Inlägg 1005

Sprang Hövdingeloppet för två veckor sedan. 10 km på 1,05. Ganska nöjd. Njöt av den fantastiska naturen och stannade vid vätskekontrollen och pratade med fotografen. 5 min innan start öste regnet ner och allt blev blött. Jag hade ett paraply med mej som skyddade lite. Jag blev orolig över mina blöta fötter, har aldrig sprungit i de skorna med blöta fötter. Kan innebära skav. Men allt bara flöt på och det kändes så gött i målet. Jag fick medalj (förutsättning för att jag ska springa över huvudtaget) banan, kexchoklad, proteinkvarg, 10 ägg och korv med bröd. Väldigt trevligt! 
Medvind: 
Livet flyter på, dejtar nån ibland men har inte hittat riktigt rätt. Svårt när känslorna egentligen är nån annanstans. Borde nog vänta . Eller också kanske man träffar på Honom med stort H när man minst anar det. Inte vet jag, men jag har bestämt mej för att ta emot bollarna när de kommer istället för att ducka för allt. Så jag tänker oftare "varför inte?" Jag lever förmodligen bara en gång och hälften har redan gått. Tänker inte begränsa mej eller hålla tillbaka bara för att.. Fler borde ta för sej mer av livet. Inte sagt att man inte kan ha en livskamrat för det. 
Motvind:
Blev förkyld i fredagskväll och en aw mellan halv ett och halv fyra på natten gjorde den säkert inte bättre. Är riktigt risig idag trots 8 timmars sömn i natt. 
Har börjat känna mej lite låg och trött, kan det va hösten? Eller jobbet som äter upp mej?
Vindstilla:
AW:n mitt i natten kom till efter ett övervägande mellan att krypa ner i sängen efter en urjobbig arbetsvecka och trevlig dejtmiddag eller ta en av de där bollarna som kom. Vi hade ett riktigt fint nattsnack, jag och kollegan. Han är bra. 
Börjat på gymmet igen. Överkroppspassen är tortyr och yogan är något avancerad ibland, men så skönt att göra nåt mer än att springa.
Igår skickade jag en jobbansökan. Hoppas på intervju. Familjebehandlare. Jag har ju iaf erfarenhet av vad som går fel i relationer, hahaha. 






Svamp

Medvind 
Efter att ha sovit 8 timmar med bara ett kortare uppvaknande halv tre kändes det inte helt omöjligt att stiga upp halv åtta en lördag. Frukost i magen och sen ut i skogen tillsammans med hunden. Äntligen. Känns som jag inte varit i skogen på länge och ville bara vara där. Började kolla efter svamp och hittade några riktigt fina soppar. Har aldrig vågat äta soppar innan men nu tog jag några olika och tänkte att jag skulle kolla vad det var för sort när jag kom hem. Kikade på kantarellstället och hjärtat slog extra slag! Det fanns kantareller! Lycka! Hunden njöt också av skogen, även om han verkade trött efter några kilometer. 
Det blev omelett till lunch och svamp- och skinksås till middag. Och det va gott. 
Rensade rabatten lite snabbt och klippte kanterna i min eftersatta trädgård. 
Åkte ut till Tormestorp och sprang en runda. Där är verkligen fint. Hittade massor av kantareller på mina gamla ställen men lät dem stå. 
Ikväll är det filmkväll med ungen och hennes vänner, samtidigt som jag försöker läsa in mej på nästa utbildning. Tre fjortisar i soffan och tre alkoholintagande och rökande 21 åringar på altanen. Men de bjuder på vin iaf. Och det är kul de vill vara här. 
Motvind
När man går i skogen och letar svamp får man ansiktet fullt med spindelnät när man kryssar mellan träden. Det är läskigt. 
Löparknä efter 5 km. Bajs. Fortsatte ändå ett par km men fick gå ibland. Hoppas det inte blir så på lördag. 
Vindstilla
I går var jag på aw med några kollegor en liten stund. De är himla fina. Vi hade så roligt och pratade om olika situationer vi träffat kändisar i. Alla hade ju nåt att berätta och det va skönt att inte prata så mycket jobb. 





 


Stoppa uret






Vilken vecka. 
Torsdag:
Medvind: Tågresan till Stockholm gick fort. Med bra kollega och några handläggarstöd att diskutera över en flaska vin och tiden bara försvann. Diskussionen om handläggarstödet övergick snart i helt andra saker än sanktioner och regelverkstolkningar. Det blev relationer, kärlek, död, livet och allt däremellan. Väl framme var det härligt att träffa svärmor igen. Jag har saknat henne. 
Motvind: Stockholm. Centralen. Människor. Orka. Hitta.
Fredag:
Medvind: Det var en fin begravningsceremoni för ex svärfar, officianten var mycket behaglig och lugn. Hon påminde om livets bräcklighet, om fina ögonblick och att ta tillvara på dem. Ungen fällde några tårar och det kändes bra. Hon visar inte mycket av det hon känner. Efteråt träffade jag många som jag inte sett på länge. Flera verkade glada att se mej.
Motvind: Exmannen blev såklart rörd och ledsen och det gjorde lite ont i mej att han inte fick mer tröst och omtanke. Hon kunde väl tagit hans hand iaf. Jag fick sån lust att krama honom. Det blir så många ex vid en skilsmässa. Svåger, svägerska, svärmor, svärfars syster och systerson. Människor jag saknat.
Lördag:
Medvind: Åkte till Uppsala, jag gillar den stan. Mycket människor men inte som i Stockholm. Sprang 6 km längs med fyrisån och det kändes ganska lätt och fint. Och efteråt blev jag som ny inuti. Åt en av de godaste fiskrätter nånsin på kvällen tillsammans med min bästa sambo. Dvs Han jag bodde hos vid tentadags under studietiden till apotekstekniker. Somnade gott på en axel och sov nära. Det var som balsam. 
Motvind: Jag var mer påverkad och spänd av fredagen än vad jag trodde så när jag väl landade i Uppsala fick bästa sambon ta emot en hel del. Men han är bra, vet precis vad som behövs. En kopp kaffe och sen på med löpardojjorna.
Söndag:
Medvind: Frukost i soffan. Bauhaus. Bänkskiva till ombyggnation av köket. Och sen: Vera, segelbåten. Strålande sol och sommarvarmt. Grillad kyckling, mozarella, tomat och sallad. Choklad och kaffe. En horisont, en himmel, ett hav och en sverigeflagga. Sova middag en stund efter maten. En av årets topptiodagar. Fulltankad med energi. Och en natt till med en arm om midjan. 
Måndag tisdag onsdag: 
Utbildning. Motiverande samtal. Bra kollegor och utbildningsledare och ok hotell, men ändå lite segt. Kom hem sent på tisdagskvällen och onsdagen blev det administration hela dagen. 
Torsdag:
Datasystemet på jobbet låg i träda hela dagen vilket betydde att vi inte kunde göra ett skit på hela dagen. Snacka om digital stress. Klippte gräset och sprang en runda när jag kom hem och fick sen sällskap av grannens dotter på hundpromenaden. Hon är fin och det är roligt höra henne berätta om allt möjligt. 





RSS 2.0