Ett år fyllt av krig och kärlek

I morse sa lilla Loppan att det var bra att vara täppt i näsan. För då luktar man inte om något luktar illa. Det var dock inget jag använde på jobbet i dag för att muntra upp genomförkylda kunder. De vill inte ha såna glada tillrop, bara ömkan o medkänsla. Det har varit en ovanlig dag på jobbet, men väldigt intressant. Jag har plockat rester och svarat i telefon och kännt mig lite ringrostig. Men det blev bra till slut trots många specialare. 

Ikväll har vi målat en tavla tillsammans, jag, mannen och lilla Loppan. Pojkarna är hos sin pappa. Har precis vikt tvätt och lagt i en ny maskin i väntan på tolvslaget. Loppan hällde ut ett glas läsk över mig vid middagen så jag går omkring i värsta mjukisbrallorna och fårskinnstofflor. Lite mindre glamourös nyårsafton kanske men va ska man göra då? Ena hunden är vettskrämd och vi har försökt muta honom med ett märgben som han faktiskt tog. Men ut o kissa är väl inte att tänka på. Han hann inte med kvällsbajsen heller eftersom skjutglada dårar redan var ute och smällde. De såg att jag kom med en hund men kunde ändå inte vänta med att tända på.....jag blir lite trött på hänsynslöshet. Det var bara att vända och gå in innan hunden dragit av koppel och slitit ut tassarna. Jag gillar egentligen fyrverkeri. Men det är oerhört plågsamt att se hunden lida så här. Vanligt folk behöver inte ha med raketer att göra. Varje by eller stad kunde ha ett enda kollektivt fyrverkeri klockan tolv. Tycker jag.

Dagens medvind:
Snälla ord, mysiga sms från människor som mitt hjärta klappar extra för.
Små och roliga utmaningar på jobbet.
Mammas plättar till lunch.
Vår sommarjobbare satt i kassan idag. Han är 19 år och guds gåva till kvinnorna. Lycklig är den kvinna som hittar nyckeln till hans hjärta.

Dagens motvind:
Saknar pojkarna.
Var väldigt trött i morse.
Stackars hunden som är så rädd.

Dagens vindstilla:
Ångrar att jag inte ringde veterinären i veckan och fick lugnande. Men jag trodde inte det skulle bli ännu värre detta året. Så här rädd va han inte i fjor.
Nästa år kommer att bli ett bra år. Det måste bara vara så. 2011 är verkligen ett oskrivet kapitel. Allt kan hända och kommer förmodligen också att göra det. Ska försöka öppna famnen för det som dyker upp och inte stänga dörrar till rum jag aldrig varit inne i. Snart är klockan tolv och sen ska jag sooova.
Orienterinstävling i morgon...Hoppas bara vädret inte blir som de sagt på radion ikväll.

Gott nytt år!!!

Håll gärna mer än du lovar!

KRAM



Vår fina nyårsmålning!  


Rea

I love my work!

Men jag har hamnat i en jobbig konflikt. Den vill inte som jag. Kaffemaskinen. Var jag än trycker så blir det inte kaffe med mjölk i. Vi har startat ett krig som jag förmodligen inte vinner. Fast i krig finns det förstås aldrig någon vinnare. Om det blir så att jag ska jobba lite mer regelbundet så ska jag som skyddsombud se till att det finns riktigt kaffe till personalen. Ut med rävgiftet!

Ikväll har jag suttit vid brasan och läst igenom min engelska artikel. Jag fattar inte så mycket av den, men ska slå upp några ord någon dag så jag får lite klarhet i det. Ögonen gick i kors och jag är sömnig. Vek tvätten med en skräckslagen hund vid fötterna. Grannen smällde av några raketer ute på gatan. Mannen var ute och sa ifrån. Synd om barnen som tycker det är kul. Men det är förbjudet och det är plågsamt för hunden. Han går ju inte ens ut för att kissa..stackarn.

Dagens medvind:
Skrattat på jobbet. 
Läst artikeln.
Tvättat alla lakan efter julgästerna.

Dagens motvind:
Har en maskin kvar att hänga upp innan jag får lägga mig. 
Vi säljer RFSU:s dildo till halva priset på jobbet och jag ville lägga den i skyltfönstret. Men det är inte jag som bestämmer längre. Tyvärr.
Har ingen bra meny till i morgon och hinner inte handla heller tror jag. Får göra en Kajsa Varg eller en hittepåmeny.

Dagens vindstilla:
Varför tror alla människor att de har någon dödlig sjukdom bara för att de är förkylda?? Alla pratar om influensan. Förra veckan var det 23 konstaterade fall som insjuknade...

Druckit sov-the som börjar verka, dags att hänga tvätt och sen krypa ner i loppelådan.
Sov gott alla!

Årets sista kvällskram D.

Det är slut

Efter en tre och en halv dagar lång passionerad förälskelse har jag bestämt mig för att göra slut. Jag kom tillbaka till jobbet och glömde bort att kärlek kan vara destruktiv. Förhållandet måste från och med idag vara för evigt över. Det är orättvist men nödvändigt. Förälskelsen har lyst upp min dag, hjälpt mig i tråkiga stunder i kassan och legat som en liten diamant i en ask. Jag måste sluta äta något av det godaste som finns: Läkerol Dents med toffesmak. Varför?
1, Jag vill inte tillbringa mer tid än nödvändigt på toaletten.
2, Det är inte kul att bli gratulerad till kommande tillökning och få frågan om när nedkomsten är beräknad.
3, Jag vill ha jobbet kvar.
4, Jag vill inte vara ballongmagens ansikte utåt.
5, Xylitol är bättre mot tänderna än det är mot magen.

Igår funderade jag på det där med att leva med en arm. Jag diskuterade det med en kollega idag. Hon påstår att det beror på många olika saker i vilket skick armen är i. Tex om personen är man eller kvinna, singel eller gift, höger eller vänster hänt, om personen bor i hus med trappor eller hiss eller har balkong eller trädgård eller om man har slätt kakel eller hammrat kakel i badrummet. Hon har nog rätt.

Vi har musik inne i butiken och nu snurrar julmusiken dagen lång. Jag gillar julmusik och njuter hela dagen. Chris Rea Drivin home for christmas är bäst. Rudolf är definitivt den sämsta jullåt som gjorts.

Dagens medvind:
En kund kallade mig för ängel idag. Jag kände mig som en och tror till och med att en liten gloria lyste svagt över mitt huvud.
Jag lyckades smälta isfläcken utanför ingången och räddade säkert flera äldre damer från att bryta lårbenet.

Dagens motvind:
En lastbil hade kört fast på parkeringen rakt bakom min bil så klart. Det var -15 grader och jag var utan mössa, vantar och tjockbyxor. Det blev kallt innan jag kunde köra hemåt.
Har en stor innebrännarfinne på g i pannan.

Dagens vindstilla:
Idag kom en äldre man in och tog en nummerlapp. Han hade en käpp i handen men stod upp hela väntetiden. Han kom till kassan och betalade utan att skaka på handen eller fumla med börsen. Ingen hörapparat, klara ögon och tydlig i talet. Kunde inte låta bli att kolla hans personnummer. Han var född 1917. Helt otroligt!!!Den enda medicinen som låg i hans påse var den svagaste styrkan av Trombyl. Jag blev nästan kär. En sån kraftkarl!

Många använder första delen av sitt liv till att göra den andra delen eländig.

Var snäll, det kommer fler jular!

Toakramar Diana



Jag längtar efter Knut.

Hostmedicin hjälper inte mot hosta

Funderade på en sak idag. Om man bara har en arm, blir den dubbelt så stark och dubbelt så sliten som när man har två ...?? Då borde ju den enda armen vara utsliten vid 40 års ålder om man räknar med att ha två tills man är 80. Lr??

Igår när jag åkte hem från jobbet hade jag en sten i skon. Jag orkade inte tömma ut den. Den var kvar i morse och i kväll igen när jag åkte hem. Störigt. Hoppas jag kommer i håg att tömma ur dden i morgon innan jag kör.

Idag har jag haft en kanondag på jobbet. Jag är född till att arbeta på apotek, det sitter nog genetiskt. Allt sitter i ryggmärgen. Skyltade om och gjorde bus direkt. Jag vet att försäljningen kommer att gå bra. Det blev favorit i repris med nagelvårdsgrejer nu till nyår. Funkade döbra i fjor. I morgon får jag kanske skäll för det när vår egenvårdsansvariga är tillbaka. Men det skiter jag i. Jag tror vår VD hade stått på min sida. En tom hylla säljer ju inget alls. Har haft många skojfriska kunder idag, det är kul. Mindre kul är kunderna som gnäller för gnällandets skull eller de som tror de vet allt om läkemedel och bara har så fel fel fel...Några är det nästan synd om.

Dagens medvind:
Åt lunch med en av mina favviskollegor.
Fick julklapp från jobbet i dag. De hade glömt bort mig innan jul.Ett presentkort på olika grejer man kan välja mellan. Inget att ropa hallelulija över men ändå, rätt snällt.

Dagens motvind:
Hade ett hundhår i BH:n som killade nåt så vidrigt hela förmiddagen tills jag fick tillfälle att få bort det.
Kännt mej ledsen i kväll när jag kollat igenom skilsmässoansökan. Det va ju inte så här det skulle bli. 

Dagens vindstilla:
Julgästerna har åkt hem. Det ligger en hög med lakan och handdukar framför tvättmaskinen.
Jag längtar efter motion. På söndag är det nyårsorientering. Har inga planer för nyårsafton.

Många har det bättre än de mår.

Jobbkramar D.



Snöänglar finns! 
 

Jobbe??

Första riktiga jobbdagen sen augusti. Min streckkod funkade såklart inte, tur helpdesk finns. Nya rockar har kommit medan jag va borta och någon hade beställt medium till mej. Känns som att gå runt i ett tält. Ärmarna är breda så när jag drar fram på hyllorna välter ärmarna sakerna. Men jag vänjer mig väl. Det är härligt att va tillbaka. Det tyckte min "stalker" också.... Typiskt han skulle dyka upp första dagen och stå och dregla över mig. Hade jag vetat att han var rik så kans....eeeehhh, nej. Inte ens för alla pengar i världen skulle jag ta i honom. Inte ens om han va den siste mannen på jorden. En annan kund kom med en chokladkartong. Jag trodde hon var död. Hon är svårt sjuk och lever på övertid. Hon har en sån otrolig livsgnista och ser glädje i allt fast hon har så ont. Känns konstigt att tänka på att det kanske va sista gången jag såg henne. Det kan va sista gången man ser vem som helst, det vet man ju aldrig, men här vet jag. Hon ska dö. Snart.

Dagens medvind:
Har haft en bra dag på jobbet.
Choklad i massor har jag ätit idag!

Dagens motvind:
Har en svag molande huvudvärk hela tiden. Störigt.
Kaffemaskinen på jobbet och jag är inte så goda vänner.

Dagens vindstilla:
Längtar ut på skidorna. Det är så mysigt att se spåren efter möss, ekorrar, rådjur, vildsvin och älg. Och all snö och all tystnad och att bara komma iväg.

Det är läggdags för länge sen. Är så trött att jag inte orkar gå o lägga mig.

Det är lättare att lida i tysthet om andra vet om det.
Gonatt!
/D.

Kortis

Dagens medvind:
Var i kyrkan och lyssnade på körsång. Riktigt bra var det. Det är rofyllt och lugnt i kyrkan. Jag behövde det och ska försöka komma iväg en gång till till ganska snart. En väldigt vackert smyckad kyrka var den, Färlövs kyrka. Åkte sedan hem till svägerskans vän och åt jullunch. Hon hade inte pyntat julgranen så det fick barnen göra. Ja, det är annandagen i dag. Hon är en härlig människa!

Dagens motvind:
Prästen. En riktig tråkmåns.
Upptäckte att det inte går att blogga från telefonen. Trist.

Dagens vindstilla:
Är trött och ska jobba hela veckan från morgon till kväll. Kul, men ändå lite jobbigt. Men det blir gott sen när lönen kommer. Skönt att ha något annat att tänka på på dagarna.

Nu kallar sängen!

Livet är en liten glimt mellan två evigheter.

/D.

Choklad, choklad och mera choklad

Sov till halv elva!! Rekord.
Åt brunch till halv ett. Dammsög, åkte pulka tills barnen frös och sen en timme på skidor. Sen åkte grillen fram och det blev korv med bröd, varm choklad och marshmallows i trädgården. Norska svägerskan fixade norskt pinnekött medan vi andra satt framför brasan och löste världsproblemen. Pinnekött är revben av får som är saltat och torkat som vattnas ur i åtta timmar och därefter ångas i tre timmar. Till det äter man rotmos med vanilj i. Det är riktigt förskräckligt gott. Sen kröp vi upp i soffan och kollade Chocolat. Fantastiskt bra. Jag blev glad.

Dagens medvind:
Det var soligt och kallt ute, härligt!
Åkte pulka. Det är kul!
Loppans pillemariska blick när hon försöker lura mig att åka på högsta guppet och "loooovar att det inte går fort eller att man flyger så högt"....och hennes fnitter sen när hon tror att jag tror henne...
Känner mig ganska utvilad, sov gott i natt.
Tittade på film. Händer inte så ofta, men jag gillar det. Speciellt filmer som man blir glad av.

Dagens motvind:
Har ätit alldeles för mycket och magen mår inte så bra.
Vägde mig i morse. Inte bra, för mycket plus. Ska kanske köpa en ny våg..??

Dagens vindstilla:
Det pratas så mycket om att man ska vara i nuet och inte tänka bakåt eller framåt så mycket. När jag åker skidor, inbäddad i maränglandskapet och kroppen går som av sig själv så far tankarna både framåt och bakåt, hit och dit och upp och ner. Och det är skönt. Det rensar huvet på nåt sätt att just inte behöva tänka på vad jag gör eller var jag är just i denna sekund eller stund. Men jag skulle verkligen behöva meditera mera. Känner hur jag är spänd i käken och drar upp axlarna. Ska nog beställa tid för massage innan nästa nackspärr kommer som på beställning.



Godmorgon!! Jag med min huvudmassagegrej som jag fick i födelsedagspresent.
Fasen va jag börjar se sliten ut...

Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att inte glädjas alls.

Gonattkramar D. 

Pussar och kramar kostar inget

Julafton.

Steg upp först av alla. Körde till jobbet. Värsta snöyran och 2 dm snömodd på vägen. Läskigt. Det tog 45 min att köra knappa 3 mil. Men jag var ganska ensam på vägen. Det var härligt att jobba. Kunder hälsade mig välkommen tillbaka, det värmer :)  Naturligtvis började taket läcka in vatten, rakt ner i bomullsrondellerna. Vaktmästarna var föga intresserade, de hade väl fullt upp med snöröjningen. Men en spann står nu och tar emot dropparna. Hoppas den inte välter eller blir för full, den står uppe vid taket på kanten till hyllorna och balanserar.

Dagens medvind:
Lilla loppan var verkligen nöjd med sina julklappar. Hon fick inredning till sitt dockhus. Lampor, julgran, öppen spis och akvarium som lyser.
Julsnapsen. I år tog jag en päron, jättegott.
Gjorde en ny sorts julsallad med dadlar, äpple, lök och grädde. Supergott till köttbullarna och skinkan. Den norska getosten var också god.
Spelade spel i kväll, som pictionary men med lego så man skulle gissa vad någon byggde. Det var kul.

Dagens motvind:
Hunden skällde ut tomten när han kom.
Den bästa julklappen är gratis, ändå får man inte så mycket av den.

Dagens vindstilla:
Nu ska jag gå en promenad med hundarna. Är så proppmätt. Gröten blev inte så god eller också är det för jag är så mätt. Däremot blev vinbärstryfflarna godare än förväntat :) Eller tyvärr ska man kanske säga...

Det vi gör för andra betyder ofta väldigt mycket men vi får sällan veta det.

Julkramar Diana

Borta

Snö snö snö snö i massor. Skottår fick en ny innebörd. Norrmännen kommer till Skåne och har med sig skidorna... det blir en jul de aldrig glömmer.
Idag har vi softat, varit och handlat, kokat gröt och letat efter en försvunnen norrman i skidspåret. Vi hittade honom. Gav honom en karta innan han gav sig ut men jag borde förstått hur det skulle sluta.

Dagens medvind:
Skidturen, såklart. 
Nygriljerad julskinka till kvällsmat.
Jag har världens bästa svägerska.

Dagens motvind:
Brände nog gröten lite.
Trött, sover dåligt.

Dagens vindstilla:
Håller på att reducera vinbärssaft som ska bli tryffel. Hoppas de blir bra. 
Imorgon ska jag jobba. Första gången på länge. Jag längtar med lite skräckblandad förtjusning. Tänk om jag glömt allt jag kunnat?? Fast jag kommer nog in i det snabbt. Ska bli mysigt med kunder, julafton och kollegor.

Det är ofta vi själva som står ivägen för vår egen lycka.

Tro på det goda.

Kram D. 

Blunda och du ska se

I morse var det nästan -22. Låg länge i sängen, skönt. Gick omkring och plockade lite grejer som hamnat på konstiga ställe, dammsög, tvättade alla lakan, kollade på lite bilder från nya kameran. De blir inte bra. Det betyder att jag måste läsa användarhandboken för att lära mig ställa in den...Typiskt. Men det ska bli kul när jag kan. Som att jonglera. Har känt mig motivationslös hela dagen, som en degklump som klampat omkring i huset och huttrat. Har haft sexdödare på mig hela dagen, underställ med tjock-kofta över. 

Jag gjorde det igen. Åkte skidor när det var mörkt. Men denna gången lät jag inte rädslan slå klorna i mig. Det var väldigt behagligt och vackert, nästan magiskt att åka i skymningen. Hemligheten är att inte vända sig om och titta bakåt. Tog på mig dubbla underställ, fleece, buff, mössa, tjockvantar och överdragsoverall. Åkte en kilometer sen åkte fleecen av. Upptäckte för sent att jag tagit mannens 1,90 långa skidor. Men det gick bra. Jag kan åka skidor och blunda i 20 sekunder. Det är svårt. Testa får du se. Men det är spännande!! :) Tur jag tog tjockvantar för jag glömde snorpapper. Äckligt va? Mmm, men vantarna ligger i tvätten nu.

Dagens medvind:
Brasan tog sig direkt.
Det blir en vit jul! Det ska snöa mer i kväll och i morgon!

Dagens motvind:
Har haft ont i huvudet idag. Det vill inte släppa, inte ens efter skidåkningen.
Det är så kallt att hundarna går och haltar och gnäller och knappt vill gå ut för att kissa ens.
Har ingen julkänsla alls. Allt känns nere och trist. Har heller ingen lust med nåt. Håller kanske på att bli folkskygg? Vill inte träffa nån eller ens prata med någon. Vill ingenting.

Dagens vindstilla:
Väntar på att våra norska släktingar ska komma.
Ska kanske snart sätta i gång och göra tryffel. Det får bli svarta vinbär i år. Får se hur långt jag hinner, det tar tid att pensla formarna, men kvällen är lång.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre. 

Undrar hur man vet om man är på väg att bli deprimerad om man redan äter antideppressiv medicin.
Som att få feber om man redan äter febernersättande mot smärta. Eller nåt.

Kram Diana
 



Hade behövt en varm kram

Det var otroligt vackert i morse när jag körde till skolan. Blev nästan lite religös. Men det var halt och kallt och väldigt mycket snö på vägen. Skrev tenta idag. Vet inte riktigt hur det kändes. Bra när jag satt där men inte så bra efteråt. Tolv av oss gick och åt en gemensam lunch efteråt. Det va lite mysigt. Nu är det nästan jullov. Har bara en engelsk artikel på sju sidor som ska va översatt och klar innan den 4:e jan.

Dagens medvind:
När jag kom hem hade sonen tvättat sina kläder själv som han skulle ha med till sin pappa!! Jag körde honom dit och vi hade en mysig stund i bilen. Vi sjöng I wanna be a billionaire, so fuckin bad...Den är inte jättebra men rolig att sjunga riktigt högt till.
Hittade en bra jacka till mig själv på Stadium till nersatt pris :)) 

Dagens motvind:
Tog 1,5 timme att köra mindre än 10 mil.
Det är minus 20.
Ingen skidåkning idag.
Håret är rött....vet inte va jag ska göra åt det men det ser inte klokt ut...

Dagens vindstilla:
Imorgon kommer svågern och svägerskan hit från Norge. Får inte glömma bädda rent.
Ikväll när jag körde hem var det helt tyst i bilen och det stora vemodet drabbade mig. Det var månljust och vitt och vackert....Det är verkligen jobbigt att lämna barnen över jul.

Nu ska jag gå och sätta mig vid brasan och dricka ett glas vin med mannen. 

Ha de!

Njut idag! Imorgon har du kanske inte råd!

/D.  

På spåret eller ur spåret

Dagen började med en promenad i 11 minusgrader till skolan. Sen blev det en skidtur, en pratstund med tvättmaskinen och dusch. Hämtade sonen och körde honom till tandregleringen. Allt gick bra och när vi efter en halvtimme äntligen hittat en parkering gick vi på stan en stund. Jag tog med honom in i chokladbutiken och ögonen höll på att trilla ur skallen på honom. "Mamma, det här är himmelriket..."sa han. De har verkligen många läckerheter både för öga och gom. Vi köpte några praliner, gick till ett cafe o myste. Stadium, Lindex och Löplabbet hann vi med. När vi kom hem va det middag. Stekt strömming. Blä. Men potatismoset va gott. Efter maten ville sonen köra skidor. Kallt som attan va det men vi körde oss varma. I en ganska brant nerförsbacke i hög fart kom en av mina skidor ur spåret...Lite dödsångest och tusen tankar om en julafton i gipsvagga far genom huvet. En trädstam närmar sig med hög hastighet. En ängel vakar över mig och någon decimeter innan stammen stannar skidorna. Jag trodde sonen skulle kissa i byxorna som han skrattade.

Dagens medvind:
Att ha roligt tillsammans med sonen är häääärligt.
En väldigt trevlig försäljare på Löplabbet fick mig att köpa en mycket dyrare julklapp till mannen än vad jag tänkt. Men det blev himla bra. Hoppas han också tycker det.

Dagens motvind:
Känner mig väldigt trött inombords. Hittar ingen energi eller motivation. Inte ens till sånt som jag brukar tycka är kul. Har inte gjort en enda tryffel. Sover inget vidare. Hittar ingen koncentration att sätta mig med böckerna heller. Tenta i morgon och det kommer inte gå bra.

Dagens vindstilla:
Husförsäljningen är avbruten. Det känns skönt. Men hoppas ändå det blir en lägenhet ledig fort. Jag vill flytta nu, innan vi blir ovänner. Fast det blir vi kanske inte ändå. Jag tycker ju om honom.
Skulle färga håret och klippa mig lite nu ikväll. Håret har inte torkat men det ser mer rött än blont ut....

Funderar man länge på att göra en sak blir den ofta ogjord.

Gonatt.
D.

 

Är det konstigt att man längtar bort nån gång

Vaknade i morse med två håriga killar i sängen. Mannen körde tidigt till jobbet och då passar de på. Sigge låg ihoprullad som en katt vid magen på mig och Ville låg utsträckt nere vid fötterna. När han märkte jag va vaken kom han och la sig på rygg uppe vid huvet för att bli kliad på magen. Myyyysmorgon. Steg upp halv nio och röjde lite i köket efter gårdagens nobelfest. Lite ont i håret efter lite för mycket alkohol hade jag också. 

Dagens medvind:
Botade huvudvärken med en mil på skidor i maränglandet.
När jag kom tillbaka hade största sonen skottat uppfarten och varit ute med hundarna.
Fick nya fårskinnstofflor i present idag på vår fuskjulafton. Det är minus 11 grader ute nu så de är underbara!!
Barnen verkade nöjda med sina julklappar och vi hade en ganska trevlig eftermiddag.
Lilla loppans röst i telefonen när Tomten ringde och sa att en av renarna blivit sjuka så han kunde inte komma så det hade varit bra om hon ville fixa med julklappsutdelningen istället är obetalbar! Nu snurrar det i skallen på henne.

Dagens motvind:
Jag kan inte förmå mig att berätta för mina föräldrar att jag ska flytta. Vet inte varför.
Undrar varför vuxna människor måste gå rakt i skidspåren. Det finns plats att gå vid sidan. Skärp er!

Dagens vindstilla:
Skulle vilja åka bort några dagar. men när? Har några plugga hemma dagar på sportlovet men misstänker att det är ny tenta på g då. Har semesterdagar att plocka ut från jobbet men vad hjälper det om jag måste plugga? Ska jobba mycket mellan jul o nyår. Det ska bli kul. Skulle vilja göra nåt kul på nyår, men vad? Blir väl som vanligt att jag sitter inne med hundarna vid tolvslaget. Men det är inte fy skam det heller.

Kom just på att jag har en oskrapad trisslott i plånboken. :)

Ha en go söndagkväll alla!
/D.



Varm go sand att ligga i.... I wish... 

Smile!

Idag fyller jag år!!!

Dagens medvind:
Fick sång, frukost, tidningen och presenter på sängen i morse. Sonen hade pressat apelsinjuice, mmmmm gott! Fick en huvudmassagegrej som liknar en ballongvisp som är jätteskön! Också hade mannen och pojkarna köpt en jättefin Nikon kamera.....:)))) 
Fick ett fantastiskt fint sms från min bästa barndomsvän. Blev ju helt tårögd. Tack snälla.
Sonen städade sitt rum jättefint, gjorde dessert till i kväll och tog med Loppan att åka skridskor på dammen.
Största sonen kom hem. Det är skönt att ha alla samlade.
Åkte skidor i förmiddags. Det var härligt som vanligt. Längtar redan till morgondagens tur.
Träffade en av mina fotbollsflickor på pressbyrån. Jag saknar dem. Hon berättade att det går bra för dem och att de vunnit två cuper nu under hösten. Det glädjer mig.
Fick världens godaste trerätters middag ikväll som mannen lagat.
Systerdottern 4 år ringde och sjöng ja må hon leva. Det va så gulligt!!

Dagens motvind:
Mötte nio män i skidspåret. Åtta av dem gick inte av spåret. Fyra av dem sa tack för att jag flyttade på mig. Två sa hej. Sorgligt. Eller är det kanske jag som redan är genusskadad??
Försökte göra maräng. Misslyckades som vanligt så nu smakar tårtan ugnsstekta äggvitor...
Ingen av de nio bjudna gästerna kom. Men det är som vanligt, ingen har tid med födelsedagar så här tätt inpå jul. Trist.

Dagens vindstilla:
Mannen tycker att jag ska ha min egen fotoutställning inom tio år. Hoppas han får rätt. Men det är svårt då jag vägrar photoshopa mina bilder. Det jag tar är här och nu. Den 18 mars är det naturfotofestival i stan. Var där förra gången och det är otroligt fina bilder. Brutus Östling tar helt underbara bilder. Imorgon blir det nog en tur med kameran i maränglandskapet. 
Pratade med en vän om att en äldre släkting till honom gått bort. Ska be henne spöka lite för nån i en fyrarummare här i byn....hehe. Elakt? Nja, i krig o kärlek är väl det mesta tillåtet?

Jag har haft en väldigt bra födelsedag!

 

Tårtkoma....

Det är förvånandsvärt många i min egen ålder som är så mycket äldre än jag själv.

37-årskramar Diana

Snö som värmer

Gårdagen gick mest åt att skotta snö. Det är bra motion. På kvällen va vi ute och gjorde snöänglar i trädgården.
Idag drog jag på ett par jeans jag inte haft på ett tag. De har legat i lådan och krympt. Nu får det nog stramas upp lite här i foderluckan. Äter mycket sötsaker och det känns i blodsockersvängningarna. Mår inte alls bra.

Dagens medvind:
Åkte skidor i 1,5 timme. Det har snöat kopiöst och det såg ut som hela skogen va inbäddad i maräng. Otroligt vackert, tyst och omhuldande. Nästan som en stor kram. Kunde inte låta bli att göra en snöängel i kväll på slingan när jag va ute med hundarna.
Fixat sista julklapparna i dag. Fikade på en semla inne i stan. Jag och Loppan var på MAXI i 1,5 timme och hon gnällde inte om nåt, hon är underbar att ha med sig. Hon ville ha en röd pölse vid utgången och det fick hon.

Dagens motvind:
Var och handlade, hade lappen med mig men glömmer ändå en massa grejer. Får åka en runda till imorgon. Suck. Alla andra är också alltid i affären när jag är där.
Har försökt plugga lite men det går inte bra. Koncentrationssvårigheter. Vilket långt ord. Har redan kollat vilket datum det är omtenta. Kändes det bra i måndags så känns det inte bra nu iaf. Idag kan jag helt plötsligt ingenting. Det är så mycket om så många olika saker så jag vet inte var jag ska börja. Eller fortsätta. Eller sluta.
Letade efter en julklapp till mannen men den va slut så nu får jag komma på nåt nytt.
Skulle färgat håret o klippt mig lite men hann inte.  

Dagens vindstilla:
Ikväll spelade vi spel. Mannen jobbade. Loppan läste frågorna själv i spelet. Hon är så stor. Det går fort. I morgon fyller jag år. Ska hinna baka en tårta och göra glass, åka skidor och städa lite. Imorgon kommer stora sonen också. Han är på julbord med sitt jobb ikväll. Shit vad tiden går. Tur att inte jag blir äldre. Äldre än vaddå förresten??? Sonen? Nä, det blir jag ju aldrig så då så. 



Förr i tiden gifte man sig när man lärt känna varandra. Nu för tiden skiljer man sig då...

36-årskramar D.

Om tiden hade en hållplats

I dag när jag åkte skidor funderade jag på några saker. Alla frågar barnen vad de önskar sig i julklapp. Ingen frågar mej. Hallå! Jag har också en önskelista!! Ibland är det trist att va vuxen. Men visst har väl vi också rätt att önska? Allt slår inte in men önska måste man väl få göra? Jag önskar mig värme, närhet, kärlek, passion, åtrå, beröring, omtanke, uppskattning,en tro på framtiden och ett par tjocka träningsstrumpor. Är det för mycket att önska? Borde man vara glad för att man inte blir misshandlad och våldtagen varje dag? Nöjd att man har tak över huvudet och mat på bordet? Och visst, det funkar att träna i vanliga strumpor...Men ändå...Har lyssnat på musik idag när jag satt och pluggade. Trodde att det skulle kännas trösterikt men det blev bara patetiskt. 

Dagens medvind:
Skidturen såklart! Ville hängde med idag och han njuter verkligen när det går fort. Han har jagat ekorrar och det är så roligt att se när han står nedanför trädet och undrar varför inte gud gav honom vingar. Några grenar upp sitter ekorren och tjattrar som för att retas extra.
Tentaläst idag och det känns bra. Det kommer nog gå vägen. På tisdag är det dags. Kan inte formlerna för statistikberäkningen men de ska jag kika på imorgon. 

Dagens motvind:
Försökte baka ett pepparkakshus men det blev inte så bra. Åt en massa choklad linser. Det är favoriten...det blir som så gott knaster av det sista om man suger en liten stund på dem.

Dagens vindstilla:
Ska till stan i morgon och fixa de sista julklapparna. Om jag kommer dit. Det ska snöa i morgon :)) I like!!!
Dottern ratar läsningen för andra kvällen i rad. Hon har kommit på att det finns spell på mammas telefon. Hon är döskicklig på dem. Hon ligger hellre o spelar det än läser saga...börjar hon bli stor, eller?? 



Bilden är från naturhistoriska muséet i Stockholm. 

Om du kan; tänk en underbar tanke.
Kramar Diana 

Drömmen som sprack som en såpbubbla

Det finns vissa saker som hotar människan från överlevnad. Jag har lösningarna på några av dem.

Terrorrhoten - mer medmänsklig kärlek, öppna dina sinnen och älska mer
Klimatförändringarna - sopsortera mera, ät vegetariskt och sätt solceller på alla tak
Fetman - skrota alla bilar, nermontera alla hissar och låt aldrig barnet inom dej somna

Fantastiskt hur jag kan lösa världsproblemen men inte mina egna.

Idag pratade vi om äldres hälsa och om äldres sexuella hälsa. Vi lever på 2000-talet och det finns fortfarande inte dubbelrum på äldreboende. På många ställe kan man inte ens låsa från insidan. 46 % av alla mellan 70 och 80 år har orgasm minst en gång i månaden. Med personal springande utanför dörren som kan slitas upp när som helst....hur vill du ha det när du blir gammal? 

Dagens medvind:
Åkte skidor en dryg timme i morse. Fantastiskt. 

Dagens motvind:
En jobbig dag. Kände mig lite halvkass i eftermiddags o la mig o vilade. Kände mig helt matt o trött som värsta pensionären. Har haft svid i magen hela dagen. Skulle åkt skridsko med sonen men han åkte med en kompis till stan istället. Trist men kanske tur ändå.

Dagens vindstilla:
Salstenta om en vecka. Jag har mycket att plugga. Men inte mycket inspiration för att göra det. Hade värdering på huset idag. Det kändes konstigt.
Lilla loppan och hennes kompis lekte med barbiedockor. I leken fanns en bebis. Den hade två mammor.....:)  Hjärtat blev varmt.



Från min bästa sida.

Om du älskar någon; tala om det innan det är för sent.

/D.

Michelingubbar

Jag har kommit på varför man gärna vill äta upp sig på hösten. Det är för att man inte ska försvinna under vintern. Det går åt så otroligt mycket energi bara att få på sig alla kläder för att inte frysa i hjäl. Det skulle kunna va en affärsidé: Banta under vintern genom att klä på dig för utevistelse och klä av dej igen när du kommer in, gå ner många kilo på rekordfart.
Jag börjar bli trött på vinterkläderna. På att skrapa bilen. På att det blir ett helt företag att bara gå ut o hämta posten. Men jag gillar ju ändå snön. Hoppas det kommer mer så skidspåren håller lääääänge :) Imorgon ska jag åka igen. Blev inget i helgen för orinteringstävlingen. Hade lite träningsvärk i går. Men det är skönt. Och det var alla gånger värt det. Jag vann över mannen!!!
Ängeln Lollo uppenbarade sig idag igen. Vi hade henne hela förmiddagen. Hon lärde oss att jonglera. Hon är mycket oroad över att många som vill bli förskolelärare vill gulla med barnen istället för att göra dem robusta och ge dem motorik att klara livets motgångar och hålla sig rörliga. Hon har en poäng i det. Hon hoppas också att vi hälsopedagoger kommer att bli en överflödig yrkesgrupp. Men främja och förebygga kan man ju alltid göra. Jag hade bestämt mig för att välja inriktning mot sexuell hälsa men börjar bli sugen på att jobba med barn. Men det är nog övergående. Jag tycker inte så mycket om barn. Men om jag måste välja mellan gamla och barn väljer jag barn. Äh, den som lever får se, jag kanske inte ens avslutar utbildningen.

Dagens medvind:
Hade en bra dag i skolan. Intressant och roligt.
Mannen och barnen hade städat akvariumet och köpt nya fiskar. Det är så härligt fräscht.
Hundarna blev shamponerade och duschade, så nu luktar de gott igen. Deras filtar hänger nytvättade.
Var på Coop och träffade mamma och pappa där inne. Jag tror det va min födelsedagspresent som låg i deras kundvagn :).

Dagens motvind:
Kallt kallt kallt att gå ut med hundarna. Jobbigt att klä på alla kläder. Ändå fryser man om nåt, näsan eller händerna eller fötterna.
Har redovisning i morgon som jag snabbt får kolla igenom i kväll. Tycker inte om att inte vara förberedd. Glömde dricka kaffe i eftermiddags vilket känns i huvet nu i kväll. Dunk, dunk, dunk.
Tvättmaskinen är full med hundhår som jag förmodligen kommer glömma dammsuga ut innan jag lägger i en ny maskin i morgon...

Dagens vindstilla:
Svinkopporna ser bättre ut. Hon är en stjärna på att tvätta och smörja dem själv. Sonen verkar piggare från sin hosta. Han ska till skolan i morgon. Jag är trööööött, känns som jag varit vaken hela natten. Hundarna började slåss flera gånger, sonen hostade och en massa tankar snurrar i skallen. Snart är det jul mitt i allt också....Suck



Var nere vid sjön och kollade hur tjock isen blivit. Imorgon ska vi ner och åka. Då blir det helt plötsligt skönt att dra på termobyxor o dunjacka. Det dämpar fallen och blåmärkena blir inte så stora....

"The brain is only as healthy as the body that carries it!"

Köldkramar /D.

Söndag

Idag blir det en snabbis.

Dagens medvind:
Sov länge i morse. Behövde jag.
IKEA. Jag älskar att gå på IKEA. Blev lite ljus, som vanligt, några plastbackar till de få julsaker som blev kvar efter mössens lattjolajban.

Dagens motvind:
Kallt som attan ute.
Lilla loppans svinkoppor sprider sig. Hon får va hemma från skolan i morgon. Mannen vill att vi ska be om antibiotika men jag vill inte det. Tycker vi ska vänta några dagar till. Kanske det ger sig med egenvård.

Dagens vindstilla:
All fin snö som legat på träden har blåst ner.Jag längtar efter värme.

Denna bilden är från Åhus. En av sommarens varmaste dagar.



Sov gott alla.
/D.

Ambivalens

Hittade en flaska i garaget som det stod "avfettning" på. Sprutade in hela mig och vad händer?? INGENTING!!! Ett fall för Sverker. Visstja, han har ju slutat, vad gör man då?

Har ätit alldeles för mycket skräp idag. Tycker egentligen att jag ska kunna unna mig det så här runt jul men å andra sidan vet jag också att jag motionerar lite för lite för att kunna göra det. Lägger på mig vikt direkt. Och magen gillar inte gelegodisar. Ändå äter jag...

Dagens medvind:
Satt länge vid frukosten och läste tidningen, I like!!
Fick äntligen tvättat bilarna!!
Sprang en spontan orienteringstävling. Kändes bra, får resultatet i morgon.
Köpte en gran som står pyntad och klar och luktar gott. Lilla loppan fick välja och hon tog första bästa, men den är helt ok!
Lyssnar på julmusik-kanalen på radion. Gillar ju julmusik och det känns bra att kunna frossa utan att folk kollar konstigt som det kan bli med bjällerklang i Juni.

Dagens motvind:
Mössen hade käkat på julpyntet och levt rövare i lådorna. Fick slänga en hel del. Endel har jag velat slänga i många år men har inte kunnat rent moraliskt mot barnen.
Fick be mannen om att han ialla fall kunde låtsas vara intresserad av att klä granen och julpynta. Trist.
Hade skrivit en lång blogg men den raderades för jag blev utloggad. Å andra sidan kanske denna blir bättre...

Dagens vindstilla:
Saknar pojkarna extra mycket denna helgen men samtidigt är det kanske lika bra de inte är här när allt annat känns lite trist. Mannen kom hem i natt och ville kramas. Det känns skönt men ändå vill jag bara gråta när han gör det. Tänker att när jag blir ensam och inte har barn över julen ska jag strunta i allt vad jul heter o bara lägga mig på en strand nånstans. Fast egentligen gillar jag ju julen.

I morgon blir det en runda till IKEA för att köpa plastlådor till julpyntet. Har ju en julgransbelysning som är K-märkt som min farmor o farfar hade i sin julgran för sådär 350 år sedan. Skulle mössen äta upp den skulle jag verkligen bli ledsen. Å andra sidan är det kanske dags att skaffa en ny?

Veliga kramar till dej som vill. Eller inte vill.
/D.

Konstiga ungar

Dagens medvind:
Bestämde mig för en dag pluggledigt och fick städat, åkt skidor och burit in ved på fm. Lyssnade på radions julmusik-kanal och bakade rulltårta med loppan på em efter en runda till affären och apoteket.
Fredagsmys. Har varit själv sen i går morse och det känns ganska skönt.

Dagens motvind:
Sonen har hostat oavbrutet hela natten och var hemma idag. Loppan har fått svinkoppor som sprider sig som en löpeld över kroppen. Skitjobbigt. Förra gången blev det ohållbart och penicillin. Naturligtvis var baskiluskerna resistenta så det blev byte av medicin och vi höll på i all oändlighet kändes det som. Hoppas jag kan få bukt med det själv den här gången.

Dagens vindstilla:
Kollar på nobelfesten lite till och från. Tycker det är ganska kul med klänningarna. Det irriterar mig lite att nobelpriset gick till provrörsbefruktaren. Vad är det för bra med det? Ungar finns det väl tillräckligt av. Föräldralösa såna dessutom. Vi kan ju inte ta hand om dem som finns så varför tillverka fler på konstgjord väg?

Konstiga kramar D.


   


Och vad önskar du dig i julklapp...?

Vi kollade en verkligt grym film om HIV/aids idag i skolan. Från afrika. Det är ofattbart många som är smittade och sjuka. Flera flera miljoner. Som om hela sverige skulle va smittat. Hela Norden. De knullar runt hur som helst och har inte en aning om vad det för med sig. Och landets styrande spelar med. De bryr sig inte. Man borde sluta ge dem bromsmedicin så de dör fortare. Då hinner de smitta färre medans de är i livet. Inhumant? Kanske. Realistiskt? Kanske. Skulle det hjälpa? Inte en aning. Även om vi får fram ett vaccin kommer smittan att finnas kvar. I Sverige har ca 9000 människor anmälts som smittade sedan 1985. Men eftersom klamydia ökar lavinartat tyder det på att vi skyddar oss väldigt dåligt. Det kommer att få följder i form av en ökad HIV-spridning också. Kruxet är bara att det inte visar sej förrän om 10 år. Och vem bryr sej idag om vad som händer om 10 år?

Dagens medvind:
Fysisk aktivitet på eftermiddagen. Ängeln heter Lollo. Vilken kvinna! Vilken utsrålning. Vilken kunskap och förmåga att förmedla den! Häääääärligt. Hon visade en film på en 84-årig tant som genomförde ett dansnummer som hette duga....Man blir glad av att det finns bevis på att man kan göra det man vill långt upp i åren om vi bara håller igång. Jag har bestämt att jag ska börja stretcha lite mer noga så den lilla smidighet som ändå finns stannar kvar.

Dagens motvind:
Nio (9) paradispraliner slank just ner. På rekordfart, jag lovar. Men det är ju faktiskt så att man måste kolla kvalitéen på chokladen innan jul. Tänk om den varit gammal?!
Drabbades av en akut ilska i bilen hem. Sonen påpekade hur irri jag va och det fick mej att tagga ner. Gick en riktigt rask promenad med hundarna och fick loss en del.
Skulle hämta lilla loppan hos en kompis och körde runt i hela byn, hittade inte dit. Fick ringa hem till sonen som lotsade mig. Har ju varit där massor av gånger. Ibland liksom stannar hjärnan. 

Dagens vindstilla:
Jag har en "ring en vän" som jag kräkte av mig lite hos idag. Det är väldigt värdefullt. Tack för att du orkar lyssna. Även om du inte bryr dej så känns det ändå så. Om du läser detta så tar jag tillbaka en del saker jag sa. Finns det nån som hittar nyckeln är det möjligt att jag haspar av kedjan på insidan också.
Tände en brasa och har suttit där och läst hela kvällen och bara låtit allt annat va. Lugnt och behagligt men framför allt varmt. Längtar efter en riktigt varm bastu. Min själ är liksom impregnerad av kyla som inte släpper.
Tänk om kärleken kyls ut från kroppen och aldrig vågar komma tillbaka?
Jämfört med en afrikan har jag ingenting alls att gnälla över. Ändå gör jag det. Tur då att jag inte är afrikan...eller förresten, det är ju bra varmt i nästan hela afrika...:)

Var vänlig mor ovänliga människor. De behöver det bäst.

Kärlekskramar D.


hoppas de skyddar sej ordentligt


...i ett barns klara ögon...

Ikväll gick 6-åringen lucia. Mycket sång, glitter och vita långa linnen. Hennes var en hel dm för kort. Vilken dålig mor jag är. Men hon märkte ingenting själv. Det är så mycket glädje i de små liven och det srålar verkligen ur deras ögon. Det är en fröjd att se på. Jo, lite tårögd blir man...Hon är så otroligt "redig", packar sin frukt, sina gympakläder, borstar tänderna, säger tack för maten och alla bra grejer...Vi sitter vid brasan i kväll och dricker ett glas vin och mannen ska berätta nåt från jobbet. Vi tror att loppan sover för längesen och han uttrycker sig med två svordomar i en mening. Då hör vi inifrån hennes rum med skrovlig och lite sömndrucken röst: "Pappa, du svor!"  Det är inte lätt att va vuxen när man har en unge som passar på en hela tiden.

Dagens medvind:
En mycket trevlig förmiddag. Kom hem lite tidigare än planerat och hann med en dryg timme i skidspåret. Det gör gott för både kropp och själ.
Skön (nåja) sjungande luciatåg på skolan med god fika efteråt. Unnade mig två negerbullar till kaffet.
Dagens middag var väldigt god; lammfärs med vitlök och rosmarin, parmesan, ris och en grönsallad med oliver. Min man kan verkligen laga mat.

Dagens motvind:
Att tiden inte räcker till det man vill. Jag skulle vilja frysa vissa ögonblick så de varade för evigt.

Dagens vindstilla:
Bilen är otroligt smutsig och behöver tvättas. Men det blir väl tid till det med.
Vi ska få världens bästa chef på jobbet. Jag vill tillbaka dit!
Var på möte på skolan med sonen. det går inte så bra men ändå bättre än innan. Men det verkar hoppfullt. Han har vuxna på skolan som stöttar och hjälper. Rätt man på rätt plats är oftast en kvinna. Hon är en ängel. En ljusblå ängel till sonens stora glädje. Kanske därför de kommer så bra överens?

Nu kallar sängen. Imorgon blir en lång dag.

Var rädd om dej, ingen annan är det.

Lussekramar D.


Känslan i en bild

Jag önskar jag visste, jag önskar jag fann; hur lyckan blev evig...

Idag har det varit mörkt. Inte många ljusglimtar.  Hyresvärden har kö till lägenheterna och mannen tycker det är en lättnad att situationen förändras. Han vill inte ens försöka mer. Jag tycker det är en mardröm. Men det blir kanske bra. Nån gång. Nånstans.

Dagens medvind:
Den här är svår idag....att barnen bestämde middag så jag slapp tänka själv.
Hundpromanden i kväll var också ganska mysig. Grannen frågade om vi skulle gå tillsammans och det va så längesen vi träffades. Hon är en underbar människa.

Dagens motvind:
En del dagar vill man ska ta slut fortare än andra. Den här hade jag kunnat hoppa över helt.

Dagens vindstilla:
Efter barnens önskemål lagade jag kycklingben och tråkpotatis. Såna där runda, som inte va ett dugg kul idag. Sonen fixade fruktsallad med grädde till efterrätt. Det var gott. Aptiten börjar tryta igen. Hade behövt en meditationsteknik att ta till. Känner hur jag är spänd i hela kroppen och andas ytligt. Men den träningen har fått stå tillbaka och det ångrar jag nu när jag behöver det. Ska ändå försöka i kväll att slappna av. 
Känner mig väldigt ensam. Men orkar heller inte prata med någon.

Sov gott, ni som kan. Ta hand om dem ni älskar. Och de ni älskar lite mindre med...

Deppkramar D.

 

Det finns ett ljus i tunnelns slut

Idag kollade vi på filmen Supersize me i skolan. Läskig. Som värsta rysaren. Vilken makt vi konsumenter har egentligen. Synd bara att vi inte kan enas och göra nåt bra av det. Det är ju vi som har pengarna från början.

Dagens medvind:
Fick se en vacker soluppgång med gnistrande snö på väg in till skolan.
Skidturen!
Middagen var god. Kokt sej, potatis, citron, morötter, ärtor, feta, oliver, paprika, a-fils-sås med kapris och sardeller (tror jag).
Fick äntligen tummarna loss i kväll och översatte en artikel om äldres sexualitet. Inget revolutionerande eftersom det saknas forskning.

Dagens motvind:
Fick inte tag i hyresvärden och blev apatisk i ett par timmar. Åt glass. :( skulle ju inte!
Trött. Sovit dåligt. Hunden ville ut kl 02.00. Han har lite magproblem eftersom någon slängde mandlar på marken i lördags och i går upptäckte vi att hundar inte smälter dem, så de kommer ut hela....ajajaj.

Dagens vindstilla:
Idag var jag inte snäll mot kroppen. Blev ju sent innan jag kom ur apatin och fick på mig skidorna. Det började skymma. Sista 3 km va det helt mörkt. Plötsligt kom det en stor björn och började gå till anfall. Det kan ha varit en flock med hyenor också, svårt att urskilja i mörkret. Men med bestarna i hälarna åkte jag fortare än någonsin. Och efter timmar av skräck såg jag äntligen ljuset av änglar som skrämde iväg alla mörka skuggor! Det kan ha varit belysningen på slingan som leder hem också. Hyenorna kan ha varit de två rådjuren som sprang över spåren. Men det är kanske inte så noga....Det var en väldigt effektiv träning att åka i mörker och va mörkrädd... 

Fantasikramar D.


 

...och det fortsätter snöa...

Igår var vi i skogen med grannarna. Pulsade dit med sexåringarna på var sin snowracer, ryggsäckar med gott i och en pulka med spinkeved. 2,5 km hemifrån finns en rastplats längs med skåneleden med vindskydd, eldstad, vatten och toa. Vi grillade korv, drack varm mjölkchoklad med rom, glögg och det godaste av allt; jägermeister. Vi gick inte hemåt förrän det var mörkt. En dusch och sen åt vi middag tillsammans. Flickorna var ovanligt sams hela kvällen. Skönt.

Gårdagens medvind:
Fick ligga kvar i sängen och läsa tidningen på morgonen.
Skidåkaren som åkte förbi och lät sig bjudas på en jägermeister!
Sonen städade toan utan tjat :) 

Gårdagens motvind:
Maten blev inte så lyckad som jag hoppats. Får tänka om till födelsedagen.
Jag blir verkligen på dåligt humör av att städa....undrar varför?

Gårdagens vindstilla:
Hela dagen kändes ganska harmonisk. Jag hade sovit länge och kände mig pigg. Åt gelegodis men inte så mycket annat skräp. Grannarna ska till Malaga över julen. Jag lääääängtar också efter sol. Konstaterade att sommarens bränna nu är helt borta...

Dagens medvind:
Var i kyrkan och Lilla loppan fick ta emot sin bibel. Kändes skönt med lite glad stämning, ljus och barnsång. Barnsång är inte lika med skönsång, men de är glada iaf!!
Åkte en skidrunda med sonen.Gick inte fort men det va härligt och lite snäll får man va mot en dagen efter kropp.

Dagens motvind:
Hittade ett ciggarettpaket i sonens jacka.....

Dagens vindstilla:
Någon sa: Jorden snurrar ändå. Jag har tänkt det säkert 200 gånger idag. Snart kanske det känns bättre.
Detta måste va sveriges tråkigaste blogg. Tur jag inte har så många läsare så det inte är så många som tråkar ut sig ....:)
För några veckor sen dog en av dotterns klasskamraters pappa i en arbetsplatsolycka. Mamman och pojkarna var i kyrkan idag. Jag borde va så nöjd med allt det jag har. Mina barns pappor lever iaf. Hon kommer att klara sig bra och pojkarna med men jag tänker på henne i detta svåra. Och det ger lite perspektiv på vad man tycker är jobbigt och viktigt. Jag började skoja med sonen om ciggaretterna. Han tycker det är pinsamt och kommer nog låta bli. Hoppas jag.
Var ute och skottade snö ikväll. För en tiondels sekund for en tanke om att det skulle va skönt med lägenhet genom mitt huvud...Om det är någon gång jag velat ha tur så är det i morgon när jag ringer hyresvärden.

Glöm inte att det ditt hjärta slår hårdast för är också det som kan såra mest.

Söndagskramar D.




Slutet är alltid början

Jag är rädd för förändringar. Livrädd för det okända. Tänk vad tryggt och lugnt livet skulle va om allt bara gick sin gilla gång och va samma, dag ut och dag in. Eller också inte. För om allt är samma alltid skulle man ju lika gärna kunna va en robot. Helt utan känslor. Men jag vill inte att rädslan ska få makten. Vem skulle lida mest av det? Förmodligen jag själv. Jag skulle kunna leva hela livet utan att känna efter. Utan att bry mig det minsta. Bara finnas och gå bakom skygglappar. Men vad skulle det va för liv? Jag har bara ett och när jag är gammal vill jag inte ångra saker. Inte det jag gjort men heller inte det jag inte gjort. Jag vill göra det som jag tror är rätt och riktigt just nu, idag. Om det skulle visa sig va fel beslut senare, har jag ändå gjort det jag trodde va bra just då. Jag har gjort mitt bästa. Och det räcker. Det viktiga är att jag kan älska och känna kärlek och ömhet och det gör jag. Väldigt mycket.

Dagens medvind:
Vaknade i morse och tänkte på i gårkväll. En trevlig kväll med pizza, vin, öronproppar av servetter, högtidliga (hrm, nåja...) tal, pepparkaksgubbar i plysch, AC3 som handkräm, skratt till tårar och fnitter. Jag har härliga galna kollegor!
Dagens skidtur. Fantastiskt. (Har du hört den förut???) Ritade ett hjärta och skrev Tack till idrottsföreningen i snön med staven längs med spåret för att de har eldsjälar som fixar spåren så fort det kommer snö. Fånigt? Ja, kanske.
Ikväll har vi lagat mat tillsammans och sonen gjorde glass till i morgon. Det var roligt, bra stämning och vi skrattade.

Dagens motvind:
Borde ha översatt en engelsk artikel. Men. Men. Men. Har inte ens en dålig bortförklaring. Den ligger här och jag får väl ta tag i den. Sen.
Var och handlade och blev lite rädd för mig själv. Gick och letade julklapp till mormor. Hon har varit död i två år. Saknar henne ibland.
Försökte mig på maränger av äggvitorna som blev över men det är som med pannkakor. Det är inte meningen att jag ska hålla på med det. Sega som kola blev de....

Dagens vindstilla:
Va ute och gick och tog en runda ner till ett område med marklägenheter i byn. Ser ganska trevligt ut. Ska försöka få tag på hyresvärden på måndag. Imorgon bär det av ut i skogen för korvgrillning. Undrar om jag äger så mycket kläder som jag förmodligen behöver ta på mig för att inte frysa ihjäl. Fast å andra sidan kan jag ta med lite rom och hälla i den varma mjölkchokladen istället. Det verkar enklare. 

Kärlek är som hjärtats kranskärl. Livsviktigt!!

Snökramar D.


Rör mig. Annars dör jag.

På ett barnhem i Polen fanns det en säng på spädbarnsavdelningen där överlevnaden var mycket högre än i de övriga sängarna. Städerskan brukade stå brevid den sängen när hon bytte om. Samtidigt gullade hon lite med babyn som låg där i. Hon kanske till och med rörde lite vid barnet.

Att vi blir berörda fysiskt är alltså livsviktigt. Annars kan vi lika gärna lägga oss ner och dö.

Dagens medvind:
Vaknade i morse med båda hundarna i sängen. Det är så mysigt. De kommer bara upp om inte husse är hemma...
Redovisningen gick jättebra. Vi har så roligt i vår grupp.
Jag kom i tid i morse trots att det var jag som lämnade på skolan och gick med hundarna och att det var snökaos. :)
Ska träffa mina arbetskollegor i kväll. Ser fram emot det. Ska köra så det blir ingen alkohol. Kommer att kännas kanon i morgon!

Dagens motvind:
Ätit 12 rutor apelsinkrokantchoklad. Jag skulle ju inte mitt i veckan!!! :( Men va utsvulten när jag kom hem också låg den bara där och lockade....viskade: kom o ät upp mig...jo, så sa den. 
Vet inte vad jag ska ha på mig i kväll. Men nu är det dags att hoppa in i duschen!

Dagens vindstilla:
Skulle skottat men har suttit och letat vetenskapliga artiklar och tittat lite på någonstans att bo.
det kommer ändå mer snö till i morgon. Kan ta det då istället.

Krama någon. Alla behöver det! Annars dör vi kanske, och vem vill ta risken?

;)  D.


 


Shit happens...

Hejsan hoppsan...

Idag är ingen bra dag. Man kan också säga att idag är en mindre bra dag. Jag har haft bättre. Mycket bättre.

Dagens medvind:
Har fått pluggat ordentligt till morgondagens redovisning. Handlar om hur vi stärker barns självkänsla. Jätteviktigt.
Var hos tandläkaren med sonen, gick bra.
Skidturen med nya stavar gick också bra. Ingen hund med idag, det var för kallt.
Träden är så otroligt vackra med den vita frosten som blir när solen bryter fram och det är riktigt kallt.
Lyssnade lite på Sonja Aldén och är väldigt överraskad över vilka vackra texter hon skriver. Har inte lyssnat så noga på henne innan. Lade till en skiva av henne på min önskelista.
Har en livlina som jag är oerhört tacksam för.

Dagens motvind:
Blev sen till tandläkaren för att jag skrev och skrev och skrev och glömde klockan. Körde alldeles för fort i halkan men hade väl en ängel som vakade över mig. Tandläkaren skrattade när vi kom men jag märkte att de var något stressade.
Fick mejl från skolan att sonen mulat grannflickan. Inte kul men han har lovat att be henne om ursäkt i morgon.
Letar bostad. Svårare än jag trodde. Allt känns svårt just nu.

Dagens vindstilla:
Funderar på en enkel till månen. Men det faller nog på att det inte finns vin och choklad där. Eller kan man ta det med sig?

Sov gott.

Kramar till alla som behöver.

/D.Det är så vackert. Jag älskar snö.

RSS 2.0