nostalgi

idag fick jag en ide om att gå runt finjasjön, ca 20 km. det gjorde jag inte. hunden hade tungan som sista kroppsdel efter sej redan efter fem km. så jag nöjde mej med tolv km. det var varmt och soligt. det syns på mina lår där shortsen slutade. på axlarna hade jag tagit solkräm som tur var. jag älskar lukten av syrén. lupiner hundkäx och smörblommor blommar för fullt. det är så härligt grönt överallt och fåglarna för ett jädrans oljud. jag gick upp på "min" gamla slinga istället för runt sjön och kände en sån enorm saknad. jag kunde ju inte låta bli att kolla in i "min" gamla trädgård. det blir många äpple på det nya lilla trädet i år. jag trivdes verkligen bra där. jag trivs bra här också, men det var så många grejer som var bättre där. slingan, skogen, kaminen, tvättstugan, altanen, garaget... minns hur jag hittade kantareller för första gången, rådjur i trädgården som motvilligt flyttade sig från jordgubbslandet.
å andra sidan är det fantastiskt att kunna sitta på gräsmattan och sola medan vaktis fixar ett trasigt lås i balkongdörren eller rensar ett igensatt avlopp.
ikväll har jag rensat i garderoben. hittade kläder som är över tio år gamla. bland annat en sport-bh som var en av de första presenter jag fick av min ex-man. den är för liten nu men det tog ändå emot att lägga undan den. fånigt.
när jag är ute och går sådär så finns det många saker att upptäcka och fundera över. tex var alla bladätande larver kommer från. är man helt tyst så kan man höra hur de knaprar och smaskar i buskarna. fascinerande. läskigt. och hur mycket kan de äta på ett träd innan det dör? får trädet fixa nya blad nu, eller blir det utan ända till nästa vår? hm... måste hitta nån grupp på facebook som jag kan diskutera djupa och viktiga saker med. för det måste väl finnas?
nu ska jag sova.
natti.

polisen

har mej i sitt register. många gånger... idag var det snattare på jobbet. blir så arg. och det är snällt av andra kunder att backa upp. men! det är inte de som ska jobba i morgon och kanske se snattaren i ögonen. så himla lätt för dem att kritisera att jag släppte snattaren för lätt. de såg möjligtvis inte att hen var påverkad heller. och såna folk vill jag inte hamna i osämja med.
nu ska jag söka jobb. på arbetsförmedlingen. hehe, var annars liksom?
medvind - jag har varit aktiv i trädgården och ser utveckling där.
- det är guld att jobba åttio procent
- ledig i morgon
motvind - inte mycket just nu, egentligen bara att jag missar blodomloppet.
vindstilla - Nederländernas låt i federimestevalen var bäst efter Sverige.
kram d,

RSS 2.0