Ont det gör ont...

Medvind:
Fick en stunds god konsultation av min bästa Clairvoyant Niclas. Stort TACK! Det som är mindre roligt att höra kan jag behöva höra mer än en gång. För det klarnar lite, sakta men säkert. Någon vill säga mig något, men jag lyssnar inte. Dags att öppna öronen och ta hand om mig själv.
Tandläkaren lovade att det inte skulle bli så dyrt.
Tröstade mig med ett par skor för 250 kr på rean. Hittade en mysdress i plysch till Loppan för 175 kr. Knallrosa med ett pärlmönster som hon kommer att älska. 

Motvind:
Undrar vad tandläkaren menar med dyrt?
Mitt bibliotek har inga böcker. I alla fall inte de böckerna jag behöver. Lika dant varje gång...suck.
Jag har djävligt ont i tanden nu när bedövningen släppt. Tur det finns värktabletter, och tur att jag sparat sen förra operationen: de hjälper kanonbra!
Känner mig lite dissy av tabletterna, men det är ändå ganska ok.
Det smakar apa i munnen, blä.

Vindstilla:
Det gör inget om jag inte gör nåt mer vettigt idag. Sonen vill inte ha nån mat och själv tar jag en pulvermat till kvällsmat. Och hundarna får nöja sig med en trädgårdrunda.
Ska iaf försöka få tag på böcker och kanske läsa den litteratur jag ändå har. Om inte ögonen går i kors av tabletterna.. :))) ett glas vin i kombo och min kväll kanske rent av blir riktigt trevlig, hehe.

Pillertrillarkramar D.

Denna bilden har jag inte tagit själv utan lånat från någon. Fina färger! Lyckopiller?

Life´s a piece of shit, when you look at it

Vaknar, feber, halsen svider, fixar tentan, duschar, skickar tentan, tar tabletter för jag tänker att jag nog kan åka in en stund till skolan iaf. Behöver verkligen va där på intron idag. Sätter mig för frukost och biter i mackan och en tand går rakt av. Men varför inte? Jamen jag som har obegränsat med pengar och all tid i världen!!!???

Ska snart gå ut och hämta ved. Ska bli jättespännande! Kommer vedhögen att trilla över mig eller trillar jag i trappan och bryter benet? Nån som vill sätta pengar?

Always look on the bright side of life.....
ok, nog med neggotankar.Det är dags att vända. Ska komma på nåt positivt med att va hemma idag.

Medvind:
Ringde och fick en tid hos tandläkaren idag. Hoppas han kan fixa den lätt.
Får tid att dammsuga.
Hinner inom biblioteket när jag ändå ska till stan.
Kan tvätta överdragen till stolarna.
Blir kanske piggare till i morgon så jag kan gå till skolan då.

Motvind:
Att överhuvudtaget vakna.
Vita stolar + hundar+barn=omöjlig ekvation.
Även om min tandläkare är helt ok och inget elakt tortyrälskande monster så finns det väldigt många saker jag hellre gör än att går dit.
Lämnade in sämsta tentaarbetet någonsin. Alla frågeställningarna är inte besvarade så jag kommer att få göra om den.
Lille hunden vill fortfarande inte äta, inte ens när jag blötte upp maten.Veterinären har blivit sjuk så kastreringen skjuts upp till nästa vecka. Typiskt om hunden också ska bli sjuk nu. Men visst, varför inte? Jag är sjuk, sonen är sjuk så varför skulle inte brackan också bli dålig och kosta pengar just nu? 

Vindstilla:
Om allt elände kommer nu på samma gång, slipper jag det sen då på länge? Om det är så är det helt ok. Då är det bara att ösa på. Bara jag vet att det vänder sen kan jag ta det.
En ordentlig omgång maginfluensa skulle kanske få bort de extra kilona som smugit sig på..??? Inget ont som inte har nåt gott med sig....
Är jag frisk på lördag ska jag gå på krogen och dricka en öl.Eller varför inte två? Ska bara komma på nåt bra att fira. 

Pussitiva kramar D.



Helianthus annuus, min favvoblomma.
 


 

Jag skiter snart i det här

Dagens medvind:
Den här är svår i dag.
Det va ett jäkla liv på småfåglarna där ute.

Dagens motvind:
Inga böcker till nästa kurs.
Sjuk, har feber, missar intron på nya kursen.
Halsen svider.
Ingen ved inne.
Lille hunden vill inte äta....vad är det nu...???
Det behöver dammsugas, orkar inte.
Denna fuckade tentan tar kål på mig.
Känner mig totalt överflödig som människa.
Sonens tandställning måste fixas och förmodligen blir det att köra laktosfritt igen. Hans mage har pajat ihop.

Dagens vindstilla:
Vill veta var jag ska bo. Kollade efter kollektiv men det verkar svårt att hitta nåt ledigt. Vet ju inte ens var jag VILL bo om jag får välja. Och det får jag väl. Det jag vill undvika är att flytta många gånger. Vill inte bo "sålänge" nånstans. Jag skulle verkligen vilja få igång ett seriöst socialt liv. Med människor att umgås med och träffa. Samtidigt som jag vill ha ett lugnt och stabilt "familjeliv" med någon att luta sig mot och som jag kan känna att jag är viktig för. Jag längtar framåt i livet. Det betyder att jag inte lever här och nu, men det är svårt att hitta meningen med nåt just nu. Tycker det känns helt vidrigt att behöva flytta härifrån. Speciellt i dag när Loppan varit ute och kört sparkcykel med sina kompisar och sen får man be dem gå hem för att hon ska åka till sin pappa.

Kanon, nu kräks sonen för fullt!! Precis vad jag längtar efter, en riktig period med kräksjuka!!
Hallå! Jag har fått nog nu!!Det va inte jag som bet i äpplet!!




Sjuka kramar D.  

I Borneos regnskog

Vaknade i natt med en groda i halsen. Ville verkligen inte stiga ur sängen. Men hittade ingen annan som kunde gå och hämta halstabletter och vatten till mej. Hatar att behöva gå upp mitt i natten. Somnade strax efter tio i går och sen vaknade jag fem i nio i morse. Gott. Behövde alla timmarna. Drömde att jag fick barn. En pojke. Han var så otroligt söt. Huvva. En kollega drömde samma sak tidigare i veckan. Hon skojade om att jag hinner med ett litet sladdbarn innan jag blir för gammal om jag bara hittar en man snart igen. Fler barn är det allra sista jag vill ha. En man är ju bra om man vaknar på natten och inte vill hämta vatten själv.

Medvind:
Sitter vid brasan, det är varmt och jätteskönt

Motvind:
Det var svinkallt att gå med hundarna i morse.
Jag låter som en kråka när jag pratar, rösten försvinner emellanåt.
Ska skriva om hur folkhälsoarbetet borde vara organiserat i Rosengård. Får inte ner en enda vettig bokstav. Det ligger ju på politisk nivå. Inget en enskild folkhälsosamordnare kan fixa så länge politikerna inte är eniga.
Har ont i fingrarna, eksem på väg, då svullnar lederna och sen kommer blåsorna och sen spricker det. Har diskat utan handskar. 

Vindstilla:
Min bror tog med sig pojkarna till ett kannibalmuseum i morse. Mamma och pappa skulle också dit. Blev lite sugen själv, har sagt tusen gånger att vi skulle åka dit. Men jag "orkar" inte. Orkar inte organisera med hundar,mat och halsont, dusch, tvätt och tentaskrivning. Är verkligen helt motivationslös. Har inte ens brytt mig om att titta efter litteratur till nästa kurs som börjar i morgon. Inte likt mej, faktiskt. Känner mig som en riktig looooooser.Kan inte ens komma på en vettig ursäkt för att få extra tid för inlämning.



Mama Mu was here

Kokramar D.

Snarka 8 timmar

Dagens medvind:
Sprang en halvtimme när flickorna simmade. Det var riktigt härligt. 
De simmar ryggsim nu. Otroligt hur snabbt de lär sig.
Tvättade nya bilen :)
Övningskört med sonen in till affären. Vi har himla roligt när vi handlar tillsammans.
Lagat mat tillsammans med sonen, vi har det riktigt trevligt i köket.

Dagens motvind:
Loppan tjatade till sig en Barbiedocka. En Ken. Alldeles för dyr men....hennes mamma är för snäll. Fast hon tjatade egentligen inte. Jag lovade henne för ett tag sen.
La ut en inbjudan om middag på fb. Inget napp. Var är spontaniteten? Har över 100 "vänner" där...

Dagens vindstilla:
Kollar på melodifestivalen. Det är tråkigt.
Det blir superstressigt att skriva tentan i morgon..

Festerimedevalkramar D.





Känner du någon som...?

Pojkarna har satt i hop en "kontaktannons" till mej. Det är intressant att höra hur de resonerar.

Han ska gilla att gå på fotboll.
Han ska ha årskort till alla MFF:s matcher. 
Han ska va MFF:are.
Han ska va rik.
Han ska ha ett hus i Spanien.
Han ska va snäll.
Han ska vara som en "mamma" som bryr sig och kramas gonatt.
Han ska få mig att vara glad.
Han ska absolut inte ha egna barn och inte vilja ha det heller.
Han ska ha ett jobb som gör att han är borta ibland så vi kan va för oss själva.

Tja, det låter ju inte heltokigt. Men det blir nog svårt att hitta någon som uppfyller alla kraven och som jag dessutom skulle kunna bli förälskad i. Hur som helst fick det mig att skratta en stund. Och det är ju inte så illa.

Kram D.

Den stora hatkärleken

Acceptans är som det första steget mot kärlek. När man kan känna en hundraprocentig acceptans till något finns det ju också en möjlighet att den känslan kan bli till kärlek. Undrar när jag ska kunna känna en hundraprocentig acceptans till min sjukdom. Jag förnekar fortfarande och vill inte låtsas om det. Hatar verkligen de där små vita pillerna. Samtidigt som jag vet att utan dem fungerar jag inte. Men...ibland ....så tänker jag att jag visst kan funka utan. Och unfgerfär ett halvår funkar det ju. Jättebra, tycker jag själv. Ända tills den dagen jag inte tar mig upp ur sängen. Så det är väl bara att försöka ta tag i den stora acceptansen och försöka få den till att bli någon sorts kärlek. Till mig själv. Detta gick jag och funderade på på min morgonpromenad med hundarna. Såna tankepromenader är livsviktiga.

Tänker på det här med Robinson-uttagningen. Jag har nog alldeles för dåligt självförtroende att göra nåt sånt. Tror att jag ger upp för lätt. Ska kolla in ett program för att se hur det är nu för tiden. är ju säkert tio år sen jag såg ett avsnitt...men det ska bli intressant med intervjun och se vad det är de frågar.

Dagens medvind:
När jag vaknade hade jag sovit åtta timmar. Idag känner jag mig som en människa igen. Är så otroligt känslig för för lite sömn.
Loppan har sovit i min säng. Det är ganska mysigt att vakna och ligga och studera henne när hon sover. Inte så ofta man ser henne utan glasögon heller.
Såg ett rådjur på nära håll i skogen i morse. Det är så vackra djur. Fick nöjet att titta på det en lång stund, hade motvind.

Dagens motvind:
Har en klump i magen för tentan. Har bara skrivit en sida...och har inte börjat läsa till nästa kurs som börjar på måndag.
Känner mig lite förkyld. Typiskt när jag inte har tränat på ett tag. Hade nån konstig rosslig hosta i morse.

Dagens vindstilla:
Ska strax byta om till träningskläder, ska springa medan flickorna är på simskola.
OM jag skulle komma med i Robinson måste jag ju komma igång med hårdträning nu...;) Har ju även lovat att tatuera mig...tänk om jag får ångra att jag inte kunde hålla tyst....Då gäller det att hitta en man med stor acceptans för att hans kvinna har ett mansnamn på rumpan...eller, ja, kanske inte ska ha nån man i mitt liv ändå.

Träningskramar D.

Home sweet home

Kommer man hem och fryser kan man bädda rent i tre sängar. Sen fryser man inte mera.

Dagens medvind:
Kommer hem, trött, frusen och vrålhungrig. Då har mamma varit här och städat, dukat, tänt fyr i spisen och maten är bara att värma. I like it a lot!
En äldre dam glömde sina vantar vid kassan och jag  påminde henne om att en så kalldag så får hon inte glömma sina vantar. Jaja, säger hon, jag har bilen utanför. Även om jag inte har så långt så bestämde jag mig för att köra idag. Jag svarade henne nåt i stil med att promenader kunde man ju ta i lite mildare väder. Ja, det gör jag också, sa hon, men är man 87 år som jag så bestämmer man själv när man vill ta bilen.....Underbart...
Vår nya kollega på jobbet var och hälsade på. Hon verkar vara kanontrevlig.

Dagens motvind:
Har frusit och varit stel i nacken hela dagen. Åt bara en pulverlunch och har varit hungrig också. Då blir jag kinkig. Och då bara måste man äta en megabit av fredagskakan som bästa Birgitta bakat. Så hade jag inget för att plåga mig med pulverlunch. Och nu i kväll sitter jag med ett glasspaket...

Vindstilla:
Imorgon ska jag inte jobba, så jag SKA springa en tur i morgon. Måste anmäla mig till nåt lopp så jag har ett mål. Hittar inte motivation eller ork att göra nåt och nu börjar kilona sätta sig. Loppan ska på simskola och kanske jag kan springa under tiden.
Blev tillfrågad ikväll om jag ville hänga med ut till Harrys. Trevligt. Men jag är vidrigt trött och nacken är inte helt ok. Så det blir sängen. Nybäddad. Härligt.

Sträckta lakankramar D.

 

Härlig morgon

Medvind: Fick ett telefonsamtal i går från Robinsonredaktionen.De vill träffa mig för intevju. Kul! Tror jag.
Kommer jag med har jag lovat att tatuera in "Niclas" på ena skinkan och jobbets logga på den andra. Eller får chefen ordna en bikini med loggan.
Har redat ut två jobbiga saker från igår, så nu kan jag va lugn i sinnet över helgen. 

Motvind: Sitter på jobbet, har lunch, är stentrött och fryser. Och kaffeapparaten....grrrr.

Vindstilla:Chefen frågar om jag kan jobba i morgon. Har inte råd att säga nej. När ska jag hinna få tentan klar? Hela barnaflocken kommer i kväll. Fast det blir ändå härligt.

Kram D. 

Korkskruv

Dagens medvind:
Hoppas jag inte har haft den än.
Jobbat med favvokollegorna

Dagens motvind:
Tufft att stiga upp i morse, trööööööttt. Skrev länge på tentan men långt i från klar.

Dagens vindstilla:
Jag gillar mitt jobb. Skarpt.

Sov gott!

Kramas mera! D.

Har varit helt bakom idag

Ibland måste vi ge upp den vi är för att bli den vi vill.

Medvind:
Det var himmelriket att ha haft bilen i garaget.
Har verkligen världens bästa grannar. De tar hand om hundarna exemplariskt.
Har jobbat bakom disk idag. Det är roligt med omväxling. Fönat etiketter och lagt tillbaka sånt som inte folk hämtar. Varuvårdsansvarig blev överlycklig att någon annan gjorde det hon inte hinner. Men vi var lite överbemannade idag så det va ingen större uppoffring. Har dessutom kännt mig lite folktrött idag.
Något lite bättre i ryggen idag. Skönt. 

Motvind:
Behövde handla på vägen hem och hade inte ätit och hämtat hunden förrän nio i kväll. Nu försöker jag skriva på tentan men den handlar om Rosengård och utanförskap och jag kan bara spy på allt detta mångkulturella tjafset. Ebo. Hur vansinnigt som helst. Eller också inte. Vem bryr sig??? (37=trotsåldern)
Åt pulver till lunch.  Min mage gillar inte det.

Vindstilla:
Hittade ett bankkort på golvet i butiken idag. Tänkte va schysst och ringa till ägarinnan och tala om att hennes kort var i goda händer. Eller i alla fall i mina.. Det finns 11 personer i Sverige med det namnet som stod på kortet. Blev till att chansa. Tredje damen som svarade lät något förvirrad men jag kom fram till att det inte var hennes kort heller. Tack och hej. Efter en stund ringer en man och är väldigt upprörd över att jag ringt och frågat om hans fru blivit av med sitt bankkort. Jag förklarar läget och får en ordentlig utskällning. Gubbajävel, kände jag för att säga åt honom. Tyvärr lät jag bli. Ska sluta va snäll. Ringde banken och spärrade kortet istället.

Har en ny beundrare. Undrar om han dyker upp i morgon också. Idag hade han "glömt" en nässpray vid kassan i går....och igår kunde han inte låta bli att prata namn. Mitt är ju inte så vanligt men han tyckte det var ovanligt vackert på en vacker kvinna...och några klassiska raggningsrepliker till..suck. Skönt vi inte har efternamnen på namnskyltarna. Han fick en ny nässpray och kunde inte nog tacka min vänlighet. Imorgon kommer han säkert med ett fång blommor eller choklad :))) eller också inte. Men det hade varit ett kul avbrott. Och det dröjer innan han handlar hos konkurrenten.



Jag gåår och fiskar.

Krokiga kramar Diana



Att skriva eller inte skriva

Dagens medvind:
Min nya bil står i garaget :) Min bästa mamma, pappa och bror hade varit och röjt plats till den i dag Imorgon blir det härligt att slippa skrapa rutorna. De hade tänt fyr i spisen också så här var varmt och skönt när jag kom hem, varit ute med hundarna och gett dem mat och satt nya blommor i köket och tagit ut julstjärnorna. De var ganska fina fortfarande men kanske dags att byta..Tack mamma. 
Jobbat idag, det är verkligen roligt. Idag hade vi inspektion från arbetsmiljöverket. Till och med det var kul. Kanske mest för att jag inte är skyddsombud längre. 
Det snöar. Jag tycker det är mysigt.

Dagens motvind:
Borde ha skrivit mycket mer på hemtentan. Det är segt.
Det är verkligen svårt att kombinera jobb och studier. Jobbet vill ha tider för april o maj och jag har inte fått schema än. Ska ut på praktik och vet inte veckorna.
Börjar känna mig otålig med studierna. Ibland vill jag bara skita i det och fortsätta jobba. Men...det finns anledningar till att jag började plugga. Och de ska jag ta upp på utveckling och lönesamtalen med nya chefen.
Men jag vill va färdigpluggad NU och börja jobba. 
Halkade på en isfläck igen i kväll och drog upp sträckningen i ryggen ännu mer. Det gör ont. Blir en pilla innan sängdags i kväll. Tur jag landade mjukt. 

Dagens vindstilla:
Det var -10 i kväll när jag va ute med hundarna. Dunjackan åkte på. Det va ändå kallt.
När jag körde hem från jobbet märkte jag att jag känner starkt obehag att köra i mörker. Låg i 70-80 som värsta pensionären. Var spänd i hela kroppen och har ont i nacken. Inte bra alls. Jag har ju tänkt att det kommer en dag när jag också kör på ett vildsvin men sen när jag ändå gör det så är jag inte beredd. Det är väl som när någon dör. Vi vet ju alla att alla ska dö men när någon gör det så är vi i chock ändå.
Jag saknar barnen. Speciellt lilla Loppan. Hon ligger på en båt i stockholm och sover nu. I morgon ska hon till badhuset med sin pappa som hatar badhus. Saknar pojkarna också men mellansonen har jag pratat med idag. Han hade hittat en tröja han ville köpa. Och storsonen är ju snart vuxen. Fasen, börjar känna mig lite gammal. 

En vän skrev en bra status idag och jag vill gärna citera det:

"Erfarenheten är en bra lärare men hon skickar hiskeligt dyra räkningar"...

Bestäm dig för att din dag ska bli bra så blir den det.

Hoppfulla kramar D.

 
Min Loppa som älva på farmors årliga maskerad.
   

En underbar tanke

Det går inte att bota chokladsug med ananas. Så jag försökte med en kopp varm chokladmjölk också och det funkade bättre. 

Medvind:
Njuter av att vara helt ensam. Undrar hur länge? 
Har kommit igång med tentan.
Åt bacon, stekt ägg och potatis. Det är gott.

Motvind:
Ont i rumpan. Ont i magen av tabletten. Träningsvärk efter träningen i går.
Längtar efter att åka bort och bara slappa. Lalandia med barnen hade varit mysigt. Men när??? Känner mig bunden till händer och fötter. Funderar på hundarna. Tror det är ohållbart att ha dem kvar. Det är också omöjligt att försöka förklara för barnen...

Vindstilla:
Gick en slinga med hundarna. Det är mycket kallare att gå i stan än i skogen. Förmodligen inbillning men skogen omsluter liksom. 
Skulle vilja ge bort någonting till andra människor. En känsla till var och en. Någon skulle få känslan av en isbit innanför tröjan. Någonannan känslan av att gå barfota i sanden vid strandkanten med en sval bris från havet. Någon skulle få känslan att vara helt och hållet trygga i det de gör. Någon skulle få känslan av hur det bränner i en skavsårsblåsa som spruckit. Den pirrande känslan av att vänta på någon man längtar efter vill jag ge. Känslan av en fjäder som långsamt stryker över ryggen skulle någon få. Känslan av att en bit av hjärtat fattas. Eller känslan av att vakna upp tillsammans med någon man älskar. Den avslappnande känslan efter ett varmt bad. Eller tillfredsställelsen att klara nåt man trodde var omöjligt.Lukten av sommar en tidig morgon innan daggen försvunnit.  

En del är vackra när de dör men det säger ingenting om livet.

Kram


     

Ring ring, bara du slog en signal

Försöker börja på hemtentan. Det är rent stilla i huvet. Börjar titta på nästa kursens schema istället. Och får ont i magen hur jag ska hinna. Men jag vet att det ser mer ut än vad det är. Det är bara det att schemat för jobbet gjordes innan jag fått kursschemat. Och det krockar. Väljer jobbet.

Medvind:
Fick ett trevligt telefonsamtal i morse. Han ville inte lägga på, avslutade med "vi hörs" och jag antar det betyder att han kommer ringa fler gånger. Inte mej emot :)
Har gått i skogen 1,5 timme och det var härligt. Det var alldeles tyst och stilla. Hundarna var jätteduktiga och nu sover de gott.

Motvind:
Tråkig förmiddag i skolan.
Glömde vantar, kallt som attan.
Har så jäkla ont i ryggen och ner på baksidan av låret så jag vet inte var jag ska bli av emellanåt. Funderar på att ringa nån massör men jag pallar inte, tar en ipren istället. Kändes ok medan jag gick men nu när jag suttit stilla en stund är det för jäkligt. Och här kommer jag att få sitta många timmar till.
Lille hunden har ätit nåt olämpligt i skogen. Han spydde upp en alien på mattan. Öööööhhh, äckligt.
Är dödssugen på choklad men har inte en enda liten bit hemma. Jo, blockchoklad men.....ja, i brist på annat så kanske..

Vindstilla:
Det var ljust i morse när jag klev upp! Videkisarna är utslagna och krokusarnas blad har smygit upp några centimeter. Nu får minusgraderna snart ge sig.

Hoppomvårenkram 



Det är vackert med stjärnklar himmel

Om jag skulle råka bli en alladåb i mitt nästa liv så skulle jag bli den bästa alladåb någon sett.
Sprang en liten tur och jag kände mig som en stor geléklump som rullade fram. Kilona vet att sätta sig. Det är minus nio grader så det blev att springa i andasgenomnäsantempo. Körde i roddmaskinen sju minuter också och är ordentligt svettig. Ett svettig alladåb. Va äckligt.

Nu ett skutt in i duschen (som jag älskar) sen på med bästa flanellen, peta en rågmacka i magen, sen sätta mig vid brasan med datorn och skriva klart arbetet som ska va inlämnat innan nio i morgon bitti.

Medvind:
Dammsög hela huset innan jag sprang. Jag blev uppvärmd och fick rent på samma gång. Effektivt, det gillar jag.

Motvind:
Halkade på en isfläck i slingan och sträckte ryggen. Behöver massage. Nån frivillig?

Vindstilla:
Ska ta en sån där lång dusch och umgås med fotfilen och rakhyveln en stund. Man får minsann inte slappna av för mycket bara för man är själv. Ska se om tandtråden vill va med och leka en stund också. Jag kommer att somna ovaggad i kväll.

Dallrande kramar D. the Alladåb





IKEAs plastlådor är underbara att ha på vinden

Dagens medvind:
Har röjt vinden, fyllde ett helt släp med prylar att slänga och en hel bil med prylar att ge till Röda Korset. Skönt.
Klockan är nästan halv sex och det är fortfarande ljust ute. Härligt!

Dagens motvind:
Är trött och kall. Sovit för lite och frysit för mycket. Det va svinkallt på vinden.
Slarvar kopiöst med maten. Bra för figuren. Om man vill att den ska bli fylligare och släta ut rynkor. Fast det vill inte jag.

Dagens vindstilla:
Idag känner jag en liten gnutta hopp. Vet inte varför men ändå. Kanske det blir en liten joggingtur i kväll.
Har en mardrömsvecka framför mig. Jobb heltid och tentaskrivning på nätterna. Har ordnat med hundarna och inga barn hemma så det ska väl gå.

Slängkramar Diana

Jag, en svärmor

Dagens medvind:
Låg kvar länge i sängen i morse. Fick smsa bilhallen o säga att jag va sen.
Hämtade nya bilen. Finns bluetooth till telefonen i ratten. Cooolt :)  Körde ner sonen till malmö i nya bilen. den är hääärlig. Fast det är väl alla nya bilar.
Äldsta sonens tjej ska sova över hos honom. Känns ..... vet inte . Konstigt, men ändå glad för deras skull. Hon är en härlig tjej som jag gillar skarpt. Hoppas de är rädda om sig. Blev bjuden på urgoda hamburgare av Alex. Han är 13 år och la ner sin själ i matlagningen. Tack!
Har kollat federimestevalen i kväll med Loppan. Hon dansar som värsta famedansare. De har det riktigt mysigt i lägenheten. Sitter här och skriver.

Dagens motvind:
Ville stanna i Malmö men hade lovat Loppan att jag skulle komma.
Hundarna fick va själva länge. grannen tog ut dem att kissa men ändå...

Vindstilla:
Borde ha skrivit på samhällsanalysen men har inte varit hemma. Hämtade hundarna efter Malmöturen och körde till mannen. ska sova här i natt , drack två glas vin. Men måste va hemma igen i morgonbitti när pappa kommer med släpet och vi ska sortera skräp som ska till tippen.

Kram D.

DJ Timo

Pappa ringde i morse och sa att han har fixat med banken så jag kan få ta över lånen ändå. Det är snällt av honom. Jag älskar verkligen det här "nära" som finns på landet och i lite mindre orter. Alla känner alla, och det är inte så komplicerat, man är fortfarande en människa. Men jag vill inte ta över lånen på de villkoren. Pratade med mannen och han vill ha huset så då får han det. Är jag riktigt snäll får jag kanske komma hit och sitta vid brasan med ett glas vin ibland. Kan bo kvar ett tag till och vänta på lägenhet här i byn. Fick ett mail från Sophia och Guner som bor i Turkiet. De ska flytta till Sverige och vill byta sin poolvilla i Alanya mot vårt hus. Coooolt. Synd där bor så många turkar bara.

Dagens medvind:
Redovisningen i skolan gick ganska bra.
Hämtade Loppan på fritan och det va härligt att träffa henne.
Hamnade i en diskussion med sonen om huruvida jag skulle stå kvar och se dem komma in på discot eller köra hem meddetsamma. Jag klarade mig väldigt bra i den.
Fick kaffegäster som inte fick kaffe i kväll.

Dagens motvind:
Kallt.
Huset luktar som en parfymbutik.Haft fem killar som stylat sig inför discot. De är sju gånger värre än ett gäng tjejer. Badrummen upptagna, hårsprej o vax och deo överallt. Till och med kläder ligger spridda. Och till slut fråga de efter en pincett.....Herregud.
Sitter o kämpar mot sömnen men nu ska jag snart hämta dem.

Vindstilla:
Dags att köra.

Discokram D.

Kvinnan som Gud glömde

Om himlen trillar ner och huset brinner upp är allt komplett. Sen kan inte mer hända.
Fast det har varit både en bra och dålig dag.

Medvind:
Jag ringde försäkringsbolaget och berättar min grishistoria. En Roland säger: Åk till Toyota och snacka med Conny och hälsa från mig. Conny va inte där, men, fick tag på snyggingen som sålde den nya bilen till mej. "Inga problem, vi tar in bilen som den är och fixar det med försäkringsbolaget. Det är lugnt." Skönt.
Bilen är körduglig, så jag slipper låna en men det hade ingått i försäkringen.
Lyssnade på Tracy Chapman när jag lagade kvällsmat. Avslappnande. 

Motvind:
Var på banken. Hon sa typ bara : Nej. Tyvärr. Det kan vi inte godkänna. Nej och nej igen. Jag kan inte ta över lånen på huset. Det betyder att jag måste flytta. Men var?
Det är kallt som attan och veden börjar tryta på riktigt.
Ser allt i svart. Måste försöka vända och bryta mönstret. Var hittar jag ljuset?

Vindstilla:
När jag kom ut från banken gick jag rakt till bolaget och köpte en låda vin. Logiskt när jag har ont om pengar, lr hur? Jag som inte druckit en droppe på nära tre veckor. När jag sen kom tillbaka till bilen står pappa där och undrar hur det gått på banken. Ventilen exploderade och jag grät som jag inte gjort på länge, länge. Kanske inte bara för husets skull. Mycket som legat under ytan kom upp. Jag kunde inte sluta. Kom hem och satte mig framför brasan och satt där i två timmar och tårarna bara rann. Åt fyra skumbananer och ett äpple till lunch. Åkte och hämtade sonen och körde honom till tandläkaren. Åkte inom macken och skulle tvätta bort grisbajs och likdelar men vågade inte använda borsten. Fronten är ju sprucken, borsten kanske fastnar och drar sönder ännu mer. Killen på macken sa visserligen att resultatet blir sämre men jag trodde att det skulle ta det mesta. Jag trodde fel. Så när jag kom hem fick jag ändå plocka fram svampen och skrubba bort det sista.
Nu har jag suttit här framför brasan i två timmar och skrivit färdigt arbetet till imorgon och är helt svettig så varmt här är. Nu ska jag koppla datorn till skrivaren, skriva ut dokumenten och sen studsa rakt ner i sängen. Imorgon är det redovisning och opponering och klassen ska få en praktisk arbetsuppgift av oss.
 
Om gårdagen va tung så har denna dagen varit tyngre. Hallå! Gud!? Har du glömt att jag finns???

Nejkramar D,






Grismördare

Dagens medvind:
Jobbade med favvokollegorna
Sålde ganska bra utan att kränga
Fick jobba en halvtimme extra, klirr, klirr

Dagens motvind:
Min stalker kom så klart till jobbet idag....uuurkkk. Kan man inte få en snygging nångång iaf??
När jag körde hem körde jag på två vildsvin varav det ena dog direkt.
Det tog en eeeeevighet att komma fram till polisen.Faktiskt så lång tid att de bad om ursäkt.

Dagens vindstilla:
Det finns snälla människor. En kör omkring i en vit BMW med regnr JAT 952. Tack till dej!
Det finns något mindre snälla människor. 98% av resterande bilar som passerade min olycksplats körs av dem.

Nu ska jag sova. Ska försöka ordna upp med banken om huset i morgon och försäkringsbolaget om bilen och bilförsäljaren som ska byta in min numera halvkvaddade bil....också ska sonen till tandläkaren,,,,såklart. Också har jag en opponering att skriva.

Imorgon är en ny dag. Då är denna historia. En något mindre rolig sådan. Men det finns ljusglimtar. Planerar att åka bort. Skönt.

Svindöa kramar D.


Morgon, inte god men ändå

Kaffet va slut i burken i morse. Det är så jobbigt att fylla på nytt. En hel paket Zoegas får inte riktigt plats. Jag spiller lite och det är meckigt att torka och greja undan. Det som är märkligt är att ett paket Gevalia får plats i den. Ett av livets stora mysterium. Ett ämne att doktorera i?

Medvind med kylan:
Man går riktigt raskt för att hålla värmen. Det är bra.
Om man trampar i en hundbajs är den frusen och kleggar inte in i skon.
Det är ok att se ut som en eskimå när man är ute.
Man kan sitta framför brasan hur mycket som helst.

Motvind med kylan:
Det gör ont i näsan att andas, faktiskt i hela kroppen.
Man riskerar frysskador på händerna när man plockar upp hundbajs.
Man missar tid av livet genom att det tar oändligt lång tid att få på sig alla kläder.
Bilen! Uhhhh...Kallt att skrapa, sätta sig i den och att inte ha den i garaget.

Vindstilla:
Årstiderna är fantastiska!!

Kalla kramar D.


Och hjärtat blev varmt

Har missat 3 dagar i skolan. Men det får vara så. Känner i kväll att jag gjort rätt som tillåtit mej dra ner lite på kraven. Samhällsanalysen blev väl inte helt hundra men det får duga.

Medvind:
Sitter vid brasan och läser, fejjar och lyssnar på musik. Det är härligt. Har lyssnat på Simply Red och det är sååå länge sen sist. Han är bra. Hittat nåt album med piano också och det är så vackert. Ett glas vin och slutna ögon så kan man tro man sitter i en pianobar i nån hotellobby.
Sonen somnade vid TV:n vid nio. Utan att borsta tänderna men han va väldigt trött i kväll.
Lagade en god pastasås som räcker i morgon också.
Ska jobba i morgon. Kul!

Motvind:
Hundarna måste ut en sväng till. Det är kallt.
Inget vin hemma.
Helt ensam hela nästa vecka. Men jag ska jobba så det ordnar sig nog. Får kanske tid att träna då? 

Vindstilla:
Batteriet är snart slut i datorn och då ska jag lägga mig.
Idag har det funnits hopp om livet igen. På fredag ska vi redovisa vår samhällsanalys och den handlar om tonårsaborter. Vi har en överraskning till klassen, det kommer att bli kul!

Gonattkramar till alla som vill ha och behöver.

Mer kärlek till folket!


Jag har anmält mig till Robinson 2011

Finnbanken suger. Ringer till telefonbanken, fel kod. Ringer huvudkontoret och får vänta jättelänge innan nån svarar. Jag vill veta lånebelopp och räntesats på huslånet. "Du är inte identifierad och det är sekretessbelagda uppgifter" Men min kod funkar inte. "Numera har vi femsiffriga koder." Jaha men min är bara på fyra, jag har aldrig fått en med fem. "Du kan gå in på din internetbank och skaffa en ny kod" Men jag har ingen internetbank. "Då får du besöka ett kontor så du kan legitimera dig" Men jag behöver uppgifterna till på torsdag. Kan jag eller personal på den andra banken ringa därifrån och få dem? "Nej det är sekretessbelagda uppgifter".

Så det finns inget sätt för mig att få reda på hur mycket jag har i lån hos Finnbanken utan att åka 4 mil enkel väg. Verynajs fågelbajs. De har öppet mellan 10-15. ÅSSÅ KLAGAR FOLK PÅ ATT APOTEKEN HAR DÅLIG TILLGÄNGLIGHET?????????? Jag blir vansinnigt arg på sånt här jävla fucking krångelmeck.

Dessutom var jag väldigt otrevlig i telefonen mot den stackars kvinnan i andra ändan. Förlåt.

Medvind:
Har fått nya duschdörrar i badrummet. Jättefint! Tack snällaste pappan!
Gick en lång promenad i skogen i morse.
Fick skolarbetet klart och ivägskickat.

Motvind:
Banken.
Skickade arbetet en dag för tidigt.
Behöver handla frukt och mjölk, orkar inte åka nånstans.
Har tappat modet för att ringa f-kassan och kolla vad som händer med min ansökan om bostadsbidrag.

Vindstilla:
Funderade på vad jag vill göra innan jag dör:
Vandra i fjällen.
Bestiga Kebenekaise.
Besöka Neuschwanstein (eller hur det stavas...)
Bo på ett slott i skottland tillsammans med ett gäng mer eller mindre kända vänner.
Hoppa fallskärm
Galoppera längs en lång strand
Kommer inte på mer just nu.

Läste nåt klokt i morse:

När jag hör någon sucka att livet är hårt, är jag alltid frestad att fråga: jämfört med vad?

Tänkvärt.
Kram D.



Valentin bor inte hos mig

Skrivit hela dagen med uppehåll för hundpromenad och föräldramöte.

Medvind:
Arbetet är så gott som klart!
Blev inte påhoppad på föräldramötet som jag brukar bli.
Fick ett hjärta skickat till mig.

Motvind:
Kallt ute.
Blöt ved.
Borde varit i säng

Vindstilla:
Stannar hemma i morgon också.
 
Men nu: sängen!

Hjärtkramar D.

Var rädd om ditt hjärta!

Gick upp tidigt. Åt frukost och gick en lång kall runda med hundarna. Tog med några korvbitar och slängde ut i skogen och lät dem söka en stund. De fick hålla på tills jag frös. Nu sover de gott. Har börjat på grupparbetet och faktiskt!!!! kommit en bit. Vet precis vad jag ska skriva i diskussionen och sen är det lite pet kvar med referenserna.

Medvind:
Skönt att komma ut i det kalla och frysa lite.
Hundarna har fått lite aktivitet.
Har tänt i spisen och väntar på värmen. Ska elda på ordentligt idag.

Motvind:
Har ont i ryggen efter skruvandet på taket i går. Hoppas det är träningsvärk så det inte är diskbråcket som börjat spöka.
Hundarna ligger och fiser under skrivbordet och det luktar inte hallon.
Missar föreläsningarna i dag. Förmiddagens hade jag gärna gått på. Stannar hemma och gör klart arbetet istället. 

Vindstilla:
Det är Anders Raustorp som ska föreläsa i dag och jag har hört honom innan och det är ett fantastiskt bra och intressant arbete han gör. Han forskar om fysisk aktivitet och har varit med att ta fram stegräknaren och ett mått på hur man mäter FA.

Skrivkramar D. 

Myrslokens är jättelång

Har suttit och glott på samhällsanalysen i snart två timmar utan att få nåt gjort. Jag är verkligen seeeeeg som en kola. Och nu måste jag bara få lite sömn.

Medvind:
Jag och sonen satt och fåna oss i bilen på väg till affären. Om man säger "mjölgas" samtidigt som man andas in låter det jätteroligt. Loppan kom på det för ett tag sen. Vi provade med andra ord också, som: potatisskalsgas, men det blev inte så kul. Tur ingen såg eller hörde oss.
Fick en kram idag. Skönt.
Sprang 20 minuter.

Motvind:
Grupparbetet, samhällsanalysen. Får helt skrivkramp när jag tittar på den.
Fryser och behöver sova.
Springturen va jättetung. Bly i skorna. Eller är det de tre extra kilona som jag lagt på mig de senaste veckorna som är tunga. Jättetunga. Som sankt bernhardshundens....:)

Vindstilla:
Gjorde en test på en sida som heter knullträdet.se. Där står att genomsnittet i antal partner för vuxna är 8 st. Mohahahaha!!! Enligt det testet har jag haft sex med 1128 personer. Hoppas att jag använde skydd med de flesta...:S

Gonatt

Tunga kramar D.


Klona mig själv

Oj. Vad det blev bittert igår. Bitterfitta? Ja, kanske. Ibland kan andra människor få mig att må illa. Inte säkert de menar nåt illa med det. Men ändå, varför säger de och gör saker som får andra att må illa? Ja, det beror ju på hur man tar det och tolkar det. 
Har legat o skruvat på altantaket hela förmiddagen. Kkkkkaaalllllltt. Brrrr.
Min syster ringde. Hon är världens snällaste. Hennes flicka har vattkoppor och snart får väl lillpojken det också. Så vill hon ändå åka 40 mil för att hjälpa mig städa och sortera grejer eller nåt annat jag behöver hjälp med. Kanske hon kommer till helgen om inte barnet är prickigt.

Medvind:
Medan jag låg på altantaket och skruvade satt sonen på hustaket ovanför och tog bilder och filmade. Vi pratade om vad som händer om jag dör. Han ville veta innan jag trillade igenom taket och verkligen dog på riktigt. Jag lovade att han skulle få kameran. Det var ett intressant och givande samtal.
Altantaket är fixat.

Motvind:
Skulle behövt kollat på grupparbetet istället för att ligga på taket.
Takskivan som mannen kom med var för kort, så vi fick skarva och till sommaren får vi göra om jobbet igen.
Är så fruktansvärt trött och nere. Helt initiativlös. Deprimerad, kallas det också.

Vindstilla:
Loppan och storpojken har åkt och det är tyst och stilla, bara jag och mellansonen. Funderar på vad vi ska äta i kväll... Jag borde verkligen ta mig ork att ge mig ut och springa en liten runda. Jag ska nog göra det nu. Eller inte nog. Jag SKA göra det nu. Ska ju ta mig runt Lidingö till hösten igen.

Springkramar D.





?

Barnen åt middag kl. 21 i soffan framför TV:n. Satte in steken lite sent kanske...

Ja, Skitliv är det.
Män låtsas va mjukisar o nån man kan prata med o öppna sig för. Men det är ändå bara sex som gäller när det kommer till kritan. Kvinnor kallar sig för vänner men det är ändå bara sladder de är ute efter om man skulle anförtro sig och prata.

Vem fan kan man då lita på?
Tro hopp o kärlek - har man ingen tro finns det inget hopp och kärlek? Nä, det finns nog inte heller.

D.

Hoppas på en morgondag

Dagens medvind:
Blev av med både frysen och duschkaret. Köparna prutade inte ens. Skönt.
Solen sken.
Hade en trevlig pratstund med grannen när vi satt i bastuvarma simhallen och tittade på flickorna som faktiskt kan simma nu.
Sonen gjorde lunch. Inte gott men vi blev mätta. Hans första omelett med kryddkorv i.
Övningskört en runda till affären med storpojken. Det går bättre och bättre, kan nästan slappna av lite.

Dagens motvind:
Kom inte ur sängen förrän närmare tio. Har ingen ork. Tycker inte jag hinner något. Funderar på grupparbetet. Tittar och kollar och petar lite här och där men får inget gjort. Det är inte rättvist mot de andra. Vet inte om jag ska skriva till vår handledare och be att få hoppa av. Men nu har jag ju sagt till de andra att jag ska fixa slutet på arbetet. Men jag orkar inte. Bara gråter. Har fullt upp med att bara se till så barnen får mat i kväll. Pojkarna förstår och hjälper så gott de kan.
Mamma och pappa kom hit med lite grejer de köpt på IKEA till mig. Glas och muggar och lakan och lite annat. De menar väl men jag vill inte ha mer prylar, jag gör ju allt för att bli av med de jag har. Hade tänkt springa en runda men nu fick jag ta hand om grejerna i stället. Faaaaaaan. Orkar inte ens ringa och prata med nån. Skulle behöva en plan. Eller en fylla. Eller bara en famn. 

Dagens vindstilla:
Det skulle ju va konstigt om en skilsmässa bara gick helt obemärkt förbi. Men jag har inte tid att låta den ta tid eller ork i från mig. Eller har jag det? Känner mig så jäkla misslyckad som människa, vad är det för fel på mig som inte kan fungera som alla andra? Jag vet varken ut eller in idag.

/D.

 

Tack för maten!


Har jag berättat att det är jag som tagit alla bilder som jag lägger upp. Nästan alla iaf. De som är på mig själv är det oftast inte jag själv som tagit.





Oj. Det har ringt hela dagen. Och inkorgen va full när jag öppnade i kväll. Trodde inte att hela skåne va sugna på att köpa ett frysskåp och ett duschkar. Men det är kul, hoppas det blir avhämtat i morgon.

Dagens Medvind:
Var lite nere på jobbet, fast det va kul att komma dit och träffa alla. En representant från ett känt hudvårdsmärke var hos oss och pratade nyheter. Jag va inte med på infon, jag höll ställningen ute i butiken. Viktigare att de som ska sälja fick va med. Efter stund stod han dä helt plötsligt igen och frågade mig när jag skulle gå på lunch och undrade om han fick bjuda mig. Kul!!! Han är väldigt lätt att prata med, öppen och förstående. När jag undrade varför han ville äta lunch med mig så tyckte han att jag behövde en uppmuntran. Efter en stund kröp det fram att han sitter i ungefär samma båt som jag. Någon kollega måste ha skvallrat. men det känns ändå helt ok. Så vi kom fram till att vi kunde ju trösta varandra. En timme gick alldeles för fort. Men det förgyllde helt klart min dag. Vad jag åt? Minns inte...

Dagens motvind:
Stressig morgon, sonen glömde gympakläder och jag fick kasta mig i bilen för att hinna inom och lämna dem.
Stressig kväll med barnvakter och ett vardagsrum som var förvandlat till en ishall. Tjocka ullstrumpor funkar som skridskor på parkettgolv. Två barn som inte va sugna på att röja undan efter sig...
Det tog låååång tid att köra hem, glashalt, höll mellan 40 - 50 km /h hela vägen.

Dagens vindstilla:
Hoppas på en joggingrunda i morgon under tiden loppan är på simskola. Måste få tid till en stund vid grupparbetet också. Känner en liten gnutta hopp i dag om att det mesta kommer gå vägen ändå. Tack alla som har skrivit protestlistor mot att jag kanske ska göra ett studieuppehåll. Ni är för goa. :-)

Solen skiner alltid. Ibland är den bakom molnen bara.

Bländande kramar D.
 

Vad är jag värd?

Dagens medvind:
Fick en timme i väntrummet hos tandläkaren att läsa skvallertidning på. :) Skönt att läsa nåt jag inte behöver komma ihåg.
Städat kryddskåpet så jag har lite koll på vad som finns.
Ska jobba i morgon, längtar.
Loppan somnade nyduschad och nöjd.
Sonen har bytat lakan i sin säng och vi har skojat om hans tandställning.
Har lagt in två annonser på Blocket. Hoppas det blir sålt i helgen. Ett frysskåp och ett duschkar.

Dagens motvind:
Huvudvärk, brukar jag aldrig ha. Verkligen sådär så det dunkar.
Ingen träning i dag heller.
Känner mig lite ensam.
Regnigt, smutsiga hundar. Jobbigt att gå med dem när huvudet spränger.

Dagens vindstilla:
Glad att jag tog mig upp i morse och åkte till skolan. Det tar kraft men det ger också lite att komma dit och skingra tankarna. Men koncentrationen är väldigt jobbig. Glömmer saker hela tiden och svårt att inte göra mer än en sak åt gången.
Jag börjar längta efter att va i trädgården, jord under naglarna och koltrastens sång.
Jag har nästan bestämt mig för ett studieuppehåll på ett år. Men varför kan inte f-kassan ge besked på bostadsbidraget snart?

Känns löjligt att ha hjärtan på bloggen när mitt kärleksliv är lika med noll just nu men jag känner att det bor lite kärlek i mig någonstans långt inne ändå, så det får va så tills ..... jag ändrar det.

Undrande kramar D.

Moralkaka

Funderade på det här med kultur och människosyn, etik och moral. Vi pratade om det i skolan och sen när jag satt hos tandläkaren och väntade läste jag en hemsk artikel i en tidning om en flicka som blev bortgift som 10-åring....
Det förväntas hela tiden att jag som svensk ska ha förståelse och sätta mig in i och acceptera andra länders kulturer och sätt att leva. Det svenska samhället och strukturen ska anpassas efter vårt mångkulturella samhälle.
Men hallå!!!
Min kultur då? Mitt sätt att leva? Mina traditioner och min syn på vad som är rätt och fel.

Det känns som det försvinner nånstans, att det inte är viktigt. Ingen behöver anpassa sig efter vår kultur vi fortfarande har här... Jag vill inte ha ett mångkulturellt samhälle där inte min egen kultur får plats.

Vilken bok är lag i Sverige om 50 år? Vissa saker ska bara vara som de alltid har....

Fast en del saker är bra att det förändras. Som att det blev straffbart att våldta sin fru tex.

Paragrafkram D.

Strutsen som överlevde på konstgjord väg

Var hos Emma idag. Hon är så mysig. Avslappnad. Hon bor jättefint. Jag vill ha det som henne. Tog med båda hundarna dit, men det gick ganska bra, de somnade efter en stund. Åkte inom och handlade bananer på vägen hem. Och en varsin semla till mig och sonen. Dögott. Satte mig och skulle titta lite på det vi skrivit under förmiddagen, men är otroligt ofokuserad. Ringde banken och bokade tid för ekonomisk rådgivning, veterinären och bokade tid för kastrering av hundarna, ringde mamma och kollade barnvakt till fredag, skrev mail till sonens lärare om alla tandläkartider han fått (6 besök på 3 veckor). Varför är det så mycket meck med allt runt omkring? Jag orkar inte med det. Speciellt inte en massa tider att passa. Sen var det dags att hämta loppan och sen är det fullrulle. Körde till bilhallen och fixade med en ny bil. Hoppas den blir bra. Men den kändes fin men det gör ju alla nya bilar...Blev förmodligen grundlurad i vilket fall som helst även om det kändes som en bra affär när jag åkte därifrån. Barnen övertalade mig att fira bilköpet på McDonalds. Herregud. När ska jag få tid att träna, missade intervallträningen med orienteringsklubben ikväll. Byxorna börjar spänna. Har kollat igenom uppgiften till imorgon men inte fått ner något skrivet, funderar på att stanna hemma. Men det blir inte bättre av att stoppa huvet i sanden. Men det hade varit jätteskönt o bara fly från allt just nu. Sonen ska va hos tandläkaren 13 och jag slutar 12 och det är många mil fram o tillbaka.

Tog några bilder på saker jag tänkte sälja på Blocket, men datorn har varit helt konstig så jag kunde inte lägga in dem. Meck meck meck....hatar verkligen när inte tekniken funkar. Antagligen för jag inte vet hur jag ska göra då.

Dagens medvind:
Hundarna kom ut på en socialiseringstur.
Solen sken.
Det var fortfarande ljust halv fem.

Dagens motvind:
Att jag inte kan koncentrera mig på det jag borde.
Att datorn krånglar.
Hade en fånig diskussion med sonen om vem som gör vad hemma.
Har ätit åt helsike fel och för mycket alldeles för länge. Det är dags för förändring.
Känner att jag borde höja dosen på medicinen igen, märker det speciellt när jag går tillbaka och läser inlägg. Men jag vill verkligen inte det. Då blir biverkningarna ännu värre och då vet jag inte vad som är värst. Hade jag jobbat hade jag nog bett om ledigt nån vecka för att sörja och läka och vila ett tag,men det går ju inte i skolan.
Är så ledsen hela tiden och börjar tröttna på alla "positiva tankar" som jag tvingar mig själv till.

Dagens vindstilla:
Tänker varje dag att ikväll ska jag lägga mig tidigt. Men. Det blir ändå sent, en maskin tvätt som ska hängas, skolarbete att läsa, barn som ska nattas, mat ska lagas, disk och städ och hundar som ska ut. Och det enda socialla liv man har är ju fb. Tragiskt. Man skulle bo i ett kollektiv.

Det vi bäst behöver i livet är någon som förmår oss att göra det vi kan.

Tråkkramar D.

Längtar

Dagens medvind:
Lilla loppan somnade blixtsnabbt och lycklig. Hennes pappa var här och käkade middag, tacos som hon bestämt, och läste saga o nattade henne. Hon sa att hon längtar till söndag när hon ska få va hos sin pappa en hel vecka.
Mannen fixar taket på söndag.
Sonen har fotograferat i kväll. Porträttbilder som blev ganska bra.

Dagens motvind:
Hundarna är understimulerade. Känns som de klättrar på väggarna emellanåt. Ska ta med den lille till en klasskamrat i morgon så han får lite nya vyer.
Åt glass till fruktsalladen i kväll. Onödigt men gott.
Kom aldrig ut o sprang idag som planerat. Låg på taket istället.
Började kolla igenom studiehandledningen och ser att det är en uppgift jag missat som ska va klar till på torsdag. Blir att läsa i kväll i sängen.

Dagens vindstilla:
Vill städa städa städa sortera slänga slänga sälja alla prylar som bara står och inte gör nån nytta. Men när ska jag hinna? Och var ska jag börja? Snart börjar utesäsongen. Hallonen ska väl klippas nu? och lavendeln. Gräsmattan ser ut som ett månlandskap. Sorken har härjat fritt under snön. Ibland längtar jag efter en lägenhet. Med en trädgård....suck.
Ibland längtar jag efter en kram. Jag längtar efter mycket pengar, att få resa, en man att bli älskad av, jag längtar efter ledighet, sol och värme, att få rida. Men mest av allt längtar jag efter att bara få må lite lite bättre, få litelite mer energi och att kunna känna glädje. 

Sov gott!

Längtansfulla kramar D. 

Ta fighten!

Storm i natt. Fy för fasen vad det blåste. Gick en runda runt huset i morse o kollade och konstaterade att en vindskiva blåst av och altantaket spuckit upp och flygit iväg i små delar som låg på gräsmattan. Sonen ringer från skolan och vill bli hämtad, den är inställd för det är strömavbrott i hela Sösdala. Sätter mig i bilen och har så klart ingen soppa på den. Kommer hem och ska börja skriva på skolarbetet. Inget internet. Försöker skicka sms. Går inte. Men kommer in på fb från mobilen...?! Skumt. Kollar vädret. Kan bli regn i em. Taket måste fixas. Jag är höjdrädd och har inte så stor koll på vilka verktyg som finns kvar. Vet att skruvdragaren åkte med mannen när han flyttade. Tänker sätta mig ner o bara lipa. Men. Det är dags för en utmaning. Plockar ner stegen och ger mig upp på altantaket. Får väl åka iväg o köpa nya plastskivor....och hinner sätta mig i bilen innan jag fattar att jag har världens minsta bil. Får inte ens ner två ICA-påsar i skuffen. En dunk spolarvätska så är där fullt. Ok, kollar vindskivan. Plåt. Klättrar upp på taket, tittar inte ner, och efter ett tags klurande och bockande med diverse konstiga verktyg så får jag i den i spåren. Har nog slagit världsrekord i att klättra upp och ner för en stege flest gånger på en förmiddag. Men nu jäklar sitter den där!! I alla fall till nästa storm, har ju spikat i den i samma hål även om jag försökte sätta dem lite sneda.

Hela natten har det varit motvind och medvind och nu väntar jag på lite vindstilla.....

Nu ska jag koncentrera mig på skolaarbetet och vår samhällsanalys gällande tonårsaborter.

Blåsiga kramar D. 

Behov av en knuff

Vaknade i morse också. Trist. Fick gå långa hållet till skolan för det va översvämning på cykelbanan. Kom hem och skulle se om det gick att öppna ett dokument som skickades igår. Det gick inte. Så jag blev sittande vid datorn och gjorde ingenting. Blä. Länge satt jag där. Men sen pallra jag mig in på toan och bytte om och flätade håret och körde in till skolan ändå. Hade handledning i arbetet vi ska skriva men jag har ju inte ens tittat på det...Tur det finns energi hos de andra två i min grupp. Men i morgon förmiddag är det min tur att ta hand om arbetet och då får jag se till att dra mitt strå.

Dagens medvind:
Hämtade ut min tenta. VG! :)
har dammsugit fläkten
köpt mjölk o fil
Lagat ugnspannkaka som blev jättegod. La i julskinka, det blir gott.
Såg filmen Sex på kartan i skolan och diskuterade den lite efteråt. Vår lärare, Barbro, är verkligen härlig.

Dagens motvind:
kollat mitt konto och nu kommer jag inte kunna sova på en hel månad
Får inte plats med fler matlådor i frysen.
Vägde mig i morse. :( 

Dagens vindstilla:
Överlevt dagen. Kunde inte bestämma mig för om det skulle va under medvind eller motvind så det fick bli lite neutralt här. Men det är kanske ändå positivt?
Letade efter skridskor på vinden som grannens flicka ville låna. Så jäkla mycket grejer. Det går inte flytta här i från. Så stora kontainers finns inte. Satt till och med en liten mus i fällan. Äckligt. Den va lite fastklistrad i golvet. Tog den i en bajspåse och la den i fickan och höll på att glömma bort att slänga den sen.....Fräscht :/
Har glömt tända i spisen så jag hoppas det inte blir strömavbrott i natt. Det skulle ju storma lite.

Nu är det sexualupplysning på ettan!

Döda muskramar Diana






Som att någon har dött

Saker att göra imorgon:
kolla skolarbetet
dammsuga värmesfläkten, den låter inte helt frisk
byta batteri i fjärrkontrollen till värmefläkten (varför måste locket sitta fast med en mininal skruv som man inte hittar en skruvmejsel till i rätt storlek?)
handla fil och mjölk
kolla hur mycket minus mitt konto är på (gör jag det i kväll kan jag inte sova i natt)
men
för att kunna göra de här grejerna måste jag komma ur sängen på morgonen och just nu känns det som om det blir det tuffaste uppdraget jag någonsin haft.

Dagens medvind:
Jag var tvungen att stiga upp för hundarna behövde ut. Tur annars hade jag inte kommit upp.
Pulsen var normal, nere på 52 igen. Förkylningen är väck så när som på lite nästäppa.
När jag ändå var uppe passade jag på att springa en runda. 20 minuter bara men det kändes ok. Har ju faktiskt inte gjort ett jota på nära 2 veckor.
Jag ville så gärna se bilderna av Brutus Östling att jag samlade all kraft jag kunde få tag på och faktiskt körde dit. 
Sonen och jag hade en rolig stund i bilen på väg hem. Tror till och med han fick mig att skratta.

Dagens motvind:
Att existera.
Att inte få sätta mig i en garderob och dra en filt över mig och sitta där tills.....vet inte.
Att jag var världens mest tråkiga sällskap på museet, förlåt. Och tack för fikan. Jag bjuder nästa gång.

Dagens vindstilla:
Loppan kom hem i kväll och berättade om allt som är mycket bättre hos pappa. Och det är verkligen allting. Man somnar till och med fortare i sängen som finns hos pappa.
Nu ska jag vika sista tvätten och sedan i säng. Har inte vågat lägga mig på soffan för då kommer jag väl aldrig därifrån. Har sådär 10 portioner lasagne att frysa in också, men det får nog vänta till imorgon.
Jag är verkligen nere idag, undviker till och med ögonkontakt.

När livet stryker mothårs får man hitta någon annan som klappar. (ÄH, skitdålig, kommer inte ens på några kloka ord idag)

Nerekramar D.  

 

Spåkulan

Medvind:
Körde bil några mil till vänner jag inte träffat på länge. För länge. 2 år ... så det blev en kanontrevlig eftermiddag med mycket samtal och diskussion. Blev bjuden på en väldigt god grönsakslasagne! Och fick många kloka ord med mig på vägen. Pendeln gick mot "serenity"och det förvånade mig lite. Men jag fick förklarat några drömmar jag haft och det var mest positivt i dem trots allt. 
Det va skönt att sitta i bilen och lyssna på radion och ha värmen på högsta och köra jättefort mellan kamerorna.

Motvind:
Några trevliga timmar gick alldeles för fort. Fick några svar som jag inte ville ha men som kanske ändå är bäst för mig i längden. Min gode vän är ju clairvoyant. Försöker att inte fästa mig för mycket i det han säger men det är svårt att låta bli. Vet ju inte riktigt om det är nåt han ser som han säger eller om det är allmänna goda råd som en vän. Han sa att om något inte känns 100 % rätt så släpp det. Ju äldre man är ju mindre är man beredd att kompromissa bort. Man vill ha hela kakan och äta den. Man är inte ens nöjd med att äta halva...

Vindstilla:
Har suttit i soffan med dubbla filtar och kollat på TV. Inget bra men orkade inte resa mig därifrån förrän nu när jag höll på att somna. Måste gå o lägga mig. Gonatt.

I morgon är en ny oskriven dag!

Drömkramar D.

Flodvågen

Åt av min goda älggryta i gårkväll. Tog ett glas vin till. Det var gott.
Gick sen en lång kvällsrunda med hundarna i regnet. Men det var skönt. Speciellt att komma in till brasan sen. 
Har drömt om en simbassäng dit det kom kineser för att bada sina elefanter. Det var jättejobbigt för alla människor som var i bassängen gick upp när elefanterna gick i och det blev en himla röra när alla skulle hitta sina kläder och byta om.

I morse gick jag och grannen ut med hundarna. Rundan som brukar ta en timme tog nästan två. Urjobbigt att gå. Snö, halt eller dyngsurt. Översvämmningar överallt. Men det är fascinerande att se hur allt vatten tar sig fram överallt. Hela cykelbanan står under vatten. Fotbollsplanen är en sjö och bäcken som går genom byn har blivit en flod. Vi mötte tre lösa hundar också. En av dem fick in ett bett i vaden på mig. Tur jag hade tjockt på mig så det blev bara lite blåmärke.

Medvind:
Lång frukost, ensam med tidningen och Ring så spelar vi. Nybakade frallor i brevlådan. I love it!!
Härlig promenad! Skönt att trotsa vädret och komma ut i blåsten.

Motvind:
Det kommer att ta tid innan mina kängor torkat. Fick plumsa genom bäcken med vatten över anklarna sista biten för att komma hem. Med den lille hunden i famnen så han inte riskerade att dras med i vattenmassorna, hahaha.

Vindstilla:
Skulle kunna börja ta tag i allt som jag borde. Men jag kan ju låta bli också. Jag kan nog lära mig att tycka om dessa ensamhelger. 

Blåsiga kramar D.

 

Du måste finnas

Fullt upp hela dagen. Kl. 9 tandläkaren. Det är inte det roligaste som finns men det är ett måste. Många tycker det är dyrt. Men då kan man räkna på hur mycket man lägger hos frissan eller bygger naglar för, eller köper veckotidningar för. Eller läsk och godis. Tänderna är ju livsviktiga. Och ju mer man förebygger ju billigare blir det. Vad är 30 spänn på nya tandborstar eller 50 spänn för en flaska fluorskölj jämfört med kostnaden att laga ett hål? Nada...

Kl. 11 var det dags för ungdomsmottagningen. Intervjuade en trevlig Mattias där om tonårsaborter. Intressant.

Hämtade Loppan på fritids och körde till jobbet och gick igenom schematider. Mina goa kollegor är väldigt smidiga att ha å göra med. Byta dagar och klödda med tider är inga problem. Och nya chefen är underbar. Hon bjöd på tårta och är så mån om att allt ska funka för mig. Omtänksam på riktigt liksom. Längtar enormt dit.

Kom hem och då var mannen här och hämtade lite prylar plus barnen. Ett av dem dumpade han på stationen för vidare färd. Sen kom grannen och hjälpte mig klippa klorna på hundarna. Otroligt hur lätt det går för henne. Hos mej tvärvägrar den store och bara skriker.

Dagens medvind:
Satt på fiket en timme och drack varm choklad och läste en artikel. Mysigt.
Hittade hårband till Loppan för 10 spänn på Lindex. Hon blir så himla glad för så lite...

Dagens motvind:
Ja, det blåser. Vidrigt.
Vet inte vad jag ska äta till middag i kväll.

Dagens vindstilla:
Om detta tycker jag INTE:
- frysa om fötterna
- skrapa is på bilrutor
- smulor eller grus i sängen
- veck på lakanet

man kan också säga att detta tycker jag OM:
- värma fötterna i fårskinnstofflor om golvet är kallt
- ha bilen i garaget på vintern
- rena lakan i sängen
- släta sträckta lakan i sängen

Det som spelar roll är inte hur man har det utan hur man tar det. (Ibland lättare sagt än gjort, jag vet.)

Kkkkrrrraaaammmmmmmm D.



När jag ändå va där

Frukten och filen va slut. Diskmaskinsmedlet och tandkrämen va också slut. Zyx och Bafucin, nässpray och hostmedicin skulle jag köra inom stan och köpa på Medstop. Stoppade i mig nåra Panodil och sen va jag som en ny människa. Gick bort till grannen och släppte ut alla hundarna i trädgården en stund. Den lille tycker det är dökul med en stor springer spaniel att busa med. Springern är svensk mästare på snöänglar. Han njuter verkligen av det.
Körde in till stan och tänkte att kemtekniskt nog är billigare på ÖB. Livsfarlig affär. Helt plötsligt fick jag för mig att allt är billigare på ÖB. Tex oliver och lasagneplattor. Där finns torkade grisöron i miniformat till hundar. Är det kultingsöron då? Varför har kultingarna dött? Eller skär de öronen av dem levande? Ska undersöka det närmare nån gång.
Fortsatte sedan till ICA MAXI. Och det var där det hände. Bara drogs med som av en virvelvind. Helt förtrollad och hypnotiserad gick mina steg rakt i famnen. Jag var otrogen. Jo, det är sant. Gick raka vägen in på Cura och köpte alla förkylningsmedicinerna där. Helt utan att samvete. Nu går försäljningssiffrorna för Medstop ner och jag kommer förlora jobbet.

Medvind:
Lagat världens godaste älggryta i kväll. Men det var nog bara jag som tyckte det.
Sonen har röjt bland sina kläder. Tre påsar fulla med storlek för liten. Just nu städar han toan efter att ha dammat på sitt rum.
Jag lessna på toaskåpet som ser tradigt ut så det fick sig en riktig omgång och skiner nu så man knappt behöver tända lampan där inne.

Motvind:
SJUK. DÖDSSJUK. Eller nästan i alla fall. Efter toastädningen är jag helt slut som människa.
Kunde inte hämta ut min tenta. Nu får jag vänta till på måndag.

Vindstilla:
Grannen frågade idag hur det känns. Ja, hur känns det egentligen? Vet inte. Tänk om jag blivit helt känslomässigt nollställd. En robot. Till helgen ska jag krypa in i min puppa och bara ligga där och vänta. På vad vet jag inte. Men jag ser fram emot det.
Köpte äpple, Royal Gala, min favorit, på ica för 7.90 kr kg. Köpte 3 kg. 24 stycken! Jag äter 2 om dagen, Loppan ett och sonen 1/4.  Glömde bort att han som brukar äta 4 om dagen inte bor här mer. Så nu har jag äpplen som räcker över en hel vecka!!

Lyssna till kroppens signaler. De talar sanning.




Nu är snart all snön borta. Men bara för att påminna så vackert det var. :)

Kram D.


Det som göms i snö

Sjuk. Halsen river, huvudet spränger. Jobbigt. Men kunde varit värre. Men det blir det kanske. Hoppas att vilan idag ger resultat så jag är bättre i morgon.

När jag lämnat Loppan iskolan var jag en stund i trädgården. Fick för mig att jag skulle plocka ner belysningen från i julas och sätta in lilla snögubben med lykta. Men elsladden satt fortfarande fast under snön. Drog ur kontakterna så det inte lyser längre. Får väl plocka ner det senare när snön försvunnit. Passade på att plocka hundbajs också. 9 fulla påsar. Och då är det minst 3 i varje...Det har varit en lång vinter.

Medvind:
Ganska skönt ute. Känner att nåt är på gång, kan det va lite lite vår i luften??
Loppan kom själv ihåg att hon ska till simhallen idag. Tur, jag hade glömt...
Kan ligga här i sängen med datorn och plugga.

Motvind:
Halsen har svidit hela natten. Svettats och frusit i omgångar.
Loppan kallade på sin pappa i natt, hon ville jag skulle sitta hos henne men hon fick ligga hos mej istället. Jag sover inte bra med barn i sängen.

Vindstilla:
Skulle behöva åka en tur till apoteket. Behöver förkylningskit. Ska plugga en liten stund först och se om jag kan samla lite kraft. Är ju helt matt i kroppen.

När män skriver nervärderande saker om kvinnor fördummar de egentligen bara sig själva. Hur mycket respekt får man för en man som tillåter en kvinna att tillfredställa honom mot pengar? Något bra måste det väl finnas i varje människa som någon kan älska utan att få betalt? De betalar pengar för att få något som de kunde få gratis av äkta känslor om de bara plockade fram en annan sida hos sig.Stackars män, det är ju tragiskt. Och kanske är det så att kvinnor som utför dessa tjänster bara tycker synd om den stackars mannen som inte har nåt bättre inom sig att plocka fram.

Sjuka kramar från sängen. /D.

 

Jag vill bo i en svamp

Det finns fördelar med att vara ensam. Jag kan själv välja vilken sida av sängen jag ska sova. Jag har toan helt för mig själv, både morgon och kväll. Jag kan lyssna på vilken radiokanal jag vill och hur högt jag vill när jag lagar mat. Till exempel. Det finns nackdelar också. Diskmaskinen blir inte tömd. Jag får komma på middagen själv och soppåsen blir inte tömd. Fick hämta in ved själv också. Inte för att jag eldat idag men tänker om jag blir sjuk är det skönt att ha den på plats.

Medvind:
Var i skogen 1,5 timme. Tog med kameran men har inte kollat hur bilderna blev. Har dammsugit, bäddat rent och stått i duschen jättelänge i hett hett vatten. Så där så det blir imma i hela badrummet. Ikväll ska fötterna få sig ett ordentligt lager fet salva. De kommer va som babyrumpor i morgon :) 
Sonen kom hem i tid. Ok, fem minuter sen men han gick kvällsrundan med hundarna sen så det är han förlåten för.
Tvättade en vit tröja med stora choklad och tomatfläckar på. Den var kritvit efter tvätten. Har nog aldrig hänt innan, inte utan klorin.

Motvind:
Börjar redan få eksem på händerna av att själv ha tagit disken i två dagar.
Ont i halsen och huvudet har börjat kännas som en sprängfylld ballong. Lilla loppan är också snorig och var väldigt gnällig i kväll. Dessutom sa hon att hon inte vill att vi ska flytta.
Har inte fått läst allt jag skulle till i morgon, men vet inte hur jag mår så det kan ju hända att jag får stanna hemma. Inte schysst att smitta ner de andra.
Skulle intervalltränat med orienteringsklubben i kväll men det blev ju inget av det....Vill komma igång!!!

Vindstilla:
Har avvecklat ett extra frysskåp som stod i garaget. Fick precis in allt i frysen här inne. Sparar väl alltid några kronor. Kanske jag säljer den. Funderar på att röja i garaget så bilen får plats. men orkar jag köra in den? Vet inte.
Hoppas jag mår bättre till helgen, hade ju tänkt va lite social och träffa folk då.

En frisk människa har tusen önskningar, en sjuk bara en enda.

Halskramar D



.

Bananskal

Livet gick medhårs hela förmiddagen!

Medvind:
Kom upp i tid!
Började på vår samhällsanalysuppgift.
Åkte till stan för att prata med ungdomsmottagningen. Fick en tid hos Mattias, abortansvarig (heter det så??) redan på fredag!
Tog en runda in på solariet där sonen glömde sitt USB-minne igår. Det fanns kvar!! Städerskan hittade det.
Kom i håg att betala en skuld hos frissan. Hon hade ingen växel sist jag var där.
Har ätit lunch, en rågmacka med sill och ägg. Gott!

Motvind:
Ont i halsen och känner en förkylning på g.
Fick schemat för nästa kurs, det krockar :( Hoppas jag kan lösa det, måste ju jobba iaf och får väl kompletteringsuppgifter istället.

Vindstilla:
Tvättar. Massor. Ligger efter där med. Här känns kallt. Blir nog en brasa i kväll.
Nu ska jag och hundarna ta en paus och gå en timme i skogen. Ska bli härligt!

Trädkramar D.

Sanningens ögonblick

Missade sexualkunskapsprogrammet i går, orkade inte hålla mig vaken. Kollar på det nu på svtplay. Varför sänds det så sent? Hur ska ungdomarna då kunna se det? Skärp er UR!

Idag va det skola på förmiddan och sen hem, äta, hämta sonen och tillbaka till Kristianstad igen till tandregleringen.  Han är en halv millimeter från att bli opererad, men troligen räcker tandställning. Men han ska dra ut fyra tänder....huvva, läskigt. Har fått peta i honom Panodil i kväll så han kan sova. De satte in några gummiband som ska börja lossa tänderna lite som gör ont.

Idag flyttar mannen. Han har tagit sina kläder och alla prylar från toaletten. Men inte smutstvätten i tvättkorgen. Och inte ville han ta med sig soppåsen när han gick. Nä,, nu skojar jag...Känns lite märkligt. Undrar om han känner sig ensam? Jag har ju iallafall barn och hundar som sällskap. Till på fredag. Då blir det tuffare även om hundarna är kvar.

Ligger efter i skolarbetet men tänker tillåta mig att vara lite nere och inte va så hård mot mig själv ett tag. 

Dagens medvind:
Var på Stadium och köpte skor till sonen. På röd lapp!!! OCH!!!Det fanns 400 kr på mitt Stadiumkonto!!! Lucky me!
Har enormt mycket plats i garderoben, byrån och toaskåpet.

Dagens motvind:
Kallt som f---n. Speciellt vid macken när jag tankade. Har de kylaggregat som går igång så fort nån tankar?
Hittade en död uggla på parkeringen utanför skolan. Såg ut som en unge men...det ifnns väl inte nu? Och vem tar ugglor? Katten?
Väldigt tomt i garderoben, byrån och toaskåpet.

Dagens vindstilla:
Vi har fått tentaresultaten för förra tentan men jag kan inte hämta ut den förrän på torsdag. Hoppas, hoppas...
Funderar på det här med mobiltelefon och facebook o sånt. Jag tycker det är oerhört nonchalant och respektlöst att hålla på med något annat, som tex sin mobiltelefon, under en redovisning eller en föreläsning än att just lyssna och vara uppmärksam på det man är på plats för. Gammeldags, tja kanske. Men kanske inte ändå. Nån jävla ordning får det väl ändå va!! Min värsta mardröm är att jag glömmer sätta min på ljudlös så den ringer mitt under en lektion. PIIIIIINSAMT!

Ska gå och lägga mig utan att hänga tvätten. Beacuse I´m worth it!

Det är aldrig för sent att förbättra sig. Så jag väntar lite till.

Trötta kramar Diana. 




RSS 2.0