Favoritkväll i repris

Medvind:
Igår kväll blev det också marängswiss i soffan. Mys.


Motvind:
Försökte pumpa min cykel i går men det är punka på båda däcken.
Lämnade in bilen på service i morse och fick dra efter andan när jag fick reda på priset. Jag bölade när jag gick därifrån. Jobbat ihop en sjättedel av kostnaden idag. Suckdubbelsuck. Fick sno åt mig en jobbdag till fast jag egentligen är på praktik... Tur den är flexibel och jag har mycket tid att disponera över själv. Mycket att läsa och skriva över påsk blir det ju.

Vindstilla:
Sitter discovakt i kväll och det är måttligt roligt. Men det käns ändå ok för det betyder att jag är en engagerad förälder. Eller nåt....
På tisdag börjar jag på praktiken kl halv åtta och slutar halv sex, utbildning hela dagen. Men det blir kul.

Discokram D.

Pallar ente

Igår hamnade jag i soffan tillsammans med en värmd matlåda och en burk marängswiss. Jag spelade wordfued i två timmar. Så otroligt avkopplande. Vann alla utom en. 

Motvind:
Hundarna har fästingar krypande i pälsen och de ligger i min säng...
Vaknade i morse och hade helst sett att man kunde hoppa över den här dagen.
Tvättstugan...suck...sopade golvet, eller gjorde ett försök. Golvet är ett flagnat målat cementgolv och all smuts och damm fastnar i form av stora råttor.
Ätit spag o k-sås (förkortningen jag använder på märkningen av matlådorna för spagetti och köttfärssås) till lunch och det står mig upp i halsen, mår illa på ett konstigt vis. 
Ville ingenting idag, allt va bara trist o grått och ovanpå det sken den där j-a solen som man ska va så glad för.

Medvind:
Sonen hade ställt sin egen klocka och skuttade upp och käkade flingor till frukost. Jag är fortfarande förvånad. Tonåringar kan chockera på sitt eget lilla vis.
Efter mycket vånda och en liten spark därbak av en av mina livlinor så kom jag utanför dörren. Slingan jag går är inne i skogen mest men så kommer man till en öppen betesäng och mitt i sluttningen på den mot söder finns det en sten. Den är perfekt att luta ryggen mot. Tog av mig jackan och satt i bara linne och solade en halvtimme. Det var så gott. Hundarna la sig och njöt i värmen de också.

Vindstilla:
Måste leta fram sommardäcken i källaren o lägga ut dem i bilen. I morgon åker de på. Sen kanske kanske jag springer en runda,,,
Ska försöka lära mig powerpoint sen i kväll...
Håglösa kramar D.

Förändringens vindar

Saker jag borde göra:
Pumpa min cykel
Laga jeans
Betala räkningen från veterinären
Kamma hundarna
Avfrosta frysen

Saker jag gör:
Kollar in Skåne lyfter aktiviteter.
Funderar på dagens middag - ska kolla på vafanskajaglagatillmiddag.nu
Läser om Vanguardmetoden
Skickar söta små sms-hjärtan. Fååånigt. Men gulligt.
Pratar med sonen om praktikplats och korkade lärare.

Medvind:
Idag känner jag mig hoppfull.

Motvind:
Min garderob är en katastrof. Massor av kläder i en enda röra. Ändå har jag inte ett enda plagg att ta på mig. Mysko.

Vindstilla:
Jag fick ett sms från verkstan som ska serva bilen om att jag är välkommen på serivce. Ingen dag eller vilken tid. Lönt att skicka sms då´rå....

Ostrukturerade kramar D.



Underbara morgon

Trodde på allvar att jag aldrig i hela mitt liv skulle kunna tycka att en morgon är underbar. Men idag är den det. Vaknade en halvtimme före klockan ringde och låg och blundade och slappnade av o klappade på hunden en stund. Upp, på med kläder och gick en 4 km powerwalk. 2 harar, en trana på mycket låg höjd, en ekorre (som hunden också tyvärr fick syn på) och hundratusen småfåglar blev naturskörden. Och svettig blev jag. En tranflock sjöng en bit bort och den ensamme stackars tranan som kom svävande precis ovanför mitt huvud svarade. De låter ungefär som fotbollstutorna fast lite finare. I denna morgonsång bröt en fasan in med en skräll. De låter inte så fint. Solen var på väg upp och det är helt vindstilla. Härligt härligt. Nu sitter jag med kaffe och yoghurt, nyduschad och ska åka på frukostmöte på min vfu.

Hejhopppillesnopp D.

Hallejulia

Medvind:
Vitsipporna blommar lite sådär försiktigt.
Promenerat i solen en timme.
Jobbat och tjänat ihop lite levebröd.
Lokalen till konfirmationen är klar. Snälla pastorn lånar ut kyrkan till oss.
Räkningen från veterinären blev inte så saftig som jag trott.
Service på bilen och tid för däckbyte bokat. Lyx att slippa byta själv.

Motvind:
Något hände i min nacke i går och det gör så in i h-s ont och armen domnar emellanåt. Så j-a tyyyyypiskt. Vill inte.
Jag blir oroad och irriterad över utvecklingen på min arbetsplats. Den går inte åt ett bra håll. Det finns för lite jädra anamma och flexibilitet. Fokus ligger på det som inte fungerar och då är det inte konstigt att det inte fungerar. Dessutom har min bästa, handledare, läromästare och livsrådgivare sagt upp sin anställning efter 47 år på samma ställe. Hon kommer lämna ett tomrum som ingen annan kan fylla. Men om man som nyss fyllda 65-åring blir headhuntad till ett konkurrerande företag...ja, då borde man ha en viss yrkesstolthet.

Vindstilla:
Är jag inte bättre i morgon i nacken ska jag ringa min sjukgymnast. 
Sover förskräckligt dåligt. I natt för nacken och en snarkande nattgäst. Tur vi inte bor i hop, då hade vi behövt skilda sovrum. Sover jag bättre i natt ska jag stiga upp tidigt och springa i morgon.  Ska klara blodomloppet på under en timme. Gärna under 56 min.

Drömkram D.

Money makes ...the world.. wtf

Jamenvarförinte. Liksom. Ett krav från CSN på 3000 kr som ska betalas allt på samma gång. tjoho. Va fan tror dem egentligen? Att studenter lägger pengar på hög? Hoppla hoppla. Inte tjäna för mycket pengar, inte uppmuntra till egen försörjning. De kollar inkomst två år tillbaka i tiden men kräver återbetalning på studs....varför inte liksom om två år komma tillbaka o säga att du, under din studietid så betalade vi ut lite för mycket pengar till dej, skulle du va bussig o betala tillbaka det nui när du har en inkomst som är skälig att leva på?

Medvind:
Sprang 3,5 km i morse. Skönt va det.
VFU-n verkar helt ok även om det är totalt ostrukturerat.

Vindstilla:
Ikväll blir det våffelkväll eftersom vi missade det igår.

Räkningsstinna kramar D.


Om jag får skänka dej min tid, vill du sen dela den med mej?

Helgens medvind:
Hundens kameraundersökning gick bra. Han somnade in i famnen på mig och det blev ungefär sammma känsla som när en bebis somnar i famnen. Han var trött när vi kom hem och hela eftermiddagen satt vi på gräsmattan i solen och vilade. Medan storhunden va sövd gick jag och den lille på upptäcksfärd och hittade nässelskott som jag gjorde en supergod smoothie på till lunch.
Igår lånade jag och mannenimittliv en gräsmatta och låg och degade på hela eftermiddagen. Faktiskt en helg där jag kännt mig lite ledig och avslappnad. Somnade som en klubbad säl i soffan i går kväll efter supergod baconlindad fylld kyckling och ett glas vin. Så skönt.
Har kört räzerbilen hela helgen och det är så härligt när det händer saker när man trycker på pedalen.
Idag va jag och sonen på Nova Lund och handlade konfa-kläder till honom. Mycket pengar gick men han fick rätt mycket kläder för dem. Han blir skitsnygg i väst, vit skjorta och slips!!
Gick en runda i dag på fm och hörde ormvråken skrika och fick se den på ganska nära håll. Riktigt skönt i solen var det. Tussilagon blommar i vägkanten och det är nog vår på riktigt nu.
Storsonen och hans kompisar behövde övernattning mellan lör-sön så i morse hade vi hotelfrukost till alla ungarna. Mysigt, faktiskt, att ha dem här. Trevliga bakfulla killar.
66666666666666666666666666666666666666666  (oj, hunden ville vila huvudet i knät på migoch la upp det på tangentbordet)
Motvind:
Der var ganska tufft att åka ensam till veterinären. Jag är ju lite blödig och sådär orolig, det hade varit tryggt att ha nån med. HundStackarn va så groggy när vi åkte hem att han trillade ner på golvet i bilen när jag bromsade för rödljus.
Veterinären sa att den lille hunden är tjock. Så nu blir det att hålla igen på honom. 
Mitt hem är dammit och hårigt. 
Kom inte ut och sprang eller ut på nån långpromenad med ryggsäck, filt och fika som jag längtar efter. Men kanske kommer det fler fina dagar...
Jag och sonen missade tåget hem i kväll och fick vänta en timme till nästa. Vi hittade en italiensk glassbar som tur va. Men sen frös jag så in i bomben att jag fortfarande känner mig kall. 

Vindstilla:
Ekonomisk stress. Undrar hur många drabbade det finns. Ekonomi kan verkligen stressa. Oroa. Sover inte så bra, men vet inte om det är för att jag funderar på ekonomin. Men sjuka hunden, konfirmationen, bilens service, trasig tand och minimalt med jobb. Svåra ekvationer. Tidningar på morgonen? Hm, kanske ingen bra idé. Ska kolla med chefen om jag kanske kan få jobba varannan lördag. Eller nåt. Ett år till. Sen är det färdigpluggat och jag kan be bostadsbidrag och CSN dra dit pepparn växer. 
Digital stress. Mobiltelefoner och dator, alltid tillgänglig, alltid ett pling som går före allt. Det första på morgonen: telefonen, kolla facebook, där det egentligen inte händer så mycket mer än att folk söker bekräftelse, ganska tragiskt om man tänker efter. (Och, jo, det gör du också, varför skriver du annars en statusuppdatering??) Helt utanför det sociala umgängets konversationer om du inte följer Big Brother eller kollar på nån annan reklamkanals skitprogram. Ska försöka att avskärma mig lite och lämna telefonen hemma lite oftare. Och inte sova med den brevid sängen. Får komma på nåt annat som väckarklocka. 
Loppan tycker att Kenneth-klubben är det barnsligaste tramsigaste som finns. Att vuxna människor har en klubb där bara de som heter Kenneth får vara med är det fånigaste hon hört talas om. Jag tycker det är ganska kul ;)

Söndagskram D.  

Ibland är man lite mer ensam


Vidrigt jobbigt att se hunden lida. Han tittar på mig och undrar om det inte är nåt jag glömt. Stackarn fattar ingenting. Men lavemanget han fick ikväll gick mycket smidigare än vad jag väntat.

Jobbet ringde och eftersom jag bet isönder en tand i går så hade jag inte råd att tacka nej. Hunden fick va ensam ett par timmar i alla fall och jag stängde alla skåp och kollade så det inte fanns något han kunde stoppa i sig. Ändå hade han lyckats hitta en äppelskrutt på bordet som Loppan glömt slänga nu i kväll. Hoppas det funkar ändå i morgon.

Kom inte ut på nån springrunda, kom hem halv sex, ner i tvättstugan, fixa mat, ut med hundarna, ner till tvätten igen, lavemang på hunden och ut igen. Dags att lägga Loppan och då kommer jag på att hon inte duschat på hela veckan eftersom badet i skolan blev inställd. Baaaaad parent. Jaja, en sjuåring blir kanske inte så smutsig...

Fick ett inkassokrav från F-kassan. Missat att betala underhåll...suck. Det är inte ens säkert att jag får jobb hela sommaren. Det ska sparas överallt och semestervikarier får bara tas in om apoteket har råd....

Toningen som jag satte i igår blev grönt på vissa ställe. Men ändå tur att jag inte gick till frissan, då hade jag inte kunnat laga tanden på måndag.

Idag har det inte hänt så där mycket i medvind.

Blodomloppet, here I come!

Motvind:
Initiativlös, motivationslös, svårt att samordna.
Sover dåligt, vaknar urtidigt.
Stopp i avloppet i köket. Alltså helt stopp. Pallar inte skruva av o rensa. Kaustiksoda är hobbyrörmokarens bäste vän. Jag längtar efter en handyman med snickarbälte på höften.
Store hunden är vidrigt hungrig och studsar runt så fort jag rör mig. Han började slita sönder en strumpa och tugga i sig. Jag vågar inte lämna honom ensam i morgon och missar en skoldag. Första på lääänge.
Sonen behöver konfakläder, vårkläder, skor,kalsonger.....allt på en gång. Dyyyrt.
Började skriva på en projektplan men kom bara till rubrikerna sen tog det stopp.
Pallar inte tvätta av ägget från fönstret. Då blir ju ett fönster rent och det känns som jag måste tvätta de andra också.

Vindstilla:
Gick ner till frissan och kollade priser på en toning och klippning. 895 kr. Bara klipp kostar 375. Jag gick hem och klippte mig själv lite och sen när jag var på Öb köpte jag en toning för 39 kronor.Ska sätta i den i kväll om jag inte ska läsa morgondagens litteratur. Kanske hinner jag båda. Om inte hunden som fått laxermedel måste ut 800 gånger i kväll. 
Kärleken är långt borta på jobbresa och visst är det konstigt att man saknar mer ju längre bort han är? Loppan saknar sin pappa jättemycket och har redan packat väskan som ska med dit på fredag. Det är nog samma för henne, ju längre bort han är ju mer saknar hon.

Medvind:
Utvecklingssamtalet med sonens skola var positivt. Mest för att han faktiskt visar en stor egen vilja att lägga manken till. Loppan ritade en jättefin universumbild på whiteboarden under tiden vi pratade med fröken. Jordklot,måne, saturnus, stjärnor och till och med en rymdgubbe på månen.
Det har varit fint väder idag.
Har så där lagom träningsvärk. Då har det gjort nån liten nytta och liiiite lite skönt är det. Ska prova en liten runda i morgon också.

Frisörkram D.

Är i gång igen

Medvind:
Jag får pengar tillbaka på skatten !!! Yeah!!
Sprang 3,5 km och det gick över förväntan. Hundarna hängde med och storhunden höll lugnt och jämt tempo och verkade tycka det va skönt. Krokusar och tulpanblad sticker upp överallt.
Det jag hann med från att göra-listan är:
Ladda kameran
Handla
Springa
Duscha
Loppan kom hem med mormor och morfar som ändå skulle kolla kakel till nya badrummet. Det blir snyggt, tror jag!

Motvind:
Loppan har sina läxböcker hemma hos sin pappa. Hoppas vi kan hämta dem i morgon.
Resten av listan får jag göra i morgon. Eller nån annan dag. Eller aldrig.

Vindstilla:
Startade ett krig på en fb-grupp genom att tycka att man inte ska ha rätt till kejsarsnitt om det inte finns medicinska skäl. Ojojoj. Men om man är jätterädd för att flyga...bokar man en resa till Australien då??? Varför medikaliserar vi så mycket? Och varför tror alla att det gör så himla ont att föda barn? Jo, för någon har inbillat dem det eller så har de sett en skrikande födande kvinna liggande på rygg med slangar och elektronik...som förväntar sig att sjukan ska "fixa" deras förlossning. Om vi vågade tänka utanför ramen och ifrågasätta...kritiskt tänkande..sunt förnuft. Vad är en kvinnokropp gjord för? Vad har kvinnor gjort i alla tider? Inställningen är avgörande. Jag ska lära mina barn....

Kram D. 

Som en såpbubbla

Idag ska jag:
Ladda kameran
Laga sonens byxor
Handla
Springa
Duscha
Ringa några samtal till bilverkstan, frissan, fd vfu-platsen
Rensa garderoben på gamla kläder.
Kolla upp boende i Thailand till vintern.
Gå in på schoolsoft, ett närvaroprogram för skolan.
Hämta Loppan och inte glömma bort hennes läxor hon måste göra..

Idag har jag redan:
Upptäckt att någon kastat ägg på mitt fönster.
Längtat härifrån väldigt intensivt.
Vikit tvätt.
Möblerat om i v-rummet
Rensat ut skit från städskrubben och satt en del saker i källaren.
Satt undan vinterskorna
Burit ut massa sopor.
Upptäckt ett gulligt meddelande från Loppan på min komihåglapp.
Nostalgiläst boken om Loppans första år. Bilder på henne som nyfödd....det känns som det va hundra år sen. Eller som att det va igår. Hittade bilderna från bröllopet också. Det va en rolig dag.

Nu ska jag läsa litteraturen till torsdagens föreläsning en stund samtidigt som jag fikar.

 

Osså ble dä trist

Medvind:
Har känt mig lite glad och pigg i dag.
Gillar den lille hundens personlighet. Han är älskvärd. Smyger sig upp i knät eller ligger tätt tätt intill. Hittar inte kopplet till honom och jag kan knappt bli arg när han springer rakt mot en schäfer som säkert väger 10 ggr så mkt och skäller och morrar ilsket på. Men han blir nöjd när jag kallar tillbaka honom, som en tonåring som frågar om nåt och hoppas att svaret är nej.Han är en liten fåntratt.
Sonen och Loppan tömde diskmaskinen och röjde av bordet medan jag va på f-möte. Gulligt.

Motvind:
Storehunden är superhungrig och luktar väldigt illa.
Loppan bara längtar efter sin pappa. Men tycker det va bra vi skilde oss. Annars hade hon aldrig fått ödlorna som husdjur. Hon har kanske rätt.

Vindstilla:
I morgon har jag a lot to do. En lång lista. Men det ska nog gå. Vaknar jag i natt ska jag planera dagen då, annars tar jag det i morgon bitti.

D.

New Body

Sonen har sålt New Body-grejer, underkläder, träningskläder, strumpor osv. Levererade i dag och hade jag varit lite mer om mig o kring mig så var där fler i klassen som hade velat köpa. Men det blir nog fler omgångar. Jag hade också velat köpa en New Body. Eller iaf nytt huvud. Idag när skolfröken skulle förklara hur årskurs tre är upplagd med valbara kurser, examensarbete och poäng fattade jag nada. Verkligen ingenting. Och allt ska va valt och bestämt till 15 april. Alltså min inriktning ska jag vara klar över inom tre veckor. Jag känner mig helt okapabel attvälja ett ämne att skriva ex-uppsats om. Har suttit och kollat på hemsidan och läst om kurserna men fattar inte mer för det. Jag som redan har 30 hp pedagogik sen innan kan inte tillgodoräkna mig det här. Knasigt. Vetenskapen är ju måttligt rolig. Eller??? Usch, jag vet inte...

Ikväll är det föräldramöte på skolan för åttondeklassarna. Jag gillar inte såna.

Just nu lyssnar jag på sonen som ringer och frågar om prao-plats på arkitektfirmor. Han är så artig och vältalig. Man blir ju nästan stolt. Men han får nej nej nej. Hör hur modet sviktar för varje samtal...

Nu ska jag gå och förbereda middan, en gratäng med färs potatis och lite annat smått o gott...Lite hittepåmat idag. Får se vad skafferiet har att erbjuda. Hoppas på att bli lite varm av matlagningen för jag blev genomfrusen av promenaden idag. 4,2 km på 39 min. Det blåste utav helsike ända in i benmärgen.

Kockkram D.

Söndagsångest

Medvind i helgen:
Att vakta discot gick bra. Tjejerna va duktiga och fick in 2500 spänn som de ska skänka till en djurrättsorganisation. Det var deras projektarbete i skolan. Jag tror de lärt sig massor om projektarbete i praktiken.
Har somnat i favvofamnen.
Har vaknat i favvofamnen.
Har varit hundfri, det är skönt ibland.
Hann med en snabbrunda på naturfotofestivalen.
Gick en skön promenad runt Lillasjö i Hästveda idag.
Fick köra den nya räzerbilen från Malmö och hem. Fooort går det om man trycker ner den pedalen till höger och ett väldigt snabbt stopp blir det om man trycker ner den pedalen i mitten.

Motvind:
Fick fem obstinata tonåringar att hantera på discot. De gick inte att prata ut från lokalen så det slutade med att jag lyfte ut dem därifrån. Klagshamnsungar. Har de inga mer sofistikerade sysselsättningar än att försöka pajja ett mellanstadiedisco? Sorgligt ju. De blev nog lite förvånade att jag orkade ta i så hårt. Det blev ialla fall jag själv. Pulsen steg rätt rejält, man vet ju inte vilket mothugg man får, hade de velat hade de bara tagit mig under armen och gått omkring med mig...men de fattade nog inte det. Överklasssnorungar utan respekt och medmänsklighet.

Det blir så tomt och konstigt varje söndag vi måste skiljas åt. Även om Loppan och sonen och hundarna invaderade hemmet. Fast Loppan längtar redan efter sin pappa och vill dit så fort hon bara kan redan på fredag. Men det är bättre än att hon sitter o gråter och inte vill dit. Det hade varit jobbigt.

Vindstilla:
Jag ser så mycket fram emot helgerna och speciellt den här som jag har kännt mig ganska pluggfri ifrån. Men jag blir lite besviken på mig själv som hela tiden struntar i vad jag själv vill göra av dagen eller planerat in. Anpassar mig hela tiden efter andras önskningar och viljor för att jag inte orkar stå på mig eller planera och bestämma och verka besvärlig. Också mår jag inte bra sen när helgen huxflux är slut och jag inte gjort nåt av det som jag hade tänkt mig. Inte så att jag inte har gjort trevliga saker men inte de jag hade planerat. Ska man sluta planera eller börja stå fast vid sin planering?

Har bestämt mig för att springa blodomloppet 10 km på under en timme.

Nattikram D.  


Jobb jobb o jobb

Läser en bok om projektarbete. Ojojoj. Det låter helt övermäktigt. På mindre än 10 veckor ska jag lära mig hur ett projekt går till. Planera och genomföra ett projekt. Redovisa och skriva en rapport om mitt lärande i och om projektet. Hmmm.

Medvind:
Solen skiner och det är ljuvligt väder.
Studerade tranflockar i morse. Intressant att se hur de väntar in, formaterar om, cirklar runt och hur de pratar med varandra. Konstigt de aldrig krockar. Eller det gör de kanske?
Ska till den stora staden och vara discovakt i kväll. Kul. Tror jag.

Motvind:
Vaknade i natt av att hunden kräktes. Men var? Köket? Nej, jag hör att han är närmre men hör inga tassar mot golvet. Mattan ute i v-rummet? Sträcker ut handen för att tända lampan och hör hur han hoppar ner från sängen....suck. Spyor uppe i sängen. Very najs fågelbajs, eller oxå inte. Hundstackarn skäms som en hund.
Finns ingen tvättid så sängkläderna får ligga och lukta pyton i badrummet till söndag. Fy för satan va det luktar illa.
Vindstilla:
Det är naturfotofestival idag och i morgon. Idag hinner jag nog inte dit har för mycket att läsa. Hoppas på i morgon. Det brukar va fantastiska bilder. Brutus Östling är en av mina favvisar. Mattias Klum är också bra. Hade varit kul att va med på middagen i kväll men lite sent påtänkt. Nästa år kanske?

Projektkram D

Tävlingsmänniska? Inte jag!

Där var redan en kille och en äldre tant som simmade när jag hoppade i. Jag värmde upp tre längder. Hade suttit i bastun ett tag så vattnet va svalt och skönt att dyka ner i. Tog bana ett, såklart. Killen simmade på tvåan. Han låg 2/3 längd före mej. Det går ju inte, så kan det inte va. Efter 7 längder är jag i kapp och den åttonde satte jag handen i kaklet före honom. Haha!! Men han va seg för sen började han öka och jag va lite trött vid det laget....Började snegla på tanten på bana tre. Hon va en halv längd före. Henne var jag i kapp på tre längder. Ingen match. Simmade 40 minuter och bara låg och flöt sista stunden. Sen bastade jag till svetten rann. Så sjukt skönt.

När jag gick hemåt över skolgården var det ganska dunkelt och mörkt, dålig belysning, och jag tänkte på rånöverfallet som var i byn för några veckor sen. Läskigt. Plötsligt springer det nåt en bit framför mig. En dvärg? Ett barn? Alldeles tyst försvinner det runt husknuten. När jag kommer runt ser jag siluetten. En hare. En så j-a stor hare. Säkert en meter hög. Cooooolt :)

Den 13 maj är det konfirmation av sonen. Skickar man ut inbjudan till sånt???

Vettoetikett-kram D.  

Blött

Idag ska jag gå till simhallen på riktigt. Igår bara skoja jag lite.
Har verkligen utfört ärende denna veckan. Och idag bytte jag trimmern och köpte mat till kameraimagenundersökningen. Nu är det bara en service på bilen och sommardäcken och semesterveckorna som ska ordnas också. Sen dyker det väl upp nåt mer, det gör det alltid. 
Medvind:
Redovisningen för Draken gick bra. Tror jag. Genomgången på statistiktentan visade att jag hade ett poäng extra som professorn glömt räkna. men jag struntade i att säga till. Jag är ju godkänd...
Motvind:
Åt en alldeles för stor macka till lunch och mår fortfarande illa. Ok. Det kan ju bero på de fyra cocosbollarna som slank ner när jag kom hem i eftermiddags också.
Vindstilla:
Köpte en tidning om träning i går och det är så skönt att läsa saker jag inte behöver förstå eller komma ihåg eller sätta in i ett sammanhang. Försöker motivera och inspirera mig själv till att börja springa igen. Idag låg en inbjudan till Lidingö till hösten. Sååå sugen jag blir. I morgon, då...då ska jag springa. Idag ska jag simma. Basta och slappna av. Det är vuxenkväll=inga stökiga barn och dämpad belysning och lugn musik.

Simkram D.



Tranor...

Vår på g

Så kom de äntligen! Som stora flaggskepp i perfekta formationer, svävande i det blå, skränande lite hoppfullt sorgset. Tranor i långa banor. I loooove :)

Medvind:
Powerwalkade 3,5 km på 41 min med två hanhundar. (som ska stanna o kissa överallt)
Fixade grejer, laxermedel, till hundens undersökning, postade brevet till CSN och handlade fläderblomssaft till sonen som har en nojja för det nu.
Gick 1,5 timme på Maxi och bara tittade på alla konstiga prylar som finns. Köpte en silkespyjamas till Loppan på rean, hoppas hon gillar den. Hon frågade efter en pyjamas förra veckan men här fanns bara nattlinne och det gillades inte. 

Motvind:
Det finns fläderdryck på ICA som inte ens innehåller fläderextrakt. Det står inte ens med ordet fläder i innehållsförteckningen. Skumt och fånigt och tröttsamt. I haaaate!! Så det blev den ekologiska saften för 30 spänn flaskan istället.
Bävar lite för redovisningen i morgon, är inte helt säker på begreppen.

Vindstilla:
Dags att nanna kudden.

Kvällskram D.

Hyresgäst, elektriker, städerska, alltiett.

Det pratas om ADHD på radion idag.Jag har haft mer med ADSL att göra än med ADHD. Intressant är att ganska många barn som får denna diagnos också har föräldrar som får samma diagnos. Det forskas mycket på behandling och medicinering (såklart eftersom lm-företagen vill tjäna pengar på en växande skara diagnostiserade), men är det inte mer intressant varför man drabbas från början? Vad utlöser en ADHD? Och varför? Och nu kopplar jag detta till genforskningen som det prtades om i förra veckan där föräldrar med gener för svåra sjukdomar kunde plocka ur ägg och tvätta dem från de skadade generna för att få friska barn (varför nu en vuxen som vet att de ska dö i förtid vill ha barn öht). Varför erbjuds inte ADHD-diagnostiserade detta? Hur många i samhället ska vi ha som äter amfetamin? Hur kommer en samhällsutveckling se ut på tex arbetsmarknaden om 5 % av alla arbetsföra har en ADHD-diagnos? Vad jag förstått är den livslång även om man med medicinering kan leva ett ganska funktionellt liv. Kommer hela mänskligheten att vara medikaliserad om 30 år? Hur många och vilka beteende ska vi göra till en diagnos? Skrämmande tanke. Det räcker med att var o varannan bilförare därute tar sömntabletter eller lugnande 6-7 timmar innan de sätter sig bak ratten. Man blir rädd.

Medvind:
Idag ska jag gå till simhallen och simma av mig lite.
Solen skiner, måste gå ut en stund.

Motvind:
Det går trögt med skolarbetet idag. Många begrepp att hålla reda på.
Pratade med vaktis i morse om tvättmaskinen som inte vill centrifugera. Det finns tre proppar i proppskåpet varav en har gått om maskinen inte vill centrifugera. (borde jag väl själv förstått) Det står nya proppar ovanpå skåpet och det är bara att byta om maskinen strejkar.        Så va de me de.....Japp.
Har upptäckt en fuktfläck på golvet neranför fönstret och det känns som väggen runt fönstret är fuktig och det har varit små pölar på fönsterbrädan när det spöregnat och vinden stått på.... 

JAG VILL FLYTTA!!!!!!!!!!

Vindstilla:
Ikväll ska jag få somna omsluten av en stor varm go famn. Jag längtar redan.
Min storson har tatuerat sig. En stor grej på armen, ett kors med vingar. Hoppas han är nöjd.

Elektriska kramar D. 


Jag heter Ström om det kan va till nån ledning

Om nu svenskarna gnäller så in i bomben på att elen är dyr; varför står då TV:n på dagarna i ända? Varför torktumlas tvätt som kan hängas? Varför har man ismaskin i kylen eller 1058 spotlights i kökstaket? Eller 43 apparater i köket som behöver ström som gör saker som man kan göra med handkraft? Elvisp och citruspress och degknådare och matberedare. Det finns mycket som man själv kan påverka i jakten på att sänka sin elförbrukning. På köpet gör man av med sin egen överskottsenergi (den där onödiga extra kakan till kaffet tex) genom att vispa, pressa och knåda själv. Kan även upplysa om att man KAN öppna dörrar utan att trycka på en knapp vid sidan, man KAN gå i trappor istället för att ta hissen och man MÅSTE inte åka i rulltrappan. Om man inte är funktionshindrad eller handikappad på nåt sätt. Det är ju faktiskt dem som de här hjälpmedeln är till för. Små små saker för den enskilde människan men av stor betydelse för den totala folkhälsan.

Medvind:
Sov äntligen nästan hela natten.
Har älskat att va student idag. Legat i soffan under en filt och läst, slumrat lite, ätit när jag vill och klappat hunden.

Motvind:
Jag har fått alla lönelappar och det stämmer inte med skatteverkets uppgifter om min inkomst. Suck.
Mår fortfarande rätt dåligt av tabletterna men ska prova att halvera dosen på morgonen och se om jag sover lite bättre och om huvudvärken försvinner.

Vindstilla:
Har ont i huvudet fortfarande och det blir värre när pulsen går upp. Skulle springa idag men huvudvärken gjorde att jag bestämde mig för en powerwalk istället. Men när jag börjat gå va det så skönt i solen att jag gick långsamt. Så det blev en slowwalk med vitsippespaning i stället. 4,5 km tog 1,25 timme... Till och med hundarna lunkade på sakta och njöt av alla dofter. Vi träffade en 12 veckors rottweilervalp som Sigge busade lite med. Men den vägde 4 ggr så mkt som honom så han blev lite rädd när den blev för närgången. Så söööööta de är.Ville brydde sig inte alls om den. Tråkfarbror.

Soliga kramar D.



Visst gör det ont när knoppar brista...

Projekt

Jag försöker komma på en bra idé till ett projekt. Eller den behöver inte ens vara bra, det räcker med en idé.

Så väldigt rent och fint det blir här hemma när det finns tråkiga saker att läsa till examinationsarbetet till torsdag. Till och med soffan blir dammsugad och överkastet skakat ute i friska luften. Alla som tycker städning är tråkigt borde plugga.

Idélös kram D.

Vårkänslor

Medvind:
Jag är ett tekniskt geni. Jag lyckades köpa rätt sorts färgpatron till skrivaren, koppla in den och få den att skriva ut det jag ville. Fantastiskt.
Fick ett riktigt bra pris på en hårtrimmer i ombyggnadsröran på Siba.
Har gått en powerwalk på en timme och det känns riktigt fint.
Har minsann tappat 2,5 kg, hoppas jag inte hittar dem igen.

Motvind:
Färgpatroner är dyrt.
Hårtrimmern vill inte ladda.
Lönespecarna från Apoteket har inte kommit och CSN vill ha in uppgifterna strax.

Vindstilla:
Borde beställa tid för service på bilen.
Har fått tid för kameraövervakning av hundens mage. Han ska förberedas i fyra dagar innan med specialkost och laxermedel.
Nu när det är fint väder är det om möjligt ännu tristare att inte ha en gräsmatta att kratta, hallonbuskar att klippa eller ens en balkong att sätta penseér på.

Teknikkram D.


Dödens liv eller livets död

Varför gör vi det här med döden så svårt och jobbigt och skrämmande? Det är ju en del av livet. Vi går hand i hand med döden hela livet. Alla gör det. Endel vill inte ens prata om det eller tänka på det. Och händer det något i ett barns omgivning så ska det lindas bomull kring händelsen, åtgärder och all skolans personal kopplas in i det oändliga och lappar skrivs till de andra barnens föräldrar osv osv. Inte undra på att barnen tycker det är obehagligt när hela vuxenvärlden signalerar att det är så det är. Då helt plötsligt finns det en verklig anledning till oro hos barnen. Hur gör man nu? Hur ska jag känna? Vad får jag visa? Vad ska jag säga för det ska bli rätt? Också sluter sig ungen och ingen får komma nära. Ibland är det vi vuxna som verkligen gör det krångligt och svårt för barnen. De visar sin sorg på många olika sätt och sörjer saker som vi som vuxna lätt glömmer bort i vår iver att ha de lyckligaste barnen i världen. Medan vi sitter och njuter och glädjs åt första semesterveckan kanske barnet sörjer och saknar att inte få träffa klasskamraterna på länge. Då blir vi irriterade och tycker att nu borde väl ungen vara glad och tycka det är skönt att slippa skolan?? Och så möts man inte och får en förståelse för varandras känslor utan de blir sterotypa att det är minsann så här man SKA känna.

Morgontankar D. 

Härligt trött.

Medvind:
Min bil är ren och fin.
Jag och Loppan också efter ett par timmar i simhallen.
Stora hunden är korthårig.
Har varit ute i solen i mammas trädgård.

Motvind:
Klippte hunden med sax så nu ser det ut som om han blivit överkörd aven gräsklippare.
Mina läppar är torra och svider.
Har inte gjort läxan till i morgon.

Vindstilla:
Lyssnade på ett intressant program på radion i morse om genforskning. De använde väldigt många epedemiologiska begrepp coh jag fattade dem allihop.
Den lille hunden är så trött efter dagens äventyr i mormors trädgård att han sover som medvetslös och snarkar som en hel karl. Undrar hur jag ska kunna somna??

Nattikram D.

Slött o slappt

Medvind:
Jag är godkänd på statistiken och vaknade med ett leende.
Morgonen flöt ganska bra med frukost, hundar, tvätt och son som packade för en LAN-helg. 
Jag och Loppan har slappat hela dagen och det är såååå skönt att inte känna stress över skolan.
Hundarna har fått lite pälsvård på köksbordet. Med dammsugaren i beredskap. Så nu drar de inte in så mycket grus längre.

Motvind:
En av tvättmaskinerna va trasig och ville inte centrifugera. Typiskt när jag har sex maskiner att tvätta.
Gick på stan en timme och letade efter ett mini-rivjärn. Slut överallt utom på Nisses där de kostade 149 kr. På TIGER finns de normalt för tio spänn.
Lille hunden har varit halt hela eftermiddagen. Kan inte se något på tassen men han slickar på den hela tiden. Har jag klippt för kort kanske?

Vindstilla:
I kväll blir det melodifestivalen. Bara jag och Loppan. Vi har köpt godis och popcorn som vi ska ha senare. Nu har vi ätit pastasallad som var önskematen. Med oliver och ost i.
Tänker att jag inte gjort ett vettigt jota en sån här slappedag men om jag tänker efter så har jag:
Tvättat sex maskiner, inkl överkastet och sängkläder.
Trimmat hundarna och varit ute med dem fyra gånger.
Lämnat barn och dator hos kompis.
Gått på stan och köpt godis.
Läst tidningen OTTAR från RFSU.
Letat efter hundtrimmers på nätet.
Spelat Wordfued många omgångar.
Satt en sladdlist på golvet.
Duschat.
Tänkt och funderat utan att bli störd.
Planerat morgondagen.

Aktiv passivitet. Kram D.
Lagat lunch och kvällsmat.  

Don´t try this at home...or anywhere else.

Hm,,,,
efter en stadig lunch, en semla till fika, middag, vin och en påse twist, en halv GB-sandwich sååååå:

MÅR MAN J_LIGT ILLA!!!!

Men jag är ändå godkänd. :))

Dags att sova.

Firarkram D.

Jepp!!!

Åkte till biblioteket i går. Är alla bibliotikarier födda i gele som de aldrig lyckas ta sig ur? Till och med att skriva på tangentbordet va det segaste jag sett på länge. Dessutom kunde hon inte hitta böckerna jag sökte. I morse gick jag in på bibblan på skolan och fick tag i allihop. Gött.

Medvind:
Blev överraskande bjuden på lunch i dag av bästa blivande svågern. Men pinsamt att jag träffade en kille jag egentligen vet vem det är men inte kände igen. Han tror jag är snorkig som inte kan hälsa...

Hämtade Loppan lite tidgare i dag och firade hundens 5-årsdag med semlor. Som sonen gjorde. Fast han inte behövde...Hunden fick en bit falukorv som present. Hoppas magen pallar.

Fick ett G på statistiktentan. Hade precis poäng som räckte. Känner det som lite fusk, då jag inte pluggat ett dugg mer än det vi gjort i skolan. Men en gräns är ju en gräns. Och jag va över. Tjohooo!!!! Har kollat fyra gånger för att va riktigt säker på att resultatet är rätt. En stor tung sten föll från mina axlar.Har firat med vin och twist.

Städat i kväll, dammat (o ja det behövdes!!!) och skurat toaletterna. Ena handfatet va redan rent efter att Barbie tagit ett skönhetsbad däri. I morgon är det tvättdag och det ska bytas lakan. Skönt

Motvind:
Fick ett nytt klagobrev från argalappgrannen. Jag har svarat. Att om hon inte passar sej kommer jag att se till att mina hundar får leka med hennes läskigt stirrande katt vid tillfälle. Näääää. Jag svarade mycket sansat och korrekt. En hel A4. Hon hotade med att hyresvärden kan tvinga mig att göra mig av med hundarna...mohahahah!!! Hon har inga studieskulder i juridik iaf.. Stackars lilla tjej.

Vindstilla:
Veterinären kunde inte hitta nåt i proverna från hundens blod eller bajs. Så nu ska en liten kamera ner i magen på han. Undrar om jag kan fixa det själv med webcamen?? Gömd i leverpastej skulle han nog svälja. Men ok, jag låter veterinären göra det. Blir svårt att hämta försäkringspengar om man gör det själv.

Fredagskram D. 



Ven. Frihetskänsla och sommar.

Suckelisuck

CSN har börjat krångla om min inkomst från 2010. De vill ha lönespecar. Självklart sitter de i en gaffelpärm i ett register som heter lönespecar 2010 med en spec bakom varje flik som det står januari, februari, mars...osv. Fast inte hemma hos mig. Ringde upp min fd arb giv och de skulle se om de kunde få fram dem. Ringde min nuvarande arb giv och frågade men de får jag leta reda på själv på nätet....men om jag ändå va hemma idag och inte hade nåt för mig kunde jag ju komma och jobba för en vabbning. Har ju inte råd att tacka nej till de hundralapparna. Så min städning och biblioteksbesök och långpromenad blev inställd. Hade en jätte weard kund som pratade om sin förstoppning att jag till slut trodde det var dolda kameran. Jag är inte så lätt att genera men detta tog priset och jag kände helt plötsligt hur det bubblade av skratt inom mig. Han va kanske slamtömmare eller nåt så han var van vid skitsnack, vad vet jag?? Hoppas det löste sig....mohahahaha...

Hade en diskussion med sonen idag om att han tycker att han inte ska "behöva" laga sin egen mat.Vi pratar korv och makaroner. Barn ska inte behöva göra en massa saker,det är föräldrars ansvar. Han tycker inte jag tar hand om honom.  Fan va jag älskar hundar. En skål torrfoder och svansen går som en propeller. 
 
Trodde jag skulle få somna i en varm go famn i kväll. Men icke. Ska inte tro så mycket,blir bara besviken.
Längtar som tokig ibland. Vardagsproblem, att ha nån stötta. Jag vill flytta ihop. Nu. Eller helst i går. 

Nattikram D.

Inlägg nr 500

Medvind:
Det mesta har gått rätt smidigt idag.
VFU-platsen ska nog bli bra.
Finaste Maria ringde för att kolla läget med mig. Goa klassisar.
Gjorde ett konditionstest som sa att jag är i mkt bra form för min ålder. Kuuul. Blev lite taggad att börja springa igen, för då har jag kanske inte tappat så mycket kondis som jag trott.

Motvind:
Trött, sömnig och gäspade hela förmiddagen.
Körde 8 mil i onödan till ett helt meningslöst cafe karriär med obefintlig fika och lika obefintliga arbetsgivare.

Vindstilla:
Lagade en helstekt karre med brunsås, potatis och äppelmos till. Så himla gott det va. Till och med barnen åt ordentligt av det. Faktiskt så ordentligt att jag bjöd dem på en glass efteråt. Taskigt kanske när de ändå var så mätta. Men det är ju så man gör. Knasigt.

88-ankram D.

Myntet har alltid en baksida

Motvind:
Favvojeansen sprack i baken i helgen. Inte bakens fel. Tror jag...
Håret mitt har en vidrigt lång grå utväxt som behöver åtgärd.
Hundarna behöver pälsvård. Men var ska jag va? Har inget bord och ingen gräsmatta.
Lakanen behöver bytas - booooooring jobb.
Sovit endast 5,5 timme i natt = dödstrött, det börjar ta ut sin rätt med sömnbrist.

Medvind:
Ska hälsa på en VFU-plats idag. Ska bli intressant.
Kanske kanske det va lite lättare att komma ur sängen idag.
Mannen i mitt liv står pall för vääääldigt mycket. Dessutom kan han säga förlåt. Stort plus.
Idag ska jag skicka iväg hundbajset som ligger i min kyl. Skönt att bli av med skiten....mohahaha.

Vindstilla:
Får väl ta på mig nån vettiga kläder och komma i väg. Tror minsann jeansen börjar sitta lite bekvämare. Lite löpträning på detta så är jag snart i bikiniform. När jag nu ska få tid att va i den när jag ska jobba hela sommaren. Suck.

Morgonkram D.

Energitjuvar

Medvind:
Jag älskar att känna den lille hundens varma kropp tätt intill min egen i sängen.Och i morse låg den store också där. Nära nära och knorrade om att bli kliad på magen.
Tentan va inte så svår som jag trodde. Kan nog gå vägen den 24:e.
Kom ut på en timmes promenad i solen.
Planterat om två blommor och blev därmed av med krukorna som stått på diskbänken och tagit plats.

Motvind:
Är så trött på att behöva tvinga mig själv till allting. Det är så himla trögt, minsta lilla grej. Har ingen lust eller ork att göra nåt. Orkar inte ens laga mat till barnen. Legat i sängen mest hela eftermiddagen och glott i taket.
Sover inget vidare, kanske bara 4 timmar per natt. Alldeles för lite.

Vindstilla:
Gick en runda i skogen i Tormestorp i går med hundarna och fick en enorm längtan. Jag trivs verkligen där.

Trött kram D.



Fotograf: Vera Viktorsson

Positivt prediktivt värde

Jag har en hundbajs i min kyl. Den ligger bakom ketchupflaskan. I morgon är det två där. Och på onsdag lägger jag dem i en brevlåda tillsammans med en tredje bajs. Konstigt??? Inte alls. Jag och exmannen var hos en annan veterinär i dag som gav lite mer hopp om den stackars hundens lille mage. Men han vill ta ett avföringsprov för att utesluta vissa parasiter. Därför har jag hundbajs i kylen. Inpackat i dubbla påsar innuti ett vadderat kuvert. Men min dåliga aptit blir inte bättre av det iaf även om jag inte är speciellt känslig för kräk, kiss och bajs. Förmodligen kommer vi att kunna medicinera hunden så han slipper ha ont och 30 % av alla fall blir friska. Det känns som en god prognos. Man skulle kunna hypotestesta utfallet för att se om det är slumpefel eller om det verkligen är på det sättet i den totala populationen. Min professor skulle varit lite stolt eftersom jag är helt statistikskadad och tänker så om allting. Undrar vad det prediktiva värdet på en sån här undersökning är? Jag tänker så om allt jag hör och ser. Som på TV igår i ett program som handlade om att hundar kan hitta lungcancer. Vad är sensitiviteten och specificiteten av en sådan metod?

Ska jag ha minsta lilla chans att få poäng för mer än mitt namn i morgon måste jag nog öppna böckerna lite nu i em. Men helt ärligt så satsar jag på den 24 i stället när det är omtenta.

Statistikkram D.



Foto: Vera Viktorsson

Vare sig du tror du kan eller inte kan, så har du rätt.

Medvind:
Börjar nog känna mig något mer levande. Tog mig i kragen och åkte med kollegorna ut och åt middag. De är underbara. Som en familj. Dessutom bjöd chefen på hela notan. Gött.
Hade en religiös upplevelse tillsammans med en älg idag. Den bara låg där i vägkanten och tittade. Jag gick riktigt nära innan den reste på sig. Så härliga djur. Vi glodde på varandra säkert en kvart innan han bestämde sig för att gå in i skogen igen. Bra, så han inte blev överkörd.

Motvind:
Har nog fattat mindre av den här kursen än vad jag först trodde. Jag kommer att ha förlorat matchen redan innan jag gått in i den. Om jag någonsin blir klar med den här kursen så ska jag....kan inte komma på nåt bra att belöna mig med just nu men tänkte först skriva att jag ska kyssa professorn, men det skulle va jättejobbigt så det gör jag inte. Och inte skulle de va nån vidare belöning heller.

Vindstilla:
Det enda braá med att må illa är att man inte kan äta nåt vidare. Hoppas jag tappar nåra kilo. Känner för att springa men kroppen känns inte så stark så jag ska försöka komma ut på en lite längre promenad när barnen har fått middag i kväll.

Dåligtsjälvförtroendekram D.


RSS 2.0