Losec vet.

Medvind:
Hunden fick komma hem. Husse tar hand om honom och ger honom magmedicin. Han blev så glad när han såg mig att han glömde bort att det stod en annan hund precis brevid som man kunde skälla på.
Åt spagetti och köttfärssås, jättegott som omväxling mot julmaten.
Fick VG på tentan som lämnades in halvfärdig i ren ilska. Gött. Hade blivit sååå glad för ett G.

Motvind:
Jäkla förkylning.
Jäkla choklad.
Jäkla allting.
Jäkla veterinärräkning.

Vindstilla:
Hämtade hundmat hos bästa Tina. Tack! För överviktiga vuxna hundar med ris och kyckling. Perfekt till de små fettohundarna. Magsjukehunden ska väl kunna äta den så småningom också.

Kram D.

Negativt tänkande, ett skolboksexempel

I bland är livet mer skit än annars. Somnade i soffan i går till filmen. Blev väckt när det skulle bäddas upp. JAG VILL HA ETT EGET SOVRUM!!!! När jag precis lyckats somna för den täbbda däsan kommer Loppan och väcker mig och kan inte sova för att hon hostar. Luften ii denna lägenheten är inte hälsosam. JAG VILL HA ETT EGET HUS!!!! Låg hos henne tills jag frös så jag skakade och hon hade somnat. Sen va det faktiskt skönt att krypa nära nära intill i värmen och få varma mjuka armar runt mig. Halv sju väcktes jag av sms :((( Ett trevligt sådant men på en otrevlig tid. Somnade om och "försov" oss. Hade faktiskt inte ställt klockan för jag trodde Loppan skulle va sjuk ju. Men halv nio kommer hon studsande glad och pigg som en lärka och VILL till fritan...Ok, kör dit, kör bort och handlar och det är ju faen va dyrt det blir alltid. JAG VILLE TILL LALANDIA MED BARNEN!!!! Sån värdelös morsan man är som inte kan ordna nånting när de äntligen är lediga och hos mig. Så frågar sonen om det inte blir några skidor i år för i Sunne finns det minsann snö och det är nära min syster bla bla.....också hunden som tillbringat ett dygn på djursjukhus.......jag hade fått rätt många liftkort för de pengarna....kör förbi vårdcentralen och får sån lust att gå in och be om ett nytt recept för såklart när jag äntligen kommit igång att springa så blir jag förkyld, pisspisssjävlaskit, men låter bli att gå in för jag är rädd att jag börjar gråta då bara.....också kommer jag hem till en trappuppgång som luktar apa med stora hårtussar flygande omkring i från hunden ovanpå som aldrig kammas och aldrig trimmas...Blek är jag, håret har ful utväxt, en finne på kinden och alldeles för tjock för klänningen jag tänkt ha till nyår....VAD ÄR DET FÖR SKITLIV????? Tur att pojkarna tror på att jag bara är förkyld när jag kommer insnörvlandes.  

Jag langar upp frallorna på bordet och sonen säger: Färska frallor! Mamma, du är en ängel!!! Och då känns allt lite bättre ändå.

Nu ska jag läsa personalekonomi till halv tre när jag ska hämta Loppan, hunden och hansomälskarmigmestihelavärlden.

Värdelös kram D.

Åbergs filmer

Medvind:
Syrrans barn är ju bara för goa! Åkt bil i 50 mil också kommer pojken 2,5 år rätt upp i knät till mig :))) En liten lätt varm kropp. Så mysigt. 
Kollade på SOS med Lasse Åberg, den va ju kul. Såååå längesen, hahaha. 

Motvind:
Förkyld. Täbbd i däsan. Jobbigt.
Store hunden ligger inlagd på djursjukhuset. Stackarn har ont. Inflammerad bukspottkörtel trodde veterinären. Ska bli skönt att ringa dem i  morgon och höra hur det är med honom. Man är ju inte supercool när man går ut därifrån med ett tomt koppel i handen.
Har inte hunnit plugga nåt alls i dag.

Vindstilla:
Är så trött men soffan som är min säng är upptagen av filmtittare två timmar framåt. Suck. Nu kollar vi på när Stig-Helmer åker skidor. Den är ganska kul.
Det blir mest tråkskrivande nuförtiden men jag är så trött. Läste i tidningen idag om vinterdepp och den största orsaken är passivitet för man tror man är trött. Så det är väl till att aktivera mig lite mer då kanske.

Stig-Helmerkram D.

Reeeea

Idag har vi varit på Burlöv center och shoppat. Rea??? Njae. Det mesta va nog på ordinariepris. Men det va kul att hela flocken va med, tom far o mor va där o bytte julklappar med fel storlek. Naturligtvis var det Loppan som handlade mest. Bortskämda unge. Men vem skulle man annars skämma bort om inte sina barn?

Jag har hittat mannen med störst tålamod i hela världen när det gäller shopping och barn. Det är därför jag inte har tur med trisslotter. Dessutom gjorde han det möjligt för mig att springa 5 km i kväll när han gjorde middag. Tack :)

Bästa store sonen har trixat och fixat med min dator i dag så den är megasnabb igen :))


Sena trötta kramar D.

Slapp juldag

Medvind:
Jobbade julafton och hade det så lugnt att vi till och med hann dricka en mugg glögg mellan kunderna.
Hade varit snäll, Tomten kom.
Barnen verkade väldigt nöjda med sina julklappar, känns skönt.
Det var en ganska lugn och avslappnad julafton tillsammans med Loppans pappa och mina föräldrar.Somnade till Kalle..hehe..

Motvind:
Hunden blev sjuk i natt och jag stod i bara morgonrock en halvtimme i trädgåden och höll på att frysa ihjäl klockan fyra i morse. Trodde stackarn skulle få världens tarmvred... stackarn.
Sovit dåligt och är trött.
Lilla Loppan är redan orolig för nästa termin, hon känner sig stressad, säger hon. 7 år och stressad för skolan. Jösses.

Vindstilla:
I dag åt vi frukost, packade ihop och körde hem och slängde oss i soffan med pannkakor och mandelmusslor och kollade på "Tomten är far till alla barnen". Det hade varit ganska kul att fira en sån jul. Eller oxå inte kanske. Men filmen är rolig.

OCH DET BÄSTA AV ALLT ÄR ATT NÄSTA JUL FIRAR JAG I EN HÄNGMATTA VID VATTEN BRYNET ...
det har Nicklas lovat. Och det är han som skrivit det här ovanför oxå. Bloggraped...hahaha.

Julkram D.



2010 års varmaste dag....i Luhrsjön. 


Klappar och röda snöre

Medvind:
Var hos exmannen igår på skinkprovning. Mycket trevligt och gott! Tack!
Det blir jul.
Sprungit 5 km idag. Önskar mig en fleeceväst i julklapp, har alltid för mycket kläder när jag springer.
Julklapparna är klara.
Ska koka tryffel i kväll.
Stora sonen är här.
Vi har ätit julmat i kväll, sådär gott.

Motvind:
Skickade in en halvfärdig tenta i går i ren ilska. Jag är ingen bläckfisk och blir alltid störd när jag försöker göra nåt smart. Tog en lång promenad och ilskan försvann.
Vi var ju inte precis ensamma på Burlöv center.
Har ont i en tand.
Känner lite orättvisa i julklapparna. Det ena barnet får lite dyrare än det andra. Men de har ju olika önskningar och behov.
Kommer sakna min stora kärlek i morgon.

Vindstilla:
Idag känner jag mig väldigt lycklig. Jag är väldigt förälskad. Kan det va tredje gången gillt? Hoppas det. Idag har vi varit och tittat på bilar. Finns många fräcka och det är extra kul när man får välja vad man vill utan att titta på prislappen :))
Den bästa coachningen är ju när coachen ser till att ge tillfälle till träningen, som idag när han tog maten så jag kunde springa. Tack!!! Är nog snart i gång igen.

Vill önska mina läsare en riktigt God Jul och glöm inte krama varandra!

Leende kramar D.



Denna är sååååå fin :)   Snälla Tomten....

Kan choklad va rälit?

Sprang minsann 5 km. Ok, inte hela vägen, svårt med två hanhundar som ska pinka varannan meter. Men det känns riktigt bra. Skulle sedan njuta av min pralinask jag fick i födelsedagspresent. Fiiifaan, va rälit. Jag gillar verkligen all sorts choklad. Men inte denna. Vet inte om det var nåt fel på den men det kan väl inte va fel på choklad??? Men helt seriöst helt oätbar. Tog en tugga på varje för att testa och det va olika smak på dem men vidriga smaker. Bläääää. Inte givarens fel såklart. Eller?? Gjort med flit för att jag ska minska konsumtionen?

Imorgon ska jag göra egen tryffel och den kommer bli god. Det vet jag.

Kommer ingenstans på tentauppgiften. Hur argumenterar man MOT en hälsosatsning? Knepigt.

Sonen piggnade till lite i kväll och gjorde pastasallad medan jag stod i duschen. Han hade tänkt plocka undan efter sig men påstod att det är tanken som räknas, därför lät han bli. Jag tänkte ju köpa julklappar till honom och det är väl tanken som räknas. Eller? Nu står han i duschen och jag hoppas att han inte bara tänker på att tvätta håret...

Tankekram D.

Vatten och en disktrasa är receptet

Motvind:
Trött.
Har en mycket sjuk son hemma. Han har ont överallt och hostar och snorar så jag vet inte vad. Dessutom har han inte tvättat sig på några dagar och det luktar minsann i ett tonårsrum. Inte hallon precis...
Det blir inga knäck till jul.

Medvind:
Klurar på hur jag ska hitta motivation till att springa. Vill ju verkligen!
Kokade gröt i morse som blev riktigt god, blir nog en skål till tomten också.
Har en nackvärmare i form av en liten hund som sover uppe på soffryggstödet precis bakom mig.

Vindstilla:
Har ingen julklapp till mamma o pappa. Knasigt. Men hinner nog ut på fredag.
Knäckburken hade hamnat upp och ner i kylen. Locket var naturligtvis inte riktigt på. Knäck är som .... jag vet inte...socker grädde o sirap...ja, vad kan det bli om inte kletigt. Segt. Fy katten så kladdigt. Men nu är kylen ren. Utan horn.

Torkarkram D.

Liten men fin

Medvind:
Sov länge i morse.
Hittat lite julklappar på stan. Och ett par tröjor till mig själv.
Alla böckerna gick att låna om på bibblan :)

Motvind:
Hinner inte allt jag vill.
Provade BH. Flera stycken. Jag är helt vanskapt. Finns inte en enda BH som sitter bra på mig. Behöver verkligen nytt under. Allt är för smått.

Vindstilla:
La ner hälsoekonomitentan och tog en eftermiddag på stan.
Är verkligen inte på topp just nu. Fast jag har mycket att glädjas åt så känner jag mig ganska tom och innehållslös. Borde se fram emot helgen och sen nyår men tycker mest det känns jobbigt. Vill krypa ner under en filt. Vill bara att nån håller om mig.

Tisdagskram D.






Livet är kort

Medvind:
Sprang faktiskt fyra kilometer idag. Är mycket nöjd.
Klippt topparna. Så nu går håret att kamma igen. Innan dög det bäst till svinto.
Handlade lite julmat. Rökt korv. En liten skinka. Rödbetssallad. Grädde. Julkaffe. Så nu gör det inget om jag blir insnöad till jul.
Mitt hjärta har ett jobb igen. Sååååå sjukt skönt.Han säger att jag kan studera resten av livet nu om jag vill. Men det vill jag INTE! Studentstressen är verkligen inte hälsosam.

Motvind:
Har inte fått så mycket skrivet idag.
skulle kokat gröt och gjort fler tryfflar. Men va f-n tiden bara går jöööö.

Vindstilla:
Idag har vi skaffat ett gemensamt ICA-kort. Nästan som att lova trohet livet ut. Men jag drog längsta strået. Kortet står på mig och alltså kommer checkarna och tidningen skickas till mej ::))


Kortkram D.




En idé

38 år. Trettioåtta. Kvittar hur man skriver, det är ändå lika många. Tjockare än nånsin, fattigare än nånsin....men hur i hela världen kan det hänga ihop??? Lyckligare än på länge men ändå oroligare.
I lördags var jag på julmys hos Nicklas vänner. Väldigt trevligt. Julquiz, julklappsleken, glögg, pepparkakor, skumma tomtar och tusen levande ljus. Mysigt. Enkelt. Tack snälla Malena och Åse för ett fint arrangemang.

Motvind:
I morse ringde den första klockan kvart i fem, andra klockan sex och tredje halv åtta. Suck. Hann inte ens somna om emellan.
Har två tentor som ska va inne innan veckan är slut. Shitpommfritt. Och just nu sjunger Gessle att han skulle vilja tänka en underbar tanke. Det skulle gärna jag också.
Sitter ju och är nervös, varför vet jag inte, det är inte jag som är på förhandlingar om ett nytt jobb. Men misstänker att det kommer påverka mig och min framtid en hel del...Borde skriva på tentorna istället för här men får ingen struktur på någonting.

Medvind:
Är godkänd på den eftersläpande tentan om utvärdering. YEZZZ!! Borde fira på nåt sätt!
Lade mig att sova en stund när sista personen lämnat lägenheten och vaknade igen kvart över tio. Börjar komma i kapp helgens sömnskuld.
Har ni inte lyssnat på Sopie Zelmanis julskiva?? GÖR DET!!!! Underbart!

Vindstilla:
Äh, får väl försöka komma igång då!!
Eller osså ente...känner hur humöret, initiativ och engagemang sjunker mer och mer och börjar fundera på om det är dags att börja medicinera igen. Verktygslådan är tom. Springer inte heller mer och det är det viktigaste verktyget av alla, tror jag. Men pallar inte ringa läkare nu. Vill iså fall prova en annan sort med färre biverkningar. Eller ska kanske gå på rosenroten igen ett tag? Ja, ska nog prova den istället. Men när ska jag komma igång och springa igen, det finns ju inte tid. Eller tid finns ju men inte planerad med mat och sånt. Orkar inte riktigt, det är så många andras viljor, behov och önskningar som också ska tillfredsställas och jag orkar inte styra upp mina egna mitt i alltihopa. Men gör jag inte det så blir det bara värre.......fuck, den onda spiralen måste brytas på nåt sätt...suck...men pallar inte.

Åssåtarviettvarvtillkram D.



Födelsedag

Fick sova länge idag, åkte till nya "svärföräldrarna" och sov middag i deras soffa och åt sen en mycket god söndagsstek. Kom hem, gick en timme med hundarna och sen lite varm choklad med en tårtbit till. Mys. Inte en enda paket med snöre. Men en härlig födelsedag ändå. Nu ska jag duscha o sen krypa ner och somna hos mannensomälskarmigmestihelavärlden.

Födelsedagskram D.

Ps. Blev godkänd på inlämningen i personalekonomi :))) Ds.

Med en enkel tulipan

Idag har jag haft kalas. Det var trevligt. Fick himla bra presenter. Fryst lax och hälleflunda.En hårborste. En pippitröja (TACK söstrami!!!) nya badlakan och en fin lampa i form av ett hjärta i glas. Också ett presentkort på sportaffären. Perfekt. Och TACK pappa för smörgåstårtorna! Nöjd och glad och trött. ok då, tack Nicklas för hjälpen idag. Guld värt. Puss.

Tårtkram D.

Den finaste granen i stan

Sådärja! Då va man med två bloggar då! :) Gäller bara att hålla reda på vilken som är vilken, hehe. Kan ju bli hur kul som helst annars. www.sexosamlevnadmeddiana.blogg.se

Medvind:
Gått en timme med hundarna. Förlösande.De var lösa båda två och det gick jättebra.
Gjorde hamburgare till barnen som de glufsade i sig i långt större mängder än vad de gör på McDonalds.
Fick upp en liten alternativ julgran efter många suckar, tårar och rinnande mascara. Men den är fin, bild kommer.

Motvind:
Stressad, hungrig, irri och hundarna behöver gå ut och mat behöver handlas också den där jävla granen som ska in varje jävla jul. Efter tjat får jag med barnen så hundarna också kan komma ut och slippa stå bundna utanför affären. Kortet krånglar såklart och en iskall klump i magen dyker upp om att nu är verkligen pengarna på noll komma noll noll noll.....å nej. Men till slut går det. In i blomsteraffären och plötsligt kommer jag på att jag inte ens äger en julgransfot. Jag får nån ide om att vi kan ha granris i en kruka istället för hel gran och frågar biträdet om hon har en väldigt liten gran eller nåt annat alternativ...Hon drar fram en pytteliten avskuren grantopp från en dekoration.....den drösslar redan barr....Barnen tittar med lyfta ögonbryn på mig o sen tillbaka på den drösslande grantoppen. Sen tittar de ner i marken. Jag inser det omöjliga. Sonen säger: Men vafan , blir det ingen riktig gran kan vi lika bra va utan. Han är besviken. Men vi har inte plats....och jag har ingen julgransfot. "Men köp det då", säger han. Jag får lust att skrika åt honom och klippa till honom. Jag har faaan inte råd, inga pengar till sånt, vill ge er julklappar i stället!!!!! Men jag förblir tyst. Men när Loppan säger att hon och hennes pappa har en riktig gran som är jättefin då får jag titta bort för tårarna bränner. Vi hittar en fin liten plastspann som blir till kruka för 5 kr och en bunke ris av ädelgran=barrar inte så mycket. Sen går vi hem. Gnäll gnäll...besvikna ungar gör ont. Sen ett telefonsamtal som borde få mig att jubla. Men jag gråter bara ännu mer. Och får min bekräftelse på att man inte kan lita på nån i hela världen.

Vindstilla:
Efter långpromenad och läsning ur en läskig bok "världens farligaste djur" och bilder på de läskigaste spindlar och ormar som finns känns allt mycket bättre och Loppan som pyntade vår lilla gran gjorde det riktigt fint. Hon hittar en jättefin liten gris gjord av halm som hon stolt placerar vid sidan om krukan. Det tar ungefär två minuter så hittar jag lille hunden tuggandes halm under bordet vid soffan......suck...men det kan jag till och med skratta åt.Det blir kanske jul i år ändå.

Nattikram D. 

 


Sexblogg på g

Medvind:
Vi har suttit och gjort läxan i soffan alla tre. Ätit lussebullar, pepparkakor och varm choklad. Lite mysigt.Loppan ville bli hämtad tidigt idag för hon trivs inte på fritids för tillfället. Och jag gick henne till mötes, eller rättare sagt mitt samvete. Hon har ganska långa dagar.
Fick beröm för min blogg idag och ett önskemål om en sexblogg....hehehe. Smickrande och lockande...kan ju göra ett försök iaf.

Motvind:
Jag ljög där uppe. Loppan o sonen har gjort läxorna och ätit o druckit. VISSTE att jag inte skulle få mer gjort på mitt eget arbete med båda hemma. De vill ju ha hjälp hela tiden och avbryter. Dessutom gillar jag varken lussebullar eller pepparkakor. Men visst lät det bra att skriva så....

Vindstilla:
Får ju fundera ut ett bra koncept för min sexblogg, hur den ska vara upplagd och vad den ska handla om. Ska kanske utveckla undervisningsmaterial istället, öppna ett företag som man kan hyra in för utbildning till sin personal. Kommer du i kontakt med människor kommer du garanterat in på sex o samlevnadskartan, kanske i form av jämställdhet, olika sexualiteter, diskriminering etc,,,,,,

Nu fick jag massor att tänka på jööö!!!! :))))
TACK snällaste Anna för tipset!!!

Funderingskram D.


Beslutsångest

Nästa år....ja, nästa år; DÅ jäklar, då ska jag. På riktigt. För detta; aldrig mer, aldrig aldrig mer...

Medvind:
Loppan hade inga hål i tänderna.
Vi hann i god tid i morse till tandläkaren.
Kom faktiskt ihåg att packa ner kavel förkläde och formar till Loppans pepparkaksbak i skolan. Tur hon övade lite i går.

Motvind:
Det blev en ny dag.
Det blev en ordentlig blåsa på den brända tummen. Stackars liten.
Stressad över arbetena, födelsedag, jul,ekonomi, ledsna barn, sura tonåringar och vet varken ut eller in hur jag ska hantera nåt av detta.

Vindstilla:
Hjärtat säger en sak, hjärnan en helt annan. Vad gör man då? Måste man va så himla klok alltid? Tänk om jag får ångra det resten av livet? Vad är väl en bal på slottet? Fruktansvärt tråkig eller alldeles underbar. Ska man gå eller inte? Kan ju bli bra att stanna hemma också. Usch, jag veeeeet inte.

Knaskram D.  

If tomorrow never comes

Det blev skit av alltihop idag. Precis allt.

Pepparkakorna blev brända. Loppan brände fingrarna. Kristyren var stenhård och gick inte att garnera med. Middagen blev jätteäcklig, fyllda bullar med köttfärs och ost.

Suck. Man ska aldrig förvänta sig någonting. Aldrig drömma, önska eller hoppas. Aldrig tro på nåt. Så slipper man all besvikelse, alla svek, alla krossade förhoppningar.

Ok, nåt positivt: Sonens lucia gick bra och jag stack in huvet och fick höra några toner från dem. Är så stolt över honom, han lägger ner mycket tid och energi på skolan just nu. Han kan så mycket i de olika ämnena som han inte får en ärlig chans att visa. När ska skolan börja tänka nytt?? När det nya redan är gammalt?

Nattikram D. 

Gran?

Medvind:
JA. Inte bara för mej, det finns fler som har medvind :))
  hoppas vi !!!
Hann gå min timmespromenad innan regnet kom.
Tvättmaskinen som inte ville gjorde som jag sa åt den till slut. (tur för den)
Har haft lite flow i skrivandet. Snart klar med en uppgift.

Motvind:
Just när det går som bäst med skrivandet är det dags att avbryta för familjära plikter...suck...som att hämta barn eller gå ut med hundar.

Vindstilla:
Ska bli mysigt att hämta Loppan, vi ska baka pepparkakor. Och pynta. Och göra mer tryffel. Och....nej nej, dumsnut, hur mycket tror jag att jag hinner egentligen??? Hon vill kanske inte alls va med och hjälpa till...

Optimistkram D.

Luciarecension

Sitter i soffan med två lurviga tätt intill och kollar Luciamorgon. Tomas von Brömsen läser texter. Hebbe lille...Har lite svårt att ta det han läser på allvar. Men det är intressant, har aldrig funderat på hur vi i Norden har haft en egen Lucia som inte alls var en vacker skönhet utan ett fult väsen som for runt med sitt följe...Jill Johnsson sjunger en trudelutt. Hon kan verkligen sjunga den kvinnan. Men hon är alldeles för hårt sminkad för en tidig luciamorgon. Men visst, hon börjar ju också bli lite äldre än purung så hon har kanske att dölja. Och hon klär inte i julrött.  

Medvind:
Sovit åtta timmar. Gott.

Motvind:
Tvättdag. Suck.

Vindstilla:
När jag var liten gick jag lucia på hantverksföreningen varje år. Samma sånger och samma deltagare. Drömmen för oss flickor var att bli så stor så man fick va lucia. Ända till det året jag blev lucia. Då ville jag inte mer. Klarade inte att jagskulle stå i centrum och förväntningarna var skyhöga, trodde jag. Prestationsångest. Allt jag gjorde va aldrig bra nog ändå. Som vuxen gick vi Lucia på Eductus/TBV när jag pluggade in gymnasieämnena och det va riktigt kul. Stor nog att veta att jag inte sjunger så bra men vågade ändå sjunga ut och det blev jättebra. Tror jag.

Läste ett protokoll från ett möte i skolan att de ska diskutera huruvida den flickan i klass 2 som lottas att bli lucia i andra klass möjligen kan bli lottad i klass 5 också. Herrejisses, har man inte viktigare saker att prata om? Om samma flicka blir lottad i båda klasserna: Stort GRATTIS till henne!!! Då har hon ju redan krona iaf...

Glitterkram D.

 

Min egen lilla Lucia... 

Långklänning o stass...


Helgen har känts fri och bra med sovmorgon, promenader, plugg, bastubad, trerätters nobelmiddag, biltvätt, julklappsinköp och massa mys. Har inte hunnit allt jag tänkte men lite grann ändå. Men det är väl så.Det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra ändå. Tog en dag off i dag och var chaffis till en jobbintervju som, gud give, kommer ge utdelning. Satt på cafe under tiden och hade ett givande samtal med en okänd vän. Idag när jag kom hem ser jag att jag har två arbete som ska lämnas in denna veckan....huu. Var hos snällaste Barbro och tog en fika och vi har alltid så mycket att säga till varandra att vi slutar aldrig prata. :)

Sitter just nu och skriver i soffan med en mycket engagerad son brevid mig. Han ska skriva ett arbete om historien från jägare och samlartiden till dagens högteknologiska samhälle. Intressant. Jag kan inte så mycket om det. Varför blev man bofast? Blev "familjerna" för stora att de var svåra att flytta på? När han kommer till industrialiseringen av Sverige kommer han på att hans Farmor är skitgammal och va med om den tiden....Just nu sitter de och diskuterar om jordemoren var en häxa eller trollkarl...hahahah..."men farmor varför började kvinnor jobba i fabrikerna, det är ju ett mansarbete"??? Hm, undrar vilka genusgener som kom fram där? Inte mina iaf...

Fick mitt mobila bredband i dag hos Telia som jag beställde i somras. Vet inte varför jag har kvar min fasta telefon, använder nästan aldrig den. Kanske skulle ha en mobil till istället.

Middagskram D. 

Tärnljuset som faktiskt fungerade...?!!

Medvind:
VFU plats är klar!! Noaks ark i Malmö. Härligt!
VG på tentan. Härligt!
Luciatåget gick bra och vi hann i god tid.

Motvind:
Kallt och blåsigt.
Lille hunden är hemma igen och han skäller på gasballongen som rör sig av sig själv ibland. Läskig grej det där...
Grannens jävla fucking klocka började burra kl 6 i dag i gen. Nu är det krig. Ska gå dit kl 5 på lördag morgon o fråga efter kaffe...

Vindstilla:
Alla människor (friska iaf) älskar sina barn hur mycket som helst. Vad är syftet med att lägga ut en status på fb om att "om du älskar dina barn mest i världen (klart jag gör! Skulle jag älska någon annans barn mer än mina egna???) så kopiera denna.....Är det nån tävling eller bekräftelsebehov?  Säg det till barnen istället. Suck.

Lusselellekram D.

Bild kommer inom kort.... (hahaha)

Stryka lucialinne???

Knäcken tog slut. Kokte ny i kväll. Det står 40 min koktid i receptet men min har kokt 1 timme och 45 min. Kulprov??? Hur kul är det liksom?? Jag kan inte få smeten till en rund liten kula i kallt vatten...Men det blir gott :)

Medvind:
Sov länge, ända till åtta. Åt gröt och sen gick jag o hunden på en timmes promenad. Frös litegrann så jag sprang några hundra meter också. Snorhalt. Verkligen isgata på asfalten. Ganska kul och jag är så tacksam för varje dag vi slipper saltet.
Har skrivit lite på uppgiften och letat litteratur. Jädra böcker så svåra att få tag i. 
Föräldrafika på Fritan och där sitter fd grannen och det va så roligt att träffa henne. Saknar henne verkligen.Deras hus blir till salu nu till våren. Det är fint. Fyra bra sovrum, möjligt till ett femte, öppet upp i nock, två badrum, braskamin, garage, carport och pool.

Motvind:
Känner mig trött och är nervös inför morgondagen. Inte likt mig riktigt. Eller?
Längtar efter en strand, sol och värme.
Har kännt en molande värk nere i ryggen i nån veckas tid. Den gör sig mer och mer påmind. Jag MÅSTE verkligen ta tag i träningen.
Det är väldigt tomt och ensamt när jag inte har några barn alls här och bara en hund. Skönt med lite avlastning men lätt att bli passiv.

Vindstilla:
Loppan fick en gasballong i söndags när vi var på Vellingblomman. Såååå onödigt. Men hon har verkligen haft glädje av den idag. Lekt och pratat med den och gjort en liten koja åt den.I går låg jag och tittade på den där den svävade i taket ovanför mig och saknade henne något enormt. Ikväll va hon lite ledsen och ville att hennes pappa skulle komma på Lucian i morgon. Hon frågade efter honom på föräldrafikan idag också. När vi kom hem sa hon: så fort jag hoppar in i bilen och ska till pappa så saknar jag dej. Och samma när jag ska hit med pappa. Får man dåligt samvete eller??? Herregud vad man ställer till det för barnen. 
Måste kolla vad jag ska ha på mig i morgon....


Fick en fin liten vers för ett tag sen som kändes gott i hjärtat att läsa och som ger lite hopp för framtiden.


För alltid kan vara en evighet men med dig är det ljuva livet
Uppförsbackar kan vara jobbiga men med dig känns de lätta
Hinder kan vara kluriga men med dig finns lösningen
Vintern kan vara kall men med dig håller jag mig varm
Älskar dig nu, i morgon och för alltid...

Han är en verklig romantiker......;)

Knäckkram D.

 

Inte lätt att sticka ut

Snälla Tomten. Jag vet inte vilken universitetsutbildning taxi-chauffören har, vet inte hur mycket kassörskan på ICA har i inkomst, vet inte hur många vab-dagar en it-tekniker tar ut, vet inte om VD:n är lycklig eller om grannen egentligen hade råd med den nya bilen. Jag önskar mig ett öppet sinne och att inte värdera människor olika. Jag försöker vara snäll men du kanske kan hjälpa mig och mina medmänniskor att tycka om varandra lite mer. Snälla?

Känner mig väldigt orättvist missförstådd.





Inget spring på isen

Hahaha, var ute och gick, eller vad man ska kalla det, i gårkväll. Kunde lika gärna tagit på skridskorna. Isgata. Rundan som normalt tar en timme tog en och en halv...och då är 2 av kilometrarna i skogen där det gick bra att gå normalt. Och idag är det lkadant. Skönt att de inte saltat vägen här utanför så hunden fortfarande kan gå där. Vet inte hur jag ska göra sen. Hoppas de bara grusar men det är väl nåt man får önska av tomten då.

Store hunden hade spytt ner luddiga mattan i vardagsrummet när det inte låg någon i köket där han brukar spy. Nu hänger den så fint över duschväggen och droppar.Ska gå bort till apoteket så fort de öppnar o köpa avmaskningsmedel, nu har han spytt i två veckor nästan dagligen...suck. Men han äter o bajsar som vanligt och det är ju bra.Har inte riktigt råd att gå till veterinären just nu. Fast så kan man egentligen inte tänka. Har man skaffat djur så är det bara att skaka fram pengarna. Att köpa in dem kostar nada i jämförelse vad de kostar sen.När jag börjar jobba och får en normal inkomst ska jag öppna ett litet hundkonto för veterinärkostnader. Och ett för bilen till reperation. Och ett till mig själv: spa-konto, när jag själv behöver komma iväg på reparation...

Sitter och dricker kaffe och njuter av en lång frukost. Känns som helg. Men ska strax sätta igång med plugg plugg plugg. Varför kallas det för plugg och att plugga??? Någon som vet?
Blir ingen träning idag heller om inte detta töar under dagen.

Morgonkram D.




Märgben på ryggstödet av soffan. Hundar kan också överraska! 

You ask me if it hurts. Only when I breathe.

Medvind:
Det luktar starkt av Hyacint i minlägenhet. I love it. Har köpt en till som blommar lagom när denna är slut.
Var hos ögondoktorn med Loppan och nu är båda ögonen lika bra. Eller dåliga. Men det är positivt. Ska börja kolla på behandlingar. Finns kanske nåt så hon slipper glasögonen.
Har varit duktig och tvättat hundefiltarna. Så luktar de lite godare. 
Gjorde julgodis i lördags tillsammans med barnen och de svartavinbärstryfflarna är mmmmmm goooda...

Motvind:
Var på toaletten vid Shellmacken vid Gårdstånga häromkvällen. Fy vad äcklig. Idag va jag inne på toan hos ögondoktorn. Fullt med kissfläckar på golvet framför stolen. Hur bär sig karlar åt egentligen?? Är det för magen är ivägen så de inte ser va pillesnorren håller på med där nere?? Man undrar ju.
Undrar om tryfflarna är kvar till jul? Knäcken kommer inte att vara det. Har satt i mig 14 17 stycken på mindre än tio minuter och har nu en halsbränna som svider. Lika gott åt mig.

Vindstilla:
Ska ut och gå i en timme i halkan med store hunden. Ska bli skönt.
Har skrivit på den eftersläpande tentan idag och i morgon är det LÄSA på schemat hela långa dagen.
Lyssnar på musik och det är så mycket bra från förr i tiden, ja, alltså för sådär 10-15-20eeeeee kanske 25 år sen, som jag njuter av att höra igen. Så mycket minnen det finns till musik. Härligt.

Jöbackkram D.

Syrtramis härliga värmländstalande
goa ungar som försöker lära min kärlek att hacka grönsaker till tacosarna.

 



Livet är inte lätt

Medvind:
En mysig morgon med julkalendrar och frukost i soffan. Utan stress.
Min uppgift är inlämnad. Inget bra, men det var inte så mycket information om vad han ville ha heller.

Motvind:
Borde ta mig i kragen o springa en runda. Men kanske jag går en timme efter lunch i stället.

Vindstilla:
Jag gillar:
Hundar i sängen
Äta i soffan
Ha stängd dörr till badrummet när jag duschar
Grusfria golv
Nytvättade kläder

Jag ogillar skarpt:
Grus i sängen
Smulor och chokladfläckar i soffan
Immig badrumsspegel
Dammsugarljud
Tvättstuga



Och för dej som behöver tips på ordspråk till julklappsbonaden:



Hahahahahakram D.

RSS 2.0