asså blev det kväller

sitter i bästa Tinas soffa och har fixat färdigt desserten som föll på min lott. jag och loppan tittar på tom o Jerry. sov en stund efter grillningen med loppan och hundarna i en stor hög i sängen. det var skönt. tina har en gungstol som är jätteskön. hunden är jätterädd men har iaf kissat lite. det blir en trevlig kväll.
nyårskram d.

nyårsaftonens morgon

ligger vaken men borde verkligen sova. vet ju hur dåligt jag mår av sömnbrist. men att ha en snarkande sängkamrat är värre än att ha ett spädbarn. jag blir väckt så många gånger och har skitsvårt att somna om. de här nätterna börjar ta på mig och humöret nu och när jag tänker på att jag ska orka en lång resa i bil i morron natt vill jag bara tjuta. det är väldigt mycket överallt nu. ingen ro alls. värdens brev som jag borde svara på, lägenheten jag hoppades på som försvann (va fan ska jag göra nu?) uppsatsen, litteraturfördjupningskursen på 200 timmar som jag inte ens börjat på, söka jobb, advokatkontakten som jag har en klump i magen för, en oplockad hund som är vettskrämd för raketer och mamma som ska få pacemaker.ett hem som behöver storstädas. lovat loppan ridläger och sonen ska till Stockholm på en livit-upplevelse, <3 som tjatar om tid för bara oss och jag vill bara packa en väska, ta med barnen och åka till solen om jag hade tid. jag vet att allt löser sig efter hand men just när allt ligger på hög så känns det sim mycket och svåra saker att räcka till för. ångrar just nu att vi bestämt att gå till skogen nu på fm. hade behövt sova istället. hoppas få en liten lur i em kanske?
nytt år på gång och nya förväntningar. fast jag borde nog lägga ner det där med förväntningar, vet ju hur besviken jag blir när de inte infrias. den enda jag kan förändra och ta ansvar för är mig själv.
behöver komma igång med träningen också. behöver ta hand om mig själv lite bättre så jag orkar och får lite mer energi.skulle nog behöva en veckoaktivitet till mig och se till att loppan kommer igång med innebandy som hon gärna vill. framförallt se till att hitta ett fungeraned boende. både jag o loppan behöver ett eget sovrum och slippa hoppa runt i olika sängar hela tiden. hoppas det dyker upp lite nya objekt efter helgerna. just nu är det totalt stiltje. men det finns 2 objekt jag sneglar lite extra på...om jag skulle ringa..? det skulle va enklare att ha ett umgänge med vänner om jag slapp skämmas för min trappuppgång och.... ja, fan. jag är snart 40 år och skäms för mitt boende. inte klokt ju. skulle vilja ha plats för examensfest till sommaren men bor jag här känns det ju inte så kul. att flytta upptar en stor del av min tankekraft. jag tror det är nr 1 att åtgärda på det nya året. som kommer bli bättre än detta som gått. det kan bara bli bättre för själv är bäste dräng och det är överbevisat att jag inte kan lita på någon annan än mig själv och det är inte alltid lätt men jag ska träna på det. eller jo, mamma och pappa kan jag ju alltid lita på.
storsonen är så stolt över sitt jobb och jag över honom som det har ordnat sig bra för. han köpte fina dyra vantar till mig i present och skämmer bort sin lillebror lite extra. det är en fantastisk känsla att tjäna sitt eget levebröd och kunna sväva ut lite.
nog svamlat, kanske jag får en timmes sömn till...
morgondag d.

nyårslöfte - inget mer ätande på McDonalds eller BK.

dagarna bara far iväg.
en varg blev påkörd av tåget i närheten. kan det va så att djurparken glömde skjuta alla som rymde? men Skåne är ju fullt med godbitar för en varg när vildsvinsstammen ökar. så att de söker sig hit är ju inget konstigt.
igår var jag och simmade en stund. idag har jag träningsvärk i ljumskarna. och snart bär det av till sälen för skidor..det ska bli spännande. hehe. men först är det nyårsfirande i morgon. ikväll va vi på bio och såg mammas pojkar. den var inte så bra. lite rolig men jag hade lätt överlevt utan att se den. hoppas Sune i Grekland är bättre. den vill jag se med barnen.
rakethatarkram d.

med torkad lök i vindskyddet

grillat korv :-D kallt, blåsigt och underbart. nu luktar kläderna rök och Loppans overall är skitig o hennes skor blöta men de hade kul kusinerna, byggde ekorrhus och åt korv. inget gnäll ingen klagan. till och med mamsen hängde med. stekte pannkakor till kvällsmat och de slukades snabbt.den enda som inte gillade va lille hunden. kall blöt och skitig men nu sover han gott i soffan.
ketchupkram d.

tomten är far till alla barnen

jaha, så va då julafton nr 3, men den enda riktiga julaftonen, överstökad. en nöjd tös håller på att somna. det är det viktigaste.
julafton nr 1 var hos Loppans pappa. pojkarna och <3 var också med. vi åt lasagne och pratade och spelade lite kort. det var trevligt. igår var vi hos <3 föräldrar och firade med hans barn. värsta snöstormen så vi åkte ganska tidigt och det var nog tur. jag fick en fin tröja av ungarna. de fick eltandborste av mej. elakt men så god nytta den kommer göra :-D.
idag fick jag fina kängor, en äppelskalare, och lite annat smått och gott. har lite dåligt samvete att jag inte ansträngt mig lite mer att hitta en bra julklapp till <3 men...ja det finns inga bra ursäkter. ska försöka gottgöra det ändå.
syster yster och hennes familj är hemma och kusinerna leker fint. lillkillen blev stor och lämnade napparja till tomten. så lessen han va nu när han skulle sova.
nu är det dags att sova. hoppas du där ute haft en god jul. det har jag.

torsdag som vanligt

motvind: inget nät på hela fm. fick ringa Telia till slut.
frös som attan under långpromenaden med hundarna.
borde sova.
har inte hunnit med det som jag skulle velat idag.
medvind: nästan alla julklappar klara.
var o shoppade med sonen, riktigt trevligt hade vi.
köpte skidkläder till mej själv. jackan är rosa och ganska ful. men väldigt skön.
vindstilla; har en läskig stor ruva i örat, den kliar. undrar vad jag ska göra åt den...
torsdagskram d.

gris

en riktigt bra födelsedag hade jag igår! frukost och presenter på sängen, sen kom goaste Maria och bjöd på gokaka på skolan. en runda på stan, besök hos advokaten, koll hos Synsam och sen hem och middag. fick en gymboll av sonen. den är röd jättestor och luktar illa. men så bra och den ska verkligen användas. är trött så ögonen går i kors. har slagit in alla julklappar i kväll. ny telefon blev det på stan oxå. vi blir nog vänner snart...
klappkram d.

fel av mej

jorden skulle ju inte gå under tolv tolv tolv utan tolv tolv tjugoett. gött. behöver inte köpa julklappar. men tänk OM. tänk om vi klarar oss? det är kanske bäst att handla några iaf. vilket man än gör kvittar ju i detta läget. bäst att gå ut lite medan man kan.
gå underkram d.

En riktig disneyjul...

Medvind:
Vågar knappt yttra mig men jag börjar känna mig bättre, bara lite huvudvärk kvar och vaniljkrämen som kanske snart tar slut.
Jag har chansen igen på en fyra inne i stan. Med uteplats i rätt väderstreck denna gången! Något dyr men det kan gå. Det ska gå.I så fall blir det flytt förste april. Hoppas riktigt mycket och vill bara få ro någonstans.  
I morgon fyller jag år. Jag tycker det är roligt. Igår hade vi lite kalas och jag gjorde en tårta med mycket klet i.
Jag har fått igång nygamla datorn och börjar bli lite bekväm med den. Den har längre batteritid vilket gör att jag kan alternera var jag jobbar med den på ett annat sätt och slipper bli så krokig och ledbruten av att sitta på samma ställe hela tiden (av ren bekvämlighet så klart, sladden är ju oooootroligt jobbig att flytta med sig)
Gick en lite längre runda igår och det var riktigt skönt att äntligen komma ut igen.
Motvind:
Har inte fått över mina bilder i datorn och jag saknar dem.
Har mail i den gamla datorn som jag behöver. Som jag inte vet hur jag ska få tag i.
Har fått eksem i öronen av öronpropparna och känner nu lite smått panik över kommande helg. Jag orkar inte att inte få sova ordentligt. Och ingenting händer heller, det känns som det inte betyder så mycket då, även om det kanske inte är så. En hel veckas semester tillsammans känns helt uteslutet om jag ändå inte skulle få sova ordentligt. Och ja, det blir ju lite psykologiskt till slut också. Jag tänker att jag inte ska kunna sova och då kan man ju inte det heller. Ihelgen var det vidrigt, jag låg ett tag och funderade på om jag kunde messa bästa Stinan mitt i natten och få komma och sova hos henne. Här va ju knökafullt överallt och ingen stans att fly undan. Och en sömnlös natt är det jag minst behövde i det läget med sjukdom och jobbtrötthet i kroppen. Jag hade dessutom förväntat mig att saker och ting fungerar och blir fixade utan min närvaro. Men att jag aldrig lär mig. Aldrig förväntningar, aldrig. De ger bara besvikelse. Ibland är det inte bra att det är hoppet som är det sista som överger.   
Vindstilla:
Jag längtar efter att grilla korv i skogen. Ska försöka planera in det på lillejulafton om jag kan få någon med mig då. Annars får jag väl gå själv.
Funderade på alla dessa statusar på fb om pepparkakor, skolavlutningar i kyrkor och kalle anka-filmsnuttar. Tänkte först att jag ska ta bort varenda en som "vän" som skriver eller gillar en enda av dessa. Jag hade inte fått så många "vänner" kvar då. Hade det gjort så mycket egentligen? Nä, kanske inte. Det som irriterar är att jag trodde det bara var "obildat" folk som gav sin energi till detta trams, men nu undrar jag mer varför inte folk har viktigare saker att bry sig om. Om man lägger ner så mycket tid och energi på statusar, både läsa gilla och kommentera ibland,,,,varför har man inte lagt den tiden på att ta reda på bakgrund och fakta till tidningsrubrikerna? Och hur dumma kan folk va som går på medias uppchasning gång på gång utan att veta på riktigt vad som ligger bakom något? Rädda barn som far illa i din trappa istället eller hjälp gamla fru andersson i huset mitt emot med att hålla upp dörren åt henne eller skotta fram hennes bil istället. Bry dig om riktiga saker och om riktiga människor istället för löjliga tecknade dockor. Detta är värre än kejsarens nya kläder. Eller ett sätt för att locka fler tittare...??
 
Jo, jag börjar irritera mig på saker igen, jag börjar nog friskna till lite!
Ferdinandkram D.
.
 

tusen frågor

om man får en andra chans... vad gör man då? är det en knuff i ryggen eller bara en tillfällighet? hur mycket ska man leva på hoppet och i framtiden och hur mycket i verkligheten?
quizkram d.

Kallt ute kallt inne kallt i hjärta kallt i sinne

Vaknade av att det var svinkallt. 16 grader i köket. -22 ute. Inget varmvatten. Suck.Ringer gubbajäveln och han har så många fubbicka ursäkter och dåliga undanflykter att jag höll på att svimma. Jag börjar bli ganska duktig på att ta de här jobbiga samtalen. Höll mig lugn saklig och sansad hela samtalet och använde nästan inga fula ord alls. Han tyckte att man får ju stå ut med lite....och egentligen är det Lantmännens fel som levererar pellets med för mycket spån i. Det är alltså Lantmännens fel att jag inte har värme och varmvatten. Kanske jag borde ringa till dem istället??? Nä, jag ringde hyresgästföreningen. De skickar ett brev till gubbajäveln. Jag tror inte att det hjälper för "han gör redan allt han kan för att tillhandahålla värme och varmvatten" "vill jag kanske att vaktmästaren ska behöva bo i källaren för att vakta pannan???!!" Ja. Om det är det som åtgärdar problemet så; Ja. Jag skiter faktiskt fullständigt i hur han åtgärdar. Det är ju liksom det som är den stora grejjen med att bo i hyreslägenhet. Att slippa bry sig om hur och varför.
Så gissa vad min förmiddag harr gått åt till. Förutom då att tömma kroppen på några liter vaniljkräm från lungor och näsa. har suttit i telefon och kollat efter bostad. Så när man väl tar tag i det som behövs för att man ska få en drägligare tillvaro skapar det bara en otrolig oro istället. Och en enorm stress för skolarbetet som blir lidande. Och inte blev det ju bättre med två dagar helt deckad där jag knappt orkat öppna datorn pga huvudvärken. Har precis kommit i kapp med vätskeförlusterna men har fortfarande ingen hungerkänsla eller aptit.

Hoppas bilen startar, den har stått stilla flera dagar i jättekallt.

Ska försöka orka dammsuga innan dammråttorna blir så stora att dammsugaren kvävs av dem. Och innan hallen ser ut som ett helt grustag. Sen behöver hundarna ut, jag duscha (hoppas vattnet är varmt nu). Lunchen blir några rutor Lindt med jordgubb i.

Klagokram D.

tolv tolv tolv och jorden ska gå under

jag lever. precis.
sonen har tömt diskmaskinen idag. och hjärtat kom med mjölk och lagade mat. jag har till och med orkat köra en maskin tvätt med sjuksängslakan. de va inte så fräscha. jag har också duschat och borstat tänderna så jag kan va nära mig själv igen och inte behöver känna att näsan sitter för nära munnen. men det är nog allt. mycket tid i sängen och fortfarande ganska dålig. imorgon kommer hundarna och loppan och jag hoppas på lite mer ork då.
väntar på att den lussevakafirande pojken ska komma hem och är lite orolig för att nåt ska hända honom. speciellt när jag inte själv är så pigg. ska försöka sova en stund iaf.
lussevakakram d.

en handling säger mer än tusen ord

sjuk, alltså sjuk på riktigt. har legat i sängen ett dygn och varit ur den 2 gånger. för att hämta vatten,tabletter och näsdukar och för att Kissa. ska pröva resa på mig igen. borsta tänderna kanske? dricka en kopp te? huvudet har sprängt nåt helvetiskt har inte kunnat titta. nacken är stel och har inte ens öppnat datorn för att kolla mail. kommer på att posten ligger kvar där ute o att tvättiden jag har i morgon behöver ändras. har en tablett i kroppen nu som lindrar lite. fick upp smi s sida och det är 17 konstaterade influensafall så det är väl uteslutet. jag har verkligen inte råd tidsmässigt med bortfall i dagar. hoppas jag är bättre i morgon. och hoppas jag orkar duscha....har ju varit fräschare liksom. är otroligt tacksam för exmannen som fixat hundvakt och tar hand om lilla loppan. är mindre nöjd med sonen som jag fick ett vulkanutbrott på i morse. får lite lätt panikkänsla när han bara skiter i det jag ber honom om och jag inser att det inte finns en enda annan människa som kan hjälpa mig. att han struntar i mej kan jag ta men inte när det går ut över hundarna. och den skammen värsta är att förklara för de som undrar varför han inte hjälper mig: nä, för han skiter i vad jag säger... det gör mig oerhört ledsen. och lite rädd. och det får mig också att inse vilket värdelöst förhållande jag har.när man är pigg glad o frisk räcker det med verbal kärlek men den är inte mycket värd när man är sjuk och fastkilad i sängen. då är en handling värd tusenfalt.
sjukkram d.

Krönikör??

Shit, så jäkla trött. Förkyld och ont i kroppen, i halsen och huvet känns som en sprängfärdig ballong.
Men bilen är säkrad från största vallen. Nu  kan skottaren komma.
 
Det har ju varit snöfall över ett dygn och det skulle förvåna mig massor om det inte blir en vit jul.
Har kollat en liten stund på Nobelprisutdelningen och lyssnat på en föreläsning om stamceller. Intressant men lite väl komplicerat för att förstå hela innebörden.
Hjälper sonen med att skriva en krönika. Inte helt lätt när läraren har förklarat att en krönika ska varqa något man kännt sig provocerad av men att man lägger fram det med humor.....jaja, alla har vi olika definitioner. Jag skulle mer viloja beskriva det som en fundering eller tanke kring ett ämne som man vill dela med andra. Gärna med en vinkling som kanske inte tillhör diskursen. Och kan man lägga in lite humor i det är det ju bara en bonus. Men vad vet jag???
Nu åter till ex-arbetet.
Studiekram D.
 
 
Jag älskar denna bilden :)
 

oups

Medvind:
Jag börjar kanske bli kompis med min nya dator.
Telias support är väldigt vänliga och trevliga.
Supporten på jobbet för att fixa jobbmail i min nya dator är också väldigt tillmötesgående.
shit jag måste nog ut och flytta bilen innan snöskottaren skottar in den helt....
To be continued...

Snö i stora lass.

Motvind:
Inget varmvatten i fredagskväll...ringer värden. Gubbjävel. Han tänkte minsann inte köra 11 mil för att kolla vad som hänt....Jag sa åt honom att han fick göra vad fan han ville åt det men varmvatten skulle finnas till på morgonen såjag slapp duscha på jobbet. Fick lite tips om hur man kan deponera hyra hos länsstyrelsen och det kommer snart att vara ett alternativ om jag inte hittar något nytt ställe att bo på snart.  Men i lördags morse var vattnet tillbaka. Och det var en j-a tur för gubbajävlen.
Klass 2 varning i Skåne. Det snöar på tvären och jag känner mig inte speciellt säker här i lägenheten. Går strömmen är jag helt utelämnad till stearinljus. Vet inte om jag har någon vattenpump som fungerar heller då. Kanske bäst att fylla ett par kannor så jag har till lite kaffe. Glögggrytan är bra då.
Funderar på att ta mig bort till macken och köpa en liter mjölk för det är bara en liten skvätt kvar, men jag ser inte 100 m bort på gatan för snöyran så det är nog ingen bra ide.
Medvind:
Har kännt en skön känsla senaste veckan när jag kommit hem, det har nästan kännt som "hem".
Hundarna har varit hos husse i helgen och det är skönt att inte ha dem ibland.
Igår var vi på glöggparty. Trevligt. Jättefint hus hade de och vi började med lite glögg ute på trädäcket med sprakande eld i en sån där korg man kan elda i. Strumpbyxor och 10 minusgrader är ingen bra kombo. Men inne brann det i kaminen så känseln återkom igen. Värdinnan är kock och det blev meny därefter. Mycket välsmakande och jag som chaufför tog endast en munfull av det röda vinet till maten och det var verkligen gott. Det var överlag väldigt trevliga gäster, jag hade inte träffat någon av dem innan och innan vi åkte dit gjorde vi en liten knasig leka av att jag ville absolut inte berätta vad jag arbetade med eller pluggade och tänk; jag klarade det hela kvällen. Jag lyckades undvika eller skoja bort frågorna. Det är så tråkigt när man blir bedömd eller värderad efter sitt jobb. En av de andra kvinnorna var sjuksköterska på akuten. Och det kunde ingen missa för det var det enda samtalsämne hon hade hela kvällen.
Jag har som den elaka styvmoder jag är till två bonusbarn hittat den ultimata elakaste tråkigaste julklappen ever...mohahahah!!!!!! Och tänka sig, min egen pojk ska få en lika dan.....heheh. Ingen av dem har någonsin önskat sig detta. Garanterat.
  
Vindstilla:
Idag har jag varit ute och gått 1,5 timme. Stundvis med en 3- årings attityd till blöta byxor och snö i skorna. En vuxen människa som vet att det är snö och att vi skulle gå ut borde kanske lyssnat på sin mamma lite oftare som barn när hon förhoppningsvis berättade hur man klär sig i snöväder för bästa komfort. Fast nu känns det som det kvittar men just i den stunden kunde jag exploderat, och jag var mycket motvillig att gå tråkiga grusvägen hem när det finns så mycket inne i skogen att upptäcka och uppleva. En del saker ska man göra ensam. Fast jag vill ju gärna ha någon som kan dela de fina stunder man faktiskt kan få ute i naturen med.Men det är väl så, man kan inte vara kompatibla i allt.
Jag har fått en nygammal dator som jag ska försöka föra över innehållet på. Det ska bli spännande...NOT...Fick ett geuppanfall med gråt bara jag försökte få mailen att funka. Telias hemsida med "mina sidor" suuuuger, really, som jag skulle sagt om jag va 14. Med andra ord helt jävla fucking värdelöst korkat användarovänlig. Om jag som användare måste titta på en film på 3 minuter innan jag kan hämta uppgifter som är mina, som jag loggat in med ett lösenord för att kunna se.....Telia!!! Hallå! Ni tror inte att det är något fel i systemet då, eller???? Jag får väl ha den här konstiga konstellationen på köksbordet denna veckan också så kanske min store fine pojk kommer hem i helgen och hjälper mig.
Imorgon ska jag plocka hem skidorna och hoppas att spåren jag såg på stora fältet längre bort är kvar. 500 m runt runt runt är ju bättre än inget.
Nu ska överdragsbyxorna på så jag kan köpa mjölk på macken :)
 
Snökram D.
  
  

Pissdag

Motvind:
Jag önskar mitt liv hade en pausknapp. Då skulle jag tryckt på den nu. Jag hinnerinte det jag måste och tiden bara rusar. Allt läggs på hög och högarna bara växer.
Chefen messar eller ringer om att de behöver personal och jag känner mig som en kriminell när jag måste säga nej. Samtidigt säger jag nej till ekonomiskt tillskott som hade behövts just nu.
Sonens lärare mailar om att han inte lämnat in tillräckligt med uppgifter för betygssättning. Jag känner mig som en dålig människa som inte kan se till att mitt barn gör sina läxor. Och han själv hävdar att "det är lugnt", "chilla morsan".
Bara att bestämma vad som ska lagas till middag är en övermäktig uppgift. Kulmen skulle va att datorn lägger av helt. Köket ser ut som värsta LAN-stället, skärmar, sladdar, mus och tangentbord i en enda röra. Men ska koppla bort tangentbord och mus igen, det blev inte bra.
Vill bara lägga mig ner och dra en filt över mig. Fick mail från min handledare idag. "Skriv om du behöver hjälp med något"... Ja, jag behöver hjälp med att leva. Jag har inte ens börjat på litteraturfördjupningen, vet inte vad den ska ha för syfte ens. Och har inte skrivit ett enda ord på examensarbetet. Och halva ska va klart till nästa vecka.

Medvind:
Var på agility-träning i går. Loppan var med och det verkar vara en bra aktivitet för henne. Och för hundarna. Trist bara att kursen inte startar förrän till våren, lång tid för henne att vänta.
Det var tur att jag inte halkade och bröt benet i morse på hundpromenaden. Det hade inte varit så kul om ambulanspersonalen hittat mej i bara pyjamas under överdragskläderna.

Vindstilla:
Det är väldigt vackert ute med alldeles vita träd. Imorse såg jag soluppgången. Lika förundrad varje gång hur naturen kan ordna något så vackert och njutningsfullt.
Jag längtar efter att ta mina skidor och åka. Längtar vansinnigt efter skogen och omgivningarna i Tormestorp.
Var i Hästveda i går, en trevlig liten håla. Billiga hus finns det där också.

Middagskram D.

Tror du att vi kommer leva lyckliga i alla våra dar'?
Även om vi aldrig mer ses.
Händerna upp i luften.
Pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen, där änglarna gråter.
Stan är vaken, allt är förlåtet älskling!
Händerna upp i luften.
Vi ska bli fulla, livet är meningslöst.
Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten.




Tacksamt

Idag är jag tacksam för många saker.
- mina överdragsbyxor
-min snöskyffel i bilen som jag köpte i går
- min varma mössa
- att jag kan se det vackra i all snön
- att min son verkar nöjd och glad för det mesta, trots allt
- mina "vänner" i en av fb-grupperna som alltid hejjar, tröstar och stöttar även om det inte alltid är de smartaste saker man gjort.
- mina hundar som tvingar ut mig i vilket väder det än är. Idag är det full snöyra.
- att min pojk fixade en ny skärm när min dator bestämde sig för att avveckla sin.

De här intervjuerna jag gör är väldigt intressanta. Ingen av de jag pratat med hittills verkar ha en aning om hur mycket en portion är, eller ha någon som helst måttlighet inbyggd. Inte heller tänker de så mycket kring sin egen del i det hela. En av dem går inte ut och äter längre för hen tycker det är för dyrt. ???Kostar det mer eller mindre om man äter upp portionen eller lämnar halva??? Jag vill inte dömma någon, men för mig är det en konstig inställning. Och med mat tillgängligt dygnet runt tycker jag det borde vara var och ens plikt att faktiskt aktivt fundera på vad, när och hur mycket man stoppar in. Fast jag kanske bara är avundsjuk på de som inte bryr sig. Jag måste ju själv hela tiden passa mig och lägger på mig kilo så fort jag slarvar eller rör mig för lite. Och jag tycker det är mitt ansvar att se till att jag kan utföra det jag måste och va rädd om min kropp. Ingen annan ska behöva slita eller ta hand om mig för att jag inte gjort vad jag kunnat för att hålla mig i någon så när form. Det kan visst hända jag blir sjuk eller får ont, men det är mitt ansvar att förebygga. Så jäkla präktigt det låter...

Byn kryllar av små orangea minitraktorer med snöskrapor på. Snön fortsätter vräka ner och det måste kännas tröstlöst för dem. Men å andra sidan har de betalt för det de gör. Men det måste va tråkigt att köra runt med dem och sen klagar ändå folk på att det är dåligt skottat. Som att människan ska ha allt anpasat efter sig och slippa anpassa sig själv. Ibland borde vi chilla lite mer när det gäller naturens krafter, speciellt vädret, som vi ändå inte rår på.



Snökramar D.

Kallt!

Det är -13 grader. Fast jag hör på radio att det bara ska vara 10. Klass 1 varning för snöfall, upp till 2 dm. Här i Skåne är det fara för allmänheten. Jag måste fixa en liten skyffel att ha i bilen. När jag parkerar längs gatan och inte hinner köra innan plogbilen kommit kan det va bra. För snö i Skåne väger normalt väldigt mycket för det är ovanligt att det är så kallt här. Det känns jättefint att ha lagt på vinterdäcken och verkligen få nytta av dem direkt. Fint tajmat, verkligen. Och snälla Midbrand som lät oss låna hans rediga grajjor för däckbyte, så smidigt med rätt verktyg och en domkraft som håller redia mått. Nu hoppas jag att det är tillräckligt med glykol i kylaren. Ska åka till Loppan skola och kolla på adventskalenderuppvisningen på skolgården. Idag är det Loppans klass som ska "öppna " luckan. Sen blir det tvätt. Transkribering och hundpromenader. Bäst att köra i god tid. Kyliga kramar D. Den här sidan är så seg och tråkig att jag inte orkar grejja med bilder längre. Dags att lägga ner eller byta???

pulka o tefat

snö. aj lajk alått. jag o loppan åkte pulka med sonen och hans flickvän. det händer nåt i knoppen när det är snö. man vill bara va ute och göra snöänglar hela dagen. det kvittar om man är 8 eller 38. om två veckor är jag 39. fast jag kommer nog att gilla snö ändå.
i helgen fick jag fram lite adventsgrejs och putsade några fönster. vinterdäcken hamnade på bilen och idag var jag en runda på emporia och fick tag på julklapp till loppan och exmannen. endel är svårare att hitta julklapp till och några lite lättare.
har jämnt mig glad i pigg idag förutom trött av sömnbrist. skulle ju få sovmorgon och hade fixat med hundarna så jsg slapp dem. men jag hade inte räknat med att loppan skulle vakna kl 6 och undra när julkalendern börjar. den här helgen hade jag bara den snarkande nattgästen en natt. och nästa har jag planerat in så att jag ändå ska få sova. lite trist o märkligt förhållande där vi redan har separata sovrum innan vi ens flyttat ihop.
Gonattkram d.

RSS 2.0