17,2 ....

...grader i köket. Vill inte verka kinkig på nåt sätt, men det är inte så himla varmt. Å då ska det bli sådär tio minus till ute i några dagar. Undrar hur kallt det blir då?

Ska fixa hundarna nu och sen ta mig en allvarlig funderare på att gå till simhallen och basta. Jag tror det skulle kunna va en idé!

Kalla kramar D.

Utan dej

I dag är en sån där...hm...trött dag. Meningslös. En dag då jag gärna skulle tagit en enkel till månen. Eller en öde ö. Fryser ända in i själen och längtar efter värme, avslappning, sömn, kravlöshet. Längtar efter nån som tänker på mig i form av små handlingar som känns oöverstigliga (tex att göra en sillamacka till lunch) och bara finns där.

Medvind:
Ja, den är svår idag. Men jag har min anställning kvar om man nu kan räkna det som nåt positivt när jag ändå inte jobbar.
Villehunden fick mig att le när vi kom innanför dörren. Han kom med min innesko i munnen och gav den till mig. Precis som att han visste. Fast jag vet att han hade nåt annat i kikaren, som att dela den i en miljon bitar tex...

Motvind:
Vindstilla:
Trött trött trött. Varför är alltid priset så högt för nåt jag verkligen vill göra? Jag ville gå på medarbetarmötet, jag tyckte det va roligt att träffa alla. Min fd fd chef och min söta lilla fd fd fd chef som snart ska bli mormor. Fan va gammal jag måste va som har vänner som ska bli mormor...sen kommer baksmällan dan efter. Lika bara å bara sitta här o inte göra ett smack. VD:n, Fredde, hade rosa skjorta på sig dagen till ära. Han har talets gåva. Han är en kanonbra ledare. Han är uppe i det blå och svävar emellanåt men man måste ju sikta högt ibland för att nå halvvägs. Det han inte förstår är att de brister som finns hos cheferna som inte är så bra ledare. Han tror att han tänker utanför ramen, men han är egentligen bara i kanten och nosar. Undrar om Medstop har hälsobokslut för personalen. Ska kolla upp det. Annars är det kanske en smart VFU-grej? Börjar tvivla på att Noaks Ark kan ge så mycket.

Åkte tåg från Lund i morse. Undrar hur en del människor orkar med det varenda morgon. Jag försöker undvika folksamlingar. Undviker att svara i telefon och vill helst avskärma hela världen. Svarar på mess och skriver på fb. Jag är nere, långt. Men jag har anmält mig till en studie i Umeå och hoppas att jag kommer med den. En nätbaserad självhjälp för deprimerade. Det finns ju ingen annan än jag själv som kan hjälpa mig. Kunde gått den enkla vägen och medicinerat bort skiten också. Men det måste väl finnas nåt annat sätt? Vi håller ju på att medikalisera hela samhället. Alla beteende eller behov som sticker ut lilla minsta ska diagnostiseras och vips så finns det en pilla för det också till läkemedelsbolagens aktieägares stora glädje. Världen är sjuk, den behöver en pilla. Jag börjar tvivla på min förmåga till att arbeta sen. Tänk om jag hamnar på en arbetsplats där det är 110 % prestation som krävs hela tiden varje dag där det inte finns en minut för återhämtning. Ungefär som det är med studierna nu.Då är jag helt rökt. Funderar redan på sommaren, kommer att få jobba heeela tiden. Jag behöver verkligen vara ledig en liten stund också. Jag vill inte bo här men vet inte om jag orkar flytta nånstans heller. Huvet är alldeles fullt och det blir liksom ingen ordning på nånting därinne. Inte på tentan heller verkar det som.

Jag visste ingenting
Jag gick som döv och blind
Jag hade silver, jag hade guld
Men jag hade ingen vila
Jag hade villor och våningar
Men jag hade inget hem
Jag hade inget mål
Jag fann mej bara rådvill

Jag strävade och kämpade
Men kom ändå aldrig fram
Och allting som jag rörde vid
förvandlades till sand
Jag var som skum på vågen
En fågel utan rede
En unge utan bo
Jag var ett barn i skogen
utan far och mor
Min natt var utan ände
Min resa var utan slut
Min röst var utan styrka
Min himmel utan ljus

Nu finns det inget liv
Nu kan jag inte leva
Jag finner aldrig frihet
utan
dej...

(halvsnodd från Michael Wiehe) studentskadad som skriver referenser till allt....
Kram D.



Det finns ett ljus nånstans






Bara för hårda killar

Medvind:
Sonen kopplade in en extra skärm till min dator. Simsalabim så kunde jag skriva samtidigt som jag läste. Tjoho va bra!
Kopplade av två timmar genom att gå på MAXI. Gick verkligen jättelångsamt och tittade på alla konstiga prylar som finns. Köpte massor av frukt som måste ätas upp innan den blir gammal så nu kanske jag låter bli godisskålen.

Motvind:
Glömde hälften av vad jag tänkt köpa. Men det gör kanske inget. Det blev dyrt ändå.
Köpte små kycklinghjärtan att koka till hunden. Äckligt. Men inte i närheten av 225 kr/kg.
Har nästan inte varit ute idag. Kallt som attans är det. Men snart är en av uppgifterna klara, tror jag.
Min arm är helt körd.....musarm. Ont i ryggen och känner nackspärren komma krypande. Kommer alltid när jag som minst kan ta hand om den. Har inte tid att gå till sjukgymnasten o få huvet draget på rätt plats.

Vindstilla:
Fick en liten Loppa med hem i kväll när jag hämtade hundarna hos hussen. Hon får bestämma lite själv var hon vill va.
När sagan var läst ville hon att jag skulle ligga en stund inne hos henne. Passade på att göra några andningsövningar. Kändes som lungorna varit ihopklistrade ett tag. Behöver verkligen gå på meditation eller yoga eller nåt. 
Funderade på att hoppa av skolan och specialisera mig på hemorrojder och trög mage och fortsätta jobba på apoteket. Kan ha mig själv som testperson, referens och erfarenhet i min rådgivning. Men då skulle jag ha 125 000 i lån för något som jag redan kan. Inget bra alternativ alltså. Jag får väl harva mig igenom statistiken ändå då...

Tips till stillasittande studenter:
Ta micropauser, sträck på dej.
Res dej upp och gå ibland.
Drick mycket vatten.
Variera arbetsställning.
Ät inte vitt bröd.
Träna regelbundet när dina studier tillåter. En gång i månaden är oxå regelbundet.
Suck kram D. 



Skägget i brevlådan? Nä,i snön.

Statistik och epedimilogi....epidemiologi.

Det blåser stark orkan i motvind:
En inlämningsuppgift och en tentamen som ska va inne på onsdag kl 12.
En ny kurs på torsdag där jag ska ha sett en film, läst 7 kapitel i tre olika böcker, tränat grundläggande matematik inför och en studiehandledning på 7 sidor som avslutas med att på den sista salstentamen bör jag ha ett svensk/engelskt lexicon med mig. Får nog skaffa mig ett sånt, det jag har är sönderläst från 1970- nånting. 

Jag förstår att studenter super. Det är en överlevnadsstrategi för att undvika suicid i ångestens spår.

Medvind:
Jag har all litteratur som behövs i nya kursen.
Jag har inte lilla Loppan i veckan. I vanliga fall skulle jag inte satt det under medvind, men jag kommer inte att va en rolig mamma denna veckan som kommer.

Vindstilla:
Kom äntligen ut i skogen o grillade en korv, faktiskt två, kläderna luktar rök och fingrarna frös. Vi gick en liten runda där ute också. Skulle sprungit men det blev inte så. Måste sluta med att försöka slå två flugor i en smäll hela tiden och alltid försöka va så jädra effektiv. Jag klarar ju inte det och istället blir ingen fluga alls smälld.Tonåringarna blev såklart besvikna, men de kunde tagit en runda själva om de verkligen velat. Nu var det väldigt isigt så det är tveksamt om jag sprungit ändå, även om jag haft kläder med.Vi åkte hem och slängde oss i soffan och degade och va sådär härligt skitiga och mössrufsiga. 
Underbara underhållande Rasmus va med i skogen. Fem år och gick 2 km utan att ens pipa om nåt som va jobbigt. Sällan har jag träffat en så underbart underhållande unge! Blir inte han vetenskapsman eller professor så vet jag inte vem som blir det. Alldeles själv drog han slutsatsen att man måste hålla munnen och ögonen stängda om man inte ville få rök i dem. Tur han inte stängde munnen för då hade han spruckit där bak tror jag. Han är som ett kärnkraftverk. Om man kopplar en sladd till honom kan han försörja hela Malmö Stad med ström. Undrar vem som skulle sprungit efter och trasslat ut den igen...

Superstressad kram D.



Önskar jag kunde kopplat av så här....

Jöback, Guds gåva till kvinnan. Eller mannen.

http://www.youtube.com/watch?v=86MxMEFNV7A


Tro hopp och kärlek
och den killen, han kan sjunga också!

MMMMMMMMMKRAM D.

Bruten förtrollning

Flow. Idag hade jag det en kort stund. Skrev, och plötsligt kom det. Men då ringde telefonen. Såklart.

Medvind:
Var i sportaffären och lämnade tillbaka skidkläder som sonen inte ville ha. Och. Då bara fanns den där helt plötsligt. Jackan jag provat i storlek för liten på halva priset hade kommit in i storlek perfekt. Så glad. Jag köpte såklart den direkt. Nu kan vintern komma, jag är redo.

Motvind:
Äter alldeles för mycket och rör mig alldeles för lite. Inget bra. Börjar få ont i ryggen och i höften och känna mig allmänt slö.

Vindstilla:
Visst är det knäppt det här med kärlek. Det mest härliga underbara som kan bli det mest smärtsamma jobbiga. Att hat kan ligga så nära kärlek. Det värsta är att när vi är små hör vi sagor om den eviga kärleken. Men vi är ju grundlurade allihop. Jag är snart 40 år och undrar fortfarande när jag ska få uppleva den livslånga ändlösa förälskelsen. Kunde ingen sagt att den inte finns? Eller finns den det? Om 40 år ska jag svara. Men det kunde jag gjort förra gången jag va förälskad också. Just då känns allt så rätt. Jag fick mitt årsbesked på pensionsförsäkringen idag. Förmånstagare är sambo eller make. Så om jag dör då så ...shit... jag måste gifta mig igen. Aldrig att pengarna ska gå till nån allmän arvsfond som ändå aldrig delar ut några pengar. Undrar vad som skulle hända med alla prylar om jag skulle dö. Sonen hade väl tagit platt-TV:n och flyttat till sin pappa. Loppan vill nog bara ha sina hästplanscher. Men vem skulle röjt bland mina kläder och tömt skafferiet? Mamma? Ja, det hade hon nog gjort. Hoppas hon skänkt det till Röda korset. Inte skafferiet, men kläderna. Och hundarna? Vad skulle hända med dem? Det som bekymrar mig minst är om barnen skulle få det bra. De har fantastiskt bra pappor som jag inte tvivlar en sekund på. Farmors gamla speldosa vill jag ha med mig till himmeln. Om det nu är där jag hamnar...Undrar vem som skulle betalat begravningen. jag har ju inte ett korvöre. Men egentligen; vem behöver bry sig? 

Kram D,


Naturutan baklänges blir...

Hahaha, jag har två läsare på min sexblogg!!! Tjoho. OK, jag är inte superaktiv där heller och har verkligen gjort nada för att sprida den.

Iförrgår såg jag två älgar stå och äta vid vägkanten på ett hygge. Så mäktigt. Va ju tvungen att stanna och ta några suddiga bilder med min urusla mobilkamera. Jag förbannar alltid mig själv att jag inte har min riktiga kamera med mig, men hur mycket ska man behöva släpa på egentligen? I min nästa mobil....då ska det va en bra kamera...och om 14 år när jag byter igen måste utvecklingen ha kommit rätt långt, lr hur?
Igår när jag va ute med hunden såg jag en glada på ganska låg höjd. Precis under den flög en mindre fågel och först tänker jag: Ah en unge.... men sen ser jag att det är en skata. Den leker följajohn med gladan. Länge länge. Och gladan verkar inte bry sig. Märkligt. Men den tog en titt på lille hunden, tur han är så tjock...

Store hundens bajs är nästan normalt i dag och han är riktigt pigg. Är det ett sista ryck eller vänder det kanske nu? Det måste va kärleken i kycklingen som gör det.

Loppan chattar över facebook. Men nu har hon en egen messenger...

 



Jag trodde inte man skulle behöva inneskor i en lägenhet. Men i morse va här 18,1 grad. Inte jättevarmt. Inte för kallt heller egentligen. Men tillräckligt för att ta på fårskinnstofflorna och ulltröjan. Har bakat bullar i ugnen och låter luckan va öppen en stund så nu är här 20,3 i köket iaf.

Morgonkram D.

Aptit på livet

Medvind:
Jag tror han överlever. Han kom vid lunchdags och började påminna mig om att det va matdags. Riktigt glupsk va han. Sista bajset idag va lite fastare och utan blod. Han går inte och gömmer sig längre när jag plockar fram medicinflaskan. Men han blir liten som en tesked och drar svansen låååångt in bellan benen och hoppas på att han är osynlig. I går när jag kokade kyckling till honom så gjorde jag det med så mycket kärlek och det är nog den som gjort honom bättre.
Gick en slinga med lille hunden. Tog på hans lilla täcke och hade honom lös hela vägen. Han gick till och med fot förbi en annan hund. Han är helt förändrad när han inte har den store med som ett förkläde.Sista biten sprang han på tre ben, förmodligen saltet på trottoaren som sved i tassarna.
På lördag blir det nog äntligen grilla korv i skogen. Och då följer bästa Barbro med :)

Motvind:
Skoluppgiften är seeeg. Vet inte riktigt vad det är han vill ha. Men nu när hunden är bättre o jag fått sova så går det kanske lättare. Vill va klar på fredag.
Har ätit ett halvt choklad idag...alltså ett 200 gr...
Ont i j-a höften igen. Tänker inte gå med på fler cortisonsprutor.

Vindstilla:
Min kärlek är på ett hotellrum i Stockholm. Jag längtar efter honom. Undrar om man längtar mer för att han är långt borta?

Vinterkram D.



Julen 2010 

Skitsnack

Medvind:
Har fått sova hela natten, 9 timmar. Hunden har varit ganska lugn, började röra på sig vid fem när grannens mobillarm börjar surra, men somnade om igen efter att ha krypit upp i min säng. Hans bajs va lite fastare idag och inte fullt så blodigt. Hoppas hoppas.

Motvind:
Brände mig i gommen i söndagskväll på en för varm smält ost. Det blev som blåsor som har varit lite jobbiga men igår började de göra riktigt ont, kan knappt borsta tänderna på insidan uppe. Jobbigt att äta och dricka kaffe är en riktig pina. Borde väl läka snart tycker jag!
Tvättstuga idag. Tur jag sovit hela natten och tagit en Rosenrot-pilla idag så prestationspsyket är på topp....eller ja, inte helt utmattad iaf.. Men får man gå ner iklädd en leopardmönstrad onepiece? Jag kanske blir anklagad för förargelseväckande beteende. Chansa på att inte möta någon. Kan bli spännande!

Vindstilla:
Sonen grät och var jätteledsen hela kvällen och ville stanna hemma från skolan för att va med hunden. Han va nog lika övertygad som jag i går om att han inte skulle överleva så många dagar till. Vi får väl se. Han åt med god aptit i morse och det är ett bra tecken.

Min granne borde kunna få använda sin mobil som ett samhällslarm för allmän fara eller nåt. Det surrandet och vibrerandet måste höras i hela kommunen. När den sätter igång studsar till och med hunden till. Den lille blir jätterädd och kollar sig yrvaket omkring.
Jag ska ut o promenera nu medan maskinerna snurrar. Sen blir det skolarbete så det ryker.

Bajskram D.


Livet eller döden

Hm, blev varken studier eller slummer. Hunden bajsar blod. Han vill inte ens äta en köttbulle som jag i ren desperation ville ge honom. Jag blir livrädd för att behöva leka Gud.Åkte upp till djursjukhuset och fick rådet att fortsätta med skonkost och mediciner. Färskt blod i avföringen är ofta inte så akut som man kan tro. Slemhinnan är känslig och blöder lätt. Men levrat blod är inte bra. Jag köpte en liten påse skonsam kost, 2 kg för 225 kr...Åkte sedan till Kvantum och köpte kyckling för 26.90 kg som nu är kokt, rensad och blandad med ris. Var ute en runda till nu och det är fortfarande blodigt slem som kommer när han bajsar. Så vad gör man nu? Avvaktar natten och ... sen då? Vem är jag att bestämma över liv och död? Men det är baksidan med att ha djur. Har behövt ta det beslutet 2 gånger innan i livet. En kanin och en undulat. Nu ska jag väl inte måla fan på väggen men jag har en konstig magkänsla. En terrier visar inte i samma utsträckning som andra hundar hur ont den egentligen har. Just nu verkar han hungrig och ska strax få lite mer käk som jag hoppas kommer ut som normalt bajs i morgon. Är just nu så svintrött att jag bara gråter när jag tänker på i morgon. Jag har dessutom ingen koncentration att göra skoluppgifter med. 

Fryser och har tänt min åttaarmade ljusstake som om man kisar med ögonen och låtsas riktigt mycke, faktiskt liknar en brasa. För säkerhets skull tog jag på fårskinnstofflorna och virade in mig i en filt också.

Min postlåda har frusit så locket inte går att öppna. Undrar hur postmannen/kvinnan får ner posten däri, för jag får inte upp den...

Jag hade tänkt gå en slinga 5 km i kväll men jag orkar inte. Ska nog krypa ner o lägga mig när sista hundrundan är avklarad. Simhallen i morgon kanske? Om skolarbetet flyter på på förmiddagen och hunden tänker överleva. 

Kram D.  

Hjälm och michelindräkt på ungarna, skrapade knä forbidden

Långa nätter med magdålig hund. Och idag vill han inte äta igen. Promenaden igår? Nu ligger han tätt intill mig här i soffan och sover och magen låter som en kacklande hönsgård. Och han luktar inte hallon precis... Han har fått medicin och jag får väl försöka muta i honom lite skonkost senare. Tar nog en runda till djursjukhuset eller nåt och kollar om det finns nåt bättre foder.

Någon ondgjorde sig på fb över kvinnor som röker och dricker alkohol under graviditeten. Och visst, det är ju inte så bra att göra det. Jag tror personligen att man ska leva så vanligt som möjligt och att ett halvt glas vin till en god middag varken gör till eller från. Man kan inte döma andra och tro att allt man själv gör är bäst. För just dig som individ är det säkert det, men låt andra ha sitt eget förhållningssätt. Det som skrämde mig var en av kommentarerna under: Tacka vet jag coca cola.....och då undrar jag ju: Hur bra är coca cola??? Minst lika skadligt som ett glas vin ett par gånger under graviditeten skulle jag vilja påstå. Drick vatten om det nu ska va så superpräktigt ut i fingertopparna. Dessutom tror jag att alla fucking tillsatser och all stärkelse som allehanda matvaror har i sig är mycket skadligare i längden för barnet i magen än ett halvt glas vin till den goda middagen. Men varje präst har sin tro. Ät zinkoxid i lättmajonnäs och drick coca cola, jättebra, men akta dej för lite vin!!!

Ja, bara lite morgongnäll. Nu till studierna!! Eller en stunds slummer på soffan när siffrorna går ihop i en enda röra...

Morgonkram D.


Livets pussel

Och vid den tiden hände det sig att hela världen skulle skattskrivas. Så också Josef och hans hustru Maria.
Så här va det i begynnelsen:
Gud gjorde en massa livspussel som han sorterade och lade i små askar. Varje människa som skapades fick en liten ask med pussel. Efter ett tag när människorna blev fler så blev det lite stressigt för honom att hinna med alla askarna. Han började hitta bitar som han glömt lägga i askar. Vissa människor fatades då bitar i sina askar och deras liv blev inte helt kompletta utan saknade en bit då och då. Helt plötsligt hade han en hel ask med udda bitar där inte någon bit passade i någon av de andra, som ändå räckte till ett helt liv. Den asken fick jag. Ska jag va tacksam att jag ändå fick en ask? Jag tror att jag borde va det. Han kunde väl iaf lagt med en sticksåg i asken?

Så många gamla (och ickegamla) som gnäller över isen o halkan. Hallå!!! På vintern kommer det snö. Den fryser ibland så det blir is. Det har alltid varit så och kommer att fortsätta vara så. Och eftersom ni är så gamla borde ni ha levt länge nog att veta det. SÅ: gilla läget och ta på broddarna. Ni har haft hela sommaren på er att träna balans och styrka för ni visste att det skulle komma en vinter. Sluta gnäll.

Medvind:
Somnade i soffan när hälsoboksluten blev för tradiga.
Gick en promenad i solen med båda hundarna.
Loppan va så glad för datorn och ville aldrig slua chatta när vi väl fått igång den.

Motvind:
Tjafsat med sonen. Varför är det så svårt att hjälpa till? Och varför ska jag alltid behöva tjata och tjafsa om allt? Värre än en trotsig treåring.
Får inte dagarna att räcka till för allt.

Vindstilla:
Borde nog försöka somna.
Hann inte lyssna på meditationsskivanså ska försöka göra en kroppsscanning innan jag somnar.

Formbara kramar D.

 

Och klockan bara går o går....

Funderingar under natten:
Imorgon blir det köttbullar gräddsås och potatis.
Ska köra igång med skoluppgiften i en rasande fart så den blir klar snabbt. Uppgiften är inte svår bara krånglig med jämförelser.
Vill komma ut i ljuset och gå en runda i morgon. Men det känns meningslöst utan hundar. Men kanske jag ska ta med den lille, han är faktiskt ganska fet.
Lilla Loppan fick en dator i går. Ingen ny, bara en som inte användes längre. Hon blev så glad och såg fram emot att vi skulle kunna chatta med varandra och med sin pappa. Såklart gick det inte som väntat, den ville inte hitta internet och den bara låste sig i allt jag försökte göra med den. Aldrig får man vara riktigt glad.

I morse stannade jag först för två rådjur som skulle över vägen och lite längre fram för tre hjortar som ville över. Kan de inte skaffa sig övergångsställe??? Men det va vackert, graciösa djur med enorm päls. Soluppgång över fältet med åsen i bakgrunden. Jag var tvungen att stanna och titta en stund.
Har ont i ryggen och i högerarmen. Sitter för mycket och "musar" för mycket.Borde lära mig fler snabbkommando på tangenterna. Men orkar inte.

Bestämde hur min dag ska se ut. 
Läsa två hälsobokslut.
Äta lunch.
Gå ut en timme.
Lyssna på meditationsskivan.
Börja skriva på arbetet.
Dricka kaffe.
Hämta Loppan.
Laga middag.
Fast där emellan kommer det att hända saker som gör att planeringen faller. Hundarna ska ju ut också.

Måndagskram D.

 

Fel fel fel

SNÖ!!!! I like!

Helgens medvind:
Åt på Skånska Skafferiet i fredags. Äggakaga med fläsk. Gott. Sen bio, sådär lagom spännande med Sherlock Holmes och sen ett avslut på Harrys och en Irish innan tåget gick hem. En mysig kväll och iaf en av våra födelsedagar är lite firade.
Igår va vi en sväng på Väla. Inte för att handla utan för att titta på några glastak och glas-räcke. Det snöade och var mysigt och vi tog en runda på IKEA också. Faktiskt utan att köpa någonting.
Lagade en god middag till oss på kvällen. Stuvade kantareller som jag hittade i frysen. Mums.
Lång sovmorgon i dag. Skönt.

Motvind:
Har knappt varit ute på hela helgen. Blir sur o nere av att behöva anpassa mig efter andra när det är heeeelt andra saker jag vill och försöker planera för... Man skulle nog gått i kloster och bara haft sig själv tysthet och total fokus inåt.

Vindstilla:
Var en sväng hos föräldrarna i dag. De ska flytta snart. Det rensas och städas i varenda hörna, 40 år i samma hus hinner bli en hel del prylar.
Det känns som om vi aldrig kommer att kunna hitta en bostad som passar. Det är nog lika bra å skita i alltihop, sätta sig ner o vänta ut åren. Om vi träffas varannan helg så blir det ju ändå 26 gånger på ett år. Så hinner vi ju inte tröttna på varann iaf.

Neeeeeggggggoooookram D.

Vatten, stan är full av vatten

Medvind:
Fick en timmes godarådgivning idag av en vän som vet lite mer än andra. Förvirrande men tänkvärt.
Jag tog mig i kragen och åkte till simhallen. Skönt. Bada kallt, bada varmt, simma, bubbla, basta och duscha och lite rutchkana. Kuuuul.
Loppan somnade verkligen på studs. Hon fick i sig maten och gick rätt till sängen utan att passera gå. Inte ens tänderna blev borstade. Men hon är ren o fin o luktar gott :) Hoppas hon gjort läxan färdig som ska redovosas i morgon.

Motvind:
Hittade en knasig grej under foten. Inte en vårta och inte en liktorn utan ett hål rakt in liksom. Gör inte ont. Än. Gillar inte när fötterna börjar spöka det är så svårt att komma till rätta med dem.
Bilen är verkligen jättesmutsig. Och massor av skräp innuti är det också. Hoppas jag hinner få den ren i helgen.
Skrapade knäna när jag åkte vattenrutchbanan i simhallen. Det va grunt när man kom ner och man fick väl inte åka som jag gjorde egntligen men annars går det så sakta ju...
Måste hänga upp alla våta handdukar o badkläder innan jag lägger mig. Jobbigt.

Vindstilla:
Ser fram emot morgondagen och kvällen.
Hoppas jag hinner springa mellan maskinerna i morgon när det är tvättdags igen. Har mycket tvätt och tänkte ta kuddöverdragen och filtarna med. De börjar lukta hund.  
Har kollat efter träningsalternativ. Balansträning, nåt mellanting mellan smidighet, yoga och styrka. Verkar bra men är på fredagar mellan 17-18. Suck, eller varför inte? Gör förmodligen inte nåt vettigare den tiden ändå.
Men nu ska jag göra som Loppan. Men jag ska borsta innan jag kryper ner.

Simkram D: 




Skummeslöv 2010.

Tröttast

Medvind:
Frost. Blir inte så lerigt i hallen när man varit ute.

Motvind:
Träningsvärk. Efter 5 km. Hallå. Får nog ge mig ut liiite oftare än var tionde dag.

Vindstilla:
Sprang förbi orienteringsstugan i går och där var folk. Det skulle va så mysigt att träna tillsammans med dem. Men jag orkar faktiskt inte med nya relationer nu. Och hur kul skulle det va att försöka lära känna nån som bara svarar på tilltal? Och knappt det ens. Jag orkar knappt säga hej till kassörskan på ICA. Men. Jag försöker hålla mig lite aktiv ändå. Jag har bokat restaurang och bio till helgen och bestämt mig för att grilla korv i skogen någon dag också. Men bara med folk jag känner. Isolerar mig för mycket tror jag, men snart börjar skolan och då blir jag tvingad att träffa människor igen. Drar mig till och med för att åka upp till sportaffären för att byta en grej som inte passade. Idag ska jag hämta Loppan och jag funderar på om vi skulle ta och gå till simhallen. Ska kolla öppettiderna.

Deppigt. D.


Städat

Medvind:
Har snart läst halva personalekonomiboken. Och, håll i er nu: Det är intressant. Jo, faktiskt. Tänk att få ta tag i det på en arbetsplats. Härligt ju!
Städat toaletterna idag. Luktar gott och blänker som nyputsat silver. Eller ok, de är lite renare iaf.
Sprang 5-km rundan innan det började snöa.
Sonen har dammsugat och städat sitt rum idag.

Motvind:
Hunden har lärt sig att samla medicinen inne i munnen och sen skaka på huvet så allt....ja, ni förstår.....sött och klistrigt är det. Läste om det i fass och så här står det: En stor epidemiologisk studie visar en riskökning för samhällsförvärvad lunginflammation hos patienter under pågående behandling.....och detta är en mycket vanlig magmedicin som massor av människor tar...Hmmm???
Högerbenet somnar när jag springer. Jätteläskigt.

Vindstilla:
Idag har jag lärt mig nyttan av funktionskläder vid träning. Sprang 5 km i mjukisbyxor av plysch. Kallt tungt och blött och skavsår mellan benen...Men tänkte att de skulle ändå rätt ner i tvättkorgen så jag kunde lika gärna springa i dem innan och hade dem på mig...
Undrar när ICA ska fatta att vi har ett gemensamt konto där nu. Fick utdrag i dag och allt ser ut som innan. Jag samlar poäng med pojkarnas pappa. Vi har varit skilda i tio år...ska försöka komma ihåg att ringa dem i morgon.

Snökram D.



 

Bracka, voffsing, hund, vovve, lurvig fyrbening...

Min stora hund börjar kännas som en bättre begagnad bil. Hur mycket pengar ska man lägga på reparationer egentligen innan det är dags att skrota? Ok, liknelsen var lite väl grym. I morse kräktes han o ville inte äta. Ringer veterinären och en magkameraundersökning kostar 15 papp. Suck. Utan efterförljande behandling som man inte vet vilken innan undersökningen. Suck. Min lille touttesnuttevoffsing. Ska läsa in mig på veterinärmedicin i dag en stund för att komma på nåt smart till honom. Ska dessutom laga lite mer skonkost, ris och kyckling. När jag byter om till springekläder sätter han sig vid dörren. När jag säger att han måste stanna hemma och inte får följa med gråter hans hjärta blod. Mitt också. Den blicken han ger i det läget är sååååå smärtsam. Vilket straff för honom att inte få följa med. 

Grymt sa grisen kram D. 


Får jag be om största möjliga....tyssssssssstnad..

Ibland har man flyt. Sådär när inget går emot liksom.
Jag åkte upp till stan och gick in på team sportia och hittade inte någon jacka som jag tänkt mig. Men hittade ett bra underställ till sonen såklart. Körde upp till stan och hittade parkering direkt, hade dessutom växel i börsen att betala med :)  Gled in på bibblan och vips hade jag lånat om alla böckerna. Ingen va reserverad. Sån tur, behöver de ett par veckor till. Sen tar jag mig över torget ini gallerian och sticker in skallen på salongen med drop-in och vips sitter jag i en stol och blir klippt. Vi pratar lite om färgning, slingor och utväxt och hokus pokus så har hon fixat den gula polackfärgen med ett silvershampo. Så nu är jag en vanlig blondie igen :)  Jag lät henne få rätt fria händer och det blev i kortaste laget men det växer ju ut igen.
Kommer hem, dricker kaffe, läser posten, går ut med hundarna. Och får ett hysteriskt anfall efter nötchoklad. Ja, ni som haft ett riktigt nötchokladhysterisktmåstehanuanfall vet vad jag pratar om. Ni andra?? Grattis till er!!! Fasen vilket trist liv ni lever, förresten... Men nöden är ju uppfinningarnas moder, eller hur? Mörk och vit blockchoklad i kylen från julgodistillverkningen i julas och en påse blandade nötter, också rester från i julas. Simsalabim så va nötterna hackade och chokladen smält och allt i en blandning. In i kylen och abra kadabra, nu va de bara å äta!!! Gör sen en fantastisk god fiskgratäng som till och med sonen gillar.
Nu kan bara dagen sluta bättre av en enda anledning. Om bara min varma goa famn varit här att somna i. men ibland är det kanske bra att längta. Inte för jag vet varför men har hört det nångång.

Trollkvinnakram D.


Faller en så falleralla....tralalala...

Att vakna och det första jag hör är ett:Jag älskar dig, är min verklighet. Han säger alltid det som sista på kvällen och första på dagen. Och jag älskar att höra det. Fånigt? Kanske. Men hos mig kan det inte gå inflation i det. Värdet är alltid det samma.

Medvind:
En lugn natt. Hunden verkar pigg. Skönt.
Min sextenta är nog klar. Lite mycket flum kanske men duger för att lämna in.
Min son är världens lyckligaste unge. Han ska till fjällen och åka skidor hela sportlovet. Lyckos honom. Jag vill med men måste gå i skolan.

Motvind:
Måste upp till stan i dag. Känner inte alls för det. Lånetiden på några böcker går ut.
Vill springa men kan inte motivera mig själv tillräckligt. Känns som jag kommer strunta i halvmaran i april. Skulle vilja gymma nån gång i veckan men vet inte var. Eller när det skulle kunna bli möjligt.

Vindstilla:
6 gånger så många dör i fallolyckor som i trafiken....Hur skulle det va om vi slutade peta i alla gamla människor en massa mediciner somde blir yra av? Sömntabletter som gör dem groggy när de ska upp på natten och kissa efter alla de vätskedrivande pillerna....Om pensionärsföreningarna starta lite fler träningsgrupper för de äldre i balans och styrka....Det finns så många enkla små aktiviteter som skulle kunna hjälpa. Undrar hur många som faller av alkoholpåverkan? Många panchisar är smygalkisar och gömmer sig bakom att doktorn har sagt att man ska dricka whiskey och rödvin. Och det stämmer säkert. Synd bara att de missade det allra viktigaste: Mängden och hur ofta...

Trillande kram D.


Plugghund??

Besparingsförslag till sjukvården

Medvind:
Vaknade i morse efter nio timmars sömn. Gott, jag behövde det. Har bara en sida kvar på sextentan att skriva, fixar nog det i morgon förmiddag.
Ska somna i goa varma famnen i kväll
Har sett en film till ikväll, tedje på rad...kanske börjar koppla av lite...
Ost o vin ikväll, gott.
Loppan ringde för att säga gonatt. Gulligt.

Motvind:
Drömde att jag fick trillingar. Jobbigt.
Det kostar 81 kronor att åka tåg mellan Sösdala och Lund. Seriöst??? Skitdyrt, kan köra bil billigare.
Satt en timme på sjukhuset för att få ett besked som tog 15 sekunder att förmedla. Är det konstigt att sjukvården är överbelastad??? Varför skickar de inte brev, eller bara ringer istället?

Vindstilla:
Om det finns en Gud; Hjälp min söta finaste vän nu när hon behöver. Ge henne kraft att klara av detta svåra hon utsätts för. Hjälp henne finna en enkel väg ut ur sina svårigheter. Amen.

Halvreligiösa kramar D.



 

Ingen tro, inget hopp, men kanske lite kärlek?

Idag är en dag som jag vill ska arkiveras i mappen för mycket dåliga dagar.

Motvind:
Uppe halva natten med en sjuk hund. Efter tre timmar lugnade han sej lite och jag fick en halvtimme slummer innan klockan ringde. Sonen skulle till kyrkan o jag till tvättstugan..
Kom sent till kyrkan och började såklart gråta av de vackra orden och fina sången. Kunde inte sluta. Gråter faktiskt fortfarande och det svider på kinderna o under näsan.
Och jag undrar vad det är med hunden och hur jag ska få råd attta han till veterinären igen och vad den i så fall vill göra med hundstackarn. Mest rädd är jag såklart över något beslut som jag då måste ta.
Är helt utmattad. Jag behöver sova och sen börja springa igen tror jag.

Medvind:
Loppan ville inte stanna på kykkaffet. Bra, så slapp jag sitta där o lipa.
Vi kollade en film på eftermiddagen och låg i en klump huller om buller i soffan allihop med lille hunden på magen som en bebis. Mysigt.
Det var teater i kyrkan och sonen va Jesus. Det är bra för honom att va med i konfa. En gemenskap som socialiserar och fostrar på ett kärleksfullt sätt. Jag blir så fånigt stolt över honom. Han har verkligen ändrat inställning och attityd till skolan till fördel för honom själv. Äntligen börjar han förstå. Men jag är ju född tvivlare så jag vågar inte andas ut eller tro eller hoppas för mycket.
Det kom en kärleksfull kram och gjorde snabbvisit. Och i morgon får jag somna i en famn. Längtar som tokig. Ibland känns det somnär två pusselbitar liksom bara passar...Kanske det finns en mening med allt som sker ändå då.. 

Vindstilla:
Jag är dålig på att lägga upp bilder. Ska försöka skärpa mig. Skulle också vilja skriva lite roligare. Men inte idag.
Borde logga ut o lägga mig. Och tänk, jag tror jag orkar det...

Hopplös kram D.



Fredrik Söderberg, VD, Medstop AB

Vad är det som händer? Min arbetsplats haverar. Människor är sjuka, sjukskrivna av arbetsmiljön. Ändå är vi Sveriges bästa apotekskedja som har en blivande folkhälsopedagog anställd och engagerade skyddsombud. Vi går med vinst, massor av vinst, ändå ska vi spara. På vad undrar vi??? Vi, jo, vi är fortfarande vi. Det är ju vårt, allas vårt företag. Ännu. Men den dagen när vi anställda börjar kalla jobbet för dom....ja, då är det försent. Vi förstår att vi måste spara och det går säkert. Men vi måste få verktyg att laga länken där kedjor börjar saknas. Några chefer har dragit in fria tuggummi på arbetstid för sin personal. Hm, då förstår ni säkert på vilken nivå det är och det visar så tydligt att något brustit i kompetensen hos cheferna....Jag läser en kurs i personalekonomi och har Personaladministration och administration A och B, organisation och ledarskap, sedan innan och allt det som Medstop AB håller på med just nu motsäger allt jag lärt mig. Att avveckla alla dessa människor och ge personalen minimalt med information kostar i kronor, det kostar massor i både kronor och livskvalite och arbetsprestation hos de anställda. Snälla Fredrik Söderberg, vår VD, du må va inspirerande och duktig på att tala, ha erfarenhet inom försäljning men snälla snälla snälla, inse en sak. Vi är ingen ICA-butik som säljer smör o bröd.Vi har aldrig malt om färsen för att kunna märka om den. Sånt finns inte i vår verklighet och vi skulle aldrig komma på tanken. Det hjälper inte att ta tillbaka en reklamation från konkurrenten för att ha en trogen kund på kroken. Vi har med människors hälsa, välbefinnande och sjukdom att göra. Vi handhar och ansvar för människoliv i de mediciner, läkemedel och kundmöte vi har att göra med. Varje dag, hela året. Man skojar inte om det. Personalen har en legitimation att ansvara för. Ge dem möjlighet att inte riskera ett människoliv och sin legitimation och familjeförsörjning och sin hälsa i sina arbetsuppgifter. Varje dag, hela året. Vår kedja saknar länkar, vi behöver dem för att fungera. Snälla.

Bedjande kram D.

Kanske kanske jag postar det i ett mail till honom....

 

Rör vid min själ, mitt hjärta ropar

Sitter och måfåsurfar på lunchen och hamnar på rfsu:s sida. Hittar en rapport om äldre och sexualitet. Herregud, ett ämne som är helt eftersatt. Det finns ingen forskning och i utbildningen som de som arbetar med äldre får nämns ofta inte något om äldre och sex. Tänk så viktigt det är med beröring och så gott lite kärlek gör för en sjuk, gammal själ. Jag blir helt ledsen och helt livrädd. Om den jag lever med och älskar och vill somna hos skulle bli sjuk och behöva särskilt boende så är det lika med en skilsmässa i praktiken. Man är inte ens påtänkt som par att bo tillsammans då. Jag menar även om han är dement eller bara förlamad efter en stroke så innebär ju inte det att han eller jag vill ha mindre närhet, kärlek och kanske sex....lDetta måste ändras på!! Vilket parti vill gå i bräschen? Eller måste man starta ett eget? Var står pensionärsföreningarna i detta? Jag vet inte att jag hör dem ropa så högt efter annat än höjda pensioner. Men vad ska man med pengar till om det ändå inte finns nån kärlek?

Förtvivlad kram D.

Arga lappar o sura tanter

Jag är en kärring, surtant, bitterfitta, gnällspik, younameit!

JAG har diskat ur tvättmedelsfacket i maskinen för tredje gången på ett halvår. JAG sopar i trapphuset och i tvättstugan. JAG plockar upp skräp från yttertrappan. Nu blev jag lack. Droppen kom trillande idag. Kom hem från affären o ungdjävlarna som sitter itarppan o röker giter knappt resa sig upp så jagkommer förbi. Jag hälsar med ett glatt hej o de muttrar nåt till svar. När jag ska ta ut hundarna så är det en energidrycksburk, en plastpåse med tomma godispåsar, en tom cigarettpaket och tusen fimpar i trappan. Dessutom låg det krossade kex överallt och innan jag reagerar så har hunden med magontet börjat suga i sig dessa. I ren ilska skrev jag en lapp, samlade ihop allt skräpet och tejpade upp allt på rutan i dörren. Är man gammal nog att köpa skiten är man gammal nog att veta var man gör av skräpet också!! Så skrev jag inte,men tänkte. Jag skrev; den här trappan är ingen sopstation, det finns tunnor på baksidan där man kan slänga sitt skräp. Även fimpar är skräp. Lugnt, informativt och diplomatiskt.

Så nu ställer jag mig till skaran av argalappskrivare. Men vet ni? Jag skäms inte dugg. Längtar bara bort härifrån.

Surtantskram D.

Är du rädd? Bara gör det!

Nä, ungen somnade inte snabbt. Jag vet inte vad som händer med henne när hon lägger sig för då börjar det stökas med allt. Täcket är för varmt, sängen för hård, törstig, vill inte gå till fritids, kan inte förklara varför hon gråter och allt är verkligen besvärligt. Så vid tio la jag mig också och då somnade hon bums.

Medvind:
Promenerade med bästa Stina i solen en stund. Skönt att komma ut. Och skönt att prata av sig lite om allt man går o funderar på.

Motvind:
Tvättar. Hatar tvättstugan.
Har missat värdefull lästid på promenaden. Men det va lätt värt det.

Vindstilla:
Tina ska till Vietnam, alldeles ensam. Hon är livrädd. Men jag tycker hon är världens modigaste. Önskar jag fick tillfälle att göra nåt helt ensam nån gång. Nåt som jag är jätterädd för. Bara för att se att jag kan och klarar av nåt. Kanske inte åka till Vietnam. Jag kan inte språket. Men nåt annat. Hon pratar om att vi ska fjällvandra till hösten och det hade varit en tiopoängare. Tror inte det blir av för min del, det kommer alltid nåt emellan, nåt som gör att jag måste avstå. Så jag räknar inte med att verkligen komma iväg. Men det kan va kul o planera med de andra. Synd man måste åka flyg till Kanarieöarna. Det finns träningsveckor på Fuerteventura som jag sååå gärna skulle vilja åka till nån gång. Men när jag får möjlighet är jag väl så gammal att jag ändå inte orkar träna nåt där. Kanske vattengympan för åldringar möjligvis.Fira jul i fjällen verkar hur mysigt som helst. Fast det är jag ju inte rädd för.

Modiga kramar D.

En sista gång...

...satte jag på julskivan som låg i CD-spelaren och grät ordentligt till bjällerklang och white christmas.....Ok, det KAN ha varit så att tårarna trillade för att jag hackade lök...men nu är det nog dags att lägga undan julskivorna för denna gången.

Medvind:
Jag började på personalekonomin och den är rätt lätt, tror jag. Har hunnit en bra bit iaf. Känner att jag har koll på den.
Det började snöa och det är en sån härlig känsla. Varför vet jag inte. Men jag hann gå ut i den och gick på stigen inne i skogen och såg fast det va mörkt. Snö ljusar upp så bra.
Syskonen har varit sams hela eftermiddagen.

Motvind:
Var så trött under matlagningen att jag inte kunde fokusera blicken. Men maten blev ätbar.
Snön försvann igen. Till glädje för den lille hunden som minsann inte kan se minsta nöje med nåt blött kallt och läskigt.

Vindstilla:
Ibland blir allt bara för mycket. Hundar barn o hem o studier och en ekonomi helt obefintlig för tillfället. Det tar på mig. När jag varit utan allt ett par dagar, bott borta och kunnat slappnat av lite grann blir det som en stor käftsmäll att kastas rakt in i det igen helt ensam. Jag vet att det finns en ljusning men jag vill veta när var och hur. Nu! Men hur sjutton ska vi kunna få ihop det så det blir bra för alla? Jag är beredd att ge upp fullständigt emellanåt. Men det vill jag inte så på nån vänster hänger jag kvar.

Ny Bamsetidning och ny Kalle Anka. Undrar vilken hon väljer i kväll. Hoppas Bamse. Det är större bokstäver i den. En halvtimme till, sen är det dags och jag tror hon somnar snabbt i kväll :) Det kommer jag också att göra. Fullmånenatten brukar jag sova som en stock.

Kvällskram D.



En fullständigt misslyckad bild på storhunden. Varför sparar man en sån???

Fullmåne ställer till

Somna halv tolv. Vaknade halv ett, barnet ovanpå skriker som en stucken...Somnade om vid kvart över ett, vaknade halv tre av en orolig Loppan och en hund som legat på mig så att benet somnat. Vaknade fyra igen och låg och vred till kvart över fem. Halv sex började stora hunden gnälla, gick upp o gav honom lite mat för att lugna magen, kvart över sex somna jag om och blev väckt halv åtta av telefonen. Jag är helt slut och vet inte om jag ska sova en stund nu eller kämpa på till i kväll och förmodligen va sur och irri hela dagen. Jag är knappast i skrivbart skick men får väl försöka sätta mig in i personalekonomins ballongräknig. Så tråkigt.

Funderar allvarligt på att strunta i studierna, jag orkar inte behöva kämpa för att skapa tillfälle att läsa på längre. Alltid, alltid ALLTID är det nåt som kommer emellan. Det är så mycket enklare att jobba. Dessutom har man semester då också att plocka ut. Idag vill sonen hämta lillasyster lite tidigare så de kan hitta på nåt. Förmodligen baka scones o kolla film. Jättesnällt och mysigt av honom. Men det är jag som får köra, fixa o dona med allt runt omkring. Tandsällningen gick sönder igår och skulle behöva lagas. Det kan bara göras i Kristianstad. Och det är jag som får köra och planera in tid. Hundar ska kissas och matas och oroas för en orolig mage. Inte konstigt att min egen mage också håller på att pajja i hop. Jag har ingen kontroll och mår inte bra av det. Också mat till oss själva som ska handlas och lagas. Två inlämningsuppgifter som jag är superstressad för. När när när??? Jag tänker på lilla kusinen som lekte prinsessa med Loppan i mellandagarna. Loppan tycker att prinsessan borde skaffa sig en slav. Kusinen, 5 år, vet inte vad en slav är och Loppan förklarar. Då säger den självständiga prinsessan med näsan i vädret på klingande värmländska: -Jag behöver ingen slav, för jag kan ju allting alldeles själv! Men just nu skulle jag ge väldigt mycket för den där slaven. JAG klarar inte allting själv. Idag klarar jag ingenting själv.

Trött kram D.

Bakis o skakis

Oj, vilken kväll i går. Var på en pubkväll, något annorlunda än vad jag nångång varit på tidigare. Men det var trevligt. Guppande rumpor lite här o var....:)) Dock inte min. 
Innan vi gick ut blev jag itvingad sprit. Jo, det är sant. Eller ok, jag är ingen van sprit drickare så två jägermeister och en öl också en skumtomte på det som gjorde att alkoholen for rätt ut i blodet. Men det rättade till sig ganska snabbt igen.

Medvind:
Blev tvingad till gymmet idag. Jag hatar gym. Men här kommer ändå några bra saker:
Lagom volym på musiken
Fräscha duschar
Varm bastu
Tävling i roddmaskinen i form av en liten fisk som blir uppäten om man inte ror tillräckligt fort. Rätt fånigt men rätt kul samtidigt.
Tack vare 1 timme och 20 minuters träning har jag unnat mig en semla till kaffet idag. Sååååå gott.

Motvind:
Det är väldigt tråkigt att gymma, att springa på löpband är svårt, varmt och tråkigt.Man kan inte koppla från hjärnan heller för då tappar man balansen eller förändrar tempot så man åker för långt bak. Finner  inte mycket nöje i det. Lätt är det också.

Vindstilla:
Ville bara ligga i soffan o va bakis i dag men det är tur man har nån som får ändan ur vagnen. Hunden....
Och det känns himla bra att faktiskt ha varit och tränat.

Friskis o svettiskram D.

Lugnet före stormen



Hahaha, vad en joggingrunda kan vara dramatisk. Åhfyfasen vad skorna luktar illa i hallen. Låg där kanske redan en halvrutten kropp i vattnet? Så fånig jag känner mig i dag. Men så gott jag sovit i natt. Och nu vet jag att bäcken är översvämmad och ska inte springa där förrän vattnet sjunkit undan.

I kväll ska jag på äventyr, spännande. Saker att göra innan kl 16:
Plugga fram till lunch och gärna skriva en halv sida till om målområde 8 i folkhälsomålet.
Ta bort gammalt nagellack
Måla naglarna igen
Raka benen (strumpbyxor och kjol blir det nog i kväll)
Packa övernattningsgrejer till hundarna
Packa till mig själv (det värsta jag vet)

fast när jag tänker efter ska jag nog leta upp hårspolarna o sätta i dem för o testa om det blir bra...kan ju plugga en annan dag...Har ju hela helgen på mej hehehe.

Dagens medvind:
Solen skiner

Dagens motvind:
Jag har inte möjlighet att vara ute i den och grilla korv

Vindstilla:
Jag längtar som tokig ut i skogen för att grilla korv, lukta rök, få rök i ögonen så det svider, bränna fingrarna i elden och frysa om tårna. Kladda med ketchupflaskan och bränna tungan på för varm mjölkchoklad.

Saker som jag tycker är jättegott som jag inte äter så ofta:
Semlor.
Nypotatis, matjessill, gräslök och gräddfil
Färska nyplockade jordgubbar
Köttbullar med rödbetssallad
Potatismos med bostongurksdressing
Grillad korv med bröd ketchup och senap
Kavring med stekt sill
Budapestbakelse

Hungriga kramar D.

Vad du i hjärtat innerst inne vill

Tog mig i kragen och gav mig ut på en joggingtur. Har pluggat duktigt hela eftermiddagen och knåpat ihop en halv sida till sextentan. Men har haft nån molande oroskänsla i magen hela dagen. Uppvärmningen gick fint men efter en kilometer kändes det tungt. Så mörkt. Gick en liten bit. Började springa igen. Kom in på stigen och där är en spång över bäcken efter en bit. Efter allt regnande stod bäcken ända upp till kanten på spången. Försiktigt över, kan va halt när den är våt. Hör hur bäcken forsar ilsket, alldeles svart är den och tre-fyra meter bred. Det forsande ljudet förföljer mig och plötsligt hör jag hur en annan löpare kommer närmare bakifrån. Men det kommer aldrig nån. Vänder mig om men där finns ingen. Nåt tar tag i maggropen och rädslan kommer krypande. Världen är så ond.Jag är så liten, jag är så rädd. Herregud ingen vet var jag befinner mig om nåt skulle hända. Jag har lovat mig själv att i skogen; där är man ALDRIG rädd. Men nu är jag. Forsande vatten hörs i huvet och det är steg bakom mig hela tiden, jag ökar lite. Vet att det är inbillning...Försöker tänka på att lugna andningen, drar djupare andetag. Att springa är skönt....avslappnande...kommer fram till spång nr 2 som är så konstigt svart...tar ett språng ut på den och tusen tankar hinner genom huvet när jag fattar. Trillar jag nu åker jag med det svarta forsnade vattnet o gud låt inte nåt barn hitta kroppen efter mig jag ser en bild av min flytande reflexväst som fastnat i nån gren och känner hur vattnet kommer upp till vristen när nästa fot sätts ner i ännu djupare. Shit vad kallt det är. Så mörkt. Så mycket vatten som jag inte såg. Några kliv till så är jag på stigen igen och är så rädd att andningen bara knyter sig och jag är så nära lipen. Vaffan...var är mina verktyg? Låter känslan komma, stoppar in den i ett moln som sakta åker iväg.Som GW lärt mig. Luften kommer tillbaka men det är lika vidrigt kallt om fötterna. Bara att springa hemåt så fort det går. 2 km. Skorna tunga som bly.

Nu sitter jag här i soffan nyduschad iklädd min leopardmönstrade onepiece och ullstrumpor och har ätit ost lite kex och druckit ett glas vin och allt känns väldigt avlägset. Lyssnar på en massa sentimentala kärlekslåtar på Spotify och längtar längtar längtar. Jag är väldigt kär. Jag har honom på webcamen och vill krypa in i famnen som jag vet alltid är öppen och mottagande för mig. Till och med när han sover...

Kalla fötterkram D.



Balansgång

Medvind:
Ingen att ta hänsyn till så jag kunde sova till halv tio. Och då blev jag väckt av telefonen.
Lägenheten är så städad och prydlig utan allt jultingeltangel.

Motvind:
Var ute med hunden kl halv fyra till fyra i morse. Somnade inte förrän fem igen. Han väckte mig vid tretiden och magen lät som ett fyrverkeri. Han fick några bitar torrfoder i går. Men det enda han ville göra var att äta gräs ute. Jag trodde han behövde bajja, men icke. Nu på mogonen (förmiddagen) har han varit pigg och busat med strumpan. Jag fattar ingenting. Är han sjuk eller inte? Magkatarr?

Jag har en bok på 370 sidor att läsa till i morgon. Det blir tufft. Speciellt som jag har 100 sidor kvar i den förra... Jag behöver en arena där ungdomar av olika kulturer och ett genusperspektiv finns där man skulle kunna genomföra sex o samlevnadsupplysning.  ???? Min kreativitet och idéverksamhet har jullov. Jag fryser om fötterna och kom precis på när jag satt mig tillrätta med filten om mig att jag inte borstat tänderna idag. Ska känna efter om det finns mer gnäll nu när jag ändå håller på......hunden har fisit och det luktar INTE hallon. Tvättställningen är full med tvätt och köket har ingen gardin. Så, nu är det nog inte mer.

Vindstilla:
Jag behöver en hundvakt till i morgon kväll.

Läser en massa om mångkulturella undersökningar kring hur ungdomar ser på sexualitet. Men...om undersökningar bara görs på de mångkulturella arenorna; hur vet vi då hur våra "svenska" ungdomar ser på sexualitet? Hoppas den frågan besvaras i nya boken som ska påbörjas.

Hur ska man veta...det ena eller andra..om inte magkänslan säger nåt?



... att längta till sommaren ...

Läskram D.

 

Knasiga genvägar

Sådärja!
Allt julgrejs är numera förpassat till källaren! Hemmet är återgånget till det normala och det är dammat och dammsugit. Ska bara upp en gardin i köket när jag bestämt mig för vilken.Städade ut alla VHS-videoband också, har en apparat men det är så sällan nån kollar. Lite nostalgi va det allt med Teletubbies, 16 år gammalt band, Bamse i Trollskogen, Saltkråkan och Pippi...

Jag blev väldigt upprörd i morse när jag läste nyheterna. Nu ska man tydligen lösa fetmaproblemet genom operationer. Man ska öka antalet opererade med ett par tusen till för kommande året och se över rutinerna. Suck vad trött jag blir!!! I teorin ska man ha BMI 40 för att få igenom en operation men läkarna erkänner att i praktiken har många av de som operaras bara 35. Det innebär att om du är 175 cm lång och väger 108 kg så skulle du kunna få en gastric bypass operation. Men för helvete!!!! Väger du inte mer än 108 kg kan du baske mig ta dej till gymmet, simhallen eller motionsspåret och gå ner dina kilo där istället. Kanske du borde kunna se över din kosthållning och dina matvarubutiksvanor också. Behöver du hjälp med detta ska du självklart få det! Men operation? Nej, skattepengar kan vi lägga på bättre saker! Till exempel på att anställa folkhälsopedagoger på vårdcentralerna för att förbättra den totala folkhälsan. Det räcker ju inte med att vara smal om du ändå inte tränar. Då har du varken skelett eller cirkulationssystem som funkar när du blir gammal.

Nu ska jag gå ner i tvättstugan och hämta tvätten som jag hoppas är torr nu. Brukar torka uppe i lägenheten men idag va det så mycket handdukar. Och jag vill inte torktumla för den luktar inte så gott.

Ikväll kommer jag att vara ensam och det är så tomt. Fast lite skönt ändå.Det här med relationer är minsann inte lätt. Hur ska man göra? Inte ha så brått? Men vad ska man vänta på då? Och hur mycket ska man bry sig om vad andra tänker och tycker? Barnen får man ju försöka ta hänsyn till men andra? Tänk om de har rätt och detta också går åt skogen. Men provar man inte så får man ju alltid gå omkring och undra och det vore ju dumt. Men jag är född tvivlare och går jämt och undrar när han ska tröttna eller vad det är han ser hos mej som inget har och inget kan...och hur ska vi kunna få till det med ett gemensamt boende så det passar alla? Ibland ser man inte skogen för alla träden, är det så nu med?

Tvättkram D. 

LEGO i åldern +7 till ....+55???

Medvind:
Sov halva förmiddagen i soffan i går och det va såååå skönt. Behövde det verkligen. Vaknade tidigt i dag och kände mig pigg.
Läste ganska mycket i sex o samlevnadsböckerna och känner mig inte så orolig för inlämningsuppgiften.
Sprang en tur i ruskvädret i går, vågade mig dock inte in i skogen.
Lagade en god fiskgratäng och kände mig som en god hemmafru som hade maten klar när mannen kom trött ifrån arbetet. Eller trött va han väl inte efter en glidardag men visst låter det bra att skriva så? Sen låg jag på hans axel och läste en bok under filten i soffan och bara mös medan han låg och surfade...hm, ja, jag vet inte var han hamnade till slut när jag bett honom slå upp några knepiga ord inom kategori sex och samlevnad....Datorn verkar slö idag igen...???
Fick köra nya bilen en liten sväng i går. Ahhhhh hääärlig!!! Synd det regnade och blåste så jag inte kunde prova den fort fort fort...

Motvind:
Store hunden kräkte igen. Hoppas det bara va nåt tillfälligt. Annars verkar han piggare igen och viftar på svansen och vill busa.
Är så jäkla trött på allt julpynt och alla dammiga fönsterkarmar. Behöver städa!!! Kanske ska passa på idag när inte ens hundarna vill gå ut?
Tvättstugan. SUCK. Så skitigt och stora svarta dammråttor av allt äckligt hundhår från grannens hund. Provade att sopa golven men färgen flagar och allt fastnar i stället. Så äckligt att ta i det med händerna...öööhh.

Vindstilla:
jo, idag blir det städning!!!!




Julafton med LEGO-bygge. Storebror hjälper gärna till!!!



...men....pappan och mormor fortsätter....nästa juls klappar är redan klara...

Städkram D.

Morgontänk

Mannen i mitt liv har ett jobb.
Varför va det då JAG som vaknade fem i sex, steg upp och satte på kaffe, medicinerade och gick ut med hundarna och nu sitter och äter frukost och läser nyheter??? JAG ville ju sova länge. Ibland händer konstiga saker. Jag tror att jag går och knyter mig en stund till. Tar med en bok och ser hur många rader jag läser innan ögonen stänger sig. Idag är det bara jag och hundarna. Kan alltså göra precis det som faller mig in. Funderar på att sova en stund, läsa, åka och tvätta bilen, springa, handla för födelsedagspresentkortet, plocka ner julsakerna, avfrosta frysen, och helt plötsligt blev min ensamma dag fullmatad med massa göragrejer. Hm...Det trillar visst in en inlämningsuppgift i eftermiddag; också vet jag exakt vad min dag kommer att handla om: Sex och samlevnad. Får väl sova i morgonbitti istället. Om det inte stormar för mycket...

Loppan åkte till sin farmor och farfar igår och jag saknar dem verkligen. Det är så mysigt hos dem med vedspis och hängmatta under äppelträdet. En riktig idyll. Jag längtar fruktansvärt mycket till sommaren och en trädgård.


Morgonkram D.


Hans nya älskling är en Passat GT extraallt utom p-värmare

Medvind:
Jobbade med bästa kollegan i dag.
Fick hjälp av bästa modiga nypiercade Johanna idag med hundarna så jag kunde jobba.
Det finns hopp för mänskligheten. Träffade en dam idag som var född 1914. Underbart. Hon köpte en burk vitaminer och en nagelsax och frågade om hon fick sitta ner och vila en stund innan hon skulle gå och handla i Konsumbutiken.
Hämtade vår nya familjemedlem i Kristianstad. En sprillans ny Passat. Svart. Hoppas jag får köra den snart.

Motvind:
Synd att bilförsäljarna inte får gå en kurs i grundläggande genusvetenskap i sin säljutbildning. Då skulle man kanske kunna få lite, minsta , pytte förtroende för dem. Vid genomgången av alla knappar och funktioner vänder han sig till mig när det är dags för "att slippa leta efter dragläget i uppförbacke-knappen". "Den är kanske framförallt till dej" sa han. En ung pojkspoling som inte visste vem han hade att göra med.....Grrrr. Han är INTE förlåten och han fick reda på att det var helt fel person att säga nåt sånt till.
Idag plockade jag in julskivan från bilen. Nu är julen slut. Snyyyyft. Jag älskar julmusik men nu får det va bra för denna säsongen. 

Vindstilla:
Läste en klassis blogg idag om att leva normbrytande. Man blir ju förbannad på riktigt. Men så kan den kvinnan skriva som ingen annan också. Jag känner också att jag lever lite normbrytande ibland. Inte som hon kanske men det är ändå inte riktigt accepterat att ha barn med olika pappor men inte va tillsammans med någon av dem. Jag blir inte imponerad av dyra saker och vågar erkänna saker som endel inte ens vågar släppa fram i tanken. Men jag ser mig inte som unik på något sätt och försöker att inte döma andra alltför fort och jag vill gärna tro att jag har ett öppet sinne och inte har lika mycket fördomar som alla andra. Sen är jag väldigt snäll inne i själen. Eller också inte förresten. Kom precis på att en elak tanke for genom huvudet idag när en av mina icke-favvo kunder kom in och gnällde. Men hon är verkligen förnedrane mot sin man. Att han inte gått sin väg är för mig en gåta. Men alla har väl sina fördelar. Endel mer väl dolda än andra.

I morgon...då vill jag springa plugga plocka bort alla dammiga fula julsaker sova länge....eller ja, förväntar mig inget av dagen så händer det väl nåt som är bra ändå...

Skinnklädselkram D.

 

Lite nyare modell är det. Men hitta ingen bra bild.

Det kan bli bra

Jaha. Så va det nytt år. Mitt förra nyårslöfte har jag inte lyckats med. Att lära mig jonglera. Fick ju fina bollar och allt. Men jag ska göra ett nytt försök.
Helgen har varit bra. Firade in det nya året i Malmö med sköna bekanta som säkert blir vänner så småningom. Träffade en tjej som gått i samma skola som min syster.Världen är liten.
Stackars hunden är så rädd för raketer, var nyss ute och det small av en och han sprang rakt mot dörren och ville bara in. Han darrar i hela kroppen. Det är grymt.

Under detta året som precis börjat vill jag:
-att mina nära o kära får ha hälsan
-att studierna går lätt
-att pengarna räcker lite längre
-att vi kan hitta något gemensamt bra boende
-att jag håller i gång träningen och gärna tappar några kilo till sommaren så kläderna passar
-att mina barn har det bra och sköter skola och jobb
-att jag sitter på en starnd vid denna tiden nästa år
-att få lugn och ro och känna trygghet
-att kärleken aldrig sinar

Hm, man vill så mycket, men det bästa är att inte ha några förväntningar för då slipper man bli besviken.

Medvind:
Gick en härlig 7-km promenad i Bokskogen i går
Imorgon får vi kanske en bil till i familjen, det blir spännande. Den kommer att gå jättefort.
Inatt ska jag sova hemma och inte bli väckt av busiga katter.

Motvind:
Är så fruktansvärt trött och sliten.

Vindstilla:
Har inte så stor lust eller motivation att skriva här på bloggen mer. Vet inte varför. Men det mesta känns ganska meningslöst just nu.

Nattikram D.

RSS 2.0