Nåt är fel

Hur mycket eget ansvar har man? Om jag låter bli att fila fötterna, får djupa sprickor med infektioner i, går till vården och får medicin...Klarar inte att jobba, blir sjukskriven... Vem ska egentligen stå för notan? Skattebetalarna eller patienten själv? Vem som betalar idag vet vi redan. Men är det inte dags att se över systemen? Skattepengar slösas på hur mycket konstiga onödiga saker som helst. Nezeril på recept. Novalucol på recept. Som skattebetalarna betalar hanteringen för. Konstgjorda barn, sönderrökade lungor och högt blodtryck av övervikt. Vad är du beredd att lägga dina skattepengar på om du själv fick bestämma?

Jag tycker att samhället står för alldeles för mycket kostnader som individen själv borde betala mer för. Speciellt inom hälso-sjukvården och läkemedelshanteringen. En dag slängde jag oanvända läkemedel för 120 000:-. Som kunden hämtat ut för att det var "gratis" men sedan inte hade behov av. Man kan ju lägga in aspekter kring läkemedelsbranschens prissättning här också men det är en annan diskussion. 120 000 svenska skattekronor rakt i soporna på ett enda bräde. Människor kan inte hantera "gratis". Tyvärr.

Jag ser fram emot en höjning av högkostnadsskyddet och hoppas att frikortet försvinner helt. Bara en summa på 50 kr skulle nog minska överuthämtandet. Likadant för läkarbesök. Det skulle aldrig vara gratis. Nu har vi Gustav, 43 sittande i väntrummet för lite snuva och ont i halsen som belastar vården så de som verkligen skulle behöva en läkare inte kommer till en. För att det är gratis. För honom. Just då. Men som sen sitter och ojjar sig över de höga skattesatserna. 

Jag blir förbannad på allt slöseri.

Surkram D.

Kommentarer
Postat av: Ida

Synd att vissa utnyttjar det på fel sätt, grundtanken är ju fin men som du säger så är gratis något alla inte kan hantera. Nezeril på recept. Haha men va. Sjukaste idag.

2011-07-19 @ 15:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0