Ren utan horn

Igår körde vi till Torekov och åt en glass. Där fick nollåttan lite sol på sig. I så där 2,5 minuter. När vi sen kom till Hovs Hallar kom regnet igen. Men jag tror han tyckte det var vackert ändå. Vi klättrade längst ut och högst upp på klippan. Och där är verkligen vackert. Mäktigt. Jag älskar verkligen den platsen och vill åka dit och gå långt nere på klipporna. Och magen började inte krångla förrän vi kom till campingen som tur var.

Medvind:
Efter ännu en natt i husvagn har vi gjort ett avtal. Campingliv är ingenting för oss. Därför har vi lovat varandra att om någon av oss någonsin föreslår husvagnsliv igen ska man genast sätta stopp för det.
Antibiotikan har äntligen börjat göra nytta. Nu svider det inte så mkt längre.
Igår kväll gick vi en lång promenad ner till havet längs med stranden i nästan mörker. Det var mysigt. Vattnet kändes ljummet, fick nästan lust att bada men lite för läskigt när det är mörkt. Vi gick lite vilse men eftersom jag har ett otroligt bra lokalsinne visste jag ju direkt var vi skulle gå för att komma tillbaka, även om de andra protesterade.
Idag var vi på badhuset och jag simmade nästan en halv timme. Lite bastu och bubbelpool gör att man blir så härligt trött i kropp och knopp.

Motvind:
Åsså känner jag att svampen är på väg som ett brev på posten av antibiotikan. Suck. Ibland känns det som man ska behöva gå igenom väldigt mycket innan man äntligen kan bli frisk. Har börjat få klia på kroppen också och hoppas att det inte är en allergisk reaktion på pillerna.
Vi gick förbi hotell Tylösand och det festades kopiöst i en del av rummen. Stackars människor som ska ta hand om de rummen sen.
Jag saknar mina barn alldeles förfärligt mycket.

Vindstilla:
Sitter hemma alldeles ensam och funderar på om jag ska packa en väska och sätta mig på tåget, men jag är helt slö och förslappad. Dessutom vill nog barnen ha en stund med sin pappa för sig själva. Och jag behöver sova en hel natt för att orka jobba lång dag i morgon. Jag får längta ett dygn igen. Men å andra sidan får jag lite tid att ta hand om mitt hem ikväll och packa för utflykt på tisdag.



Jag och Håkan på Hovs Hallar. Eller Grand Canyon.

Bergskram D.

Bråkig mage

Medvind:
Har haft en mycket lugn dag på jobbet, så lugn att jag till och med började dammtorka...
Jag och Håkan ska köra till Hovs Hallar och se om det är bättre väder där än på Österlen. Stackarn, han är den enda nollåttan som hatar Österlen.

Motvind:
De onda bakterierna kanske ändå håller på att bekämpas men de goda är definitivt slut. Magen bråkar och det känns lite osäkert att klättra omkring på Hovs Hallar med en mage i obalans.

Vindstilla:
Vill bada och sola. Hoppas det är fint på tisdag när jag är ledig.

Toakram D.

Onda eller goda?

Alltså,
om man äter penicillin som bekämpar de onda bakterierna och samtidigt äter fil med en miljard goda bakterier.....ja, hur blir det då??? Hur vet penicillinen vilka som är onda och goda? Verum hälsofil har en bild på en god bakterie på sina förpackningar. Undrar hur de vet hur de ser ut? Om penicillinen börjar bekämpa bakterier i magen istället för i urinblåsan så kanske de onda i urinblåsan bara blir fler....Oj, vad mycket att fundera på så här på morgonen....Vad gör man?

Bakteriekram D.

Bilder ljuger visst!!

När jag hoppade av tåget och gick till jobbet gick jag förbi blomsterlådorna på torget. Jag blev helt bedövad av den starka doften som kom från blommorna. Det var såna där trumpetblommor, petunior, tror jag de heter. Jättegott.

Medvind:
Kom upp i tid trots att klockan inte ringde.
Hade sällskap till frukosten, det är skönt att inte äta helt ensam.
Kom hem till dukat bord. Lax, mozarella, tomat, basilika, potatismos och hollandaiesås. Jättegott.Osså vin till, såklart.
 
Motvind:
Har börjat med antibiotika för UVI:n. Gjorde så ont att jag kände att jag inte pallade själv längre.
Sprang, eller försökte springa, en liten runda idag men det va tungt. Har förmodligen gjort smartare saker än att träna med en infektion i kroppen.
Håkan tar bilder på mig och jag inser att jag är gammal och har använt för lite anti-skrynkelkräm.
Stackars Upplänningen är på Skånesemester och ville se Ales stenar men det hällregnade och det hängde våta strumpor i badrummet.

Vindstilla:
Har fått en väldigt välbehövlig fotmassage i kväll. Ska försöka halka in i sängen nu o sova en stund innan det är dags att åka till jobbet igen.

Fotokram eller fotkrämskram D.




Det sprutar hej vilt

Medvind:
En lugn dag på jobbet. Alla har semester och då är ingen sjuk.
Bästa sambon Håkan kom på besök. Vi slarvade med maten och åt en äggmacka. Men vi slarvade inte med drickan. Riktigt rött vin blev det till.

Motvind:
Det gör såååå oooont när jag kissar!!! Djävla husvagnsliv.
Har druckit flera liter idag så jag kommer väl att få sitta på toa hela natten.
Blev nersprutad av Uppsalavatten när jag släppte in sambon. Men han ska få igen när han minst anar det...hehehe, nu vågar han inte somna i kväll.... 

Vindstilla:
Saknar min Nicklas som sitter ensam i husvagnen. Synd han inte va nykter och kunde köra  hit....;)

Vattensprutkram D.

 

Ajajaj

Kom mig inte för att göra någonting. Har inte varit ute eller i tvättstugan eller nåt. Har vikt lite tvätt, lagt in några räkningar, pratat med mamma o pappa en stund och ätit en omelett och lyssnat på lite musik. Och nu ska jag gå och lägga mig. Är så slut. Hoppas att få sova en hel natt.

Medvind:
Omeletten blev jättegod.

Motvind:
Svider när jag kissar....hm, tål nog inte husvagnslivet...Har druckit massvis med vatten nu i kväll och är rädd att jag får gå upp och kissa i natt.

Vindstilla:
Sov Gott Alla!

Kram D.

Självvald ensamhet

Ensamhet kan vara underbart. Ensamhet kan vara fruktansvärt. Just nu känns det helt ok. Sitter här med en kopp kaffe och funderar på livets små mysterier. Har precis varit på terapi och är som en trasa mentalt. Orkar verkligen inte nånting. Funderar på att gå ner i tvättstugan o kolla efter en ledig tid, eller gå ut o gå en runda eller kanske bara sitta här och packa upp mina väskor lite senare efter en liten tupplur. Får se vad som faller mig in. Just nu njuter jag bara av att det är tyst och stilla och att jag är ensam.  

Medvind:
Det är fint väder ute.
Det bästa med att vara ensam är att jag kan bestämma allt själv. T ex när jag ska äta. Jag slipper prata med någon om jag inte känner för det.

Motvind:
Jag borde gå ut i det fina vädret men kan inte riktigt förmå mig själv att göra det. 
Det är trist att äta själv.
I morgonbitti kommer jag att sakna alla vackra ord som viskats i mitt öra varje morgon de senaste dagarna.

Vindstilla:
funderar över varför endel människor tatuerar sig, fixar naglarna eller sätter tandsmycke. Såg en kvinna idag med en stor tatuering på axeln som gick ner på ryggen. Riktigt snyggt var det. Men. Hon har en övervikt på 30 kg, hennes hälar har djupa sprickor och håret är alldeles stripigt. Om man ändå inte verkar ta hand om sig eller sin kropp, varför väljer man att tatuera sig då? Låter jag dömmande? Det är inte meningen, bara en stilla undran. Funderar själv på att tatuera mig men är lite tveksam. Borde se till att komma ner i matchvikt igen istället. Fast det lär jag inte göra här i soffan. 

Ensamkram D.

Gasen i botten

Överraskningen var att köra gokart. Det va kul, jag slog Alex!!!! Yesssss! Det var inte så mentalt krävande men armarna va som spagetti efteråt. 

Medvind:
MAX har världens godaste milkshake med jordgubbar i.
Har badat i havet, 17 grader, och det är så himla härligt när man väl doppat sig. Vågor som man kan kasta sig i, som barn på nytt....fan va jag känner mig gammal.
Gick längs med "floden" vid Tylösands norra golfbana idag igen. Det är så vackert. Nicklas visade mig några blommor som har små fröställningar som exploderar när man rör vid dem. Skithäftiga, har aldrig sett såna förr.
Grillade på engångsgrillar och det blev som en parodi, köttett blev liksom aldrig färdigt. Men det va kul under tiden, eller också va det för jag inte va riktigt nykter. 

Motvind:
Det är så jädra kallt att doppa sig.
Nicklas varvade mig på gokarten, men jag ska ta revansch nästa gång.
Får stiga upp jättetidigt i morgonbitti för att köra till jobbet. Ett jobb som det inte finns en kanonbra chef för längre.

Vindstilla:
När vi åkte från gokarten och skulle handla kvällsmat parkerade vi framför en frisörsalong som hade drop-in. Så nu är jag klippt även om det var superdyrt och inte blev superbra. Kunde gjort det själv. Det blev kort men kanske blir bra om jag får tvätta och torka det själv.

Badaihavetkram D.
 


Lyckopiller

Att vara lycklig, vad är det egentligen? Är det ett tillstånd, känsla, ett ögonblick eller är man det jämnt men lite mer och lite mindre ibland? Om man är lycklig jämnt, kan man då va olycklig hela tiden också?

I morse vaknade jag lycklig. Utan att ens ha tagit mitt lyckopiller. Inte för att det är varmt, trångt och hårt i sängen , eller för att jag vaknat sådär tusen gånger under natten. Eller jo förresten, att det var nåt hårt i sängen gör ju mig lycklig efter en stund. Hahaha.... Men mitt lyckopiller låg brevid mig.Han ger mig en måbra-känsla i hela kroppen. Dessutom säger han att han älskar mig. Det är så gott att höra. 

Om man inte kan gråta i bland kan man ju heller inte vara glad. Och det är ganska härligt att vårt känsloliv varierar. Men ibland när det ledsna tar över och man inte vet hur man ska ta sig ur det är det faktiskt ganska bra att man kan få hjälp. Om man bara vågar be om den och är beredd att ta emot den. Ibland är det just det som är det allra svåraste. Jag tänker på de i Norge som mist en anhörig, kanske ett barn eller en nära vän. Det är fruktansvärt. Men vi ska heller inte glömma att det finns människor här hemma i vår närhet som också mister nära och kära och hamnar i sorg och svårigheter. Utan stora rubriker i kvällstidningarna. De har det också mörkt och olyckligt i svåra stunder. Deras sorg är inte mindre smärtsam. Och i den sorgen och ledsenheten finns inga lyckopiller i världen som hjälper. Jag tror att det som behövs är tid, tårar, kramar och så småningom en acceptans att livet förändras. Då kanske man kan känna glädje och lycka igen.  

Medvind:
Laddar inför en överraskning i eftermiddag. Väldigt mycket hyschhysch men det kommer bli både mentalt och fysiskt krävande. Säger de, men det är nog bara som de försöker skrämma upp mig. Ska bli roligt och intressant, tror jag....

Motvind:
Laddar inför en överraskning i eftermiddag. Väldigt mycket hyschhysch men det kommer bli både mentalt och fysiskt krävande. Säger de, men det är nog bara som de försöker skrämma upp mig. Ska bli roligt och intressant, tror jag....

Vindstilla:
Det regnar idag också....eller jag menar det är myggfritt idag också....Men jag har regnstället i beredskap så vädret är inget problem. 
Jag behöver klippa mig, ser ut som en risbuske i håret. Men det får väl bli sen nån gång. I mitt nästa liv. 

Kämparkram D.

   


En tyst minut blev två på apoteket

Idag är en sorglig dag. Min bästa chef slutade idag. Snyft.  

Medvind:
Idag har jag kört bil, alltså en riktigt rolig bil. En snabb bil. En riktigt snabb bil. Kuuul. Den går i 180. Minst.
Jag har fått en ny kollega. Hon verkar trevlig, pigg och glad. Hon jobbar som dykinstruktör i Thailand 9 månader om året och på apotek i Sverige 3 månader. Jo, hon tycker det är perfekt.
Körde inom min lägenhet och duschade i en härlig varm dusch utan spindlar och harkrankar längs väggarna. Kom sen till husvagnen till dukat bord. Räkmacka och en kall öl gjorde inte ont.

Motvind:
Steg upp tidigt, duschade inte och pendlade över 10 mil till jobbet och kom försent. Det har varit en seg dag. Vet inte varför men jag är ganska trött.
Har slarvat med min läxa jag fick av terapeuten. Skulle föra timdagbok men vet inte ens var den är. Och snart är det dags för nästa träff.  
 
Vindstilla:
Det är ännu en myggfri dag. Försöker se det positiva med detta vädret. Borde inte bry mig för jag jobbar ju ändå. Men jag saknar de goa varma grillkvällarna.
Det är värt varje minut i bilen till en varm, mjuk, härlig famn.

Det är någon som vill kolla på film på datorn så jag kan inte skriva mer just nu.

Tysta kramar D. 

You´re hot and you´re cold

 Andra husvagnar har en toalett. I den vi har förvandlades toaletten till ett barskåp. Och underliga saker händer. När man spolar vatten från kökskranen så sprutar det vatten i från duschen inne på toan, eller numera barskåpet.
Medvind:
Vi åkte till ett badland och nu är vi rena och behöver inte bada förrän till jul igen.
Jag vann yatzy!!! Fetstort med mycket poäng!!! Både bonus och yatzy! Yessss! Me like a lot!

Motvind:
Det var fler än vi som tyckte det va en bra idé att åka till badlandet i dag när det regnade. Knökafullt och kö in. Men det var kul, jag o Loppan hoppade från högsta svikten, åkte rutchbana, simmade långt (Loppan faktiskt 100 meter) bubblade och åkte i strömmen  ungefär 100 varv.
Först va det dökallt här inne, sen blev det dövarmt när vi körde igång värmen och började laga mat.

Vindstilla:
Det är min tur att diska. Igen....suck. Och det blåser och regnar. Ögongodis ska väl inte behöva diska?

Diskkram D

Man ska ha husvagn....

Motvind:
Har vaknat sådär tusen gånger i natt. Sängen är stenhård och knarrar vid minsta rörelse. Det blåser som fan. Det är kallt som fan. Man får gå en bit bort nyvaken i småspiksregn för att kissa. Sitsen på toan är kall, allt är fuktigt. Kläder som man får rota efter i en väska som innehåller kaos. Får på strumpor på iskalla fötter, ska gå bort och diska frukostdsiken och upptäcker att flipflop och strumpor är en mindre bra kombo.

Medvind:
Det går skitfort att diska.
Man slipper att benen somnar när man sitter för länge på toa. Om man nu sitter ner överhuvudtaget.
Igår sprang jag längs en fyra meter bred liten flod som var oerhört vacker. Jag får fram bilden av den i huvudet när jag fryser som mest på väg bort med soppåsen. Jag vill gå längs den igen.
Tur sällskapet väger upp det jobbiga.

Vindstilla:
Man har ett hem med alla grejor någorlunda på sin plats. Varmvatten i kranen, en dusch med alla hygienartiklar man behöver. Kläderna lättillgängliga och fräscha. Det är varmt och skönt. Lätt att laga och förvara mat och det är gott om plats och det finns utrymme för allt och alla. Också stuvar man in sig i en husvagn som är trång, kall och fuktig. Och kallar det för semester!!?? Hade man satt en webcam i duscharna hade filmerna lätt vunnit alla tävlingar om funniest homevideos. Först är vattnet iskallt och kommer från det munstycket man minst anar och sen blir det skållhett när grannen stänger av sitt vatten. Schampo i ögat och man står där och famlar efter knappen att trycka in och ja, man svär en ganska lång radänga och hemlängtan gnager som aldrig förr i bröstet. Vad är meningen????

Men ok. Lite mysigt va det i går kväll att somna till smattret på taket.

Kyliga kramar D. 

Smatter på taket




Sitter i en husvagn i Halmstad och emellanåt smattrar det på taket fast det inte ska regna när man bor i husvagn.

Medvind:
Förtältet kom upp innan regnet kom.
Loppan sover :)
Jag har sprungit en runda på 35 minuter.
Spelade yatzy med Loppan och mamma. Mitt favvospel. Jag förlorade stort, men värre saker kan nog hända. Lr?? 

Motvind:
Sprang lite vilse och hamnade på golfbanan. Men det var trevliga snubbar som visade mig var jag skulle. När jag ändå kom tillbaka till samma ställe hade de som tur var hunnit vidare och nya golfare var där som kunde förklara vägen tillbaka, igen. Tredje gången på samma utslagsplats bara vände jag. Det är nackdelen med ett helt obefintligt lokalsinne. Jag springer ju gärna på nya ställe men riskerar alltid att inte hitta tillbaka. GPS? Neeeej, inget för mej. Det kan fegisar hålla på med.

Vindstilla:
Ska bli intressant att bädda upp sängen här i husvagnen. Speciellt som vi är viga som kylskåp och dessutom har fått ett par glas vin i kroppen.
Ovan kan ni se hur vi slog våra kloka huvud i hop...eller, nja, kloka vet jag inte, men tillsammans gick det ganska bra att få upp tältet.
Jag som för en sekund trodde jag skulle tillbringa resten av livet som ögongodis har minsann fått slita med att banka ner alla tältpinnarna. I alla fall de som sitter som de ska.

Compact living-kram D. 



Medmänniska

Det som händer i Norge är ofattbart. Ungdomar på läger, mysigt. Också pang. Å andra sidan sprängs hundratals människor i hjäl i Bagdad varje vecka utan att vi höjer på ögonbrynen längre. Men hur mycket orkar en människa ta in? Hur mycket känslor finns i en kropp egentligen? Är det värre när det gäller "våra egna"? Norge är som Sverige och vi räknar dem till oss.Jag vet inte.Det är vidrigt vilket som. Finns det obegränsat med sorg och kärlek i en människa? Finns det obegränsat med hat då också? Det finns en gärningsman som har anhöriga. Hur känner de? Kärlek till gärningsmannen men hat mot handlingen? 

Medvind:
Äter frukost och har packat, snart kör vi.

Motvind:
Skulle varit uppe tidigare.

Vindstilla:
Har sovit 8 timmar i natt och är utsövd. Skönt.

Kärlekskram D.  

Får inte glömma regnstället

Försöker packa för ett par dagar i husvagn. Det går inget vidare. Är totalt ostrukturerad och koncentrationslös. Hoppas det går bättre i morgonbitti.

Medvind:
Jag och Loppan åt taco i kväll. Gott. Sen gick vi till macken och köpte batterier till hennes kamera. Hon har varit ute flera gånger för att ta bilder. Ska bli spännande att se. Hon gick och skuttade och sa att hon var jätteglad. För vad visste hon inte och det var lite jobbigt tyckte hon.

Motvind:
Har tvätt i hela lägenheten.
Tycker inte om att packa. Vet inte varför. Det kommer bli kul. Känner mig väldigt trött i kväll, har sovit urdåligt hela veckan. Funderar på att ta en tablett i kväll för att få sova ordentligt men är rädd att den sitter i imorgon när jag ska köra.

Vindstilla:
Otäcka saker händer i världen. Ibland orkar jag inte bry mig. Men jag känner ju folk som bor i Oslo och självklart funderar man på dem. Men de satt i en stuga ute i skärgården så det var ingen fara.
Jag behöver springa. Ska ta med träningskläderna. Kanske blir nåt tillfälle.

Pack-kram D.

Det är spännande att bo i hyreskåk

Göta hade hela armén med sig när jag kom ner igen....Men jag fick mitt straff direkt. Den ena maskinen är tydligen trasig (någon som tvättat BH utan påse????) så hela den maskinen va dyngsur och icke centrifugerad så den står kvar nere i korgen och väntar på att bli omtvättad. Den luktar inte hallon precis. Men Göta lovade mig maskinen efter att hon va klar och erbjöd till och med torktumlaren under tiden. Tilltalande dam...vi kanske kan bli vänner.

Medvind:
Tvätten kommer vara ren och torr till i morgon.

Motvind:
Känner mig något skuldtyngd. Fan, jag som trodde jag va helt samvetslös...

Vindstilla:
Nu ska jag jobba och sona morgonens brott genom att vara extra vänlig och tillmötesgående mot gamla tanter idag. Speciellt om de heter Göta.

Sneda gloriakramar D.

Är det konstigt det är krig i världen?

Ärlighet varar längst, sägs det. Men närdå?
Kommer ner i tvättstugan, stigit upp omänskligt tidigt, lägger i maskinerna halvt i sömnen, går ut och låser dörren. Slänger en blick på almanacksbladet som hänger där. Welin, hel dag den 15:e. Perfekt. 15??? Men vaaa f-----n!! Skickade ju ner sonen igår för att boka. Han har skrivit på fel dag. 22:e är redan bokad av tant Göta 107 år i andra trappan. J---a s----t. Min hjärna börjar så smått komma i gång. Mitt samvete säger att jag borde gå tillbaka, stänga av maskinerna, plocka upp min tvätt (och förmodligen skölja den i handfatet på toaletten eftersom den är full med tvättmedel) och låtsas som ingenting. En liten djävul sätter sig på axeln. Glöm det första, säger den. Men att låtsas som ingenting är bra. Gå upp och låtsas att du inte vet om att det är fel dag. Du får visserligen torka all tvätt uppe men du har fått den tvättad. Ja, tänker jag, tvättad och en ovän till granne resten av min tid på denna adressen. Då bryter förnuftet in: Vänta lite nu....Tant Göta; hon är skitgammal. Hon har hela dagen på sig att tvätta, hon har förmodligen bara några trosgördlar, ett linne, en kökshandduk och en kofta att tvätta. Hon kan vänta till efter nio att göra det när mina maskiner är klara. Kommer hon och frågar eller är förbannad kan jag låtsas som jag inte sett att det är fel dag och be tusen gånger om ursäkt. Låter hur logiskt och sunt som helst inne i mitt huvud. Kruxet är att jag har en tredje maskin att köra och jag vet inte hur jag skulle kunna få det gjort...

Så nu sitter jag här, och antingen har jag två maskiner tvätt att skölja i handfatet eller så väntar jag på att smyga ner och hämta två maskiner nytvättad tvätt med förhoppning om att jag varit vaken långt tidigare än Tant Göta.

Medvind:
Gillar att smyga i lägenheten för att inte väcka loppan som ligger och sover. Det är härligt att titta på henne. Så stor hon blivit men ändå bara liten. Hon älskade jeansen och jackan jag köpt.

Motvind:
Fick svid i magen av kaffet. Vet ju att jag inte klarar Ipren, ändå är det de jag tar när jag någongång ändå tar piller.

Vindstilla:
Är det ok att hänga tvätt på gardinstängerna?

Oärliga kramar D.

Och tiden går

Fick ta huvudvärkspiller idag!! Händer nästan aldrig men håret gjorde så ont framåt lunch. Men det är värt det ändå på nåt konstigt vis och vi var alla lite lagom sega idag. Kunderna höll sig som tur var väldigt lugna och verkade ha annat för sig idag än att hämta ut på sina recept. Jag fick ledig eftermiddag och slutade redan kl 18!!! Sista halvtimmen hade vi så lite att göra att det enda som fanns var att tugga tuggummi. Men någon ska ju göra det med.

Medvind:
Kom upp i morse och missade inte tåget.
Lyckats få en tvättid till i morgon.
Loppan är här och vi har fryst hennes megavårta på stortån helt utan gnäll, hon var superduktig.

Motvind:
Tröttast efter att ha blivit väckt av telefonen en gång i timmen fram till kl 4. Sen stängde jag av den. Lillebroren var av med sin storebror när de gick på krogrunda. Men han är ganska gullig ändå. Vet vad han ska säga för att man inte ska bli topp tunnor rasande...
Är så otroligt spänd i hela kroppen, stel i käkarna och har ett veck i pannan. Den gamla på jobbet har sagt åt mig flera gpnger att släppa ner axlarna och slappna av. Men det är svårt. Känner att jag har andningen uppe i bröstet istället för nere i magen. Ska verkligen försöka vara mer medveten.
Har svid i magen efter huvvevarkspillerna.

Vindstilla:
Har kommit på lite till som jag tycker att samhället inte ska bekosta. All mat, tex, glutenfritt, magsäcksoperationer och sterilisering. Det finns ganska mycket faktiskt. Jag borde bli hälsominister. Skulle spara så otroligt mycket pengar åt landstingen.
Idag skrev jag under sista inskicket till skilsmässan så nu är jag Fröken igen. Med blandade känslor.




Min lilla plutta...

Frökenkram D.

Vem i hela världen kan man lita på?

Medvind:
Har ätit och druckit alldeles för gott i kväll. Chefen grät och vi med. Men ibland var det skratt-tårar när hon öppnade presenterna.
Har skrattat ända från tårna ikväll. Mina kollegor är underbara.
Terapin kändes bra, det kanske fungerar.

Motvind:
Får aldrig en så bra chef igen.
Stressade för att hinna till terapin. Kom ändå några minuter för sent. Hittade inte dit direkt heller utan fick leta och fråga.Lite pinsamt. Han tror att jag behöver jobba med tilliten till människor i mina nära relationer. Att jag har svårt att lita på nån och är rädd att bli besviken. Han har nog rätt.
  
Vindstilla:
Gråter varje gång jag åker förbi Tormestorp. Längtar efter skogen och kantarellerna.
I morgon kommer Loppan. Mysigt. Jag har köpt jeans och en jacka till henne på rean, hoppas hon gillar det.
Höörsborna kommer inte att våga hämta ut hos oss i morgon efter att ha sett och hört oss på pizzerian i kväll. Varför säger ingen till innan man druckit för mycket?? 

Vinkram D.

Bråttom, bråttom....

Idag är en sorglig dag. Vi ska avtacka chefen. Världens bästa chef, kollega och vän.

Jag lovade att skriva vad jag personligen skulle vilja att mina skattepengar inte går till. Funderat, men det är svårt. Men många saker som acceptans skulle hjälpa mot bekostas av det offentliga. Provrörsbefruktning, konstgjorda barn, vill jag inte mina skattepengar ska gå till. Min motivering är att går det inte så går det inte. Acceptera fakta. Dessutom finns så otroligt många föräldralösa barn redan. Däremot skulle en liten krona gärna få gå till seriös forskning om varför vår fertilitet blir sämre. Nu vet jag att jag trampar endel på tårna men det är ingen mänsklig rättighet att ha barn, däremot tycker jag att det är en mänsklig rättighet att ha föräldrar. Fortsättning följer... 

Medvind:
Ska på KBT-terapi om en timme men innan dess ska jag hitta på en massa roliga jäkelskapspresenter till chefen.

Motvind:
Missade tvättiden i morse. Men vet ju inte om maskinerna fungerar ändå.....

Vindstilla:
Stressad för hur det ska fungera mellan mig o terapetuen. Men det kan man kanske gå i terapi för???

Kram D.

Nåt är fel

Hur mycket eget ansvar har man? Om jag låter bli att fila fötterna, får djupa sprickor med infektioner i, går till vården och får medicin...Klarar inte att jobba, blir sjukskriven... Vem ska egentligen stå för notan? Skattebetalarna eller patienten själv? Vem som betalar idag vet vi redan. Men är det inte dags att se över systemen? Skattepengar slösas på hur mycket konstiga onödiga saker som helst. Nezeril på recept. Novalucol på recept. Som skattebetalarna betalar hanteringen för. Konstgjorda barn, sönderrökade lungor och högt blodtryck av övervikt. Vad är du beredd att lägga dina skattepengar på om du själv fick bestämma?

Jag tycker att samhället står för alldeles för mycket kostnader som individen själv borde betala mer för. Speciellt inom hälso-sjukvården och läkemedelshanteringen. En dag slängde jag oanvända läkemedel för 120 000:-. Som kunden hämtat ut för att det var "gratis" men sedan inte hade behov av. Man kan ju lägga in aspekter kring läkemedelsbranschens prissättning här också men det är en annan diskussion. 120 000 svenska skattekronor rakt i soporna på ett enda bräde. Människor kan inte hantera "gratis". Tyvärr.

Jag ser fram emot en höjning av högkostnadsskyddet och hoppas att frikortet försvinner helt. Bara en summa på 50 kr skulle nog minska överuthämtandet. Likadant för läkarbesök. Det skulle aldrig vara gratis. Nu har vi Gustav, 43 sittande i väntrummet för lite snuva och ont i halsen som belastar vården så de som verkligen skulle behöva en läkare inte kommer till en. För att det är gratis. För honom. Just då. Men som sen sitter och ojjar sig över de höga skattesatserna. 

Jag blir förbannad på allt slöseri.

Surkram D.

Bara för att man kan

Medvind:
Har skruvat ihop en byrå. Äntligen.
Loppan sover här i natt. Hon har varit uppe alldeles för sent men kom hit ganska sent o sen ville hon kolla en film och sen har vi ätit mackor och läst saga. 

Motvind:
Dessa eviga diskussioner med tonåringen....suck.

Vindstilla:
Har myntat ett nytt begrepp på jobbet. GT-reklamation. En dam kommer o kastar en solkräm och en after sun på disken och vrålar "kan man reklamera de här grejerna??" "Självklart, svarar jag med ett leende, vad är det som är fel med produkterna?" Hon hade blivit alldeles röd i ögonen av solkrämen och hon hade minsann inte blivit upplyst av personalen vid inköpet om att after sun-krämen var parfymerad. Vänligt förklarar jag att solkrämen säkert kan svida om man får den i ögonen och att after sun brukar vara parfymerad och det står ganska tydligt utanpå och det är egentligen ingen reklamation av produkterna eftersom det troligen inte är något fel på dem, men självklart ska hon få sina pengar tillbaka. En typisk GT. Nej, inte Gin o Tonic. Gnäll Tant. Puckokärring. Vad skönt det måste va och avsäga sig allt eget ansvar och kunna skylla all olycka som händer på någon annan. Suck. Ibland hatar jag kunder...

Nu ska jag kolla Hemnet o drömma om ett eget sovrum :)

Kundkram D.

Och denna dagen är ett nytt oskrivet blad

Vaknade tidigt. Onödigt tidigt. Lika bra att stiga upp. Vet inte hur det gick till men plötsligt hade jag träningskläder på och en keps på huvet. Det ösregnade ute. Så sprang jag, skulle bara bli en liten kort runda men när jag kom hem hade det gått nästan 40 min.

Medvind:
Hörde göken, nära och länge. Tycker den är så mysig.
Gjorde inte ont någonstans i kroppen när jag sprang, inte ens i vaden när jag ökade i nerförbacken.
Coachade mig själv uppför de jobbigaste backarna.Hade lite tidspress på mig eftersomjag ska iväg till jobbet.
Och tänkte att: orkar jag idag så är det lättare nästa gång.

Motvind:
Jag är tung i kroppen och det känns i stegen.
Hade för mycket kläder på mig, var ju rädd att frysa i regnet....fast jag vet ju att det inte är kallare för att det regnar.

Vindstilla:
Känner mig något mer lyckad som människa nu på morgonen än vad jag gjorde i gårkväll och är lite lagom taggad att gå till jobbet. Jag utför inga stordåd på mitt jobb men ibland är det det lilla som är det stora i människors vardag och det är jag ganska nöjd med att kunna hjälpa till med. 
Måste komma i håg att köpa nån sorts insektsspray till köket. Har fått fullt med äckliga små bananflugor överallt.

Morgonkram D.

  

Det har faktiskt aldrig hänt

Frågade grannen om hon var klar med tvättmaskinerna så jag kunde få köra två maskiner på hennes pass i kväll då jag har dåligt med tid i veckan. Det gick jättebra,så jag packade ihop tvättkorg, tvättmedel, sköljmedel (det lilla som fanns kvar efter en sköljmedelsfettischist hade lånat av mej). Kånkar ner allt och börjar lägga in...visstfasen, tvättpåsarna till BH:arna!!! Glömde ju dem. Har lite svårt att få in nya rutiner för det här med tvättstugetvättning. Står där och tänker....orkar INTE gå upp för att hämta dem. Har det någonsin hänt att byglarna åkt ur en BH? Svar: Nej. Inte för mig i alla fall. Aldrig. Never. Ever. Så va fasen...varför skulle det göra det nu då??? Jag slänger in, sätter igång maskinen o går upp.

En och en halv timme senare går jag ner för att hämta upp tvätten igen. Gissa vad som hänt..??!!! Naturligtvis!!!! Lagen om all världens jävlighet har slagit till. Bygelhelvetet har åkt ur BH:n.

Medvind:
Jag har lärt mig något. Troligen kommer jag att komma i håg påsarna i fortsättningen.

Motvind:
Jag har en BH färre som passar min svällande kroppshydda.

Vindstilla:
Tror inte maskinen gick sönder....men det va ju inte mitt pass ändå....Som att flickor aldrig fiser.

BHkram D.



Känner alla så ibland eller är det bara jag?

Det kostar på att sova med öppet fönster. Skrikande ungar utanför, hela natten känns det som.

Medvind:
Var uppe tidigt och dammsög i morse.
Hade en trevlig tågresa med sonen ner till Malmö.
Hittade jeans och tröja för 180 kr. Lagom pris.
Jag är inte för gammal för att handla på JC. Det känns fint. Johanna fick mig att välja en helt annan färg på tröjan än vad jag själv aldrig nånsin skulle drömma om att ens fundera över. Men nu när jag provade den här hemma är den helt ok! Kanske ska vara mer flexibel i klädköpen? Men leopardklänning? Nej, där går faktiskt gränsen...

Motvind:
Dagens shoppingrunda blev inte så rolig, sonen surnade till och tågresan hem var tystare än som om den hade varit i tysta kupén.
Fick ett bryt i kväll och känner mig som världens mest misslyckade människa. Som mamma är jag totlat värdelös, på jobbet tappar jag tron på min egen förmåga och kunskap, i skolan och den akademiska världen känner jag mig som ett ufo, som partner är jag ett labilt psykmonster som inte bryr mig tillräckligt och här hemma....ja, va fan e de för bra å bo i en för liten hyresrätt utan balkong??? 

Vindstilla:
Lyckades få tvättid i kväll och ska gå ner o ta upp det nu. Kanske jag duger till tvätterska?

D.

Filmtajm

Medvind:
Skruvade ihop ett skoskåp. Det var ganska enkelt, men tar tid med handkraft.
Sprang runt slottet, en jättefin runda som bästa Tina och lilla Nea visade mig. Såg två rådjur också. Till vintern gör de skidspår där. Hoppas det kommer snö.Verkligen fin natur och här kan jag nog hitta några smultronställe. Byn ligger ju granne med skogen och det kändes som att va på landet där bakom slottet.
Basilikan i min örtträdgård är ett par centimeter stora nu. Härligt det kommer bli när jag snart kan börja skörda!

Motvind:
Behöver dammsuga. Trist. Men hatar att gå barfota på smuliga, grusiga golv.Gör det i morgonbitti.

Vindstilla:
Funderade över coaching medan jag sprang. Jag behöver en bra coach som verkligen kan motivera mig och emellanåt pressa fram mitt jävlaranamma som ligger väldigt djupt. Som kan få mig att koka av ilska och prestera av ren envishet för att minsann visa att jag kan. Jag är nämligen för snäll mot mig själv. Springer och tänker att orkar jag denna backen så belönar jag mig med att få gå i nästa....och det håller ju inte. Ska nog gå med i multisportklubben och få lite peppning. Eller kanske man kommer dit och är äldst och mest otränad av alla och ger upp efter första passet? Har hittat orienteringsstugan också och ska gå dit och fråga efter kartor över området. 
Sonen och jag har kollat film och ätit choklad i soffan i kväll. Det var en komedi "Snuten i varuhuset", faktiskt ganska rolig. Bara att plugga in ett USB i nya TV:n så blir den en bioduk. Ok, inte riktigt så stor, men nästan. Eller i alla fall lite större än den gamla tjock-TV:n. Är lagom trött nu för att kunna sova gott. Hoppas jag slipper drömma i natt.

Naturkram D.

Vaknade med saknad

Somnade gott igårkväll och har sovit ok i natt. Men i morse när jag vaknade mitt i en dröm så följde den sorgsna känslan med. Ville bara gråta. Har haft en oro och olustkänsla i kroppen hela dagen som är svår att förklara. En kollega fick påminna mig om att sänka axlarna. Jo, är nog lite spänd i nacken. Har velat fram och tillbaka om hur jag skulle lägga upp dagen och morgondagen men det är svårt när jag inte vet vadjag vill. Men är inte i form att träffa någon. Jag o sonen ska kolla en film i kväll och i morgon tar vi tåget till Malmö och fyndar på slutrean.

Medvind:
Blev påmind om en multisportklubb som har en tävling om 2 veckor som är lämplig för nybörjare. Ska kolla lite på det och se om det inte verkar för tufft. Kanotorientering tycker jag låter oerhört spännande!!

Motvind:
PMS?? Kanske. Kan det va hormoner som spökar till det i humöret?

Vindstilla:
Saknar Loppan. Oerhört mycket. Ringde och frågade om hon va sugen på marknad och ville prata med henne men hon hade inte tid, kompisarna är viktigare. Hon ska sova i tält i natt första gången. Saknar den store sonen också, han hade inte heller tid, skulle till stranden med sina kompisar. Mellansonen är här och är snart helt fyrkantig i huvet efter datorspelande i en vecka. Men jag ska försöka få honom att hjälpa till med att skruva ihop möblerna och sen ska han få visa mig var slingan är så jag kan ta igen min missade runda från i går. Är sugen på att plocka kantareller. Men det blir nog inte av i år.
 Det är mycket saker som inte blir av i år.
Men nu ska jag sätta fart att få iordning i mitt hem för det måste bli av omgående!!!




Nej, inte kantareller, men ganska fina ändå...

Svampkram D

Fredagsmys

Medvind:
Lunchdate. Skönt att äta ute tillsammans med någon ibland.
Blev överraskad med en tårta på jobbet.
Kom hem till färdig mat och vin efter jobbet. Kan dricka igen nu när jag slutat med tabletterna. Gott.

Motvind:
Blev väckt klockan fyra i morse av Loppan som sa att hon inte kunde sova. Sekunden efter lägger hon huvudet på kudden och somnar. Men inte jag. Somnar vid sex och sen ringde klockan sju. Tyyypiskt som Skalman skulle sagt.

Vindstilla:
Borde sprungit ikväll men blev övertalad att låta bli. Inte bra. Kanske jag kommer upp i morgonbitti eller kanske efter jobbet i morgon. Har många små saker att fixa med i lägenheten. Sladdar och lampor och någon byrå som ska monteras.
Jag är himla trött i dag, men har haft det väldigt roligt och fnissigt på jobbet. Och det va härligt att komma hem.

Gonatt D.

Hur vill du ha det?

Medvind:
Det regnar och är blåsigt och ett bra tillfälle att ha på min nya tröja jag köpte häromdagen. Den har långa armar och är inte så somrig men passar fint idag.

Motvind:
Tröjan är lite tajt och de långa jeansen jag plockade fram sitter också tajt. Trist.

Vindstilla:
Måste verkligen ta tag i kilona innan de blir fler. Har inte så värst mycket underkläder att välja mellan i denna lite större storlek och jag köper inte nytt. Nixpix! Det blir att springa och tacka nej till alla kakor på jobbet. Mer frukt och grönsaker.
Jag är en inbiten vanemänniska. Jag vill att varje morgon ska va likadan. Fast egentligen inte. Den ska va som jag vill att den ska va. Och det innebär inte likadan. En perfekt morgon är tyst, lugn och stilla. Undantaget lördagen då radion gärna får va på. Jag vill sitta länge vid frukosten och inte resa på mig när jag väl satt mig. Jag vill gärna ha en tidning att sjunka in i även om jag gärna har sällskap. Jag vill gärna ha en speciell sked till filen och tallriken ska inte va en sån där hård i lergods som ger ett läskigt ljud när skeden rör vid. Även kaffekoppen är viktig. Men exakt vilka som är bra eller mindre bra måste kännas från kopp till kkopp. Det är nåt med hur den ligger i handen och hur den känns i munnen. Idag har min frukost varat i 45 min :). Steg upp tidigt, men kommer förmodligen fara runt som en yr höna efter väska, plånbok, nycklar, telefon, tågkort osv....med mycket knappt med tid till tåget. Dessutom skulle jag behöva ett paraply, var nu det tagit vägen i flytten. Fick jag ens något med mig?? Äh, regnjacka går bra, man blir lite våt på benen men det torkar väl. När jag kommer till stationen helt svettig efter språngmarschen har jag förmodligen ändå flera minuter till godo...Då hade jag ju hunnit kamma håret en gång till...

Oj, nu är det brått!!!!

Morgonkram D.

Inte för mörk och inte för hårt

Tänka sig hur bra mutor funkar på tonåringar. Eller vill han bara ha ett gillande? Vet inte, men han diskade två gånger och har plockat undan och lagat mat för en tur till IKEA och ett nytt skrivbord. Fantastiskt.

Medvind:
Vaknade sent och åt en låååång frukost. Började inte jobba förrän 12 och har haft bästa kollegorna på plats.
Fick skjuts av bästa Tina hem idag igen så jag slapp ta tåget. Inte för det gör mig nåt att åka tåg men jag sparar nästan en hel timme på det.
Har äntligen sprungit. Bara i 25 minuter men ändå. Orkade fortfarande göra tio armhävningar och det känns bra för då har jag inte tappat så mycket styrka iaf.
I morgon kommer Loppan hit och sover över, mitt lilla hjärtegryn.
Jag kan sitta i köket med datorn utan sladdar och annat krångel. Trådlöst är ju himmelriket. Kan tom läsa nyheterna på skärmen till frukosten istället för en tidning!!

Motvind:
Det har börjat mola i höften igen. Undrar om det är jobbet, det hårda golvet vi står på jämnt.
Det var tungt som fasiken att springa i början men det släppte efter en stund. Kroppen protesterar.
Har missat en räkning förra månaden och det känns för jäkligt pinsamt att behöva få en påminnelse.
Saknar min kärlek och det blir värre och värre för varje gång vi måste va ifrån varann.
Saknar också mitt stora hjärtegryn som jobbar och står i och inte har tid med morsan. Ska nog ringa honom.

Vindstilla:
Sover dåligt utan tabletterna men kanske det vänder om jag kommer igång att springa. Det känns som att allt håller på att falla på plats igen och kaoset i huvet är inte lika intensivt längre.
Funderar på människors olika vanor. Tex hur man vill ha sin rostade macka. Vissa saker gör man inte avkall på. Eller hur ett perfekt kokt ägg är. Det mesta är ju beroende på vad man jämför med. Visst är det härligt med olika?



Valfena???

Olika kramar D.

Munkar o karameller o bigarråer

Medvind:
Gick förbi en klädbutik i byn när jag var på väg hem från affären och hittade en tröja och en tunika för 123 kronor. Ett bra köp tror jag.
Jag har varit ganska effektiv i dag och fått rätt mycket gjort.
Kom hem till ett hem som var undanplockat efter sonens möbelmonteringhärjningar. Skönt. Puss, du är bäst!Sitter i soffan, dricker vin, äter marknadskarameller och har precis ätit en munk från Hästveda marknad. Gott. Men väldigt sockrigt i hela soffan blev det.

Motvind:
Det gjorde ont att bli stucken i armen, hon brukar va duktig men inte idag. Tror hon va lite stressad.
Tvätten har hängt i torkrummet hela dagen och är ändå inte torr. Min hyresvärd är inte världens smartaste torkrumskonstruktör. Fukten måste ju liksom kunna komma ut ur torkrummet, kan den inte det kvittar det hur många varma fläktar som finns. Suck, han har väl aldrig tvättas själv.

Vindstilla:
Idag har jag inte gjort för mycket på jobbet men kompenserar det genom att läsa jobbmailen hemifrån. Snart ska jag krypa ner i loppelådan och sussa gott i en mysig famn.

Torkkram D.



 

Sånt man inte borde

Min gloria sitter snett idag. Jag tror inte jag är ensam om det men jag tänker erkänna. Ni vet, kommer ner i tvättstugan. Börjar sortera...oj, så mycket lakan och handdukar. Också två överkast och två kuddar som också behöver tvättas sen flytten. Sneglar mot maskinens lucka, känner mig väldigt optimistisk. Det borde gå att få in allt. Det ska gå att få in allt. Om jag trycker lite hårdare så går det in. Fyller hela maskinen. Hoppas den inte brinner upp av överbelastning och att tvätten ändå blir skinande ren. Hm, plockar ut en kudde ändå. Den får kanske plats i en annan maskin jag ska köra senare. Går upp, hämtar några kartonger som ska ner i förrådet. Kan inte låta bli att smyga tillbaka till maskinen för att se om den fortfarande snurrar eller nåt överbelastningsskydd löst ut. Men den går. Och det ser bra ut. Eller rätt så bra iaf. Det går. Nog. Kanske. Eller, egentligen inte. Jag tittar upp i taket drar ett djupt andetag, släcker och går upp. Ni vet, när man vet att nåt inte är så där helt rätt men man väljer att blunda och inte se eller göra något åt det...Jag är nog inte ensam om det.

Medvind:
Idag är ingen vanlig dag för idag är det syrrans pojkes födelsedag. Han blir två år. Och tänk att jag minns exakt vad jag gjorde för två år sedan. Vuxenhelg, bed&breakfast, vandring i Fyledalen. Härliga dagar. Också kom det där lilla sms:et. En liten gosse såg dagens ljus. Löjligt hur glad man kan bli för någon annans skull.

Motvind:
Nu ska jag promenera bort till VC och bli torterad med nålar.

Vindstilla:
Behöver dammsuga. Ska nog ta trapphuset också för det är ju förskräckligt va skitigt där är. Har städaren semester??

Tvättkram D. 

Han ville bara ha mina pengar

Medvind:
Gick en promenad i kväll i byn och fick tag på en liter mjölk. Gott i morgonbitti.
Sonen har varit hemma idag och skruvat ihop möbler. Vi skrattade gott i kväll åt storebrorsans packning av sina kartonger. Han är för go. Vi hittade godispapper, tomma biocheckkuvert, ett CSN-kort som gick ut för över ett år sedan, bakstycket till en liten Duschradio från en Kalle Anka-tidning, julbelysning som är blå och en gammal tennisboll. Han har nog inte sorterat och packat så bra.

Motvind:
Kom aldrig ut o sprang. Måste verkligen ta tag i det.

Vindstilla:
Är sugen på en glass. Men jag är fastande fram till kl. åtta i morgonbitti. Då ska det stickas med läskiga sprutan i lilla armen. Gör det ont slår jag henne. Om hon får tag på armen vs. Jag har en viss förmåga att rycka undan den så fort nålen närmar sig.
Idag kom det in en riktig läckerbit på jobbet.Han lyckades flörta till sig mitt kort med kod och allt, körde iväg några timmar och sen kom han tillbaka med det igen. Lite lättare men med det mesta i behåll. Tror jag, har inte kollat. Men han ska minsann få betala tillbaka dyrt. Han kollade nämligen inte vad räntan stod i....;)



Loppans lilla (eller nja, ganska stora faktiskt) fot från stranden i går.

Betalningskram D.

Undrar som en flundra..

Medvind:
Sitter på jobbet och har äntligen lunch. Eller lunchkafferast. Idag är det ruschit värre. Men det är då det är som roligast. Känner mig ganska glad och uppåt idag. En dag på stranden gjorde susen. 

Motvind.
En del gamla tanter bara gnäller. De har det hur bra som helst och är nästan friska också gnäller de för en merkostnad på 35 kronor för något som har kostat skattebetalarna många många fler kronor och som egentligen går att köpa receptfritt som egenvård. Suck. Jag vill aldrig bli en sån gammal gnällkärring. Även om jag är ganska gnällig emellanåt. Och det är jag ju nu med som gnäller på de gnälliga tanterna.

Vindstilla:
Vill prova springa en runda i kväll. Känner mig starkare men blir ofta matt i kroppen o lite darrig. Men det släpper om jag får äta nåt. Så jag äter nåt hur ofta som helst men vågen visade neråt i morse med över ett kilo och då har jag verkligen inte hållt igen över helgen. Hoppas att det är vätskan som går ur kroppen så det slutar kännas som skinnet är så spänt.
Såg en jättesöt klänning på rean i affären på väg från tåget. Ska försöka hinna prova den i morgon om den finns kvar.
Var i huset i morse och hämtade en lampa. Lite läskigt att gå in. Första gången jag kände mig som främmande i huset som varit mitt drömhem i flera år. Märkligt hur det kan bli. Fick en otrolig längtan efter hundarna. Kollade igenom gamla fotografier häromdagen när jag var i huset och skulle hämta lite prylar. Så mycket minnen. Så många drömmar. Loppan i jättemagen och Loppan nyfödd på ryggen. Jo, hon lades upp på ryggen eftersom jag stod på knä o födde. Thailand och sommaren i stugan. Allt kkänns så avlägset som om det aldrig hänt. Undrar om den känslan blir starkare ju längre tid som går. Ibland brukar jag tänka på hur jag kommer att minnas just den här tiden om 10-15 år. Undrar vilka glimtar som kommer attt vara tydligast och vilka som jag minns med störst glädje och sorg. Om jag lever får jag veta.

Funderingskram D 

Boka tvätttid, läkartid, vuxentid, frissatid, barntid, fritid....

Medvind:
När jag lämnat Loppan på fritan i morse och va på väg hem ringer en kille och undrar om jag är sugen på att få bredband. Tja, kände mig lite motvillig att svara JA JA JA. Men gjorde det såklart ändå. Så nu är jag online. Trådlöst!!! Inga sladdar över golvet (förutom sonens som måste ha sladd till sin) och jag kan själv välja var jag vill ha datorn. Lyx!
Planterade en örtträdgård i mitt köksfönster i förra veckan. Skönt med jord under naglarna och i hela köket.

Motvind:
Får liksom ingen ordning på någonting. Precis när jag tycker att jag har kontroll över en sak är det nåt annat som inte funkar.
Jobb jobb jobb, vill va ledig. 
 

Vindstilla:
Hade en mysig dag på starnden igår med Loppan. Vi fångade räkor och badade i det svinkalla vattnet tills jag fick ont i nacken av kylan. Hade önskat att mitt hjärta också skulle va med men det är så många viljor och behov och praktiska lösningar som styr och det är svårt att få ihop allt... Och barnen går såklart före. Inte alltid men väldigt ofta. Men det är väl så det ska vara. Men jag blir så besviken ibland på hela situationen. Skulle vilja ha alla samlade hela tiden. Blir extra viktigt när det händer hemska saker nära. Men livet funkar ju inte så. Inte mitt iaf. 
Åker tåg till och från jobbet. Det är lite lyxigt. Smidigt.
Känner mig mer o mer hemma i lägenheten o trivs ganska bra. Det blir fint här med lite smärre justeringar i möbleringen så småningom. Fattas bara ett skrivbord och en garderob i hallen men ska kika lite på blocket.
Att bo i lägenhet innebär nya erfarenheter. Kom efter stranden. Packar upp badväskan...ja, var är bäst...hm, fick bli badrummet. Vips så var hela badrummet fullt med sand. Saknar en balkong eller altan där man kan rista av all sand och packa uppp blöta grejer.

Sandiga kramar D.

Att vi har varann är det viktigaste


Medvind:
Mår bättre, har slutat ta den nya tabletten. I morse kände jag mig stark i kroppen och har bara haft ett yrselanfall i dag. Kanske kan börja springa en liten runda i morgon.

Motvind:
Har fått ett tråkigt besked idag. Min absoluta bästis bror har omkommit i en olycka. Tänker på henne och resten av familjen. Tragiskt. Det finns inte ord... 

Vindstilla:
Är i Åhus, har grillat, varit på stranden och nu sitter vi i soffan o dricker lite vin och barnen äter godis. Det är mysigt men .... allt känns oviktigt.
Kommer att skriva mer när jag någon gång får bredband hemma hos mig själv.

Sorgsna kramar D.  

Insulin säljes

Telia är otroliga. Beställde flytt av abonnemang den 13 juni och fick bekräftelse att det skulle kopplas in 1 juli....Har varken telefon eller internet och kan inte blogga från telefonen. Har suttit i telefonkö i 1,5 timme för att få klarhet i vad som händer men det är som en enda sörja. Dum vet inte vad Klantig gjort. Eller inte gjort. Man blir helt trött....jöööö. Men det finns värre saker. Som att inte orka någonting.

Medvind:
Har fått upp gardiner i lägenheten-mitt hem. Jo, det börjar kännas som hem. När jag tänker hem är det en bild av lägenheten som kommer i huvudet.
Bästa Alex monterade en IKEA-möbel till hallen. Jättefint blev det.
Har fått svar på proverna från läkaren.

Motvind:
Proverna visar på lågt blodsocker. Inte konstigt att jag är trött efter att ha ansträngt mig. Får inget läkarintyg så imorgon blir det jobb. Hoppas jag håller mig på benen. Får se till att äta lite oftare och va mer noga med vad jag stoppar i mig. Och om jag hamnar i koma så vet mina kollegor varför. Men läkaren vill ta prov på kalium och kortisol också, men det blir väl nästa vecka då.
Har suttit i solen idag och trodde att jag var brun nog för att skippa solcreme men icke. Det svider ordentligt i skinnet.

Vindstilla:
Kollar ut på en vacker måne i kväll. Ser ut som en sagomåne, sådär lagom halv, gul och lite molndimmor som ligger och vilar på nedre böjen. Hör måsarna skriar, dricker ett gott glas vin, får en varm mjuk hand som smeker och ett "jag älskar dig" från han som jag trodde var uppslukad av fotbollsmatchen på TV. Jag kommer somna gott i kväll. 

Telefonkram D. 

Elektronikskit.

När ingen hör sjunger jag. Högt. Speciellt i bilen. Det låter som Celine Dion eller Carola. I mitt huvud i alla fall.
Idag ska jag försöka ta mig till IKEA och shoppa loss ordentligt. Dvs gardinstänger, gardiner, toaskåp, byrå och skoskåp. Kanske det blir servetter och batteri till brandvarnaren. Förlängningssladd, ja. Hyllplan om det finns...(skiter björnen i skogen??)  Självklart kommer jag äta lunch och dricka kaffe där. Kommer att behöva pausa emellanåt och hoppas på kraft att lasta ut i bilen. Kanske borde ta den korta kjolen om jag behöver hjälp. Tänk att dumma karlar fortfarande går på den lätte...;) 

Medvind:
Har sovit gott. Duschen här är riktigt skön.

Motvind:
Min tandborste har laddat ur och de två sista manuella gav jag pojkarna häromdan...
Behöver en hylla som gör att sladden räcker till uttaget i badrummet.

Vindstilla:
Diskmaskinen diskar inte rent. Det blir helt vitt...vet inte vad det är för fel, har diskat samma disk tre omgångar men det blir inte trent och får en vit hinna över sig. Knasigt.
Dödade just två flugor till som hade sex på min dator. Populärt ställe det här. Flugornas svar på swingersklubbar?? Hoppas de dog lyckliga.

Shoppingkram D. 

Vad gör du när ingen ser?

När man är helt ensam gör man saker man inte skulle gjort om det var andra folk i närheten. Jag är nog som de flesta andra och gör också saker när jag är ensam som jag inte skulle gjort om det fanns fler i lägenheten. Ni som känner att ni vill veta om ni är som andra kan fortsätta läsa. Ni som inte vill veta vad jag gör när ingen är här kan sluta läsa nu. Idag när jag ätit klart rapade jag ganska högt efteråt. Faktiskt så högt att jag blev förvånad själv. Jag går på toa med öppen dörr, petar näsan, äter hysteriskt mycket godis, går omkring i bara trosor och lyssnar på samma låt åtta eller tio gånger i rad när jag är ensam. Fast det där med öppen toadörr får jag nog tänka om. Grannen ser rakt in på min toa om dörren är öppen.  
Vad gör DU när du tror ingen ser?

Medvind:
Lyckades skruva ihop en hylla med sexkantiga skruvar med en vanlig skruvmejsel. Svetten rann men det gick. 28 skruvar...
Lyssnar på Per Gessle. Ibland är han så himla brrrra.

Motvind:
Hyllan går aldrig att få isär igen..
Känns som jag aldrig kommer få nån ordning här. Får ju vila en stund mellan varje ansträngning.
De äckliga flugorna har sex på min datorskärm. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Om jag slår ihjäl dem mitt i akten, finns det en chans att den ena överlever och att det hinner.....nej, det va inget. Öh, äcklig tanke. 

Vindstilla:
Försöker tänka tacksamhet och framåt. Men det stannar någonstans på vägen. Ser inte meningen med allt som händer. Inte just nu iaf.
Har inte varit utanför dörren idag. Inte ens med en soppåse. Men nu ska jag ta ett sista ryck innan jag säger gonatt och fiser högt i sängen. I natt sover jag ju ensam...

Fnissiga ölkramar D.

Vapenarsenal önskas

Sitter just nu ensam i röran i min nya bostad och kollar efter möbler på IKEA.se. Var en runda på JYSK men hittade inte nåt. Allt va så himla dyrt. Behöver gardinstänger och gardiner som går att dra för fönsterna. Grannarna har första parkett insyn i min säng. Får väl hålla koll på Youtube framöver...
 

Medvind:
Min syster och hennes man är helt fantastiska. Vet inte hur jag ska kunna tacka dem nog. De offrar sin semester med att slita med mina grejer. Så himla skönt att ha någon som styr upp och bestämmer. När jag kom till lägenheten i går stod en ny platt-TV här. Coolt. Mamma och pappa hade köpt en åt mig. Får kanske börja titta på TV lite mer. Brodern, exet och sönerna har också hjälpt till, jag har mest gått omkring, suttit eller legat och pekat. 
Bästa Nicklas hade satt en enorm blombukett på bordet i köket och lagade mat åt alla på årets varmaste dag. Han lyckades svetta ner en hel handduk som sen gick att vrida ur. Men maten blev kanon. På bordet stod en bukett blommor från sonen också. Han lovade att vara mer hjälpsam i fortsättningen.
Jag har äntligen fått en tid för KBT-terapi om tio dagar. Äntligen! Ser fram emot det och hoppas att det kan ge något.

Motvind:
Är trött, slut, kaputt, finito och matt i hela kroppen. Reser jag mig snurrar hela världen. Be mig springa en mil och kroppen klarar det men undra inte hur det känns för det klarar inte hjärtat just nu. 
Trapphuset luktar skunk. 
Telefonen fungerar inte. Telia är fantastiska...eller inte.
Irriterande flugor. Otroligt många och äckliga.
Är rädd att jag blir liggande här i soffan resten av dagen och inte får ett skit gjort.    

Vindstilla:
Fick prata med en bra doktor i fredags. Sänkan är förhöjd och det tyder på en infektion i kroppen. Hon tömde mig på fyra rör blod, provsvar på tisdag eller onsdag. Jag känner mig lite piggare än i onsdags och torsdags men blir snabbt trött. Låter som värsta pensionärsgnället. Har otroligt svårt att acceptera att jag inte kan köra på som vanligt. Att va sjuk nu är sämsta tänkbara tillfället. Men om man fick välja.....när skulle man någonsin tyckt att det är ett bra tillfälle???!!
Nu ska jag äta lite lunch och sen försöka plocka i ordning mina kläder så jag har nåt att ta på mig om jag skulle behöva gå ut nånstans.
Jag saknar trädgården
Jag saknar fågelkvittret
Jag saknar smultronen
Jag kommer sakna kaminen till vintern
Jag saknar tvättmaskinen
Jag saknar grannarna, hela byn. Där bor massor av goa människor.
Jag saknar trappan att äta frukost på när det är sol.
Jag saknar en hylla på toaletten att sätta tandborsten på
Jag saknar en flugsmällare att ha ihjäl alla äckliga störiga flugor med. NU är det krig!!!!


Militärkram D.

RSS 2.0