Något fick proppen att gå ur

Dagen igår började med "hemmahotellfrukost". Då plockar man fram alla frukostalternativ som finns hemma för tillfället och väljer och vrakar och sitter lääääänge. Sen bar vi möbler till mannens lägenhet. Kändes jättekonstigt. Sorgligt på nåt sätt. Pojkarna hjälpte till. Lite sammanbitna. Jag fick ett bryt när vi skulle äta så det blev hämtmat på McDonalds. Jag ville inte ha och beställde inget men när vi kom hem fanns det en hamburgare extra så jag tryckte ner den ändå. Körde storsonen och en väns dotter till den stora staden Malmö och gick på bio. Kanonbra film. Härligt sällskap. Kan inte komma ihåg när jag va på bio senast. Tror det va på en film om en lila elefant med en stad i huvudet. Eller nåt. Innan dess var det nog "Natt och dag" med Persbrant den 27 augusti 2004. Tre timmar senare föddes lilla Loppan...och sen va det slut på lugnet.

Efter filmen kunde jag inte sluta gråta. Grät hela vägen hem trots sällskap av sonens akvariefisk i framsätet. Somnade gråtandes. Var ju helt svullen i morse. Men det kändes bättre innuti. Funderar på om jag tycker synd om mig själv. Lite kanske. Men mest är jag nog ledsen av någon sorts sorg över att det inte blir som jag hade tänkt mig. Men det kommer bli bra ändå.  Även om oron över ekonomi och boende och plugg och jobb och hundar och .....allt finns. Men jag är faktiskt lyckligt lottad som har stöttning och vänner. Jag har minst tre som jag kan ringa dygnet runt och få komma till på studs om det skulle behövas. Det är tryggt. Det finns till och med en famn att krypa in i om jag vill.

Dagens medvind:
Sökte efter vetenskapliga artiklar och lyckades hitta några.
På radion i morse spelades en av mina favvolåtar.

Dagens motvind:
Satt kvar i bilen för att lyssna färdigt på låten så jag kom för sent. Pinsamt.
Upptäckte i ett väldigt dåligt läge att spolarvätskan va slut i bilen. Stannade på Biltema för att köpa på vägen hem.Skulle hälla på och halva dunken klunkar såklart utanför. När jag sedan ska lägga in dunken i skuffen.......då ligger det redan en dunk där....suck.

Dagens vindstilla:
Har fått tokskriva i kväll ett arbete tills i morgon. Bland det sämsta jag gjort, men det är det bästa jag kan just nu. Försöker va snäll mot mig själv. I morgon är det bara skola på förmiddagen och sen ska jag försöka ta en långprommis i skogen eller kanske till och med springa lite. Eller nej det går ju inte. Sonen ska va hos tandläkaren klockan tre och sen ska vi köpa skor till honom. Alltid är det nåt, sa flickan som blödde näsblod.

Ha en underbar natt!
Puss o kram D.

 

Eeeeh, jag på Ven på kärleksstigen....om du vänder huvudet på sne mot höger....va fasen jag rotrerade ju bilden innan jag la in den....som det kan bli. Suck. Ibland blir det inte som man tänkt sig och ändå inte bra...

Sista kvällen med gänget

Mannen var på IKEA idag och köpte ett nytt hem. Han satt i kväll och sa att det han kommer sakna mest är trädgården. Sonen hade ett kanonförslag. Att han skulle börja spela Farmville på Facebook. hahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!  Annars  kan han ju alltid komma hit och hjälpa mig att rensa ogräs....Ikväll ska vi kolla Hipp Hipp. 

Dagens medvind:
Vaknade med hundarna i sängen, myyys.
Vaknade och log fortfarande efter gårdagskvällen.
Övningskört med storsonen. Det går ganska bra.
Kännt mig någorlunda uppåt.
Tvättat bilen.
Städat inne litegrann.
Sonen gjorde middag ikväll, indisk kycklinggryta, jättegott! Vi hade en riktigt trevlig stund runt bordet.

Dagens motvind:
Vaknade utan man i sängen.
Inte hunnit gå långrunda med hundarna.
Känner mig stressad för nästa veckas skoluppgifter. Kommer jag att hinna? Kommer jag att orka?
Känns som luften går ur mig när som helst.

Dagens vindstilla:
Grubblar på det här med bilarna. Hur göra?

Inget är så enkelt att det inte går att göra komplicerat. 



Nu blir det ostbricka vid TV:n.
Lördagskram D.
 

Ont ska med kul fördrivas

Diana på apoteket i Höör
rekommenderar som sig bör
Har du ont i ditt ben
smörj med Voltaren
sen är det bara tuta o kör

Limerick som en kollega skrev till mig i kväll på work outen. Dessutom har de gjort ett frågeformulär och en check lista som nästa tilltänkta man i mitt liv måste svara obönhörligen rätt på för att få tillträde. Allt detta roliga för att jag har namnsdag i morgon. De är så himla goa. Fick en liten present också. Ett vitt diadem med rosa blommor och rosetter i tyll på som jag ska ha om jag gifter mig igen. Inte troligt så lilla Loppan lägger nog beslag på det i morgon om hon ser det. Frågorna i formuläret var bland annat: "Dricker ni M-sprit?" Det grundar sig i att jag gav bort en flaska sprit till en kund av misstag vid ett tillfälle.....jaja, shit happens..."Kan ni sköta en blodtrycksapparat?" Detta är också en intern grej där det alltid faller på min lott att demonstrera blodtrycksapparaterna. Och när jag väl lyckats sälja en så kommer den alltid som retur dagen efter...jaja. sen är det lite allmänna frågor om löständer och hörapparater osv. Mina kollegor är inte riktigt kloka, men de är väldigt roliga...och lyckas locka mig till ordentliga skrattanfall. Ikväll var det jag som var chaffis och det är till och med roligt att va nykter i deras sällskap.

Medvind:
Skratt. Tillfälle att tänka på annat för en stund.

Motvind:
Kvällen tog slut för fort.

Vindstilla:
Ett glas vin, sen i säng. Imorgon är det inskrivning på simskola och övningskörning som gäller. Hoppas jag hinner gå en lång runda med hundarna och tvätta bilarna också...

Voltarenkramar D.

 

Blå, grön, röd eller gul?

Hade ett givande samtal med kommunens hälsosrateg, en riktigt trevlig snubbe. Han bjöd till och med på kaffe. Som magen började svida av direkt. :( 

Körde bort till Skoda. Där står en ganska fin demobil med lite extra motor :). Miljöbil. Ful färg. Vet inte, kan inte bestämma mig. Men det måste jag kanske inte heller. Allting känns "vet inte" och "det kvittar".

Nu ska jag försöka få ner på papper vad mötet i morse gav. Gav det nåt mer än halsbränna? Vet inte.

Ikväll ska jag och några kollegor på work out/after work. Men jag ska va chaufför så det blir lugnt.

Förmiddagens medvind:
Köpte byxor till sonen på JC, hoppas de passar.

Förmiddagens motvind:
Ny försäljare på Skoda som inte hade riktigt koll på läget. Tog sån jädrans tid!
Känner mig trött och tom i huvudet. Ostrukturerad och svårt med koncentrationen.

Förmiddagens vindstilla:
Hade en väldigt fånig diskussion vid frukostbordet. Jag förstår inte riktigt vad som händer ibland. Alla taggarna är utåt och vid minsta motstånd börjar det fräsas i helt orimliga proportioner. Det finns tillfälle där saknaden kommer vara mindre.




Midsommar!

Hälsokramar D.

Det brinner

Idag har jag lärt mig allt om hur en kommunal verksamhet är uppbyggd. Eller också inte, för om jag lärt mig skulle jag kommit ihåg det. Men jag ska väl få en refresh i morgon när jag ska hälsa på i det stora kommunhuset. Ska kolla hur korridorerna ser ut, om det är så många stuprör som föreläsaren pratade om idag. Undrar varför man har stuprör inne i kommunhuset förresten. Läcker taket? Han var en verklig mästare i att förmedla nåt så vansinnigt tråkigt på ett fantastiskt pedagogiskt sätt. Han höll på hela dan. Men kul? Nej, det blev det inte.

Åkte direkt till MAXI och handlade. Tankade och upptäckte att det var - 47 grader på macken. Det kändes så iaf med jackan uppknäppt och utan vantar. När jag körde förbi Toyota kunde jag inte låta bli att smyga in och titta. Fast blicken gled snabbt från bilarna till försäljaren. En riktig läckerbit...Eller nja, kanske inte, men han blev det efter en stund när jag fattade att han faktiskt förstod mig. Han visste precis vad jag menade och vad och hur jag ville ha det. Ända tills det va dags att välja färg. Jag tyckte det spelade mindre roll, men tänkte sen att eftersom jag gillar grönt, vill jag ha en grön bil. Den fanns så klart inte i grönt. Jag valde mörkgrå. Men ska in på Skoda i morgon och kolla där också.


Dagens medvind:
Trots en mycket stressig morgon kom  jag i tid!
Har suttit vid brasan och ätit glass i kväll. Varmt!
Lunchpromenad och en stund i solen mot en vägg med lä, riktigt mysigt.

Dagens motvind:
Träningsvärk. Alltså Värk. Fryser av den.
Hjärtklappning flera gånger idag.
Lagade tacos till mddag. Med sån där färdig kryddblandning. Det blir inte så gott som om man kryddar själv.
 

Dagens vindstilla:
Behöver stryka saker från måstelistan, tempot är för högt. Känner hur batterierna börjar ladda ur.
Fick vansinnig halsbränna av glassen, min mage mår inte heller bra.
Hoppas på ett givande och intressant möte i morgon.

I morgon kommer storsonen hem. Längtar.

Idag blir det ingen bild, inte min dator, och heller inga kloka ord. Är bara trött.

Svidiga kramar D.

Gaaaapa stort!

Dagen började med besök hos tandläkaren med sonen. Hem och knäppte på skidorna.Iiiiiiisiga spår. Jättejobbigt. Duscha, äta, läsa några sidor i den mycket intressanta skriften "Utveckling av lokala välfärdsbokslut" :/  , In till stan igen och hann en snabbis på Kappahl. Varför är det bara fettokläder kvar på rean? Letade efter en helt normal BH men hittade bara storlekar som jag kunde ha som hängmatta. Finns det verkligen kvinnor med så stor byst borde de helt allvarligt fundera på en bröstoperation innan deras rygg drabbas av en fraktur.

Nu var det min tur att lägga mig i tandläkarstolen. Det finns väldigt många saker jag hellre gör. Föder barn tex. Vinterbadar. Äter daggmaskar. Skrapar isiga bilrutor utan vantar. Men det gick bra, han är snäll. Och det är tur för honom. Jag ska dit igen nästa fredag och då ska han använda djävulens redskap. Den här grejen som tar bort tandsten som gnisslar och gör oooont. När jag går därifrån 1500 spänn fattigare kommer jag att ha det snyggaste leendet i hela Skåne. Annars skulle jag inte gå dit.

Sprang in på fiket och skulle handla bullar och springer rakt i famnen på mannen jag försökt få tag på hela dagen!!! Lucky me! Vi har en träff på fredag! Inte nog med det, för sen i kväll när jag kom till träningen var han där också!! Folkhälsostrategen i Hässleholms kommun, en blivande kollega.

Dagens medvind:
Hade tur idag! På fredag kommer min första uppgift i denna kursen vara klar!
Har tränat ordentligt idag och det känns gött.

Dagens motvind:
Schemat för nästa kurs sätter käppar i mitt arbetshjul. Inte bra.
Kände på träningen att knoppen ville mer än kroppen. En konstig känsla för det brukar va tvärtom.

Dagens vindstilla:
Ska försöka vara med på onsdagsträningarna med orienteringsklubben. Efteråt är det fika och bastu och alla är så trevliga.
Hittade några t-shirts på Lindex för 15 kr. Helt ok pris! :) Men inga underkläder som jag egentligen var ute efter. Hittade en bikini men hängde den igen.....hur kul är det att prova bikini nu? Blek och hårig...den passar säkert inte till sommaren ändå.

I kväll känns det som det finns hopp om livet igen. -9 grader och ingen ved. Men det fixar sej.

Tänk efter: Är du riktigt säker på att du saknar det du söker?



Träningskramar Diana

Man ska väl aldrig säga aldrig

Kommer aldrig aldrig aldrig mer att släppa in någon, aldrig mer lita på någon och aldrig låta någon komma nära.
Men man kan ju drömma. Jag vill ha ett hem som är öppet och där vänner känner sig välkomna. Där man hjälps åt med vardagens alla bestyr och har roligt. Där det finns en öppenhet och där man respekterar varandra. Där man kan skratta eller gråta och ändå vara trygg och känna tillit. Kan det vara så att det ändå finns en viss framtidstro någonstans eftersom jag har en önskan om något annat? Ja, så är det kanske, men just nu känns det som om jag får leva resten av livet ensam med hundarna om jag ska mötas av glädje när jag kommer hem. Jag har grannar som är fantastiska, jag har klasskamrater och kollegor som är fantastiska och jag har fb-vänner som är fantastiska. När ska jag få va fantastisk i någon annans ögon? Om någon sa att jag var det; skulle jag våga lita på det då?

Dagens medvind:
Lunchpromenad i kylan. Ibland är det skönt att frysa.
Sonen har städat toan.
Jag har tvättat två maskiner.
Väldigt god middag. Frikadeller i citronsås med ris.
Snöar i kväll. I like!

Dagens motvind:
Öm i ena vaden.
Glömde gaffel till lunchlådan.
Eftermiddagens föreläsare. Bland det mest intetsägande jag varit med om. Boooooring!

Dagens vindstilla:
Vill bara va i fred. Gå in i en garderob och dra nåt gammalt över mig och sitta där tills .....tja, så länge det behövs.
Funderar på att sluta plugga. Orkar inte sortera tankar och ta in kunskap. Jobbet är ju trygghet och det vet jag att jag är bra på. Och just nu känns det som det är det enda jag är bra på. Förutom att hänga tvätt, då...


Foto: Jonatan Mårtensson

Krossade drömkramar D.

Kortkort

Skolan idag. Ny kurs. Herrejisses vad intensivt det blir. Sen ringde chefen och vill att jag jobbar mer. Fick tacka nej till en del dagar. Men det ska väl gå.
Var hos ögonläkaren med lilla Loppan idag. Båda ögonen är lika dåliga . Eller bra. Hon slipper iaf lappträningen. Men det blir nya brillor om två månader.

Dagens medvind:
Jag har vänner! Såna där riktiga vänner!

Dagens motvind:
Sprang 3 km, gjorde tolv armhävningar, sen var jag döende. Kroppen lyder inte.

Dagens vindstilla:
Har så mycket att läsa så jag vet inte var jag ska börja. Men har hittat en skrift på Region Skånes hemsida som nog är bra. Har läst halva.

Nu är det sex o samlevnadsprogram på TV. Jag ska kolla!

Pussiga kramar Diana.

Jag ska köpa vingar för pengarna

Tog med kameran på långprommisen med hundarna. Men det blev inga bilder att ropa hallelulija över. Hur stavas det egentligen? Hallelulja? Eller Hallejulia, som storsonen sa när han va liten? 

Åkte hem till mamma. Hon drog pluggen ur ventilen och det värsta trycket släppte. Alla säger att jag måste sälja huset. Och det inser jag också. Men just nu är det den enda livlina jag har. Nåt som jag känner till, som inte förändras. Dessutom vill jag veta var jag ska bo. Det löser sig säkert, men jag behöver iallafall en enda trygg punkt i tillvaron och just nu är det huset.

Kvällens medvind:
Har suttit vid brasan med datorn och lagt över bilder.

Kvällens motvind:
Tekniken funkar inte som jag vill och just nu är min mobil i ett låst läge. Det går inte ens att stänga av den.

Kvällens vindstilla:
Ska i säng tidigt, dvs nu. Är trött, slut, finito, over and out...

Men ni ska få en bild.




Söndagskram D.

Om benen bär när hjärtat brister

Om människan är stressad av livet och vardagen så förbereder sig kroppen för flykt i den stressen. Är det därför så många människor flyr från sin vardag och sina förhållande? Istället för att ta fighten. Eller är det så att det inte är meningen att vi ska leva med samma partner och ha en vardag? Jag har inget svar. Funderar bara på att om inte livet är mer än så här, om man aldrig får landa och tryggt kunna luta sig mot någon, varför ska man då va med?  Medmänniskor ska väl finnas för att kunna dela det jobbiga med, inte bara det roliga. Just nu är jag så fruktansvärt besviken på hela skiten, på hela livet. Känner mig lurad och hjälplös och det värsta av allt: det är bara jag själv som kan förändra situationen. Hittar ju ingen tillit i mig själv ens så vem fasen ska kunna hjälpa mig när jag inte orkar själv? Känner hur jag låter skalet sluta sig mer och mer runt mig och är jätterädd för att släppa på känsloventilen. Önskar jag va en zoombie, som på Hipp Hipp. Helt utan känslor, så enkelt det skulle va. Skulle till och med vara roligt att jobba på biblioteket.

Hade en mardröm i natt om döda människokroppar som trillade sönder.Helt sjukt. Tänker att om man skulle tolka det skulle det kanske betyda att det är så mitt inre känner sig. Allt liv bara faller sönder och tar slut.

Gick på HM häromdan och plötsligt befann jag mig på babyavdelningen. Står där med en liten pyttetröja i handen och ler för mig själv. En annan kund går förbi. Hon tittar ner på min mage....så dum jag kände mig, speciellt som hennes såg ut att kunna spricka när som helst...

Medvind:
Kollegorna, igen.
Hundarna viftar alltid på svansen när jag kommer hem eller ut från toaletten eller de bara legat och sovit och inte sett mig på en stund.

Motvind:
Allt annat.

Vindstilla:
Att få ligga nära nära och känna värme, en smekning på ryggen en kyss i nacken. Snälla Tomten. Jag ska va snäll hela året.

Ska gå en långis i skogen med hundarna. Orkar inte ens träna. Men i morgon är det en ny dag. Ny kurs, nya tankar kommer uppta hjärnkapacitet.  En dag i taget, ibland en timme. Kloka ord från en god vän. Jag försöker. Herregud vad jag försöker. Hela tiden.

D.

Ett hus är inte alltid ett hem

Pluggade i morse. Var hos frissan och klippte mej. Det syns inte men det känns. Körde till jobbet och hade en trevlig eftermiddag. Käkade, kollade TV, vek lite tvätt och nu: sängen. Ska ju jobba i morgon också!

Dagens medvind:
Fick pluggat i morse.
Jobbade med favvokollegorna idag.

Dagens motvind:
Fick brev från banken. 27 000 puts väck. Borta. Man ska ha pengarna i madrassen.
Kli och eksem på väg på händerna.
Kaffeautomaten......ska dra ut sladden i morgon när ingen ser...

Dagens vindstilla:
Frissan pratar alltid om hemorrojder och analsex med mej. Undrar varför. Att hon diskuterar det med mej gör inte mej något men undrar om hon pratar lika frispråkigt med alla? Då kan man undra om det är därför hon inte har så många kunder eller är det därför hon ändå har så många kunder? 
Ikväll är storsonen på date. Spännande!!! 

Ska sova borta i morgon så det kanske inte blir nåt inlägg då.

Sov gott alla som vill och ni som inte vill: sov ändå.

Fattigkramar D.




Minns tidiga söndagmornar på foderlådan i stallet

Ibland känns det som livet går i repris. Åkte till ridskolan med Loppan. Verkar helt ok. Men helt ärligt; säkerhetsväst?? Jaja. Kanske är bra ändå. Konstigt bara att allt har blivit så mycket farligare med åren. Jag blir så himla sugen på att själv börja rida igen. Men det är så mycket annat som jag också vill göra. Behöver göra en lista och rangordna och börja ta tag i saker o ting. Jongleringen tex.

Kvällens medvind:
Hästlukt. Jag älskar det.
Lång varm dusch.

Kvällens motvind:
Chokladsug.

Kvällens vindstilla:
Sonen fick sin dator i skolan idag och jag har aldrig sett honom göra glosor så intensivt...Han har läs och skrivsvårigheter och jag hoppas detta kan motivera honom lite mer. Han kan ju så himla mycket men inte på det sättet skolan kräver att han ska visa det.
Har suttit vid brasan och värmt mig efter det kalla ridhuset. Drack en kopp te med sovörter så nu ska jag gå o lägga mig.

Längtar till i morgon.



Och jag längtar till sommaren i skogen.

Längtansfulla kramar D.

Stilla längtan

Somnade halv elva sov till sex, skönt. Kollade igenom tentan och skickade iväg den. Åkte till stan, solade, fynda på rean, och handlade. Hem och åt lunch.

Dagens medvind:
På med understället, överdragsbyxor, mössa och vantar. Går långa hundrundan. Solen skiner och det är sådär lagom kallt så näsan börjar rinna och läpparna spricker och svider om man slickar på dem. Hundarna är ystra och skuttar mer än de springer. På vissa ställe kan jag gå på skaren och på vissa sträckor är det isgata. Jag går i skidspåren men det blir inga märke, det är fruset. Träden omsluter så där härligt. Får känslan av att inget ont kan drabba mig. Det är besvärligt underlag och jag blir ordentligt varm av att bara gå men får nog en ordentlig balansgenomkörare. Hunden får nos på rådjur och jag springer efter upp på hygget och ser två vita rumpor skutta iväg. Jag visslar till och vet inte vem som blir mest förvånad av mej och hunden men han vänder omedelbart och kommer till mej direkt. Tur fickan va full med gott. Ser spår av älg, hoppas vi springer på den en dag, skulle va kul att se den. En och en halv timme senare är vi hemma och har en så där skön känsla i kroppen. Har verkligen längtat efter att gå i skogen. Är liksom beroende. 

Dagens motvind:
Kollade igenom studiehandledingen till nästa kurs. Det har nog varit semester fram till nu. Jösses!
Funderar redan på morgondagens eftermiddagskaffe. Maskinen kommer att stå där och blänga på mig och mitt pulverkaffe.

Dagens vindstilla:
Var inne hos frissan och hon har en tid till mej redan i morgon. Ska bli skönt, har inte klippt mej hos en frissa på snart ett år. De ringde från jobbet och frågade om jag kan jobba i morgon eftermiddag. Ja ja ja ja det kan jag :)) Alla timmar är välkomna.
Lillhunden ligger i korgen brevid mig och sover som ett barn. Han har nog också längtat efter långpromenad. 
Nu ska det bli gott med kaffe. Helt vanligt bryggt med en skvätt mjölk i.

Trädkramar Diana

 

Ville badar i Finjasjön 


Vingklippt

Dagens medvind:
Sprungit en tur tillsammans med mannen och storhunden. Skönt.
Orkade 3x12 armhävningar. Brukar bara köra 3x10.
Sonen lagade middag ikväll!! Ost och skinkpaj med sallad. Jättegott!
Fick tentan klar. Snälla Håkan läste den 3 gånger med rödpennan i högsta beredskap. På betald arbetstid.
Har skaffat all litteratur till nästa kurs och hunnit läsa 22 sidor av den också.

Dagens motvind:
Har suttit vid datorn nästan hela dagen, ont i kroppen.
Referenslistan är inte bra. Blir jag inte godkänd är det nog pga den.
Känner mig väldigt initiativlös. Finns så mycket jag skulle vilja göra...Kommer aldrig till skott...

Dagens vindstilla:
Ska försöka komma i säng i tid i kväll.Alltså innan tio. Måste sova mer.
När jag läser alla fina formuleringar i regeringspropositionen om hur folkhälsan ska förbättras blir jag helt matt. Man sätter upp mål på papper men sen gör man tvärs emot i praktiken. Jag kommer att jobba i motvind. Men då kanske man inte blir så rynkig.....eehhh, den va långsökt....
Satte in en annons på Blocket idag om bostad. Kanske inte ger nåt men man får gripa varje halmstrå.
Skojade lite om hur vi skulle dela upp en del grejer. Halva akvariet blir ju tufft.. 

Om det bara är tanken som räknas skulle man aldrig behöva göra någonting...



En snigel som har bråttom.

Snabba kramar D.

Pulverkaffe

Tårta. 2 dagar på rad. Inga små bitar heller. Idag tog jag rosen, ingen annan vågade. Hade just stigit upp och klätt om till joggingtur när jobbet ringde. Det blev panikfrukost och snabbdusch och en himla fart på bilen. Boka om ögonläkaren till loppan och ge order till sonen om hundar och lunch. Han har fortfarande ont i huvudet, men inte mer än att han reder sig själv. När jag kom hem hade han lagat kycklinggryta till lunch från ett recept i hemkunskapsboken.

Dagens medvind:
Kul på jobbet. Härliga människor. God tårta.
Pulsen nere i 56 i morse. Har tagit blodtrycket några dagar på rad men det är helt ok. 

Dagens motvind:
Tentaskrivningen går trögt. Referenslistan. Den är verkligen som en böld i....
Tryckte i mig en påse Fruxo på nolltid. Verkligen nolltid. Nu mår jag illa och har svid i magen. Varför lär jag mig aldrig?

Dagens vindstilla:
Behöver gå till tandläkaren. Behöver gå till frissan. Måste komma i håg att ringa i morgon.
Hade en fajt med kaffemaskinen på jobbet igen. Den är vidrig. Nästa gång jag jobbar ska jag ha en burk nescafe med mej. Så kan maskinen stå där i sin hörna och känna sig dissad.
Idag kom personbevisen till skilsmässan. I dem står att jag varit gift innan och skild en gång. Undrar varför. Alltså vem bryr sig om det? Sitter där nån som verkligen läser de papperna? Ska jag känna mig som en jäkla looser som inte kan få ett äktenskap att fungera eller är jag en modern kvinna som lever livet och tar för mig?
Just nu känner jag ju mig inte så värst levande förstås. Men inte som en looser heller. Mer som en dissad kaffemaskin då.

Försök att acceptera det du inte kan förändra.

Kaffekramar Diana

  

Sex på kartan

I går kväll var sonen ute och cyklade. Mer än vanligt alltså. Blöt isgata=halt. Cykel på den och ett huvud som fick agera airbag. Men det gick snabbt på akuten. Det var skönt för jag var trött. Varför måste de ha så skarp belysning i väntrummet? Är man sjuk orkar man ju inte med det. Jag var inte sjuk men orkade inte med det ialla fall. Hjärnskakning. Tur han hade en tjock mössa på sig.

Idag satt jag o chattade på fb hela fm iklädd morgonrock. Blev erbjuden bostad, men jag får bygga den själv. Kanske inte så tokigt ändå? Det finns snälla människor. Även om jag tappat tron på kärleken så tror jag ändå på att det finns snälla människor. Det är som tomten. Det bara finns. Tror jag.

Dagens medvind:
Skönt att slappa på morgonen.
Var på jobbet och hälsade på alla goa kollegor och min nya chef.
Blev bjuden på tårta. 
Gick en hundrunda, skönt att komma ut lite.
Gjorde en rödkålspudding till middag som blev gooood.

Dagens motvind:
Åt tårta till lunch. Swartzwald. Fick svid i magen av det.
Blir kanske svårare än jag trodde att få komma in och jobba.

Dagens vindstilla:
Borde ha skrivit mer på hemtentan. Hittar ingen inspiration.
Det känns alltid bra när det är mer medvind än motvind i ett inlägg. Då finns det hopp om en morgondag.
Ska nog kolla om det går att fixa barnvakt till helgen, orkar inte va hemma.
Pratade med en försäljare från Telia i en halvtimme. Det var tiden det tog att förklara för honom att man kan ha en TV utan att Ha Comhem, Viasat, Boxer, Bredbandsbolaget eller nåt annat fånigt abonnemang. Min leverantör är Radiotjänst och det är jag mycket nöjd med. Men han hade lite svårt att få in det.




Var rädd om ditt hjärta, ingen annan är det.
Nu börjar RFSU:s nya sexualundervisnigsfilm på ettan!
Rodnande kram D.  

Should I stay or should I go?

Var uppe ganska tidigt i morse. Så tidigt att jag hatade morgonen. Förstår inte varför man säger "god" morgon. Det finns inga goda mornar. Bara mindre dåliga. For runt och plockade lite efter frukost. Var i slagsmål med sofföverdraget en stund när det skulle på. Jag vann. Nytvättad och fin är den nu. Gick en runda i skogen med hundarna. Övningskörde lite med storsonen. Det går ganska bra. 

Dagens medvind:
Sonen gjorde lunch. Pannkakor. Gott.
Sprang en halvtimme. Skönt.
Fikat hela eftermiddagen. Först med bästa Nicklas och hans barn, sen kom mamma och pappa. Mycket kakor blev det idag. Gott.

Dagens motvind:
För mycket kläder på löpturen. Blev så himla varm och då blev det tungt.

Dagens vindstilla:
Just nu är det väldigt tungt och mörkt allting. Jag vill inte.

När de invanda mönstren bryts kan helt nya världar öppnas.



Semlekramar D.

Guppy

Somnade kvart över nio till Skavlan igår. Med tre avbrott sov jag till åtta i morse. Först vaknade jag av att jag var varm, sen för att nåt ljud väckte mig och sen för att Lilla loppan kom inkrypande. Sen drog vi oss till nio innan vi klev ur sängen. Härliga lördag!

Dagens medvind:
Lång frukost med tidning och kaffe och rostat bröd.
Tillökning i akvariet. Intressant att studera fiskarna när de föder.
Fick hjälp med snöskottningen av äldsta sonen.

Dagens motvind:
Fiskbebisarna är nog uppätna allihop.
Snön var dötung att skotta.
Tvättmaskinen ville inte som jag vilket slutade med vatten i hela tvättstugan. Trist.
Pulsen uppe på 60 igen, vad är detta???
Hunden kissade i soffan idag. Typiskt hanhundar, de är som män, bara pinkar där de står liksom. Hoppas det va en engångsföreteelse, annars hänger hans kulor lösare än innan. 

Dagens vindstilla:
Var på Elgiganten och köpte en ny telefon till äldsta sonen. Han verkade väldigt nöjd nu i kväll när vi satt vid brasan och grejade med den. Kände mig lite avis. Konstigt, brukar verkligen inte bry mig om tekniska prylar. Kollade på en färgskrivare som verkar smart. Som en kopieringsmaskin som man kan skriva ut foto från. 

Nu kallar sängen, ska byta täcke först. Har eldat i kväll och då dör man av värmeslag under det tjocka.



 

En aborre från Verum, tror jag. 

En kram som längtar efter skidåkning i morgon. D. 

Ont i håret

Igår skrev jag lite på hemtentan och anteckningar till seminariet på morgonen. Åkte sen skidor sakta en halvtimme tillsammans med förkylda mannen och storhunden. Var på ridskolan med Loppan. Fel dag såklart. Men hon blev inte allt för besviken. Hon fick se hur man åker skidor bakom hästen inne i ridhuset. Gick på rean med sonen och köpte jeans till honom. Skönt, nu slipper jag tvätta de två paren han har i skift. Hann inte med samtalet med chefen, får köra dit på måndag.

Åkte sedan till den stora staden Malmö på födelsedagskalas :) Thaimat, trevligt sällskap, gott vin, jägermeister och en soffa med myyyysigt skönt sprillans nytt täcke och kudde. Ett hotel har man det inte bättre på. Tack snälla ni!!!

Seminarie hela dagen idag. Glömde anteckningarna hemma. Men mina klassisar är så himla gulliga. Vi skulle redovisa framme och när de första börjar prata om relationer, trygghet, tillit, kärlek, död och skilsmässa så blir det klump i halsen och tunghäfta. Bästa Mariana räddar mig som den ängel hon är och fortsätter prata om det som egentligen var mitt. Jag fick en stund att hämta mig på. När det kom lite längre fram till genusdiskussionen var jag med i matchen någorlunda igen. Men ändå långt ifrån mitt rätta jag. Ibland kommer sorgen över mig som en tsunamivåg. Och med tanke på gårkvällen så är jag väl extra fragil i dag med för lite sömn i kroppen och knoppen. Eftermiddagen lyssnade jag på de andras redovisningar och diskuterade många intressanta frågeställningar. Skolan är ändå kul.

Dagens medvind:
Köpte en chokladkartong till Loppan som kompensation för den jag åt upp.
Smög inom solariet idag igen innan jag hämtade äldsta sonen vid tåget. Stod upp igen, jag skiter i om det syns att jag snart levt halva mitt liv. Det är en bit kvar ner till naveln iaf.
Hade en trevlig middag med hela flocken samlad i kväll. Det var god stämning.

Dagens motvind:
Trött och huvudvärk.

Dagens Vindstilla:
Funderar ändå på att sälja huset. Är en fåntratt som tror att jag skulle ro runt detta själv. Har jag inte hittat nåt boende när det är sålt så får jag väl bli mambo igen. Det finns alltid nödlösningar.
Imorgon ska det övningsköras. Får verkligen försöka hitta den pedagogiska ådran i mig. Tålamod, tålamod och kärlek behövs också. Jag har saknat honom.

Nu blir det soffan och tittorna kommer ramla igen rätt fort.



Jag som Lille Skutt på svärmors årliga maskerad i somras.

Det är inte det vi läser utan det vi kommer ihåg som gör oss lärda.

Kloka kramar D.
 


Nästa kapitel

Åkte till stan. Gick på bibblan. Var hos polisen och kollade hur det går till att skaffa nytt pass. Verkar smidigt. Men för barn måste man ju ha båda vårdnadshavarnas underskrifter, så det lär ju ta lite tid innan det går att genomföra. Ganska dyrt också, 400 kr styck. Men då ingår bild. Jag vill ha en där jag gör en ful grimas. eller ha en av hundarna med på bilden. Undrar om man får det. Kommer väl inte iväg på nån resa nu ialla fall så det kvittar. Är bara sambo i 2 veckor till. Sen är jag ensam i det här stora huset. Hoppas jag får en lägenhet snabbt.

Var inne på solariet i stan. Man kan stå och sola nu för tiden. Härligt tänkte jag och studsade in....men glömde att jag inte är en toppig 17-åring längre. Nästa gång tänker jag lägga mig ner, eller ha någon sorts knytanordning så de inte hänger....nej, det blir liggande. 6 minuter tar det. Förr i tiden fick man ligga o svettas i 30 min för att få den minsta färgförändring. Ska sola två eller tre gånger till så jag inte går omkring och ser ut som en vandrande våldnad.

Kollade rean på JC för sonens räkning och hittade jeans till mig själv. Men jag köpte inte. Känns som jag är för gammal för JC. Eller är det det som är att vara gammal? Att tro att man är för gammal för nåt??? Kanske.

Ska prata med min nya chef i morgon om jag kan börja jobba en dag i veckan. Har kollat upp bostadsbidrag också och beställt papper på lånen från banken. Som kvinna är man utsatt. Även med ett heltidsarbete är det tufft att ro runt ett liv utan bidrag. Inte klokt att de ska behöva finnas. Skattepengar borde kunna användas bättre än att göda aktieägare. Hur det hänger ihop? Jo, så här tänker jag då: Om inte pengakåta aktieägare hade krävt så stora vinster hade företagen kunnat betala sina anställda ordentligt i lön, tex sina kvinnliga anställda lika mycket som sina manliga och då hade inte skatten behövt va så hög för då hade färre behövt bidrag.

Jag borde nog bli finansminister.

Dagens medvind:
Bibliotikarien hade en bra dag och lät mig låna om för tredje gången om jag lovade komma in med böckerna nästa vecka. Tackar och bugar för det.
Fick klippt klorna på hundarna. Inte en dag för tidigt. 
Lilla loppan verkar inte så värst bekymrad att papa ska flytta. Lite spännande verkar hon tycka. Men det kommer nog att skifta lite efter hand.

Dagens motvind:
Har ätit två kolor, en kopp varm choklad med marshmallows i och botten på en av barnens chokladtomtar idag. Skulle ju inte!!!
Mens och ont. Längesen jag hade ont av det. 
Druckit två glas vin i kväll. Kommer att sova dåligt. Tror jag.

Dagens vindstilla:
Vi förstår varandra ändå på nåt outtalat sätt. Även om vi inte orkar med varandra. Jag tror det blir bra till slut. Jag tycker ju ändå om honom och kommer att sakna honom. Men jag får väl säga som kungen: Nu vänder vi blad och går vidare...





Varma kramar Diana 

Känslosmäll

Fick ett helt saltkar i ett blödande vidöppet sår. Stenhårt slag under bältet. Faktiskt bland det elakaste någon sagt till mig medvetet. Tänkte be honom gå, lika bra han stämplar ut direkt. Men jag sa inget. Jag är livrädd för att bli lämnad ensam i båten med bara en åra. Vad gör jag då? Håller ännu hårdare i den eller släpper taget om den också? Vet inte. Vet inte. Vet inte. La mig i sängen och trodde jag skulle kunna sova en stund till när alla gett sig av. Stirrade i taket i en timme. Jag som skulle få så mycket gjort på förmiddagen. Som tur är pockar hundarna på att få gå ut. Så det är bara att kravla sig upp och få på kläderna.

Morgonens medvind:
Den finns nog bara där ute i dag...
Fick ett mail med gamla foto från åttiotalet. De fick mig att le, faktiskt.

Morgonens motvind:
Det var strömavbrott i natt och i morse var det lite oklart vad klockan var, så jag väckte barnen en halvtimme för tidigt. Innebär att jag själv missade en halvtimmes sömn också. Jag behöver sömn.

Morgonens vindstilla: 
Det har snöat i natt. Jag tycker fortfarande att det är mysigt med ny snö.
Ska till bibblan och låna om böcker och göra lite små andra ärende i stan. Funderar på att sola solarie ett par gånger så jag inte ser så sjukt blek ut. Får se om jag orkar.

 

Jag och min syrra. 1984. I maj. Jag har vattkoppor och är nypermanentad.

Krylliga kramar D.

Mjuka kuddar

En hel dag till utan nåt skräp i magen! Var till och med ute och sprang en halvtimme. Det var längesen. Men gick ganska lätt ändå.

Dagens medvind:
Fyra tonåringar invaderade köket på eftermiddagenoch åt upp typ allt som gick att äta i kyl och skafferi. Fnittriga till tusen var de. Kändes ganska kul att ha dem här.
Har skrivit en hel sida på tentan. Sakta men säkert. Får se imorgon om det går att använda.
Löpturen!
Hade ett bra samtal med sonen i kväll. Han vill så mycket, hoppas att jag kan stötta honom rätt så att han kan komma i mål. Imorgon ska vi träna tillsammans. Säger han i kväll, imorgon vet man inte.

Dagens motvind:
Fick ett samtal från en annan förälder om att det varit bråk i skolan idag. Trist. Väldigt trist förälder också.
Ville gratulera en god vän med tårta på hans födelsedag men hade glömt bort att jag lovat Lilla loppan besök på ridskolan den dagen.

Dagens vindstilla:
Efter telefonsamtalet var jag helt darrig och spänd i hela kroppen. Som tur är sa mannen åt mig att gå ut och springa. Och det var skönt. Det kan verkligen lösa upp knutar i kroppen. Men det var halt på sina ställe och jag undanber mig fler vurpor denna vinter.

Nu är klockan för mycket igen och jag behöver sova.

Funderar man länge på att göra en sak förblir den ofta ogjord.

Kram D.

Sänk farten

Många säger att det är alldeles för lätt att skilja sig. Jag tror det är tvärtom. Det är för lätt att kasta sig in i kärleksförhållande. Många har så brått och hinner inte tänka efter eller reflektera över hur man vill ha det. I kärleksrus är ju allt underbart och man kan ha överseende med väldigt många fel och brister. Man kompromissar för mycket med sig själv och tror man kan förändra någon annan. Man tror lätt att allt kommer att lösa sig av kärlek. Och mycket gör ju det också. Men endel saker gör inte det. Tilliten kanske naggas i kanten av för många outtalande önskningar och drömmar. Besvikelsen blir för stor att bära. Att skiljas är verkligen inte lätt. Det som är väldigt lätt är att gifta sig. Och att sätta barn till världen. Alldeles för snabbt och utan eftertanke. Nästan som en statusjakt som att köpa den dyraste finaste bilen utan att ha en fast inkomst att kunna betala den med. Bilfirman kommer strax och tar tillbaka bilen. Och det löser ju sig. Men när det handlar om känslor och om barn. De kan man ju inte lämna tillbaka. De har man med sig resten av livet. Både känslorna och barnen.

Morgonens medvind:
Igår kväll var pulsen nere på 51 igen. Skönt.
Nya kaffekokaren fungerade bra.
Har skrivit ett stycke på hemtentan. Kanske knuten håller på att lösas upp.

Morgonens motvind:
I morse var pulsen uppe på 62 igen, varför? Kan verkligen stress påverka så..?
Tvättstugan är full med tvätt.
Har ont i huvudet och i magen.

Morgonens vindstilla:
Vaknade med hundarna i sängen. Och nu ligger de vid mina fötter och sover på rygg och drömmer och springer med benen. De är så goa.
Ska gå ut med grannens hund idag. Är lite sugen på att springa, får se hur jag gör.

Kram för nu. Tentaskrivande Diana  

Vad får jag för det???

Skola idag. Lååång dag. Hårda stolar. Snabbtalande tant som fick mej helt anfådd. Herregud, behövde hon aldrig andas på 3 timmar??? Hon måste va den mest effektiva frivilligarbetaren som finns.
Sedan filmvisning i 2 timmar, sedan diskussion. Vi såg Mona Lisas leeende. Den är bra. I studiesyfte är den suverän.

Skulle köpa en ny kaffekokare på vägen hem. Hur svårt kan det va? Hur svårt som helst...Det finns ungefär 37 st att välja mellan, alla i minst två olika färger. I en butik. Massor av knappar och finesser. Men jag vill bara ha en helt vanlig jävla kaffekokare som går att brygga en helt vanlig jävla kopp kaffe med på morgonen. Mjölk häller jag i själv. Livet är komplicerat ibland. Vem orkar med en massa konstiga val och smaker o skummad eller varm mjölk eller en massa andra knasiga val på morgonen. Dessutom INNAN jag fått i mig mitt svarta bryggda kaffe med en skvätt mjölk i????

Dagens medvind:
Skönt att va i skolan.
Promenad på lunchen.
Idag har jag inte ätit ett enda skräp!!!! Ska hålla det hela veckan! Måste!

Dagens motvind:
Kallt om öronen, glömde mössa på lunchpromenaden.
Brått i morse, körde alldeles för fort.
Mens. Ont i kroppen och fryser.

Dagens vindstilla:
Mina klasskamrater är himla goa människor.
Hade ett givande samtal med en frivilligarbetare.
Är stentrött o ska i säng NU!!!

Det är stor lycka att veta att en annan människa behöver en.

Snarkkramar D. Take care. Dröm sött.

Fel fel fel

Jag skrev för några dagar sedan att min nästa man skulle vara mångmiljonär eller pilot. Så är det inte. Om någon ska bli mångmiljonär så är det jag själv och ska någon flyga mig dit jag vill så är det jag själv. Man ska minsann inte förlita sig på andra eller vara beroende av någon. Nu har jag ju lite lätt flygskräck så att jag skulle bli pilot är inte så troligt. Mångmiljonör ligger nog närmare då. Ska kanske börja spela på nåt så jag är med i matchen iaf.

Jag avskyr verkligen att städa. Blir på uruselt humör. Toastädning+ våttorkning med mopp man måste vrida ur manuellt+ damma med fuktig trasa + inga handskar = handeksem. Tyyyypiskt. Jag som varit så fin hela vintern. Fick desutom diska själv i kväll också och diskmedel är döden för mina händer. Cortison i tjocka lager i natt kanske gör susen.

Har suttit och drömt och kollat restresor. Jagvilljagvilljagvill. Whereever... Skulle till och med kunna tänka mig att släpa med barnen. Bara jag får åka nånstans.

Dagens medvind:
Städat ordentligt. Skönt att nåt här är lite renare.
Badhuset. Jag och barnen åkte dit. Fick simmat ungefär 500 m. Vi hade kul, ungarna tjatade upp mig på höga trampolinen och jag hoppade. Det va spännande. Den lilla talade med klok stämma om att det är bara som man tror att det är långt från huvudet, från fötterna är det inte alls långt ner till vattnet...
Satt länge i bubbelpoolen. Skööönt.
Satt länge i bastun, ända tills det började svida i näsan.
Fikade hos mamma och pappa på fastlagsbullar. Jättegott!! Hon hade inget vanligt florsocker men vi tog med jordgubbssmak och det blev kanon.
Gick en slinga med hundarna nu ikväll och det är skönt att kunna gråta när ingen ser.

Dagens motvind:
Städningen, skorvliga händer.
Det är så j-a kallt att hoppa i bassängen, första doppet.
Fick vatten i hela huvet av trampolinhoppet. Det gjorde ont.
Loppan ville så gärna hoppa men modet svek. Hon konstaterade dock att trampolinen kommer att stå kvar nästa gång också.
Ofrivilligt ensam ikväll och i natt. Fick nödljuga för loppan när hon frågade efter pappa. Det var ingen fara egentligen, för han brukar ju jobba konstiga tider. Men känslan var konstig.

Dagens vindstilla:
Erkänner två saker som inte har varit så bra idag. Jag har ätit upp Loppans chokladkartong och blir tvungen att köpa en ny till henne. Jag plockade inte upp hundbajset på slingan. Förmodligen blir det jag själv som trampar i det. Ser jag det i morgon ska jag ta det då.
Har fortfarande inte skrivit på tentan. Inte heller läst igenom del 2. Imorgon kommer vi att få nya uppgifter och till bokseminariet på fredag har jag heller inte skrivit något. Denna vecka blir tuff. Ska ju befinna mig i skolan några dagar också. 
Det här med blogg är ju ganska knasigt egentligen. Vet inte varför jag skriver men det känns ganska bra ändå. Har bestämt mig för att skaffa fler vänner. Att träffa IRL. Var jag nu ska hitta dem, alla sitter väl i cyberspace. Fast jag behöver kanske inte fler, bara träffa de jag har lite oftare. Så är det nog.
Dessutom behöver jag sova mera. Har minskat dosen på tabletterna för att slippa från lite biverkningar men det tar lite tid innan det ställt in sig.

Idag kommer inga kloka ord. Det är en klokaordfri kväll. 

Ensamkramar D.

Det blir en fin dag, såklart

Frukost: Gröt, svartvinbärssylt, mjölk, ägg, apelsin, kaffe. Gott såklart!

Handlade på MAXI. Det är ganska rofyllt att bara strosa runt där. Men ganska trist när jag är nästan vid kassan och kommer på att Loppan ville ha tändsticksaskar till en byrå till sitt dockskåp. De är i andra änden av butiken. Såklart. Tillbaka och sen till kassan igen. Och vad ligger precis vid kassan? Tändstickor såklart.

En banan och ett äpple slank ner innan vi åkte till Vedema för att åka pulka och grilla korv. Sonen följde med och det var en överraskning. Men kul, såklart! När vi väl pulsat fram till grillplatsen efter mer eller mindre gnäll och hungerstårar från oss allihopa var vedförrådet tomt. Såklart. Vi hade lite tändved med oss (min man gör smarta grejer ibland) och fick efter lite pyssel och kärlek med papper och pinnar en liten fin brasa. Sonen ska ner till sjön och kolla isen, såklart. Går ut till en liten ö som inte har så mycket is runt om sig och trampar igenom, såklart.

Mot pulkabacken tar vi fel stig, såklart. Pulsar genom midjehögt i snö bärandes lilla hunden och för en gångs skull stora hunden också. Men sen blir det åka av. Det är mörkt när vi kommer tillbaka till bilen. Dimma, dimma, dimma, såklart. Hemma igen och blöta skor och kläder ska tas omhand. Såklart. Mannen fixar käk och jag fixar tvätten. 

Dagens medvind:
Skönt att komma ut. Jag älskar verkligen att va ute och speciellt att grilla korv och dricka varm choklad. Den blev väldigt god i dag. Såklart. Jag gjorde ju den.
Kul att sonen följde med.
Hittade fransyska väldigt billigt och det blev en riktigt god middag.
Vann äggspelet i kväll. Såklart:) Eller steka ägg eller vad det heter.

Dagens motvind:
Hög puls i morse. 62.
Loppan kom in och väckte mig i natt när jag precis somnat och sen hade jag svårt att somna om. Det var hundra grader varmt efter intensiv kamineldning.
Har ätit alldeles för mycket choklad och godis. Såklart.
Har suttit uppe och tittat på en "skräckfilm" som var urdålig, såklart. Men tillräckligt läskig för att jag ska ha svårt att sova ensam på ett tag.
Kaffekokaren pajjade när vi gjorde kaffe till utflykten, såklart.
Försökte spela guitar hero, som alla säger ska va så kul, men började såklart må illa....och vad är det som är så kul med det?? Eller börjar jag bli gammal?

Dagens vindstilla:
Hittar på allt annat än att göra det jag borde; skriva på hemtentan såklart.
Kom på i pulkabacken idag att jag är lite höjdrädd. Kan man vandra i fjällen ändå?
Det blir nog ingen skidtävling i morgon. Känner inte alls för det. Åker nog till simhallen istället och bubblar och bastar. Loppan vill så gärna hoppa från högsta trampolinen, hoppas hon vågar.
Var uppe på vinden och hämtade ner en kaffekanna och en bryggtratt och grämer mig lite inför att flytta. Så mycket prylar....Fast det kan ju bli väldigt skönt och göra en ordentlig utrensning. Såklart.

Nu kallar sängen, såklart.
Och det ska bli väldigt skönt att krypa ner. Såklart. Ska drömma om sandstrand, sol och bad.

Sömnig kram Diana

 

När en kvinna blir påve ska jag bli katolik

Igår kväll kollade vi på Da vinci koden. Så där bra. Spännande men lite tramsig. Idag kollade vi på Änglar och demoner. Spännande men också lite tramsig. Och för mycket våld, jag gillar inte det. Det finns så mycket elände i verkligheten redan och det räcker. Men det är härligt med soffkvällar i bland. För mig händer det vääääldigt sällan. Nu ska jag bara komma i håg att lämna tillbaka filmerna också. Det kan bli ett problem. 

Vaknade ganska sent och låg nära en stund i morse. Det var skönt. Frukost och sen ner till Sturup för att hämta Loppan. Hon flög ensam från Stockholm. Det var så härligt att få känna hennes armar runt halsen till en stor kram när hon kom gående med väska i handen och den lilla UM-mappen runt halsen. Hon var lite tystlåten men jag tror hon blev glad över att se oss. Senare berättade hon om allt pyssel som hon och farmor gjort. När vi kom hem blev det en snabb kopp kaffe och sen skidor. I mörker. Men det börjar bli en vana nu ju. Glidet va lätt, spåren dåliga och flåset urdåligt. Känner att musklerna orkar och hjärnan vill mer men pulsen bara skenar. Nåt är tokigt. Den låg på 62 i morse. Det är inte bra. Har haft näsblod några dagar på rad också.

Dagens medvind:
Skön morgon, lång frukost med tidningen.
Skidturen. Snö på granarna, tyst, stilla, månen som en liten skära och bara lilla jag i det stora. Så underbart vackert. Tills det kom en annan tokig mörkeråkare bakifrån och höll på att skrämma mig ur pjäxorna.
Tacos till middag, jättegott! Gjorde en guacamole som smakade gudomligt med massor av vitlök.
Sonen hade städat och gjort iordning efter sig och sin övernattande kompis och kom hem i tid i kväll..
Skönt med den lilla Loppan hemma, hon har varit så kramig i kväll.

Dagens Motvind:
Blev irri i bilen på andra bilförare. Händer inte så ofta och jag undrar om det kan ha varit för att jag var lite stressad för hur det gått för dottern. Tyckte alla körde så sakta och mesigt.
Åt för mycket, inte skönt att bli så mätt. (Detta skulle ju barnen i Afrika läst....fy och usch sånt i-landsproblem)
La ut en inbjudan om middag i kväll på facebook. Människor är inte spontana. Trist.

Dagens vindstilla: 
Har inte skrivit nåt på tentan men hade en intressant diskussion med mannen i bilen om hur jag skulle kunna lägga upp den. Vi hade också en diskussion om vår framtid och kom fram till....typ ingenting....Bara att det måste funka fram till jag får en lägenhet.
Jag gillar ju snön men skulle så gärna gärna gärna vilja åka bort till nåt soligt varmt ställe. Skulle gärna ta kurslitteraturen med mej, bara jag fick ligga på stranden och läsa. Får försöka drömma om det inatt så min längtan blir lite stillad. Eller lägga mig i ett solarie nånstans. Är ju blek....men lite färggrann ändå på mina blåmärke :) Min nästa man ska va mångmiljonär. Eller pilot så han an flyga mig dit jag vill. Eller också ska jag inte ha nån nästa man. Till hösten vill jag vandra i fjällen. Ensam. Eller åka till månen. Ensam. Man kan aldrig lita på någon annan mer än sin hund. Och han kan följa med till fjällen.




Livet är som ett spindelnät.

Påvekramar D.

Från 48 till 60

Igår va en riktig slappedag. Sov lääänge. Skönt. Städade lite. Försökte åka skidor tillsammans med sonen men han gav upp efter knappa kilometern. Det va tö och snön fastnade under skidorna. Jag fortsatte lilla rundan och det gick bättre på de preparerade spåren. Kunde inte ta i ordentligt för höften och armbågen gör sig ordentligt påminda sen vurpan på nyårsorienteringen. Har gått från blått och rött till gult och grönt i blåmärkena nu iaf. Skottade  en lång stund och det fick bli dagens motion.

På kvällen ringde grannen och bjöd in. Hon undrade vad vi skulle ha till middag...så det blev till att ta med all maten in där istället. Hon är så härlig, aldrig några krussiduller, bara rakt på sak. Hon hade tråkigt och ingen middag men massor av vin och och vi hade tråkigt, mat och ingen dricka. Vad ska man med vänner till om man inte ska hjälpas åt? Jag hittade en bit lax i kylen sen i julas och den trollade hon till en förrätt på. De var också barnlediga och sonen stannade hemma och fixade mat själv. Det var skönt att sitta och prata i lugn och ro med andra vuxna utan att bli avbruten eller störd av något. De tycker det är så tråkigt att vi ska flytta isär. De tycker vi har sådant "äktenskapstycke" och att vi passar så bra ihop. Det är många som sagt det genom åren, just det där med äktenskapstycke. Synd att vi inte når fram till varandra. Dörren till kärleken är liksom stängd. Ibland känns det som om den skulle kunna gå och öppna igen, men handtaget bränns och handen rycks undan.

Dagens medvind:
Sov länge idag också!! Känner mig ganska pigg. Blev mys med hundarna i sängen. Jag rullade upp persiennerna och låg och kollade på småfåglarna och snöfallet en lång stund innan jag steg ur sängen.
Det snöar! Jag tycker det är mysigt.

Dagens motvind:
Sitter och skriver på hemtentan men hamnade här istället. Kom på att det inte blev nåt skrivet här igår. Men vad gör det? Tror inte någon läser ändå, så det kvittar. Har bara fått till sidhuvudet på dokumentet på hemtentan, sen tog det stopp. Hittar ingen inspiration.
Har lite molande huvudvärk, kanske ska bli förkyld? Eller vinet i går?
Stackars lilla hunden som har snö upp till manken och knappt kan ta sig fram. Fick bära honom över fotbollsplanen.

Dagens vindstilla:
Ska nog gå ut och få undan snön innan plogbilen kommer. Så kan jag lägga det på vägen så tar han det i plogen så det hamnar på andra sidan istället.Får inte plats med mer på våran sida av gatan.
Har haft en ganska låg vilopuls de sista veckorna, varirt nere på 48 på kvällen och 52 på morgonen. Imorse var den över 60. Nåt är på gång...suck. Det är ju skidtävling på söndag som jag tänkte va med på. Den som lever får se.

Ha en bra dag!

Inget är mer meningslöst än ånger.
Kram D.
 

Sover du?

Har varit i skolan och gått igenom tentan. Jag är godkänd, fyra poäng från VG, så jag är väldigt nöjd. Fick med oss nästa hemtenta hem så det är väl bara att köra igång.

Hämtade den förlorade sonen vid tåget idag. Skönt att ha honom hemma igen. Satt i bilen och väntade och blev iskall. Försökte utläsa på skånetrafikens hemsida hur mycket försenat tåget skulle va, men de sidorna är inte gjorda för vanligt folk. Eller också är de det men det kan ju vara jag som inte är så vanlig då. Vi åkte till affären och pojken beställde lammstek. 329 kr kilot....det blev lövbiff. Taskigt? Ja, lite, men jag lovade honom till nästa gång när de säljer billigt med kort datum. Då ska jag köpa på mig och lägga i frysen. Lamm är så himla gott. Vi åkte för att tanka och sonen fixade det hela galant. Jag slapp gå ut och frysa men beklagade mig att bilen va så otroligt smutsig. Han övertalade mig att köra inom biltvätten. Det är andra gången i bilens liv som den blir maskintvättad. Killen på macken började kolla konstigt när jag frågade om "hjultvätt". Om jag inte ville ha det, skulle jag plocka av hjulen då? Han tyckte nog synd om pojken och förklarade tålmodigt vad hjultvätt innebar. Till slut enades vi om en guldtvätt om han lovade att bilen inte blev guldfärgad efter den. Han förklarade också hur vi skulle göra för att kunna sitta kvar i bilen under tvätten så vi slapp stå ute och frysa. Det skulle ingå "tork" också. Bilen var allt annat än torr när vi körde ut därifrån. Mycket ska man vara med om. Men vi hade det riktigt mysigt i bilen och skrattade mycket. 

Vi lagade maten tillsammans och gjorde ugnstekta potatisar med massor av smör och vitlök. Det va kanongott och jag åt alldeles för mycket. Blev så där proppmätt, nästan illamående. Efter maten fulländades julen med mandelmusslor med grädde och sylt. Om matjesill, gräslök, potatis gräddfil och jordgubbar gör midsommar så är det mandelmusslor som gör julen. Det slank minsann ner tre stycken!! 

Dagens medvind:
Tentaresultatet.
Goa klasskamrater.
Vår lärare som är en riktig mysfarbror.
God mat. Speciellt mandelmusslorna.
Hundpromenad.
Sonens återkomst.

Dagens motvind:
Soporna luktar illa. Jag måste ta ut dem själv.
Ingen ved inne.
Åt för mycket.

Dagens vindstilla:
Idag pratade vi om missbruk och riskbruk av alkohol. Hur närmar man sig såna frågor på individnivå? Som kvinna kan du dricka 7 glas vin och 4 starköl jämt fördelat på veckans alla dagar utan att hamna i riskbruksgruppen. Det är ganska mycket... Vi pratade också om hur farligt det är att vara stilla eller inte sova tillräckligt. Så just nu hoppas jag att jag inte vaknar före åtta i morgonbitti....Vi är lediga  :)))

Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt.

Mätta kramar Diana.

Lambada eller tango

Jobbat. Det är kul. Idag fick jag verkligen plocka fram lite gamla kunskaper men bita mig i tungan för att hålla tyst. Det är inte jag som bestämmer längre. Ny kampanj idag och självklart fixade jag affischerna i fönsterna efter att några bedjande ögon tittat en stund på mig.. det är ett helt träningspass. Med lite hjälp gick det galant. För en gångs skull ganska snygga skyltar desutom. Idag var det glashalt. En enormt tjock tant halkade omkull utanför entren. Vi var tre som lyfte henne på fötter. Vet inte om fallet var lyckosamt eller om det var hennes fetma som räddade lårbenet. Jag hoppas att jag får förmånen att aldrig bli tjock mer. 
Ibland längtar jag tillbaka till jobbet vidrigt mycket. Men när jag tänker på löneläget och arbetstiderna sviktar längtan lite. Vid kvart i sex när den enda födan man känner närhet till är läppceratets vanillinsmak kan man hålla sig för skratt. Inte hemma förrän halv åtta och har då nästan svultit ihjäl och åderbråcket bultar och fötterna är svullna som fotbollar.

Jag är ensam hemma några dagar och det gav lite social panik på väg hem. Jag funderade länge på vem jag skulle kunna våldgästa men när jag väl var hemma va det bara skönt. Hundarna är alltid glada att se mig. :) Fixade lite mat; Avokado, en stekt laxbit och gräddstuvade ärtor. Jättegott!

Dagens medvind:
Var på en stor bild i tidningen idag där jag står och stämplar en orienteringskontroll. Kändes lite kul :) men lite fånigt att det kändes kul.
När man är själv hemma kan man äta en negerbulle till förrätt, sitta vid brasan och äta middag och sen äta en negerbulle till efterrätt också.
Fick godkänt på min tenta jag gjorde innan jul.
Hade ett positivt samtal med min läkare idag.
.
Dagens motvind:
Ingen bär ut soporna när det bara är jag hemma. Får försöka lära hundarna det.
Mitt namn var felstavat i tidningen.
Det var skitkallt att skrapa rutorna på bilen när jag skulle hem. Sån där is som sitter extra hårt fast. Har dessutom lite svårt med ljudet av fruset och frost, tex är det jobbigt för mig att ta fram saker ur frysen eller se folk bita i glass och sånt. Brrrrrrr....

Dagens vindstilla:
Sitter här och lyssnar på musik, sånt som man blir glad av. Som det spritter i kroppen av. Skulle verkligen vilja dansa. Skulle va så skönt att lägga kinden mot en stadig axel och bli hållen i ett stadigt grepp och bara låta sig föras med. Fast det skulle underlätta att kunna dansa innan man gör det. Får bli projektet efter jongleringen.



Våga gå utanför stigen...

Godkända kramar Diana

Snöskyffel på pizzerian???

Sov otroligt länge i morse. Gick en promenad med nya kameran men naturen hade inte så mycket att bjuda på. Eller det va nog så att jag hade svårt att se det. Naturen har alltid nåt att bjuda på.

Imorgon åker Loppan till sin farmor och farfar. På fredag ska hon flyga hem alldeles ensam. Hon själv tycker det ska bli jättespännande. "För jag vet ju inte hur det är att flyga ensam därför ska det bli så roligt att prova", säger hon. På tisdag kommer sonen hem.Har glömt vilken dag skolan börjar, kanske bäst att kolla så jag inte glömmer skicka dit honom.

Har haft så konstiga drömmar några nätter. Vågar inte berätta, då blir jag kanske inspärrad eller får en kramamigsjälvtröja.. Men det är väl så när mycket snurrar på samma gång.

Dagens medvind:
Mammas paj till middag. Gott.
Blev 2a i min klass på orienteringen trots missad kontroll och ett ofrivilligt framstupa sidoläge. 

Dagens motvind:
Öm i kroppen och speciellt på armbågen och höften.

Dagens vindstilla:
Måste försöka komma igång med jongleringen. 
Men just nu måste jag försöka komma i säng...jobb i morgon.

De flesta människor vill leva länge, men de vill inte det ska synas att deras önskan besannats.



Visst gör det ont när knoppar brister...

Kram D. 

Världsbäst på julgransljus

Första dagen på nya året.

Vaknade nio, drog mig till halv tio. Skönt. Frukost, dammsuga och sedan orientering. Det var så skönt o springa av lite känslosvallningar. Banan var lätt, ändå missade jag en kontroll och fick springa tillbaka. Naturligtvis i den brantaste backen. Det var tufft att springa i en halvmeter snö med en skare som höll för ungefär vart tredje steg. Halkade på en isfläck och låg pladask på marken och trodde för en sekund att jag var döende. Kände genom alla leder medan folk i huset intill kom utspringande för att fråga hur det gick....pinsamt? ja, lite. Jag sprang vidare och hade bara en kontroll kvar. Framme vid den kände jag att det gjorde rejält ont i armbåge och höft. Småjoggade hem, duschade åkte till affären, åt lunch och intog sedan en Ipren och soffläge. Trodde för ett ögonblick att jag skulle få se Ivanhoe på TV som jag inte sett på hundra år. Men det gick ju på trean och den har inte vi. Det blev en stund halvslumrande tillsammans med kungafamiljen. Ingen av dem är ju så snygg som Ivanhoe men en fantasi om att rufsa till Daniel lite i det välkammade håret for genom huvet. Hehe :).

Orkade inte vänta på Knut så granen åkte ut och alla tomtarna ner i lådor och upp på vinden. Adventsljusstakarna får stanna ett tag till. Sen gjorde mannen mat och sen var det dags för soffan igen och en ny Ipren. Jag lyxade till det med nonstop, nötter och ett glas vin. Kollade på en film om två bögar som adopterade en 15-åring. Den va så där lagom bra en nyårsdag.

Dagens medvind:
Sorterade julsakerna i lådor så det blir lite var till nästa jul. Så slipper vi dela på det då.
Har myst med hundarna i soffan.
Skönt att slappa i soffan och titta på TV. Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist.

Dagens motvind:
Vurpan på isfläcken.
Tror jag är mitt i sorgearbetet. Är gråtmild och ledsen.
Ätit för många nonstop.

Dagens vindstilla:
Tja, det har ju inte hänt så mycket idag.
Funderar på hur jag ska komma iform igen efter en hel veckas slappande och omåttligt ätatnde. Kläderna börjar spänna lite här o var igen. Dags för någon sorts åtgärd.
Längtade för en sekund efter sommaren. Längtar efter att bada, slippa ta på alla tjocka kläder, slippa frysa ochså kom jag på att till sommaren kommer jag förmodligen att jobba hela långa sommaren så varför längta dit?? Jaja, vad är väl en bal på slottet?

Man bör låta kalorierna stå, annars sätter de sig.

Kramar D.

RSS 2.0