gula kycklingar i snön

medvind: tillbringade långfredagen med systrami och mor o far. Vi åkte till naturum åt God mat och hälsade på gamlamormor på kyrkogården. kusinerna började prata om vad en "familjegrav" egentligen är. roligt att höra deras resonemang. loppan trodde att det va för familjer som dog samtidigt. jag får nog prata död och begravning med henne lite mer. .
motvind: gåtredje upp ett par kilo och det känns på kläder och det var tungt att springa i förrgår.
idag ska jag försöka få skrivet lite på litteraturfördjupningen så jag kan lämna in skitet. loppan åker till farmor o farfar och jag är lite avis. trivs ju bra där.
vindstilla: det har kommit mer snö, en dm nästan. jag tycker att det räcker nu. idag ska jag springa. om det går för snön.
påskaftonskram d.

på väg

jaha, då var det dags att putsa av kvasten och fånga in kattafan. here we go! tjoho!
kärringkram d.

av två onda ting väljer jag

medvind: imorgon när jag jobbat har jag tjänat ihop till nya springeskor och kan serva bilen och betala tandläkaren. store sonen säger att sommardäcken är körbara ett tag till. jag litar på honom.
motvind: hade förberett mig på en föreläsning i kväll men sonen har så hög feber att jag inte vill lämna honom ensam.
vindstilla: säljaren till huset vill inte acceptera mitt bud. bestämmer att förlänga mitt tålamod lite till och ångrar han sej får han höra av sej.
ska också bestämma mig för om jag ska välja pest eller kolera. jobbig morgonångest och gör det jag måste, börjar jag knapra piller blir jag sämre några veckor och börjar jag inte blir jag förmodligen sämre då oxå. skulle vilja ha övervakare eller bli inlagd Första tiden men det blir svårt, livet går liksom inte att pausa. fast jag har klarat det ensam en gång innan och gör väl det igen. balanserar på kanten varje dag nu. springa hjälper tillfälligt. men jag kan ju inte springa flera gånger om dan och hoppas att jag kan fortsätta motivera mig själv att ge mig ut. det är inte helt lätt och minsta motstånd gör att jag låter bli.
deppdi.

en bal på slottet

jobb jobb o Jobb. det är ganska roligt ibland, men inte när jag egentligen inte har tid.
åkte inom affären på vägen hem, satte in varorna, tog en banan till "lunch" kl halv fyra, kasta in en maskin tvätt, ut med hundarna som va superkissiga och just nu genererar enbart dåligt samvete och fick duschas efter att ha gått i vårgeggan, hänga tvätten, in med ny, tömma diskmaskinen, röja efter granaten som tydligen landat i mitt kök, sopskåpet överfullt och grus överallt. då ringer sonen om att han glömt ta med mopednycklarna så han kan inte komma hem. köra och lämna dem för att sedan äntligen börja laga mat. äta och anmäla barnens kommande frånvaro på den supersvårinloggade skolsidan, sen öppna skolarbetet. gah. bokstäverna hoppar omkring o jag inser att det är bättre att sova...också va det den där jäkla tvätten...en vanlig dag hos mig, i Skåne i Sverige i världen...
d.

Kanske kanske

Å vad det ska va svårt att hitta en bra bostad. Budade på ett radhus men säljaren valde att stoppa innan jag la nästa. Märkligt. Men det är ju säljaren som bestämmer vem de vill sälja till. Var o tittade på en villa i tegel med fin tomt, lite för många sovrum och källare. Men den ligger där jag vill den ska ligga. Tegel är bra, källare är mindre bra. Huset är byggt 64 och all inredning är från...64. Det kan bli hur bra och fint som helst. Om jag är beredd på att varenda krona och överbliven minut några år framöver går till renovering. Kan va en kul utmaning. Men kan ju också sluta med att arga snickaren kommer och ringer på om 8 år och man fortfarande duschar provisoriskt i källaren i en trädgårdsslang. 
Ska ut och springa en runda, dämpa morgonångest och rensa lite tankar.
D.

en vanlig torsdag.

känner mej väldigt ensam en helt vanlig torsdag. en jobbig förmiddag med lätt ångest. men blev bättre uppåt dan när jag fått lite ordning och dammsugit lite.
blev ju inte mycket gjort på uppsatsen idag. loppan har ont i huvet och har varit hos mej hela dagen. på eftermiddagen åkte vi upp till stan en runda. Vi skulle fika och trodde inte mina öron när det fanns så många laktosfria kakor och bakelser att välja mellan..
skickade en länk från SCB till sonen om vilka hushållssysslor ungar hjälper till med. han blev sur och tog bort mej från sin vänlista. hahaha.
idag kom de danska sjukjournalerna. seriöst med röntgenbilder på en cd. får väl knalla bort


med dem till vårdcentralen i morgon.
torsdagskram d.

Här ska kutas!

Motvind:
Kom till skolan och undrade var alla andra var. Kunde haft sovmorgon, glömde att vi ändrat tiden.
Bilen blev skitig på vägen hem i snöslasket.
Sonen bara tjafsar om att han är ett barn och inte ska behöva fixa något alls, inte ens mat till sej själv. Men barn lägger ju sig klockan åtta och de är definitivt inte ute och kör moped eller går på disco. Så det så. I kväll somanr han utan kvällsmat. På egen begäran.
Medvind:
Åkte till springeskoraffären och fick tag i ett par nya dojjor. I´m in love. de är så underbara, hoppas de är det att springa i också.
Den stängda gruppen på fb jag är med i som jag har skrivit om innan är verkligen underbar. De är som en familj. De finns där alltid och det är så mycket kärlek som förmedlas. Så är man lite nere och skriver lite ynk ynk och plöstsligt sitter man och flinar fånigt över alla knasiga kommentarer eller kommer på hur många det är som har det så mycket värre. Jag ser verkligen fram emot att träffa några av dem till sommaren.
Vindstilla:
Kollade på ett radhus igår. Ganska perfekt faktiskt.Är lite kluven om jag ska invänta något i favvobyn eller kanske ska passa på och köpa mig den här bostaden och inte leva i ett provisorium längre. Ska sova på saken.
Imorgon ska jag skriva järnet. Massor. Till söndag ska det fan va klart!!
Opponeringskram D.
    
 
Visualisering....jag ska dit igen, jag ska dit igen, jag ska dit igen.....
  

måååååndag

om så bara för en liten kort sekund
låt mej vara hos dej en stund
i din trygga hamn

idag sprang jag och hundarna 7, 3 km rundan 20 sekunder fortare än sist. gött.
igår var jag i skolan och det är nog nyttigt att träffa folk.
imorgon är det dags igen.
såg någon den arga insändaren i dag i tidningen? det va jag :-)
gonattkram d.

Att hitta sin plats

If your dreams don´t scare you they are´nt big enough.
Fast inte fan behöver de va så stora egentligen. Mina viktigaste drömmar handlar inte om så stora saker.
Undrar hur många förälskade som stått och tittat upp i stjärnhimmeln och tänkt att hen och hens älskade tittar i alla fall på samma stjärnor? Som levt åtskillda av olika anledningar genom historien och inbillat sig en känsla av samhörighet och blivit uppfyllda med en obeskrivlig värme från tårna upp i huvet när de stått där en sen kväll och tittat på stjärnhimmeln som är sprängfylld av glittrande planeter.... och inte fattat att de varit grundlurade av självaste livet från början. Inte fan finns det nån prins som kommer och gör allt bra och räddar prinsessan från allt ont i världen. Jo, det är ju bara sagor men vad är det vi blir matade med som barn? Det hade varit bra om budskapet gick fram: det är bara en saga, man får aldrig ha det för bra. ....så levde de lyckliga och sen gifte de sig...eller så levde lyckliga de första förälskade veckorna och sen ....ja va fan hände sen? Inte ett skit. Men vem har sagt att det ska va enkelt. Ingen. Men varför måste det va så jävla svårt då? Att bara leva och få en kopp kaffe på morgonen. En stor bitterhet har fått fäste och den äter innifrån och ut. Och trycker upp alla svarta känslor och omvandlar sorg och förtvivlan till ilska. Men snart inträder den stora acceptansen, att det som skulle bli, det blev aldrig. Men det kan va ok ändå. Kanske, ibland. Nån gång. Eller också inte...
Idag är ingen bra dag. Imorgon blir kanske bättre. Eller också inte.
Bitterfittan D.
   

Pannkakor är bra för själen, säger sonen och äter upp de brända som jag tänkt slänga...

Sitter och kollarr bilder från Lidingöloppet från 2010. åhhh, jag vill göra det igen. Jag vill va i så bra form som då. Jag vet, det är bara en träningssak. Bara. Det är svårt att få till någon riktigt bra träning utan support. I alla fall för mej. jag behöver en coach som sparkar ut mej när det är motigt. Det enda som finns nu som får ut mig är när hundarna behöver kissa. Idag var jag i Tormestorp och gick en lång runda med dem. Blev lite nostalgi, kommer ihåg när jag tränade inför Lidingö och det kände shelt omöjligt att kunna springa så långt....Men helt plötsligt så bara går det. Och det är en sån kick, man vill ringa kvällspressen o se det på löpet nästa dag: Klarade 15 km!!! Nu är jag glad om jag pallar 3 i ett sträck. Funderar på flera lopp nu ivår och vill verkligen genomföra dem. Så jag hoppas på lite mer självdisciplin och att faktiskt inte ha en massa dåliga ursäkter för att inte springa. I går kom jag ut på en 3 km runda i stormbyar på 20 sekundmeter. Den lille hunden stannade ett tag och ville inte gå längre när det blåste som värst. Idag har jag gått 1,5 timme och är ganska trött och frusen. Dåligt med sömn och många tankar som snurrar. Ska kanske ta en stund på soffan istället för att bara sitta och stirra in i uppsatsen utan att veta vad jag ska skriva...Tror det är en bra ide...
Blåsiga kramar D.
 
Efter Lidingö....så välförtjänt.

Bilen är svart

vaknade med världens ångest och lust till verkligen ingenting. så trist att ens vakna.
ringde vårdcentralen igen och fick en tid till loppan för att kolla hennes huvudvärk. det är minsann inte lätt att ta sig fram. knappa in personummer som de ändå inte får och kan se sen när man väl kommer fram. sur va jag och det blev sköterskan också. snörade på mig skorna i ren ilska och bestämde mig för den rundan med mest isgata. då är det ju legalt att gå så man inte bryter benen och sånt. men va fan, isen va ju bortsmält så jag fick ju snällt springa på då ju.Tog nya skorna och har nu blåsor i hålfoten efter skav.
Hämtade flickebarnet och doktorn börjde och kände och trodde nog det kom från ryggen. journaler från danmark är beställda över mail och det är med spänning jag väntar på dem. Som tur var hade taverna Midbrand öppet och vi fick äta lunch i bästa Stinans trädgård innan tösen skjutsades tillbaka till skolan. Jag fortsatte upp till stan och tänkte att det skulle va roligt att kunna se vilken färg bilen har på riktigt under allt det där andra som sitter utanpå. Det var fler än jag som hade tänkt samma, det tog 40 min i kö till tvätten.
Soliga kramar D.
 
 
...och om man varken går till meetings eller parties, utan bara dricker hemma....?

blandat och gott

medvind
städade lite och gick långpromenad på förmiddagen
jobbade några timmar och tjänade ihop några hundralappar. träffade en kund som jag faktiskt blev glad över att se.
sonens moped verkar fungera någorlunda igen.
motvind
mitt jobb är ganska tråkigt
. jag vill verkligen göra nåt annat. hoppas jag hittar nåt fort efter examen
sonen vill ha en större moped men jag tycker att hans sparpengar ska va till bostad i framtiden. trist att ha åkt skidor och moped för sina framtidspengar.
hundarna är svarta o grusiga efter promenader i sörjan. det är inget kul att behöva duscha dem varje dag.store hundens öra är inte bra får nog ta honom till veterinären. suck.

vvindstilla
det går verkligen inte bra att skriva från mobilen. svårt att redigera.
planterade kryddor i går men vet inte vad i vilken kruka, det blir spännande. så kan det bli när man inte är mentalt där man är. då glömmer man bort lite detaljer.
frukostkram d.

go nuts

motvind
det suger att se alla de andra lämna in sina arbeten idag. det går väldigt trögt och långsamt.
lagade världens äckligaste middag idag som slutade med att vi åt mackor med prickig korv för att bli mätta.
medvind
kanske allt inte känns helt hopplöst längre? kan det va springerundan igår? eller bara att solen skiner och att jag hoppas på att snart nå ett av mina uppsatta mål för året?

vindstilla
Lilla loppan har huvudvärk. kan det va efter olyckan i Danmark? hon har klagat en vecka varje dag nu.

Så nöjd ändå.

Sitter i någon sorts ångestbubbla och vet exakt vad jag vill skriva i min uppsats. Men allt faller på referenserna. Var har jag hittat det jag skriver? Är det sant? Har jag missuppfattat något? Maslows behovstrappa tex, den finns i varenda lärobok inom psykologin. Men var finns primärkällan? Jag bara lackar ur på sånt. Allt låser sig och inte ett ord kommer på pränt.Jag är bra på att skriva. Annat.
Fick tummarna loss och snörade på skorna. Hittade ju ny runda igår. Idag ville jag springa den. Har inte sprungit mer än ett  par km de senaste månaderna. Den första biten var isgata. Tog det som uppvärmning. Sen var det uppför, himla tungt och jobbigt. Jag blev varm, tog av jackan, knäppte upp i halsen. Det blåste så mössan fick va kvar på. Där solen tinat snön var det gegga och där skuggan hållt kvar vintern var det isgata. Försiktigt, sakta och fint. Efter 3 km kom asfalt. Torr ren och fin. I en hage står 14 hästar och glor på mig. Fåglar som kvittrar och solen som bara flödar. Ryggen blir svett, känningar i baksidan av låret också står det två utslagna vintergäck i vägkanten. Brevid  håller några snödroppar tappert på att kika fram ur myllan. En rovfågel cirklar lågt över stycket som är snöfritt och grönt. En annan sitter i trädet längre fram. Mössan åker av. Och vantarna. Ena foten känns som en cementklump och jag har förmodligen snörat för hårt med de tjocka strumporna som jag tog för att inte frysa om fötterna. Hmpf...frysa??? Det börjar dra i hälsenan, ont i låren, vaderna bränner.Det går inte fort. Men ändå. så alldeles, alldeles underbart. Kroppen bara funkar, andningen är jämn. Det går inte fort men tittar heller inte på klockan. vet att distansen är 7,3 km. Vågar inte hoppas på under timmen, fick ju gå på isgatan, tar inga risker att bryta benen. Kommer fram till porten, drar fram telefonen och trycker stop på runkeeperappen. 59.30.
Löparkram D.
 
 
 

gnäll

vet att det va längesen jag skrev men har funnits olika anledningar till det. Ha förtröstan kära läsare, det kommer mer gnäll för det här är en gnällblogg. här gnäller jag på saker som jag kanske ibland är orsak till själv och det mesta är det bara jag själv som kan förändra eller åtgärda. fast ibland vill jag bara gnälla för gnällandets skull. och just nu finns det massor. tex mello. blev så besviken på de som gick vidare igår. de är inte ens bra. men att jag orkar bry mig..??
motvind:
min uppsats är inte klar och jag har 24 timmar på mig. kommer inte att gå.
jag har sovmorgon o inga hundar men är vaken ändå.
bilen behöver service och nya däck och jag har inte hunnit jobbat och har inga pengar över till det. lite surt att behöva ta sparpengar som jag tänkt betala tandläkaren med. tur jag kan koka soppa på en spik och snart kommer nässlorna. då kan jag byta ut spiken...sonen behöver t-shirts. jag vet att det finns 4 för 100 spänn på city gross men han tror inte jag är klok när jag säger det. lite svårt att möta hans "jag har inga pengar" när hans ribba är lagd skyhögt och han har svårt att förstå pengars värde och rimligheten i vad saker kostar.
medvind: hittat en ny runda som är 7 km. var så springesugen igår men ibland får man ju foga sig och det är ändå kul att komma ut tillsammans. så vi gick den. för en gång skull hade jag klätt mej helt lagom.
har börjat med nya tabletter, och det känns ok så här långt hoppas hoppas de hjälper utan jobbiga biverkningar. det är förödande för mej att bara sitta hemma utan socialt umgänge så jag har anmält mej till diskussionskvällar som är varannan vecka. ska bli intressant och hoppas på att få intellektuell stimulans och träffa nya människor som är på samma våglängd.
vindstilla: önskar jag hade en miljon kronor. drömhuset ligger ute igen, nu med sänkt pris men fortfarande för dyrt för mej. har ett annat alternativ på g som också kan bli bra. Vi får se vad som händer denna veckan. tänk vilken dröm att kunna flytta in i juni.
morgonkram d.

RSS 2.0