Gråtfärdig

Snälla tomten. Jag önskar mig kärlek och tålamod i julklapp. Jag har varit snäll hela året. Ok, jag slog ihjäl en bålgeting i somras men den ville inte flyga ut ur vardagsrummet och jag ville inte ha den inne. Jag försökte att schasa ut den. Länge. Förlåt.

Kvällens medvind:
Sov en stund framför kaminen i eftermiddag.
Sonen kom hem från skolan och ville åka skidor. Kul! Vi snörade på oss och klädde in oss i dun. Jag hade redan varit ute på en fantastisk tur men tog gärna en till i hans sällskap. Men...

Kvällens motvind:
... -10 ute. Ena skidan bara kråååånglar och vill inte sitta på. Det är kallt och att hålla på och mecka med skidan tar tid och jag börjar frysa. Det slutar med att vi får bege oss hem igen. Det är så tyyypiskt. Aldrig får man va glad åt nåt så länge. Jag ska aldrig aldrig mer köpa en enda mer pryl som kan krångla. Jo, jag började faktiskt gråta. All aktivitet och tid min pojke vill tillbringa tillsammans med mej vill jag ska bli bra, också blir det bara skit.
Ikväll lagade mannen strömming. Jag gillar inte det, men åt en bit iaf.

Kvällens vindstilla:
Har haft svårt med motivationen med pluggandet idag. Städade sonens rum istället, letade recept och planerade för lördagens utflykt. Vi ska grilla korv i skogen med grannarna och sen ska vi äta och dricka lite gott och ev ha lite julpyssel här på kvällen. Ska faktiskt steka köttbullar i kväll. Många. Så de räcker över hela julen :)  Jag brukar va bra på det.

Kom i håg: Det är inte det vi äter mellan jul och nyår som sätter sig runt midja och i kärlen. Det är vad vi äter mellan nyår och jul som vi ska vara uppmärksamma på!! ;)

Köttbullekramar Diana


Förvänta dig inget så blir du inte besviken

Morning.

Kallt i morse. -14. Tog fram dammsugaren och blev varm. Fick en komplimang av mannen, tror jag. Han sa att jag va så duktig på att dammsuga att jag borde göra det oftare. På nåt sätt tror jag att mitt blonderade hår har något med det att göra...Idag ska jag plugga statistik och epedemiologi, åka skidor och tvätta.

Morgonens medvind:
Fick sitta lääänge vid frukosten. I like! Sista stunden helt för mig själv, bara jag, kaffet och tidningen.....njutning. Jag har det bra! Är frisk (någorlunda) och har snälla människor omkring mig. Äter mig mätt varje dag. 

Morgonens motvind:
Att stiga upp. Sovit 8 timmar, är så tröööött ändå. Tog till och med en vitamintablett. Jag vet att jag äter ganska bra och skulle egentligen inte behöva extra tillskott men jag hoppas på placeboeffekten :)

Morgonens vindstilla:
Funderar på det här med julen och min födelsedag. Vill du veta en hemlis? Jag älskar att fylla år. Älskar att bli överraskad. Älskar att öppna paket. Har försökt ordna födelsedagsfester förr men ingen har tid att komma så tätt inpå jul. Fast jag tänker att det borde va ett trevligt avbrott att gå på födelsedagsparty i allt julstök. När jag fyllde 30 planerade jag en midsommarfest. Jag fick ställa in för jag själv blev sjuk. Får väl göra ett nytt försök nån gång. 

Funderar på att barnen dricker mjölk i skolan. De skulle faktiskt kunna dricka vatten i stället. Ingen behöver mjölk idag som för 100 år sedan. En paradox är dock att 40% av hushållens utgifter på mat läggs på ätbara saker som inte har något näringsvärde. Så kanske barnen behöver mjölken mer än någonsin egentligen....

Nu till böckerna!!

Kram

Kallt ute, kallt inne, kallt hjärta, kallt sinne

Halloj!
Om det är någon som hittat hit och läser så undrar ni så klart vem jag är. Ibland undrar jag också det. Men en snäll och gnällig kvinna på 36 år är en beskrivning. Jag har 3 barn som är 17, 13 och 6 år gamla, 2 hundar och en man på 44. Vi bor i ett hus i en liten trevlig byhåla. 17-åringen bor hos sin pappa men dyker upp nästan varannan helg.
För tillfället är jag tjänstledig från mitt arbete på apotek för studier till folhälsopedagog. Min man är så trött på mitt gnäll så han sa åt mig att skaffa en blogg att gnälla på, så då blev det så...

Dagens medvind:
Försöker att minimera skräpmatsintaget på vardagarna och idag gick det bra! Kanske det går lika bra som förra veckan? Idag hade vi en föreläsning om måltidens betydelse för hälsan. Intressant! Väldigt duktig föreläsare som fick en stor del av klassen engagerad. Bilfärden både till och från skolan slutade lyckligt trots snorkråkshala vägar. Det är kuuuul att köra så det sladdar.::)) Vinterlandskapet är så vackert!!! Jag hade en mycket trevlig lunchtimme som verkligen gick i skrattets tecken. Slumrade till vid kaminen en stund i kväll och det är så härligt... 

Dagens motvind: 
Idag var en lång dag i skolan och jag satt och blev alldeles kall. Kom hem trött, trött, trött. Träningsvärk efter skidåkningen och kallt kallt kallt att gå ut med hundarna. Underställ, ulltröja, termobyxor, dunjacka, vantar och mössa hjälpte inte. Det behöver dammsugas här inne men jag orkar inte. Försökte berätta om föreläsningen vid middagen men det va ingen som ville lyssna. Fick tända kaminen tre gånger innan det ville ta sig. Har lite dåligt med tändved och jag orkar såklart inte gå ut och hugga upp heller...
Mannen o dottern gick en sväng till pulkabacken och jag tycker det är jättekul att åka pulka. Men idag orkade jag inte och det känns så konstigt att inte orka det jag egentligen vill.

Dagens vindstilla:
Kom hem och satte mej vid datorn och har kollat på nytt dataprogram vi ska ha på jobbet. Det liknar inte det gamla men ska nog gå att lära sej. Jag längtar dit ibland. Det är roligt att plugga men jag har ett himla roligt jobb också. Får höra att det är många kunder som frågar efter mej och det värmer ju såklart. På torsdag ska vi ha avtackning för en kollega och jag kommer att sakna henne. Men hon dör ju inte. Bara byter arbetsplats. Men det är kanske samma sak?

Tänk vad härligt om kramar kunde smitta!! :)
Nu hör jag sängen kallar. Högt!!
Sov gott alla!

Kramar Diana



Välkommen till min nya blogg!

Hej du som läser!

Jag mår bra när jag får gnälla av mig, och det tänkte jag göra här. Men jag tänker inte bara skriva gnäll utan har bestämt att jag måste hitta minst en positiv sak varje dag att skriva om också. Livet går upp och ner. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men - det kan bli bra ändå.
Jag tror på kärleken till de små, små sakerna och händelserna. Ibland är den svår att hitta, man får leta. Ibland glömmer man bort den, då får man påminna. Ibland går allt i vitt och ibland går allt i svart. Men det är ändå livet och vi får bara ett...
 
Dagens Medvind:
Idag är det snö och då bor jag på världens bästa ställe! Tar skidorna och går över vägen och sen är det spår hur långt som helst. -4 grader, vindstilla och hunden lyder klockrent trots både rådjurs- och älgspår. Svetten rinner, har som vanligt för mycket kläder på mig, hjärtat slår och allt är underbart!
Fick ett trevligt avbrott i min pysseldag av fikagäster på eftermiddagen. :)
Sonen kommer hem ikväll och har fått gå en bit i snövädret men är helnöjd med sin nya parkas han fick i går. Det värmer modershjärtat!

Dagens Motvind:
Imorse gick jag upp tidigt för att skjutsa sonen. Känner mig väldigt trött och har gjort det en tid. När ska jag få känna mig pigg och glad igen? Sova ut? Tycker inte att jag hinner nåt eller får nåt vettigt gjort. Tog fram adventsstakarna i går men fick ingen riktig feeling, kändes mest som onödigt hittepå. Denna julen ser jag inte fram emot som jag brukar göra. Känns mest jobbigt.
Försökte steka pannkakor till kvällsmat och jag undrar varför. Jag vet ju att det bara blir en enda klägga av alltihop. Varför tar jag inte fram plättejärnet direkt istället??? Vad är det jag inte förstår? Att jag är värdelös på att steka pannkakor...

Dagens Vindstilla tankar:
Idag avfrostade jag frysen och hittade gamla klövar tänkta till viltspår. De får väl ligga ett tag till. Någon gång ska det väl bli hundarnas tur också. Sydde en gardin till sonens nymålade rum. Hoppas han blir nöjd, ser fint ut, tycker jag. Funderade på att åka in till julskyltningen i stan med dottern och lämna önskelista till tomten, men det fick va. Orkade inte. Skottat snö i kväll, kommit 2 dm på ett par timmar. Orolig för mannen som ska köra 10 mil hem i detta vädret om 2 timmar. Mest för han är så dålig bilförare.

I morgon är en ny orörd dag som kan bli bra!

Kom i håg! Var alltid lite snällare än nödvändigt!

Kramar 

RSS 2.0