produktionsmedarbetande projektledare sökes

personen som söks måste kunna planera, genomföra och utföra projekt då de flesta arbetsuppgifter sker som en ensamarbete. sporadiskt kan svårmotiverad personal finnas att tillgå men ingår inte i projektplaneringen utan ses som bonus. de olika projekten är av väldigt varierande karaktär och sker vid varierande tid på dygnet. eventuellt kan tjänsten kombineras med en lönebetald deltidsanställning.
projekteringen, tidsplanering och genomförande består av hushållstjänster av hygienisk karaktär såsom fönsterputsning, toastädning, hundbajsupplockning gräsklippning, tvätt av duschdrapperi, hundfiltar, mattor och sängkläder, avtorkning av dörrar och skåp, blomsteromvårdnad och dylikt. sommartid ingår även visst underhåll av uteplats.
kvalifikationer som krävs är av mindre betydelse men att ha ett hem att bo i underlättar.
som person är du ordningssam, har en viss hygienisk standard som krav i din omgivning och kan planera din tid efter att behoven uppstår. du måste vara väldigt självgående, flexibel och kunna ta motgångar utan att klaga och vara beredd på tvära omplaneringar. det är en fördel om du kan vara steget före och se behovet innan det uppstått så tid finns inplanerad. du måste också vara beredd på att din egen fritid ofta får stå tillbaka för att eventuell visstidspersonal inte finns att tillgå vid behov.
tillsätts inte tjänsten eller vikarie finns att tillgå inom kort kommer företaget att tillfälligt stänga hela verksamheten.
välkommen med din ansökan!
lön diskuteras inte då resultatet av arbetet är motivation nog för rätt person.
/projektledaren för Familjen AB som härmed säger upp sig.

ta en triss

plötsligt händer det! kraftiga medvindar blåser :-) igår när jag kom hem hade den smått febriga sonen lagat middag till mej! så himla tacksamt. hundarna hade varit ute och jag kunde ta tag i den mindre roliga administrativa biten som alltid dyker upp vid månadens slut. upptäcker också att min lön inte stämmer och inte har gjort det sen i maj. inga stora summor men ändå. sen hittar jag en påse praliner som jag på nåt konstigt vis har glömt att den fanns i huset. det är lycka!
/d

döende svanen

idag var jag ute och sprang. värmde upp med gräsklipparen, dammtrasan och sopkvasten. det är inte så tungt längre, luften är frisk och sval och så väldigt lagom. idag var det bara ett litet problem. jag sprang ofrivilligt längre än jag tänkt. jag försökte verkligen att komma förbi. men varken hot våld eller böner hjälpte. jag fick vända...



denna mamman bråkar man liksom inte med.
/d.

störiga saker

- att microvågsugnen måste plinga varje gång den stängs av. jag kan se konstruktörens självgoda belåtna min när han (mina fördomar säger bestämt att det var en hane) står och testkör mackapären och det kommer ett "pling" varenda gång ratten vrids till noll.
- att brödmaskinen piper efter varje programändring. när vill man ha nybakat bröd? just det, på morgonen. och då bakar man?? JA! PÅ NATTEN! visa mig en enda icke förståndshandikappad människa som tycker det är en bra ide att en brödmaskin piper med jämna mellanrum hela natten...
- att tvättmaskinen står och piper i x antal minuter efter avslutad tvätt. why?? vem är det alla dessa pipande maskiner piper för/till/åt?? är konstruktörer/ingenjörer/tekniker alla några elaka jävlar som sätter till pipandet som en sista funktion för att irritera resten av världen? eller vet de en funktion med pipet som inte resten av världen kommit på än? då får de hemskt gärna delge mig den. för då ska jag tala om vilken oerhört dålig ide det är.

- backe på osten
- grop i smöret
det är ok att ha det i ett hushåll som består av en ensam person som aldrig någonsin bjuder någon annan på smör och ost. gemensamt med ovanstående fenomen i hushåll på fler än en person är att det skapas av egoistiska, självcentrerade varelser som tror att de är ensamma på hela jorden om att nyttja dessa livsmedel. de saknar fullkomligt förmåga att tänka på och bry sig om några medmänniskor. hade de haft en liten liten aning om att det kommer en person efter dem som också använder smör och ost......men vänta...de gör ju det själva, det kan ju va de själva som kommer efter sig själva....nu blir jag förvirrad. kan det va så att det finns folk som gillar att ha en stor grop mitt i smörpaketet så locket blir kladdigt på kanterna och en ost som man inte kan skära långa fina jämna skivor av? nu känner jag mig lite trångsynt.
/d.

LCHF ADHD ADSL OMG FTW BH WC WTF

massor av förkortningar finns det. det gäller att hålla rätt på dem.
jag försökte mig på lchf några veckor. LC är jag med på, men HF är värre. min mage klappade ihop, mina vader började krampa på nätterna och min andedräkt kunde ta dö på vilket exotiskt djur som helst. så nu kör jag bara LC. och äter lite frukt och faktiskt även glass i bland. men smör på ost och grädde i muslin funkade inte för mig. men igår åt jag massor av kolhydrater. om det var därför jag har ont i varenda led i kroppen idag vet jag inte.
medvind: jag älskar mina korta arbetsdagar. får jag dessutom vara bakom är det ännu bättre!
jag hade massor av grejs att hitta på idag men jag bestämde mig för att inte göra ett skit. att inte göra ett skit är att skjutsa ungar, handla, tvätta två maskiner, dammsuga toagolvet och gå långpromenad med hundarna. men nu har jag suttit snart en timme i soffan och kollat på ett trädgårdsprogram.
vindstilla: hittat två jobb jag ska söka i morgon.
motvind: innan jul vill jag
ta in trädgårdsmöblerna
tvätta alla täcken och kuddar
putsa fönsterna (hoppas orka det denna veckan)
skruva ihop ikeaskåp
fixa till barnens rum
beställa tid för tandstensborttagning till hunden
och sådär tusen saker till som jag ligger och tänker på när jag inte kan sova. det kan ju också vara därför jag inte kan sova. men ibland hittar jag inte off-knappen och då känns det som all världens uppgifter enbart hänger på mig.
/d.



shoppande idiot

dagens medvind: två glada flickor på flera timmars shopping på emporia. stundom tog det lång tid med provning och att bestämma sig, men alla var vid gott mod nästan hela tiden.
sen kom vi till sista fjällträffen innan vi åker och mina goa energigivande vänner är fantastiska. jag blir verkligen glad av deras sällskap. ätit gott hela dagen har vi gjort också. nu sitter barnen och tittar på film tillsammans och har det lite mysigt.
vindstilla: idag har det känts som lite, pyttelite höst. regn, blåst och lite kyligt i luften. snart dags för strumpor och långbyxor.
motvind: jag hade sett fram emot att komma hem, kanske kunna sitta ner en stund, kollat film med barnen eller pratat i soffan med en kopp te. men som vanligt är jag en idiot som förväntar ,mig saker. jag borde ha fattat att söndagskvällen skulle ägnas åt toastädning och dammsugning. och en liten förhoppning att kunna plocka svamp eller björnbär på min lediga eftermiddag i morgon försvann också ganska fort. varför skulle det liksom finnas utrymme för mig att göra nåt kul utan att jag får dubbelt tråkjobb efteråt, liksom?? varför lär jag mig aldrig att förväntningar alltid leder till besvikelse?
gonatt, d.



Finjasjöleden


















Aug. 15, 2014


mer

död än levande. så känns det i kväll.
det är påfrestande för orken att hålla igång från tidig morgon till sena kvällen och sen inte sova ordentligt. är inne i en mindre bra period där det mesta känns meningslöst. glömde bort ungens optikertid men hann efter påminnelse dit något försenad och gick en runda på stan med henne sen. tur hennes far har koll. där är det ordning och reda.
medvind: jag fick alla pralinerna för mig själv i kväll.
det var mysigt på Tykarpsgrottan med familjen i går.
träffade en fd kollega idag som jag ofta tänkt på. det var kul att prata med henne.
motvind: det trista är bara att om man gör nåt kul ena dagen så har man dubbelt tråkjobb nästa. känner mej väldigt ensam i att vilja ha ett någorlunda fungerande hem med rena handdukar och lakan och tömda sopor och torkat bord. en märklig sak som jag noterat är att jag dricker nästan aldrig dricka från burkar och ingen läsk på pantflaskor. vem tror ni ofta pantar flaskor och burkar? jag dricker aldrig mjölk. vem tror ni tömmer behållaren med tomma mjölkkartonger? och det är nog bara jag som uppskattar en ren och fräsch kyl eftersom det oftast är jag som torkar där. samma under spisen och bakom frysen och med soppåsen på toa.. samtidigt vill jag inte framstå som nån tjatkärring genom att säga åt nån annan att göra de här grejerna. speciellt inte när det gäller vuxna människor. det är ju inte typ raketforskning man ber om, bara vanlig hygien, ordning och reda.
vindstilla: nu ska jag göra en paj till morgondagens kräftskiva. orkar eg inte men har sagt att jag ska göra en.
borde även packa till morgondagens vandring på två mil. eller också ta ett glas vin till. och sen gå med hundarna. ibland önskar jag att jag kunde ringa en vän som kom och avlastade litegrann.
/extra gnällig d.




RSS 2.0