Denna dagen - ett liv

Helt ärligt: Hur "vacker" är en gravid kvinna??? Hon ser helt grotesk ut, helt opropotionerlig, fet, orörlig och allmänt oattraktiv. MEN! Så finns gravida Cassandra. En av mina klassisar. Hon är så himla fin. Alltså verkligen FINT gravid. Vackert. Proportionerlig och helt ljuvligt änglalik. Jag fick känna på hennes underbara tjocka mage. Där innanför finns ett liv, en annan människa. Fantastiskt. Kände igen känslan av att smeka på den hårda spända huden genom tröjan. Härligt! Jag kunde inte låta bli, det var så inbjudande. (Självklart frågade jag innan, om det nu är nån som undrar...) Alla dessa kalvar, lamm och ällingar som dyker upp längs med vägen när jag kör till skolan.....jag blir helt rörd. Nya liv. Allt föds som på nytt så här på våren. Allt vaknar. Och snart föds en liten Vilde. Underbart!!!

Dagens medvind:
Faktiskt ganska intressant förmiddag i skolan. Svåra begrepp att förstå men jag tror 25-öringen kommer att trilla snart.
Jobbade i em. Goa kunder.
Lyckades vända en grinig veterinär genom att slå knut på mig själv och fixa fram det han ville ha. Go känsla.
När jag kom hem hade sonen lagat mat, tömt diskmaskinen, plockat undan på rummet, diskat upp efter matlagningen och varit ute med hundarna. Goa pojk!!!

Dagens motvind:
Hann inte äta lunch, satt i bilkö vid vägarbete istället.
Ont från skulderbladen ner i baksidan av låret. Ischias?
Sonen hade glömt spara mat till mej. Fick värma en låda frikadellsoppa, men den va ganska god.
Har suttit o slagit på medicinska termer i stället för att läsa om kulturen som redskap i lärandet. 

Vindstilla:
Borde köra och lämna tillbaka ett par skor som inte passade. Men orkar inte ikväll. Hoppas jag orkar i morgonbitti. 
Fick ett mail ifrån en hyresvärd som har en ledig lägenhet. Ett verkligen fint område med tvättmaskin inne i lägenheten. Tyyypiskt. Men, det går nya tåg hela tiden. Och jag ska flytta ihop med nån så småningom så var jag än hamnar nu så kommer jag att få flytta igen. Så det får kvitta för nu.
Funderar på att springa Blodomloppet den 24 maj. Hinner jag komma upp till milen på vettig tid tills dess???
Det tog 34 min igår att springa 5,5 km. Visserligen med hundar som stannar o kissar o bajsar o luktar några gånger, men ändå. Vill ju fixa under timmen i af om det ska kännas lönt.



Våren har vaknat!

Vårkram D.  

Vitsippemattor

Dagens medvind:
Sprang 5 km. Yes!
Slumrade i hammocken ett par timmar på eftermiddagen.
Lyssnat på gamla bortglömda skivor.
Steg upp tidigt och städade, så slapp jag nu ikväll när jag är trött.

Dagens motvind:
Slarvat med maten. Är så duktig på morgonen och förmiddagen och sen bara havererar alla goda föresatser.
Försöker läsa världens tråkigaste bok. Den är verkligen döden.
Känner bara för att gråta idag. Vill explodera. Men det blev bättre efter springerundan.

Vindstilla:
Fick 2 deluppgifter till denna kursen. Del 1 förstår jag så mycket som att jag ska intervjua en gammal person. Om vad är lite mer oklart. I del 2 förstår jag när det ska lämnas in. Herregud! Och hon är proffesor i pedagogik. Hon lyckas inte så bra...

Lärandekram D.

blä

går inte blogga från telefonen. trist.

Vårkänslor

Dagens medvind:
Tillbaka i skolan. Härligt att se alla igen.
Älskar att kunna ta ut datorn och läsa utomhus. Låg i solen i 2,5 timme och läste.
Hittade en av böckerna jag behövde på bibblan! Tjoho!
Åt bacon, squash, tomater och pasta. Det va himla gott!

Dagens motvind:
Tråkig föreläsare.Språk...ok, det är kanske viktigt...men...suck känns det som ändå.
Fick ont i huvudet i em. Har ont i huvudet ganska ofta nuförtiden. Jobbigt, vet inte var det kommer från. Kan ju va glasögonen. Som aldrig sitter på när de borde.
Skärmen blev brännhet i solen, kanske inte så bra för den stackars datorn?
Läser om Idrotten som integrationsarena och blir mest irri hela tiden. Tror inte på att det Petersson beskriver är sant. Hans undersökningar är för gamla. De stämmer inte längre, så varför ska vi läsa om dem? Var tvungen att ringa en insider för att få lite bekräftelse på mina misstankar.

Vindstilla:
Kunde inte låta bli att köpa Anthon Bergs mandelägg för halva priset i dag. Skulle hem och laga mat men jag skulle bara ta några stycken i bilen på vägen hem. Precis när jag svängde in på uppfarten va påsen tom. Måste va fel på påsen, den kan ju inte ta slut så fort. Tur jag köpte två. Hoppas den andra varar längre.

Några fina ord till någon jag längtar efter:

Lägg din hand i min,
så är vi starka tillsammans,
så är vi svaga tillsammans,
så är vi tillsammans.

Kärlekskramar D.

2 bokstäver

Vill hamna. Hamna mjukt, hamna tryggt, hamna i tvåsamhet, hamna,,,,ja, varsomhelst.
Vill inte lämna. Inte lämna så det blir tårar, inte lämna kärlek, inte lämna det vackra, inte lämna...nåt.

Medvind:
Påtat i jord. Gjorde ett halvhjärtat försök att rensa ogräs. Härligt med jord under naglarna.
Solat och slappat. Har nog fått lite färg idag.
Tvättat 4 maskiner som torkat ute.
Loppan har varit ute hela dagen.
Köpte blommor som jag planterat i amplar och hängt på altanen. Gillar egentligen inte gula blommor men lite glad blir man av dem.

Motvind:
Att lämna storsonen. Grät som ett barn i bilen hem. Han är så stor. Har jag gjort tillräckligt för honom? Vet han att han är älskad? Har han fått tillräckligt med kärlek och trygghet med sig genom livet? Inte så mycket som han borde. Jag har ju inte varit där. Och det känns för jävligt. Men jag har gjort det jag trodde va bra just då. Hade jag fått göra om hade jag kanske gjort annorlunda. Men det får man inte.

Vindstilla:
Var på kyrkogården hos mormor. Morfar ligger också där. Han dog när jag va sex, kommer inte i håg så mycket av honom. Men mormor minns jag. Vi satte dit en kruka med blommor, sen gick vi en runda och tittade. Mammas farmor ligger också där. När man går på en kyrkogård bland alla döingar är det som att man värnar livet lite extra. I tre vaser på andra gravar stod blommor som börjat sloka i värmen av vattenbrist. Jag kunde inte låta bli att ge dem en skvätt. I en grav låg en pojke som levt en enda dag. Vad är meningen med det? Men det spelar kanske ingen roll? En dag eller hundra år. Det är ändå ett liv. Och allas våra liv är olika.

När jag kom hem klippte jag gräset som mest bestod av jord. Längesen jag va så skitig. En del duschar är skönare än andra.

I morgon börjar allvaret igen. Har verkligen tillåtit mig att va ledig från läsandet ett par dagar. Får ju betala för det, men det kommer säkert regniga dagar som är bättre lämpade för att sitta med näsan i en bok än dessa fantastiska påskdagar vi haft. Snart ska Loppan åka till sin pappa och sen ska jag gå en runda i skogen med hundarna. Det luktar gudomligt där nu på kvällen.

Tacksamma livskramar Lady Di.



Det finns alltid ett ljus i slutet av tunneln.Man ska bara orka ta sig dit.
 

I do I do I do I do I do

Dagens medvind:
Sol.
Frukost på trappan.
Slappestund i solen.
Vitsippor.
Glada lekande barn, nästan hela dagen.
Kännt mig ganska uppåt.
Många fikagäster.

Dagens motvind:
Kommer sakna en trappa att äta frukost på.
Kommer sakna en trädgård att sola i.
Kommer att sakna....allt.
Systern som tappade tårtan i golvet...
Loppan som somnat i min säng. Det betyder att jag får en dålig nattsömn. Hon far runt och sparkas.

Vindstilla:
Sprang 3,5 km. Tungt. Kilona känns, dags för åtgärd så det inte blir för många.
Träffade en gammal, alltså jättegammal, man i skogen. Han gick med stavar och stannade och pratade en stund. Han berättade om vädret för längesedan. Undrar om det verkligen va så som han sa eller om det är en efterkonstruktion för att han gärna vill att vädret ska ha ändrat sig jättemycket. Men han var väldigt glad och trevlig och jag blev på gott humör av honom.

Hundarna är supertrötta. Den store efter ett dygn på skåneleden med husse och den lille efter en tur till Johannas farmor och farfar. Hoppas jag får ut dem på en kisserunda till så kan vi sova länge i morgonbitti.

Jag är sugen på att gå på bröllop. Ska kolla nästa helg om någon gifter sig nånstans och gå dit. Men man brukar kanske inte gifta sig på Valborg? Jag har varit på fler begravningar än bröllop, dags att jämna ut. Annars får väl jag gifta mig så jag kan gå på mitt eget bröllop. Fast det är bra om skilsmässan gått igenom innan så det inte blir nåt tjafs med myndigheterna. Fast det va ju det här med en villig man också...det är ju en fördel om jag slipper tvinga honom. Får nog fundera en stund till....

Giftkramar D. 

Gnälla lite

Igår va ingen bra dag. Den började med att jag vaknade. Illa nog. Ibland vill jag inte det. Skulle varit på konstrunda i Kölleröd. Men jag orkade verkligen inte va med nån och ännu mindre prata med nån och vara trevlig dessutom....nä...glöm det. Men det blev bättre efter lite meditation och en ordentlig Att göra-lista. Sen fick jag lite styr på det. Studsmattan kom upp och solen sken och vi grillade och åt godis och kollade film och spelade kubb. Och åt godis. Och åt godis. Och åt godis....Osså åt vi lite godis....


Dagens medvind:
Va i Den stora staden med sonen, dottern, bästa Johanna hennes bästa bror och helt underbara pappa. Shoppade kläder till sonen, rollerblades och skor till lilla Loppan och jeans till mig själv. Va inte mycke till smakråd, är inte så bra på sånt. Men Johanna fick med sig en snygg hög kläder hem i af..;)
Träffade systrami med familj. Lillpojken ville sitta i mitt knä i 1,5 sek. Ok efter mutor, men ändå. God mat bjöd morsan på också. 

Dagens motvind:
Blev så påverkad av alkohol i kväll så jag får vänta med att lägga mig tills det slutat snurra. Längesen....men lite härligt...hehehe. Önskar bara bättre sällskap i sängen. Hade varit skönt med en famn at krypa in i. Lille hunden är så hårig...
Hade tänkt springa en runda men det blir väl fler tillfälle.

Vindstilla:
Måste nog sova nu. Tror det blir en ny dag i morgon.
Om det bara ville sluta snurra så....Vem lurade i mig så här mkt dricka..??!!

Mojitokram D.

Snabbis

Medvind:
Jobbat med favvisarna. Chefen bjöd på sillatårta. Mumsfillibabba. Det blev en bit över som jag tog med hem. Blir till frukost i morgon :)
En kund som urglad utbrister: Åhhhh, va roligt att se dig igen, jag har längtat så efter dej!!! Det värmer hela hjärtat.
Loppan och jag läste om kameleonter nu ikväll, läskiga djur, hu.

Motvind:
Lönesamtal...önskar jag va en man ibland... 
En annan kund som jag skulle vilja ta med ut i bilen och köra rakt till psykakuten med. Stackars arma människa. 20 år och redan ångest över livet. Hoppas att han lyssnade lite på mina kloka ord och fortfarande finns i livet. Baksidan med mitt jobb. Gränsdragning och att jag får ta det vården skulle tagit och har kompetens och möjlighet till. En del kunder tär på energin och liksom sätter sig i huvet. Men jag har gjort vad jag kunnat; varit medmänniska. Hoppas det räcker. Fick sån lust att krama honom och nu ångrar jag att jag inte gjorde det. Kanske var det bara det som han behövde mest av allt...?

Vindstilla:
Shit vad trött jag är och ont i benen och fötterna och ryggen och huvudet. Vänta.....ska känna efter om det är nån mer stans....jo, lite i höften också. Långa dagar sliter på en stackars åldrande kropp....

Kvastkram häxan D. 

När vingarna bär

Dagens medvind:
Hittade två böcker på bibblan! Kors i taket!
Legat i hammocken hela eftermiddagen och läst. Slött och härligt.
Grillade i kväll, satt på altanen. Gott blev det.

Dagens motvind:
har ätit alldeles för mycket skräp och inte gjort ett jota.

Vindstilla:
Det börjar kännas hanterbart att flytta. Kanske till och med börjar se fram emot det. Nytt och spännande. Inte bara nödvändigt ont.
Sa att hundarna inte ska få sova i sängen mer.....glöm det. De har fått på sig fästingmedel nu och lär inte få några själva. Däremot kan de ju släppa av en o annan i sängen hos mej. Men den risken tar jag. Det är mysigt när den lille kryper tätt intill och jag känner hans lilla varma kropp.

Läggdagskram D.

Pallar inte påsken

Solen skiner idag också!
Även på insidan. Snälla värmande uppmuntrande ord från medmänniskor är verkligen guld värda. TACK!
Jag letar efter det stora tålamodet. Ska till biblioteket och leta studentlitteratur. Jag kan inte fatta hur kommunen tänker....Ett stort lärcentrum och inköpsstopp på biblioteket....Sen när slutade studenter att läsa böcker???? Ggggrrr. Lugn och fin..

Funderar på att leta fjädrar och kycklingar på vinden idag.Missar en skoldag till. Loppans näsa är stopp även om hon verkar piggare i dag och har sovit hela natten. Vi får se. Vill ju ut i solen o njuta också. Gick med hundarna i morse och har utsikt över ett gammalt militärområde och det är underbart vackert. Längtade ut dit idag och orkar Loppan går vi nog en tur där i eftermiddag. Eller bara gottar oss på gräsmattan och läser om jag får tag på nån av böckerna. Dagen känns ostrukturerad. Men, vem bryr sig?

Bokkram D.

Känn efter, lyssna inåt och tänk framåt

Plockat årets första fästing....så nu börjar eländet. Ska man vaccinera sig lr inte? Och nu är det slutsovit i sängen för hundarna. Tog två som kröp på golvet också efter skogsturen.

Dagens medvind:
Hann med nästan allt jag ville idag fast i en annan ordning.
Solen har skinit på mej så jag är alldeles röd!
Jag sprang 5 km i bara t-shirt och shorts och det är så härligt med alla vitsippor.
Slapp köra till tandläkaren med sonen. Pappsen gjorde det, han skulle ändå dit.

Dagens motvind:
Stod och sopade trottoaren och plötsligt kom det stora vemodet. Vem ska sopa här nästa år? Var ska jag sopa nästa år? Jag skulle ju bo här i evigheters evighet och bli 150 år efter att ha gått och sprungit i backarna alla år. Meeeeen icke. Funderar på att sluta planera, drömma och hoppas. Ingen idé ändå ju.

Vindstilla:
Fast det är ju bättre det blev så här än att leva i ett halvdåligt/bra förhållande och kanske bli en riktig bitterfitta senare i livet. Detta kan ju bära gott med sig också. Jag har faktiskt redan fått en liten försmak på det. Och det va inte rälit.
Nu ska jag göra fruktsallad till min lilla sjuka ängel. Vem vet; jag kanske själv smakar på den också, det blir ju glass och maränger till. Efter det blir det trum-konsert. Vad det är vet jag inte riktigt men jag har fått en billjett...Hon kan hitta på så mycket.
Letade lägenhet i morse men det verkar som det ändå är ett bra alternativ jag hittat. Jag skickar kontraktet i morgon.

Kramar från dunderDiana.



Full av idéer men tom på energi

Lilla Loppan är sjuk. Hosta, snorig och lite allmänt risig. Så hela dagen ställdes på ända. Men jag försöker se det positivt och va flexibel och ändra mina planer.

Morgonens medvind:
Solen "vräker ner", härligt! Skönt att slippa sitta inne i skolan hela dagen.
A-fil med björnbärssmak till frukost är riktigt gott!!
Sov till kvart över åtta....skönt.
Kan svassa runt i morgonrocken en stund till, ingen bryr sej.
Kan själv köra in sonen till tandläkaren idag, så slipper pappa. (vet inte varför det känns bättre att klara sig själv???)

Motvind:
Jag missar introduktionen på nya kursen. Den är jätteviktig. Men ska förhoppningsvis få lite info av mina goa klassisar istället. Hatar verkligen det här med litteraturen. Vad ska man egentligen skaffa? Vad är viktigast?
Har haft en orolig natt till med ett fasligt letande efter nässprej och snytepapper. När jag äntligen trodde det va lugnt och lyckats somna om så va det mardrömmar som hemsökte oss båda två. Sen av någon konstig anledning hade jag både snorigt barn och hundar i en enda röra i sängen och svårt att somna igen.

Vindstilla:
Programmet för idag tänker jag ska se ut så här: Tvätta mattorna, en är redan i maskinen. Klä på mig. Gå en runda med hundarna. Sen sopar jag trottoaren och plattorna, behöver lite överkroppsträning. Njuta i solen och äta lunch samtidigt som jag läser några sidor om hur ordet invandrare kom till. Sen planerar jag kvällsmaten och njuter en stund till med lite kaffe och sen är det dags att köra till tandläkaren. När jag kommer hem torkar jag golven som uppvärmning och sen springer jag en 5 km runda. En lång varm dusch på det, lite kvällsmat och sen tror jag det är kväll. Kanske hinner jag en runda på bibblan också om jag får reda på vilka böcker jag behöver.
Fast jag glömde visst bort att jag har en snorig och lite halvgnällig sexåring att krama, mata med glass och ta hand om lite extra....

Ambitiösa kramar D.

Inte ens under samma täcke

Sov ganska länge i morse efter en orolig natt. Mår illa på morgonen ganska ofta och känner mig lite ur form .Försöker minska på dosen igen, nu känner jag mig lite mer stabil mentalt, men lite svajig, vill slippa från de värsta biverkningarna. Har iaf inte gråtit på hela helgen och det är kanske ett bra tecken.   

Medvind:
Åt en bastant frukost och körde sedan söderut. Läste lite i bilen. Gick ganska fort ändå, annars avskyr jag verkligen att åka långt.
Åt middag hos mamma o pappa fast de inte var hemma :) Tack!
Fd mannen hade slitit ordentligt i trädgården hela helgen, jättefint. 
Att jag ska lägga mig nu. Är trött.
Slipper lyssna på snark i natt.

Motvind:
Ny kurs i morgon och jag har inte skaffat litteratur än.
Kommer att kännas tomt att sova ensam.
Har väldigt ont i kroppen efter så mycket stillasittande.
Känns ont i höften igen, det kommer alltid när jag höjt dosen....undrar varför...

Vindstilla:
Vill få tid att springa i morgon. Vill komma i gång ordentligt nu.
Har hittat ett par ställe i min rapport som inte överensstämmer med det vi hörde igår. Ska bli intressant att se om min handledare märker något.
Funderar på hur jag ska möblera lägenheten. Har inte skickat in kontraktet än. Men är 99 säker att jag tar den, ska kolla en runda till i morgon bara för säkerhetsskull så jag inte missar nåt som kan va ännu mer intressant.

Kram, ja, en helt vanlig kram, D.



Zinkendamms hotel.

Sörpla rödtjut till sängs

Medvind:
Att ligga i sängen, dricka vin, kolla på TV och surfa är rätt lyxigt.

Motvind:
Man måste resa sig för att gå in på toa för att borsta tänderna.

Vindstilla:
Imorgon ringer ingen klocka. Soooooova.

Lyxiga kramar D. 

RFSU, 6 unga Internet

Satt i en bil många timmar igår, hatar åka långt och inte fick jag köra heller. Fast jag tryckte på en inbillad broms många gånger. Det här med bilkörning ska vi, jag och chauffören, nog inte diskutera så mycket om vi vill fortsätta vara vänner. Det va svinkallt när vi stannade och skulle ha en mysig fika på mackor och kaffe. Vi kom fram iaf och gick en promenad i Den stora staden. En irish coffe slank ner och värmde gott. hotellet/vandrarhemmet är ett himla litet trevligt ställe. 

Dagens medvind:
Hotellf rukost!!! Gott! Och man slipper disken.
Åklagaren tyckte som jag. Har suttit på RFSU:s tema dag om Unga, sex och Internet hela långa dagen. En otroligt inressant och lärorik dag. Väckte verkligen många frågor och funderingar. synd jag inte kan använda det i rapporten som skulle lämnas i går, men jag tror jag skriver ner något och kompletterar.
När vi kom tillbaka till hotellet satt vi på ueserveringen i värmande sol med en kall öl. Livet är underbart ibland.

Dagens motvind:
Det är jobbigt att sitta en hel lång dag, man får ont i hela kroppen.
det har varit sol hela dagen och jag har suttit inne! Synd och skam!

Vindstilla:
Väntar just nu på en god middag ikväll, tror det blir lax....
Den här helgen är mysig och avslappnande och det behöver jag verkligen. Dessutom har vi en ganska liten dubbelsäng och det är skönt att känna närhet och värme.
Nu ska vi gå och äta och dricka gott.

Puss o kram Lady Di. (Ibland känner jag mig mer som en prinsessa än annars, och idag är en sån dag) ;-)

Sitta stilla ger ballongmage

Dagens medvind:
Sprang faktiskt 5 km!!! Vitsippor och fågelsång! Härligt va det.
Var på UV-samtal med lilla Loppan. Hon är oslagbar, kan allt och lite till. Lilla snorunge till att va duktig.
Har faktiskt fått skrivit mycket mer än vad jag trodde i morse.
Har fantastiska klasskompisar som peppar och ropar heja när det kör ihop sig. Skulle va synd att hoppa av en sån fin klass.

Dagens motvind:
Ont i rumpan av allt sittande idag.
Halsbränna av glassen som slank ner nyss.
Ont i nacken fortfarande, det knastrar och knakar i den som bara den.
Har inte packat till i morgon, vet inte ens vad jag ska ha med mig eller vilket väder det blir....eller hur dags vi ska åka. Får ju alltid lite reseångest och tänker att jag skiter i att åka nånstans, det är skönare att va hemma. Men sen när man väl är iväg så är det ju jättehärligt. Och extra härligt med extra trevligt sällskap.

Vindstilla:
Ringde om praktikplats på SFI i Hässleholm. De visste ingenting. Knasigt. Snopet, va gör jag nu?
Idag när vi gick förbi bäcken och ett hav av vitsippor sa Loppan: När man tittar på det så känns det som man bara vill slänga sig rakt ner i alla blommorna. Och precis så är det faktiskt. Fast som vuxen är man så tråkig och vet att det kan gömma sig hundbajs och andra läskiga saker där under så man gör inte det.

Systrami och hennes familj kommer ner till påsk och det ska bli himla roligt attt träffa dem.

Kom på att sen i lägenheten finns ingen dörr o bara släppa ut hundarna för att morgonkissa. Det innebär att jag måste klä på mig och gå ut varje morgon. För jag vågar väl inte gå ut i morgonrocken mitt i byn. då kanske sösdalaborna sätter kaffet i vrångstrupen och kolar på fläcken. 

Rapportkram D.



Där uppe är min mamma och pappa.

Håll på bromsen, ta det lugnt och lär känna

Dagens medvind:
Hade ett mysigt samtal med en mycket god vän nu på morgonen. Han lyfter verkligen mej ibland, som att han sänder ut positiv energi som går rakt in i hjärtat. Han veeeet ju så mycket. Både om mig och allt som händer och hur saker och ting hör ihop. Han är som en stjärna som leder rätt när stigen delar sig.  
Har tagit på mig träningskläder, har ambitionen att jobba lite på tentan och sedan springa en 5 km - runda.

Dagens motvind:
Vägde mig. Ojojoj. Inge bra. Här får springas!!! Snart dags för sommarkläder och om de jag hade i fjor ska gå på så är det några kilo som måste bort.

Vindstilla:
Affärerna är fulla med vår och sommarkläder i min storlek, det är ju bara att byta ut garderoben. Men då står kanske springskorna och blir gamla och det vore ju synd. Hundarna behöver också springa så de inte blir feta nu efter kastrationen. Och det är ju billigare att springa än att köpa nya kläder. Djupa tankar. Finns på stora bilar.

Skrivskrivskrivdärduskakram D. the greatest writer ever.???

Seriösa yrkeskategorier sökes

Nej, jag är inte död. Jag har bara inte haft tid. Eller, tid finns ju, men har gjort annat än skriva här... Igår jobbade jag hela långa dagen. Med favvisarna. Vi har så roligt och gör så sjuka grejor. Tur inte våra kunder ser oss ibland. Då hade trovärdigheten verkligen fallit som en fura i Gudrun... Men inför kunderna rätar man på ryggen och plockar fram den myndiga förtroendeingivande stämman och den förstående blicken. Man nickar lite och lyssnar och ser lite allvarlig ut. När kundmötet är över ligger inte gapskratt och trams långt borta. Förstoppningsrådgivning som avslutas med ett tröstande: "Hoppas det löser sig för dej...." Det är det som gör att vi kan va seriösa när det behövs. Men det är seriöst att se humorn som en viktig ingrediens i arbetet. I går hade vi en liten låda som vi la en lapp i med mer eller mindre snälla ord på. Sen gav vi den till varandra i förbifarten. Låter inte så kul när jag skriver det här men bakom hyllorna: tårarna rann emellanåt...

Dagens medvind:
Tittade på lägenheten i morse och den är helt ok. Kontraktet skickas i veckan. Jag har nånstans att bo!!!
Jag har hunnit skriva över 2 sidor på tentan.
Fick VG på mina andra inlämningar denna kursen och det gjorde inte ont. Skriver jag bra på tentan så får jag VG på hela kursen. En riktigt bra överraskning i så fall.
Plockade varor på jobbet idag, det va längesen  och roligt att få göra nåt annat. 
Gick 5 km i skogen med hundarna i kväll och det är underbart med alla lukter.

Dagens motvind:
Kvällskursen blev inställd pga sjukdom. Trist....vi som skulle kollat erotisk film. Filtar o popcorn...eller oxå inte..
Sonens tandställning har släppt på vissa ställe och han har ont så han missade ännu en dag i skolan.
Lille hunden har börjat kissa inne. Hänt flera gånger nu,,,,,hm...
Saknar den lilla loppan, känns som jag glömt nåt hela tiden.

Vindstilla:
Skriver o läser o skriver o läser lite till. Känns som en omöjlig uppgift att få ihop 4 sidor till innan fredag. Plus att referenserna ska petas till. men på nåt jkla sätt ska det gå. Stockholm i helgen jööööö.

Nattikram D.
 

Hyreskåk eller flerfamiljshus

Medvind:
Kom ut på en riktigt snabb springerunda. Båda hundarna var med och de tyckte om det. Det luktade underbart fuktig kvällsdoft.
Loppan va här en stund i eftermiddags och det är härligt när hon är glad och pigg. Det var cyklar och gatkritor och sparkcykel och koja och tröjor som åkte av i solen. 

Motvind:
Fick en elräkning som inte va så rolig. Så det va väl de skattepengarna då då, suck.
Ett stort vemod kom över mig och på nåt sätt motiverade jag mig att springa. Jag sprang så fort att jag fick blodsmak i munnen. Men det behövdes, ventilen behövde pysas lite. Jag kommer sakna skogen och grannarna och trädgården och hallonen och gatan och...ja, allt tror jag. Det okända nya skrämmer. 

Vindstilla:
Berättade för sonen om lägenheten och han var överraskande positiv. Skönt, verkligen jätteskönt. Intalar mig själv att det kommer bli bra. 
Är hungrig, har inte ätit kvällsmat, men funderar på att gå och lägga mig istället. Jag behöver sova. Huvudvärken är bättre efter löpturen men inte helt borta. Blir nog inte skrivet mer ikväll ändå. I morgon jobb.

Lägenhetskram D.



  

Glödande tangenter

Dagens medvind:
Gick en morgonpromenad på 3 km. Det va helt underbart. Öronbedövande tjatter från fåglarna och snabbt insåg jag att ulltröjan va fullständigt överflödig. Den kommer att förpassas till byrån och plockas fram i oktober nån gång igen. Det är en speciell lukt som är fantastiskt uppfriskande i skogen.
Kommit igång att skriva, det går långsamt men jag börjar få form på det inne i huvet. Det ska bara ner på tangenterna också...
Tog några bilder i skogen med nya kameran och det funkade bra.

Dagens motvind:
Började dagen med att försova mig. Känns inte bra. Hade glömt ställa klockan.
Bilderna jag tog i går med nya kameran är borta. Hade inte formaterat minneskortet då...
Sonen har inte hört av sig efter skolan, han ville grilla i kväll men det kan han fetglömma.
Haft spränghuvudvärk hela dagen. Paracetamol hjälpte inte och nåt annat tänker jag inte reta upp magen med när jag äntligen fått lite rätt på den igen...

Vindstilla:
Har fått tag på en lägenhet. Ska kolla på onsdag och den blir ledig 1 juli. Men det känns som jag tar den. Finns inte så många alternativ.Hyresvärden verkar ok, han erbjöd mig en etta så länge om det va bråttom. Men jag tror jag kan vänta till 1 juli. 
Fick min deklaration idag. Och , ja, jag längtar till den utbetalningen kommer!!!
Bokade hotel till helgens Stockholmsresa. Hoppas det är lika fint som det ser ut.

Du kan aldrig göra en vänlig handling för tidigt för du vet inte hur snart det kan vara för sent.

Kloka kramar D.

 

Solen värmer en frusen själ

Dagens medvind:
Vaknade utvilad efter nära 9 timmars sömn. Sköööönt.
Åt frukost länge.
Plockade färdigt hunden, nu är han jättefin och slät och hälften så stor. :) Solen sken hela dagen och jag stod i bara linne så nu har jag solbränna på ryggen och på vaderna.
Skogen är full av vitsippor. Härligt!
Det bästa idag va en stor bukett tulpaner. Tack snälla!
Hann med att springa en liten liten runda ikväll.

Dagens motvind:
Har inte skrivit på mitt arbete.
Har fortfarande ont i nacken och ner i ryggen...
Ätit kakor och choklad.

Vindstilla:
Har haft en härligt slapp söndag.
Skulle satt in en bild på blommorna men kameran ville inte som jag så det får vänta. Tekniken är dötrist.

Fotokram Diana

Bakplåtspapper och diskborstar köpte jag inte

Dagens medvind:
Ullared.
Loppan var som en ängel hela dagen och sönerna sköter sig själva.
Jag hittade undisar som va ganska bra. 2 BH och 4 trosor och en tunika blev mina.
Loppan har verkligen shoppat och hon tycker det är kul!
Jag köpte en present till mig själv, en lten nätt kamera att stoppa i fickan var man än ska....En stor fin systemkamera är intefel men den är lite besvärligare att ha med sig.
Hade underbart trevligt sällskap hela dagen.

Motvind:
Sonen kunde ansträngt sig lite mer för att hitta kläder i Ullared.

Vindstilla:
Klockan är snart tio och jag ska lägga mig. NU!

Shoppingkramar D. 

Kräftor i april

En del dagar går det mesta fel. Idag är en sån dag.

Medvind:
Har trevligt sällskap i kväll.
Gick en slinga med grannen, hon är bra att prata med.
Storsonen kom idag. Tänkmin lille pojk som snart är myndig....hm...
Loppan var hos skolläkaren och allt är som det ska.

Motvind:
Gjorde en katasrofalt dålig presentation i dag. Igår va jag så himla säker på vad jag skulle prata om men idag blev det bara osammanhängande svammel.
Plåten på taket blåste av igen.
Ingen löpträning i dag heller....suck

Vindstilla:
Kollade på en lägenhet. Fräsch. Men....jag vet inte.

Klokram D.


I morgon är det fredag

Tog ingen em-lur.

Medvind:
Pappa kom hit med en bit kålpudding från mamma. Herregud, tror hon vi svälter?? Men det är himla gulligt av henne. Den va jättegod. Loppan åt som en häst.
Sonen fick plötsligt för sig att byta däck på min bil. Inte mej emot.
Tog ett tag med hunden, nu har jag tre ben, magen och halva rumpan kvar. Att plocka på hunden alltså. Så ingen tror han bitit av resten på mig...Han ser om möjligt ännu värre ut nu. Men ändå lite närmare klar.

Motvind:
Idag har allt kännts tungt. Jag missade till och med en barnfråga på Kolmårdenspelet. Tufft. Loppan är tvärsäker..
Blåst blåst blåst....
Tvättade däcken utan handskar och kommer att få betala med självsprickor...

Vindstilla:
Började lägga in och sortera foto men sonen har varit o tagit sådär 800 st varav 650 ska raderas.....orkar inte i kväll men jag ska lägga upp lite bilder här sen.
NU är det läggdags.


Nattikram D.

Jag ska köpa vingar

Dagens medvind:
Har långt om länge kommit igång lite med att skriva på skolarbetet. Men det går långsamt.
Har tänt en brasa och det är varmt och gott här.
Har ringt hyresvärdar på morgonen och det finns några lägenheter lediga.
Har varit skönt att vara ensam i dag.

Dagens motvind:
Missade en sovmorgon pga ett missförstånd. Får väl sova i graven. Kan ju också prova att gå och lägga mig i tid i kväll.
Lägenheterna som jag vet är lediga nu ligger inte så bra i stan...
Har fortfarande inte sprungit, det blåser storm ute, klass två varning.
Skulle behöva plocka hunden färdig men det blåser för mycket.
Kom på att toastolen måste fixas....suck, den står ju och rinner om inte vattnet är avstängt..

Vindstilla:
Om ett par veckor är jag ganska rik, tror jag. På pengar iaf... Var hos juristen i morse. Hon är rakt på sak. Men jag och mannen är ganska överens och det känns jätteskönt. Jo, vi är faktiskt gifta till den 11 juli. Märkligt att ha levt länge så nära men ändå är vi så långt ifrån varandra. Som främlingar fast ändå inte. Jag är inte så arg och ledsen längre, tänker istället på allt åren tillsammans ändå har gett. Han har fått mig att göra en del crazy saker som gett positiva effekter i slutänden. Jag kan ge honom bra referenser om det är någon som skulle va intresserad. Han lagar fantastisk god mat som jag saknar. 
Sitter och funderar på om jag ska ta en liten middagslur och sen sitta uppe i kväll istället???

Kaminkram D.

Liten lanthund i stan

Medvind:
Snabba ryck med skolarbeteti förmiddags. perfekt.
Åt en gottego passionsfruktsbakelse. Mums.

Motvind:
Det är tråkigt att köra långt.

Vindstilla:
Skönt att softa i någon annas soffa och inte ha tillgång till skolarbetet....

Snabbiskram D.

Daggmaskar och sniglar


Daggmaskarna har morgonmöte på cykelbanan i dag. Knökafullt överallt och det känns lite läbbigt att gå där. Man kan ju inte undvika att trampa på några av dem... Och har ni tänkt på att ingen är den andra lik? De är individer, precis som vi människor. Det finns fler likheter: maskar slingrar sig, det försöker en del människor också göra. Maskar har väldigt liten hjärna, det har en del människor också. Och om det är så att maskar inte har nån hjärna alls så finns det människor som inte heller har nån alls... 

Morgonens medvind:
Sonen kom ur sängen ganska lätt och fick i sig frukost.
Har gott om tid nu på morgonen innan jag ska va i skolan. Hinner sitta här en stund och kolla schema och mail och lite sånt :)
Förkylningen och nackspärren är bättre idag.

Morgonens motvind:
Blir ingen springerunda, är för hostig för det.
Dagen efter skolan blir stressig idag, vet inte riktigt hur jag ska få ihop den. Problemet är att jag inte vet hur lång tid skolan tar idag. 
Loppan höll på att skrämma livet av mig i morse, hade glömt att hon sov i min säng och fattade inte att det va hon som rörde sig...läskigt.
Lille hunden va ute i trädgården och grävde upp ett mycket jordigt och mindre trevligt ben som han lyckades smyga med in. Dammsugningen från i går är helt omärklig. Öööörk... (och honom pussas jag med ibland)
Försökte laga toastolen som står och rinner igen...men jag ska inte bli vvs:are i mitt nästa liv...suck. Jag längtar efter en vaktmästare som man bara ringer...nu är vattnet avstängt iaf...

Vindstilla:
Igår tändes ett litet litet hopp långt långt djupt där inne. Jag tror det finns en framtid. Fortsättning följer...
Idag ska jag träffa bästa Johanna och hennes pappa. Tror att jag ska ta med lille hunden till henne så hon har lite sällskap medan vi är på kvällskursen. Får se om jag hinner hemom innan det är dags att susa söderut.

Morgonkram Lady Di.


Älskade älskade ungar

En vitsippa!! Jag såg en vitsippa och det betyder vår.

Loppan tappade sin andra framtand i går. Ändå kunde hon vissla i morse när vi gick till skolan. Alla kläder är för små, liten blir stor. Hon hade klippt luggen själv och förstod inte vad jag menade när jag frågade om jag skulle hjälpa henne att jämna till den lite. Hon skulle följa med en kompis hem efter skolan i dag och jag stod och såg en lång stund efter henne. Iväg på sin rosa sparkcykel, keps, diadem, rutig jacka, gummistövlar, håret fladdrande, tandlös och knallblåa vantar....Igår hjälpte hon självmant till att röja middagsbordet så jag kunde komma ut till henne snabbare. Världsvan och självsäker som bara en sexåring kan va. Utom i morse när hon inte ens kunde ta på strumporna själv och krokodiltårarna sprutade.

Medvind:
Har börjat på arbetet och läst igenom en ny rapport som kom idag.
Anmälde mig och en vän till en temadag kring Unga sex och internet som går i Stockholm, ska bli kul att komma iväg en liten sväng.
Vi gjorde egen pizza ikväll och det är en väldig variation på påläggen. Men pizza är inte speciellt gott, inte ens de man gör själv... Men det är lite kul ändå att greja med det och bestämma tillsammans hur man delar upp det.

Motvind:
Nackspärr, hosta och allmänt risig.
Lägenheten är körd, ringde i morse. Skit också. Får hoppas på visningen på fredag i stället och kom precis på att det blir en körig fredag. Men det ska väl gå....
Vill springa, ska försöka komma iväg i morgonbitti innan skolan.

Vindstilla:
Funderar på att det känns som de beslut jag tar nu är för resten av livet. Känns som livet håller på att ta slut. men såååå gammal är jag ju inte, men ändå. Är så rädd att allt blir fel. Vet inte vad jag vill. Mer än att landa mjukt, mjukt och varmt. När marken gungar runt jobb skola bostad och allt vill jag ha en livlina att hålla i. Har jag bara det så kan det andra gunga bäst det vill.
Storsonen ringde om att han vill köpa bil, vill ha mitt godkännande för att ta ut pengar från banken. Hm. Men vaddå, om 3 mån är han myndig och kan göra som han vill så varför börja krångla? Klart han får ta ut pengar om han hittat en bra bil. Men! Jag tycker ändå det hade varit bättre med körkort först och bil sen.

Ost och tomatkram D.
  

När det äntligen slutat blöda

Beslutsångest. Sitter och ska välja kurs till år 2. Skulle vilja läsa hälsopsykologi, näringslära, övervikt bland barn och unga och sex och samlevnad......får bara välja en. Vilken?

Dagens medvind:
Satt på lunchen på trappan utanför skolcafeet och njöt i solen med en baguette med brieost i. Gött.
Kom hem och gick på utvecklingssamtal med sonen. Allt funkar sååååå mycket bättre, han har bara lite tjall med tyskan. Men herregud?! Vem har inte det...! En sten föll från modershjärtat, allt är på rätt håll.
Härliga koltrasten sjöng för mig i en hel timme när jag stod på gräsmattan och plockade hunden.
Sonen hade gjort smördegsinbakad skinka med paprikasås och ris. Himmelskt gott!

Dagens motvind:
Ont i halsen, hosta och snorig. Huvudvärk, nackvärk och magont. 
Sonen har läs och skrivsvårigheter visar en stor utredning. Vaddå dålig samvete, borde verkligen fattat långt innan.
Hunden blev bara halvfärdig, ser inte klok ut. Men han måste haft vårkänslor eller nåt, han for som en gummiboll på bordet och fick ett terrierryck de gånger han lyckades smita ner. Ett terrierryck går till så att man springer som tokig fram och tillbaka på gräsmattan så tovorna ryker i ungefär 3 minuter. Sen dricker han vatten från dammen nästan lika länge.

Vindstilla:
Ska plocka fram lite muskelavslappnande så jag får sova för hostan i natt. Hoppas inte hjärtat stannar bara. 

Host och snorkramar D. 

Blåbär är också gott

Medvind:
Såg filmen om lingonen, helt underbar! Se den!!
Två små lurviga hundar blev väldigt lyckliga att se mig i kväll när jag kom hem.

Motvind:
Ont i halsen, huvudet och fryser. Håller på att bli sjuk, kurerar med röd solhatt och halstabletter och magen är riktigt i uppror.
Kom på att jag har en skoldag i morgon som jag totalmissat i planeringen. Shit happens och det går att lösa.

Vindstilla:
Har haft en riktigt go helg. Ska verkligen jobba på att komma i bättre balans mentalt. Vet inte riktigt hur men kanske jag kommer på nåt.
Hoppas att det onda i nacken inte finns, som doktorn sa och att jag har ont för att jag ska bli förkyld. Typiskt nu när det äntligen går att komma i gång med springeträningen.

NU måste jag verkligen gå och sova om jag ska orka ta in infon i morgon.

Puss o kram alla lingon!!!

Sovmorgon

Dagens medvind:
Sprang 30 minuter inne i Malmö. Kändes bra. Men jobbigt med alla stadsljud.
Lunch på IKEA. Pannkakor med spenat, de är goda. Det slank minsann ner en princessbakelse också.  

Dagens motvind:
Känner mig lite sur och molning idag, rastlös, vet inte riktigt varför. Har molande huvudvärk och är stel i nacken, magen svider av ibuprofen och diklofenak.

Vindstilla:
Saknar min lilla loppa.
Ikväll ska jag sonen sjukstugan och hans dotter på bio. Hur många lingon finns det i världen? Och sen är det slut på slappandet. I morgon ska jag köra igång skrivandet ordentligt.
Har börjat på ett CV, ska söka nytt jobb. Får jag det kan jag bestämma mig då. Men om jag ändå inte kan gå i skolan så vill jag göra något som är lite nytt i af, på ett annat apotek i en annan kedja Det grämer mig lite att ha börjat låna pengar till ingen nytta. Men det får nog bli så; att jobba istället. Det funkar inte att gå i skolan och jobba och ha barn och ha ett socialt liv. Inte heller att ha räkningar och leva på studiemedel. Vi får se. Ska på en visning på lägenhet i veckan. Det ska bli spännande.

Stadskram D.

Rå fisk och Miso

Medvind:
Promenader, sol, god mat, utflykt, vila och skratt. Trodde inte hemsamariter kunde ha det så här glassigt. Tror sjuklingen mår lite bättre.
Fick en superskön massage i går av elev på Gildaskolan. Vita rockar och knut i nacken, nästan lite kinky-känsla...men massera kunde hon.
Nacken känns lite bättre efter tablettintagen.

Motvind:
Magen mår inte bra efter tablettintagen.
Jag köpte choklad för 200 kr kilot. Sinnessjukt, jag vet. Men gott.
Gillar inte stan och ännu mindre att köra bil i stan. Usch. Och speciellt inte när det sitter nån nervös brevid och talar om hur jag ska köra. Det är helt ok att han säger var jag ska köra men inte hur, det  bestämmer jag själv. Men han är ju sjuk så jag låter honom hållas.

Vindstilla:
Ligger lite efter i skolarbetet igen men tar igen det nu i veckan. Vila och att ha trevligt är också viktigt. Har kört automatare både i går och idag och det är faktiskt helt ok. Dessuom händer det grejer när man trycker på gasen. Hehehe.Var i Lund i går och träffade mina goa fd och nuvarande kollegor. Vi åt sushi. Jag har ätit godare mat. Idag var jag och sjuklingen ute i Blentarp och gick en runda. En liten trevlig håla.
Springerundan försvann i en hög av kuddar. Men - imorgon! Då ska vi äta mjukglass så då krävs det en springerunda. Kanske pildammarna runt några varv.

Sova på soffankram D. 

RSS 2.0