Jag ber om mirakel

Medvind:
Kom i tid till jobbet med körkortet i behåll och utan fortkörningsböter.
Klarade att säga nej-tack till tårtan på jobbet.
- 4 hg på vågen i morse.

Motvind:
Argumenterat med sonen hela kvällen. Tonåringar är från mars och deras morsor kan lätt bli helt från vettet... Långt mail från skolan. Ingen klippt gräsmatta, inget dammsugat rum, ingen läxa gjord, borttappad gympapåse och så har han mage om att be om ett par tygskor för 600 spänn!!! Jag är kanske överkänslig och trött och irri efter en lång dag men där går faktiskt min gräns. Dessutom vill han beställa dem över nätet....och när jag tvekar så är jag född på stenåldern och efterbliven och blir anklagad för allt möjligt konstigt. Som att inte vara hemma och sköta hushållet o laga mat utan istället va i skolan, på jobbet och vid sjön o grilla korv...Så egentligen är det mitt fel att han inte har gjort läxorna, eftersom han själv fick fixa maten. Men det funkar bra att kolla på BB i ett par timmar???Och han kunde ju faktiskt valt att följa med till sjön o grilla korv så hade han sluppit laga mat själv. Så det så! Ggggrrrrrrrrr!! Och nu tänker han skita i skolan helt...

Vindstilla:
Putsade spegeln med en mirakeltrasa. Men det blev inte bra. Va det kanske fel sorts trasa? Nu kan man ju köpa 4 pack mirakeltrasa med en i varje färg för olika ändamål; en för speglar, en för kakel, en för bilen osv... Men hette det inte mirakeltrasa för att man kunde använda en o samma trasa till allt??

Irrikram D.  

Körsbär i likör är goda

Ok. Kampen har börjat!!

Medvind:
Sprungit 5 km i kväll. Vindstilla, fågelkvitter och skogsdoft. Ljuvligt!
Har uppgiften till i morgon nästan klar.
Har kännt mig lycklig och tacksam för livet idag. Något jag inte kännt på väldigt länge. Känner en enorm kärlek också. Kanske för att jag är kär?

Motvind:
Inser just att mitt dokument försvunnit....så jag är inte alls klar med uppgiften...suuuuck. Hatar tekniken och avskyr när någon rör min dator.
Vägde mig i morse och har levt på pulverdricka hela dagen.
Tröstäter just nu chokladpraliner.
Min skrivbordslampa är sönder och jag har inte den sortens lampa hemma som passar. Här är mörkt...

Vindstilla:
Ska kolla på ett hus här i byn. Kan bli bra. Kan bli katasrof. Men, ska ge det en chans. Får lite panik när jag tänker på att flytta från byn. Månadskostnaden blir dessutom lägre. Egen täppa är guld värt.

Dags att sätta i gång med uppgiften på nytt!!!




Skrivkram D.

Trekant i bastun

Helgens medvind:
Åkte i fredags på förmiddagen till Båstad och åt på Malens krog. Kokt torsk, gott! Vidare till Hovs hallar för en fantastisk chokladsufflé med apelsinglass och kaffe. Fortsatte till Lögnäs Gård och checkade in i Svinstian, rum nr 26. Blommigt överkast och allmogegrön inredning. Som klippt ur tidningen Lantliv..
Badade bubbelpool, bastade, kallbadade, badade bubbelpool, bastade och blev totalskrynkliga och helt förslappade i både kropp och själ av värmen. Dags för en tre-rätters. Helt underbart gott! Somnade som klubbade sälungar. Vaknade och tittade på molnen som flög förbi utanför takfönstret. Hotellfrukost....och sedan en helkroppsmassage. Frukt och massor av vatten i vilstolen med utsikt över Hallandsåsen. Ett par timmars bubblande och bastande till tills kroppen va mör, helmör innifrån och ut, uppifrån och ner. Låg i bastun och studerade tre flugor. Vad de gjorde? Flugor. Och inte lite heller. Herregud vilken trekant de hade. Inne i bastun. Undrar om det var i ren dödsångest de försökte föröka sig så mycket som möjligt? Tog bilen till stranden för en promenad men efter bara några hundra meter började det regna och som av en händelse hittar vi ett café med ljuvlig Siaglass och kaffe. Satt och njöt en stund av slötittande i en kvällsblaska. Tillbaka och dags för ännu en tre-rätters. Om möjligt ännu godare än gårdagens. Somnade helt ovaggade och sov nästan ostört 8 timmar. Ännu en hotellfrukost, utcheckning och en runda på köpcentret för att hitta morsdagspresenter. Lunchen åt vi hos mamma och sen fikade vi lite snabbt hos Ingegerd och Jan. När jag kom hem och hade packat upp la jag mig i trädgårdslandet och rensade ogräs. Väldigt tillfreds och nöjd och visst kände jag ett uns av ny energi. Handla, hämta sonen vid tåget, fixa kvällsmat, lägga Loppan och nu sitter jag här.

Motvind:
Något hårda sängar.
Margarin på frukostbordet.
Viktuppgång...

Vindstilla:
Har helt kopplat bort alla måste hela helgen och bara varit och tillåtit mej njuta av allt. I morgon ska jag börja ta tag i skolarbetet och det kommer gå fint. Troots att jag ligger långt efter så käns det inte som omöjligt. Jag har fått tillbaka lite kraft och framförallt lust att göra något, att ta tag i saker. Imorgon ska jag till skolan och sen har jag en uppgift som ska va inlämnad på tisdag morgon så den måste göras i morgon kväll. Men det kommer att gå. Jag vet det.

Energikram D.




Viljan finns

Medvind:
Loppan har somnat så det kan jag också göra snart.
Doktorn ska försöka ordna en KBT-terapeut. Äntligen!

Motvind:
Har inte packat en enda pryl till helgens lilla utflykt.
Skulle tvätta bilen efter läkarbesöket, körde bort till macken men orkade inte gå in så jag körde hem igen.
Skulle köpt ett apotekskit till mamma men orkade inte det heller.
Skulle sortera kläder men kan ni gissa? Orkade inte det heller.

Vindstilla:
Mobiliserade alla krafter för att orka laga mat och läsa saga för Loppan. Vill gå en slinga med hundarna men orkar inte. Vill gå och lägga mig men orkar inte...

Orkarkramar D.

Gladan cirklar runt runt runt

Jag känner mig otroligt nöjd med min prestation på blodomloppet. 6,5 min bättre än förra gången för 9 år sedan. Funderar på att anmäla mig till halvmaran i augusti men är osäker på asfaltslöpning så långt.

Dagens medvind:
Steg upp ur sängen.
Tvättat och hängt ut. Torkar fort och luktar gott sen.
Skrivit ganska mycket på skolarbetet.
Läst kulturnavigering i skolan i hammocken en stund. Den är intressant. Praktiska exempel på vad som sker i skolorna vid kulturkrockar.

Dagens motvind:
Trött tröttare tröttast.
Känner inte för att åka till doktorn igen, men hon vill träffa mig igen.
Trodde det skulle gå att sola en stund på gräsmattan men det va för kallt i vinden.

Vindstilla:
Ingen radio, inga ljud som stör, bara fågelkvitter ute och diskmaskinens taktfasta surrande här inne. Har bara ringt 2 gånger och det har varit skönt att slippa prata med någon.
Såg till mitt stora förtret att pionen jag gjort konstgjord andning på i 4 år har knoppar för första gången i år. Typiskt nu när jag ska flytta. Ska hälla förgiftat vatten på den....
Har fått en inbjudan till midsommarfest. Trevligt. Har inga barn över midsommar så det är skönt att ha någonstans att fira.

Dags att hoppa i duschen, vill inte lukta rälit hos doktorn :)

Gladakramar D.



Så här fina va kusinerna förra midsommar!

And the winner is....

Medvind:
Igår sprang jag blodomloppet 10 km under timmen!!! Inte många visste att jag skulle springa och knappt jag själv heller. Efteranmälde mig ett par timmar innan start. Har ju inte precis legat i träning och är ganska utmattad mentalt men ibland måste man utmana och det gjorde jag och det gick vägen. Dessutom fick jag ur mig lite hjärnspöke under rundan. Det är fantastiskt att det kan va så skönt att vara totalt fysiskt utmattad.  
Haltade runt på stan i förmiddags och slog ihjäl en timme tillsammans med en konsult på jobbet. Fast vi pratade trevligare saker än bara jobb. Han e verkligen go.
Jobbade i Malmö hela eftermiddagen. Härliga kunder! (de flesta) Bra kollegor och det bästa av allt; de tittar inte medlidsamt och frågar hur det är, för de vet inget om mig. Där kan jag bara va mig själv.

Motvind:
Har megaont i höften utöver den vanliga träningsvärken. Ibland får jag inte benet med mig riktigt. Men det är värst när jag varit stilla en stund så jag vill gärna röra på mig hela tiden.
Missat en dag i skolan men jag känner att jag orkar inte.
Hade en kund som jag kunnat få fälld för sexuella trakasserier, herregud såna sjuka människor det finns... 

Vindstilla:
Jobbade i går på förmidagen. Det är bra att ha en tid att passa, då kommer jag ur sängen. Mår lite konstigt av tabletterna och är stentrött av dem, men det är som det ska. Känner mig känslolös och gråter inte så mycket längre.
Till helgen ska jag åka till Halland och bara koppla av och ta hand om mig, äta gott och vila. Helkroppsmassage är bokad. Så i morgon ska det skrivas på uppgifter!!!
Är lite nöjd med min shoppingrunda idag, inte en enda pryl till nåt av barnen. Sandaler, jacka, byxor, kofta, bikini och ryggsäck. Endast byxorna var ordinarie pris. Men nu är det slutshoppat och garderoben ska rensas på allt gammalt skit som hänger där som aldrig används. När jag får ork vs...

Men nu i säng....min egen. Den är ändå bäst :)

Kärlek är att undra precis vad du gör just nu

Ontkram D. 

Torka lakan ute

Så var denna dagen också slut.

Medvind:
Intervjun gick bra och jag har börjat skriva lite. Härligt att träffa en fd klasskamrat. Hon och jag har inte uppfattat hennes uppväxt alls på samma sätt. Lite märkligt.
Kunde låna om några böcker till kursen på bibblan.
Bäddat rent i sängen, så skönt att lägga sig då!!!
Lagade en god gryta. Till och med sonen gillade den, trots att det va svamp i, men det såg han inte för jag hade hackat den i små små bitar...

Motvind:
Gick en runda på HM och hittade en del bra grejer men de har så otroligt jobbig och hög musik i butiken att jag inte orkade prova. Så det fick va. Har jag blivit en gnällkärring??
Frusit hela dan...mens på väg?

Vindstilla:
Var på Loppans föräldrafika och kollade sedan av sommartiderna för jobb, hämtning, lämning, hundar och semester. Inte mycke jag får träffa henne i sommar.
Sonen ville åka till pappan en dag tidigare eftersom de är lediga från skolan. Han längtar så dit ibland. Så får han nej, att han inte kan komma för de jobbar. Men han är väl ingen bebis som behöver passning? Han reder ju sig själv. Det gör ont i mig när jag ser hur besviken han blir. Stackars pojk, vad han måste känna sig oönskad.
Undrar om jag kommer sova lika hårt idag. Har varit lite illamående och väldigt trött idag. Så nu är det dags att sova.

Champinjonkram D.

Arg!!

Ja. Helt rätt. Nu gnäller jag som sjutton varje dag! Men detta är en gnällblogg. Och då får jag gnälla hur mycket jag vill. Och just nu vill jag det. Ibland måste man få tycka liiiite synd om sig själv också.

Medvind:
Doktorn sa att pillan skulle reglera sömnen så jag skulle sova bättre. Han hade jätterätt. I natt har jag inte vaknat en enda gång och just nu skulle jag kunna lägga mig ner igen och tvärsomna. Hm "reglera". Från ingen sömn till konstant sömn?
Det blåser ute så tvätten torkar fort idag. 

Motvind:
Har inte kännt att jag var varm i natt så när jag äntligen vaknade var sängen helt blöt av svett. Äckligt. Är så jobbigt att bädda rent och tvätta stora lakan..

Vindstilla:
Idag är det föräldrafika hos Loppan. Undrar om jag orkar gå dit. Vill inte prata med nån. Men eftersom jag ska göra en intervju nu på förmiddagen kommer jag ändå att få prata med nån. Annars blir det svårt...jättesvårt ju.
Sitter i Tele2:s kundservicetelefonkö. Så jäkla förbjudet hurtig hon låter som tackar för att jag väntar....vaffan, har jag nåt val, LR? När jag äntligen väntat färdigt bad jag henne ta bort en order som lades på mig i går. Nej tyvärr, hon kunde inte se den för den hade inte kommit in än. Då påpekade jag att hon hade ju alla mina uppgifter som jag suttit o knappat in i telefonen under 4 och en halv minut innan jag får prata med en människa, så hon skulle ju kunna ta bort den när den väl trillar in....Nej, tyvärr fungerar inte systemet så. Då trodde jag att människor fungerar så att man kan göra saker på jobbet utan att ha kunden i luren.....Nej, systemet fungerar inte så. Har människan blivit ett system???? Detta kallas kundservice. Jag skulle vilja kalla det för förkrångligaförkundenmedoviljaattgeservice. Jag tipsade henne om att kanske hon, eller systemet, kunde skriva på en gul liten post-itlapp att ta bort min order när den trillar in, jag gissade att hon skulle komma till jobbet fler dagar denna vecka. Nej, det fungerar inte så. Det sitter väl människor där som svarar i telefon hela veckan??? Eller kan de inte läsa? Nej, systemet kan nog inte det. Tele2 anställer människor som inte kan läsa eller är födda utan hjärna. Vilken samhällsinsats de gör. Tar hand om alla udda människor som inte kan tänka själva. Fantastiskt! Vilket härligt jobb det måste va, slippa ta initiativ eller lösa problem eller ge service. Jag kan nog lätt få jobb där just nu när hjärnan känns som gröt i huvudet. 

FuckTele2kram arg Diana.

Uppåttjack önskas, tack!


Medvind:
Det har varit fint väder i helgen.
Det var roligt att spela in film. Vi skulle se arga och ledsna ut så det var ganska enkelt...

Motvind:
Presterar verkligen ingenting. Doktorn sa att det var mycket viktigt att jag kom i gång att springa igen men hur sjutton ska jag orka det när alla krafter går åt till det mest basala? Jag vet att han har rätt, men hur?? FaR? Amfetamin?

Vindstilla:
För tillfället är mitt känsloliv verkligen innehållslöst. Igår var jag och Loppan i stan och handlade lite kläder till henne och sen klippte jag gräset och idag har jag spelat in film hela eftermiddagen.
Är så trött och sliten och allt känns meningslöst. Vet inte om jag kan gå till skolan denna veckan. Orkar inte med folk. Hoppas jag kan sätta in den nya pillan utan en massa konstiga biverkningar. Och att det blir resultat, snabbt. Vill verkligen inte göra någonting men om jag har en tid att passa så gör jag ändå det så riktigt illa ute är jag nog ändå inte. Kanske känns det bättre redan i morgon?

Over and outkram D.


I morgon går ändå jorden under

Medvind:
Kom upp och fick iväg barnen till skolan.
Läste i hammocken ett par timmar.
Maskrosorna blommar så fint i gräsmattan. I like, har tom en bukett på köksbordet.
Pratade med en trevlig doktor som gav mej en stor kram och ett gult A5 papper när jag gick därifrån.
Fysiskt är jag frisk som en nötkärna.
Fick klart intervjun av en 70+. Kaffe i solen som bonus. Bra när man kan göra 2 trevliga saker samtidigt.
Kommer i säng tidigt. Skönt.

Motvind:
Läser och läser men har svårt att fatta vad och det sätter sig liksom inte.
Somnade ett par gånger medan jag läste.
Ska träffa en terapeut och får alltså ännu fler tider att pussla in i ett fullt schema.
Det blir svårt att få ner intervjun i skrift. Är helt ostrukturerad.
Hoppades på att slippa sova ensam i natt men det hade jag inget för. Trist. Hade behövt en famn att krypa in i.

Vindstilla:
Har dåligt samvete för hundarna, de hade behövt en promenad till i kväll men det får bli en trädgårdskissning.
Sonen är nog duktigt sur på mig. Men jag är inte så go på honom heller. Han hade lämnat köket i kaos och dörrarna på vid gavel. Då höll inte jag min del av avtalet heller...undrar hur han löste transporten av datorn.
Gräset behöver klippas men väntar tills i morgon och ser om jorden går under eller inte. Vill inte göra slitjobb i onödan. Trädgården ser ut som en katastrof. Men är det inte ganska inne med naturtomter och viltväxande trädgårdar?? 

Maskroskram D.


Om tårar va guld

Dagens medvind:
Min chef är underbar.
Sonen blev verkligen glad för sin nya cykel. Hoppas den håller ett bra tag...Hade tur att pappa var på väg åt samma håll med en lite större bil så vi fick hem den idag. Han har cyklat sen vi kom hem och ville inte komma in förrän det va dags att krypa isäng.
Sprang/gick 5 km rundan. Sakta, men ändå.
Känns bättre nu i kväll än vad det gjorde i förmiddags. Har fått läkartid i morgon.

Dagens motvind:
Hela dagen har varit seg.
Glömmer saker, vet inte vad jag nyss höll på med, tappar ord, är trött, okoncentrerad, svårt att strukturera.

Vindstilla:
Tackade nej till två jobbdagar i augusti som jag egentligen skulle kunna jobba på. Men jag måste få va lite ledig. Vet inte hur jag ska ordna med flytten när jag jobbar så mycket, men det får väl ta den tid det tar.

Tröttkram D.


Antihistamin mot ledsamhet?

Livet är som krusiduller man ritar när man sitter i telefon. Eller som en telefonsladd som fanns på de gamla telefonerna. Ibland var det stora fnurror och knutar på dem och ibland var de bara raka, sådär de blev om man satt och drog för mycket i dem. Just nu är jag mitt i värsta fnurran. Allt är uppochner och jag vet inte var jag ska börja reda ut för att sladden ska få sin ursprungliga form. Men....jag har iaf tagit kontakt med min handledare för praktiken. Jag har ringt företagshälsovården och jag stiger upp och äter frukost.

Medvind:
Hundarna blir glada när jag kommer hem. Även om jag bara varit ute med soporna.
Stiger upp och får iväg barnen till skolan. Skönt, bara en morgon kvar denna veckan.

Motvind:
Gråter. Så ögonen är helt svullna. Bra med denna årstiden, igår på jobbet skyllde jag på pollenallergi. Synd tabletterna inte hjälper...
Borde borde borde så mycket. Vet inte vad jag ska sätta överst på listan.
Skolan? Ja, kanske en bra idé. Men vet ju ändå inte om jag kan få nåt betyg i denna kursen eftersom jag inte gjort någon praktik.
Fick sommarschemat i går. Jobbar nästan varje dag hela sommaren. Tröttsamt. Fyra halvdagar, eftermiddagar alla.

Vindstilla:
Ska åka och titta på cykel till sonen i eftermiddag. Om jag orkar. Skulle vilja springa. Kanske ska byta om och göra det nu? Och sen en god svampomelett till lunch? Hm, ska iaf fundera på det.

Det finns alltid värre saker än de som drabbar en själv. (Vem kom på nåt så löjligt..???)

Kram D. 

Money makes the world....

Medvind:
Loppan sprang Kalvinknatet och tyckte det var roligt. Först klättrade hon i ett jättespindelnät en halvtimme, sen värmde de upp med Kalvin him self, sen sprang hon 800 meter och sedan hoppade hon i en hoppborg i en kvart. Hon har gjort av med hela veckans energiintag...
Gick en lång runda i skogen i ösregnet i morse. Det var skönt men blött.

Motvind:
Har ingen praktikplats. Det börjar bli snålt med tid att fixa en...Fick sitta i bilen och samla kraft i tio minuter innan jag orkade klistra på ett smil och gå in på allaktivitetshuset för att fråga om de kunde ha mig där några dagar. Men det ville de inte.
Hela förmiddagen var jag helt passiv och gjorde verkligen ingenting. Jag mår inget vidare faktiskt.
Känner mig frusen. Önskar jag var osynlig.

Vindstilla:
Trött tröttare tröttast. Hade mardrömmar i natt och sov dåligt. Kanske efter den katastrofala kosthållningen igår?

Nu ska tvätten hängas o sen bums i säng. Jobb i morgon.

Kärleken är som en duva. Håller man för hårt kvävs den, håller man för löst flyger den sin väg.

Kalvkram D. 


Pedagogen sätter väl ribban i klassrummet???

Ni som har gått omkring i tron om att jag är hälsan själv kan bara fetglömma den bilden....Jag åt en påse smågodis till lunch, choklad till mellis och kakor till kvällsmat. Jo, det är sant. Åkte iväg till affären, hungrig...då blir det godis i bilen på väg hem och då blev det ingen lunch. Lade mig därefter i sängen och började läsa "kulturnavigering i skolan". Tvärsomnade efter ett halvt kapitel. Vaknade och gick en skogsrunda med hundarna, hällde i mig en kopp kaffe och tog några bitar choklad. Körde i väg till föräldramöte i skolan där barnen sålde kakor och kaffe. Jag är förlorad som människa. Eller i varje fall för idag som en hälsomedveten god medborgare. Den som undrar kan va helt lugn; barnen fick lasagne till kvällsmat...

Medvind:
Att sova middag en stund är gudomligt skönt. Blev av med lite dåligt humör också.
När hemkunskapsläraren berättade på föräldramötet om hur barnen bakat kakor och varit duktiga är det en pojke i klassen som ställer sig upp och säger: "Tack så mycket själv fröken, för att du har hjälpt oss med detta." Jo, det var min! Stolt blir jag, speciellt när vi innan fått höra att klassen inte sköter sig på en del lektioner...där jag tror att det största problemet är att läraren inte från dag 1 talar om vad som gäller på hens lektioner...

Motvind:
Datorn låter konstigt. Tror det är nåt med fläkten. Suuuuuck....
Mår illa. Inte konstigt men ganska jobbigt.

Vindstilla:
Fast jag sovit i eftermiddag är jag stentrött.
Satt och läste några forumtrådar på familjeliv.se om det här med bonusfamiljer. Jag kan köpa de flesta familjekonstellationerna som finns, men det är inte ok att göra skillnad på barnen. Ibland undrar jag hur det står till i skallen på vuxna som inte kan ta till sej barn. Blir man tillsammans med nån med barn så är det väl hela paketet eller inget som gäller? Hur man känner är en sak och hur man agerar en annan. Barnen är ju ofta en källa till både glädje och sorg och det är ju det man vill dela med en partner och då är barnen en gemensam källa som man måste ösa ur. Tycker jag. Men inte många på familjeliv.se. Många verkar plocka godbitarna för att sen slippa ta det som är jobbigt med den "andres" barn. Men är man tillsammans är väl barnen "våra"? Eller?

Frågvisa kramar D.

Djupa tankar

Norm och diskurs. Knepiga begrepp. Följer man normen anses man som normal. Följer man den inte anses man onormal. Men vad är norm idag? Vem sätter den? Samhället. Men är det så enkelt? Politisk korrekthet, är det norm och vad är politiskt korrekt i detta Sverige med många oliktänkande partier? Läste precis om samtyckeslagen som är ganska het just nu. Den är bra. Om alla följer normen...Men när man går utanför normen då? Eller ska alla som ingår ett förhållande skriva på ett papper att ja betyder ja tills jag säger nej? Hur svårt kan det va? Ska man i stundens hetta stanna upp och kolla av? "Du måste säga ja älskling" annars kan jag inte älska med dej, det bryter mot lagen...." Om bara kvinnor och män slutade att följa normer slaviskt skulle detta lösa sig självt. Det är ju faktiskt vi själva som sätter normen. Vi är ju samhället. 
Jag har många gånger gått mot normen och är mitt uppe i det just nu och det är en pärs att kämpa emot alla fördomar och stå på sig när det gäller att försvara sin rätt till sitt eget sätt att leva sitt eget liv. De människor som älskar mig för den jag är kan visserligen tycka och ha åsikter, men önskar mig ändå lycka i mina val. Jag uppskattar att någon ger mig goda råd och ber mig tänka efter, det är nyttigt och jag behöver det. Men jag ber alla respektera de val jag ändå gör.
Jag har levt länge med en stark önskan om bekräftelse om kärlek från en man som jag älskat väldigt mycket. När jag inte fått den längtan jag haft inom mig stillad så har jag tappat tron på både oss och min egen förmåga. Det är en oerhörd sorg för mig att gå igenom detta och jag ger inte någon skulden för det som hänt. Man är alltid två i ett förhållande. Min förhoppning är att kunna gå ut på andra sidan lite starkare. Det som smärtar mest är att det finns barn inblandade. Jag är väldigt nere just nu och har ingen ork eller lust över till de saker jag normalt tycker är roligt. Men jag har ändå tur. Det finns ett ljus i mitt mörker. Han lyfter mig och ger mig kärlek och bekräftelse och det bästa av allt är att jag faktiskt känner lust att besvara den. Han dömer mig inte i mina val eller mitt agerande utan hjälper mig att se det goda i allt. Han ger mig en tro på en lycklig framtid. Vägen dit är slingrig och svår med många taggbuskar att gå igenom. Men tillsammans tror jag vi kan klara det. Som alla andra vill jag bara vara lycklig. Och det får han mig att känna. Det är väldigt dubbelt och känslorna krockar emellanåt och jag hoppas det finns en förståelse för det.

Medvind:
Började dra ogräs mellan plattorna. Gött med jord under naglarna.

Motvind:
Så fort jag kommit igång och fallit in i den meditativa känslan av att plocka ogräs har det börjat störtregna.

Vindstilla:
Ska handla mjölk till en 13-årig kalv som bor hos mig. Ska bara vänta in lite inspiration att sätta mig i bilen. Ska nog passa på o kolla lite efter cykel till kalven också. Och handla ny jacka till Loppan. Vi lyckades dra sönder dragkedjan på båda hennes jackor i morse. Trist.

När du ser tillbaka på ditt liv kommer du förstå, att de ögonblick då du verkligen levt är då du uträttat något av äkta kärlek

Mejerikram D.

    

Han gav mej ett hjärta av sten

En underbar helg...

Medvind:
Härligt sällskap och en mysig vegetarisk lördagkväll. 
Sonen har klippt gräset och tvättat bilen. Han ligger i för sin nya cykel. 
Gått långt i skogen tre dagar på rad. Det är underbart.

Motvind:
Har flytt-ångest. Vill inte lämna, vill inte va kvar.

Vindstilla:
Känner mig passiv och initiativlös.Stressad över många saker men orkar inte ta tag i något. Kan inte bestämma mig för något och är nära gråten ibland men lika ofta känner jag mig glad och hoppfull. Orkar egentligen inte träffa folk men det är ju ändå trevligt när det blir av. Har en ostrukturerad vecka framför mig.
Efter en skilsmässa har man inte bara en före detta man. Det blir många föredettingar. Och jag saknar många av dem enormt redan. Hur vet man om man gör rätt eller fel? Det som känns rätt idag är kanske fel i morgon. Men å andra sidan vinner man inget om man aldrig tar några lotter. 
Funderar på vad jag ska göra med pengarna tills jag ska använda dem. Aktier? Fonder? Madrassen? Jägersro?Skulle vilja åka nånstans men är ju inte ledig.

Detta är så vackert:
Stör jag? frågade han när han klev in.
Du inte bara stör, svarade jag. Du rubbar hela min existens. Välkommen!

Störiga kramar D.

 

Vackra horn

Dagens medvind:
Sov middag!!! Så skönt. Blev väckt en gång men lyckades somna om.
Har hunnit med nästan allt jag ville. Kappahl, Lindex, biblioteket och HM. Guldsmeden va det så lång kö hos så han tar jag en annan dag. Allaktivitetshuset var jag på men kontaktpersonen va inte där.  
Gjorde en svampomelett till lunch, den blev kanongod!

Dagens motvind:
Toastolen som jag inte får rätt på. Reservdelar är ju lika dyrt som en helt ny toastol. Får försöka leta upp en billig rörmokare.
Ätit en hel påse gelegodis och två små toblerone.
Att rengöra silen i diskmaskinen....öööörkkk....inte konstigt att disken inte blev riktigt ren.

Vindstilla:
Gick i skogen 1,5 timme i kväll. Underbart. Fick se en råbock precis efter en krök, han stod bara tio meter i från mej. Vi tittade jättelänge, eller iaf 30 sekunder, på varandra innan han drog. Så fina de är!! Lite senare hittade jag en död kopparorm. Nydödad, fortfarande alldeles mjuk. Det finns massor av spännande saker man kan hitta i skogen om man bara är lite extra uppmärksam.

Gröna kramar D.

Sov på min arm

Knull-TV? Ett nytt begrepp för småbarnsföräldrar? Eller det är kanske inte nytt, bara det att jag inte hört det förr. Talang är tydligen sk knull-TV. De mindre barnen kollar på det som ett förlängt bolibompa och föräldrarna har inte hunnit bli så trötta att de somnat i soffan. Tillfälle för en kärleksstund... eller ja, iaf en snabbis. Är det TV som ändå ser till att många förhållande håller?

Igår bjöd min underbara chef på champange, frukt och choklad för att vi leder försäljningsligan i Sverige. En jobbig stökig hektisk dag blir så mycket enklare att genomföra med lite extra morötter...trots dubbla varuleveranser. Jag längtar väldigt mycket tillbaka till jobbet även om jag är lite kundtrött ibland. Igår jobbade jag bakom med varorna tillsammans med bästa Markus och det är så skönt att slippa kunderna ibland även om det är de som förgyller dagen för det mesta. Hade en speciell kund på besök också, härligt! Han handlar inte...kommer bara in och säger trevliga saker :))

Medvind:
Sprang igår. Hade bestämt mig för femman men när jag kommit en bit hördes åskmuller i horisonten så jag navigerade om och tog trean. Precis när jag kom fram till dörren öppnade himlen sig. Ibland ska man ha tur...
I morse fick jag köra sonen till skolan för han missade bussen. Det är så otroligt vackert här omkring. Det är en stor förmån att få ha det runt knuten. Bara öppna dörren och gå rakt ut i grönskan och naturen. Skogen som omsluter och ger kraft.

Motvind:
Igår kände jag mig verkligen nere i skorna. Kände till och med själv hur mimiken var som bortblåst. Jobbigt tom att le.
Idag har jag ontontont i benet. Vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Gör inte ont när jag springer men efter..
Känner mig stressad, har så mycket jag vill hinna med idag, bland annat att sova middag. Tvetydigt, ja, men jag har sovit för lite de senaste nätterna och för att inte grina igenom hela helgen behöver jag ta igen det.

Vindstilla:
Har gjort en lista, så kommer jag bara igång och kan sätta kaffemuggen åt sidan så kommer nog denna dagen också att gå igenom. Först ska jag ut och plocka nässlor till soppa. Eller nej, först ska jag hänga upp tvätten. Måste komma i håg att posta minneskortet till min bästa sambo Håkan som påstår att han kanske kan hitta mina raderade bilder. Skeptisk, men griper varje halmstrå. I eftermiddag ska jag till allaktivitetshuset och kolla om jag får vara där nästa vecka. De har hälsokväll på tisdagen och det hade passat perfekt!

Nässelkram D.


I morgon är en annan dag

Var är hem? Där jag har mina saker? Där jag känner mig trygg? Eller där jag har min familj? Vilka är min familj? Jag har ingen familj. Eller? Alla bor på olika ställe. Så var är hem? Jag har inget hem heller.Vad kallas man om man fördrivs från sitt hem i sitt land? Flykting?  Jag kan skriva ett arbete om mig själv som utvandrare.

Medvind:
Vårt apotek toppar listan på högst medelköp i hela Sverige!
Kollade på en bostadsrätt i en ekoby. Cooolt! Verkligen häftigt! Vedspis, solceller, egen jordkällare och odlingslott. Men bo där?

Motvind:
En seg dag. Är irri och trött i kväll.
Trötta gnälliga barn och en trött gnällig morsa är ingen bra kombo. Har väldigt ont i kroppen idag. Vill åka och bada och simma och sitta i bubbelpool och basta. När???
Jag behöver vara ledig men tog på mig att jobba midsommarveckan också. Fan. Skulle sagt nej, det måste jag nog öva mer på. Fast jag behöver ju pengarna. 

Vindstilla:
Borde laga toan, klippa gräset, ringa konfirmationsprästen, kolla min praktikplats, sopa uppfarten, samla kartonger till flytten, aktivera hundarna, springa, göra nya slingor, tvätta bilen, njuta, gå i skogen, slöa i solen......jaja, vad är väl en bal på slottet....

Varje utgång är en ingång till något nytt.

Suckkram D.

Tänk mindre och njut mer!

Dagens medvind:
Skolan på förmiddagen. Det är kul att få göra nåt praktiskt. Vi hade värderingsövningar. Sen skulle vi göra en historia med hjälp av 5 fotografier. Rubriken var: Hur vänskap kan bli ovänskap. Intressant hur alla olika grupper gjort och tänkt. 
Gick en runda med hundarna när jag kom hem och det var helt tyst och lugnt i skogen. Helt plötsligt brakar det till och en liten älgkalv blir synlig mellan träden. En sån där mysig känsla kommer i magen. Jag tror jag log flera hundra meter. Helt medvetet lät jag telefonen stanna kvar hemma. Skönt att va helt onåbar ibland.
Tack till Maria som gav mig ett gott råd idag.  

Dagens motvind:
Vi skulle välja en bild på förmiddagens workshop. Jag valde en bild på en maskros som stod i frö och hade släppt några frön i från sig. När vi skulle förklara varför vi valt just den bilden blev jag helt gråtfärdig och fick en stor klump i halsen, helt oförberedd. Känner mig som ett maskrosfrö som inte vet vart jag är på väg som bara slungas runt i luften.
Värderingsövningarna va jobbiga. Orkar inte riktigt ta ställning till nåt just nu. Är svartsjuka tecken på kärlek? Vafan vet väl jag och jag bryr mig inte heller. Jag svarade ja och skulle förklara varför. Om inte kärleken fanns skulle det ju inte finnas anledning till svartsjuka men å andra sidan kan man säga att tillit är ett större tecken på kärlek. Äh, inte vet väl jag. Jag är inte svartsjuk iaf.

Dagens vindstilla:
Åkte till ett allaktivitetshus för att kolla praktikplats. Det ligger där jag hade min första lägenhet. Konstig känsla att komma dit igen och blev verkligen överraskad av hur fina omgivningar där var som jag inte sett tidigare. I den lägenheten har jag och Nicklas ätit korv stroganoff nån gång för längesen. Då hade han mustasch och hår på huvudet och var rätt många kilo mindre....hehehe. Men alla förändras, utom jag förstås, som är lika ung och vacker som då..;-)  Hans sambo hade så himla fint hår som jag var så avis på. Mjuk snäll och omtänksam var hon också. Det blev lite nostalgi att gå runt och titta i området.
Jag har varit så oerhört trött och sömnig i dag, orkade inte springa idag heller och imorgon blir det inte heller....

Om några dagar ska jag berätta en hemlis för alla som vill veta!

Varje sekund är en missad chans, varje ögonblick ett tillfälle som fanns. Fånga kärleken!

Mjukiskramar Lady Di.




Allt är bara borta

Wow, vad kul det vara att filma!! Lite pirrigt, kände ju ingen där. Och ingen (dvs Johanna) hade inte sagt att jag skulle prata. Tunghäfta? Jo, tack, helt plötsligt fanns en öken i munnen. Men jag tror det gick bra. Det är premiär den 16 februari i Röda Salongen, Kulturhuset Hässleholm.

Dagens medvind:
Sov i Hammocken en stund.
Gått en runda i skogen och fikat på Loppans nybakade morotskakor.
Slöat på altanen och läst en kvällstidning för ovanlighetens skull.

Dagens motvind:
Satt på altanen och skulle ta lite fräcka foton från min position i solstolen. Några blev inte bra så jag skulle radera dem. Jodå, jag lyckades radera alla. Alla. Alla. Helt tomt. F-s j-a h-s s-t. Men jag har lärt mej. ALDRIG radera bilder så länge kortet sitter i kameran. BARA radera när de redan finns kopierade i datorn.
Pollen, pollen pollen, över, överallt. Allt har ett gult pulverskikt av pollen.
Borde klippa gräset men orkar inte. Finns ingen soppa till klipparen ändå, tror jag.

Vindstilla:
Skulle ju springa idag. Men än är det inte för sent. Snart blir Loppan hämtad och då får jag se hur det känns.

Kamerakram D.


Mot Hollywood!

Medvind:
Frukost på trappan i solsken och fågelkvitter. Loppan blandade morgondrinkar från dammen till mig i olika smaker...och hundarna snodde mackor så fort jag vände bort blicken. Underbart.
Har hunnit tvätta och hänga ut, skönt att få undan en massa hundfiltar och lakan.

Motvind:
Har väldigt ont i kroppen i dag. Mest i höger skuldra. Trillade i trappan i torsdags i skolan och fick tag i räcket med den armen som fick ta emot hela tyngden. Och det vill inte säga lite med hela mig...Kanske hade varit bättre och landat på skallen, en förbättring där hade det kanske blivit.

Vindstilla:
Hade en ledig dag i går men de där lediga dagarna har en förmåga att  bara försvinna och stressas bort med allt som ska hinnas med när man är ledig. Det är helt knäppt. Måste ändra på det på nåt sätt. Behöver verkligen va leeedig, ser fram emot att ha bara jobbet i sommar, då är jag helt ledig när jag är ledig....hoppas och tror jag för att orka med några veckor till.



Golf tillhör inte mina favoritsporter. Klubban och jag kommer inte så bra överens. Eller är det klubban och bollen som inte är så goda vänner???

Filmkram D. 

Mumsfillibabba

Upplevelser kan heller inte köpas för pengar....Men två björnar i skogen tror jag nog jag kan va utan...fy fasen så rädd jag skulle blivit. Men ändå rätt cooolt! Såg ett lodjur i vintras och det var ganska häftigt. Inte så att jag blev rädd utan mer en härlig känsla. Gärna varg, men björn? Näää, det får nog va.

Dagens medvind:
Fick städat i morse. Någorlunda iaf.
Sprang 5 km. Hundarna var med.
Fick en god kopp kaffe av fru Olsson i solen.

Dagens motvind:
Hundarna börjar bli tjocka. Men det är rätt stökigt att ha med den store ut att springa som måste va kopplad. Han stannar o kissar var hundrade meter...Jag har ialla fall bestämt att vara lite snäll mot mig själv och skippa klockan. Jag ska tillåta mig att springa för det är skönt och för jag behöver det. Får se hur det blir med Blodomloppet. Det blev bara ytterligare stress på prestation ovanpå allt annat.
Ont ont ont i benet och i höften. Inte när jag springer men när jag varit stilla ett tag. Blev lovad massage men den har jag inte kännt av....
Gjorde mig till och grillade en flintastek till sonen. Precis när den är klar ringer han och säger att han äter hos en kompis. Tyyypiskt. Varken jag eller Loppan är så förtjusta i flintastek.
Världens skavsår av ett par skor som jag köpte i fjor och först nu kommer jag i håg varför jag inte använt dem så mycket.

Vindstilla:
Har börjat städa ut bland mina kläder. Varför har jag en BH som är åtta år gammal kvar??? Den är helt sladdrig i axelbanden och jag använder den aldrig. Jag hade den på bröllopet. Imorgon ska jag slänga den och sju andra lika sladdriga och urtvättade, åka till Lindex och köpa lite nytt fint under. Om jag hinner innan filminspelningen. Imorgon blir jag ju filmstjärna! Ska ha huvudrollen i nästa biotoppfilm. Eller, nja, kanske inte riktigt men nästan...Ska ta med kameran och hoppas på att ta lite bilder som kommer här sen. Spännande är det i alla fall!

Kärlek föds i glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga att vara åtskilda.



Så här gott åt jag på Valborg  :-)

Fredagskram D. 

Kärlek och hälsa kan inte köpas för pengar

Så står jag där vid spisen i min nya ljusrosa kofta och ska hälla i en burk med tomater i korv stroganoffen och tänker att jag inte borde stå här med tomat och en ny ljus kofta.......när tomaten skvätter till och hamnar...? Ja, var tror ni? På min nya ljusrosa kofta såklart!!!! Lagen om livets små jävligheter har slagit till igen!

Medvind:
Så himla skönt att ha klippt håret. Nu känns det inte som svinto i topparna längre.
Det va billigt, 400 kr för både mig o Loppan. Och då har Loppan dubbelt så mycket hår som jag. Visst är det mycket pengar men det är nog mindre än vad många andra frisörer tar.
Gick en timme i skogen i kväll. Det är underbart vackert. Ljusgrönt som nästan bländar och dofter som bedövar.

Motvind:
Grannen kunde inte ta emot mig på VFU. Nu vet jag inte var jag ska bli av. Får bosätta mig i telefonen i morgon och försöka lösa det på nåt sätt.
Funderar på att skicka hundarna på kollo i sommar. Blir tufft att ha dem och jobba samtidigt. Blir för långa dagar för dem om jag inte kan hitta en pensionär som vill gå ut med dem mitt på dagen.
Har satansont i baksidan av låret, får liksom inte benet med mig riktigt.

Vindstilla:
Nu ska jag kolla mitt konto, kanske det hänt nåt kul där  ;)
Är otroligt sugen på en chokladask jag har i skåpet men ska spara den till i morgon.Ska äta en megatallrik glass i stället, tror jag. Eller ett glas vin? Eller båda?

Man kan vara för ung för att gifta sig, men aldrig för gammal för att älska.

Förmögenhetskram D.

Att komma ut ur garderoben

En händelserik förmiddag. Hittade en lösspringande hund i rondellen i Kristianstad vid Kvantum. Alla andra bara körde förbi eller tutade på den stackars förvirrade varelsen. Jag stannade och lockade till mej henne och tog med henne i bilen. En hårig smutsig Wachtel (stavas det så?). Men väldigt trevlig och uppfostrad. Min föreläsning skulle börja om 3 minuter....ringde telefonnumret som stod i halsbandet några gånger utan svar. Ringde polisen. Det tar evigheter innan man får tag på dem. Men just när jag förklarat och de skulle skicka någon att hämta hunden ringde matten. Hon kom och hämtade henne men var inte överglad att få tillbaka sin hund i gott skick. Och jag fick ett skitigt bilsäte och en nerdreglad jacka som tack. Och kom 40 min för sent till skolan. Men jag kan sova gott inatt. Ett rent samvete är den bästa huvudkudden.

Medvind:
Fick upp sonen i god tid i morse till frukosten.
Var hos grannen och kollade om jag kan va i någon av deras klass på VFU. Hoppas. Men det verkar lovande.

Motvind:
Borde tänka mer positivt.
Är oroad över sonens stök i skolan igen.
Glömde Loppans läxa till idag.
Tandfen har fått Alzheimers. Från att gå från datorn in på toa till sängen och lägga en guldpeng var för långt för hjärnans komihåg. Men nu ligger det en tjuga under hennes kudde och tanden...? Ja, den ligger i soporna.
Hur ska jag orka hålla reda på allt och alla när jag inte ens orkar med mig själv? Ägglossning? Kanske. Fattar inte vad det är som händer när jag dippar så här i humöret. Hade jag en lång mörk klädkammare skulle jag gå längst in i den och dra en filt över huvudet och aldrig mera komma ut.

Vindstilla:
Grannen gav mej en present från hennes man. Ett jättefint halsband som tack för den fina ringen han fick av mej för ett par veckor sedan. Hm, det finns en naturlig förklaring men hon undrade också och vi fick oss ett gott skratt...
Funderade på det här med tillhörighet. Belong. Varför är det så viktigt att vi tillhör något eller någon? Är det viktigt? Vad händer när vi inte har eller känner tillhörighet? Vi ska ju alltid vara oss själva men i samvaro med andra...är vi alltid oss själva? Varför är det så tryggt att ha en tillhörighet? 

Nuskajagtillfrissankram Diana


Men jag ska inte se ut så här när jag är klar....Detta är min mamma i afroperuk...

Vill bara sova men orkar inte

Medvind:
Dagen är äntligen slut.

Motvind:
Har blåst kraftigt hela dagen.
Ont i baksidan av låret.
Ätit choklad. Fast det va ju gott förstås...
Ätit McDonaldsmat. Tööööörstig blir man.

Vindstilla:
Har ju faktiskt sluppit laga mat och diska. Har suttit vid kaminen och drömt en stund.
I morgon ska jag o Loppan till frissan. Ska bli skönt.
Loppan har inte gjort sin läxa till i morgon. Jag har totalt glömt. Men tandfeen kommer i natt. Garanterat. Med dubbla pengen också!!!
Har varit otroligt trött och seg idag. Ont i hela kroppen. Skulle vilja slippa sova ensam i den stora dubbelsängen. Det mesta är tungt och besvärligt.

Gonattkram D.

Svart morgon

Motvind:
En mörk dag....jävla sol som lyser, nu måste man ju va glad för det också...Är stressad, så mycket jag skulle behöva ta tag i.. Borde hunnit bibblan i dag. Behöver klippa mig och klorna på hundarna. Skulle behöva ringa samtal till skolan och ta reda på om jag har nån praktikplats nästa vecka. Borde ringa sonens skola också men behöver va i mental balans då.
Missade tandfen i gårkväll. Hon va jättebesviken....Shit vilken dålig morsa jag är...  
Men.
Medvind:
Har hunnit tvätten och hundarna och sprungit 3 km. 55,9 kg i morse och 55 i vilopuls. Blodtrycket kan jag inte ta, har gett bort min blodtrycksapparat. Men det gör inget för mitt tryck är alltid bra.
Kan kolla bibblan i kväll kanske, slutar fyra. Och då hinner jag ringa frissan också. Jag har en plan. Dessutom har jag kommit på ett nytt begrepp i nya kursen som jag ska utveckla. Erfarenhetsintegration.
Gav springningen prio ett i dag och det var vad jag behövde, nu har bitarna samlat sig i huvet o lagt sig på plats. Gav hundratio de sista 200 metrarna. Tyvärr va det för nära inpå frukost....kräktes som en katt när jag kom in. Men nu känns det kanon. Vet ju att det blir en tuff dag på jobbet.
Vindstilla:
Jag måste köra NU om jag ska hinna. Och jag har inte ens torkat håret efter duschen. Jag känner igen mig själv och det är tryggt även om jag blir tokig på mig ibland.....

Tokkram D. 

Vingklippt

En dag som alla andra....eller hur är en dag som alla andra?? Är alla dagar varandra lika? På vissa punkter är de såklart det. Mina dagar är verkligen inte varandra lika just nu. Frukosten är sig lik. Nåde den som rubbar mina cirklar där! Det värsta som finns under frukosten är stök, för mycket prat, störig musik, ingen tidning och allra värst: att behöva resa mig. Till och med att hämta kaffe är en plåga. Ok, jag hatar att behöva resa mig under frukosten. Men så här då: Jag älskar att få sitta ner hela frukosten. Älskar att äta länge, ha det tyst och lugnt omkring mig, läsa tidningen och att någon annan hämtar kaffet åt mig.. Vips så blev gnället som bortblåst och det låter mycket mer optimistiskt och positivt att tala om vad jag tycker om än det jag inte tycker om. (Det där med kaffet är en specialare. Jag vill helst äta frukosten först och dricka kaffet sist, det blir godare då. För att inte kaffet ska bli kallt, hämtar jag det efter jag ätit färdigt.) Och frukost måste jag ha, mår lite illa på morgonen och då hjälper det att äta lite.

Dagens medvind:
Kom i god tid till skolan i morse.
Lugnt på jobbet, halva varuleveransen kom inte.
Kom hem till dukat bord, mamma var och passade Loppan.
Har lite sådär skön träningsvärk.

Dagens motvind:
Slarvade med hundpromenaden i morse, de fick trädgårdskissa.
Inser hur jobbigt det blir i morgon på jobbet med dubbla varuleveranser.
Åt två havrekakor helt i onödan. 
Pulverlunchen gör magen till en ballong full med luft som vill ut....ja, ni fattar.Men det är smidigt när jag sitter i bilen mellan skolan och jobbet att bara dricka en lunch där.
Vägde in i morse....55,8. Längesen den visa så mycket.
Fick ett tråkigt mail från sonens skola.

Vindstilla:
Gick en slinga med hundarna i skymningen. Otroligt vackert, illgrönt, vindstilla och doft av stilla regn och hägg...Underbart. Jag bor på världens vackraste plats. Två månader till...
Ler fortfarande när jag tänker på helgen, mysigt.



Olyckskorpen kan kraxa ovanför ditt huvud, men låt honom inte bygga bo i ditt hår. 

Kråkkram D.

Liten och ensam

Medvind:
Kom faktiskt ut på en 5 km-runda.
Körde 100 tag på roddmaskinen.
Har fått gjort en hel del här hemma som att tvätta 4 maskiner, dammsugat, plockat undan och dammat lite.
Har inte ätit nån skräpmat i dag. Inte ens ett kex eller nåt.
Häggen blommar och luktar underbart i skogen.
Det är ljusgrönt överallt!!
Gjorde en kycklinggryta med grädde och curry som blev supergod. Tyvärr var det bara jag som tyckte det.

Motvind:
Näsan blir full med pollen när man springer.
Idag tog 5 km 32 min....utan hundar. Herregud, man kan gå fortare. Jag lägger nog ner Blodomloppet igen.
Några av mina klassisar har fått svar på sina tentor, men inte jag...betyder det..???? Usch.

Vindstilla:
Har eldat i kaminen, det är svinkallt.
Det starkaste av allt är kärleken, men varför går den sönder så lätt då?


Ensamkram D.

Han måste finnas

Min man:
ser mig, vet när jag är trött, vet att jag behöver beröring, stänger inte mig ute när han grubblar på något, står ut med mitt gnäll och min negativa inställning till livet, kysser mig i nacken och säger hur mycket han älskar mig när jag förväntar mig det som minst, vet hur snäll och god jag egentligen är innerst inne, plockar fram mina goda sidor, får mig att tala om hur jag känner mig när jag drar mig undan, skuldbelägger mig inte känslomässigt, har överseende med att jag är slarvig, överraskar mig med små roliga äventyr och småsaker i vardagen, säger vad det är han vill och tycker, talar om när jag förfaller så jag kan skärpa till mej, bestämmer saker när jag inte orkar, ger mig en "vimotvärlden"-känsla, låter mig gråta mot hans axel och snyta mig i hans tröja, säger åt mig att allt är ok när jag inte tror det, ser sin framtid tillsammans med mig, säger att han vill bli gammal med mig, peppar mig när jag deppar i hop och tror på mig när jag inte själv gör det.

Ja, det finns säkert fler saker att rabbla upp och med detta säger jag inte att mina fd män varit motsats till detta, men jag är mycket kräsen och tänker bara nöja mig med det bästa.

Jag ser ändå en framtid tillsammans med en man och det måste betyda att jag är ett steg framåt igenom skilsmässan. Möjligen mer än ett...

Om han överhuvudtaget finns, ovanstående man??? Jo, jag tror det...:)

Gladkram D.  

Att tåla en frostnatt

Linne häromdagen och vinterjacka i dag. Frost i morse. Brrrrr.

Medvind:
Har fått lite energi tillbaka. Det kommer bli en effektiv dag, tror jag.
Orkade prova undisar i dag. Ganska fint.
Lilla Loppan var glad och nöjd i morse. Hon gick till skolan helt själv. Tyckte hon...."..jag sa ingenting till nån på hela vägen och du gick långt bak så jag märkte inte att du va med..." Man har olika uppfattning om saker ibland. Och det är kanske tur.

Motvind:
Glömde väga in mig i morse.
Har MYCKET att ta tag i idag. Hoppas jag kan strukturera upp det så att nåt blir gjort. Jag har en förmåga att bli helt passiv om det blir för mycket på samma gång.
Ville cykla till affären idag, men hundarna behövde mat och jag tänker att det blir lite stökigt att cykla med en 14 kg säck plus fyra kassar med mjölk, frukt o grönt o annat smått o gott. Jag tog bilen och det retar mig lite...

Vindstilla:
Ska värma upp med lite tvättsortering, diskmaskinstömning och dammsugning innan en 8 km runda. För det känns som att jag skulle palla det idag. Har stått i ett provrum och provat kläder och egentligen skulle jag kunna springa 8 mil efter det för att få ordning på alla rynkor, häng och celluliter. Men det är ju inte så det funkar riktigt. Tyvärr.

Fixarkram D.

Borta bra, men hemma...ja, var är det?

Åkte till den stora staden Malmö efter en lång jobbdag i fredags. Jobbade en stund i lördags också. Full fart kan man säga.

Helgens medvind:
Helt klart helgens härliga sällskap.
God, alltså riktigt god, em-lunch från Fiskbutiken i Limhamn.
Trevligt Valborgsfirande i Lund tillsammans med några kollegor och min bästa Nicklas.
Somnat i en go famn, synd bara att jag inte fått vakna i den också.
Har lyxat rätt mycket med god mat, dricka och taxiresa. Ibland är det så härligt.

Helgens motvind:
Helgen tog slut för fort.
Svinkallt att äta lunch ute på vågbrytaren i småbåtshamnen i går.
Förlorade golfrundan i lördags. Jag är ingen dålig förlorare men jag hade verkligen älskat att vinna....
Ont i kroppen i dag.
Min obefintliga budget är sprängd med hästlängder....hm.

Vindstilla:
Var och kollade på en lägenhet mitt inne i city idag. Fy, vad hemskt att bo där.
Har aldrig sett så mycket fylla och skräp som i Lund på Valborg. Läskigt.
I morgon ska jag väga in och sen sätta i gång med träningen ordentligt. Ska springa milen under en timme den 24:e. Och om jag gör det ska jag belöna mig själv med en fin klänning som jag såg på Indiska i dag.
Nu är jag så trött att jag inte kan fokusera på texten längre, håller på att sitta här och  nicka till. Tror det är bäst at krypa in i sängen.Tänkte jag skulle lägga inbilder från helgen men det får va.

Kramiga kramar D.

RSS 2.0