Kaprifol

Denna dagen i korthet:

Medvind:
Anställningspapper för jobb i kommunen till hösten klara.
Lång promenad i skogen med blomplockning. Världens största vildblomsbukett som jag inte når runt med en hand.
Sonen fick godkänt i bild efter att ha suttit halva natten med sista uppgiften. Skönt att han ser att ansträngning ger resultat.
Jag träffade brännbollsbollen med racketen på avslutningsgrillet på skolan.
Bytte vanlig tråkig grillad korv till pasta sallad med oliver, feta o soltorkade tomater.

Motvind:
Nässlade handen när jag skulle ta ett gäng smörblommor som stod i högt gräs. Det svider och sticker än.
Förlorade brännbollen mot snorungarna.
En hel vecka har försvunnit i kalendern. Jag trodde jag hade två veckor på mig att skriva färdigt rapporten. Men fel fel fel av mig....

Vindstilla:
Har längtat extra mycket i dag efter att va sambo istället för särbo.
Känt mig glad och pigg och skrattat mycket.

Blomsterkram D.


Blott en dag, ett ögonblick i sänder

Läser inlägg jag gjorde för ett år sedan. Intressant. Mycket mera djup i dem än de jag skriver nu. Är jag kanske helt avstängd känslomässigt?

Eller börjar jag bara tröttna på bloggandet? Har det kanske tappat hela sitt syfte? Fast eftersom jag går tillbaka och läser så funkar det ju än. Eller är det för att ännu en kurs snart är slut och pressen med rapport och presentation börjar komma närmre? Tål ju inte stressen alls, även om det är kul saker på gång. Och just nu är det jättemycket som jag behöver styra upp men faktiskt bara skjuter i från mig.
*Student den åttonde. Present???? Samma dag är det skolavslutning för Loppan och mellanpojken. Pussel pussel. Syrran kommer ner och det ser jag fram emot.
*Stockholmsresa som bara blir mer och mer inkrånglad, borde ringa samtal och bestämma och boka. Men drar mig och tänker: "imorgon".
*Avtackar min bästa kollega den femte men har ingen barnvakt ännu. Borde ta tag i det.
*Borde boka klipptid till mig själv innan bröllopen.
*Sonen måste verkligen ha nya skor. Han får betala själv med sina konfa pengar. Det sticker lite i hjärtat men så får det bli.
*Möhippa på g. Jobbar såklart den dagen. Stress stress, vet inte ens om jag har barnvakt då.
*Grillkväll med skolan, regnigt ska det bli.
*Rapporter hit och dit, skriva skriva....

Jajaja, det får bli som det blir med allt. Jorden snurrar väl ändå.

Medvind:
Sprang 3 km i morse. Underbart med blommor, fågelsång och allt vackert grönt som exploderat.
Verkar minsann som att jag är timanställd i kommunen några månader till hösten :))))  Yeah! Så himla skoj.

Motvind:
Ville springa Hörby marknadslopp men jobbar såklart länge den dagen. Ville ju slå tiden från  förrfjor...

Vindsitlla:
När jag går med hundarna på morgonen går jag förbi en jäääättelång syrenhäck och den doftar ljuvligt underbart. Jag går och drar in och drar in och drar in doft i näsan. Utan att andas ut emellan. När jag gått förbi hela är jag helt anfådd och känner mig sprickfärdig av all doft. Tur det inte är syrener hela rundan, då skulle jag förmodligen svimma innan jag var hemma igen.

Nu ska jag fortsätta röja på Loppans skrivbord så hon kan använda det. Hon fick ett bryt när det låg kläder där..." Jag får ett fint nytt skrivbord men jag kan inte använda det för att du lägger dina kläder där..." och tårarna sprutade som fontäner på henne. "Jag lovar, jag ska fixa det, jag ska läga kläderna någon annanstans", svarar jag. " Du kan ju prova med att lägga dem i garderoben till exempel", säger den lilla snutiga överkloka ungen då. Ibland blir man mållös.

Städkram D.



Utsikt från hotelrummet i Karlskrona.

Tisdag

Dofter av lupiner, smörblommor, hundkäx, liljekonvaljer, syren, vindstilla och koltrastens tropiska läte. Kan en kvällspromenad bli bättre??? Ja, jag kunde ju haft ett gott sällskap med mig förstås, men det va så härligt ändå.

Vindstilla:
Jag trivs bra på VFU:n och med min handledare. Typiskt det är sista veckan.
Kollade på ett hus i dag som jag verkligen gillar, trots källare och singel. Så ljust och väldigt fräscht. Lagom trädgård och möjlighet till ett bra uterum. Garage är också ett plus.

Medvind:
Har inte ätit skräp på flera dagar känns det som. Står stilla på vågen och snart är det - 3kg sen jag va som tyngst i vintras. Sakta men säkert, och jag ska anmäla mig till Hörby marknadslopp så jag har nåt att träna till!! 2 kg till sen börjar jag närma mig matchvikt igen.

Motvind:
Kallt i dag.
Glömde Loppans badväska 2 gånger fast den stod i hallen och jag fick kliva över den för att komma ut.

Tisdagskram D.



Mot ett regnigt Karlskrona. En pannacotta smakade mums längs vägen :)

Lång näsa

Hemma igen. Borta bra, hemma bäst. Har haft det mysigt, lugnt och skönt. Shoppat lite och ätit gott.

Motvind:
Gillar inte stavningsfuktionen på iPaden. Den skriver lite hur den vill.
Drack en cider och ett glas vin i går och jag mår verkligen jättedåligt av kombon tabletter/alkohol. Det är ju skittrist om jag inte ens skulle kunna dricka nåt glas vin då och då utan att må däligt. Blir helt konstig i humöret. Ska nog byta till de andra tabletterna igen ändå.
Har sovit dåligt inatt, nån låg och sågade ved i samma säng. Jobbigt.

Medvind:
Store hunden är klippt. Len som en babyrumpa är han och alldeles nytvättad i pälsen.
Fick middag hos exmannen ikväll när jag var i hans trädgård och klippte hunden. Gott va det.
Hotellfrukost....mmmmmmums. Även om den tillhörde de sämre som jag varit med om.
Åt en sillamacka i Hällevik på vägen hem och det var jättegott.
I går kväll satt vi ute under en gasolvärmare nästan ända nere vid havet och det var helt vindstilla. 

Vindstilla:
Har hunnit fotografera en del och jag ska skyndsamt lägga in bilderna, dock inte idag. 
Att komma bort så här ett par dagar lite spontant är nog nyttigt. Och jag älskar ju överraskningar även om jag tycker just packningsmomentet är jobbigt. Jag var stundom helt övertygad om att hjärtat skulle langa fram en förlovningsring under trippen, men så bidde det inte. Så syftet med resan var nåt helt annat än vad jag inbillade mig. Men det va väldigt avkopplande och mysigt.

Nu är det hög tid att krypa ner i lusasken. Ska upp tidigt och åka till storstaden.

Hemmakram D.


Tankar i bilen

Hittills har vi haft en trevlig resa. Blev väckt klockan sju, slapp gå ner och hämta tvätten och fick dra mig en stund. Skönt, det blev ganska ßent igår hos Tina o Jocke. Det var så skönt att sitta i deras trädgård. Jag visste inte riktigt vad jag skulle packa och när jag tittar upp på himmeln nu kommer jag på att eregnjackan är kvar hemma men vi ska kanske ändå inte va ute ...?. Vi har fätit en god och trevlig frukost hos Jimmy och Anna i Åhus och nu bär det iväg norrut på E22.
Har haft konstiga drömmar en period och härom natten drömde jag att jag körde min cancersjuka barndomsgranne till sjukhuset för att Han skulle dö. Knasigt.
Nu har vi snart passerat ronneby så det är nog inte Ronneby brunn vi ska till. Träningsläger glömde jag också packa med...
Resekram D.

Ut i det blå som en annan pensionär

Medvind:
Min bil gick 66 mil på 37 liter. Verkar ok.
Slutade lite tidigare och unnade mig en timme i solen på gräset. Tidningen låg i brevlådan idag och vi fick en mysig stund tillsammans.
Var inne på jobbet en runda och fick mitt schema. Min chef är jättebra, hon hade fixat så jag slipper timanställnig, går på vanligt schema med de fördelarna. Dock kunde hon inte ordna heltid men jag är väldigt nöjd med 25 timmar i veckan.
Idag frågade min handledare mig om jag skulle va sugen på att hjälpa tillmed enkäten till hösten. Jag blev lite överrumplad. Klart jag vill!!! Hade varit hur kul som helst ju. 

Motvind:
Det är nåt jippo i byn över helgen. Är rädd om min bil och misstänker att det inte blir mycket sova av i natt. Ett stort partytält är uppsatt i parken utanför. Dansband o rock´n roll ska det visst spelas i kväll.

Vindstilla:
Kärleken kommer snart hit och han har fixat en överraskningshelg. Jo, det är jättekul. Men jag gillar inte att inte veta. Men jag behöver kanske träna på det och börja lita på andra människor. Lära mig lita på honom som vill dela resten av sitt liv med mej. Får väl göra ett försök. Det jobbigaste är att inte veta vad jag ska packa. I morgon kl sju åker vi. Så det är väl bäst att sätta fart och få lite ordning i kaoset.

Nyfiken kram D.


Tips till arbetsledaren Therese på MAX

Idag har jag och bästa Stinan haft frukost i det gröna. En underbar morgon när en macka i gräset smakar fantastiskt gott.

Medvind:
Store hunden har gått lös hela förmiddagen och skött sig bra.
När jag är på väg till parkeringen och kommer på att jag glömt att ta med plånboken från disken inne på MQ fyra minuter innan stängning och jag springer tillbaka och hinner och den ligger kvar: då blev jag glad. Jag har sån tur med allt. Flow.
Jag och sonen har shoppat utan att bli ovänneren enda gång.

Motvind:
Det är knepigt att kombinera sommarkläder när man knappt har några. Saknar vanliga toppar.

Vindstilla:
Vi käkade på MAX i kväll. Det finns flera förbättringsförslag som jag skulle kunna ge dem:
* rena arbetskläder, speciellt när de har vita överdelar
*lite mer pondus hos personalen, de står och ber om ursäkt att de tar emot en beställning
*liiiite mer serviceminded finns att önska, ett leende hade inte varit fel
*jag avböjer gärna svettdroppar från personalens hakor i min mat
*se över era processer: vem gör vad när. Och varför?
*även överviktig personal ska ha arbetskläder som passar (eller ännu hellre en livsstilsförändringskurs) och de ska inte jobba i ett arbetslag där de andra är smala och smidiga och rör sig dubbelt så fort. Då ser man verkligen hur sakta det går för den som har mer än nödvändigt mycket att släpa på
*de ska inte ha så långa väntetider för då hinner kunderna stå och fundera på förbättringsförslag och se alla brister i deras rutiner
Hamburgerkram D.


Lucky me!!

Medvind:
Känt mig lugn, harmonisk och tillfreds idag. Skönt. Kanske min on-knapp snart börjar lysa igen.
Gick en lååång promenad i skogen ikväll och det doftar underbart. Himmeln var rosa i solnergången, alldeles vindstilla. Liljekonvaljer, hundkex, syrener och allt i en enda fantastisk blandning. Jag ville ju aldrig gå hem igen och tog omväg efter omväg till det nästan va mörkt ute. Till slut började hundarna flåsa ordentligt av värmen så då kände jag mig lite tvingad.

Motvind:
Är väldigt lynnig och ojämn i humöret av de nya tabletterna. Ska ge dem 2 veckor till.
Ville verkligen springa idag men har så förbaskat ont i höfterna efter allt sittande.

Vindstilla:
Kommer ut till bilen kvart i sju och tänker att jag hinner hem innan affären stänger för jag misstänker att mjölken är slut. Kör genom en byhåla där det är 50. Men jag håller en bra bit över 70+. Då kommer den svartklädde mannen med en knallgul reflexväst ut i gatan från en buske och börjar vinka in mig till sidan. Alla svordomar jag kan for genom huvet. Och en tanke på hur jag åker kollektivt till Södra Sandby och sommarjobbet där. Polisen ler lite illmarigt när jag stannar vid honom. Jag vevar ner och han säger lite väl artigt Gokväll...Jag skulle vilja se ditt körkort, tack. Börjar rota runt i väskan o väntar på att han ska börja prata om hur fort jag körde. Får upp kortet och sträcker ut det. Han plockar framen liten mackapär och ber mig blåsa iden och det gör jag. "Det här ser riktigt bra ut, ha en trevlig kväll". Jag fick i en växel rätt fort o körde därifrån. Jag drar en suck av lättnad och tackar nån högre makt att det inte va fartkontroll och lovar att som tack att jag slapp bli av med körkortet ska jag aldrig aldrig aldrig nåååååågonsin mer ever never i livet köra för fort. Efter 200 meter är jag uppe i 70 igen. Affären stänger ju snart....

Poliskramar D.


Kränkt

Det här är väldigt enkel psykologi.
När du försöker skaffa barn eller nyligen blivit gravid så hamnar dina blickar på gravida magar, på vilken sorts barnvagn föräldrar kör omkring i etc etc. Om du bestämt dej för att skaffa en tax så hittar du bilder på taxar i tidningar och ser dem på byn osv....är du med? Du blir mer uppmärksam på just det som "satt" sig i ditt huvud eller fångat ditt intresse. Själv är jag rädd för spindlar, och vem tror ni hittar alla spindlar och ser dem innan någon annan sett dem? Jag, såklart.
Ok.
Om någon känner sig utsatt på grund av hårfärg, kön, hudfärg, ursprung eller vikt....vad händer? Jo, de lyssnar lite extra noga efter allt som kan antydas till påhopp. De tolkar det folk säger på sitt eget sätt så att det kan vändas till ett påhopp. Men det värsta av allt:
DE GÖR SIG SJÄLVA TILL OFFER. Känner sig kränkta (av saker som inte alls var menat så från början)
Istället för att sluta kalla saker dess namn och hitta på konstiga omskrivningar eller försöka skyla över: Stå upp för allas lika värde och rättigheter! Jag kan inte trippa på tå för alla människor i min omgivning av rädsla för att de kanske känner sig kränkta. Alla känner sig kränkta och orättvist behandlade i olika sammanhang och situationer. Faktiskt jag också. MEN!!! Jag bestämmer själv hur mycket jag ska låta det påverka mig. Går man omkring som ett offer har man ju sagt ok till hela skiten. Det är inte förrän den dagen ungdomarna på Utöya låter Breivik förstöra resten av deras liv som han verkligen lyckats. Han dåd har för alltid påverkat dem. Men förstört resten av deras liv? Knappast. Inte om de inte själva tillåter det.

Jag bakar fortfarande negerbollar i mitt kök med mina barn. För det är så kakorna heter. Även i kokboken. Småkakor bakas inte i mitt hem men om jag gjorde det skulle jag kalla några av dem för finska pinnar. För det är så de heter.

Bestämd kram D.

Lyckas misslyckas

Jag blir så himla trött på mig själv. Jag är nog inte gjord för att leva i en relation. Ibland skulle det va bättre att bara vara helt ensam och inte träffa eller prata med nån alls. Eller ha en rulle silvertejp som kunde självhäfta i förebyggande syfte för plumpa dumma sker som slinker ur munnen.

Efter mycket tvekan och olust kom jag ändå tillslut ut och sprang. Eller ja med en km-tid på 7,38 minuter vet jag inte om man får säga springa. Rundan va iaf 4,8 km och jag gick vissa sträckor. Det kändes ändå ganska ok förutom att näsan blir totalstopp av pollen. Men jag behöver verkligen en coach som kan sparka ut mig, stötta,motivera och puscha på. Och somkankse är lite sträng ibland. Jag får väl anställa mig själv. Nån annan kan jag inte hitta också blir det billigt och jag finns alltid tillgänglig. Jättebra ju.

Nåt jag ogillar är att hitta halvtorkade daggmaskar rullade i sand på trottoaren som ligger och vrider sig i dödsångest. Jag brukar kasta in dem i en rabatt eller nåt lite fuktigare ställe än asfalten. Hoppas de överlever och att jag får en stjärna i himeln för det. Det borde va svårt att inte göra NÅT rätt. Men det verkar som jag lyckas med det ganska ofta nuförtiden.

De stackars förskräckta katterna ligger bak soffan o trycker. Den ena, Zlatan, har varit framme och kissat på lådan. Men Mezzi är försiktig och inte alls intresserad av att komma fram.

Misslyckas med lyckan kram D.



Man vill ju va två. Man vill ju va snäll. Man vill ju så mycket.

Second best

Sitter i bilen på väg till stora staden Malmö. Ska hämta katterna så de slipper vara ensamma i den hemska våldsamma staden. Hundarna är hos husse så det blir bra.
Igår hade jag mitt lilla framträdande. Det gick bra och jag fick beröm efter. Själv kändes det mest som jag bara kläckte ur mig en massa svammel. Att jag inte levererar nånting vettigt, men samtidigt är det skönt att ha det lite mer kravlöst. Är mest trött och irriterad hela tiden känns det som. Orkar inte ta beslut , planera eller organisera nåt. Speciellt inte när det finns fler än en vilja o önskemål. Det är bara lättare att skita i å planera nåt o inte ha någon vilja eller önskemål själv. I förlängningen är det ohållbart att ha det så, det vet jag, men just nu orkar jag inte stå på mig. Lovat att inte svika barnen o nu hände det igen att jag satte barnet på tredje plats. Avskyr verkligen när intresse krockar.
Detta är en gnällblogg och här är det tillåtet att gnälla om sånt som egentligen inte är så stora saker att gnälla om. Eller sånt som verkligen är nåt att gnälla om.
Medvind: var hos exet igårkväll och grillade tillsammans med grannarna och det va verkligen trevligt. Grannfrun utmanade mig i freeflowloppet på sju kilometer om tolv dagar. Kanske man skulle....är sugen. Ska ut i kväll och försöka springa några km.
Motvind: sover inte bra,,mår illa på morgonen ,,undrar om jag orkar plugga ett år till? Vill inte tillbaka till jobbet nu när det är turbulent. Vet inte vad jag vill med nåt alls för det mesta. Fast det måste man kanske inte.
Vindstilla: gick förbi blomsteraffären och de har så många fina blommor. Vill verkligen ha en balkong ..fast ännu hellre en trädgård. Vi var och tittade på ett hus igår och det va helt ok. Verentrén bra trädgård och ljust och fräscht. Köket va inte jätteroligt men man ska ju ha nåt att pyssla med...eller åsså  ente ,,
Skogen är så otroligt vacker nu när den exploderar i grönt.
Puss D.

Får jag lov?

Medvind:
När jag kom till VFU:n i går kändes allt helt ok. Det är ganska intressant att höra hur diskussionerna går.
Lagade en pasta sallad igår som blev god. D v s: t o m barnen åt i mängder.
Jag sprang 2 km igår. Tjoho. Det skulle kanske va möjligt att komma i gång igen??
Idag har jag varit en god mor och lyssnat på mitt barn. Hon är i en svacka och har turen att ha en förstående mor.
Fick förmånen att studera fyra rådjur på nära håll. Det är märkliga djur. Hunden som var med fattade inte att det goda han luktade stod bara några meter bakom stenmuren där vi stod.
Chefen ringde och sa att jag har halvtid i Södra sandby om jag vill i sommar . OM jag vill??? Jaaaaaaaa!!!!! En fd arbetskamrat som är chef där och det ska bli spännande.

Motvind:
Stannade hemma idag med Loppan, hon va så hemskt nere och trött och fick ett totalbryt när vi kom till skolan. Stackars liten. Men jag missade ett ganska viktigt möte för rapportens skull. Jaja, shit happens.
Är lite nervös, ska prata inför okända människor i morgon. Om kasam kopplat till processkartläggning. Det känns lite jobbigt. Sonen tipsade om att jag ska ha vita kläder på mig, det symboliserar seriositet och fred. HM?

Vindstilla:
Måste nog säkerhetskopiera mina bilder. Datorn låter som ett tröskverk och snart läger den väl ner helt. Suck.
Ringde till polisen och kollade hur jag ska göra med den lösa schäfern som bet min Ville. Hon var inte speciellt intresserad av att ta emot en anmälan utan tyckte jag skulle prata med dem först. Är deras hund skadad är jag skadeståndsskyldig. Så är det. Lagen är glasklar. Det min hund orsakar står jag för, oavsett omständigheter.

Buggkram D 

Du vet väl om att du är värdefull

Japp, så va det över!!! Pojken är konfirmerad och hans mamma fällde inte en enda tår i kyrkan :) Mascaran klarade sej.

Medvind:
Kom upp i tid och fick ihop tårtor och duschat och ätit frukost i lugn o ro.
Placeringen i kyrkan gick smidigt.
Det är dammsugat under soffan nu i kväll.
Pojken fick en underbar lilja som doftar i hela lägenheten.
Presenten blev uppskattad, en skärmflygning.
Har haft ovärderlig hjälp från nära o kära i dag. TACK!!!

Motvind:
Skoskav av nya skor trots fyra compeed och ett vanligt hansaplast.
Sonen slog sönder ett dricksglas i vardagsrummet när vi festade till det och åt inne i soffan i kväll.
Vi nyser allihop,förmodligen av den väldoftande liljan.
Store hunden har bitsår på ryggen från i går. Rakade honom och har tvättat lite. Hade bara sprit hemma, stackarn det svider.
Är väldigt trött. Känner inte alls för att gå till VFUn i morgon. Vill bara lägga mej ner o ligga kvar i all oändlighet.

Vindstilla:
Har väldig värk i höften. Måste nog börja springa igen. 
Det är väldigt många funderingar kring framtiden just nu.

Kyrklig kram D 
 

Sega sockerbomber

Tror jag har koll på morgondagen. Har knäckt ägg och kastat maränger i soppåsen på löpande band känns det som. Sega maränger är skitäckliga och kan inte användas enligt sonen. Han har så stoooora planer och vill så mycket. Och jag är korkad nog att tänka: Jodå, det här kommer han att fixa. Men va händer??? Han lackar ur när det inte "bara" är att.....osså står jag där själv med hela skiten tillslut ändå. Det blev köpemaränger och en jäklig besvärlig tårta som ska läggas ihop imorgonbitti.....Varför stoppade jag inte honom och tvingade honom att göra en helt jävla vanlig kladdkaka med grädde och frukt till????



Eller detta receptet hade varit ännu bättre.


Medvind:
Vaknade i goa famnen och fick frukosten serverad.
Gått en långrunda i regnet idag och det är skönt.

Motvind:
Efter en heltrevlig spontankväll hos kollegan vaknade jag och va lite bakis.
Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig i morgon.
Store hunden råkade i luven på en lös schäfer som dök upp. Han blev rejält biten i skinkan men inget blodvite. Han är väldigt öm. Jag blev ju livrädd först men han gav upp ganska snabbt, la sig på rygg o bara skrek. Då backade hon.

Vindstilla:
En av de misslyckade marängbottnarna la jag banener grädde, glass, chokladsås och strössel på och det åt vi till en Hamiltonfilm nu ikväll. Det smakade typ sockerbomb. Men gott.

Mätta kramar D. 

Njuta och tänka efter

Medvind:
Har haft en underbar dag med så mycket tur!!!
Började med UV-samtal för Loppan. Hon är bäst på allt.
Sen åkte jag med bästa Tina till stan. Vi gick o kollade kläder och provade massor tills vi höll på att svimma av hunger. Då åt vi en super bakad potatis med räkor och satt ute, varmt o skönt och vi bara njöt.. När vi kom till baka till bilen hade visst parkeringen gått ut för två timmar sen. Men parkeringsvakten hade nog också suttit ute nånstans och njutit för inga böter hade vi fått :) 
Jag hade lovat nässelsoppa till middag och den blev god.
Store hunden sprang lös över fältet vi gick på för att komma bort tillbästa nässelstället och han njöt också.
Sonen provbakade tårtan till söndag och den blev kanongod.

Motvind:
Klänningen jag hittade hade en trasig knapp och det va sista exet såklart..
Det störtregnade när jag skulle ut och plocka nässlor så jag tog på mina braa (trodde jag) eccokängor och min nederbördskuvös. Allt läckte in vatten. Jädra skor å va kassa.
Stopp i vasken. Totalstopp. provade med kaustiksoda. Hm, funka inte. Skruvade loss alla rör och stoppet sitter inte hos mej....Händerna fulla med syra (handskar???) och det känns inte så skönt på dem nu. Hela köket fullt av disk från sonens tårtbakande och min soppkokning. Hade dessutom stekta bacon och sallad till så det va inte lilla disken som jag tog hand om i duschen sen.

Vindstilla:
Någon hade gjort ett inlägg om att man skulle protestera mot att nationalsången är förbjuden i svenska skolor. Inte en enda kan namnge en skola som den är förbjuden på och varför skulle den vara det? Jag skulle vilja veta hur många skolor som har den som tradition på skolavslutningen. Jag har inte hört talas om en enda. Googlar man på det kommer det bara upp en massa diskussionsforum om det men ingen vettig källa någonstans eller namn på skolor.
Ett annat inlägg handlade om en veterinär som felbehandlat. Namn och klinik var utskrivet. Varför delar man ett sånt inlägg när man inte känner veterinär eller djurägare ens?? Man vet ju inte var historien kommer från eller vad den bottnar i. Förtal, skulle jag vilja anmäla det som.

Moralkram D.


Placeringskort för rumpor

Medvind:
Loppan somnade snabbt och lycklig ikväll. Nyduschad och med nyklippt hår.
Den duktiga konfirmanden hade städat sitt rum i dag. Visserligaen av anledningen att han inte hittade ett av sina usb-minnen, men ändå. Riktigt fint hade han gjort.

Motvind:
Har så ont i kroppen idag att det va en pina att gå till affären i eftermiddag. Känner mig överkörd av en lastbil.
Loppans klänning som vi beställt har fortfarande inte kommit. Hoppas på i morgon så jag hinner tvätta den på fredag.
Har inte hittat nåt till mig själv att ha påmig. Ska gå en liten runda i stan i morgon och se vad som finns..

Vindstilla:
Känner ändå att jag har koll på det mesta till helgens konfirmation. Tårtorna ska sonen själv baka och han ska provbaka en i morgon för att se så det blir bra. Mitt förslag om kladdkaka röstades ner direkt. Jag orkar inte med nån större lobbyverksamhet och vill han baka själv är det lika bra att uppmuntra till det. Mina bästa föräldrar fixar smörgåstårtor. Vad skulle man gjort utan dem? Och min bästa Nicklas handlar läsk och vatten hos Habib i Malmö. Brukar va lite billigare.
Vi har fått 9 platser öronmärkta lite längre fram i kyrkan och 6 platser lite längre bak. Jag funderade på vilka 9 som ska få första parkett. Jag (såklart :)) Pappan (ok då) Brodern (vill han ens sitta så långt fram?) Systern (vill kanske hellre sitta med sin pappa?) Gudmor och Gudfar (känns som ett måste på konfirmationen) Farmor, Mormor och Morfar. Jag tror det blir bra. Men vi får se.

Stela kramar D.



Värk och svidande ögon

Medvind:
Pratade väldigt länge med en kvinna i morse om hundar och naturmedicin. Fick ett telenr till en kvinna som hon trodde kunde hjälpa storhunden med magen. Men idag har allt varit lugnt.
Göken kokoade som galen i morse. Härligt ljud.
Fick nerplottrat lite smarta anteckningar att skriva i morgon.
Gick på stan med Loppan en stund och köpte present till söndagens konfirmand.
Pojken la i en överväxel och gjorde läxor i kväll så det glödde i tangentbordet. Duktig han är!
Bestämt pick-nick med bästa Barbro, Hoppas jag håller mig frisk nu.

Motvind:
Ont i kroppen. Kommer smygande. Haft det vagt i några dagar men idag är det svårt att komma igång när jag varit stilla en stund.
Orkade inte titta efter kläder till mig själv idag. Får ta det nån annan dag. Trött trött och näsan rinner...
Ätit två glassar och tre ballerinakex. Inte bra.

Vindstilla:
Vägde mig i morse och står fortfarande stilla fast jag slarvat nån vecka med maten. Men går ju en halv mil varje dag och det gör väl sitt.
Loppan hade svårt att somna i kväll. Hon vill inte flytta fram och tillbaka hela tiden. Men hon vill träffa oss lika mycket. Svår ekvation.

Tisdagskram D.

Jaja, det kommer snart bilder,,,

Blommor och blad, en miljard

Pollenallergi?
Så fort jag går utanför dörren börjar näsan rinna som en kran,ögonen kliar och jag blir torr som fnöske i halsen. Jag är otroligt trött och har en massa gegga i näsan på kvällen. Att jag inte fattat det innan.

Medvind:
Lagade kanongod mat i kväll. Kycklingfile med en klick smör, vitlök och persilja på och in i ugnen. Sås på grädde, strimlad salami och persilja. Tagliatelle och den obligatoriska salladen till. Super gott och superenkelt. Ta-da!!!
Loppan ringde och ville komma hit i morgon. Me like!!

Motvind:
Orkade inte lägga in tvätten och orkade bara bädda en av sängarna. Måste dammsuga också. Ville ju ha tid att gå i stan en stund i morgon när jag ändå måste till bibblan. Har jag svintur hittar jag en trasa för nån hundring som jag kan ha på söndag. Men varför skulle jag ha det?

Vindstilla:
Postkodlotteriet ringde och talade om hur många miljoner de skulle dela ut denna månaden. Man fick fina påslakan av satin också om man beställde lotter nu. Men jag tackade nej, 300 är mycket pengar. Skulle jag bli förvånad om det blir lilla hålan Sösdala som får ta del av alla miljonerna? Nä. Inte det minsta.

Gäspig kram D.

Kackel kackel

Svartvit flugsnappare; check
Gökens ko-ko; check
Maskrosgula betesfält; check
Sol; check
Nytvättade täcke och kuddar; check
Nyklippt gräs som doftar ljuvligt; check
En bra bit skrivet på rapporten; check
Ett lyckat samtal med pojkens tyskalärare; check
Nyklippt hår; check

Har gått min halvmilsrunda efter lunch och det händer nåt i huvet när man skrivit länge och sen låter tankarna flyga fritt. Kom på massor av smarta grejer under promenaden som jag blev rädd för att glömma bort tills jag kommit hem igen. Skulle ju haft en diktafon.
Sonen önskar sig en fotbollsbiljett till torsdagens match. Jag är tveksam, en riktig hönsmamma förmodligen. Jag vill inte han ska va där ibland alla huliganer. Fånigt? Ja, kanske.

Hoppfull kram D.

Listen, inte bara i golv och tak

Så. Nu är det gjort. Ingen ska komma om 14 år när pojken kan föra sin egen talan och säga att ingen gjorde något. Jag har agerat och förhoppningsvis leder det till något bra. Jag vill dem väl och det kan jag stå för.

Medvind:
Har kollat lite på det här med geocaching, verkar spännande! Kollade kartan och det finns massor av skatter som jag går förbi varje dag. Kanske detta kan inspirera till att börja springa?

Motvind:
Store hunden kom upp i sängen kl halv fem i morse och ville ligga sked. Mysigt tänkte jag först. Sen hörde jag hur det var fyrverkeri i magen på honom. Han fick lite mat och det lugnade sig lite. Jäkla skit. Men om jag tänker tillbaka på helgen så är det kanske inte så konstigt. Får ta en allvarlig diskussion om hundars psykologi med familjemedlemmarna. Igen. Inte konstigt om magen pajjar ihop när han hör sitt namn kors och tvärs hela tiden och inte får ett enda vettigt kommando som han förstår. Hans namn kan ju inte både betyda kom, sitt, stanna, vänta, kopplet har snurrat in sig, och gå fortare. Det värsta är att när jag sen vill honom något och säager hans namn, så lyssnar han inte. Sen tål inte magen att bli matad med allehanda små godisbitar i tid och otid och för aktiviteter som han inte ens förstår när han gjort nåt rätt eller fel. Det blir lite som pojken som skriker att vargen kommer. Jag vet inte hur tydlig jag ska behöva vara. Jag har lovat mej själv att han inte ska behöva ha ont för då tar jag bort honom. Men jag kan ju inte ta bort honom pga andras oförstånd eller okunskap. Det vore inte rätt.

Vindstilla:
Skriv skriv skriv där jag borde. Dvs på rapporten....
Trött trött och illamående nu på morgonen. Blir kanske en powernap i eftermiddag?

D.

Gråt och förtvivlan

Ligger vaken,klockan är halv två...Ungen ovanför har vrålat som galen i nästan en timme. Morsan hans likaså. Så hade jag precis bestämt mig för att ringa socialjouren, startar datorn och??? Kommer inte in på kommunens hemsida.Alla andra sidor funkar som de ska, men inte den. Så jäkla typiskt. Han är så liten och så hjälplös. Och så ledsen. Jag ligger spänd somen fiolsträng och mår inte bra av att höra detta. Ska jag gå upp o knacka på? Borde jag det? Vad ska man säja? Klart de går i taket om nån klampar in i deras mest privata...

Imorgon ringer jag!

D.

Brutna löften

Medvind:
Den förlorade sonen kom hem efter konfalägret. Han var i rätt ok skick.
Var hos mamma och pappa och åt middag med efterrätt och hjälpte till attsätta upp några lampor.
Plockat och städat lite. Fått undan ett par möbler som jag eegentligen vill sälja. Nu står de i förrådet och tar plats.
Gick min halvmilsrunda runt slottet. Lite kallt i vinden men härligt i solen. Hundarna somnade ovaggade i kväll.

Motvind:
Saknar min favoritfamn.
Har otroligt mycket att göra inför konfirmationen denna veckan. Också måste jag bli klar med rapporterna. Jag borde läsa i nån bok istället för att skriva här.
Hade nästan lovat mig själv att springa i kväll. Men kan inte motivera ut mig. Får kanske vara nöjd med promenaderna ett tag till?

Vindstilla:
Imorgon har jag tvättid. Men inte så mycket tvätt. Innebär det att jag måste tvätta kuddar och täcken och soffiltar o sånt som det aldrig finns tid o plats till annars??

Trötta kramar D

Solsidan

Medvind:
Jag har jobbat några timmar idag, klirr klirr.
Sonen som är på läger lever. Det fanns ett inlägg på fb från honom i går kväll.

Motvind:
Funderar på att anmäla min arbetsplats. Den bryter mot lagen.
Store hunden har öroninflammation. Han är ett måndagsexemplar.
Har fullt med pigmentfläckar i hela pannan som kommit efter solandet. Ser inte så frächt ut.
 
Vindstilla:
Blev medvetslös redan vid tio i gårkväll trots en powernap på eftermiddagen. Är så hemskt trött, sömnigt trött.
Glömt stänga kaffekokaren för andra gången på kort tid. Tur där varit kaffe i kannan så det har tagit några timmar att få till den svarta tjärliknande gojjan i botten.

Jag blir galen på attityden som breder ut sig i Sverige att alla bara ska ha och ha. Frikort inom vård och mediciner ska nyttjas, men inte utnyttjas. "Jag har gratis medicin så då får man passa på att hämta ut lite extra..." kan det låta...Men hallå!!!!! Gratis för vem???? Någon har betalat medicinerna. Att man har frikort betyder inte att det är gratis!!! Det är heller ingen mänsklig rättighet att bo i villa, ha två bilar och åka till thailand var vinter. Man får kanske snällt rätta mun efter massäck!

saker jag inte vill att min skatt går till:
provrörsbefruktning
hudkorrigering efter gastric bypass
gastric bypassoperationer
att operera in öronen på barn
sterilisering
mediciner för vällevnadssjukdomar
arbetsmarknadspolitiska åtgärder
astmamediciner
sjukskrivningar av personer som inte är sjuka
löner till staffettläkare

Allt för idag kram D.

Familjen Fredriksson

Jag har nu tagit del av mer fakta kring fallet Fredriksson. Han är egenföretagare och har alltså ingen arbetsgivare vilket gör det problematiskt i sin rehabiliteringsprocess. Det ändrar inte min ståndpunkt. Ett företag går ibland väldigt bra och ibland lite sämre. Och som egenföretagare får man kanske se till att ha extra bra koll på försäkringar o dyl för olika händelser, tex att man kan bli sjuk eller att företaget inte går så bra. Nu helt plötsligt har han kraft att bestrida beslutet, men inte jobba. Han orkar utforska grottor, men inte jobba.....ok. NU kände jag mig liiiite elak.
Han hade tänkt börja jobba heltid efter sommaren och det är ju bara tre månader dit och under den tiden kanske han kan klara sig på halvtid???
Bemötandet från personalen kunde möjligen skötts lite smidigare av FK, men all personal har inte all den proffessionella kompetens som behövs i alla situationer. Vi är olika och bra på olika saker.

Nyvärderad kram D.

Försörja sig själv eller leva på andra?

Tonåringar är som ufon. Lämnade honom i morse till konfa-läger. Blev totalförbjuden att stiga ur bilen och säga hejdå. Men i går var jag världens bästa. Trots ett något hetsig diskussion över att han ligger efter med läxorna och inlämningar för att få betyg i fyra ämnen. Kanske borde jag hållit honom hemma från lägret för att göra skolarbete? Ett konfa-läger är kanske också viktigt?

Jag undrar en sak: VAD är det som är så hemskt med Jimmy James Fredrikssons historia om sin utförsäkring?

Det är mycket tragiskt att mista sitt barn. Oavsett om det är sjukdom eller olyckshändelse. När jag läser får jag känslan av att han sörjer. Det är helt normalt. Dottern dog i oktober, det är maj nu. Om han fortfarande inte ser en ljusning i livet kanske han skulle fundera på att få hjälp att ta sig upp några snäpp stämningsmässigt. Han skriver om att sörja i sin egen takt. Det är helt upp till varje individ hur länge man sörjer och det är honom fritt att sörja hur länge han vill. Men!!! inte på skattebetalarnas bekostnad. Sorg är ingen sjukdom. Han är dessutom gift och man har försörjningsplikt för varandra, så kanske hans fru får försörja honom också på halvtid ett tag tills han är i skick att arbeta full tid. Annars är det faktiskt helt i sin ordning att jobba deltid om man kommer överens med sin arbetsgivare om att göra det. Flickan hade en lillasyster så ner till 75 procent har han lagstadgad rätt att arbeta. Dessutom har hans arbetsgivare ett stort ansvar i att rehabilitera honom tillbaka till arbetet. Har man inte ekonomi att arbeta halvtid och det är det man kan, får man se över sin ekonomi, precis som alla andra. 

Jag känner djupt för familjen Fredriksson som mist sitt barn. Men, nej, jag tänker inte dela. Det främsta skälet är att han hängt ut handläggaren med namn och ort. Hon har ett arbete att sköta, lagar och regler att rätta sig efter. Och vad är det som säger att den här historien är sann? Den är endast vinklad från ett håll. Och lite kritisk ska man väl va till allt man läser.

Dissad och hissad kram D.




Before you abuse, critizice and accuse, walk a mile in my shoes

Medvind:
Det va kul att prata med klassisarna i dag när vi skulle reflektera över vår praktik hittills. Satt en stund o snackade skit med bästa Mariana en timme efteråt. Ibland behöver man kräka av sig saker. En reflektion i sig, faktiskt.
Hämtade Loppan tidigt och vi degade på gräsmattan ett tag medan jag tvättade. Efter maten gick jag min halva mil. Så underbart doftande skog  med rådjur i motljus och ekorre som visade upp sin mest akrobatiska sida.
Känner mig ganska harmonisk idag.

Motvind:
Märkte att min telefon inte ville ladda i går kväll. Nu går det igen efter en runda in på PMR och en ny laddsladd. Tack snälla PMR.
Jag har bränt bröstet ännu lite mer idag. Det kliar.
Jag har tvättstugan full med tvätt som jag måste hämta nu. Båååååring.
Fick en liten reprissalie av vaktis att jag måste flytta på min bänk, som jag satt på gräsmattan för allas trevnad. Han orkar inte flytta den när han ska klippa gräset. Slögubbe.

Vindstilla:
Loppans omdöme kom hem i dag. Vafan, hon e 7 år gammal och ska sätta upp 4 mål för sitt skolarbete med förbättringsförslag. Kan hon inte bara få va nöjd? Hon sa att hon ville ha samma mål som iförra terminen. Hon tyckte de funkade ganska bra.Ok. Så då får hon väl ha det då. När jag läste om matematiken; att hon har förmåga att utläsa tabeller och diagram frågade hon: Vad är en tabell för något? .....

Jag är väldigt kär och förälskad. Det är härligt.

Söta sockriga kramar D.

Fast nu har jag ändrat mej. jag hämtar upp tvätten i morgon bitti istället. Pallar inte nu. Natti puss.

Solbränd med betoning på bränd

Att blogga från en iPad va inte så lyckat ser jag nu. Lite av slutet har fallit bort. Måste va katten som tryckte till nåt. Layouten blev inte heller så bra.
Har haft en mysig helg i den stora staden.

Medvind:
Fiiiint väder, som sommar.
Det blir som en liten minisemester att komma bort några dagar utan krav från barn eller hundar. Och det allra bästa är att jag vet att barn och hundar har det bra.
Körsbärsträden blommar och björkarna är snart gröna och rapsfälten börjar skifta i gult. Det går fort nu.
Solade på balkongen i går och idag, är röd på bröstet.
Gick en runda i folkets park i går och tittade på jättesköldpaddor. Märkliga faschinerande djur.

Motvind:
Första maj i folkets park. Mycket folk massor av oljud och musik från alla håll. Jag får utslag. Längtar till skogen.
Jag vill att vi ska börja leta hus mer seriöst. Men det verkar va rätt hopplöst. Hus finns det , värre verkar det va med att bestämma när det är rätt tidpunkt. Eller ge klara besked för under vilka förutsättningar som ska finnas. Vi är nog något otydliga på den punkten. Jag har vissa krav ch principer som jag inte vill frångå och ibland är det ok och grönt, för att i nästa stund sätts det nya krav. Jag blir förvirrad.

Vindstilla:
Tagit lite foto i folkets park, kommer senare...nu ska jag krypa ner i loppelådan.

Nattikram D.

RSS 2.0