vad jag verkligen ogillar att bo här.

Jag är riktigt trött och har några jobbiga dagar framför mig så nu ska jag säga gonatt till mej själv och sova.

Måndagskram D.

Jinglebell jinglebell....

Motvind:
Trisslotterna gav inget, nada, zero, noll. Trist. 25 spänn kunde man väl få iaf...men icket.
Skulle behöva åka in till bibblan men pallar inte, är väldigt trött idag.
Skulle behöva putsa fönsterna, pallar inte. Skulle behöva dammsuga, gör det lite senare när jag pallat vika undan tvätten och lussebaket i köket är avklarat.

Medvind:
Sonen, 14 år, tuff som attan mellan varven, sitter i köket och sjunger med Sofia Källgren och Tommy Körberg i "julen är här" och knådar lussebullar för glatta livet. Man blir ju rörd till tårar...Han övar så han kan baka med sin lillasyster nästa helg hon kommer. Idag frågade han hur dags hon skulle komma och han blev jättebesviken när jag sa att hon kommer först på onsdagkväll och sen ska hem till sin pappa igen på torsdag. När han sa att han ville baka gjorde han det för han trodde hon skulle vara här. Gulligt.
Vaknade faktiskt av mig själv, så skönt att sova.

Vindstilla:
Har blivit av med min ena favvojulskiva. Får gå igenom fodralen o se om den ligger någon annanstans. Förra året fanns en radiokanal som bara spelade jullåtar, måste se om jag kan hitta den. För nu är det väl ändå legalt att börja gotta sig i julmusiken??? I love it!!!

Lussebullekram D.

Ps. Kom på ur en lååååång diskussion i en facebookgrupp att det är inte bara håret som blir gråare med åren. Det gäller livet också. Som ung kan håret vara svart eller vitt och så upplever man och tror att livet också är, men ju äldre man blir förstår man att livet mer är en gråskala, precis som håret också blir.....jag orkar inte hetsa upp mig för att någon ung mamma som känner sig trampad på tårna säger åt mig att växa upp. Moget, liksom...heheh.

Sjuk på sjukan

Storsonen har åkt. Loppan har åkt. Kärleken har åkt. Tomt o tyst och bara jag o mellansonen. Han lagade middag i kväll, Thaigryta, gott. Han är så himla duktig ibland. Men idag ska han va lite extra omhändertagande tycker jag nog.

Medvind:
Sprang 4 km i morse.
Tvättat. (varför skriver jag det på medvind??? imorgon är tvättkorgen halvfull igen...)
Har lagt in alla räkningarna och kanske kanske det blir nåt korvöre kvar att åka till systern för. Fick ett litet bidrag ifrån en julfond som ger lite extra utrymme.

Motvind:
Trött och lite yr och huvudvärk. Var på akuten i dag. Fick mens i förrgår men började blöda mer i går kväll. Alltså blöda mycket. Trodde det lugnat sig i förmiddes så jag sprang en runda. Det var kanske inte supersmart. Sprang mellan toan för att byta både tampong och binda som var överfulla och tvättstugan och frukostbordet. Men efter duschen när det bara rann och det kändes som hela toagolvet bara svämmade över så ringde jag det magiska numret 1177. Hon sa att  jag omedelbart skulle hitta någon som kunde köra in mig direkt. Men jag hade ju tvätten och vi hade inte ätit lunch än. Så jag fixade det först. Men när jag kom in till sjukan hade det såklart lugnat sig. Men det var ju skönt.  Pinsamt blir det när syster ska sticka mig i fingret för att kolla hb och jag rycker undan fingret flera gånger....men det gör så ont. Till slut tog han ett ordentligt tag och höll kvar med våld och bara stack. Farbror Gynekolog hittade inget revolutionerande utan tyckte allt såg fint ut.Och nu är det ganska lugnt med blödandet så länge jag är stilla. Var ute med hundarna precis och det kändes som det började igen men inte lika kraftigt.

Vindstilla:
Imorgon ska sonen baka lussebullar. Han är ledig från skolan och ska få göra nån nytta här hemma.

Blir man smittad av nåt läskigt blir man nog det på sjukan. Fy, vad jag inte gillar att va på sjukhuset.
Nu ska jag gå o lägga mig och i morgon vill jag vakna av mig själv och inte av någon klocka eller hundar eller barn...

Och lotterna har jag glömt att skrapa igen!!! Ska göra det i sängen.
Guldkram D.

Plötsligt händer det inget....Trist

Jag vill att det händer nåt i mitt liv. Nu. Jag har ju bara lite mindre än hälften kvar. Hur ska man hinna allt man vill? Fast man vet ju inte hur långt man har kvar. Jag kan ju bli överkörd i morgon. Mina anhöriga vet kanske inte hur jag vill ha det när jag dör. Jag vill ha en vanlig begravning, bli bränd och inte så mycket blommor. Är det i augusti, gärna solrosor. De gillar jag. Fast jag ser ju ändå inte de om jag är död. Prästkragar är ju också fint. Vitsippor.... Jag vill att alla ska ha ett fortsatt bra liv och vara snälla mot varandra. Vara lyckliga och ta hand om sig själva. Fast jag kommer ju att spöka runt lite för alla och se till att ni har det bra....hehe. Döden är ju en del av livet. Det ingår liksom, man får det på köpet. Två saker är lika för alla människor på jorden, vi föds och vi dör. Så är det. Att förneka eller låtsas att det inte finns är bara att försöka lura sig själv. Inget är för evigt. Fast jag planerar ju att leva lite längre än till i morgon. Jag har ju saker att se fram emot. Nästa år kommer bli kanon. Vet DU hur dina närmaste skulle vilja ha det och har du berättat för dem hur du vill ha det???

Jag har fem trisslotter som väntar på att bli skrapade. Vad jag skulle göra för pengarna ???? Ingen aning. Det kostar ju inga penagr att bli vältränad, alltså ingen annan kan ju göra jobbet åt mig oavsett hur mycket pengar jag har. Jag behöver mer sömn, det kostar heller inte så mycket pengar. En vecka i fjällen eller i solen kostar pengar och det skulle jag också vilja ha....

I morgon vill jag gå i kyrkan. Och fixa skridskor till Loppan.

Skrapkram D.

Sär skrivning

Soppa räkning. Sopparäkning. Jajaja....

Medvind:
Va uppe i morse och gick en timme på Hovdala. Lille hunden fick stanna hemma, men han är bättre nu. Visar ingen hälta längre.När jag kom hem hade avkomlingarna ätit frukost och plockat undan fint efter sig.
Spelat Yatzy med Loppan och jag vann!!!

Motvind:
Bröderna är såotroligt elaka mot varandra. Vet inte om det hör till men det kan få mig att koka inombords. De säger saker som man inte ens tänker om andra.

Vindstilla:
De andra föräldrarna på simsklan är så negativa och trångsynta i sitt snack med varandra att jag inte ens vill delta i konversationen. Jag läser en bok istället. Men egentligen skulle jag vilja vara med och ifrågasätta deras nedlåtande prat om allt och alla andra. Få dem att öppna upp lite och bli lite mer ödmjuka. Men kan man lära någon ödmjukhet? Kanske man måste få det genom egen insikt och egna erfarenheter? Vi är ju alla olika och de får ju accepteras för det de är och står för.  

Dags att duscha och bli lite fräsch.

Kalaskram D. 

...jag hoppas du tar vid när min tro är svag...

Så skönt att hamna i en go famn. Skönt att somna i den och skönt att vakna i den. Hamna är ett vackert ord. Att hamna. Tryggt och bra. Saknar honom i kväll.

Medvind:
Storsonen kom idag!!! Yes. Så skönt att ha hela flocken samlad och bara ha honomliggande här i soffan är mysigt. 
Kärleken och Loppan börjar hitta en väg till varandra. Inte så upptrampad än men det går att skönja den lite vagt så där som när man går i daggvått gräs. Kanske de finner varandra till slut ändå. De har börjat hålla i hop mot mig och det är ju ett "gott" tecken, hmmmm....men jag bjuder på några extra pluspoäng.
Trappan blev städad i går. Så nu går det att ta hit folk utan att jag behöver skämmas ögonen ur mig.
Har hittat bra julklappar till alla barnen för en gångs skull. Inte till bonusbarnen än,men det kommer. Vet inte riktigt vad det står på deras önskelista.

Motvind:
Bilens service kostade massor. Soppa räkningen va på hur mycket som helst. Skit. Så fort man tror det skulle finnas några korvören över att åka bort några dagar för så är det hela tiden något annat som äter upp dem. 
Lille hunden blev klämd i dörren i dag och haltar fortfarande. Gör han det i morgon också får jag väl ringa farbror eller tant veterinär. Suck, ännu mer pengar som försvinner.
Har inte fått tag på någon litteratur än till kurserna, så här sen har jag aldrig varit med det.

Vindstilla:
Vill komma igång ordentligt med träningen. Så mycket annat som pockar hela tiden. Också den där latmasken som drar i mig. En lliten djävul på axeln som säger :" sen, gör det sen...!!"  Men det kommer ju inget sen. Det är nu det gäller. Helt plötsligt är det april... drömmen om under två timmar är ju inte omöjlig. 

Gonattkram D. 

Hemlös med i-landsproblem

Motvind:
Hyreshus suuuuuger. Har en granne vars väckarklocka ringer kl 6 oavsett om hen är hemma eller inte...Men jag lovar, var hen än är blir hen väckt av den!!! Jag tror hela världen vaknar av den faktiskt! Trapphuset ser ut som en kompost, full med grus, löv och odefinierbara organiska ting. Ute i trappan ligger två cigarettpaket och ett glasspapper och två andra omslagspapper och aska och fimpar i en enda röra. Varför ska jag behöva bli husets gnällkärring???? Antingen gör jag rent och fint och sväljer och biter i hop, eller går jag totally nuts och ringer värden och skriker åt honom.....Kanske finns det ett mellanting? Just nu känns nummer två som mest lockande, he he he...
Jag vill ha ett eget hem!!!!

Medvind:
Loppan säger: jag älskar dej, och att jag är bäst i världen på att vara mamma. Det är bara att suga åt sig, snart är hon tonåring....
Igår sprang jag 5 km, lätt i kroppen och idag känns det bra.
Fick pluggat ganska mycket i går ,tror jag. Vet inte hur mycket jag måste läsa var dag för att vara ikapp. Började kolla i ungKAB09 - rapporten och det är så sjukt intressant och så mycket mer jag vill veta!!!!

Vindstilla:
Hoppar över en dag i Ullared för att plugga. Hoppas det blir tillfälle närmare jul att åka dit. Sk försöka komma iväg till Värmland och hälsa på systrami en helg också.
Men nu ska jag städa undan lite så jag får ro och sätta mig att läsa innan det kommer någon och stör. Men det får han gärna :)))

Gnällkram D.

Bra och dåligt, mindre bra och dåligt, bättre och mindre dåligt

Den är klar och det känns bra. Som om den faktiskt skulle kunna bli godkänd!! Tentan alltså. Så nu kan jag köra igång med nätkurserna på riktigt!

Medvind:
Mötte specialpedagogen i skolan idag. Hon sa att det går jättebra för sonen just nu. En stor tung sten föll från mammahjärtat.
Gick en rask promenad i solskenet idag. Det var härligt och jag blev svettig och fick ta av mig jackan och mössan.
Varit på studiecirkeln i kväll och det var vidrigt intressant. Lust - olust, pornografi - medicin. Tvärvetenskap i allra högsta grad.
Firar med ett glas vin i min ensamhet. Kommer att somna gott känner jag.

Motvind:
Har ätit alldeles för mycket skräp i dag, massor av choklad som inte ens var god. ICAs mandel och russin. Örk. Dumlekolor med pepparkakssmak. Örk.
Det var snorhalt i kväll när jag körde hem. Måst epå med vinterdäcken.

Vindstilla:
Skulle skriva en presentation om mig själv till en av nätkurserna och fick räkna efter hur gammal jag är. Är det bra eller dåligt?

Ålderskram D.

Istället för medicin

Var på jobbmöte i går kväll. Jag saknar mina arbetskamrater. De är underbara!  Vi pratade till närmare halv elva.Chefen ville jag skulle jobba idag. Men jag ska ju skriva färdigt min tenta!

Medvind:
Sonen serverade mig kaffe i soffan utan att jag ens bett om det! Han kan konsten att chockera! Han ringde till en arkitetfirma och sökte praktikplats. Oerhört artig och vältalig. Blir ju stolt :)

Motvind:
Skulle snabbt o lätt ladda ner litteraturen till nätkurserna...heheh....socialstyrelsens hemsida är förskräckligt dålig.
Blir så trött....
Dödsont i brösten, känner mig som värsta Dolly Parton???Meeens på g....suck. 

Vindstilla:
Det blir nog Ullared ändå på torsdag.
Apoteket ska inte ha en del av RFSU:s grejer i lager längre pratade vi bland annat om i går.. Ingen vågar ta tag i det och plocka bland grejorna. Och ingen vågar ställa fram de på ett bord och sätta "halva priset" skylt. Det finns 12 massagestavar kvar i hyllan och när jag påpekade att det är en till oss var trodde jag de andra skulle dö, sjunka ner genom golvet, rodna tills de sprack eller fnittra tills de kissa på sig..... Hallå....det luktar hallon när kvinnor skiter också, eller hur?
Nu, nu...för nu ska tentan bli klaaaaar!

Puss o kram D.



Jag gillar danskarnas syn på sundhet och hälsa....:)



Istället för Viagra!!! Färre biverkningar, samhällsekonomiskt och mycket roligare! Räddningen för väldigt många utdöende sexliv!! :)))) Funkar även för singlar.


Tomtens verkstad är i Ullared?

Medvind:
Vägde in. -5 hg! Klockan är halv fyra och jag har ännu inte ätit så fruktansvärt mycket skräp idag. Två knäcke till frukost, en sallad med oliver till lunch och en smoothie på banan, hallon, blåbär, yoghurt, havregryn och citronsaft, ett äpple och två clementiner.
Tvättat alla lakan, kuddarna och filtarna i soffan och lite vanliga kläder. Skönt att ha det gjort.
Solen sken och det var skönt att gå en rask promenad på 4 km.
Har känslan av att jag kommer hinna tentan.
Jag har en mycket bra soffa att plugga i. En divan att sitta på med datorn i knät och ett armstöd där man kan ha böcker, telefon, kaffemugg, papper och penna på. Perfekt :)

Motvind:
Ville springa. Men. Orkade inte riktigt. Tyckte att jag inte hade tid men det går ju faktiskt fortare att springa än att gå...ska se om jag styrketränar lite innan jag ska på jobbmötet i kväll.

Vindstilla:
Mamma kan följa med till Ullared på torsdag. Hm, ska jag åka? Kan ju hitta julklappar billigt men, det brukar bli ganska dyrt ändå...vet inte.
Skulle lägga upp en profilbild i vår nya plattform på nätkursen men kunde inte hitta den bilden jag letatde efter. Irriterande. Anars är jag lite uppåt igen idag. Skönt.

Skrivarkram D 

Ensam och ont i ögat

Medvind:
Skrev en sida till på tentan. Nu börjar det bli körigt med att få ihop teori och praktik...
Sonen kom hem i kväll och ensamheten släppte. Även om han gick direkt in på sitt rum, bäddade rent sängen och la sig för att kolla nåt program, så vet jag ändå att jag inte är själv.
Motvind:
Helt plötsligt va jag alldeles ensam när Loppan också åkt. Saknar henne när hon inte är i närheten och retar gallfeber på mig....knasigt.
Har ätit alldeles för mycket för att bara ha gått en timme i dag.
När jag var ute med hundarna bajsade en av dem lite inne i en syrénhäck. Jag böjde mig fram för att plocka upp och ser inte en gren som sticker fram och får den rakt i ögat. Aj. Så jäkla ont och som det ömmar fortfarande. Och så jäkla dum jag kände mig.
Vindstilla:
Hyresvärden kan sova gott i natt. Det fanns varmvatten att duscha i.
Känner mig inte alls så irri längre. Skönt.

Om denne man som finns i mitt liv nu pallar med mina barn så som han gjort hittills, finns det hopp att det kommer hålla hela vägen.Jag är ju den store tvivlaren och det beror ju på mina tidigare erfarenheter och mitt katastroftänk bla bla bla som terapeuten har förklarat. Jag har dessutom väldigt svårt att lita på andra fullt ut. Det är inte lätt med sina egna barn och definitivt inte lättare med andras. Men jag gillar hans barn, de är ju rätt stora så det är inte så komplicerat för mig. Värre för honom då att stå ut med Loppans olika tester för att se var hon platsar i förhållande till honom. Hon ställer oss verkligen mot varandra i bland. Jag tror att det löser sig med tiden om man ger det det och visar att vi står fast vid varandra och att det ändå finns plats, tid och kärlek över till henne.

Bonusfamiljekram D. 
 

Strukturerad tillvaro? Hurdå?

Vaknade tidigt, alldeles för tidigt och behöver sooova. Så skönt att ha nätkurser till februari = HEMMALIV!!!!! I like a lot.
Börjar diska undan lite efter gårdagen och...inget varmvatten. Hade kunnat koka det inombords så det hade blivit riktigt varmt. Jag som precis kände mig lite mindre irri från gårdagen. Detta är tredje gången!!! på kort tid. Ringde till hyresvärden och fick verkligen behärska mig för att inte explodera i luren. Man vill ju inte verka som man är en surkärring som är helt osocialiserad och bara skriker och svär i luren. "Det här duger inte", sa jag. Som en skolfröken, besserwisser, översittare. Det var ganska långt från hur jag är, kändes det som.

Igår när jag stekte plättar tänkte jag på att sonen inte var hemma. För han påpekar alltid att hans pappas fru, som minsann steker pannkakor, gör det mycket godare och bättre än mej. Och första gången han sa det var min reaktion: Fan heller det finns ingen som gör nåt bättre för mina barn än jag själv. Men det är ju inte så. Det är faktiskt kul att hon har något hon kan brilljera med för det är minsann inte lätt att konkurrera med biologiska föräldrar. Dessutom är det ju skitbra om pojken får dögoda pannkakor någonstans i sitt liv. Jag fick ju av min farfar. Han gjorde verkligen världens godaste pannkakor. Stora tunna guldgula knapriga. Perfekta. I alla fall om man är åtta år.  

Idag är det fars dag. Ganska fånigt, men trevligt att äta middag tillsammans. Så det finns väl ett visst socialt värde i såna här komersiella hittepå-firardagar. Men hinner inte skriva så mycket på tentan idag, tror jag.Är egentligen oerhört stressad över tentan och nya kurserna och den underkända tentan och advent och jul och pengar och julklappar och barn och framtiden och jag vet inte allt. Måste göra en plan. Må fm: Fixa litteraturen till de nya kurserna. Må em: skriva tenta. Och springa måste jag få in där också. Ti fm: Äh, vetefan hur jag ska få ihop det. Måste tvätta nån dag också. Denna veckan blir nog ganska rörig. Men, Hakuna Matata. Jag kommer att få ihop det på nåt sätt.

Drömmer om spindlar. Otäckt. Jag vaknar rädd. Tredje gången på en vecka. Men häromdagen när här var en på golvet så kunde jag ta död på den själv. Eller nästan. Hunden trampade på den så den blev i speladödläget. Fast jag hade backup om jag inte vågat själv. Och bara det kan ju hjälpa ibland.
NU ska jag kolla om vattnet är tillräckligt varmt att duscha i. Och Gud hjälpe den stackars hyresvärden om det inte är det...

Ostrukturerade kramar D.

Krokodiltårar

Dagens medvind:
Sprang en runda runt slottet medan Loppan var på simskolan.
Skrev en halv eller kanske en hel sida till på tentan.
Åt plättar med god räkröra som vi hjälptes åt att göra.

Dagens motvind:
Irri hela dagen.
Har en dotter som verkligen är tålamodsprövande. Försöker ta det med ro men det är minsann inte så lätt alla gånger...Jag förstår att hon måste testa och protestera mot allt detta nya och knasiga som händer. Men jag är bara en simpel mamma och människa och ingen psykoanalytiker som bara förstår in i det oändliga.

Vindstilla:
Jag ville skrika och stampa i marken: JAG då!!!! Varför räknas det aldrig vad JAG vill???? Ibland sjunker man ner på trotsåldersnivå. Med all rätt, tycker jag. JAG ville gå på Hovdala i det fina vädret. JAG ville fotografera och dricka kaffe i naturen. Men det ville inte ungen och jag orkar bara inte tjafsa en massa. Så jag stannade snällt hemma. Rätt eller fel? Who cares? Fuck alla ungar skulle jag vilja vråla och sätta som löpsedel. Varning alla som inte skaffat barn än!!! Gör det inte!!! Hela ert liv kommer att fuckas upp! Alla era egna önskningar och behov kommer alltid sist. Alltid. Det allra värsta är att hur mycket de än fuckar upp livet så älskar man dem och vill dem väl. Oändligt.

Vi spelade Bondespelet en stund i kväll. Vem fasiken fick ett spelföretag att lansera ett så tråkigt och meningslöst och händelselöst och långtråkigt spel???? Och varför tycker just min lilla älsklingstös om det?

Är trött och sur o vrång. Hoppas det har släppt i morgon.
Och ikväll fick jag stor gonattkram av den lilla mjuka underbara varelsen som kan få mig att se svart ibland.

Gonattkram D.  

Gott o blandat

Jag är rädd för att köra i mörker sen jag körde på grisen. Det är ganska jobbigt.
Idag har mina föräldrar varit gifta i 39 år. Det är länge. Även om jag gifter mig nästa år så hinner jag nog aldrig vara gift så länge. Så vida man inte får lägga ihop åren med alla äktenskap. Men det är väl fusk antar jag.
I kväll var det fullmåne. Vackert. Gick i skogen en timme med hundarna. Kallt som fn den första kilometern.
Har haft en ovanlig och väldigt rolig dag i skolan. Tack mina fina goa klassisar o förlåt Lisa som jag va så taskig mot, men det ingick ju i rollspelet.
Igår var jag och Loppan i simhallen. Och fyra gamla tanter. Skönt. I bastun är det bra att träna mindfulness. Där kan man inte göra så mycket annat. Det går inte kolla fb på telefonen eller läsa tidningar. Bara ligga där och acceptera alla tankar som dyker upp.
Loppan var på disco ikväll och det var spökmusik på skolgården och på trappan in satt en katt. Som helt plötsligt började fräsa och blinka i ögonen. Lite läskigt var det ju. Jättefint arrangerat av föräldraföreningen. I kiosken satt ett skelett som biträde och jag tror att personalhälsovården var något eftersatt där.
Var duktig i torsdags och sprang en runda.

AlltochingentingkramD.

Sålde han båten sen?

Motvind:
Irri hela dagen.
Trafikstockning på 21:an i morse. Köer på vägen ner till Malmö i em.
Mail från skolan att de gett eleverna 4 alternativ och sen låtit dem rösta och det flest hade röstat på...ja, oj, det gick ju inte att genomföra för skollagen satte stopp....va faaaaaen e de???? Kollar man inte det innan? Är det konstigt att ungar inte känner någon tillit till skolvärlden??? Sen den här löjliga legitimationen som ska eller har införts. För vem? Och till vilken nytta??? Du kan ju nästan omöjligt bli av med den. Grova brott och missbruk kan leda till att den blir indragen. Missbruk av vad? Blyertspennor??? Coca Cola?? Vad har det med pedagogik att göra???Ahhhgggrrrrhh.
Regler för blodgivare.....suck, man blir ju trött. En kvinna som har 12 nya sexpartners på en månad kan få lämna blod. En man som lever med en annan man o har gjort det i 17 år får inte lämna blod. Helt logiskt, eller hur?????NOT!!!!!! Va e de för puckat samhälle vi lever i?

Medvind:
Hade en trevlig stund på Dufvanders med bästa skoltjejerna. Räksoppa och gratis gårdagens wienerbröd. Gott.
Han som jag vill ska hålla om mig ofta hade gjort mat till mig idag. Tack.
En väldigt seeeg men otroligt intressant föreläsning på RFSU i kväll om att leva med HIV/AIDS.
Det gick fort, alldeles förskräckligt fort, att köra hem ikväll.

Vindstilla:
Har mycket att fixa med i morgon så nu är det natti natti. Imorgon vaknar jag med själen full av kärlek igen.

Noaks ark-kram D. 

Koma i soffan

Dagens medvind:
Passade på att duscha hundarna när jag ändå var blöt själv. Så nu luktar de gott och får sova i sängen i natt.
Sovit middag. Skönt.
Skrivit lite lagom på tentan, men ska fortsätta ca två timmar till.
Har två trötta hundar, hehe. Först sprang de 5 km sen gick vi 5 km till i kväll.
Lämnat låneböcker på bibblan.

Motvind:
Lite tentaångest kröp över mig nu i kväll. Tänk om jag inte hinner? Ska ha Lilla Loppan hos mig onsdag till söndag också och inte för att hon är till besvär men det krävs lite mer planering med att få ihop träning, skrivning, mat, läxor, hämta, lämna osv. Det blir så många avbrott.

Vindstilla:
När hundarna och jag själv duschat kröp vi upp i soffan, jag skulle ju skriva. Den lille hunden låg och skakade och jag fick för mig att han frös av att vara fuktig in på skinnet så jag bäddade in honom i min filt och la en annan filt över store hunden som också för ovanlighetens skull lagt sig tätt intill mig i soffan. Jag satte mig tillrätta och efter en stund var jag varm och tänkte bara luta huvudet bakåt en liten stund och stänga ögonen en liten stund. Koman släppte inte förrän sonen satte nyckeln i dörren 1,5 timme senare. Och då var det ju dags för kaffe. Så 5 km-promenaden blev mellan 17-18 istället. Verkar som jag har mkt sömn att ta igen, känns som jag skulle kunna somna igen nu.Men nu ska jag skriva en stund till. Eller läsa och få lite inspiration....

Måndagskram D.

Två hanhundar som stannar och pinkar överallt

Träningsrapport
Vägde in i morse. 59,5 kg. Hu. Tog pulsen när jag suttit här en stund. 82....herrejisses, jag som brukar ha en vilopuls på 55. Ska prova igen....jo, 82. Hmmm???
Förmiddagens upplägg var en 5 km-runda. Hade lite diskussion med coachen om vilken tid som passade bra. Han menade att det skulle va direkt på morgonen men kl. 11 passade mig fint med tanke på att jag försov mig och vaknade 7.35 efter drygt 8 timmars sömn, så skönt. Ville ju att frukosten skulle sjunka undan innan träningen. Gick raskt i ungefär 150 meter som uppvärmning och stannade bara några gånger för att ta av vindjackan som blev för varm, en gång för att plocka upp hundbajs också gick jag uppför krönet av den värsta backen och en liten bit till så pulsen gick ner lite. Förvånandsvärt lätt gick det och när jag kom tillbaka hade det gått 40 minuter. Höll prattempo och det enda som kändes var lite lite drag på baksidan av högerlåret. Nu har jag stretchat, duschat och ätit en avokadomacka och en makrillmacka och tre cocktailtomater med två glas (2x4 dl) vatten till. Eftermiddagens upplägg är en rask 5 km-promenad....vid halvfyra-tiden. Nu!!! är det tentaskriv som gäller! Och hittar jag flowet blir det ingen promenad förrän jag tappar det igen....

Joggingkram D.

Pysseldag

Idag  har jag plockat, pysslat, städat (dammat och dammsugit), våttorkat golven, handlat (mat och julkort, julpresentpapper, små presentaskar, en julgardin och adventkalendrar till barnen), gått stavgång en timme, duschat länge, vattnat blommorna, saknat man, barn och hundar och tagit det allmänt lugnt. Jag har också insett att det blir en intensiv vecka med tentaskrivning dagarna igenom. Tisdagen går bort till annat, annars är det nog dataläge som gäller. Köpte hem två stora kakor mörk choklad att ha som nödproviant när det stora godissuget sätter in. För det gör det när man sitter och skriver väldigt intensivt.

Kollade efter patroner till skrivaren jag fick av storsonen när jag flyttade i somras, men hittade inga. Är den så gammal att det slutats tillverka färg till den??

Jag är färdig hos GW nu. Terapin är slut och nu ska jag klara mig själv. Han hade skrivit ett fint brev till mig med kloka ord att ha med mig. Jag är en lite känsligare person som känner lite mer än andra har han förklarat. Om det är så vet jag inte men det ligger nog nåt i det. Han sa att jag skulle börja sätta ut pillerna och jag höll tyst om att jag redan slutat.....fy på mig. Men hittills funkar det fint. Jag tillåter mig själv att vara lite ledsen och nere i bland och då är det lättare att komma ur det och bli mer aktiv. Det är också viktigt för mig att ha det ganska strukturerat omkring mig.

I morgon börjar min egentliga träning inför halvmaran. Om nu bara coachen kan klara av att ge mig ett ordentligt träningsprogram. Han sitter ganska löst men ska få en chans till.

Detta är mitt pyssel för dagen:



Dessa är jag väldigt stolt och glad över!!! Vad har du presterat i ditt liv som du är stolt över???



Julpyssel.....ja, men det blev ju riktigt fint! Nu kan julen få komma!

Pysselkram D.

Allt på samma dag

Dagens önskelista:
Putsa fönster
Damma
Sortera kläder
Åka till IKEA och kolla gardiner
Vara ute en längre stund i skogen
Åka till MAXI som alternativ till IKEA
Hämta lådor i Tormestorp
Skriva tenta hela dagen
Gå till simhallen och simma en km och basta sen
Läsa en skolbok om välbefinnande i arbetslivet
Fundera på om det är en bra idé att hyra föräldrahemmet
Spela Betapet hela dagen under en filt i soffan
Springa en runda
Färga håret
Vaxa benen
Kolla efter tvättid senare i veckan
Byta gardiner i köket

Men man kan ju inte få allt. Får se vad jag väljer.
Jag fick en jättefin och praktisk adventsljusstake av mamma i går. Så ag tror att barnens egentillverkade från träslöjden i tredje klass får ligga kvar i källaren i år.




Söndagskram D.

Min aska ska spridas i skogen

Medvind:
Kollat på mammas och pappas nya hus. Ligger fint och verkar lättskött. Blir ju lite avis, nästan.
Gått en slinga på 3 km med två stavgångare som inte gick fortare än vanligt promenadtempo och ändå blev svettiga.
Var på kyrkogården och det var vackert med alla ljus.
Legat i soffan hos mamma och löst korsord o kollat i pensionärstidningen Hemmets veckotidning. Så skönt att läsa något man inte måste.
Blev bjuden på riktig stek med brunsås och vinbärsgele.Jordgubbsformage till dessert. Gott.

Motvind:
Livet är inte rättvist. Vissa av oss dör långt innan vi är färdiga. Andra lever alldeles för länge, som har varit färdiga jättelänge. Man blir så medveten och det kommer så nära när man är på kyrkogården. Som pappa sa: Man får göra nåt bra av livet medan man har det. Man vet aldrig när det är dags. Det ändras på en sekund. Vi grät en skvätt båda två där i mörkret bland alla döingar och ljus och blommor.

Vindstilla:
Tror jag ska försöka springa en sväng i morgon. Och rensa ut det sista i lungorna. På måndag börjar min träning inför halvmaran. Tänkte ge en liten träningsrapport här och kanske inspirera någon till att komma i gång. Man behöver ju inte ha som mål att springa ett halvmaraton. Det kan va så enkelt som att bestämma sig för att gå med stavar tre gånger i veckan. Lite är bättre än inget.

Gravstenskram D.

Tape eller tejp?

Betapet. Ganska kul lättsamt spel. Förvånad över hur unga människor är fantastiskt kluriga med ord. Hoppas skolan hänger på trenden och fattar att detta kan få den mest ordblinde att ändå försöka om det bara finns minsta lilla tävlingsmänniska i hen. Fick till och med sonen att skapa ett konto och spela en stund. Sen att hans alias var kåtegunnar är ju en annan sak. (fast ganska kul egentligen)

Medvind:
Ska åka till kyrkogården idag och tända ett ljus för farmor och farfar. Har inte varit där på jättelänge och idag ska vi dit när det blivit mörkt.

Motvind:
Mannen som vill dela resten av livet med mig är en usel, alltså väldigt enormt usel förlorare. Han spelar wordfued ganska ofta och trodde han hade fördel och gav sig in i ett spel på betapet med mej. När jag har 280 poäng och han 155 tänker jag skriva tapet men kommer i sista stund på att det inte funkade och drar bort sista t och trycker lägg för min tid håller på att gå ut. Ordet blir då tape och det blir godkänt till min stora förvåning. Då bryter karlsloken ihop och avslutar spelet i förtid och kallar mig för fuskare. Och nu vet jag varför hans terapeut sagt åt honom att han behöver träna på att förlora....Han skulle sålt sin mor för att få mig att säga att jag fuskade att han egentligen var bättre osv osv...Otroligt obehaglig sida av honom faktiskt. Han borde verkligen lära sig lite ödmjukhet och lägga ner sitt behov av maktutövning. En manlig sida som gör att man inte är frvånad över att det är krig i världen....

Vindstilla:
Ska köpa blommor till min mamma idag. Hon vill inte ha blommor sen när hon är död så hon ska få dem idag istället.

Spelkram D.


Foto: Jonatan Mårtensson

Fotkräm i drivor

Medvind:
Såg ett helt fält med gäss i går. Häftigt. Trodde det var jord som var uppbökad men insåg snart att grisar inte tar så jämnt och på så stort område. Så jäkla måååånga fåglar.
Såg också en vit hjort igår. Den gick så sakta och lugnt över 21:an så jag fick stanna för den. Som om den hade ett eget övergångsställe. Coolt. Mitt i naturen på riktigt.
Har anmält mig till ett ny halvmara. Det betyder att min träning måste igång. Nu.
Min chef smsar och undrar hur det är med mig. Gulligt av henne.

Motvind:
Är fortfarande inte bra i luftrören, hostar och har en molande huvudvärk men ska jobba i eftermiddag.
Behöver gå och klippa mig. Eller iaf färga håret.

Vindstilla:
Hade pratat om att åka in till Harrys på quiz-kväll och dricka öl. Men efter att ha sovit i soffan en stund på em orkade vi inte. Vi tog fram bubbelfotbadet och hade fotvårdskväll. Fila och smörja så man halkar runt i hela lägenheten om man fick för sig att gå för att hämta nåt. Så sköööönt. Nu är fötterna lena som babyrumpor.
Har en bild av julafton, att den kommer bli helt sorglig och tråkig. Sista julen i mammas och pappas hus. Men jag vill inte den ska bli så eller att jag ska känna så. Jag vill känna tacksamhet för att jag fått växa upp där och att vi har haft det bra där. Och se flytten som något positivt, spännande och början på nåt nytt och bra. Fast visst måste man väl få sörja lite också??

Jag tänker ibland på att en del människor går och bär på svåra upplevelser eller händelser och omgivningen kanske tycker synd om personen som varit med om så mycket olycka och elände. Men vad vet man egentligen? Även de som på ytan tycks ha ett sorglöst och enkelt liv har kanske mycket mer i bagaget än vad någon kan ana. Och även om man varit med om många svåra saker är det ändå man själv som bestämmer hur man ska må och hur mycket det ska få påverka en. Många undviker att berätta för man vill inte ses som något "offer" som det är synd om. Vi vet så lite om våra medmänniskor, var rädd om dem och döm inte någon.

Snälla kramar D. 

Barn behöver knullkojor

Medvind:
Föreläsaren idag var väldigt bra. Hon pratade hela tiden. Processer. Viktigt. Enkelt. Praktiska exempel som faktiskt går att jobba med.
Åkte till kvällskursen i kväll fast jag inte tänkt göra det. Mycket intressant. Barns sexualitet. Ojojoj, vilket känsligt ämne. Varför??? Är vi verkligen så jädrans trångsynta och okunniga? Ja, tydligen. Vi tror att varenda karl inom barnomsorgen finns där för de är pedofiler. Det är ju ett fall för DO att män inte tillåts byta blöjor på sin arbetsplats. Lite förvånande att 15% av all personal inom förskolan har mött barn som inte är säkra på om de är en flicka eller pojke....Mer kunskap behövs!!! In med sexualiteten i utbildningarna!

Motvind:
Jag mår inte  bra. Har hosta, huvudvärk och svårt att andas så fort pulsen stiger.
Körde bakom en rattfull (?) på vägen hem. Ringde polisen, hoppas de tog den.
Ont i magen av hostmedicinen. Helt stopp är det, jobbigt....menmen, det löser sig väl....hahahaha.

Vindstilla:
Längtar efter hostmedicinen. Redan beroende? Det är en superskön känsla i kroppen när man blir totalt avslappnad och somnar såååååå gott  :)))

Kram D.

RSS 2.0