till sommaren

motvind:
idag är en extra jobbig dag att inte ha nån att dela vardagen med. har mycket jag skulle vilja diskutera och en del glädjeämnen att berätta. orkar inte skriva allt här på telefonen.
hatar att bädda rent i sängen. jobbigt, knöligt och pulshöjande som fortfarande gör mig ganska trött.
det har tagit mig hela dagen att tvätta. det är väldigt besvärligt.
medvind:
bästa Barbro kom på fika och promenad. skönt att prata med en vettig människa.
kryper ner i nytvättade lakan och är själv nyduschad. så skönt.
fick till en intervju idag helt oplanerad men väldigt välkommen.
vindstilla:
om jag skulle ta....ja, det hade varit skönt. men just nu hägrar endast den 8 juni. sen. sen ska jag.
kram d.

Lussebullar.....

Medvind:
Jag känner mig lite bättre och piggare och blir inte lika anfådd längre.
Ikväll bakar vi lussebullar och har det ganska trevligt.
Min anställning på kommunen upphör denna veckan och jag fick en förfrågan om jag ville bli uppsatt på vikarielistan för förskolan. Yiha!!! Låter jättespännande!
Jag var på apoteket och pratade med en go kollega. Det var verkligen upplyftande att ha någon att resonera med och få lite nya infallsvinklar på det här med boende. Jag fastnar lätt i mina egna tankar och behövde verkligen någon att bolla tankar och idéer med.
Idag lyxar vimed pizza. Här är liksom inte så stor plats i köket att laga mat på med plåtar överallt.

Motvind:
Har suttit vid datorn alldeles för länge och i fel ställning så min arm känns deformerad. Den ser normal ut men ....
Skulle läst till förskollärare istället. För dem finns det iaf jobb. Men jag gillar ju inte barn så mycket så, tja får väl se hur det går om jag kommer ut i verksamheten.

Vindstilla:
Gick in i blomsteraffären i morse och det luktade gott och de spelade julmusik och jag fick sån enorm julkänsla. Så väldigt intensiv som jag inte kännt på väldigt många jular. Jag tycker ju om det ändå. Att jag vi inte får plats med gran i år heller har barnen accepterat och det blir inte så mycket julpynt heller. Och så får det kanske bli några juylar framöver. Men känslan kan man ju få ändå.
Jaghartvå trisslotter i börsen som jag ska skrapa nu när barnen är och hämtar pizza.....håll tummarna!

Bakkram D.

jobbar vid datorn - ont i kroppen

det händer inte mycket. ibland är det skönt.
funderar på det här med resa. det skulle verkligen va härligt att ha semester med barnen, det är så väldigt längesen jag gjorde nåt med dem. men reser jag upp pengarna dyker väl drömboendet upp. skulle va typiskt min tur. eller otur. sitter jag kvar här ett år till kanske jag kan spara ihop lite igen till en bra bostad även om jag reser. köper jag ett boende nu kan jag glömma någon resa. ska kanske ändå ta en trea över vägen och få tvättmaskin, förråd och balkong iaf. ??
min familj skulle få plats och jag får väl nöja mig med en himla bra bäddsoffa när loppan vill ha rummet för sig själv om ett par år. men då flyttar kanske sonen ut och jag får ett eget sovrum?
den som lever får se. har ett par hus till att titta på i veckan.
sovdags d.



Tomtesnusk i Lokaltidningen

Dagens medvind:
Intervjun gick riktigt bra. En väldigt lättsam och trevlig kvinna. Vi pratade i nästan 4 timmar.
Handlade på Kvantum i Hörby. Många minnen från den butiken. Handlade alltid där när det va stughelg.
Kände hur mycket jag behövde träffa och prata med nadra människor idag på fiket. Ovan miljö att va ute bland folk. Killen bakom disken log och tittade på mig flera gånger. Jag funderade på om vi kände varandra. Kan inte komma på om det är så. Flörtade han? Ingen aning, jag är ju dålig på att uppfatta sånt.Men kanske kärringen duger ändå?
Jag hittade nässlor i dag i frysen och gjorde en nässelsoppa. Sååååå gott!

Motvind:
Stressigt med maten och hundarna har inte fått motion idag.
Ont i hjärtat, eller bröstkorgen, eller var det nu egentligen sitter. Hjärtklappning som heter duga. Av tabletten? Av något annat? Vet inte.
Loppan mår inte riktigt bra och kanske ska va här i morgon. Jag kommer att få planera om helgens aktiviteter för att hinna det jag vill. Men det funkar väl det med...
Hittade en annons i Lokaltidningen.
Förnedringscentralen....eeee jag menar Förmedlingscentralen i Tyringe har den här fina julreklamen:

 
Gävle har en bock som alltid blir påtänd, Skåne en som ingen tänder på.Undrar om det ingick i anställningsavtalet att ställa upp på den här bilden. Förskräckligt. Jag handlar mina julklappar någon annanstans.
 
Vindstilla:
Hittade en trea idag ute på landet på en gård. Tillgång till hästbox, paddock och bete. Drömboende. Eller finns alternativet att flytta rakt över gatan, få egen tvättmaskin, balkong, billigare hyra, garageplats och förråd. Och fortsätta spara pengar till det verkliga drömboendet dyker upp och kunna köpa då.
Tomtekram D.
 
 

Vill inte öppna dörren

Vaknade med ångest. Tog en tablett. Vill inte gå någonstans eller träffa någon. Huvudvärken har släppt och förkylningen verkar på väg bort. Men hjärtsnörpet är tillbaka. Är det bara ångest som knackar på? Vill prova springa eller iaf simma. Ska nog göra det i morgon. Eller i kväll. Måste få ro i kroppen. Eller i knoppen är det väl. Måste släppa taget. Jag kommer stå stadigt ändå. Jag vet ju det men har svårt att lita på det.
Idag ska jag göra första intervjun. Det kommer gå bra men jag är väldigt nervös. Varför vet jag inte. Jag menar; vad är det värsta som kan hända? Att diktafonen lägger av kanske. Jaja, shit happens och då får jag väl komma i håg vad hen berättar i huvudet.
Försöker söka jobb, men det går inte bra. Vad ska man skriva?
Borde göra enkätpresentationerna färdiga också.
Min värsta fiende är just passivitet och ensamhet och jag behöver verkligen komma ut i ett socialt liv och göra aktiviteter. Att bo här gör det inte lättare. Även om grannen söker kontakt är den inte den typen av människa som jag vill ha kontakt med. Tänker på dansföreningen som finns i Höör som jämt tjatar om att jag borde komma dit. Loppan kan också följa med dit och dansa. Ska kanske prova det ändå? Korpen är så osocialt, alla åker hem direkt efter träningen.
Bäst att köra nu, börjar snart få bråttom.

Döden är inte den största förlusten i livet. Den största förlusten är det som dör inom oss medan vi lever.

Medvind:
Jag tror jag börjar känna mig lite levande igen efter några veckor under isen. Jo, faktiskt lite piggare idag.
Har ägnat en hel timme åt att plocka hunden. Han fick stå på köksbordet.
Jag har lite inbokat att se fram emot. Trevliga kvällar hoppas jag på.Gratismat är alltid gott.

Motvind:
Jag har hår i hela köket och hunden ser ut som om han hade rävskabb.
Min kropp värker efter stillasittande och handlederna proteserar mot den oergonomiska vinkeln det blir med den här datorn.
Det är löss på Loppans skola. Men hon har inga.

Vindstilla:
Känner mig verkligen lite desperat efter en annan bostad till sommaren. Jag kommer förtvina bort om jag tvingas bo här en sommar till. På riktigt. Jag dör liksom innombords en smula varje gång jag tänker att jag borde ringa värden om än det ena än det andra. Här är ju inget som funkar bra, allt är så meckigt. Skulle vilja sätta in cyklarna nånstans till vintern. Tror att det är dags med medicin ganska snart igen om den här vintern ska gå att härda ut. Mina vardagar är förskräckligt passiva och jag vill inte ens prata med folk i telefon. Stänger in mej i hålan och orkar inte nåt.

D.

Nov. 20, 2012

har inte prövat vitlök på mackorna än, däremot ätit gulasch till middag, lunch och middag. varför variera sig när nåt är gott o det finns massor?
det blev inget bud på huset det va borta en halvtimme senare. men idag va jag o barnen o kollade på en superfin borätt med garage o trädgård o uterum o allt fix färdigt. ett väldigt bekvämt boende utan överraskningskostnader. men är lite lite tveksam till läget. ska kolla omgivningarna lite bättre i morgon om jag orkar.
stannade hemma från skolan idag. andra gången på tre år. eller är det tredje? kände mig febrig och klen. och trött. och längtar ihjäl efter en famn å krypa in i.
bokram d.

Min bild av hastigheten

knäckemackor med skivad vitlök i mängder ett par kastruller het vintoddy...Friskare blir du kanske inte men det blir roligare att vara sjuk o ingen j-l kommer frivilligt i närheten o stör dig när du vilar dig i form
 
Hahahah! Annorlunda rekommendation, men va f-n jag kanske skulle prova :)
Sitter här i soffanmed en kopp varmt honungsvatten och försöker få in enkätsvaren i  powerpoint. Längesen jag jobbade i programmet så det blir inte så flashig presentation. Egentligen skulle det inte bli nån alls. Vad visar en svarsfrekvens på 38 %? Inte ett skit egentligen.Man kan ju inte utforma något åtgärdsprogram efter de siffrorna.
 
Medvind:
Idag har hundarna fått en ordentlig motionsrunda och blivit shamponerade. Store rufsen har även fått huvudet och svansen plockade.
Jag har varit inne och faktiskt hunnit vila lite i eftermiddags. Alltså varit stilla. Det var jag en stund hos mamma igår också. Låg i soffan o blundade en stund. Det var skönt.
Ett lamm ligger nu nerfryst i min frys. Vi provade färsen i går och det är gott med lamm.
Jag fick möjligheten att för en stund drömma om att resa till Kina. Tack Daniel, det lättade upp sjukstugan rejält! Jag bestämde också att om jag får möjligheten att åka med så tar jag den. Barn och hundar får klara sig utan mig ett tag då.chansen att det skulle bli så är mindre än att vinna drömvinsten, men att drömma är ju inte förbjudet 
Jag har en plan för i morgon. Jag ska ringa och lägga ett bud på ett hus. Ett hus som har allt det jag vill ha i ett hus och faktiskt lite till. En enda nackdel och det är källaren. Men å andra sidan finns där en bastu så det kan jag nog ha visst överseende med.
 
Motvind:
Blir så otroligt trött av minsta lilla och har sömnbrist efter två nätter med snarkande nattgäst. Kroppen skakar så slut den är ibland. Ett varv med dammsugaren känns som ett marathon utan endorfiner. Tror jag, har ju aldrig sprungit ett helt. Täppt i näsan och sprängande huvudvärk idag. Och nu är jag så in i h-e trött på att inte orka och inte va frisk och inte ha nån som glider in och förstår och tar hand om allt det jag inte orkar själv.
Nu ser hunden ut som om han har världens minsta huvud och världens smalaste svans i förhållande till övriga kroppen. Inte vackert och jag blir rädd för att han kommer få se ut så här ett tag.
 
Vindstilla:
Gör planer inför nästa helg. Om jag är frisk ska jag:
- putsa fönsterna och kolla efter adventsljusstakar i källaren
- plocka hunden lite till
- dammsuga och städa bilen och lägga på vinterdäcken och kolla så jag har allt som behövs i bilen för vinterkörning, dvs, ficklampa, mössa, vantar, reflexväst, kniv och spolarvätska. I fjor hade jag ett par överdragsbyxor också. Också vill jag ha en flaska vatten och en påse nötter där också. Man vet ju aldrig.
Ibland tycker jag att livet går för fort. Ibland för sakta. Och jag har kommit på att jag har ett behov av att diskutera livet med någon. På ett intellektuellt sätt där man kan bolla tankar och ider och få nya infallsvinklar kring livet som mysterium. Undrar om det finns diskussions grupper inom nåt studieförbund eller om det skulle va ide att starta upp en. Om sånt som man tänker på och undrar om man är ensammast i världen om att tänka. Jag skulle nog egentligen behöva ett större socialt umgänge, gå med i någon aktivitet eller nåt. I fredags träffade jag några kollegor och vi hade massor att prata om. Vi blev inte riktigt färdiga kändes det som. Men vi sbestämde att vi ska vandra i fjällen till nästa höst och då kanske vi får prattillfälle. 
 
Sjuka kramar D.
 

stavningsfunktionen suger

nä ost på kameler har nog aldrig varit gött. varför skriver telefonen gött och inte gott? kanel skulle det va, kanel och äpple....

suga blir Suharto i stavningsfunktionen.

vaknde med ögonen fulla med klet. jag är totalinfekterad och har börjat hosta också. .grannarna ovanpå verkar väcka varandra med att skrika åt varandra och få pojken att gråta. ur väckningssynpunkt är det effektivt då de faktiskt väcker hela huset.
idag behöver det dammsugas här. jag avskyr verkligen att dammsuga, blir sur av det. och just nu blir jag väldigt trött av det och vet inte hur man gör när man dammsuger utan att höja pulsen. men nu luktar det inte illa om slangdraken längre. nya filter som kostade mer än vad man kan köpa en helt ny dammsugare för. men 15 dammsugarpåsar på köpet va ju en liten tröst. de går ju liksom åt när här dammsugs varannan dag.
har ni inte prövat polsrbröds nya sort med kamel och äpple borde ni göra det. doppa den i fil, jättegott. att lägga ost på va inte så gott.
frukostkram d.

drömmer om enkäter

uuuuh veckan bara går. fort. känner mig sim en vandrande varböld. tandköttet blöder, innebrännarfinnar, förkyld och snyter grönt o gult äckligt slem, huvet spränger, körtlarna ömmar. dunderförkyld och trött. enkäter och promenader har veckan innehållit. i morse vaknade jag av att grannarna skrek på varann tio i sex. sen nu i kväll när jag kom hem kom hon ner och berättade att de haft inbrott. sådär lagom kul. så nu ska jag bara flytta härifrån. vet inte hur när o var men väck ska jag. ska titta på en borätt på tisdag. Jättefin är den. onödigt stor till bara mej o barnen men det kanske flyttar in nån mer nån gång o så är det ju bra. sovadax. d.

förvånad

medvind: många Goa skratt av barnen i dag. loppan har döpt sin ödlebebis till leila. underbart. sonen skojar om biofilmer han vill se. han är på bästa skojarhumör och helt plötsligt hör jag olle ljungströms låt jag och min far spelad på gitarr. tror inte det är sant. men han har lärt sig den och det är verkligen han, min lille pojk, som spelar. coooolt. jag gjorde en hittepå middag och förväntade mig gnäll o klagan till bordet...men...tallrikar och fat är renskrapade. själv får jag väl käka mig mätt på knäckebröd. jag tyckte inte det va nåt vidare gött.
motvind: hunden är i akut behov av pälsvård. ska kolla till helgen om tid finnes.
vindstilla: bilen är tvättad utvändigt, nu ska däcken på och insidan också fixas. tiden ska visst räcka till mycket denna helgen.
måndagskram d.

Pengabry

wow. sovit nästan 9 timmar utan avbrott. så skönt. idag har jag megamycket att uträtta. flera telefonsamtal och idag ska projektplanen och etikansökan in. men först blir det en timmes promenad runt slottet.dagens morgonfundering är varför jag har börjat tänka på att ta en väldigt lång semester efter examen. alltså åka bort-semester, långt bort. är det
1. för att jag är helt slutkörd.
2. för att jag försöker leva snålt och sparsamt och ekonomiskt egentligen skulle kunna det
3. för att fly från ovissheten med ett nytt jobb o allt vad det innebär
4. för att jag inte haft någon lång semester på några år
5. för att det ändå känns som att jag aldrig kommer att hitta en bra annan bostad inom överskådlig tid och även om jag gör det räcker inte min lilla insats till nåt vettigt och då kan jag lika bra använda den till annat.
men måste jag ha en ursäkt eller förklaring till allt?
jag kan ju också bara göra det för att jag kan och vill och för att jag mår bra av att ha nåt att se fram emot.
morgonkram d.

what are words? nada.

någon sa: livet pissar en i ansiktet och sen dör man. vad är meningen?
jag håller med.
men jag börjar må lite bättre i kroppen, huvudvärken börjar ge sig och hjärtsnörpskänslan i bröstet kommer inte lika ofta.
kanske jag kan gå till simhallen o simma några längder i veckan. äter på tok för mycket i förhållande till vad jag förbrukar.
i morgon ska jag ringa lite samtal som kanske kan ge lite framtidstro.
jag vet att det finns saker jag är bra på men det känns inte som jag duger till nåt just nu. den enda kärlek som riktigt finns o aldrig sviker är den hos hundarna. jag kan plåga dem med kloklippning o annat obehagligt, de ligger ändå nära nära i soffan och vill mysa fem minuter senare. det behövs inga ord. de visar vad de menar med handling. att det är tanken som räknas är en stor lögn.
söndagsångestkram d.

ont kan med ont fördrivas

ok, lite medvind:
massagen va skön och tog udden av värsta värken.
med ganska mycket övertalning är moppen lämnad på service. men lagar fel på den gör de inte.
när smärtan stillat sig fick jag ett ryck o städade undan det värsta, och gick en timmes promenad med hundarna. kallt som fasen va det. men nödvändigt med tanke på hur mycket kladdkaketårta jag satte i mig till fikan.
längtar efter att ta ut kroppen helt. ge järnet och känna svetten rinna.
kvällskram d.

När själen töms

Idag är allt motvind:
Vaknar med smärta från helvetet. Det knastrar och knakar i hela nacken.
Sonen vägrar gå ur sängen , han har ont i halsen, jag misstänker att han bara är trött.
Broren ringer om att mamma är på sjukan. Hjärtat eller lungorna eller båda. Han visste inte riktigt, men det känns tryggt att hon är på sjukan då har de ändå koll på henne.
Chefen ringer och behöver hjälp. Det behöver fani mej jag också. Jag säger nej. Men hade behövt pengarna. Har en bokad massagetid och lovade hämta Loppan lite tidigare så vi kunde fika tårta idag.
En frukt har blivit kvarglömd i min rygga och den är helt mosad i botten. Äckligt.Får lust att slänga hela väskan. Men torkar ur så gott det går. Men lukten sitter kvar.
Frost på bilrutan, sommardäck och bråttom till skolan med flickebarnet. Och undrar hur fan jag ska kunna få på vinterdäcken när jag inte ens orkar tvätta bilen själv i det här tillståndet. Det börjar bli akut med bilvård. 
Hundarna fick vänta länge med att komma ut och springer här och studsar efter aktivering.
Hela lägenheten är upp och ner med prylar överallt och i kylen står maten kvar i kastrullerna för jag inte orkade fixa i gårkväll.
Svid i magen av alla värktabletter jag tagit ett par dar nu. Får rota fram lite losec också.
Försöker fixa en service på moppen, men får nej överallt när de hör det är en kinamoppe. Efter femte försöket deppar jag faktiskt ihop. Det är inte så lätt att låta käck och glad när modet sviker.  
Min stalker på jobbet verkar veta när jag jobbar. Han va inne och undrade varför jag inte jobbat i förra veckan....Läser han min blogg? Nä tror inte det, då hade han vetat varför. Borde jag kontakta säkerhetsavdelningen? Han gör inget illa, flörtar och är allmänt trevlig egentligen. Han kanske är stenrik och kan ta mig till en öde ö i söderhavet där jag kan ligga och sola retsen av livet? Fast då skulle jag kanske bli tvungen och dras med honom också och det är inte så lockande. Men för all del,
Inget blir ju bättre för att jag sitter här o bölar. Maktlöshet när jag inte klarar mig själv och ändå är tvungen. Brist på Empowerment. Den största rädslan är att bli sämre, herregud vem ska ta hand om allt? Det är ju bara jag.Är redan utsatt och hälsan är mitt enda försvar och den enda kraft jag har att ro ett skepp med trasiga segel. Man biter ihop tills tänderna krasar sönder, men då är redan hjärtat alldeles tomt och svart.Och tänk om det inte går att fylla igen?
 
 

sena kvällar

medvind: pågadrumeln klarade körkortsprovet, med råge! *stoltmamma*.
jobbedagen va som den är när den är som bäst.
motvind: ont as hell i nacken.
mopeden hade punka så pojken får vänta ett tag till med att köra.
en burk pesto har runnit ut i kylen. orkar inte städa ur den i kväll.
hundarna är understimulerade och springer runt och kastar märgben i golvet.
jag är stentrött.
vindstilla: köpte en liten tårta vi skulle firat med i kväll men klockan va halv nio när vi ätit middag så den väntar vi med till i morgon. ingen orkade äta ändå.
kram d.

suck

är så fucking trött på Blogg.se som aldrig funkar. så skriver jag ett långt inlägg, fixar fint med bilder och allt också när jag trycker publicera loggas jag ut och allt är väck. så jävla irriterande och nu har det hänt alldeles för många gånger.
blir så less.

Moooopeeeed

Medvind:
Hade en sån skön eftermiddag i soffan igår och blev servad med middag. Tror till och med att jag slummrade till enstund också.
Skidresa är bokad. Lite spännande att åka själv med andra vuxna som jag inte känner så väl. Men jag tror det blir bra. Och det blir kul att göra något tillsammans med tonåringen. Hur ofta vill han ha morsan med egentligen? Man får kanske passa på. Han har pluggat till moppekörkort flera timmar i dag och nu sitter han och spelar gitarr, knockin on heavens door. Det blir nog folk av han ändå. Vi har haft en väldigt trevlig helg tillsammans allihop känns det som. Bara jag som varit lite trött och oengagerad.
Motvind:
Är helt orkeslös och känner inte igen mig själv. Min kropp funkar inte som jag vill och det stör mig enormt. Ska försöka jobba i morgon ändå.
Skulle tvättat lakan i går men orkade inte. Nu blir det mega mycket tvätt nästa tillfälle. Skulle nästan vara värt att kasta ut diskmaskinen för en tvättmaskin. Undrar om man får det. Sånt kan stressa mig jättemycket, att ha dubbelt jobb nästa omgång för att man inte fått det gjort innan.
Vindstilla:
Är oerhört tacksam för chaufförshjälpen idag. Att gå på Ullared med den här tröttheten....jag har gjort smartare saker. Men lika bra att få det avklarat, har lovat Loppan så länge nu
Men nu kallar sängen, det är .
 

orka lagom

mycket gnäll för lite ull sa bonden som klippte grisen.
ja, mycket gnäll är det när jag inte mår bra och när jag inte orkar som jag vill eller behöver.
idag gjorde vi en utflykt till björkviksbadet i Höör. jättefint va det. jag satt mest i bubbelpoolen medan loppan åkte i en kana som liknade en spolande toalett. fast utan bajstollar då. vi skulle åkt på kyrkogården sen men jag orkar inte så nu slöar vi i soffan o Jonte spelar gitarr för oss. snart är det dags att börja laga middag.
slöa kramar d.

Ännu en dag

Motvind: Vaknade med huvudvärk igen, den som va borta i går en stund efter en ipren. börjar bli riktigt tröttsamt.
Lägenheten är fin. Men: uteplatsen är i öster, varmvatten ingår inte och det är golvvärme. Der är klinkers på golven och det ogillas. Det kommer bli lika dyrt som att låna pengar till en villa på 2 miljoner. också inte ens kvällssol. tveksam faktisk.
medvind: det är skönt att ligga kvar i sängen länge på morgonen.
Jag har lyckats få in en av artiklarna i Google translate och der blir så mycket enklare då.
Vindstilla: Det finns ett nytt hus ute nu som hade varit så bra. Jag hatar ibland att jag inte har en kuk hängande mellan benen och därmed hade haft 4000 kronor till i lönekuvertet var månad. Då hade jag kunnat köpa det.
dags att stiga upp och välkomna dagen. kram d.

Assistanskåren?

Motvind: Trött, tröttare tröttast. Tröttsamt. Bröst som trycker, huvud som bultar, torkrummet fullt av tvätt, disk, grusiga golv, obäddade sängar, mat, hundar och annat fix. Vila? Orkar inte ens duscha.Bästa Tinan ringde och skällde på mig att jag inte ringt henne om hjälp med tvätten eller skjuts till akuten. Ja, hon har väl rätt. Klart jag skulle ringt. Loppan hjälpte iaf till att bädda lite innan hon åkte.
Medvind: Fick brev i går om att marklägenheten i stan fortfarande är ledig. Ska samla lite kraft och åka in och kolla i kväll. Tillåter mig att drömma om en uteplats, en egen tvättmaskin, ett eget sovrum och en och annan god granne kanske? Undrar vilket väderstreck uteplatsen är i? Finns det diskmaskin?
Vindstilla: Att inte jobba när man ska "ta det lugnt och vila" är ju en sak. Men allt hemmafix då? Skulle funnits en jour som gled in och tog över när man bara bölar av trötthet.
Trötthetskram D.
  

RSS 2.0