Tack för en underbar vanlig dag

Min morgon började bra. Tills jag öppnade dörren och skulle gå till tåget, då öppnade himmeln sej och jag kunde ha väntat med duschen tills då. På perongen står en man och ondgör sig över hur krångligt det är att åka tåg och hur smidigt det är att åka bil. Det är krångligt med alla byte och förseningar, som sist när han skulle in till sjukhuset och inte fick köra bil själv därifrån sen. Fördomsfull som jag är tänker jag att i nästa andetag kommer han att ondgöra sig över hur dyr bensinen till bilen är och jag tänker en elak tanke om att om han cyklat lite mer skulle han slippa krångla med tåget till sjukan för då hade han haft en bättre kondition och hälsa inte varit överviktig och kanske inte behövt åka till sjukan alls.
Blöt som en nyduschad katt hoppar jag på tåget och sätter mig. Efter en stund stirrar jag tomt ut genom fönstret och tycker det är skönt att inte tänka på nåt. Då märker jag att någon står bakom mig...."god morgon" säger konduktören och harklar sig lite urskuldande över att behöva störa i mina djupa ...eh...icketankar. Hm, rotar fram tågkortet från börsen som alltid hamnar underst i handväskan trota att jag alltid lägger den överst. Vi är nästan framme när jag väl fått upp kortet och visar honom....apoteket AB:s kundklubbskort som har samma färg. Godmorgon var det , jaaaaaaaaa. Han skrattar och tackar och när jag hoppat av önskar han mej en bra dag med lite ironi i rösten.
När jag kom hem hade hjärtat gjort hamburgare som jag åt alldeles för snabbt. Illamående och ont i magen.Men det va gott.
Ikväll var jag och tittade på Vittsjös damlag som mötte ett pojklag från Hässleholm. När vi åkte va himmeln helt svart och det regnade, så jag drog på värsta regnmunderingen. Och vad händer? Himmeln blir klarblå hela kvällen.
I morgon är det tvättdax och det ska bli såååå spännande och se om maskinen fungerar eller inte.
Nu gäller sängläge.
Kvällskram D.
 
 
 
 
 

Att inte finnas, eller inte märkas

Medvind:
Sov till halv tio efter en orolig natt. Sitter vid köksbordet och har ätit en enorm lång frukost. Är ganska nöjd med mina inköp i Ullared i går. Fick lite rensenergi i gårkväll och drog ur några plagg ur garderoben som inte använts på länge. Skulle kunna ta fler men väntar lite.
Idag har jag mycket ärende i stan och borde sätta fart. Men det är skönt att ta det lite lugnt också när jag är ledig.
Ska anmäla mig till ett indoor-walking-pass i kväll och kolla vad det är...
Jag känner mig trygg i relationen när han säger "vår" om bilen...:)
Skivorna jag köpte i går är riktigt bra. Nöööjd!!!! (för 90 kr)

Motvind:
Katterna väcker mig på nätterna och det är inte ok. De ska åka hem i dag och ska de bo här fler gånger är det vissa saker som det ska ändras på. Deras mat ska tex inte stå i sovrummet utan i köket där de kan knapra bäst de vill hela natten. (hur hamnade skålarna i sovrummet från början???)
Tänkte cykla upp till stan idag men kom på att jag har ganska många ärende som jag nog inte kan göra på cykel, då blir rundan för lång. Dessutom regnar det och jag ska hämta klänningen, vill inte den ska förstöras av regnet. Jaja, dåliga ursäkter kanske men det blir bilen idag.
Ödleskötaren ska göra en insats idag och ge de små livet lite käk. Isch va jag tycker det är läskigt.
Har megaont i höften i dag. Orkar ringa doktorn...not. Men borde nog göra det ändå.

Vindstilla:
Funderar på det här med att flytta i hop. Det finns nog en hel del att gå igenom innan det sker.Vilka kompromisser som måste göras och hur förväntningarna är på det vardagliga livet. Ibland känns det som om vi aldrig kommer att få ihop det och att det är lika bra att vi bor på olika håll, att vi tänker och fungerar på olika sätt och har värderingar som inte kan kombineras. Men det kanske löser sig efterhand.

Är jag så himla ointressant att lyssna på eller är det jag säger så trist att det är ok att avbryta mig och byta samtalsämne? Gör jag kanske så själv också ibland? Måste ta en funderare över det. Jag känner också ett behov av att ha ett större socialt umgänge, ska se hur jag ska lösa det, innebandy på tisdagar med orienterarna kanske?

Var ute och tog en promenad häromkvällen för att tömma huvet lite och tog bilder på olika växter som jag la in på FB. Idag öppnade jag datorn och kollade på dem. Urdålig kvalitet. Önskar mig en telefon med en riktigt bra kamera i.. snart jul, lr? De bilderna som legat på datorn är numera säkerhetskopierade till ett USB-minne så nu kan datorn krascha bäst den vill. Eller inte, den får gärna hålla ett år till.

Vi borde lyssna bättre på våra medmänniskor - kram D.

Buss o kram till Ullared

vaknar med ett ryck, har försovit oss med 20 minuter. Tre femtonåringar ska också upp. klockan är kvart i sex på en söndagmorgon, men vi hann med....Bussen till Ullared med hela tjocka släkten. påkörd endast en gång av en stirrig käring som trodde prylarna skulle ta slut innan hon hunnit få nån. jag känner mig alltid stressad av att andra väntar och av tider att passa Det ultimata skulle va att åka dit helt ensam och gå så länge man orkar. Nu hann jag inte prova jeans eller underkläder som jag tänkt. shoppinglistan som fylltsfrån under några veckor låg såklart kvar i bussen när jag kom in. fick ändå med nästan allt, glömde bakplåtspapper och fotfil. lyxade genom att köpa två helt onödiga skivor med akustisk gitarr på för 45 spänn styck. När det var dags för lunch tog jag en snabb macka och passade på att köpa ett äpple och en banan, äpplet åt jag upp. efter man betalat och gått ut så finns det några butiker utanför som måste besökas. Det är Martinshop med sexleksaker och vildmarksbutiken. jag gick med min banan i handen hela rundan inne på Martinshop och förstod inte först varför det blev fnitter i kön till toaletten som gick utanför förrän jag hörde nåt mummel om bananen....Ibland får man göra en Kajsa varg, ta va man har. jag kollade en stund inne på vildmarksbutikepåsen flm om hur man skjuter vildsvin, intressant. Efter en stunds tittande på alla prylar lägger jag märke till att det är män på alla bilder på varorna. Jaha, så butiken är för män då då, tänker jag. Då får jag syn på nåt som inteär förmän. Eller jo, kanske indirekt för den riktigt jaktkåta mannen. BH och trosor i kamouflage . Coooolt. 

Landa på sin egna landningsbana

Medvind:
Jag är ledig i morgon och planerar att ligga i solen hela dagen. Får dessutom träffa systrami och hennes härliga familj.
Jag har lyckats ladda ner ett virusskydd på datorn. Kanske det kan va bra å ha..??
Gick en 7 km promenad i går och det var skönt.

Motvind:
Ätit fullkornsbröd och min mage är inte riktigt kompatibel med den mängd jag fått i mig de senaste dagarna. Har ont i kroppen, som träningsvärk och mina fingrar svullnar och stelnar ibland. Morgnarna är inte så roliga, är väldigt känslig och lättknäckt. Irriterar mig mer än vanligt på att behöva resa på mig när jag väl satt mig för att äta frukost.
Jag har kommit på mig själv med att tystna istället för att diskutera vidare kring saker jag tycker är viktigt, eller intressant, när jag blir missförstådd i hur jag menar. Det är väldigt obra. Men jag orkar inte hela tiden förklara hur jag menar eller att jag inte säger saker för att anklaga eller bestämma vad som är rätt och fel. Intellektuell stimulans. Hmmmhhmmm.

Vindstilla:
Loppan har fått en mobiltelefon med eget nummer till. Nu ska den fasta telefonen sägas upp.
Jag har fått reda på min nya lön idag. 540 kr plus. ...tjoho...eller nä. Är fucking trött på att va kvinna i ett kvinnodominerat yrke. Ska verkligen söka mig mot den mansdominerade världen.
Katter är inget för mig, tror jag. Jag hatar grus på golvet, lukten av kattskit och hår överallt. Och när den lille söte kissekatten bajjat i sin låda tar han grus med ut på golvet, hoppar upp på köksbordet med tassar han just haft i sin egen bajs o trampar omkring där jag ska ha min macka...hm, nä tack. Men visst är de söta o rara när de vill kela. Och man kan ju dammsuga och torka av bordet innan man äter. Men katter ska leva ute, ha ett riktigt kattliv.

Låt inte någon tysta dej kram D.

Uuuhhhh, så tungt.

Motvind:
Kommer inte in på Loppans mail. Ett moment 22. Jag har id och lösen och när lösen är rätt är id fel och tvärtom. Går heller inte skapa ett nytt konto då det kontot jag vill gör är hennes gamla som enligt felmeddelandet inte finns.
Är stentrött efter en helg med för lite sömn och för mycket alkohol och har en gnällig snart 8 åring som inte kan sova för det är fel på allt. Verkligen allt. Fast jag tycker jag har slått knut på mig själv för att göra henne till lags. Men jag orkar inte läsa för henne och nu surar hon som attan. Känner lite stress över att hon måste somna snart för hon ska upp svintidigt i morgon.

Medvind:
Jag får snart smörja in mina fötter och krypa ner hos favoritfamnen.
Har välkomnat en liten nykläckt ödla till livet med en läskig syrsa. De är allt lite söta de små liven.

Vindstilla:
Verkar helt overkligt att läsa ett år till med uppsats, kurser, jobb och hundar, särboende, barn och deras skolgång. Klarade inte ens springa tre kilometer idag. Ont och jobbigt. En dag i taget. Kanske det går.

Måndagströtta kramar D.

Magen o jag är inte polare

Motvind:
Ligger kvar i sängen ofrivilligt. Gillar det skarpt annars. Frustrerande att missa en dags lön och att vara hemma men inte kunna göra så mycket. Vågar inte gå så långt från min nya polare toastolen.

Medvind:
Har fått sova ganska bra. Är dessutom hungrig och funderar på vad jag ska våga äta till frukost. Men fil är väl alltid bra. Kanske jag orkar röja lite, damma så ytorna syns igen.

Vindstilla:
Mitt virusskydd har gått ut och nu vet jag inte vad jag ska göra. Startade en genomsökning som inte var gjord på 361 dagar. Den håller på än efter 19 minuter....Passade på att avinstallera lite konstiga saker också. Så nu kraschar väl snart skitet. Det skulle vara tråkigt med alla bilderna. Men jag ska snart till Ullared och då ska jag kolla vad USB-minnenna kostar där och om de inte är för dyra köper jag några och stoppar över bilderna på.
Helt krasst så kan jag åka ner på ÖB och handla det som står på Ullaredslistan, beställa lite kläder från ellos och göra nåt annat kul under tiden det tar att sitta i bilentill Ullared, trängas med andra folk och...ja, suck. Men det är ändå ganska kul att komma dit, det blir som en utflykt.

Morgonkram D.


En skugga, ett spår av det som fanns

Medvind:
Nästa gång jag springer kommer jag vara lättare i kroppen.
Jag planerar en liten vandring på skåneleden, det är spännande.
Jag har bytt bort jobblördagen på första bröllopslördagen, så blir det inte så stressigt. Skönt.

Motvind:
Har haft kramper i magen och vattenbajs hela dagen. Så jag har inte ätit speciellt så mycket mer än en thekaka och en varma koppen. Ska dricka en skvätt fil senare i kväll också. Jag har ont i huvudet av koffeinabstinens.Jag avskyr att vara hemma till ingen nytta, men orkar inte just så mycket mer än att ligga här...Men ska nog snart gå o lägga mej för att sova.

Vindstilla:
När någon dör som har facebook bildas det gärna en memoriansida för den döde. Eller avlidne eller bortgångne eller vad man nu kallar döden för. Där kan man skriva lite minnesord, vackra saker, snälla saker och om sin saknad och annat diverse fint. Man hedrar den döde. Jag läste några såna rader på en ung kvinnas sida. Hon gick bort, alltså dog, i cancer. Det var jättefina statusar och kommentarer till henne. Och det är en fin gest mot de nära anhöriga att få höra och se att deras närstående var omtyckt och uppskattad. Men alla de här orden till den döde....varför är det så svårt att säga dem till någon som är i livet ännu? Jag själv är ganska dålig på det faktiskt. Det finns många jag beundrar och ser upp till, som gör hedervärda saker och som berikar mitt liv. Men de flesta vet inte om det för jag har inte talat om det för dem. Men skulle de dö skulle jag ångra att jag aldrig sa det. Men å andra sidan har de ingen glädje av det sen de dött. Men om man säger det medan de lever får de kanske ett bättre leverne och en goare känsla där inom sig? Ett varmare hjärta att dela med sig av. Mina arbetskamrater ska gå på begravning för en kollega till dem som dött i dagarna. Vi blir inte så många kvar den stunden men hoppas kunderna har överseende med att servicen blir lite sämre.

Ont i magenkram D.

 
 

Det gäller att va med när det händer

 
 
Mitt i allt hemskt och tråkigt finns det ljus och vackert.....Man måste bara leta lite extra i bland...
 
Kram D.

Vara vem till lags?

Jag försöker göra allt rätt. Motionerar och håller mig i form, äter bra, försöker tänka positivt och på vad jag slösar god energi på och försöker sova bra, va måttlig med alkohol och återhämta mig med saker jag tycker om. Ändå blir det bara fel. Ändå har jag ont i kroppen och depressionen håller sig inte borta. Fick en vidrig ångetsattack under springerundan och trodde jag skulle trilla ner död av andnöd. Jag är så trött på att jämt behöva kämpa för att orka och trött på att alltid behöva tänka på att försöka må bra. Försöker jag för mycket?
Funderade helt allvarligt på att åka till Liseberg eller Bakken helt ensam och bara släppa loss och åka flygande mattan tills jag kräks. Känner just nu för att vara helt ensam hela helgen. Samtidigt vill jag inte vara ensam. Som just nu. Men tur ändå, ingen ser mig. Behöver inte försöka förklara nåt som ändå inte går. Undrar om det egentligen finns nån som förstår.
Min vinnarskalle är borta. Känner ingen mening med att springa mer ändå. Hittar inte ens meningen med det för min egen skull.

Idag för tre år sedan minns jag exakt vad jag gjorde. Det va en jättehärlig dag. Dessutom fick jag ett fint sms att syster yster fått en liten pojke.

Ner i avgrundenkram D.


Så är det

Det parti som kan lova att se över förmånssystemet inom vården ska få min röst nästa val. Har denna veckan varit väldigt irri på hur våra skattepengar används. Speciellt när det gäller födoämnesallergikernas förmåner inom den glutenfria kosten. Glutenfria smörgåsrån. HALLÅ!!!! VEM behöver smörgåsrån överhuvudtaget???? Som dessutom DU betalar med dina skattepengar, som hanteras till idioti med att transporteras hit och dit, packas ner, packas upp, kollas, scannas av, packas ner, hämtas och allt föranleddes av att någon skrivit ett hjälpmedelskort på tid som kunde gått till något viktigare än någon glutenintolerant som inte giter gå till affären eller ta reda på fakta och skaffa sig kunskap om sin sjukdom. Och kan man FÅ så ska man HA.

Medvind:
Jag har kommit på ett ställe som jag är gjord för att söka jobb hos. Måste kolla upp det.
Det som är jättebra med att bo själv är att man kan lämna hemmet i katastrofskick utan att det drabbar någon annan.
Var på Kreativum med Loppan och vi hade kul.
Sprang/gick 7 km i bokskogen i tisdags. Så skönt.
Jag har fått tag på en frisör som kan fixa håret till mig innan bröllopet och hittat en bra sjal på Hästveda marknad.

Motvind:
Att alla gnäller på vädret. Det finns bara en sak man inte kan göra i dåligt väder och det är att ligga på stranden och sola. Allt annat kan man göra med rätt kläder.
Sitter och funderar på hur stor en portion är. Alltså en normal portion. Har just ätit en omelett på två små ägg och 80 gr gravad lax. Isbergsallad och en morot.. Finns det något smart program att ladda hem för kaloriberäkning? Så smidigt det skulle va att bara skriva in vad man ätit också räknar datorn ut det.
Det som är dåligt med att bo själv är att ingen plockar undan medan man är borta.

Vindstilla:
Igår var jag och Loppan i Tormestorp och plockade blåbär och kantareller. Så längesen jag gick där och så hemma det känns. Jag längtar verkligen tillbaka dit. Ska nog dit till helgen och plocka svarta vinbär som börjar bli mogna. Och kanske springa en runda.
Idag ska jag koka rabarbersaft, tvätta, springa, dricka kaffe, läsa facktidningen,plocka ur diskmaskinen, lägga in tvätt från förra tvättomgången, äta melon, försöka kolla vilka kurser jag kommit in på till hösten, kolla böckerna till nästa kurs och......lägga mig tidigt va det visst också. Och njuta av att vara själv.

Kram D

Det blev en dag på stranden

Medvind:
Kom iväg till Lursjön och badade med alla avkommorna. Det va precis så varmt och skönt som jag önskade. Storpojken gjorde pastasallad till oss och med tanke på innehållet i mitt kylskåp var det som att koka soppa på en spik.Det blev tre ingredienser förutom pastan då.
Loppan älskar sin filt.Hon sa flera gånger under dagen att hon va så lycklig för den.
Jag har bättrat på solbrännan. Skönt med lite färg.
Man kan skicka barnen själva att köpa glass och dricka, stor hjälper liten, mycket praktiskt. Lika dant med badet, när jag fryser och vill gå upp skickar man i nästa till Liten som aldrig fryser....(trots skakningar så tungan slinter och blåa läppar...)
 
Motvind:
Va så irri hela morgonen när jag snodde runt med tvätten, ville vi skulle komma iväg så fort som möjligt så kanske vi kunde kört hela vägenner till falsterbo. Där är Stranden med stort s......som jag längtar efter att ligga en hel dag på. Men ingen hjälp med frukost eller annat som behöver göras så det blev sjön istället. Men jag hade bestämt mig för att inte få världens utbrott på slashasarna sombara ligger i soffan med en skärm framför sig. Jag kunde, och skulle förmodligen, bett dem rappa på lite men jag orkar inte alltid be om hjälp. Korkat av mej att sen va iriirterad när jag kunde sagt nåt, men jag va rädd för att få ett utbrott och hade fullt upp med att andas och hålla mig lugn.Känner mig som en virrpanna som har svårt att organisera en strandutflykt. Det finns ju tusen prylar man kunde tagit med för att ha en lite aktivare dag men nu är barnen så stora att till och med jag får ligga o chilla på handduken utan att studsa upp och ner som en studsboll.
 
Vindstilla:
Idag ska jag och Loppan på utflykt. Enligt väderprognosen i går skulle det regna hela dagen så vi planerade en innegrej.Men himmeln är blå och jag funderar på att planera om och göra en utegrej istället.
Har hittat ett skitmysigt ställe att bo på om jag ska fortsätta bo själv. Känns lite som ett vägskäl, antingen ser  vi till att hitta nåt tillsammans nu snart, eller också kan det vänta men då får det vänta ett bra tag tills alla barn vet var de ska. Känner mig också kluven över hur mycket hänsyn man ska ta till barnen. Det är ju en kort tid att ta hänsyn till dem, bara några år till och just därför borde jag kanske göra det, men å andra sidan är det viktigt att man trivs med sin tillvaro här och nu också och då borde jag kanske lyssna mer på vad jag själv vill. Vet inte vet inte vet inte. Jo, jag vet att jag inte vill bo här mer iaf. Jag vill ha ett eget sovrum.Och en egen tvättmaskin. Och en uteplats.
 
Rådvilla kramar D.
 

Övningskörning på g

I går kom jag hem, lagade mat, övningskörde till macken, hämtade Loppan, kollade film och sen: sova. Det blir inte mycket kvar av dagen när jag inte är hemma förrän halv sju.

I morse vakande jag tidigt, drog på träningskläderna och började springa. Stel som en morgonhalt märr. Varmt och klistrigt, gegga från pollen i näsan och luftrören kändes som sugrör.Dålig kondis kan man oxå kalla det. En fjäril slog följe med mig en bit. Sista km kändes riktigt bra.Eller iaf överkomlig.
När jag kom hem hade inte barnen ätit lunch som de lovat de skulle göra. Jag trodde cafeet stängde och det kändes som vi hade lite brått dit. In med två maskiner tvätt och iväg. Vrålhungriga och lite irri. Cafeet hade öppet ända till nio. Men det var ändå väldigt ttrevligt. Man sitter på en uteveranda och tittar ut över sjön. Vackert. Sen stod vi och kollade på småfisk som lekte vid kanten. Loppan hittade en dunge med färdiga blåbär som hon glatt stoppade i sig. Sen åkte vi hem till mina föräldrar och hämtade en mysfilt som mormor köpt till Loppan. Hon blev väldigt lycklig och sover i den här brevid mej just nu. I vintras önskade hon sig en sån filt när vi var på Vellingeblomman men då va den för dyr. Vi har spelat fyra spel i kväll och Storsonen vann första: Prinsesspelet.... Jag vann andra: Yatzy och tredje; äggspelet och det sista: Löning vann Loppan med sådär 20 000... Vi har slarvat med maten idag och jag känner halsbrännan komma krypande. Nya tag i morgon.

Sjöstugekram D.


Irriterande exempel från idag.

Hur stavas fördomar? Med ett m , eller hur? När jag läste mitt inlägg från i morse ser det helskumt ut med två. Känt eller kännt? Med ett ser det bäst ut.
 
Medvind:
Åkt tåg både till och från jobbet. Snart har mitt sommarkort betalt sig. Bilen är tom på soppa så det får bli tåg i morgon också.
Lagade spagetti och köttfärssås i kväll och det var så gott, förmodligen för det var längesen vi åt det. Sen tog jag cykeln för att mäta upp en bra springerunda. Det är lättare att cykla än att springa med en mage full med mat. Det var så härligt att cykla. Dofter som blir starkare på kvällen. Molnigt men vindstilla och koftan åkte av ganska snabbt. Rågdoft, blommor, nyslaget gräs, kobajs, fuktigt och så där som det bara doftade när jag var ung en gång för längesen och cyklade hem från stallet på kvällen. Varför cyklar jag inte oftare? Mätaren stannade på 15 km. Svettig blev jag inte heller då vinddraget torkar. 8 par förskrämda haröron stack fram på fälten, en katt, två skällande hundar, ett bambi och en rumpa av en gris(?). Den va mörk iaf och inte så långa ben.
 
Motvind:
Varje dag på jobbet får mig att värdera studielånet lite högre. Det är verkligen inte kul att inte räcka till, att jobba utan att följa reglementet, att hela tiden känna att jag inte hinner med. Tur jag inte har en legitimation att va rädd om. Vi har fått en kundmanual som beskriver hur varje kundmöte ska gå till enligt företagets policy. Hade VD varit där i dag hade han fått den uppstoppad på det mörkaste stället på hans kropp.. Det är ett hån att tro att vi ska hinna allt utan att va klonade till tre. Jag funderar allvarligt på att söka timanställning på en konkurrent istället. Jag vet vad jag kan och jag vet att jag är duktig på det men jag måste ha förutsättningar för att kunna utföra ett bra jobb. Dessutom kokar det inom mig när jag ser hur "vården" prioriterar. Hur f-n tänker de ibland? Kan vilken dåre som helst få en ssk-legitimation eller få kalla sig för läkare?
Ex 1. 15-årig handbollsspelare som sträckt ryggen lite blir insläppt på VC, får en akut läkartid där doktorn skriver ut Ipren 400 mg 2 tabletter 3-4 gånger dagligen. (finns att köpa i receptfritt med en rek dos på 1 tabl 3 ggr dagligen). Detta gör att farmacuten måste ringa doktorn och fråga vad som står på. Dosen är mycket märklig. Då säger farbror Doktorn att han sett att han skrivit fel efter att patienten gått och att han då ändrat dosen i journalen. Farmaceuten påpekar då för doktorn att journalen inte hänger ihop med vad han skriver och sedan skickar på receptet. Farbror Doktor blir mycket förvånad över den informationen. Finns det möjligen brister i Farbror Doktors utbildning??? Eller han var inte med på den lektionen, kanske va han förkyld..Och är det sånt här som du vill att dina skattepengar ska användas till????
Ex 2. En ung kille kommer inlinkande, kallsvettig och blek av smärta. Ögonen rullar i huvet på honom. Han vill ha grejer för att lägga ett spritförband runt sitt inflammerade knä som är svullet typ i fotbollsstorlek. Själva killen väger inte mer än 65-70 kg. Jag petar i honom värktabletter direkt och rekomenderar vårdkontakt. "Akuttiderna va slut så jag får ringa i morgon igen...." På baksidan av vaden går det ett par blåsvarta streck ner mot ankeln.
Ex. 3 En mamma kommer in med sitt barn på 7 år som blivit stucken av en geting på handen. Sticket är rött och svullet som en halv golfboll. "Hon verkar vara så hemskt allergisk mot getingar så doktorn sa vi skulle ha nån antihistamin." Jag orkar inte ens tala om för henne att hennes barn är fullständigt normalt som får en ordentlig svullnad av ett getingstick men att barnets mamma borde låsas in för hysteri om man går till doktorn för ett getingstick. Och hur i helvete har "vården" ens kunnat trolla fram en läkartid för ett getingstick?????  Suck.
Jag och autonomiprincipen är i en ständig fight när det gäller etik
Ovanpå detta kommer sklart min värsta stalker in och talar om hur längesen det är sen han såg mig sist.Som tur är (för honom) ska jag precis gå på en timmes försenad lunch.Så jag hinner inte fräsa åt honom. Och sen på lunchen hamnar jag i en urbota korkad diskussion som jag inte ens vet varför jag gick i gång på. Tur man kan klicka av telefonen när man inte kan stoppa på annat sätt.
Detta är en gnällblogg och därför gnäller jag här.
 
Vindstilla:
Jag vill rida. Det var så längesen och ser så väldigt härligt ut.
Storsonen kommer i morgon och det ska bli mysigt. Hoppas vi hinner göra nåt kul på lördag eftermiddag och att vi kan ha lite kalas för honom på söndag.
Mellanpojken har drabbats av sommarlovskoma. Han frågade mej vilket datum det va. 5 juli, svarade jag. JuLi???? Har det redan varit JuNi????  Närdå? (förmodligen medan han låg i sängen o glodde på Big Brother eller nåt annat fördummande program.....
 
Gnälliga klagande kramar D.
 
  
 

Att leva som man lär eller lära av livet?

Gårdagens inlägg är korrigerat. Det är skillnad på stöld och rån och även om jag kände mig väldigt trängd och maktlös så förekom inget våld eller hot om våld.
Jag försöker reflektera över många av mina fördommar för att komma till rätta med dem och omvärdera min tro och inbillning. Men en sån här incident späder på en del av mina fördommar och det känns inte bra. Ska minsann leta statistik för att se hur det ligger till, men den är kanske rasbiologisk och får absolut inte talas om eller publiceras eller ens existera. Men det skulle va intressant att veta hur signalementen lyder på anmälningar kring stöld på apoteken.
 
Idag kommer de tjocka män med sydländskt utseende som kommer in till mig inte få en lätt match om de vill gå ostört och kika runt. Fördomsfullt??? I allra högsta grad. Men även erfarenhetsbaserat lärande från min synvinkel.
 
Karatekram D.
 

Tjuvar å banditer borde sitta i bur med vatten o bröd

Medvind:
Att denna dagen är slut nu. Har suttit och kollat kläder i Ellos-katalogen tillsammans med Norah Jones och kopplat av efter en händelserik dag.
Att jag har tak över huvudet och mat på bordet och friska barn och att jag är frisk själv.Jag har en bil. Det är bra.
Jag har nån som säger att han älskar mej och saknar mej.
Avreagerade mitt dåliga humör på de som förtjänade det. ...eller kanske inte, men det va skönt att skälla på nån...
Jag avstyrde ett stöldförsök idag. 
 
Motvind:
Vaknade arg som ett bi.
Sonen messa i morse att han missat bussen till tandläkaren. Köra köra bil i onödan....
Åt en kanelbulle på fikan fast jag bestämt att jag inte skulle äta mer onyttigt denna veckan. Man får ju springa tre rundor på 4 km för ett sweitzernöt. Också en kanelbulle på det...så många rundor hinns inte med även om jag skulle springa både morgon och kväll.
Hade ett stöldförsök på jobbet i dag. De fick inget med sig ut ur butiken trots att de packat en hel kundkorg så fint.. Fy satan va arg jag va. Men så länge de inte gjort nåt brottsligt så kan man inte sätta dit dem, även om jag vet att de med 110% säkerhet har oärliga avsikter med det de gör. Nej, de va inte blonda.
Ville gå en runda i kväll men helt plötsligt va klockan läggdags. Snopet.
Provade en ny deo i morse och i kväll luktar jag verkligen inte hallon i armhoullan. Det blir inte den i morgon kan jag lova.
 
Vindstilla:
Funderar på samer och romer. Det pratas om att de exkluderas i samhället och känner utanförskap och diskrimineras. Men.....de vill ju ha egna skolor, prata eget språk och vill inte utvecklas tillsammans med det svenska samhället i övrigt så det är ju som att de inte vill bli inkluderade och vill de det så är det på villkor som andra ska stå för. Ingen annan kan ju plocka bara russinen ur kakan utan får snällt svälja hela, så varför skulle inte minoritetsgrupperna också behöva göra det?
 
Jag är jättesvullen i brösten och magen ser ut som en ballong. Börjar jag må illa på morgonen är det en medicinsk sensation. Men sånt har ju hänt förr.
 
Vilda västernkram D
.
 
  
 
 
 

Slapp ödlematning

Alltså, min lille hund Sigge som är en chihuahualiknande miniatyrvarelse har fångat två ekorrar varav den ena han halvt åt upp. Hunnajävel. Vad tror han? Att han är en jakthund?

En kund kom till mig idag och gormade om lång väntetid, 27 minuter för en liten burk med piller va minsann inte acceptabelt. Jag är ju vansinnigt serviceminded och vänlig i alla lägen och log mot honom och beklagade att han fått vänta. Jag sneglade ner i påsen och där ligger en blodtrycksmedicin. Och inom mig vill jag vråla till gubben:
1. Du är förmodligen pensionär och har ändå mage att komma hit mitt i lunchen!!???
2. Om du sett till att motionera bort den enorma kagge du går och bär på hade du inte behövt blodtryckspiller och
3. Då hade du inte behövt komma hit överhuvudtaget och belasta skattesystemet eller ta upp tid för hårt arbetande människor som måste hämta ut sina sjuka gamla föräldrars cancermediciner på sin korta lilla lunchtid.
Pucko.
Kanske jag gjort honom en tjänst att förklara detta lugnt och sakligt för honom.....men nu gjorde jag inte det.

En trolig organdonator (en mc-kille) kom in och började flörta helt ohämmat. Han undrade vad jag skulle göra i kväll och om jag va sugen på en motorcykeltur? Jag hade ju massor att hitta på i kväll.....Men i morgon då? fortsatte han. Nje, jag slutar sent o är förmodligen ganska trött då.....Men jag kikar in i morgon o kollar hur trött du är....Hoppas han kommer på förmiddagen då jag är ledig. Han såg för all del ganska trevlig ut men tack men .. nä tack . Visst är det smickrande men samtidigt undrar jag om han kört den stilen hela dan i varenda butik och om han är helt vidrigt desperat, jättekåt eller om han bara fann mig attraktiv. Spelar roll??

Kom hem idag tll 15 liter jordgubbar som min bästa pappa varit och plockat till mig. Nu ligger de i frysen färdig-snoppade/snippade och väntar på att de färska ska ta slut i butiken så de kan smaksätta min morgonfil sen hela hösten. Så skönt att ha ett lager.

Idag sprang jag en runda i skogen, 4 km på 30 min. T j o h o. Det gick inte fort. Efter en km trodde jag att jag skulle dö. Kramp i båda vaderna och en sån intensiv smärta rakt upp genom låret och in i höften. Ville bara skrika rakt ut och trodde det va en propp som skulle gå rätt upp i lungan o ta kål på mig. Inte för att jag vet om det gör ont att få en propp men jag inbillar mig det. Efter en evighet, ca15 sek, släppte allt och jag fortsatte springa. Efter 2 km kändes det riktigt bra och tankarna flöt iväg. Ett tecken på att man springer i ett flow utan att tänka på hur jobbigt det är eller hur ont det gör någonstans. Härligt när jag kommer på mig själv att vara i flowet.

Snipphonakram D.

Träning

Medvind:
Hann med tåget i morse. Tjoho.
Hann med tåget hem igen. Tjoho.
Gjorde en cykelutflykt med finaste Stina. Hon hade packat rosevin, choklad o jordgubbar. Riktigt mysigt, alldeles vindstilla och på vägen hem luktade det starkt av nyslaget gräs.
Är sådär lagom stel i kroppen efter träningen i helgen. Kanske jag ändå kommer igång.

Motvind:
En av sex arbetsdagar avklarad. Denna veckan kommer aldrig att ta slut känns det som.
Mycket myggor, myggbett och en fästing kom med hem från skogen.
Kantarellerna vi hittade va så små små att de bara räcker till en macka till Stina i morgon. Jag längtar till jag hittar fler som räcker åt mig också.

Vindstilla:
Alldeles alena i kväll och i natt. Sonen är hos kompis och Loppan fortfarande på Kreta. Hon verkar ha det hur fint som helst. Hon hade ringt i kväll igen men jag hade ingen täckning ute i skogen och såg det inte förään jag kommit hem. Imorgon ska ödlorna få mat igen....ööööhh, det är lite läskigt

Skogskram D.

Å dagarna bara går

Motvind:
Hämtade cykeln som blev 150 kr dyrare än vad vi kommit överens om. Gubbajävel. Han lär ju inte få mig som kund igen.
Satansont i höften emellanåt. Har påbörjat en Iprenkur.
Saknar Loppan som har det härligt på Kreta.
Körde punktering på min och sonens utflyktsdag. Dyr blev den billiga utflykten.

Medvind:
Jag har en cykel och det är skönt.
Jag och sonen hade en härlig dag på Stenshuvud. Till och med att vänta på bärgaren var roligt.
Vad bra det är att ha en pappa. Speciellt när det händer jobbiga saker med bilen.
Har sprungit slingan med min kärlek två dagar i rad. Wow!!
Var på en trevlig konfirmation i dag. Tack alla inblandade.
Jag ska till Ullared i slutet av månaden när lönen kommit och jag ser redan fram emot det. Ska börja skriva en lista.

Vindstilla:
Det är bra att leva riktigt fattigt ett tag emellanåt och verkligen tömma frys och skafferi på sånt som man egentligen inte tycker är så gott.

Shoppingdrömkram D.


RSS 2.0