diagnos till varje pris

Vad är det med folk och diagnoser? Måste varje beteende och symptom leda till en diagnos? Kan man inte bara slå sig till ro med att vi är olika? En del människor "blir" sin diagnos. De är inget utan den och förklarar allt de gör och känner med sin diagnos som ansvarig. Och sen fortsätter de leta diagnoser de kan sätta på sig själva eller få en läkare att skriva i journalen. Och sen kan de förklara lite fler av sina personliga drag med en diagnos som ansvarig. Så slipper de ta ett eget ansvar. Allt är ju då diagnosens fel och inte deras eget. Samma med folk som råkar ut för jobbiga tråkiga saker. Hur de än mår och känner så är det den hemska/tråkiga/sorgliga händelsen som är orsaken. Aldrig livet självt, liksom. Alla råkar ut för jobbiga/hemska/tråkiga saker ibland. Det är det som är en del av livet. Men! Var och en bestämmer själv vad man gör med det. Och ingen kan få dej att känna något utan ditt medgivande.
Jag har gjort lite tester på olika diagnoser. Svarat på frågor och fyllt i formulär, typ: "hur ofta gör du..." "känner du dig..." "om du skattar din förmåga...." Och jäklar vad diagnoser jag har! Typ hela alfabetet. 

Ikväll har jag gjort en sak jag aldrig gjort förut och förmodligen aldrig gör om. Ätit ben&Jerry glass. Eller kaksmulsblandning, eller vad man ska kalla det. Helt ärligt föredrar jag lätt vanlig sia glass. Den är iaf värd sitt pris. Jag och loppan kollade på Frost, en ganska bra disneyfilm. 

Medvind
Gick långpromenad i min favvoskog i tormestorp. Svamp fick jag med hem också! Hundarna gick lösa och den store uppförde sig mycket bra. Den lille lämnar inte mig med så många centimeter så han satt mest på min sko. I morgon ska jag springa där ute. 
Adventsljusstakarna står i fönstren och det är så mysigt. 

Motvind
Det går trögt med jobbsökeriet.
Loppan har löss. Sketajobbigt att kamma och greja varje dag. Och sablar vad det kliar i mitt hår! Trots att jag inte hittat en enda på mig själv.

Vindstilla
Nu ska jag sova!
Natti /d

positiv stämning

Om jag vet exakt vad jag vill ha och behöver, men inte vet var eller vem jag kan få det ifrån. Vad ska jag göra då?
Medvind 
Grillade korv och gick i skogen i söndags. Gör gott i själen. 
Sprungit några gånger. Det går bra.
Motvind
Löss. Så jäkla meckigt. Jag klippte av ungen en dm hår. 
Vindstilla 
Loppan tycker inte vi är som en familj.  Ingen är liksom snäll mot varandra. Det är som att man bara vill klaga på allt. Hon har rätt. Vi behöver börja lyfta varandra. 
/D 



jomenvisst

Motvind
Bilens bromsar kostade fem tusen spänn. Blä 
En favvotröja till loppan gick sönder efter en dag och måste reklameras. Hatar det.
Sonens tandställning måste göras om. Tar en hel arbetsdag. Dvs förlorad inkomst...(ännu en anledning att strida om högre underhåll)
Loppan har så ont i magen och fiser som en hel häst. Läkartid på fredag. Dvs ännu en dag jag inte kan jobba extra.
Blir nog ingen jägarexamen för mig just nu. Kan inte motivera mig att plugga.
Sjuk en hel vecka...blir mycket avdrag.
Också den satans stressen över pengar. Alltid.
Också den där jävla julen som är på ingång.
Medvind
Förrådet är städat. Så jäddrans skönt.
Helgen har varit lugn och harmonisk och galan i fredags kväll var väldans trevlig. 
Vindstilla
Jag vill verkligen komma igång med träningen men det är nåt som kommer emellan hela tiden. 
/d. 


lyx

Medvind
Det här med att inte jobba så mycket. Det är ändå lite lyxigt. En liten paus från ekorrhjulet. Och att kunna erbjuda barnen skjuts på morgonen när det regnar känns helt OK. 
Min man är bäst i världen på att hålla kaffekokaren ren. Det är verkligen skönt att hitta en städad kokare på morgonen.
Motvind
Var på arbetsförmedlingen i går och trodde jag skulle få hjälp. Personalen är verkligen trevlig och så, men det är så mycket folk att det kändes lite onödigt för mig som har jobb att uppehålla dem. Sen kom jag hem och skulle registrera mig på deras jobbsökarsida. Jösses, så krångligt. Man tappar sugen. Inte ens CV går att ladda hem från ett färdigt dokument. Inte ens texten går att kopiera in. Allt måste skrivas från början. Och sen kommer det att man måste välja vilken bransch man söker jobb inom och sen vilken kategori. Suck. Och tror ni man kan markera och välja alla? Nej. Och jag som har en examen i ett tvärvetenskapligt ämne. Dubbelsuck.
Vindstilla
Ett av livets stora familjemysterie är varför det alltid ligger tre-fyra brödskivor kvar i en påse i skafferiet efter en ny påbörjats. Vad har de stackars skivorna gjort för ont? Om man tar ut de fyra första skivorna ur påsen direkt och slänger dem, kommer resten av brödet ätas upp då? Jag ska prova. Fast just nu är jag för fattig för att slänga nåt bröd alls. 
/d.

käftis

Idag blir kanske sonen av med tandställningen som han haft i fyra år. Sitter i väntrummet och kan inte sluta gäspa. Här finns ett fint akvarium. Det är nog det enda som är fint här. Från kl nio måste man betala parkering, hoppas jag inte glömmer det. Vet inte hur lång tid det tar, men vi har en tid till i eftermiddag kl 16. Mycket körande blir det. Tur jag är ledig idag. 

fällor

Jahemifrån en ny akademisk utbildning och Studieskulder. Jag borde verkligen satsa på en "karriär". I mitt fall betyder karriär ett mer välbetalt jobb med schysstare arbetstider. Eller Våga satsa på att göra en ny tjänst inom den organisation jag är i nu. Kanske starta nåt eget... Men vad gör jag? Går ner i arbetstid för att hinna/orka serva resten av familjen och hålla hemmet i nåt så när beboeligt skick. Jag har dessutom gjort mej ekonomiskt beroende, vilket jag lovat mej själv att aldrig bli. Det är förnedrande. Jag har gått i den största fälla som finns. Det räcker ju inte att en av två vill ha det jämställt. Tyvärr. Så enkelt det hade varit då. Jag hade räknat med lite större stöd och engagemang hemifrån. Det här med relationer är minsann inte lätt. Kommunikation. Dialog. Att förstå och framför allt, vilja förstå. Och mena det man säger och bara säga det man menar. Det är ganska tröttsamt att bli missförstådd och övertolkad i allt. Inte konstigt att jag tystnar. Och då är det fel. Jag vill ha tillbaka min man och slänga ut surgubben. 

Medvind
Loppan är meganöjd med sitt nya rum.
Store hundens mage har varit bra länge.
Sonen verkar tillfreds med livet. 



Motvind
Har varit sjuk en hel vecka. Det är tröttsamt. Och dyrt. Förmodligen dagisbaciller, de små liven hostar och nyser helt okontrollerat. 
Bilen behöver verkligen omvårdnad. Också tråkigt och dyrt. 

Vindstilla 
Var på en föreningsfest. Lite chockartat måste jag säga. Närvarande föräldrar som låter sin 17 åring dricka whiskey. Sexistiska skämt från tränare. Man gör sig rolig över förra årets fylla hos någon minderårig i mikrofonen inför alla. Ingen verkar reagera eller agera. Jag reagerar. Men har ännu inte agerat. Föreningsliv som fostrar och förenar? Det är komplext.Men om det här ingår i föreningskulturen....ja, då har föreningarna problem. Det här är en fråga som jag känner att jag skulle kunna brinna för och engagera mig i. Har börjat leta fakta och funderar på vilken väg som är lämplig att gå. 

Varför flyttar inte alla svanar? 
/D. 





RSS 2.0