Feb. 24, 2013

Vi åkte till lalandia. en unge sjuk så vi plockade med en annan. hann bada 10 minuter sen halkade loppan i stentrappan och studsade som en boll på ryggen nerför. innan jag fattade vad som hänt hade personalen lagt henne på en bräda och fixerade nacken på henne och berättade att ambulansen va på väg. flickebarnet var tappert och stod ut med mycket. dubbla röntgen som visade att ryggen va hel. ett under med tanke på ambulanspersonalens behandling när kragen skulle på och hon skulle flyttas mellan bårarna. klumpigt satan. dörrar som öppnades så det drog kallt rakt in på nakna blöta ungen. klantskallar. inne på sjukan va de väldigt vänliga och noggranna. jag har översatt danska språket både framlänges och baklänges. nu är vi äntligen hemma och resan kunde jag varit utan. barnen har nog haft kul iaf.
sitter här och inser att jag slösat bort två år av mitt liv. jag är snart 40. jag har varken tid eller lust att vänta på nåt längre..

sova?

ont som foglossning i ryggen
snarkande karljävel
uppsatsstressad
tandläkarbesök och rädd
lalandiafundering. Hur ställer man in, liksom? det blir inte kul ändå.

nattfundering

hjartan i choklad

Josses. Blomsterhandeln ringde och hade ett bud till mej. En jatte bukett. Ingen avsändare, bara ett kort med en karleksforklaring .
Var i simhallen och det är verkligen skönt. Får ont i kroppen av att sitta så mycket. Ikväll fikade vi på en banjopaj. Vad det är? Det dkulle ta jela natten att förklara. Men det är typ en kolasas med smulbotten banan och gradde. Gott. Verkligen. Iorgon får jag tillbaka min egen telefon. Skönt.
Hjärtliga kramar d.

stora hjartan som blir svarta av langtan

Medvind:
Åkte till affaren och handlade hundmat som ska funkar till kansliga magar helt utan vetegluten. Håller tummarna for att det ska funka på store vovven. Det är hälften så dyrt som specialmaten på djuraffaren. Annars har den Lille mat för nåt år framåt. Fanns bara i 14 kg säck.
Köpte en alla hjärtans present till mej själv ocksa. För det är ju så, vill man ha nåt får man fixa det själv. Jag ska försöka använda den iaf en gång om dagen.... ska berätta vad det är när jag börjar få ett resultat.
Motvind:
Är verkligen nere. Just nu suger det här ganska meningslösa förhållandet. Jag ska fika tillsammans med exet i morgon på alla hjärtans dag. Inget alls fel på honom, men...ja, jag vet inte. Några av rosorna jag fick häromdagen står ju ganska fina än. Det spelar kanske ingen roll. Mest en kommersiell grej ändå och Loppan ville komma och ge mig nåt pyssel från skolan.
Vindstilla:
Pratade med en god vän och vi hoppas bli ett team som jobbar tillsammans efter sommaren.Han ger mig lite framtidshopp. Det kommer bli bättre. På alla plan.
Ledsna kramar d.

Tillfredsställa behov?

Medvind:
Har precis sprungit en runda på 3,5 km. Så himla skönt. Solen sken och snön gnistrade och hundarna var ystra.Halt som attan va det så det gick inte fort. Men det är inte så tungt som jag trodde det skulle va så här i början. Kollar på lopp som jag ska anmäla mig till och det är kul.
Motvind:
Känner mig så väldigt otillfredsställd på alldeles för många plan. Hoppas träningen kan bota lite av det.Och plocka fram lite jädra anamma. Ynk ynk och gnäll känns det som det mesta är just nu.
Ringde om lägenheten idag och den är uthyrd. Det finns ett annat objekt som jag skulle vilja kika på. Ska kolla med sonen ikväll hur han ställer sig till det.
Vindstilla:
Vad är det med alla tillverkare av barntvål, shampo, tandkräm och duschtvål? Vad är det som säger att barn vill lukta skumtomte i håret eller smaka Gott&Blandat i munnen efter tandborstning? Vill deras föräldrar det? Vill de själva det? Provade Medstops nya Shampo och balsam 2i1. Luktar godis. Uhärk. Vad är det för fräscht med det?
Min mjölk är slut, bäst att handla innan kalven kommer hem.
Kaffekram D.


att kunna eller inte kunna

Medvind:
Det snoar. Jag gillar det.
Jag ringde min basta barndomsvän i går och fast vi inte pratat på länge så kändes det som igår. Hon är positiv och stöttar. I allt faktiskt och jag kan säga saker till henne som jag bara vågar tänka annars.
Motvind:
Åt kex och glass o choklad igår och i morgon blir det en alla hjärtans bakelse. Dags att dra åt lite. Hoppas jag far in en springerunda nånstans också. Sitter med uppsatsen mesta tiden när jag int måste bryta för matlagning eller annat maste. Det känns hopplöst att hinna klart i tid. Kollar efter litr jobb att söka också men hinner inte fa ihop en bra ansökan. Också känns det som om jag inte kan nat. Men nar jag tanker efter sa kan jag ganska mycket.
Vindstilla kram d.


teknikgemi pa riktigt ju

Jag hittade texten till dokumentet som försvann. Lite detektivarbete så fanns den där. Så himla gott.
Jag har sprungit i dag också. Härligt. Kände mig så inspirerad att jag köpte en tidning, runners world, för 70 spänn. Galet. Men jag har inte så många laster.
D.

tekniskt geni

Nu har jag Internet på telefonen. A sort of iaf. Knepig. Glömde ju bort en medvind. Klippte mej och färgade håret själv i torsdags. Sparade flera hundra spänn. Ser nog ok ut for ingen jag träffat har sagt nat.

Som en groda utan ben

Medvind:
Idag har jag sprungit. 2,5 km på isgata. Gött.
Motvind:
Trött
4 sidor transkriberad text försvann när datorn fick ett bryt
Loppan skulle baka muffins och fick de dyra fina formarna att hälla dem i. Det visar sej att hon glömt mjölet. Det blev inga muffins.
Har inget internet i telefonen som jag lånar medan min egen är på lagning.
Vindstilla:
Vissa dagar vill man bara radera. Denna har varit en sån.
Tanden gör inte så ont längre.
hopplösa kramar d.

ont det gör ont....

om jag fick ont? OM jag fick ont? om JAG fick ont? om jag FICK ont? om jag fick ONT? skiter björnen i skogen? ändå är jag fullmatad med smärtstillande. även i flytande form. letar efter nåt att sova på också. hoppas min kropp som inte är van vid medikamenter funkar och jag vaknar i morgon ändå.
ffinns det någon jourhavande tröst vid tandvärk att ringa? är det avdragsgillt?
smärtsamma kramar d.

om vi blundar

vi gratulerar samerna idag. för att de verkar va de enda som inte har något integrationskrav på sig i Sverige.
medvind:
kom i håg att ta med dammsugareslangen till Elgiganten där de skulle beställa en ny.
uträttade lite småärende som kommit på efterkälken.
motvind: var hos tandläkaren. Adam heter han. vi kom överens om efter en lång överläggning att börja på en rotfyllning. bedövningen gör för j-a ont. men han va rätt nätt på handen. när han borrat en stund säger han att det var rätt beslut vi tog, nerverna är inflammerade. han frågar om jag har ordentliga smärtstillande hemma. jodå, nåt har jag väl. tänker på lite tramadol eller citron som finns. bra, säger han. ta dem innan bedövningen släpper. så nu sitter jag här o inväntar smärtan.
vindstilla: när jag hämtade loppan säger hon att hon vill till sin pappa. skönt tänker jag, om jag får ont. han kom inom och plockade upp henne och tog hundarna också med sig. han är en klippa.
nu ska sonen hämtas och sen kanske smärtlindringen behöver fyllas på en aning...
onda kramar d.


Om chansen kommer - fånga den

Motvind:
Sovit dåligt, vaknat tusen gånger och kan inte somna om. Loppan stökar runt i sängen och då gör hundarna det också. Hoppas jag får ett eget sovrum snart.
Upptäcker att huset nr 1 på min lista över önskehus är sålt. Eller iaf borttget från hemnet. Och det innan jag hunnit rätta lottoraden och skrapa trissen som ligger i min börs och väntar....Med tanke på att det legat ute över ett år så var det förstås ganska väntat.
Att skriva intervjuer är verkligen tråkigt och energikrävande.
Idag ska jag till tandläkaren och börja rotfylla min onda tand. Ogilla mycke.
Medvind:
Sov middag på soffan en stund i går. Helt klart underskattat. Borde va en mänsklig rättighet och jag är glad så länge jag kan göra det.
Mina julstjärnor är fortfarande så fina att jag inte vill slänga dem. Hur det gått till är en stor gåta då jag verkligen inte har gröna fingrar. I höstas när sonen fyllde år fick han en bukett med kärleksört i. De stod i vatten jättelänge och nu har jag satt dem i jord och det verkar som de tar sig. Kul.
Vindstilla:
Sonen kommer snart att behöva mycket nya kläder inför sommaren, t-shirts och skor och byxor. Kommer jagg själv i gång att springa kanske förr- fjorårets sommarkläder passar mej i år också. Loppan har redan tittat i ellos-katalogen och satt kryss för vad hon vill ha. Himla smidigt.
Dags för lunchkram D.
 

isch swisch, abra kadabra, tänk tvärtom

Ok, här kommer en gilla -lista också. Nog med depp nu.
Jag gillar:
att det är ljusrae på morgonen
att det är ljusare på kvällen
att jag ser en möjlighet att gå upp på Kebnekaise till hösten
att jag inte är förkyld längre
att jag inte bor i Indien eller nåt land i Afrika
att mina barn är friska
att jag har fina blommor på köksbordet
att jag har ett jobb
att jag har bra kläder att ta på mig när jag går ut i kyla, regn och blåst
att jag har blodapelsiner hallon och fil hemma som man kan mixa till en jättegod smoothie att ha till lunch
fb där jag har vänner som jag inte hinner med irl men som jag ändå kan ha kontakt med där och där man kan diskutera, vrida och vända på små och stora saker och frågor i livet med människor som är så väldigt kloka och roliga ibland
Det finns många saker jag gillar. egentligen.
 
Enkramtill D.
 
Varm choklad med päronkonjac. Riktigt gott!!! Det gillar jag.
 

usch


Det är mycket kvar till en bra uppsats. För mycket känns det som. När man går in där på opponering vill man bara höra en enda sak: "Detta är jättebra." Men det säger de inte.Också mitt eget dravel om kollegans uppsats. Hon fattade nog ingenting. Det var så bra när jag satt här hemma och sen när jag ska säga det så blir det stockning i hela kroppen.
Motvind:
Idag är en hat-dag. Jag hatar:
att behöva dra runt allt själv.
stiga upp själv
gå och lägga mig själv
att tvätta berg med handdukar och lakan
knöliga strumpor i tvättkorgen
att tänka ut vilken mat som ska lagas, handlas och planeras
att inte kunna fokusera på det som är viktigt
att inte ha en plan för framtiden
att inte veta om man gör rätt eller fel val
att gå till tandläkaren
att bli uppraggad på skolgården
att jag behöver en ny baddräkt
att min bostad behöver storstädas
att min dammsugare är trasig
Kallt kaffe

Medvind:
Min goa fina kollega, Maria. Hon kan verkligen lyfta och peppa. Stort tack och massa kärlek till henne. Hoppas nån lyfter henne när hon behöver.Hon har rätt när hon säger att jag har klarat studierna i mycket sämre skick än vad jag är nu. Så jag tror henne nästan när hon säger att det kommer gå vägen nu också.
idag ska jag och Loppan gå till simhallen och jag hoppas att jag får simma en stund för henne.
Jag kan inte tugga så bra för då gör det ont i tanden, det betyder flytande föda och jag hoppas kanske kunna sitta stilla utan att lägga på mig nåt fast jag inte kommit igång med att springa.

Vindstilla:
När jag steg ur bilen igår på skolans parkering kom en kille och började prata med mig. Jag är ju alltid trevlig och vi pratade om skolan och vad vi läste o lite allmänt. Det slutade med att jag såg en möjlig positiv kontakt för framtiden och han fick min mailadress. Suck. Jag hann knappt komma hem så låg det ett mail i inkorgen om hur snygg och söt jag var och att han ville träffas för att se om vi hade mer gemensamt än studier.....Ska jag känna mig som ett objekt eller bara smickrad? Vill bli uppskattad som människa, tänkande varelse, att man har nåt att förmedla. han har dessutom vänförfrågat mej på fb och läser kanske det här.
Trötta kramar D.





Veckorapport

Uuhhaaaa...har inte skrivit nåt alls på en hel vecka. Här vill säga. På uppsatsen har det skrivits en del. Förra helgen bodde vi på hotel och åt på restaurang. Det var mysigt. Jag blev också inlurad i ett provrum för underkläder och hade en dam klämmande och kännande på mig för att få rätt modell och storlek på BH. Men det blev bra och de är sköna.

Motvind:

Har inte kommit igång med ordentlig träning denna veckan heller, det blev ju snorhalt med all snö som kom. Har ont i ryggen, förmodligen av allt sittande. Har ont i tanden, mer och mer för varje dag. Så det blir väl en rotfyllning ändådå. Suck. Dammsugarhelvetet gick sönder också såklart. Verkligen lämpligt när jag redan har ont i ryggen och en begynnande nackspärr att röret är lagom långt för en 1.20 lång person. Orkar inte ha en massa bry med prylar och speciellt inte såna som går sönder. Nya telefonen har tappat laddningsluckan och jag verkligen avskyr att slösa tid på sånt.

Medvind:

Simmade en halvtimme i fredags. Alltid lika skönt att basta. Igår och idag har jag gått en timme, skönt med luft och ljus och i morse var det fint med snö, frost och sol! Idag mötte vi en borderterriervalp, sååå söööt :) Svårt att fatta att mitt stora lurv också varit så där ljuvlig...Var på gudstjänst idag och lyssnade på Loppan när hon sjöng. Det låter förskräckligt emellanåt men ändå saäger alla föräldrar till sina barn att de är duktiga på att sjunga. Men det var skönt att höra lite musik och få lite andliga ord instoppade.Bjöd på kaffe gjorde de också. Man skulle kanske gå varje söndag för gratis kaffe? Jag menar, kollekten behöver man ju inte lägga i varje gång.

Vindstilla:

Gjorde en helt sinnessjuk grej och köpte en lottorad för 200 spänn. Har inte rättat den ännu...

Söndagskram D


RSS 2.0