Valmöjligheter har alla

Skurade hela förmiddagen, vet inte var jag får energi ifrån. Men fint blir det. Hann sitta på balkongen och njuta en liten stund. Åkte till bästa Anna o Jimmy på födelsedagskalas. Vi stannade på lite grillat och sen blev det whiskey. Men helt ärligt, det måste va godare i måttlig mängd, eller?
Medvind:
Det var roligt att pojken följde med på kalas. Hade en bra diskussion med honom i bilen hem. Han vill verkligen umgås mer och att vi gör saker tillsammans. Och kanske väcktes en liten tanke hos honom att det innebär uppoffringar även för honom.Att man ibland måste välja. Pengarna räcker inte till allt.
Jag känner mig mer och mer trygg med mannen i mitt liv. Det är rätt skönt.
Jag har en katt på magen. Den spinner. Mysigt.
Motvind
Sover inte bra här i den stora staden, även om det är mysigt att vakna till måsskrik.
Åt för mycket kakor och tårta igår. Att jag aldrig lär mig vad min mage tål och inte.
Har
.bara jobb fyra veckor i sommar. Ska fråga om jag får jobba på samma ställe som sonen.
Det är jobbigt att skriva på paddan när det ligger en katt som ska hjälpa till med sina tassar o göra likadant som jag....
Vindstilla
Läste SvD om fetma. Jag förfasas över vårdens inställning. Knäprroteßer till fyrioåringaroch en önskan om läkemedel som dämpar aptiten.gastric bypassoperationer på löpande band. Inget om vem som ska betala. Och inte ett ord om ökad fysisk aktivitet som en lösning. Eller hjälp med kosthållning för de drabbade. Inte heller ett ord om individens egenansvar. Att hålla sig frisk från fetma är inget som kommer av sig självt, det är ett pågående arbete varje dag.det finns de som gett mig syrliga kommentarer som att det är ju lätt för mig att säga som är så liten o nätt...jamen vafan, tror de att jag får det gratis??? Jag kan inte ohämmat stoppa i mig vad jag vill dagarna i ända eller lägga mig isoffan o sega. Då skulle jag också va en rullandefettklump. Jag får kämpa som så många andra. Med motion med avhållsamhet och med att äta det som kroppen behöver istället för det som jag egentligen skulle vilja. Det är ju så hela livet är, man får välja. Varannan beasås och varannan en joggingrunda. Ok, jag har en gratis fördel, jag gillar inte beasås

Städa städa städa

Medvind:
Långledig. Skönt. Barnledig, också lite skönt. Kan tillbringa helgen i min goa varma älsklingsfamn.
Har varit i gång hela dagen och slitit.....med vad kan jag inte skriva. Surprise!!! (jag vet att hon läser ibland...)
Åt ute i går, pasta special only for me på ZinZino restaurang i Malmö. Kan varmt rekommenderas. Ätit go mat ikväll också, grönsaker, makrill, vin och choklad.
Var på IKEA idag...

Motvind:
....men fick ingen korv, kaffe eller glass. Lååååånga köer.
Nyttjade inte det fina vädret på rätt sätt i dag.
Min händer är nariga och torra.

Vindstilla:
Deklarerade idag. Trist, kan inte dra av ett endaste öre för nåt.
Saknar hundar och barn. Knäpp känsla. Skönt att va utan men vill ändå va nära.
Är trött och slut  i kväll. Men det är skönt, kommer att sova gott i natt tror jag.

Rengjorda kramar D.

Vidga vyerna

Medvind:
Sovit gott i natt.
Läst och skrivit på min rapport.
Drog på nederbördskuvösen i dag också och gick en extra lång runda. Utanför vanliga rundan, så det blev 7 km istället för 4,5. En verkligen fin runda. Helt plötsligt kom vi till ett hägn med små kojor i och snart stack ett varghuvud fram ur en av dem. Plötsligt stod 13 vargliknande hundar (sibirian huskey?) och skällde på oss och till slut började de yla i kör...Hahah så härligt ljud. Djurlivet förutom alla vargarna var en stor svart/vit/röd hackspett, två rådjur, en stor fågel (häger?) och några kråkor. Vindstilla och en koltrast sjöng var vi än gick. Stannade och plockade nässlor i en bajspåse...ja, oanvänd utan bajs i...och gjorde en underbart god nässelsoppa när jag kom hem. Sonen slickade varenda droppe av den.

Motvind:
Ont i halsen. Blir inte av med förkylningen. Känner mig sämre igen. Jag vill börja springa.

Vindstilla:
Ungar som aldrig lär sig se skillnad på en skata och en kråka gör man inte utredningar på. Men barn som inte kan se det logiska i tio-kompisar ska man utreda och sätta diagnos på. Knasigt. Kan inte bara folk få va bra på det de kan? Det finns ju så många som är bra på saker som några andra inte kan och vice versa... Det är väl därför vi har varandra?? Eller? Om jag räknar till någon så kan någon annantala om vilken som är kråka och vilken som är skata...

Har fått kontakt med fältgruppen för mitt examensarbete. Hoppas det kan bli ett riktigt bra samarbete.

Längtartillimorgonkram D.



Någon ville skriva om receptet

Läsvärt!!!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/21/dagens-sommarskribent-jessica-zand-n-cipramil-hade-kanske-r-ddat-min-mormor



Ojojoj. Man lär sig mycket genom att surfa runt och hitta fakta om saker och ting. Jag satt och sökte efter litteratur som enkelt förklarar "in action" och "on action" och fick på köpet en lektion i hur mitt psyke fungerar som deprimerad.

Jag delar för en ökad förståelse kring hur allt hänger ihop.

D.

Flytta en stol från köket

Medvind:
Har sovit gott hela natten, vaknade sju och klappade hunden en kvart innan jag kände mig redo att stiga ur värmen. Känner att jag har mycket att göra den närmsta veckan och nästa men har väldigt fri disponibel tid och ska försöka sätta igång och vara effektiv. Är lite mer initiativrik och energinivån har nog stigit något.
Store hunden verkar piggare, han är inte lika aggressiv när vi möter andra hundar och är väldigt pigg på att jaga kvarterets katter när han får chansen. Jag trodde det va en skata (svart o vitt) som satt inne i busken vi gick förbi. Hundens näsa hade naturligtvis redan registrerat vad det var och... ja, hunden är en terrier = att hunden satt också inne i busken innan min reaktionsförmåga ens vaknat. Med ett kort koppel hade jag också suttit inne i busken. Jag vet inte om det hade varit bättre än att försöka snurra ut en långt flexikoppel inlindat i en buske med inte sådär mjuka lena grenar. Nåja, såg någon granne oss fick de sig ett gott skratt på morgonkvisten.

Motvind:
Mår illa på morgonen. Har höjt dosen igen och då kommer allt biverningsskit tillbaka. Ont i huvudet och blodsockret far upp o ner. Nu måste jag verkligen vara stenhård med kosten så jag kan hålla det på en jämn nivå. Igår höll jag på att svimma ute i skogen och fick ett paniksvettanfall och allt bara började snurra. Åt väldigt konstigt i går och har ätit mycket godis och sötsaker en period. Vet inte om det är det eller något annat (panikångestattack???) men jag vet iaf att jag mår bättre när jag äter bra. Ska försöka vänta ut biverkningarna denna gången och se hur mycket som fortfarande är kvar efter tre veckor.  Funderar på att fortsätta KBT-terapin men orkar inte riktigt ta tag i det just nu....moment 22...

Vindstilla:
Köpte hundmat igår. Skonmat till den stackars hundmagen. Den djurägare som tror att inköpspriset på 5-10-15 tusen kronor för ett djur är mycket pengar kommer att få ett hastigt uppvaknande när den inser att inköpet är bara en droppe i havet av vad djuret kostar sen...Men han är ju mitt gymkort så han får väl kosta en slant, det är väl han som gör att jag lever några år längre.

Håller tummarna för att den store tvättmaskinen funkar idag. Har lagt in alla handdukarna där och det blir så mycket merjobb om jag får köra om hela skiten. Men jag har ju heeeeela daaaaaaagen på mig....
En lägenhet rakt över gatan med tvätt och tork inne i den är ledig och jag får nån liten microlust att flytta in där istället. Hyran är dessutom lägre. Hmmmm.

Funderingskram D.



Lunds central

Mål mål mål

Medvind:
Två givande möte och en förmiddag hemma där jag hann med 2 maskiner tvätt och sortering av enkätfrågor.
Gick en 5 km runda i en starkt doftande skog. Jord, vitsippor, regn i luften och känslan av hur kroppen värms upp och blir mjuk. Det ger ett lugn i huvudet och strukturerar upp tankarna.

Motvind;
Loppan mådde inte alls bra i morse och fick va hemma i dag igen.
Naturrutan visade sig från sin sämsta sida: 1 ylande new foundlandhund, en schnauzer, en kråka, två kåta katter som slogs och skrek som galningar.

Vindstilla:
I kväll smider jag tusen planer. I morgon gör jag som vanligt. Men jag ska verkligen försöka nu. Jag har bestämt mig. Jag har ett mål och vill verkligen försöka nå dit.

To be continued....kram D.

30 mil t o r

Igår fick jag äntligen tummen loss och städade, avfrostade frysen, drog fram spisen (där bak låg en hel middag...uuuuuhg) dammade och plockade undan lite. Så skönt idag att komma hem till det!!

Motvind:
Har nog en infektion i kroppen, ögonen varar, nageltrång, blåsor i munnen, snorig och känner mig hängig igen.
Fick betala 200 kr på sjukan idag som jag inte räknat med. Trodde det va gratis för barn.
Kört t o r Sösdala Trelleborg, dags att tanka igen.
Har fortfarande inte bytat glödlampan på toaletten. Väntar på att någon ska ringa arga snickaren så det blir gjort.
Var på IKEA i dag och åt lunch på vägen hem från Trellehåla. Kunde inte motstå en nötmarängtårtbit till dessert och sen blev det en påse geleälghuvud i bilen på vägen. Nu mår jag illa och min mage håller på att göra uppror.
Sov fem personer i en tvårummare i natt och jag klarar inte riktigt av att inte få den sömn jag behöver. Hjärtat va snäll och gav mig största soffan men jag sov inte bra för det. 2 km därifrån stod ett pojkrum tomt men pappan pallade inte med sin son som snällt hade frågat om han fick sova där hemma istället när vi har det så trångt. Så vi ordnade stjärterum av vårt hjärterum. (nej han sov inte på toan...) 

Medvind:
Satt i solen idag och läste en tidning medan sonen var på sjukan och gjorde läs o skrivutredning.
Hittade ett jättefint miniväxthus på ikea som jag hemskt gärna skulle vilja ha i fönsteret men sonenlovade mig att han kunde göra ett på slöjden med plexiglas i. Ska prova att ha en ny liten kryddträdgård i köksfönstret. Gick förbi blomserhandeln och luktade i deras kryddväxter. Älskar timjan och oregano. 

Vindstilla:
Det här med bostadsletandet går väldigt trögt. Jag vill att nåt händer, nu. 
Min träning går det oxå trögt med. Jag behöver en coach. Märkligt hur man inte kan vara sin egen coach. Ge sig själv en spark i häcken; ut med dej!! Skulle gått långrunda i dag men Loppan tog med en kompis hem och de hade en så rolig eftermiddag, jag ville inte lämna dem själva. Sen va det ju det här med läxorna. Ny läxa varje dag. Hämtar man barnet fem, ska hem och laga mat, äta och greja lite så är det inte mycket tid över.

Måndag kram D. 

.......ett hus till oss....

Blommor och blad

Jodå, ungen vaknade innan fan fått skor på fötterna. Kvart i sex...fattar inte hon somnade strax innan halv elva så hon borde va stentrött. Men hennes förkylning är bättre.

Medvind:
Åkte till mamma och dammsugade bilen. Kollade på cykeln till Loppan och den var helt ok. Mannen som sålde den hjälpte oss att ställa in sadel och hade smort upp den ordentligt och fixat nya bromsklossar till den. Hon är världens lyckligaste. den har massor av växlar och ingen fotbroms men hon vänjer sig nog. Vi har varit ute på premiärtur och det gick jättefint. Hon cyklade och jag gick, 3,5 km. Det började dugga lite smått och det blev sådär stark doft av jord och grönska i luften. Härligt. Precis när vi kommit innanför dörren kom värsta åskskuren med dunder och brak. 3 ordentliga blixtar med muller direkt efter. Store hunden kröp in i sitt hus.

Motvind:
Vaknade med en känsla av att en ny förkylning är på g. Var alldeles varig och kladdig i ögonen. Måste byta örngott i kväll.
Behöver verkligen damma. Pallar inte.
Med risk att verka tjatig: jag längtar vansinnigt efter en trädgårdstäppa, en liten plats att sitta ute med kaffekoppen på.
Behöver gå till frissan. Men får väl plocka fram saxen själv.

Vindstilla:
Sålde en MFF-tröja igår för 100 spänn :) Helt ok.
Ikväll ska vi bara softa, äta gott o kolla nån film.
Tror kanske att min orkeslöshet beror på att all spänning börjar släppa. Håller på att acceptera situationen och kanske ändå hoppas på en bra framtid. Den största stressen nu är ekonomin men jag vet att den löser sig på nåt sätt. Och det verkar som jag får jobb större delen av sommaren och bostadsbidraget betalas ju ut även sommarmånaderna så det räcker med deltid även om det blir skralt.
Mamma och pappa har sålt huset nu. Konstigt. Det är också en process att gå igenom. Inget är för evigt. Men det har liksom alltid varit en trygg punkt som alltid funnits. Vetskapen om att om jag helt plötsligt skulle hamna i knipa med bostad har jag alltid kunnat flytta dit (även om man inte vill det egentligen) Men nu blir det bara en annanstans  att vänja tanken vid. Mamma o pappa finns ju kvar. Ett tag till iaf. Såg grannen där idag som bara kommer att leva till midsommar om ens det. Han har alltid bott där. Han gick ute i sin trädgård böjd över sin käpp och tittade i rabatterna. Undrar vad man tänker när man vet man ska dö snart. Hela hans kropp är full av cancer.

Lördagsfunderingar D.

Loppis

Medvind:
Sprang en snabbrunda på 3,5 km med hundarna.
Har hittat en cykel till loppan som vi ska kolla på i morgon.
Sonen kommer strax hem efter en veckan praktik. Jag saknar honom när han är borta.
Ju längre dagen går ju lättare känns det i sinnet, eller är det springerundan som gör nyttan?
Hittade en t-shirt på marknaden i byn för 50 kr.
Det är kul att gå med Loppan på marknaden, hon kollar på allt och talar om vad hon önskar sig och vad hon tycker är vackert, men aldrig gnäll för att hon inte får köpa. Lite godis och ett halsband köpte hon för sin veckopeng.

Motvind:
När vi ska va hemma och inte har en tid att passa då vaknar Loppan innan sex. När vi ska upp till skolan och jag försöker väcka henne kvart i sju är hon sten trött. Lagen om livets alla djävligheter??
Om man vill testa sitt tålamod på riktigt så kan man prova att laga trasiga barbieklänningar i silkestyg med en miljard paljetter och tyll på. Nu är de hela men Barbie kommer att få banta så där 17 kilo för att komma i dem. Och min symaskin är fortfarande hel.
Har två glödlampor som behöver bytas. Varför är det så svårt att få tummen ur....när man väl gör det tar det inte ens en minut.

Vindstilla:
Det finns så många fattiga människor och jag har lagt ut fina hela rena märkeskläder i ett säljforum för en mycket billig peng. Ska bli intressant att se hur fattiga folk egentligen är. Det finns faktiskt massor av pengar att spara genom att köpa begagnat. Och det finns så mycket väldiga fina, nästan nyskick, begagnade grejer. Jag har bara inte kommit in i det tänket än. Men får väl träna. CSN ska ha tillbaka sina pengar inom en vecka....samtidigt som de betalar ut så jag kan leva en stund till.

Fattigkram D.

Sånt e livet

Motvind:
Loppan vaknade med feber så det va bara att stanna hemma. Typiskt idag när jag hade två viktiga saker att va med på. Men sånt är livet.
Tvättdag. Suck. La in en ulltröja i stora maskinen och så klart stannade den efter tvättningen. Suck. Släpa ut, den hade minst sugit åt sig 170 liter vatten, bära upp, skura vasken i köket, skölja där i och försöka vrida ur så det gick att hänga den. Suck.
Har längtat hela veckan efter min varma famn och trodde han skulle komma påfredag. Men vi ses nog inte förrän på söndag. Men sånt är livet.
Gick igenom garderoben lite halvhjärtat. Så mycket som nästan passar. 
Skulle sorterat enkätfrågor och läst en bok men har inte gjort nåt av det.

Medvind:
Jag o Loppan stekte pannkakor och hon blev jätteimpad när jag kunde kasta upp dem i luften och vända dem. Hon va jätteduktig att vända och hälla i smet och hålla koll på dem själv också. Ska lära henne att receptet finnspå s. 46 i rutiga. Sen kan hon greja själv...
Kom loss och gick 40 minuter med hundarna som klättrat på väggarna av tristess de senaste dagarna. Den lille va som en kalv på grönbete. Den store lekte musjägare och grävde stora hål i dikeskanten. Jag lät honom hållas en stund tills jag kom på att jordmonstret kommer att sova i min säng i natt. 
Tog upp all tvätt i kväll så jag slipper greja med det i morgonbitti.

Vindstilla:
Är det en mänsklig rättighet att leva sin dröm? Varför blir människor besvikan för de inte får alla sina önskningar i uppfyllelse? Att bara ha en dröm är minsann rättså stort. Men hur man än har det så finns det ofta en dröm om något annat, en dröm om förändring..."om bara si eller så...då skulle allt va mycket bättre"... Livet är ju det som händer runtomkring oss medan vi går omkring och drömmer om nåt annat.

Vad händer med den text man skriver som inte blir? Alltså om jag glömmer klicka in pekaren i fältet och börjar skriva..det blir ju inga bokstäver i skärmen, men nånstans tar ju texten och orden vägen..??

Vab-kram D.   (var alltid bäst)


Hon ligger så tätt tätt inpå

Det är så bra att va hos dej mamma för du vet saker om hästar örhänge och sånt också kan du fläta håret på mej.....

Medvind:
En ganska givande vfu-dag. Fick lite kött på benen om enkäten som ska göras.
Var i stan med Loppan och köpte ett par örhänge till henne så hon kunde lägga av sig mina guldmedäktadiamanteri-örhänge som hon fick låna när vi plockat av läkörhängena häromdagen när det såg kostigt kladdigt ut i hålen. Hon satte i de nya själv och va stolt som en tupp att hon kunde själv.
Lagade potatismos och stekte upp de sista prinskorvarna från i julas. Skönt att bli av med dem.

Motvind:
Är väldigt nere, värst i morse. Morgnarna är verkligen inte roliga.
Vaknade tre i natt och sen va det ganska kört med att somna om.

Vindstilla:
Hittat fina kläder till Loppan till konfirmationen. Tror jag köper dem. Ska bli spännande att se vad jag kan ha på mig...

Svårt att sova medbarn i samma säng - kram D

Dåligt samvete

Medvind:
Vi kom upp i tid fast det var tidigare än vanligt och jag fick tom vänta en stund i morse på min handledare. Vi skuggade en förskola till idag. Mycket intressant. En barnavdelning med barn i åldern 1-3 år.
Jag måste säga att jag är mycket gllad som inte arbetar på en förskola. Verkligen. Mycket. Glad.
Vi fick äta lunch med barnen och det va sån där god fisk med täcke och smörsås som bara skolan kan göra. Supergott.
Jag och Loppan hade en liten trevlig stund i simhallen och lekte med en jättestor djup tallrik i vattnet på ca 135 cm i diameter. Loppan stod upp i den och lekte rockstjärna. Hon är rolig och bjuder lite på sig själv.
Inte en enda tår eller fragile-bryt idag. Efter maten och läxan somnade hon bums.
Idag har jag varit världens bästa mamma. Har hon sagt flera gånger. 

Motvind:
Simmade nästan ingenting, orkar inte. Blir anfådd och hostar av minsta ansträngning. Borde nog tagit det lite lugnt idag också.
Känner mig helt slut i batteriet och allt känns som det kvittar. Förstår inte vad det är jag gör eller läser eller ska eller har gjort. Är allmänt förvirrad och rättså ångestfylld inför förväntningar och prestationer under VFU:n.
Är ganska låg och nere och vet inte varför, borde vara aktiv och nyfiken och nya grejer och människor brukar få mig att vakna upp ur dvalan. Känner mig lite som en robot. Nya tabletterna???? Dålifg tajming att tappa energi just nu.

Vindstilla:
Idag bröt jag mot lagen. Tror jag. Hundarna var hemma själva från kvart över sju till kvart i fem. Det är mååånga timmar och jag räknade med en eller två pölar på golvet. Men här var ingenting. Stackarna var väldigt nödiga när vi kom ut. En del dagar blir så. Detta är första sen jag flyttade hit. Hade räknat med att kunna köra hem på lunchen och ta ut dem med det körde ihop sej lite där idag.

Nu skulle jag vilja gå och lägga mig men , diskmaskinen ska tömmas, blöta badkläder hängas upp, hundar ut och kissa och....äh, jag skiter i diskmaskinen och bara går och sover.

Trött kram D.



Jag älskar detaljerna....

Trött liten flicka

Hämtade Loppan och meddelade henne att simhallen har stängt idag. Besviken? Hm, bara förnamnet. Typiskt mej att lova nåt utan att kolla upp det först...
Körde upp till stan för att tanka och beväpnade oss med varsin glass och lyxade till det med en maskintvätt för den stackars vintersmutsiga bilen. Jag tycker det är lite spännande att sitta kvar i bilen inne i tvätten, hehehe. Gick en kisserunda med hundarna och sen vill Loppan att jag ska stanna ute med henne. När jag säger nej, att jag måste börja laga mat blir hon störtarg och skriker hur värdelöst det är att va hos mej, jag gör aldrig nåt roligt med henne, har aldrig tid och det finns inget att göra hos mej mer än att gå till simhallen och då vill jag ju bara simma fram o tillbaka hela tiden......suck. Hon kommer in och hulkar otröstligt i soffan, plockar fram läxböckerna och kastar dem omkring sig och hatar sin läxa som bara stressar henne. Tårarna bara sprutar. Herregud, hur blir hon som tonåring??? När hon ätit en megaportionpå 14 köttbullar sallad och pasta och kollat TV en liten stund gör hon läxan med lite hjälp, ber om att bli flätad i håret och somnar sen ganska omgående.
Nu ska hundarna ut en gång till och sen ska jag också somna omgående hoppas jag.



Jag har aldrig sett någon nedfallen tråd.

D.

På rätt spår

Medvind:
Var i god tid i morse. Loppan var pigg och glad.
Gick en lång lunchpromenad och träffade världens sötaste lilla king charles cavalier spaniel på 9 veckor.
Såg två nötskrikor som är den näst finaste fågel jag vet. I ledningsgatan stod två rådjur och betade och på ängen stod två svanar och pussades.
Träden har gröna knoppar och vitsipporna är helt utslagna nu.
Gräset var nyklippt runt slottet och det luktade gräsklipp och det va en sån go doft att få i näsan. Tur jag inte är pollenallergisk...

Motvind:
Det var kallare och blåste mer än jag räknat med så jag frös den första kilometern.
Samtidigt som jag satt och åt en sillamacka googlade jag hur länge en öppnad burk med sill är hållbar i kylskåp. Notera att detta skriver jag under motvind. Men den smakade ok.
Hälsoenkäten går trögt. Svårt att sortera bort frågor om det ska bli en rättvis bedömning av förra resultatet. Om 34% har ett stillasittande arbete och 47 % har värk av arbetet; är det för att arbetet är stillasittande eller för att fritiden är stillasittande? Jobbar man med att lyfta små barn med krökt rygg hela dagen är det inte konstigt man får ont om man går hem från jobbet och sätter sig i soffan....men beror då värken på arbetet???

Vindstilla:
Sonen började sin praktik idag hos mitt hjärta. Efter en timme kom ett sms: Mamma kom och hämta mig, han slår mig. Jag föreslog han skulle slå tillbaka. När jag ringde efter lunch och frågade om han fått mat säger han att han fått sitta kvar på kontoret och glo medan de andra va ute och åt. Hoppas han får en bra bild av arbetslivet.

 

Frågekram D.

Särbo suger

Vindstilla tankar:

Loppan ligger brevid mej, tätt tätt och håller på att somna. Hon har två flätor i håret som hon hoppas ska göra det ännu lockigare än vad det redan är. Hon ville sova i en av mej använd tröja som enligt henne luktar som världens bästa mamma. Tror det är för att jag lovat simhallen i morgon om jag känner mig något bättre.
Har haft ont i magen och mått illa av lösgodiset i går. Att jag aldrig lär mej, nu kommer förmodligen magen att va pajj hela veckan.

Sov ganska länge efter en orolig natt. Åt frukost sent och sen va det lagom varmt att lösa ett sudoku på balkongen. Så skönt att bara sitta där och känna mej ledig. Läste om semestrar i en bilaga till en kvällstidning och fick plötslig sorg inför sommaren som inte kommer innehålla nån semester. Det kom också över mig hur många ex man får när man skiljer sig. Borde veta detta sen innan men man glömmer liksom. Fd svägerskan och svågern brukade alltid komma en vecka på sommaren och de bjöd mej att komma till Oslo nåt sportlov för att åka skidor med barnen. Nu kommer det aldrig att bli så. Jag saknar dem. Maskeraderna hos fd svärmor och hängmattan under äppelträdet.....men det är ju så, livet förändras och inget är för evigt. Inte ens diamanterna i en vigselring verkar vara det. Loppan frågade efter min "giftring" i dag och jag fick lite smått panik, kan inte berätta att jag sålt den. Ångrar det i mängder just nu, hon skulle såklart fått den istället. Jaja, nu är den borta...Nya traditioner kommer att växa fram och nya "släktingar" bli nära och kära. Men varför är det så att kontakten bryts med "alla" bara för att kärleken tar slut med en??

Relationer är svårt. Iaf för mig. Ibland hamnar vi i nån sorts anklagningsspiral som bara går ut på att anklaga varandra för så mycket dumma saker som möjligt. Jag kan väl skoja lite om det i stunden men mår egentligen inte bra av det. Det blir så destruktivt och jag är redan livrädd för att inte duga eller va bra nog. Satt på balkongen och njöt av måsarnas skrik och tänkte på hur trygg jag just i den stunden kände mig i förhållandet. En kyss, en smekning i nacken och det bara känns att det är VI. Men det är så skört, min erfarenhet säger mej ju att det kommer sluta mindre bra. Jag hoppas göra en ny erfarenhet den här gången. Om han bara har tålamod med mej. Och jag med honom.
 
Söndagar är lite ångestfyllda. Jag ville knappt säga hejdå. Kall och trött, satt ut och kollade på Johannas fotbollsmatch. I för lite kläder. Dessutom förlorade de matchen med 4-10 eller 5-10. Men ingen skugga över Johannas målvaktsinsatser. Hon var ganska ensam i laget. Klister under skorna eller bara otränade,vet inte men mycket till hjälp hade hon inte. Men de kommer igen, säsongen har ju bara börjat. Fotograferade på stationen i Lund medan jag väntade på tåget hem, kommer bilder snart, hoppas det är nån som blev bra.
När jag kom hem satte jag mig på en stol i köket och bara glodde in i väggen en stund innan jag körde och hämtade Loppan och hundarna. Det är jätteskönt att vara helt ensam ibland. Men jag känner ett större och större behov men också längtar efter att dela veckan tillsammans. Blir så trött på ansvar ibland och behöver en stötta i vardagen.

Fortfarande förkyldkram D.

Kissekatter i massor

Medvind:
Jag blir omhändertagen, iaf lite, och matad, har både fått glass och lördagsgodis.
Lagade mina jeans och tror att de kanske håller. Ett par kilo till ner så spänner de inte så mycket.
Motvind:
Fick ingen mjölk i kaffet i eftermiddags.
Det var lite för kallt att sitta på balkongen och dricka kaffe.
Vindstilla:
Det är mycket jobbigt att skölja fluor med en heltäppt näsa.
Ikväll blir det filmmys i soffan, en lagom aktivitet ikväll för mig.
Gick en runda på kattutställning i em och det finns verkligen många konstiga kattraser. Och ännu fler konstiga kattägare. Men deras konstiga klädsel fick jag förklaring på när vi gick ut därifrån. Då läser jag på en affisch att det är 60-tals tema...
Kram D.

Abessinier, väldigt vacker kattraser och otroligt len i pälsen.

Hugo, min bästa kollega.

Motvind:
Soljäveln skiner såklart.
Det är säkert riktigt jävla skönt ute också.
Missade den godaste njurpajen genom tiderna i går när jag fick avboka kvällsmat hos bästa Barbro. Låg i soffan och kved istället.

Medvind:
Nässpray är underbart.
Strepsils finns i många olika smaker.
Jag har åtta förpackningar pappersnäsdukar kvar. 

Vindstilla:
Bafucin borde utveckla sortimentet.
Zyx borde finnas i körsbärssmak.




Snorkram D.

Sjuk sjukare sjukast....död?

Kom hem igår helt färdig, slut, kaputt, overandout.
Ner i tvättstugan, upp i soffan....slöa, snora, hosta och käka ännu fler halstabletter som får tungan att kännas som ett öppet sår. Två hundar som pockar efter mat o promenad. En son som undrar när vi ska äta...   Äta??? Vaddå äta? Min mage är som en ballong av allt sugande på karameller i alla smaker utav mintvarianten som finns, eucalyptos, menthol, mint, vicksblå....magen är full. Går ner och byter maskiner, hänger uppe för att slippa springa så många gånger. Huvet bara spränger o skriker: lägg dej!

Tar ändå hundarna och går ut en sväng. Tussilago, vitsippor och såna där blåa snödroppar som växer som stora mattor. Vackert. Vindstilla, starka dofter eftersom jag ändå förnimmer dem nånstans mitt i snorstoppet. Lätt regnfall, en glada som cirklar över ängen. Grusvägen är nyskrapad och alldeles mjuk att gå på i kanten. När jag kommer hem har sonen lagat mat till oss. Jag tvingar i mig lite för att visa uppskattning föör hans ansträngning. Fryser som en hund och kryper ner under filten. Visst fan. Tvätthelvetet. Hämtar upp o sen är jag färdig för nerräkning. Fy för satan va det är jobbigt att va förkyld. Nej, nej, nej, just i denna stund finns inget värre. Så det så.

Feberkram D.

En kopp hett vatten med blå vicks i gör gott

Min kommentar om kommunhuset ska tas emot med kärlek, det är väldigt snälla människor som jobbar där. De vill säkert väl, innerst inne. Jag trivs bra på min VFU och min handledare gillar jag mer o mer.

På bara några timmar kom frossan och hostan och snoret började rinna som Niagarafallet. Jag försökte hälla i mig en slurk av varje hostmedicinsort jag hittade i skåpet. Alla slemlösande, men helt utan vetenskaplig effekt och med varierande smak. Sen hittade jag tre olika sorters naturläkemedel mot förkylningssymptom och smakade på alla. Endel är verkligen inga höjdare smakmässigt men det är ju inte för en kulinarisk upplevelse som man tar medicin?? Även om jag mött en och annan kund som tycker att det borde vara så. Allt innehåller såklart syntetiska sötningsmedel som får min ballongmage att vakna till liv ganska omedelbart.

Motvind:
Orkade bara dammsuga och gå med hundarna innan jag däckade i soffan. Toaletterna får jag väl se om jag orkar ta idag.
Funderade på ett av barnen igår; precis ett år fyllt och stapplandes sina första steg, lämnas kvart över sex och hämtas halv fem. 10 timmars "arbetsdag". Hen blev omkullknuffad av större barn och grät sex gånger på de få timmarna jag var där. Ibland blir frågan: "Vad är meningen med livet?" lite mer närvarande än annars.

Medvind:
Sonen som också är urkrasslig gjorde sin egen mat, stekte ägg o bacon o la på en macka, så matlagningen slapp jag.

Vindstilla:
Nu sitter jag här och undrar om jag ska sjuka mig idag eller jag ska åka dit några timmar och smitta ner de andra men få va med på mötet om morgondagen och diskutera hur hälsoenkäten ska utformas. Ska ta långa morgonpromenaden och bestämma mig sen. Jag har nog ingen feber iaf.

Don´t try this at home - kram D.

Echinagard

Verksamhetsskuggning. Precis vad det låter som, man smyger omkring och studerar verksamheten, tar foto, ställer diskreta frågor och ser hur personalen försöker låtsas att allt är som vanligt. Fyra timmar i en barngrupp på 39  ungar mellan 1-5 år. Tjoho. Som tur va är inte alla barn där samtidigt hela tiden. Gruppen delades också vissa tider...Jag är helt slut i burret. Personalen är lite anti och tycker själva att deras verksamhet fungerar sååååå braaaa. Tills de förstår att vi är där för att hjälpa dem strukturera upp de stunder på dagen där allt blir kaos. Tex när två personal ska klä på 21 barn overaller, mössa vantar regnbyxor stövlar och den som blev först påklädd börjar klä av sig när nummer nio är klar för hen är varm så svetten rinner....Och allt ska innehålla pedagogik som kan dokumenteras. Men det är väldigt intressant!

Motvind:
Har ont i halsen och känner mig tjock bakom näsan. Håller på att bli förkyld och de snoriga ungarna på dagis idag motverkar inte direkt en förkylning.

Medvind:
Ska snart dra på mig regnstället och ta min dagliga timmespromenad.
Det var mysigt att få krama Loppan lite i morse och höra henne berätta om allt möjligt.

Vindstilla:
Skulle vilja sova middag. Vad hindrar mej? Vill ha dammsugit, städat toaletterna och röjt lite innan jag blir för sjuk för att orka. Ska tvätta i morgon och det är skönt att ha det andra undan då. Får nog gå till affären och köpa halstabletter, nu river det så ögonen tåras. Suck, vill inte.

Sjukliga kramar D.

Skulle ju springa, men...

En konstig dag.
Skrev projektplanen i en rasande fart och lämnade in. Åkte till VFU:n och min handledare hade en very bad day...stackars kvinna, motarbetad i allt. Tårarna rann. Satt med på ett möte med kommunherrar och fackfolk. Herregud, är de födda i snigelslem som de inte kan ta sig ur?? De pratar till och med sakta. Personalen på kommunkontoren hade kunna halveras i antal bara genom att de börjar prata lite fortare med varandra. Kultur, kallas det nog. Till och med kaffemaskinen tar en evighet att få en kopp kaffe ur.

Lagade restmat, små pizzamackor, som blev kanongoda.
Satt i soffan och blev alldeles kall och stel. Drog på mig kläder och sen gick jag och hundarna. Lite dugg i luften men vindstilla, fåglar kvittrade i skymningen och efter en kilometer är man ju varm och det känns skönt att stega på lite fortare. Naturskörden blev:
1 hare som höll på att springa rakt över oss
4 rådjur
1 ylande New Foundlandhund
2 katter
1423 eller 1424 svarta kajor som konfererade i björktopparna
2 daggmaskar på gatan

Vi kom över ett krön när jag fattade att det va rådjur och inte kor som gick precis innanför staketet i hagen. Tyvärr fattade den store hunden det före mig och min arm gick ur led när koppellängden tog slut. Den lille hunden som gick lös vibrirerade som en duracellkanin och studsade upp och ner. Sen tittade han på mig och frågade med blicken: "Vad ska jag göra nu????" lite panikartat. Då sa jag: "Kom du här". Det tog en tusendels sekund så satt han mellan mina fötter mycket lättad över att slippa ta något beslut själv. Den store visste inte hur gärna han ville krypa ur selen och jaga de små bambisarna. De sprang iväg ett tjugotal meter och började sedan beta igen som om vi inte fanns där. Vi stod kvar en stund och tittade på de vackra djuren.

Jag är oerhört tråkig som inte lägger ut fler bilder här men ibland orkar jag inte leta och snart är kameran full med bilder jag borde lägga över....så de kommer, ha tålamod.

I morgon ska jag äta frukost hemma hos Loppan och hundarna ska ha en heldag med husse. Och jag behöver inte ha tokbråttom hem eller dåligt samvete för att de har tråkigt.

Latkram D.

Påsk

Påskens medvind:
Har haft min livlina, min kärlek och min största livsstötta hos mig hela helgen.
Motion. Joggingtur och morgonpromenader. Det är underbart att gå på morgonen. Det va vindstilla, kallt, solsken och fågelkvitter. En ekorre som rafsade runt i löven under hasselbuskarna. En råbock i motljus på ängen. Fågelkvitter i symfonier. I morse va det lite halvregn och blåst, men ändå så skönt.
Syrrans ungar. Så små och kloka varelser. Den lille pojken som klättrar upp i knät och sen helt plötsligt vilar huvet mot mitt bröst och killar mig på halsen med sina små fingrar. Och flickan som vill packa ner hela huset och ta med det hem så vi kan bo nära varandra.
Filmkväll i soffan, massor av godis. I går bakade pojkarna kladdkaka och negerbullar till fika.
Stora sonen som kom ett par dagar. Syskonen som faktiskt var sams hela vistelsen.
En liten konstrunda I Hörbytrakten som hela flocken följde med på.
Är bjuden på två bröllop i sommar, helgerna efter varandra. Ska bli så underbart kul. Synd bara att inte barnen får följa med.
Hälsade på bästa kollegan i dag och gratulerade henne på pensionsåldersdagen. Men hon kommer förmodligen aldrig att pensionera sig. Har precis sagt upp sig och ska starta en ny karriär. Spännande. Hon berättade om resor som verkar intressanta....
 
Påskens motvind:
...men som jag inte ser möjlighet att jag någonsin kommer att kunna komma i väg på. Barn hundar jobb skola, alltid är det något.
Ont i j-a knäet igen när jag sprang i snöstormen.
Sover dåligt när jag har snarkande nattgäst.
Hundens mediciner är inte helt enkla att få tag på. Blev dyrare än vad jag trodde, finns ingen generika. Dessutom ska han ha den på fastande mage och för att få tabletter i honom måste jag muta med leverpastej och då är inte magen tom längre jöööö...Är så fedup på allt meckande med den hunden, vill bara att allt ska va bra med honom igen.
Det där med dina och mina ungar är inte helt lätt. Det blir kulturkrockar, alla är bortklemade på olika sätt.
Satanstvättstugan gör mig så trött. Stora maskinen vill inte centrifugera. Vet inte varför jag ens räknar med att den maskinen existerar.
Saknaden efter Loppan är enorm. Jag vet att hon har det bra men av egoskäl skulle jag gärna ha henne här.
De nya tabletterna får mig att fungera bra till vardags. Men de har en baksida som jag verkligen ogillar.  

Påskens vindstilla:
Hjälpt föräldrarna att flytta. Det går sakta men säkert. Hoppas de får huset sålt fort så de slipper två trädgårdar i sommar.
Har ätit kopiösa mängder skräp. Och så lite frukt att den har legat och blivit gammal. Skandal, har aldrig hänt hemma hos mig innan. Men har bara lagt på mig ett kilo. Det får bli skärpning i veckan men känner hur sötsuget finns hela tiden och det tar sån tid att blli av med det när det väl är uppbyggt. Barnen har druckit läsk eller påskmust och ätit godis varje dag och det är verkligen inte helt ok för mig. Visst är det helg och lite extra ska man ju ha men det får finnas nån måttlighet.
Har åkt runt och kollat lite på bostadsområde men jag vet inte...har ingen aning om var som blir bra. Jag längtar till Tormestorp, men kan nog tänka mig Sjörröd eller Höör också. Ska kolla upp ett jobb i Eslöv och i Hörby och i Hässleholm. ...... hm mycket tankar farm och tillbaka vad jag vill göra framöver. Måste bara våga satsa. Ett Vardrarhem? B&B? Spännande, men...hm.

Påskkram D. 

Frågor på kvasten

Medvind:
Fick största kramen av syrrans flicka. Goa unge.
Sonen kom tillbaka hem.
Vaknade i varm go famn.
Grillade korv i kväll i föräldrarnas nya hus.
Snälla mannenimittliv körde med sonen till tandläkaren.

Motvind:
Kallt idag.
Ätit rätt mycket skräp.
Ingen vidare motion på rätt länge.
Mår illa ganska ofta.
Tog fel i duschen i morse och tvättade håret med tvål. Blev jättekonstig känsla i håret.

Vindstilla:
Letar efter bostad. Fasen va jobbigt. Var ska man bo? Och hur? Och varför? Och med vem?

Blåkullakram D.

Kokpunkten är passerad

Motvind:
Jag brukar vanligtvis inte ha så stor förståelse för dem som avskyr, hatar, tycker illa om sina ex. En gång i tiden har det funnits en kärlek dem emellan. En tid när man skulle gått genom eld för varandra. Man sätter barn till världen utav kärlek och vill varandra väl. Jag kan inte tycka illa om exet, även om han gör elaka saker mot mig. Det är en sak hur jag drabbas. Men när barnen drabbas då är måttet rågat. Fyy faaaaan, för snåljåpar som inte ens kan betala för barnets uppehälle under umgängestiden. Den enda som är förloraren i detta är barnet.

Ja, detta är en gnällblogg där jag gnäller av mig det mesta som skaver och det här är ingen liten sten i min sko.  Jag behöver inga pengar men pojken ska minsann ha den tillvaro han har rätt till när han faktiskt har sin pappa i livet och som har en hög och fast inkomst.. Undrar hur de gör med maten??? Betalar de för honom om de går ut o äter eller han får stanna hemma och äta mackor då? Jag är arg så jag kokar.    

Medvind:
Idag kommer min snarkande kärlek, min syster o hennes familj och det ska bli mysigt med flytt och konstutställning.
Känner mig lite energifylld idag efter en tidig gårkväll och en god natts sömn. Vaknade innan sju och kände mig utvilad.

Vindstilla:
Kan hundar sova i vilken ställning och på vilken plats som helst??? Ibland blir man helt förundrad. Men skulle jag resa mig o hämta kameran nu för att beskriva detta knäppa jag ser framför mig så skulle han vakna och förtrollningen vara bruten.

Morgonkram D.

Och jag lägger ut det på bloggen

Huvet är tomt. Vilken dag. Steg upp halv sex. Dusch, frukost och sen iväg. Körde fel, såklart och kom två minuter för sent. Gjorde en processkartläggning på en skola med personalen. Helt underbart att se hur konstruktiva lösningar för långvariga besvärliga problem poppar upp ur personalens egna huvud. Men nu är jag slut som artist och då har jag ändå bara varit med och observerat. Nu ligger jag med en från frysen halvtom kvarglömd bytta tiramisu-glass på magen i soffan och lyssnar på van Morrison. Ska strax gå ut en långrunda med hundarna.

Medvind:
Kan somna tidigt i kväll. Bara jag och hundarna. Och sen kan jag sova hur länge som helst i morgon bitti...
En lärorik dag. Nu ska det bara ner på "papper" också...
Blev bjuden på skollunch. Intressant.

Vindstilla:
Har försökt analysera vad telefonsamtalet igår handlade om. Det var inte om att behöva tvätta ett par byxor. Det var ett behov av att hävda sig på nåt sätt. Det handlade bara om att få mig att känna mig som en dålig människa. När man sen lägger ut det på fb också....Jag vill ju tro gott om alla och jag tycker nog lite synd om dessa människor som verkligen enbart är ute efter att trycka ner någon i dyngan för att kunna se renare ut själva. Men jag blir ledsen, just kanske för att jag faktiskt aldrig gör något av illvilja mot någon annan. Jag är en vänligt sinnad själ som aldrig önskar någon ont.

Nu ljög jag. Lite. Det har funnits stunder i mitt liv när jag önskat någon att brinna i helvetet. Nu för tiden bryr jag mig inte så mycket om vad som händer den här personen. Skulle den trilla ner i en isvak och jag va den enda som kunde rädda hen, skulle jag göra det. Ok då, kanske en sekunds fördröjning, men jag skulle göra det. Jag är en snäll människa. Därför gör det extra ont att bli oskyldigt dömd för något. Men  - detta handlar egentligen inte om mig, utan om dem och då får det va deras problem. Bara de för allt i världen inte blandar in den stackars pojken som tror att han gjort eller tänkt fel. För vad skulle det finnas för hinder att få tvätta sina favvojeans i sin pappas tvättmaskin? 

Känner mig slö och slapp och lite frusen och vill egentligen dra en filt övermig och softa i soffan hela kvällen. Men vet att det inte är så bra. Så det är väl bara att klä på mig och släpa mig ut. Det finns ju liksom inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Om någon någonsin yppar att det är för kallt eller blött ute - ja, då har man fel kläder eller rör sig för lite. För mig är väder nästan aldrig en ursäkt att inte ge sig ut. Möjligen mycket kraftiga åskväder eller mycket kraftig blåst. Men då handlar det mer om säkerhet än av väderrädsla.



Snälla Kramar D.
   

Snåla föräldrar

Nä, en del människor slutar man aldrig förundras över.....hahahah.

En del barns föräldrar ser till att barnet har en dräglig tillvaro ekonomiskt, betalar som de borde, andra har ett ekonomiskt sinne som en guldfisk. Hade vissa barn haft ekonomisk stöttning som de har rätt till av sin förälder med en halv miljon i årsinkomst hade de haft så många fler plagg och därmed mer i garderoben att välja mellan. De hade fortfarande haft favoritplagg som de väldigt gärna vill ha rena oftare än andra. Att bo i lägenhet innebär för mig att jag inte kan få tvättid exakt när jag skulle behöva eller vilja ha. Min son är snart 15 år och jag packar inte hans väska. Han löser problem själv och kom på att hans pappa faktiskt har en tvättmaskin som han skulle kunna låna. Men det va visst för mycket begärt. Hade jag vetat han tog med sig smutsiga byxor kunde jag ju skickat med lite tvättmedel och en slant för elen. Fler plagg har jag inte ekonomi till men min son ahr så han reder sig. Och nej, han behöver inte gå i skitiga kläder hos mig. Men en trevlig shoppingrunda med sin pappa hade kanske inte skadat, allra minst relationen dem emellan. Det är inte jag som får ut nåt eller inte. Det är pojken som blir vinnare eller förlorare. Och han har förlorat alldeles för mycket i sitt liv redan. Får sån lust att bara åka ner och hämta honom och de smutsiga byxorna. 

Suck.

No matter what.

Besviken D.




  

Förändring som normaltillstånd

Alltså:

Denna helgen....upp och ner.

Medvind:
Träffat nya människor. Inte nya, men okända vänner. Det finns så många otroligt trevliga människor där ute som man inte känner. Nu är jag inte den sociala typen som bjuder in mig själv, men de här hoppas jag få förmånen att umgås med igen och lära känna lite närmare. kände att vi hade mycket att prata om. Och inte en enda av dem frågade vad jag jobbar med. Sånt gillas. Då blir man inte värderad för sina arbetsuppgifter utan förhoppningsvis för den trevliga, roliga och snälla människa jag är. För det mesta. Ibland. Ok, då och då iaf...
Var ute på "fyndhyllan" i Malmö i lördags kväll. Det kallades så på gamla goda tiden och de fynden man kunde göra då satt kvar ännu...hahahaha. Vi hade kul och jag dansade till och med. Även om den hemska tequilan satte stopp efter ett tag. Roligt var det iaf. 
Det blev en Hovdalapromenad i lördags morse på en och en halv timme och jag tog springekläderna på och sprang lite fram och tillbaka medan de andra gick. Runkeepern visade på 6,5 km totalt, inte skitlångt men ändå så kroppen fick röra på sig. Det är så enormt skönt efteråt. 

Motvind:
Att vakna i söndags morse. Ojojoj, vad ont i håret jag hade. Tequila gör topparna sköra. Segade bort en hel söndag i soffan. Mår fortfarande inte helt ok.
Har ätit kopiöst mycket godis i helgen. Min mage gillar verkligen inte det.
Alkohol är inte bra för mitt välmående. Blir verkligen som en bergodalbana i humöret och väldigt lättstött. Visar inte alltid när jag blir sårad men det ledsna sitter i länge. Är jag långsint då?
Försöker förstå en hälsoenkät idag men den är verkligen svår att tyda.
Behöver kissa men orkar inte resa mig från soffan.
Vinterdäcken ligger i bilen och ska bäras ner i källaren. Idag är jag inte så stark, varken fysiskt eller psykiskt. Men bilen är framkörd till dörren så det kan ju hända att jag ändå kan motivera mig att släpa ut dem.

Vindstilla:
Har letat efter en annan lägenhet så där lite planlöst på morgonen. Längtar efter en liten uteplats, balkong, trädgård, whatever som går att gå ut på i fint väder, som har en tvättmaskin och ett eget sovrum till oss.
Jag har bestämt mig för vissa förändringar i mitt liv där jag känner att jag gör för stora avkall från mina värderingar. Det är dags att resa mig från vingliga ben till stadiga fötter och hålla fast vid det som jag känner är viktigt för mig. Min attityd är för mycket åt låtgå-hållet inom alltför många område.
Jag är otroligt tacksam över min före detta mans storsinthet. Den har jag iofs alltid varit lite förvånad över men han är lätt att komma överens med och aldrig omöjlig. Hoppas han tycker vårt samarbete med lilla Loppan och hundarna funkar lika bra som jag tycker. Han är en väldigt bra pappa och ungen avgudar fortfarande honom, hoppas det håller i sig över tonåren också...Jag är ju inte någon mönsterförälder och är nog inte gjord för familjelivet egentligen. Så det är tur hon har sin pappa. 

Närnågon skriver nånstans "jag är så glad o tacksam för mina närmaste riktiga vänner, ni vet vilka ni är".....då undrar jag: vet de verkligen det? Jag satt och kollade igenom min fb-vänlista och funderade på vilka på den som jag skulle kunna, men framförallt vilja, ringa till mitt i natten om jag var ledsen eller om det hänt något. Sju stycken hittade jag. Av 146... Sen är det säkert fler än sju av dem som skulle svara och ta emot mig i vilket skick jag än befann mig. Mina vet inte heller vilka de är och det får de reda på om jag skulle ringa mitt i natten. Kanske man skulle börja nyttja sitt sociala nätverk lite mer? Men det har ju visat sig så många gånger att de jag verkligen tror att jag har är inte de som skulle svarat mitt i natten....

Halvbitterkram D. 

RSS 2.0