hallå moder jord

det är 12 människor sedan 1967 som drabbats av botulism. källan är lite osäker. men ändå. varför inte äta en laxmacka under graviditeten om man nu är sugen på det? det är betydligt stötte risk att bli överkörd och ändå går gravida ut. ibland blir jag bara så less på allt som är förbjudet vid graviditet och amning. visst, Vi har lägst barnadödlighet i världen och det ska vi behålla. men hur mår vi av att som gravida matas med alla dessa varningar om ditten o datten? sätter det igång en oro och ett kontrollbehov som inte är hälsosamt? pest eller kolera liksom. och sen när ungen är ute fortsätter kontrollbehovet. ungen får inte skrika, då ger man minifom, inte ha feber; då får den Alvedon, inte ha en kliande röd prick; då ska den ha antihistamin eller kortison, blir ungen lite hård i magen trycker man i den laktulos osv osv. men att ungen äter kemikalier, färgämnen, tillsatser och socker, Cola, chips och dricker saft ur nappflaska....ja det verkar inte va så noga.
tågfundering d.

jag läste en bok...

i går tog vi en runda i blåbärsskogen. hade glömt hur det känns att få ansiktet fullt av spindelnät. men bären va goda i filen i morse.
Vi hade lite kräftpremiär igår. det är så gott. barnen åt, pillade skal och sög saften ur magen. de ville gärna se hur kräftan såg ut inuti. sen åt de glatt vidare.
når vi var i affären hittade jag Andreas Lundstedts bok, mitt positiva liv. jag köpte den. första boken på 4 år som inte är studentlitteratur. efter 19 sidor ville jag gråta. läste till ett i natt och överväger att låta sambon köra racerbilen hem idag så jag får läsa vidare. men boken finns kvar. racerbilen lånar vi bara.

bokmalskram d.







en dag i Kristinehamn

plockade upp en liftare i går. han hette Elof och var folkmusiker och cirkusartist. han åkte med till Jönköping från Hässleholm. intressant att göra något oväntat nån gång.
idag har vi passat syster ysters barn. de är trevliga. nu sover de. och jag ska lägga mej i soffan efter duschen. men vi glömde visst duscha barnen.



nattinatti d.

påååse posse eller kasse?

- Vill du ha en påse?
- Du kan behålla din jääävla påååse!
 
Ibland är det liksom ingen ide att vara vänlig. Men det är nog mest synd om den stackars bittra sura kunden och inte mej som gärna behåller påsen... Jag har börjat känna .... tja, inte direkt avsky...men..ja,  jag är så trött på kunderna. De som är roligast är de allra minsta barnen på 3-4 år som flyttar runt i inredningen och frågar vad allt är och de riktigt gamla damerna över 80 som är helt klara i huvet.
/D.

gonatt sov sött

medvind: lugnt på jobbet, faktiskt så lugnt att jag kunnat slösurfat och tagit reda på om det ingår avbeställningsskydd i mitt betalkort vid utlandsresa. det gör det.
pratade en stund med bästa Barbro i telefon. längesen men alltid lika underhållande.
motvind; trött som fyra ålderdomshem. och inget blir det gjort här hemma känns det som. så mycket jag vill ha ordning på.
vindstilla: hoppas jag får ork och tid att klippa färdigt häcken i morgon. har ju ledig eftermiddag! d v s slutar redan kl fem...
gonattkram d.



gröna armar

jag har en trädgård. alltså den består av en vissen gräsmatta med gröna maskrosblad, rölleka och tistlar i omringad av en häck där varannan planta behöver konstgjord andning. igår började jag forma den där häcken och fick klippt den på insidan. när jag klippt på utsidan kommer inte mycket va kvar på vissa ställe. jag försökte även plocka upp några maskrosor men gav upp. det är för torrt.
men! jag fick tre stora krukor av föräldrarna där vi planterat kryddor och en ranka vildvin. jord under naglarna, doften av basilika och citronmeliss. fantastiskt!
planteringskram d.








RSS 2.0