Slappt slött o ledigt

Jag hatar sommarlov. Jag har inte varit ute på tre dagar och innan dess suttit i bilen i åttio evigheter. I dag är jag leeeedig och vill ut ut ut och gå i skogen, kolla efter kantareller, bli lite lagom myggbiten och äta torra mackor på en sten. Men ungen vill bara ligga i soffan och slappa och titta på TV och gnäller om varför det inte finns Disneychannel. Hon vill bara att hennes pappa ska komma och hämta henne så fort som möjligt. Men sonen har lovat att följa med till stens huvud i morgon och DÅ ska vi äta mackor och dricka fesljummet kaffe på en sten. Och kanske kanske hoppa i plurret och få frostskador. 
 
Idag ska jag gå till cykelmakaren och se om min cykel är klar, och är den det ska jag och bästa Stina cykla en runda i kväll.
 
Har bott här nu i ett helt år. Känner på mig att det kommer bli ännu ett. Ett år här betyder också att det är ett år sedan det blev dammat ovanpå köksskåpen och bokhyllan. Uuuhhuuäääe va läskigt. Blommorna har inte fått ny jord på ett helt år och garderoben är inte sorterad ännu.
 
Naturupplevelserna har varit minimala på länge så när som på några maskar som utvecklats under den glömda organiskt-påsen  i sopskåpet, några bananflugor i samma skåp och en nattfjäril som for runt som tokig i gårkväll runt lampan. Måste nog bli mer noga med att ta ut soporna.
 
NU ska jag ge mig ut och springa en runda så kan ungen ligga här o slöa i soffan bäst hon vill.
Tjuriga kramar D.
 

Korrekt

Medvind:
Tvättade två maskiner tvätt och maskinerna fungerade utan missöde. Fantastiskt.
Färska jordgubbar är det godaste som finns.
Det är en lyx att ha en bil och slippa tidsstressen.
I morgonbitti kan jag sova så länge jag vill. Ledig :)))
 
Motvind:
Färdigkryddade karrekotletter. Fy fan va äckligt det är. Vet inte varför jag köpte skiten. Billigt va det väl.
Jag är tröttast av alla. Jag lovar.
Varför går jag inte å lägger mig???
Brukar ta Absolut torr påfötterna när jag jobbar barfota i sandaler men har missat det ett tag så mina fötter skulle för allas trevnad behöva ett bad.
 
Vindstilla:
Hade en kund idag vars barn i nedre tonåren skulle ut och vandra en vecka i fjällen. Hon behövde hjälp med maten han skulle ha med sig. Hon funderade på vitamintabletter....Jag föreslog pulvermat, bars, nötblandning etc som är vitamin och mineralberikade... Vad jag än sa så va det det nåt som va fel/inte funkade. Barnet tyckte inte det var "gott" med pulver eller bars...hon stod på sig och ville äändå at jag skulle hitta en lösning trots att jag försökte komma undan med att "..då kan jag nog inte hjälpa dej..." Och med en så besvärlig och omständig morsa kan jag förstå att barnet fått men. Tiill slut ville jag vråla åt henne att hon kunde låta sin jävla snorunge stanna hemma och skicka mig i stället. Jag hade gladeligen levt på pulver och bars en vecka om jag fick komma till fjällen. Men så får man ju inte göra. Så det gjorde jag inte.Tyvärr.
 
Sovgottkram D.
 
  
 

Mat i kvadrat

Mitt burkskåp är så fullt att om jag öppnar dörren så trillar innehållet ut. Det kan betyda olika saker:
A. Skåpet är för litet
B. Jag har för många burkar
C. Det är längesen jag gjorde matlådor och la i frysen
Vad gissar du på?
 
Jag och Loppan spelade bondespelet. Min skörd frös två rundor i rad. Hon satt och håvade in pengar på sina skördar och kunde lätt köpa slottet till slut. Min skog brann ner och inga försäkringar gällde. Ungefär som IRL, man tror man är skyddad med hängslor och livrem men sen när nåt händer så står man där så grannt med byxorna nere...
Idag har jag inte varit ute mer än från bilen in på fritan och jobbet och tvärtom när jag kom hem. Knasigt
Har börjat få morgonångest. Skitjobbigt. Hjärtklappning i 180 och en stark längtan efter att komma väck från där jag än befinner mig. Satt i bilen och hulkade en stund innan jag kunde gå in i morse. Vet inte om det skulle hjälpa att ringa nån, det blir kanske bara värre då. Ska försöka hålla mig hemma ett tag, vet inte om det blir för mycket för mig att åka bort. Det är fruktansvärt jobbigt att planera en eller ett par bortanätter för mej. Också lite alkohol på det så  blir det totalkaos i skallen som visar sej flera dar efteråt...en egen teori men har inte så många andra förklaringar, faktiskt inga andra alls. Trist. Ska byta tillbaka till de gamla pillerna igen, dessa nya funkar fortfarande sämre.
.
Nu ska jag betala räkningar och sen krypa ner i loppelådan.
 
 
 

Intellektuellt stimulerad

Motvind:
Jag har tvättid. Men jag pallar inte. Sov dåligt i natt och är supertrött. Ny arbetsplats och många nya intryck. Slut i huvet.
Fick tillbaka min rapport idag. Den är superdizzad. Allt är fel i den. Ändå är den godkänd. Jag fattar faktiskt inte det dubbla budskapet.
Kommer inte ut att springa i dag heller. Loppan vill inte va själv hemma och inte följa med på cykeln och jag orkar inte bråka om det.
Knasigt att inte ens ha hundarna att gå ut med.

Medvind:
Såna här regniga dagar är det en liten fördel att bo i lägenhet.
Åt en god pastasallad till middag och det är så enkelt att göra. Loppan slukade två stora portioner.

Vindstilla:
Iland känner jag mig annorlunda. Som att det inte finns någon annan som tänker som jag. Eller tycker som jag. Ibland är det som om alla är fördömande och hela tiden måste ha baktankar med allting man gör och säger för att vinna personliga fördelar. Kan man inte bara säga det man menar och mena det man säger? Vara rak och ärlig och kunna vara ödmjuk inför vad andra säger och tycker. Ta ett steg tillbaka och försöka se saker och ting från lite olika perspektiv...Jag har svårt att hitta någon att diskutera och reflektera med kring hur vår värld fungerar. Eller egentligen borde och kunna fungera om det inte vore för människans maktgalna sida. Jag skulle vilja leva som buddisterna, i frid. Behandla min omvärld med respekt och kärlek. Jag skulle vilja hitta ett forum för diskussion utan att folk känner sig dissade eller påhoppade för att man försöker se åsikter ur olika synvinklar. Det är ju sällan något är svart eller vitt.

Uddakram D.

Ok då. Dags att komma ut. Jag erkänner...

Korrigering av förra inlägget: Det var inte pianomusik i kapellet. Det var gitarr.
Dagens medvind:
En lagom slö söndag med kalas för söta lilla Ella. Tur det regnade så jag inte missade en dag i solen.
Sonen kom tillbaka från Malmö. Jag har saknat honom.
Loppan kom också ikväll och hon va så kramig när jag hämtade henne.

Dagens motvind:
Satt på kalas och blev irri på en diskussion om att "komma ut" med sin sexuella läggning. Så jävla tramsigt. När ska alla hetero-kändisar börja komma ut? Vad är syftet med att ha 4 sidor om en idrottsutövares sexuella läggning i en kvällstidning? Vem har med andras sexliv att göra? Mitt sexliv är mitt och det är bara den eller de personerna som är inblandade som behöver veta hur jag vill ha det. Om det är män eller kvinnor bestämmer jag själv och det är väl inget jag behöver eller vill berätta för andra om. Att ställa frågan om vad jag föredrar är helt ok. Hur och om jag svarar är upp till mig."Att Anja Pärson va gay skulle jag aldrig kunna tänka mig...." Nä, jag skulle heller inte kunna tänka mig att Silivia tycker om att ta den i munnen men vad vet jag???Och vad har jag med det att göra? Inte ett skit. Det är ok att vara och ok att njuta av vad man vill så länge man inte gör illa någon annan. Tycker jag.

Vindstilla:
Skulle behöva springa. Hoppas det blir tillfälle i morgon. Blev inspirerad i dag av en av kalasgästerna. Det sporrar mig otroligt att höra om andras prestationer. Han tyckte 3 mil Lidingö va för kort....hahaha. Häftigt. Han och hans käresta ska simma Vansbro tillsammans. Skulle va kul att ha nåt gemensamt att prestera kring. Men fotboll är ju lite svårt, speciellt när vi bara är två och dessutom delar man ju in fotboll i herr och dam. Trist att spela ensam...Ska kolla hur tennisplanen här i byn funkar. Det är ganska skoj. Längtar efter att paddla kanot, åka till Bakken och ligga på en strand och sola en hel dag. Men det är ganska skönt att kunna betala hyran också...

Hetero-homo-bi-trans-kram D.



Vårdnäs gård

Funderingar och reflektion. Många människor går omkring med den stora midsommardrömmen med sol, blåa hav, ett uppdukat bord vid strandkanten, vit duk, prästkragar, jordgubbar i blommiga skålar, krans i håret, alla ler och har det mysigt. Efter maten hoppar alla i böljan och badar och det är ljummet i vattnet och kvällen är myggfri...Men hur är det i verkligheten? Det är tolv grader varmt, lägenhet och regnet öser ner. Vänkretsen är minimal och potatisen kokar sönder. Men då kan man ju Alltid slå sig ner framför helvetesmackapären TV:n. Där finns den stora midsommardrömmen uppdukad med dragspel och rönnerdahl i bakgrunden, blommiga klänningar, Astrid Lindgrens sommarvisor och solsken i överflöd. Är det så vi vill uppleva våra drömmar som vi vill ska bli verklighet? Är det den verkligheten vi vill ha? En verklighet där vi sitter framför TV:n och drömmer om denverklighet vi egentligen skulle vilja ha, som vi drömmer om? Istället för att faktiskt acceptera att hur vi än firar blir det midsommar. Man väljer ju själv. 
 
Min midsommar blev bättre än förväntat. Inte som i drömmen, det va ju lite kallt. Men väldigt annorlunda. TACK snällaste Annaoch Jimmy för ni ville dela ett midsommardygn med mej. Dagen började med gråt och slutade definitivt bättre. Tre timmars bilresa var det lätt värt. Sillalunch, tradition med stång, lotteri och chokladhjul tillsammans med ett par tusen andra människor mitt ute i ingenstans på en enorm gräsmatta. Sen middag och på det ett par timmar i bastun som låg vid vattenbrynet där man kundesvalka av svetten.Fantastisk omgivning med ekskog och vackert kapell. Vi sattdär en stund och lyssnade på pianomusik. Jag tände ett ljus för ett barn som skulle varit fött denna veckan för elva år sedan. Min kärlek frågade vem jag tände ljuset för och jag svarade Att jag inte visste. För det vet jag ju inte, fick ju aldrig lära känna denna ofödda människan.
 
Motvind: Det är jobbigt att åka bil långt. Lite bättre när jag själv kör, men...booooooring.
Haringen bra present till store sonen som fyller år på tisdag.
Ångest på morgonen, jobbigt
 
Medvind:
Uppehåll hela midsommar. Yeah! 
 
Vindstilla:Vill åka dit igen. Ta med alla barnen och köra hinderbana, bada bastu, paddla kanot och ha det gott. Ska söka stipendie.
 
Strax hemma kram D.
 

Människor saknar respekt och ödmjukhet

Vargar är rovdjur. De sliter sitt byte i stycken. De har signaler, ett språk, mellan sig som inte andra arter uppfattar. 
Familjehunden lär sig ta ett NEJ från husse när instinkten att kasta sig över familjens marsvin vill ta över. Men den dagen familjehunden får två, tre kompisar att vara tillsammans med, då står sig nejet rätt slätt. Flocken kastar sig över marsvinet och sliter det i stycken. Oavsett hur många nej husse vrålar. 
Rangordningen är livsviktig för vilda djur, det är den deras överlevnad kan bero på. Alltså bevakas och testas rangen oavbrutet. Och i ärlighetens namn, vilka familjehundar testar inte rangen, ganska ofta, och sänder ut signaler som vi som människor aldrig uppfattar. Nu har ju människan avlat och rotat runt i gener på hundar så att deras ursprungliga natur bara är ett minne blott,men vissa instinkter i överlevnad går inte att plocka bort.

Regler och säkerhetsföreskrifter i all ära. Det borde ju aldrig få hända att någon går ensam in till en flock rovdjur. Jag menar facken skriker högt om någon skulle stå ensam i kassan på en bensinmack mitt i natten. Och då är hen ändå bland sin egen art....
Samtidigt är det väl så att djurskötare är inte intresserad av säkerhetsdokumentation. De vill ju jobba med djuren. Likväl som att sjuksköterskor vill ta hand om sjuka människor, lärare vill undervisa sina elever etc. Dokumentera, säkra kvalitet och säkerhet ska de som vill trixa med papper och språk göra.

En mycket tragisk olycka har skett, säkert väldigt komplex i händelseförloppet.
Vi är bara människor, inte härskare över planeten.

Morgonkram D.

  

Datainspektionen riktar skarp kritik....mot vaddå???

Det låter som här är nåt/nån inne i lägenheten. Men jag hittar inget/ingen. Skumt.

Hör på radion att Region Skånes journalsystem har en brist i systemet så att patienter som vill spärra information inte kan vara säker på att det fungerar. VARFÖR i hela friden skulle man vilja spärra information???? Då kanske man undanhåller viktig information för att få rätt behandling...eller också har man inte rent mjöl i påsen och vill inte doktorn ska kunna se att man varit hos 17 läkare innan och fått beroendeframkallande piller utskrivna av alla. Nu kan ju inte läkarna se så mycket i sina journaler vad du gjort hos andra vårdgivare, men ändå. DÅ DÅ: säger en PATIENT att det är viktigt för till exempel personer som vårdats inom psykiatrin att kunna spärra känsliga uppgifter. Känsliga? Jag får eksem över hela kroppen av uttalandet. En vårta på stortån kan va mer skämmigt att söka vård för än en schizofreni....eller?? 

Detta säger mer om vården än om patienterna, tycker jag. Då erkänner och legaliserar alltså både patienter och vården själva att de behandlar/ har en inställning mot psykiatripatienter som inte överensstämmer med en medmänsklig människosyn. Bara GÖM GLÖM och hyscha bort de patienter med psykiska sjukdomar/symptom/besvär. Hur ska psykiatripatienterna kunna stå raka i ryggen och sluta skämmas för sina sjukdomar om inte ens vården vill kännas vid dem eller erkänner att de behandlar personer olika??? Självklart finns det personal inom vården som verkligen borde valt en annan yrkeskarriär, tex i ett källararkiv där de inte har några kollegor. Men min förhoppning är att deras kollegor som har valt rätt är många fler och kan påverka i rätt riktning.  

Jag trodde vi kommit längre än så här år 2012.

För faaaen, vårdpersonal: Öppna era sinnen!!!!! Speciellt under arbetstid. Och du som är patient: Vi är alla olika och om någon borde förstå och veta så är det just vården.

Nu är jag snart sen till tåget. Ha en underbar dag i solen. Det ska inte jag.

Upprörda kramar D.

Ingenting här ingenting där

Jaha, men vaför skulle det INTE va kanonväder i morgon när jag jobbar 9-19??? Jag längtar efter att sola.

Medvind:
En eftermiddag helt i ensamhet. Skönt. Fick tvättat tre maskiner tvätt, slappat med middagen och läst posten i evigheter. Till slut tog jag kraft nånstans ifrån och klädde om och sprang en slinga.
På jobbet idag fick jag ett överkroppsträningspass genom att få äran att skylta om i fönsterna. Undrar hur de bär sig åt när inte jag är där...
Plockade en stor bukett blommor på springerundan som står så fint på köksbordet. Säkert fulla med bladlöss och andra mysiga små kryp.
Köpte ett sommarkort idag och ska åka tåg i morgon. Ska bli spännande att se om jag verkligen kan låta bilen stå...och komma i tid till tåget, hehehe.

Motvind:
Det låg en arg lapp på tvättmaskinen. Att den inte fick användas. Att den ABSOLUT INTE fick användas. Då kunde den börja brinna....tvätten hade luktat brandrök. Bhahhhaa. Det gör den om man lägger för mycket i maskinen, lilla gumman!!! Jag pluggade i kontakten och tvättade min tvätt. Inget brann upp vad jag märkte ialla fall...Det är ju VATTEN i maskinen, om hon inte visste det. Pucko.
Fick drag i vaden när jag sprang och har satans ont i höften nu när jag varit stilla en stund.

Vindstilla:
Loppan och hennes pappa ska till Kreta nästa vecka. Så spännande för dem. Ok då. Jag är avis och liiite orolig.
Det finns bra saker med att inte hundarna är här: Jag kan duscha på kvällen och sen krypa ner i soffan utan att behöva klä på mig för att gå ut med dem igen. Jag behöver inte ha så brått hem när jag är någonstans. Men herregud vad tomt det är.
Ieftermiddags när jag satt här i soffan o softade hörde jag något från sonens sovrum. Jag gick in och tänkte att ett djur kommit in. Men inte. Helt tomt. För en stund sen var det något inne i städskrubben som trillade ner. Jag öppnade in där men; tomt. Ingen där. Nu hör jag något från sonens rum igen...Dags att äta en sömnbanan och gå till sängs tror jag. 

Spökkram D.




  

Vår sista dans

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

/Melissa Horn

Måsteutospringaenrundakram D.



Kakkalas

Medvind:
Jag har ägnat hela dagen åt en av mina avkommor. I morse bakade vi 3 sorters kakor och hela eftermiddagen har vi vilat och spelat spel och i kväll låg vi och kollade resekataloger. Hon blev helt lyrisk och ville lära sig orden "swimmingpool" och "all inclusive"...och jag vill vill vill åka.
Har träffat min bästa Åsa en stund i dag och vi satt i parken och hade kaffe o kak-kalas. Solen sken, nyponrosor och jasmine doftade ljuvligt.
Jag åt matjesill och nypotatis o gräddfil till middag. Shit va de e gott!!!

Motvind:
Att baka kakor är inte min grej. Vaniljbullarna öppnade sej och det blev vaniljsås i hela ugnen. Havreflarnen flöt ut till en stor sammansatt massa och vi fick äta den genom att bryta loss bitar från ett jätteflarn. Negerbollarna blev väl någorlunda ok.
Världens största moln drog in just som vi kommit bort till parken och lagt ut filten. Plötsligt ser jag Loppan trilla baklänges från rutschkanan. Hon gör en fin liten volt bakåt och jag tänker att det gick nog bra....då vrålar ungen som galen: Koooom foooort, mitt huvud är i sönder....Jag uppfattade inte att hon smällde i kanten i volten. Men det känns som ett ägg som växer fram ur huvudet på henne och det blöder invändigt för skinnet blir alldeles blått.Och ungen skriker och är nästan hysterisk. Vi försöker lugna men det blir inte bättre. Så vi tar en tur bort till vårdcentralen. Ordination observation och vila. Gärna väcka henne nån gång under natten.

Vindstilla:
Så nu ska jag lägga mig, men först kolla så hon inte är medvetslös. Hon mådde illa innan i kväll men åt ändå jordgubbarna som hennes snälle far kom in med nnär han körde från jobbet. Vi spelade några rundor bondespelet och Loppan ledde med 400 000 när vi packade ihop. All min sista skörd frös. Det är verkligen ett tråkigt spel.

Ont i huvetkram D.

Goes bananas

Idag har jag introducerat en HTC i mitt liv. Vet inte riktigt vad jag ska tycka...Ska försöka få in bilderna från gamla telefonen in i denna nya. Men nu har jag grejat med den i en timme, det får räcka för i dag. Ska se om det går att ställa in alarm på den också bara.

Igår jobbade jag på förmiddagen. Det var väldigt ambivalent. Jag påminns om varför jag inte vill vara kvar samtidigt som det är såå himla roligt emellanåt. Sen körde jag till Bejstorp för att vara med på möhippan för min bästa barndomsvän Åsa. Men jag hittade såklart inte dit och ringde med gråten i halsen och en enorm lust att bara åka hemåt igen till min "ring en vän". Ett nummer och ett samtal senare fick jag lots hela vägen dit och det blev en rolig kväll. Jag hoppade från högsta svikten i simhallen och fick hela huvet fullt med vatten. Ja, det kändes så iaf.

Idag har jag kopplat av och försökt varva ner lite. Sov länge och låg kvar i sängen länge. Inga hundar som pockar på uppmärksamhet. Lång frukost och sen lite röj och sen en runda på Hovdala. Ösregn, åska och lera. Men så härligt. Fick ont i knät på slutet och hoppas det bara är nåt tillfälligt. Gick en runda i kväll på 40 minuter.Ett enda stort moln tungde himmeln. Det va smockfullt med vatten och öppnade sig precis över mig. Hundra meter bort sken solen. Jajaja... Pallade inte fixa mat så det blev två bananer till kvällsmat. Längtar redan till frukost.

Fruktkram D.

Källarmonster

Fick en konstig lust att putsa fönsterna och byta gardiner. Men jag tog en skål jordgubbar med glass och chokladsås på i stället och vips så försvann anfallet. Loppan tycker det är så mysigt när det bara är hon och jag och sonen gick till en kompis för att sova över. Hon fnittrade när vi satt och åt och tyckte det va knasigt gjort av storebror att gå bort precis innan vi tog fram jordgubbar och glass...

När vet jag att jag är mig själv? Hur blir jag mig själv? Är jag på ett visst sätt inför andra för jag tror att de förväntar sig det? Eller kanske kräver det? Och om jag inte är mig själv då; vem är jag då? Är jag inte alltid mig själv?

Jag hatar verkligen att gå ner i källaren och hämta tvätt när Loppan ligger här själv. Om det skulle hända mig nåt...bli uppäten av en jättespindel eller kidnappad av källartrollet...ja, jag är alltså orolig över hur det skulle gå för henne. Inte för vad som skulle kunna hända mig.

Fick ett mail från min handledare på VFU:n idag. Jag saknar henne. Jag har bestämt att jag ska skriva en dubbel uppsats. Varför vet jag inte. Men jag tror den ska utgå från skolverkets rapport: Mycket idrott och bara lite hälsa. Funderar på om jag ska till bibblan och låna höstens första kurs litteratur och läsa in redan nu.

Nattikram D. 



Skolavslutning i kyrkan, prästen pratade om en klok gubbe som levde för länge sen....Och grannens flicka som inte ville till kyrkan för det är så tråkigt. Hon fick tipset om att titta på de fina målningarna i taket om det blev för tråkigt. "Det gjorde jag ju förra året...."    Hahahahaha. Hon får börja räkna ljus i lampkronorna...

Får jag be om största möjliga tysssssssssssssssssssssssssstnad

Motvind:
Känner mig stressad och har bråttom och har känslan av att ha glömt ungefär tusen saker som borde varit gjort. Jag skulle vilja åka bort någonstans där jag kan bara va. Å ente göra nåt. Helt utan stimuli. Retreat skulle nog va rätta platsen. Helt tyst och få tänka varenda tanke färdig utan att bli avbruten av något. Tid att reflektera, känna efter och va säker på att jag inte glömmer andas.
Konstig känsla att komma in genom dörren utan att någon skäller eller kommer farande och viftar på svansen. Jag inbillar att jag hör tassarna mot golvet ibland. Och ikväll blir det tomt i sängen.... 

Vindstilla:
Jag tackade nej till jobb idag och i morgon för att bara va hemma och göra inget, bara skrota. Fast inget, det betydde ju att storstäda och tvätta sju maskiner tvätt på förmiddagen och uträtta ärende i stan i eftermiddags. Hatar det. Fast i morgon ska jag va hemma för att va med lilla Loppan på förmiddagen.

Medvind:
Det är skönt att här är lite ordning och reda, pallar inte riktigt med stök.
Gofikade med Loppan på stan och åt en kanongod biskvi med nötcreme i. Unnade oss det efter att vi gjort ett klipp på MQ med ett par jeans som vi reklamerade och fick halva priset tillbaka eftersom de va på rea nu och det blev lite plåster på såren för dålig kvalite.... :)
Funderar på en Skånsk klassiker till nästa år. Är tveksam till hur coachningen skulle gå till bara. Skulle kunna börja med en halvmara i september men vill inte lägga ribban för högt. Får nog börja med milen i Hässleholmsloppet i september. Men här hemma på stolen förbättrar jag ingen tid. Måste bli bättre på att hitta träningstid.

Framtidsdrömmar D. 

Bilder från veckan


Jag ska måla hela världen

Måla måla vitt vitt vitt. Liten stuga blev som ny. God pastasallad till lunch (smartaste godaste enklaste maträtten i världen) jordgubbar med glass till fika, en runda på stan. Hittade finaste bröllopsklänningen billigast i hela Sverige!!! Ska dit imorgon och hämta den, färdigsydd och förhoppningsvis med en liten Bolero till. Lilla Goa Ellen frågade så fint om hon fick följa med till bröllopet för hon ville också prova fina klänningar. Sen körde vi gokart. Det är skitkul. Jag fegade och va rädd att dét skulle gå för fort så sonen hade bättre tid än mej. Nästa gång....då då ska jag gasssssa. Ikväll har vi ätit godaste laxen med lite vin till.
Funderade på om det egentligen är till nån hjälp att vi kommer hit i målar. Vi ger en massa merjobb också ju. Mat tvätt o sovplats och utflykter o annat. Men min pojk tog syrrans lillpojk och gick och sov middag med honom så n åt moment mindre blir det för dem.
Jo, jag tror att jag är en Highly sensible person....tänk om det är så "enkelt".
Gonattkram D.

Jag läste

Motvind: varenda gång vi satt oss i bilen har solen kommit fram. Vi åkte ut till ett ställe som verkade heljuste på hemsidan men som visade sig va ett katastrofställe i verkligheten. Men det hade kunnat vara fint om någon tagit hand om det lite bättre.
Ont i magen av allt stillasittande.
Medvind: gooood hotelfrukost. Riktiga bär att lägga i filen.
Ikealunch, pannkakor med spenat o nån ost i. Rivna morötter smaskens .
Hamnade på ett födelsedagskalas och fick smörgåstårta i solsken. Äntligen utsläppt från bilen.
Vindstilla:
Har läst om nåt som heter hyper sensitive person och kände igen mej fullständigt. Ska leta efter mer fakta kring detta.
Det är underbart att läsa en veckotidning. 1. Den är inte tryckt i Lund på studentlitteraturtryckeriet. 2. Det finns bilder att titta på som illustrerar texten som inte är en modell med pilar och rutor. 3. Jag behöver inte komma i håg det jag läser i den. Fantastiskt.
Imorgon blir det mission måla lekstuga. Det är payback time för flytthjälpen förra sommaren.
Pussokram D.

Lantmusen åker till stan

Lämnade hundarna stående vid grinden med världens längsta frågande blick. Klart jag bölade i bilen,men de kommer att ha det mycket bättre där än hos mej i sommar. En enorm inhägnad trädgård med massor av mysiga dofter för en hund. De får sova i sängen och äta från bordet (nästan).
Nu ligger jag svettig i sängen och väntar på att duschen ska bli ledig. Sååå ont i kroppen efter en hel dag i bilen så det va riktigt skönt med ett träningspass i hotellets gym. Men att springa på löpband är inte nåt för mej. Varmt svettigt och det är så fel mot naturlagen att titta på tv medan man springer. 
Stockholms bilköer är heller inte nåt för mej. Det är ganska lyxigt med hotell men det är inte mysigt med alla bullerljud från staden, bilar o sånt. Jag längtar till skogssus,,doft av blommor och jord o fågelkvitter. Hoppas vi hittar nåt fint ställe till i morgon.
Stadskram D.

Sjung om studentens.......arbetslöshet?

I går tog min  store lille pojk studenten. Ofattbart. Tur jag inte själv blir äldre. Det va ju nyss jag satt på balkongen o bölade för att han ville gå ut på gården och leka utan att mamma skulle följa med. Samma känsla kom över mig efter utsläppet och gratulationerna när han vinkade o vände ryggen till och gick bort mot flaket där kompisarna väntade. Men denna gången hade han inte en stor färgglad plasttraktor i handen och hängslor i jeansen. Nu hade han kostym, slips, finskor och studentmössa och en bolmande cigarr i handen.

Jag tänkte hålla ett litet tal till honom. Jag hann säga två meningar och sen såg det ut som att han skulle kräkas så jag fick avsluta väldigt abrupt med en skål och en halv minut senare va han ute på toan. Väldigt diskret men .... mitt tal blev ju lite konstigt. Shit happens...

Jag är iaf oerhört stolt över hans prestationer i skolan. Han har gjort ett hästjobb och är godkänd i alla ämne. Fantastiskt starkt jobbat!!!

I morgon far jag till el stockholmo och lämnar hundarna på sommarkollo. Sen har jag några dagar ledigt.

Dags att packa-kram D.

Mystiskt

Hmmmm, något mycket märkligt har hänt med min blogg....Den ser inte ut som den brukar och det är mycket skumt på blogg.se sida...Återkommer.. /D.

Överkörd och dissad. Dubbelt upp.

Vindstilla:
Det går ganska bra att skriva. Snart klar med rapporten, tror jag. Var i skolan idag och det är gott att se klassisarna. Synd vi inte hinner prata så mycket med varandra. Skulle va kul att höra om deras VFU.
Skulle gå en runda på 4-5 km, gick vilse och min runkeeper stannade på 8 km. Hade ändå karta med mig och kom hela vägen rätt tills det stod en lastbil mitt i stigen som gjorde det väldigt trångt och svårframkomligt. Knödde mig förbi den och kommer rakt in på en gårdsplan där det springer en muterad belgian blue- vorsthe lös. Den största jag sett i hela mitt liv. Tänker att han kan svälja min lille hårtuss i en enda tugga. Innan han får syn på oss krånglar jag oss tillbaka och får börja leta alternativa vägar. Låååångt kan det bli då. Och med regnställ på hann jag bli ordentligt svettig också.

Höll på att få ett rådjur i knät när jag skjutsade sonen till kompisen. Mina bromsar är jättebra och ABS:en funkar som den ska. Men mitt knä kommer nog att va blått i morgon. Smällde det i panelen under ratten i sladden som blev. Tur bilen kom på rätt håll igen.
Bambi klarade sig också med nöd o näppe.

Pratade med min lärare i dag om C-uppsatsen. Kankse jag ändå spinner vidare på processkartläggningarna om jag får för kommunen. Eller om min handledare på VFU:n kan hjälpa mig.  

Jag var inne på banken i dag och räknade på vad maxpriset för en villa är för oss så vi vet vad som är lönt att kolla på. Kände mig lite aktiv och initiativrik och vill ha lite framförhållning. Intressanta kalkyler. Om man ändrar från 2 bilar i hushållet till en bil kan man köpa ett hus som kostar en halv miljon mer. Märkligt att en bil påverkar så pass mycket. Undrar hur de räknar egentligen. Ändrar man 2 barn till 4 är det ingen skillnad alls. Jag tänker att ett barn borde vara mer kostsamt än en bil, men så är det kanske inte. Man kan halvera den enes inkomst också utan att det påverkar så mycket. Men en bil? Huvva. Trist att sitta själv och räkna på det men det är svårt att göra det tillsammans när man inte är tillsammans.  

Inaktiva kramar D.



Så här liten och ensam kan man lätt känna sig. Alltför ofta.

När tiden är inne går den ut

Min bild av en stund i slottsparken: Jag på en filt i solen och barnet kastandes frisbee åt hunden. Verkligheten: Hunden tuggar sönder frisbeen på filten och jag letar efter barnet i nån konstig kurragömmalek och försöker mig sen på att "hjula" för det borde mammor kunna. Trodde min handled skulle gå rakt av. Men vi hade det ganska trevligt och avslappnat. Hon tycker det är så mysigt när det bara är hon och jag.

Medvind:
Såg en räv på min kvällspromenad.
Och två rådjur. Härligt. Det kvittras avfågelungar i vartenda träd verkar det som.
Tur jag har bästa goda vännen när kassan tryter. Kommer kanske att ha näsan över ytan fram till skattepengarna.
Siestafirande tonårsflickan kom hem hel och ....eh, nä, ren vill jag inte kalla henne...tur det finns dusch. Men hel va viktigare än ren i detta fallet.

Motvind:
Stenskott i rutan på bilen. Suck. Pallar inte med bryet att boka tid o fixa o trixa
Denna veckan kommer att bli skriv skriv skriv....
Skulle kollat efter extra tvättid men orkar inte i kväll. Borde lagt mig för länge sen men kommer inte riktigt loss.

Vindstilla:
Kommunikation. Det viktigaste för en fungerande relation. Och jag har fullständigt kört fast. Det finns flera saker jag verkligen vill prata om men jag vet inte hur jag ska nå fram. Hur jag ska göra mig förstådd utan att få allt kastat tillbaka mot mig och känna mig ännu mer anklagad, missförstådd, nonchalerad och misslyckad än jag redan gör?  

Sovagottkram D.


Söndagsantiklimax

Jag älskar att äta frukost ensam. Länge. Att få sitta ner en hel frukost utan att agera serviceinrättning för kaffehämtning, bärtining och hämta bestick eller smörkniv som glömts tas fram. Det är jättelyxigt. Det kan jag göra på tisdag morgon nu i veckan. Jag kan också tycka om att äta frukost tillsammans med andra om det blir en social frukost utan spring och diverse elektronik runt bordet. Där man kan PRATA med varandra i givande samtal och diskussioner och ha ett intellektuellt utbyte av åsikter och tankar.

Det är söndag lunch och Loppan har just ätit en bit lasagne. Jag borde också äta nåt men har inte ens aptit för ett äpple. Luften har helt gått ur mig. Jag ska strax ta mig samman och gå bort till slottsparken med Loppan. Jag ville gå den långa promenad som aldrig blev av igår eller i morse av diverse konstiga anledningar men hon ville bort till parken istället och nu får jag se fram emot promenaden ikväll istället. Ensam med hunden förmodligen.

Vindstilla:
Kom faktiskt ut och sprang 4.6 km i går. Det går sakta men den runda som blir av är bättre än ingen.
Men det va tuuungt.
Gjorde dagens goda gärning med en upphittad cocker spaniel. Han sprang ute på 23:an och andra bilar bara struntade i honom. Inte vi. Han va så smutsig och tovig och blöt att vi trodde han varit bortsprungen länge. Stackarn. Polisen kopplar vidare och svarar aldrig så vi körde honom till djursjukhuset och fick honom scannad och lämnade honom till matte. Kändes inte helt ok. Han hade bara varit borta några timmar. Också så eftersatt skötsel på honom....Önskar vi bara hade tagit hem honom istället. Men så kan man ju inte göra. Eller?

Jag har satt upp mig i kö till en fyrarummare. De här barnhelgerna funkar inte så bra. Men chansen att få en inom de närmsta åren är nog obefintlig.

NU ska vi bege oss. Mot slottsparken!! Att jag inte ens duschat eller fått på mig ordentliga kläder struntar jag i så länge. Jag har iaf röjt undan värsta kaoset här hemma och slipper det i kväll när jag är trött.

Helgkramar D.

Svinigt värre

Jaha, så drar jag på mig nederbördskuvösen i denna kalla sommartid (höst???) och tycker synd om alla som tar studenten idag eller ligger i ett kallt tält på nån siestafestival.... Går längs den leriga grusvägen i blåst o regn i godan ro och tänker vilken förmån jag ändå har som bor så nära naturen. Stannar och låter hunden gräva i ett mushål en stund. Han är ändå alldeles lerig. Helst plötsligt rusar ett vildsvin upp ur väggropen 10 meter framför mig. Hundarna ser inget och grisen ser inte mig (tror jag). Den forsätter som en bulldozer över vägen och studsar över ängen på andra sidan och viker av åt det håll som jag tänkt gå hem. Min puls steg en aning. Coooolt.

Medvind:
Powernap i eftermiddags efter sista VFU-dagen.
Särbon kom och blev sambo över helgen.
Städat och tvättat idag.
Ätit nypotatis. Såååå gott.

Motvind:
Skulle sprungit idag men tiden räckte inte riktigt. Fick gå en powerwalk efter maten istället.

Vindstilla:
Inte ute iaf.

Fredagskram D.


RSS 2.0