plötsligt händer det. och lite till.

ibland bjuder livet på överraskningar. en del hade jag lätt kunnat va utan. samtidigt har jag fått ännu en bekräftelse på att man aldrig kan lita på någon. människor är aldrig de man tror. en sönderbiten tand kan jag gärna också va utan. men den går att laga. ett förtroende kan va trasigt i alldeles för många bitar för att det ska gå att lappa ihop.
jag skrapade trisslotter. vann 270 kronor som gav 9 Nya lotter med 60 kronor i vinst. undrar när plötsligt är. fast det händer ju faktiskt plötsliga saker runt om oss hela tiden. små underverk som är lätta att missa om man inte är uppmärksam. vitsippor som slår ut. lammungar som ser dagens ljus. en son som börjat ta joggingrunda på kvällen..??





dags att hämta upp tvättenkram d.

kvinns o mans.

så många kvinnor det verkar finnas som gift sej o skaffat barn med funktionshindrade män. det är inte helt ovanligt att läsa "åker bort i helgen men fyllt frysen med matlådor och lagt fram kläder till barnen, hoppas de klarar sej här hemma utan mej". det låter som de jobbar som hembiträde i sin egen familj. dessutom idiotförklarar de mannen de gift sej med och erkänner att de gift sej med en komplett idiot. mycket märkligt.
detta hittade jag i morse:



ett bevis på att han har en överlevnadinstinkt. själv är bäste dräng och man kan det man vill kunna. han har dock en brist i kunskapen om hur man plockar undan saker. men det har vi nog alla lite till mans.
d.

fel dag

trodde det va imorgon igår. så idag var liksom inte imorron som jag trodde igår. men idag blev ganska bra ändå.
gick en slinga i gårkväll och såg tolv rådjur. lika fascinerande varje gång. letade efter nässlor men får nog vänta en vecka till innan det går att plocka dem.
den här sista pedagogikkursen suger verkligen. så tråkig.
annars känns allting väldigt ok just nu.
ska kolla så morsan mår bra efter sin pacemakeroperation.




sköna lördag

två dagar med uppsatsen och jag tror den börjar bli klar. ska ägna nästa helg också åt den.
blev underkänd i litteraturfördjupningen. andra gången på fyra års högskolestudier jag blir det. men det bar väntat och lite skönt för nu vet jag vad sim behöver kompletteras.
i lördags cyklade jag och stinan ut till skogen. Vi gick och gick efter kartan, trodde vi, tills ingenting stämde längre. Vi satte oss ner och lyssnade på fåglarna i väntan på en smart plan. då blev det ett himmelens liv i buskarna o plötsligt studsar två hjortar omkring framför oss. de for snart in i buskarna igen och hämtade sina polare. 35-40 stycken studsar nu omkring rakt framför oss. Vi är så paralyserade att vi inte ens har vett att flytta på oss när hela hjorden springer rakt mot oss. men de vände igen och var borta nästan lika fort som de kom. jag log inombords hela vägen hem. och hur vi hittade hem är en helt annan historia om hur liten världen kan vara, men det va en härlig upplevelse!



vacker bokskog vid...Tja, nånstans ute i skogen utanför sösdala i Skåne i världen.

lycklig mamma

medvind
Sjukgymnasten hittade fel på ungen. de går att åtgärda som tur är. en och en halv timme bände vred och töjde hon flickebarnet. flickebarnet va så tålmodigt att det blev en runda på Lindex sen.
motvind
jobbade jättelång dag igår. det är tråkigt. missat mycket lästid denna veckan. stressande. är så väldigt trött hela tiden.
vindstilla
loppan va orolig när hon skulle somna, jag tog henne i famnen och strök henne över ryggen och plötsligt sov hon. hon har inte somnat i min famn sen hon va väldigt liten. det va mysigt. jag låg kvar en lång stund med henne mot bröstet.
lyckliga kramar d.


hinder och tunnlar

medvind:
trixat lite med uppsatsen
gått promenad
sovit på soffan en stund i eftermiddags
varit på hundträning som var mkt trevligt
är äntligen i säng
motvind:
vissa dagar är tuffare än andra att få ihop logistiken och detta är en sån viss dag. jag önskar jag va två ibland.
är så otroligt trött.
vindstilla:
loppan gillade agility-träningen. hon vill fortsätta så servar väl bara att betala in.
hundarna tyckte också det va kul.
träffade kusinen där och det är trevligt att ha nån att prata med.
nattikram d.




äntligen vår

har varit hos mamma, blivit bortskämda med mat, efterrätt och kaffe i solen ute i trädgården. hjälpte till att rensa rabatten. jord under naglarna. och livet fick en mening.




JB har glömt mej igen.

jahupp, vaken. halsen river, näsan är stopp. loppan vill helst ligga ovanpå mig och lille hunden så nära som möjligt.
skulle vilja hämta ett glas vatten men vill inte stöka runt och väcka någon. kommer att va jättetrött när klockan ringer. blir nog en lur på soffan sen.
sonen hostar emellanåt annars är det bara regnets droppande mot fönsterblecket som hörs.
ska prova räknetricket nu och se hur långt jag kommer innan jag somnar.
nattkram d.


sjuk sjukare sjukast

motvind:
seg morgon. så trött. ont i halsen och huvet. fryser. feber? måste bära ut däcken i bilen, dags att byta i morgon.
medvind:
gått en lång sakta promenad i solen med bästa stinan. grannhuset till henne är till salu och hon vill gärna ha mig som granne så vi kan sitta under äppelträdet och dricka vin. eller jag menar ju kaffe förstås...ska nog kolla på det ändå.
vindstilla:




sonen äter borta. bra, jag har ingen aptit ändå. maten jag tagit fram för jag trodde jag skulle få besök i kväll kan jag laga i morgon.

vaken

vaknar varje natt efter fem timmars sömn. störigt. är ju trött och vill sova. har en konstig känsla i halsen, ska jag bli sjuk? jobbade igår, kom hem kvart över sju, lagade mat, åt åtta, pratade i telefon, ut med hundarna, kollade mailen och skolforum, svensk jakts webcam (grisar nästan var kväll) och sen i säng. frös och var kall så det blev att ta dubbla täcke. vaknade genomsvett såklart.
JB, var är du? kom hit och släng grus i ögonen på mig!
får väl klappa hunden tills jag somnar om..



sovkram d.

Snart...

Medvind:
Tog en brejk från läsningen i går och gick ut i skogen och grillade en korv. Det var skönt och Loppan hängde med utan allt för mycket protester.
Jag har haft matlagningshjälp hela helgen. Uppskattat.
Är lite mer i fas med studierna känns det som. Har iaf lämnat in ett arbete även om jag vet det inte blir godkänt. Men denna veckan som kommer kan jag sitta från morgon till kväll nästan varje dag.
I morse vaknade jag utan ångest. Kanske pillerna verkar fortare och de första värsta biverkningarna är över? Känner mig inte mer levande men kanske lite mer företagssam.
Motvind:
Store hunden kräker igen. Han klarar inte ens av att få godbitar som belöning även om det är specialmat som godbitarna består i (hur gott det nu kan va att alltid äta samma sorts mat). Det får va mat två gånger om dagen, eller möjligen tre, och sen never ever något där emellan. Trist, men nödvändigt.
Vindstilla:
Veckorna bara går och det verkar som jag kommer att få tillbringa en sommar till här. Jag hatar det. Verkligen. Jag behöver en trädgård, ett eget sovrum, en tvättmaskin och nånting som är bara mitt som det finns en långsiktighet i. Där jag kan sätta hallonbuskar som jag vet kommer vara mina för lång tid framöver..... I-landsproblem, javisst. Men där är ett nytt radhus på området där jag tittat innan. Ska ringa i morgon. Väger för och nackdelar mot varandra hela tiden och egentligen skulle det inte behövas men alternativen är inte så många.
Kollade på en föreläsning över nätet i dag om sociala relationer på jobbet. Och det är nog så att jag ska lämna mitt jobb så fort som möjligt, det är ingen sund arbetsplats längre. Men innan dess måste jag ha flyttat. Väntar på att bli lite mer handlingskraftig, oberoende och beslutsam. Jag vet ju vad jag vill, orkar bara inte riktigt ta tag i det. Men ska iaf göra en lista på vad som är viktigt för mig i ett förhållande.
Söndagskram D.

Grisar gillar inte doften av mangote

Det kom ett pm: Hej! Är du sugen på en kväll med mig i en husvagn i mörkaste skogen så får du höra av dig... Alltså, jag är för gammal för att tacka nej till en sån invit. Han skulle dessutom ta med sej "älgaörat", wow! Inte för jag visste vad det va med det lät ju lite hm kinky? eller spännande iaf. You only live twice. Så jag rakade benen och plockade fram spets och.....nähä, "Klä dej varmt" stod det visst längre ner när jag fortsatte läsa. Ok då. På med ullunderstället, rota fram mössa och vantar och en jacka som inte prasslar för mycket. Packade en liten väska med mangothe i en termos en banan och en apelsin. Off we Went! Ut över markerna och in i skogen. Där stod husvagnen. en Cabby, röd och vit, gissar en 86 års modell. Bössan riggades och sen fick jag en liten hörsnäcka från älgaörat in i mitt eget öra. Som att stoppa en napp i munnen på en vrålande unge. Ville inte släppa denn i från mej. Den förstärker alla ljud. En fantastisk liten mickapär. Först var det ett jäkla liv på gässen, några ankor hördes mellan varven och en å annan koltrast. Sen kom prasslet i löven, en gren som knäcktes. Där är nåt, därute. Lite skräckfilmskänsla. Plötsligt blir det tyst och gässen börjar lugna sig. Grisen gick ett annat håll. Då tar fåren över och bräker, en hund som skäller. Det är otroligt spännande att veta att det helt plötsligt kan braka till och sen står det nåt djur rakt framför oss. Jag häller upp lite te och inser att en doft av fruktig mango sprider sej. Grisarna är väl bara vana vid tjärluktande kaffe kan jag tro. Ryggen värker och fötterna är stelfrusna. Jägaren frågar om jag vill ge upp. Oh no. En stund till minsann. Det prasslar igen men inte lika klumpigt. Det låter som ett smidigare djur, kanske en räv eller hare? Men sen är det bara fåren som hörs. Vi tänder lampan. Tre timmar har gått och det är obeskrivligt hur spännande det är att lyssna på ingenting och titta in i mörkret utan att se ett jota. Vi vandrar mot bilen i mörkret och när jag kör hem håller jag på att köra över några förvirrade rådjur på vägen. Känner ändå tacksamhet, jag har precis varit gäst i deras hem i tre timmar och tyckt det var underbart!
Tack snälla Tobbe som gav mig ett brejk i mitt ganska tråkiga studentliv. Och Tack Anna som lånade ut sin man till mig för en spännande kväll i en husvagn i skogen. Heder åt den kvinnan!




pippi

tidigt morgonmöte som jag glömde bort. fick på mig kläder och kammade håret i rekordfart. jag får en veckas semester i sommar. undrar hur jag ska överleva.
när jag körde hem låg en glada och flaxade i vägkanten. stannade och gick nära men då ville den dra sig upp mot vägen så jag ringde polisen som skulle skicka nån. med glass i bilen ville jag hem så jag körde. när jag varit hemma en stund ringer en man och undrar när han ska hämta fågeln. ?? då har polisen sagt att jag har den. han var långt bort så jag kör tillbaka och ska försöka fånga den. mannen har förklarat att fågeln kommer spela död när jag kommer tillräckligt nära. men när jag kommer dit är den borta.

Sorry seems to be the hardest word

Medvind:
Jag hittade 100 kronor i vägkanten. Jag tog upp den och funderade en tiondels sekund på att ringa polisen eller knacka på närmaste hus och fråga om det var deras. Sen stoppade jag den i fickan.
I morgon ska jag följa med ut i skogen och titta på vildsvin. Hoppas jag. Det är ingen djurgaranti men nån liten stackars hare ska man väl kunna få syn på. Blev så himla glad när jag fick frågan, äntligen lite spänning i tillvaron.
Motvind:
Kommer vara apatrött på fredag på jobbet.
Lille hunden behöver verkligen kammas och klippas.
Tjafsade bort massa värdefull tid i kväll som jag kunde skrivit på. Vad är det i meningen: "Jag orkar inte bestämma så gör som du vill" som är svårt att förstå? Längesen jag kände mig så trampad på. Verkligen knäckt inombords av en annan människas elakhet. Jag förväntar mej en uppriktig ursäkt för en mycket plump kommentar.
Missade att byta trosor innan jag sprang och det är ingen hit att springa i trosor som har en spetskant i ljumsken. Bara så ni vet.
Vindstilla:
Skrev jag om struktur innan så är det mer åt kaos nu. Huvet är som en tombola där allt är en enda röra. Men nu är inte alltid och det löser sig snart, som kärringen sa när hon sket i vasken.
Jag har nya grannar ovanpå och de låter väldigt mycket. Inte för att det stör mig, bara en reflektion. Fotstegen låter tunga och klumpiga.
Nu ska jag läsa färdigt en artikel och sen sova sju kvart i timmen.
Sovkram D.


det är så härligt att springa i solen

wow. 7,2 km på 1h och 36 sekunder. men då har jag haft 2 ständigt kissande hundar med, gått Första km som tog 12 minuter, jagat hem en envis Jack Russel som ville följa med oss, tittat på nyfödda lamm och klappat en häst också. så jag är ganska nöjd. Inga vantar ingen mössa och vanliga tights, våren är nära :-)
nu kaffe och en dusch sen på litteraturfördjupningen igen. är äntligen lite mer fokuserad och känner att jag har en viss struktur. det blir visserligen heltidsplugg hela helgen men det känns ok.
emkram d.

folk och folk, Alla är vi människor

jobbade igår. hade jag velat bli kassörska hade jag sökt jobb på maxi direkt utan att gå en utbildning i egenvårdsrådgivning först. det är så det känns. ibland sitter jag och funderar på vad kunderna är för personer egentligen. så många olika människor det finns. långa smala grova taniga tjocka korta... i olika former. smala flaggstänger mumintroll dvärgar kanonkulor...ibland är jag mer tacksam för att de har kläder på, ibland inte.
en kund blev jätteglad att se mig. han har också högskoleutbildning och frågar mycket kring skolan och mina studier och berättar om mär han själv läste.men han jobbar inte. varför vet jag inte. men han peppar mej. han känner mej inte så bra men får mej att känna mej bra. han är rolig. men lite jobbig och vill kramas och luktar rök.
två nya kurser började i går. biblioteket har inte böckerna men en har jag snart i handen. bästa Gruppen på fb fixar och donar. Love dem. Första uppgiften på ena kursen är redan inskickad. idag ska jag jobba järnet med litteraturfördjupningen hela långa dagen hoppas jag. och idag SKA jag springa!
kände tryck och smärta i bröstet igår och det gör verkligen ont. hoppas bara det är herr Ågren som vrider runt. men man vet aldrig. eftersom jag har en samtidssjukdom i grunden, har varit rökare och förslappad i perioder så är min kropp kanske inte den bästa på insidan. men hjärtat slog ju fint i höstas när jag också hade ont så det är säkert ok.
nu ska jag sluta svamla, äta frukost och gå morgonpromenad innan intensivt skolarbete kör igång.
morgonfunderingar d.

Men vem vill lukta apa i munnen i 40 år?

Jag har levt 14349 dagar. Det innebär att jag borstat tänderna så där 28 000 gånger i cirka en och en halv minut åt gången. Alltså i 29 dagar har jag borstat tänderna. Nästan en hel månad. Om jag slutar borsta tänderna och lever till jag blir 80 år, då har jag en hel månad på mig att göra sånt som är roligare än att borsta tänderna.
Andra roliga saker man kan räkna ut på kalkyleramera.se är att jag tillverkades ungefär den 22 mars 1973. Eller att det tar 1,7 minuter längre tid att köra i 90 km/h istället för 110 km/h till jobbet i morgon.
 
Medvind:
Packade ryggan och gick ut till Lillsjödal och satte mig i solskenet. Tog med kartan över skåneleden och planerade rutten jag ska gå längre fram i vår medan jag och hunden delade en banan på bryggan. Det var riktigt skönt.
Nytvättade lakan har jag bäddat med i kväll, det luktar gott.
Åt en god ägg och sill-macka till lunch.
Halva litteraturfördjupningen är gjord.
 
Motvind:
Vaknade med ångest de luxe.
Hade tänkt springa i dag men har inte gjort det.
Orkade bara bädda halva sängen och har inte lagt in den andra rena tvätten.
Hundarna blir helt svarta och fulla med grus i tövädret så de måste duschas efter promenad,
 
Vindstilla:
Hittat ett jobb i dag som jag verkligen ska söka. Sen. En dag när jag är bäst igen. I dag har jag bara varit en rädd liten skit. Livrädd för att va själv. Är till och med rädd för att gå ner i källaren och hämta tvätten och gå ut med hundarna när det är mörkt. Men jag är väl vuxen och då räknas det inte. Måste genast räkna ut hur gammal man ska va för att mörkrädsla inte ska va ett giltigt skäl till att inte våga va ensam längre. Fast jag har ju hundarna så det räknas nog inte som ensam ändå. Och jag har ju överlevt hela dagen, till och med utan att ringa en Stina som jag vet jag alltid kan räkna med när det blir för mycket och jag behöver en livlina. I morgon kommer pojkspolingen hem igen, det är tomt utan honom.
 
Nu är det sovdags. Jag kommer att sova 25 200 sekunder. Ungefär. Om jag somnar nu.
 
Räknekram D.
 
 
 

...

don't worry about walking a mile in my shoes, try the thinking in my head for one day

att sova eller inte sova

försöker med ett nytt mantra: nu är inte alltid. nu är inte alltid. nu är inte alltid.
andas och andas igen. en dag i taget, ibland en timme, ibland en minut.

ska vara ensam några dagar. vet inte om det är bra eller dåligt. om jag kommer må dåligt av tabletterna har jag ju alltid andra tabletter att ta till. de kan man sova hur länge som helst av. men jag har inte riktigt tid med det. ny kurs och böcker som ska jagas fatt på och några jobbdagar på det. det får gå. det ska gå. jag har massor att avleda herr Ågren på om han är envis med besöken. städa kan jag ju alltid roa mig med utan att behöva tänka. har två avlastningsbord från Ikea som ska skruvas i hop. en kyl som en biolog hade blivit euforisk av att ta odlingar i. några blommor som skulle ropa hurra av ny jord. en klädkammare som verkligen innehåller kläder, tyvärr alltför många plagg som inte har där å göra. och sängkläder att tvätta... i mitt nästa liv ska jag bo med nån som har en bokstavsdiagnos och behöver få utlopp för sitt energiöverskott. så jag kan få va trött och hängig ifred och ändå få undan stressorer i min vardag. fast jag börjar tro att bo själv ändå is da shit. även om det just nu är tungt och trist. men nu är inte alltid och när medicinen gör vad den ska och jag orkar mera uppskattar jag nog ensamheten bättre.
nattkram d.

RSS 2.0