Matt i sinnet, matt i kroppen

Medvind:
Har varit i lägenheten en vända och hämtat nycklarna. Pappa körde mig dit och på vägen hem gick jag in på VC och fick en läkartid till i morgon.

Motvind:
Min son förstår inte att jag inte mår bra. Han är totalt ovillig att hjälpa mig och tycker att jag behandlar honom som en slav när jag ber honom om något. Han fattar inte hur jag sliter för att han ska ha det bra i vanliga fall och nu när jag behöver att han ställer upp är det nobben. Jag blir så himla ledsen på honom.

Vindstilla:
Nu ska jag sova. Loppan ligger här brevid och undrar varför myggbett kliar mer på kvällen när man är stilla.
Längtar till en varm famn som jag hoppas få krypa in i i morgon. 

Gonattkram D.

Katastrofområde

Idag har jag inte gjort många knop. Har mest pekat åt syrran vad hon skulle stoppa i lådorna. Är så trött, trött, trött. Försökte hänga upp en maskin tvätt men kroppen totalstrejkar. Försökte ringa VC men de har sommarstängt...

Medvind:
I morse låg en påse nybakade frallebullar på köksbordet när jag pallrat mig upp. Pappa va o lämnade bilen hos mig i morse och hade smygit in med dem. Gott!!
Systrami o hennes man är fantastiska som slösar sin semester på att packa mina saker. Deras barn är såna roliga små stollar med helknasig dialekt. Men världens goaste. De har badat och lekt i lekstugan hela eftermiddagen.

Motvind:
Ligger back med träningen. Blir tufft att klara halvmaran. 
Är orolig för varför jag inte mår bra. Tänk om det är nåt läskigt med blodkropparna. Men det är säkert bara utmattning. Eller vad vet jag? Tog blodtrycket idag. 148/85. Brukar ligga mellan 110/60 - 120/75. Men skk jag pratade med idag var helnöjd och tyckte det var perfekt. Så dåså. Då är det väl inte nåt fel då. 

Vindstilla:
Det är så oerhört tomt och tyst utan hundarna. Saknar dem. 
Ser verkligen fram emot att flytten blir klar snart. Mitt eget lilla bo. Spännande.
Jag har sparat massor av tid i kassan på coop när jag handlat där genom att inte bygga varuberg och genom att vända streckkoden åt rätt håll. Finns den tiden att plocka ut på mitt medmerakort ? Tex sen när jag blir pensionär och vill leva ett år extra. Och hur får man reda på hur mycket tid man har ?



Matta kramar D. 

Ensamma mamman

Medvind:
Sprang 3,7 km idag på morgonen. En riktigt härlig sommarmorgon, varmt och starka dofter i skogen.
Mina kollegor är verkligen riktiga vänner. Såna som finns när det kör ihop sig.
Lilla Loppan sover i min säng. Mysigt.

Motvind:
Jag mår inte så bra. Svimmade på jobbet när jag satt i kassan. Fick inte köra bil hem för chefen så min bror fick hämta mig. Har legat här i sängen med frossa sen dess. Fast nu börjar jag känna mig varmare och något svettig med fleece och täcke på mig. Ringde 1177 men hon tyckte jag skulle vila hemma och ringa VC i morgon för att kolla hjärtrytm, tryck och ev biverkningar av medicinen. Skönt, för jag orkar inte sitta på akuten i kväll. Hoppas bara jag vaknar i morgonbitti.

Vindstilla:
Jag fick VG på sista tentan. Helt oväntat men välkommet. Kritiken var inte nådig. Jag har missat massor och kunnat utveckla massor och inte gått in på ditten o kritiskt granskat datten för lite bla bla bla....Utifrån deras kommentarer skulle hela arbetet vara underkänt. Den akademiska världen ingår inte i mitt habitus... Men jag har kommit på en grej i dag när jag sprang om pedagogik och psykologi. När jag låg på sjukhus för elva år sedan och det inte fanns någon gnutta mening eller ljus med livet, konstant rädd för mina roomisar (som verkligen var som Hannibal Lector) och personal som gillade att glo på TV hela dagarna så fanns det en person som fick mig ur känslokoman jag hamnat i. Ett par ggr i veckan kom det en kvinna med en liten hylla på hjul där man kunde låna böcker från. Första gången hon kom uppmärksammade hon att jag var "ny" och berättade vad hon gjorde och hur det gick till med boklånen. Jag tror inte ens jag bemödade henne en blick. Hon gav inte upp. När hon varit några gånger och frågat och jag som vanligt sa nej till henne var hon envis och plockade fram en bok. Ensamma mamman serier, Cecilia Torudd. "Men lite lätta serier skulle du kanske kunna läsa lite ur om du inte orkar med en hel bok..." Jag sneglade på boken, suckade och tänkte "ok, jag tar den så går hon härifrån". Boken låg flera dagar på mitt bord. En dag började jag känna. Tristess. Jag bläddrade lite i boken och tänkte föraktfullt att den ensamma morsan var i alla fall frisk i huvet och kunde ta hand om sina barn. Hur synd är det om henne egentligen?? Jag började läsa de små textbubblorna och plötsligt drog jag på munnen. Glädje. Den kvinnan vet förmodligen inte om det men hon utövade den ultimata psykologiska pedagogiken på mig. Hon hittade den Proximala utvecklingszonen hos mig. Personalen på avdelningen gav mig också en broschyr att läsa den andra veckan Jag var inlagd där det stod en massa saker om min diagnos och medicinering. Om jag hade hundra frågor innan hade jag tusen frågor efter att ha läst den. Men ingen personal som tog sig tid att lyssna eller svara. Och i det läget jag befann mig då var jag oförmögen att fråga själv.

Feberkram D.

Man borde inte sova....eller?

Hade en härlig midsommar med härliga människor. Tipsrunda, frågesport, gitarrspel, snaps, jordgubbar och en totalnersnapsad värdinna. Precis som en midsommar ska va. Men värdinnan vaknade igen och va med de sista timmarna. Midsommardag gick vi ner en runda på stranden i Åhus. Jag och lillpojken Felix räddade en humla som ramlat i havet. Han bar den hela vägen hem på en bit sjögräs.

Medvind:
Har sprungit 4,5 km i dag i bokskogen. Kroppen kändes bra förutom att det drar i höger hälsena när jag försöker öka och belastar.
Hälsade på vänner till min kärlek i dag. De har ett mycket vackert och mycket stort hus. Dessutom var de väldigt trevliga.
Jag ser fram emot min framtid. Även om jag försöker leva här och nu. 

Motvind:
Så fort jag ökade på stegen for pulsen upp. Men jag är fortfarande förkyld och rosslig i halsen. Hade coachen med mig men han fega ur och ville inte alls gå milen som vi bestämt från början. Han servade inte ens med vatten vid målgången. Men han är ändå världens bästa. Faktiskt bäst på allt. Om han får säga det själv. Jag tänker inte berätta offentligt vad jag tycker han är allra bäst på. 

Vindstilla:
Idag blir min lille pojk 18 år. Nu har jag inte så mycket att säga till om längre. Men det är ju inte förbjudet att ge goda råd och tips.
Jag har haft en kanonvecka i den stora staden och blivit ordentligt uppassad som sjukling och i morgon börjar allvaret med jobb och flytt och allt. Men nu är pojkarna här och den lilla loppan kommer på tisdag så jag behöver inte längta så länge. Ikväll blir det mycket tomt och tyst att lägga mig. Inga hundar. Läskigt. Men jag vänjer mig väl.

Lyckliga kramar D.  



Coachen äter sushi i Stockholm.


 

Hon har blommor håret

Midsommarafton

Medvind:
Vädret verkar bli ganska bra.
Jordgubbar till 22 pers är beställda bara att hämta. Hoppas de är goda.
Känner mig lite bättre men nu rinner näsan konstant.
Ska träffa nya bekantskaper. Ser fram emot det.

Motvind:
Blir trött fort. Var ute och gick en stund i går kväll, helt matt i kroppen.
Vet inte vad jag ska ha på mig. Blir ju inte direkt sommarväder så man känner för klänning...

Vindstilla:
Midsommar är viktigare än julafton för mig. Ialla fall förknippat med mer glädje än julen. Inte så mycket krav och måste. Och otroligt god mat!!! Älskar midsommarmaten!
Saknar barnen. Vill knyta kransar, plocka blommor. Dansa små grodorna. Loppan får nog en krans i håret iaf. Hon är hos farmor som har världens finaste trädgård så här års. Längtar dit. Ska se om jag kommer loss nån helg o åka dit.  

Blomkramar D.

Dubbelt så sjuk som en förkyld kille

Medvind:
Jag blir bortskämd och uppassad i soffan.
Fick tid att fylla i ansökan om bostadsbidrag.  

Motvind:
Jag är sjuk. Jättesjuk. Döende tror jag. Halsen river och svider, hostan spränger huvudet i miljarder bitar, kroppen är öm som överkörd av en lastbil. Svettas och fryser i omgångar. Näsan täppt o rinner.
Pisstradigt att behöva vara beroende av bidrag. Går ju inte att försörja sig själv, och att bara fylla i ansökan är ett heltidsjobb. Försöker man dessutom att vara förutseende och skapa sig en bättre framtid så sätter det svenska byråkratiska motarbetande välfärdssystemet käppar i hjulet. Inte konstigt folk ger upp och hellre bor på gatan. 

Vindstilla:
Behövs på jobbet men kan bara inte. Stackare som får jobba utan mig, nån ersättare är nog svår att få tag på midsommarveckan.Det är riktigt tråkigt och jobbigt att va sjuk...stackars mig. Träningen blir helt uppfuckad, får ta till plan B. Den går ut på att springa halvmaran ändå men utan tidsgräns. Skit också, hinner aldrig komma i bra form nu.

Feberkram D. 

Idag vände det

Medvind:
Häcken är färdigklippt.Höll på till halv elva. Men det va ju årets ljusaste kväll.

Motvind;
Jag är knottbiten, ledbruten och totalt genomförkyld. Orkade inte hela dagen på jobbet. Gick hem när en kund sa till mig att jag såg risig ut.

Dagen började med att jag missade bussen. Första dagen som pendlare....suck. Men det va ju så mycket som skulle fixas på morgonen.

Nu ligger jag här i soffan och snyter mig och huvudet känns som en marmorsten. Ingen träning och ballongmage efter alla halstabletter med sötningsmedel i. Frossan börjar släppa och nu är jag varm!!!! Jag har provat massor av apotekets egenvårdsprodukter idag och för den som frågar ska jag gärna berätta mina erfarenheter.
Näsdukarna är det som funkar bäst...
Snytkramar D. 

Var tog kärleken vägen?

Ösregn. Trist. Jag gick ut och klippte häcken och grannen undrade om jag hade energiöverskott. Hann med hela insidan och det formklippta hjärtat. Hann betyder egentligen orkade. Det är jobbigt för händerna och fingrarna. Gjorde ont från helgens bravader också. Men det gick. Adressen är ju Kärleksstigen och självklart finns ett formklippt hjärta av en ligusterbuske. När jag började klippa på det fick jag sån lust att bara klippa sönder det. Va fan hjälpte det att bo på Kärleksstigen och ha ett formklippt hjärta i trädgården? Inte ett skit. Kärleken rann ut ändå. Tror inte det fanns någon som fyllde på. Bitter? Kanske lite. Saknar honom enormt ibland. Han va ju trygg, jag visste att han tog över när jag inte orkade mer. Men kanske borde vi ha delat på bördan från början istället för att avlasta i efterhand. Men det är så lätt att va efterklok. När jag kom in igen tänkte jag att om han bott kvar hade han haft maten klar till mig. Men det är kanske maten jag saknar och inte honom. Jag vet inte. Och nu spelar det ingen roll. Jag vill inte tillbaka i vilket fall som. När ett barn dör kan man inte skaffat ett annat barn som ersättning. En hund kan inte ta någon annan hunds plats. Same same but different. En kärlek kan aldrig ersätta en annan. Inte för mig ialla fall. Jag älskar olika av olika anledningar. Mycket kärlek har jag lagt i häcken. Borde kanske lagt den någon annanstans istället. Finns det begränsat med kärlek? Klipper för hand för att kunna forma varje gren på rätt håll. Idag var det inte så mycket kärlek i klippningen. Det syns på resultatet. Men det blir ganska bra ändå. Har fått i mig en omelett och duschat och fått torra kläder på igen. Kläderna jag var ute i tog jag av mig på altanen för att inte orsaka fuktskador inne i huset. Det droppade från hela mig och byxorna smetade runt benen och vad svårt det kan va att få av blöta kläder. Funderar på om jag ska springa eller klippa färdigt häcken i kväll. Får se hur trött jag är efter jobbet. Om man inte planerar kan det ju inte bli fel iaf.



Så här såg det ut i fjor. I år är det lite fylligare.

Hjärtkram D.

Tänker fly nåra dar

Medvind:
Terapeuten säger att jag har alla verktyg och rätt tänk och verkligen verkar vara på rätt väg och vet hur jag ska hantera situationer. Jag är en riktigt duktig flicka. Jag vet vad som är bra för mig och ser vad jag behöver göra mot mig själv för att må bra i förlängningen och att jag kanske inte behöver träffa henne mer utan kan vänta till vårdcentralen kallar.

Motvind:
Ville skrika till terapeuten att om jag nu gör allt rätt och vet så jävla bra hur allt ska va varför är det ändå kaos i huvet? Varför måste allt va en sån kamp. Varför måste jag gå omkring och ödsla energi på att hela tiden tänka efter om jag gör rätt och om det här är bra för mig. ????????? Men jag är en duktig flicka och ställer inte till nåt utan ler och ser glad ut. Som man ska. Vill fortfarande dra nåt gammalt över mig o bli där i evigheters evighet. Sorg, besvikelse och spruckna drömmar läggs på hög. Det får vänta, har inte tid, så mycket annat nu ju. Dessutom förväntas man väl må bättre och då säger jag att jag gör det. Men det gör jag kanske, eller är det tabletterna? Eller jo, jag har nog varit piggare och kännt lite mer glädje. Men måste man va så glad hela tiden? Tänker på vännens ord: Tänk inte så mycket, njut istället. Försöker ha det som ett ledord. Hon har ju rätt. Men nu är det stökigt. Både i huvet och i huset och i kalendern. 

Vindstilla:
Har ändå saker jag ser fram emot. Försöker ta dagen eller ibland stunden som den kommer. Tillåter mig att strunta i planeringen ibland. Struntar i borde och måste. Imorgon när hundarna åkt tänker jag göra det. Som att klippa häcken innan midsommar tex. Och inte tänker jag ha dåligt samvete heller. Den står kvar. Klippt eller oklippt.
Det finns mycket vacker musik som säger mer än tusen ord.

Snurriga kramar D.

För att du finns

Medvind:
Igår var jag på 40-årsfest som varade hela dagen. Verkligen jätteskoj, många trevliga roliga nya bekantskaper. Fick många komplimanger och det är roligt men är jag inte så van men övar på att säga tack istället för äsch. Vi gjorde trekamp och sen försökte jag mig på paintball. Det är nog jätteroligt om man inte spelar med yrkesmilitärer. Men 40-åringen var väldigt nöjd och glad.

Idag har jag och Loppan haft picknick på ängen efter en liten shoppingtur på maxi. Melon, nektariner, kex, sommarklänning och ett par gympadojjor till Loppan. Hon är verkligen bortskämd. Men behöver klänningen och skorna. Hundarna fick äta sin kvällsmat på ängen så hade de att göra en liten stund med attt leta kryddkorvar i gräset. Hoppas magen tål dem.

Motvind:
Blev träffad rakt på fingrarna av ett skott på paintballen och det gjorde rejält ont.
Allt blev så tyst o stilla här i kväll. Sonen åkte till pappan, min deltidssambo åkte hem och på tisdag åker Loppan och hundarna till farmor och farfar. Känns knasigt. Men jag vet att de får det kanonbra där i några veckor medan jag jobbar.

Vindstilla:
Fått kärlek i helgen. Mycket kärlek, närhet och mys. Det är härligt. Börjar snart tro på honom. Han är en underbar människa.

funderade på fördomar. Så sjukt mycket fördomar det finns. Man ska akta sig för att facka in folk som man inte vet något om. Det är lätt att man gör bort sig. Om någon pratar om sin partner ska man inte va säker på att den är av motsatt kön tex. Jag jobbar på att ha ett öppet sinne och försöker tänka förutsättningslöst i situationer. Men det är svårt. Igår frågade jag en kille om hans partner var en tjej eller kille (det hade relevans i sammanhanget) och han blev nästan stött.....men om det varit en kille hade han kanske blivit stött för att jag tagit det för givet om det nu inte varit det. Hur man än vänder sig har man baken....ja, bak..lr? 

I morgon börjar jobbsommaren.

Kalaskram D.


Övning ger färdighet

Medvind:
Sov riktigt länge, åt inte frukost förrän över tio.
Har sorterat lite papper i dag och börjat kolla på hur jag söker bostadsbidrag.
Börjat klippa på häcken. Skönt att stå där och bara klippa utan att behöva tänka. Fast det gör jag ändå, utan att tänka på det. (?)
Sprungit 5km.
Kläderna är färdigsorterade.

Motvind:
Tungt att springa. Fattar inte hur jag ska orka dryga 2 mil om mindre än 2 mån.
Svettades något kopiöst, brukar jag inte göra.
Känt mig lite nere idag. Skulle få healing på distans men det gick inte alls. Kunde inte slappna av och började gråta mitt i. Tankarna for omkring som osaliga andar i huvet och jag fick ingen ordning på nånting.
Behöver öva på att slappna av.

Vindstilla:
Var på Krativum i går med snart exmannen och två avkomlingar. Det finns massor att upptäcka där. Det är riktigt roligt.
I kväll har vi grillat entrecote. Det är grovt överskattat. Snart kommer glassabilen. Ikväll blir det glass i stora lass.

Häckkram D. 

Känslan är samma men av olika anledningar

Grannens pojke har lärt sig cykla denna våren. Han har en grön cykel och den står inte stilla så långa stunder. Han cyklar fort, sakta, uppför backar, nerför backar och hoppar på gupp ibland. Det går med en väldig fart och hans ben och armar är skrapade och fulla med plåster och blåmärken. Men killen är överlycklig. Han kan cykla!! Han blir snart 5 år och kan cykla! Hela långa sommaren kommer han att cykla så fort han får tillfälle. Inte för att förflytta sig från A till B, utan bara för att han kan. Hans mamma tar bilder på honom, hon tänker att det kan va kul för honom att se som vuxen och kanske visa för sina barn.
 
Vår andra grannes pojke har också lärt sig cykla under våren. Han har en gul och blå cykel med 21 växlar. Han cyklar på gatan fram och tillbaka, runt kvarteret och ibland för att ta sig till någon kompis. Det går inte alltid fort och han slår inte många vurpor. Men lyckan är total. Han kan också cykla! Han är 15 år. När han va 5 år tillbringade han inte sitt sommarlov till att lära sig cykla. Men han hade nog lika många blåmärken och plåster på kroppen som andra femåringar. Men inte för han hade skrapsår efter cykeläventyr utan efter kanyler och operationssår.Hans mamma tog också bilder av honom. Hon tänkte att hon ville ha något som minne om han inte blev vuxen.

Idag har jag tre barn, alla friska hittills och är otroligt tacksam över det.

Tänk om-kram D.

 

när broar till tryggheten bränns

Man tar fotografier på barnen när de är små och kladdiga runt munnen med världens lyckligaste leende fast glassen rinner längs hela hakan. Som förälder tänker man: Det blir en perfekt studentbild. Man är redan 18 år framåt i tiden. Som om de 18 åren kommer att följa den säkra raka räls man vill lägga ut framför sina barns fötter. Man vill dem så väl. Framför sig ser man de perfekta familjemiddagarna med skratt och diskussioner, alla dricker, äter, pratar och har trevligt. Som en amerikansk filmscen. Där det aldrig händer att någon spiller, barn gnäller eller föräldrar är trötta. Maten är näringsriktig och tillagad med kärlek och alla bara älskar smaken. Tacksamheten flödar och lyckan är fullkomlig, alltid. På morgonen står nypressad juice och färska blommor på bordet och solen skiner oavbrutet. Alla kommer upp i tid, nykammade och med nystrukna kläder sitter de redo att gå till skolan med alla läxor perfekt gjorda. Och så helt plötsligt spricker drömmen. Som en såpbubbla när den träffar asfalten. Man är lurad. Grundlurad av sig själv som trott och längtat....

Livet är ju mer som en himmel med moln. De far dit vinden blåser och det är omöjligt att förutspå vilket håll det blir. Ibland klumpar de ihop sig till fullkommlig storm och andra dagar är himmeln oskyldigt blå. Kampen att överleva pågår varje dag. Ibland går det bättre än annars. Och visst finns ögonblicken där fullkomlig lycka existerar. Men hur skulle man veta när de inträffar om man aldrig upplevt motsatsen?

Idag går store sonen ut näst sista året i gymnasiet. Hans räls har verkligen inte varit rak och trygg. Den har svajjat ordentligt och det har legat mycket skräp på den. Som förälder har jag ofta stått med bakbundna händer och bara kunnat se på och ropa heja. Allt har han rett ut själv, ofta med mycket bra resultat. Jag är stolt som bara en mamma kan va. Han är fantastisk.

Ett av mina barn fick aldrig se dagens ljus. Tänker lite mer på det så här års då det skulle haft födelsedag. Men som sagt, livet är inte som en rak tågräls utan mer som en himmel full med moln. Och nånstans där ibland alla molnen finns livet. Det är alltid lättare att leva medvinds men ibland måste man stå pall som en stor ek i motvind för att få uppleva de stunder i livet som är totalt vindstilla och underbara. Och när de inträffar gäller det att veta motsatsen för att kunna ta dem tillvara. Spara dem i en liten ask som kallas minnet för att kunna plocka fram känslan när motvinden blåser hårt.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå.

Kram D.


Jobba på semestern

Medvind:
Sprang 7,5 an och det kändes ganska bra. Gick upp för halva killerbacken och ett par hundra meter efter 2 km för det började kännas i knät. Men det andra gick hyfsat! Och nu efter duschen är det jättehärligt!

Motvind:
Jobb på onsdag. Fina pengar men vill inte egentligen. Har så mycket annat jag behöver fixa med denna veckan.
Jobbiga saker som f-kassan, bostadsbidrag, hemförsäkring, flytt av telefon etc.....blä. Betala min skuld till bibblan, kolla om Loppan kan få skolskjuts, bara tråkiga saker och allt måste göras i morgon. På torsdag och fredag tänkte jag göra semestersaker med mina barn. Åka på utflykt, för sen jobbar jag ju heeela sommaren...
Jävla lille hundfan kissade inne i kväll, men jag tog honom på bar gärning så hoppas han inte gör det igen....Grrr

Vindstilla:
Köpte en ny kalender på Åhlens. Min gamla är en skolkalender och tar snart slut. Tomma sidor.....undrar vad de kommer att fyllas med..??
Loppan somnade i min säng så jag kan inte stöka runt med kläderna där. Det var viktigare att springa, nu vet jag inte när jag får tillfälle nästa gång denna veckan.

Semesterkram D. 


Semester med fullbokade dagar

Vaknade av att telefonen ringde. Läkaren ville kolla om de nya tabletterna funkar som de ska....Kollade klockan: kvart över nio. Hmmmm, jo de funkar alldeles utmärkt, tack. Jag sover som en klubbad sälunge. Medvetslös. Men han är go och omtänksam och vi kom överens om en dos som nog ska funka. Då blir jag inte medvetslös men sover ändå bra, tror han.

Medvind:
Loppans syn har stabiliserats och kommer inte att ändra sig mer. Ögonläkaren är mer än nöjd, från att inte ha sett översta raden ser hon nu näst understa med ena och understa med andra. Med glasögon vs. Så nu behöver vi inte komma förrän till jul. Sköööönt. Hans ordination över sommaren var: mycket bad och många glassar :))

Motvind:
Chefen ringde. Akut personalbrist. Jag tackade nej. Känns taskigt, men så är det ibland.

Vindstilla:
Köpte flyttlådor på ÖB i dag. Delade känslor, nu är det på riktigt. Spännande men vemodigt.
Ska försöka sortera det sista i bland kläderna i kväll om inte Loppan somnar i min säng. Men nu ska jag försöka mig på en 7,5 km på asfalt. Kan behövas efter mjukglass på MAX i dag...

Lådkram D.

Skatbo

Har verkligen haft en mysig helg med massor av slapp o slö. 

Medvind:
Gick på IKEA idag. I love!
Fick krama storsonen som jag inte sett på flera veckor. Härligt.

Motvind:
Drabbades av ett akut självförtroendefall. Föll in i nåt gammalt mönster av att inte duga något till. Inte va tillräcklig och i så fall inte tillräckligt bra. Kan inte riktigt förklara vad det är som händer men då "musslar" jag.Allt jag känner o vill ha sagt stannar i halsen.
Skulle färgat håret i helgen men....kan ju inte säga att jag inte haft tid......men, ja, det bara inte blev.

Vindstilla:
Kollade på ett hus i dag. Rå cementkällare. Full av spindlar. Nääääää, det blir det inte. Har kollat på Hemnet nu ikväll och det finns massor av coooola hus. Dyra hus. Billiga hus. Fula hus. Fina hus. Stora hus. Små hus. Ska nog hitta nåt med tiden. Om två veckor ska jag flytta till lägenheten. Det blir jättebra!

Bokram D.

Skydd på balkongen...???

Skrev att jag längatr efter det goda livet för ett par dagar sen. Idag har jag verkligen haft det goda livet. Sååååå skönt.

Medvind:
Tja, ganska kraftig idag måste jag säga...Morgonen började med. Och en magnifik frukost på balkongen. Chilla i soffan, sprang 5 km, en liten shoppingrunda, lunch, kaffe och sen, ... En fantastisk god middag i solen på balkongen. Kyckling med salami och pestoost, gräddsås med svamp och chili, nypotatis och ett glas mycke gott vin.

Motvind:
Ätit alldeles för mycket. En hel 200 gr cocoschoklad tex.

Vindstilla:
Känner mig bortskämd. men det gör inte ont. Hoppas jag inte vänjer mig utan kan lära mig njuta.
Att springa på asfalt gick lättare än i skogen. Stannade vid en falafellåda och tog en servett. Näsan blir full med pollen o annat skräp när man springer o det är inte så fräscht att snora i tröjan när man springer i stan. Ok, inte i skogen heller men där är ingen som ser...:) Falafelmannen var väldigt trevlig och jag fick en sån skön känsla av tacksamhet mot honom. För en servett. hm. endorfiner?!?

Myskram D.

Den blomstertid som nu är här

Skolavslutning. Solen sken faktiskt emellanåt fast värme,,,neeej. Fina klänningar, lockar i håret och gelé i tintinluggarna. .Fiolerna spelade falskt som sig bör....men det var en flicka, vet inte hennes namn, men blir inte hon nästa Carola så vet inte jag. Herregud vilken stämma. !2 år gammal. Eller ung. Men det kan bli för mycket, prästen ska prata och rektorn ska prata. Eller ja, rektorn borde ha tränat på vad hon skulle säga ....piiinsamt. Sen ska det sjungas i oändlighet. Men det är väl så en skolavslutning ska va. Efteråt var det tårtkalas på skolgården. Tur det var uppehåll. Men det var goda tårtor. Den ena föräldern försöker överträffa den andra. Undrar hur många timmar de tillbringat i köket för en tårta som ändå hälften av åker i backen när barnen trängs och tappar tallriken.

Medvind:
Tentan lämnades in.
Städade rekordsnabbt på morgonen.
Har ätit en otroligt god glass i Värsta hamnen. Hasselnöt, smakar som nötcreme fast kallt. Härligt med kvällssol.
Hann precis ut ur stan efter jag lämnat böcker på bibblan innan alla studentekipagen stoppade upp.

Motvind:
Tentan kommer att komma i retur. Sista frågan blev bara halvhjärtad gjord på knappa två sidor. Försöka duger...
Har en saftig skuld på bibblan för att lånetiden gått ut, men det är ändå billigare än att köpa dem och jag har kollat att de är bokade så de hade inte gått att låna om. Fult? Jo, lite dåligt samvete, men.....ja, shit happens. Livets hårda skola.

Vindstilla:
Har träffat mina nya styvbarn. Goa. Mjuka. Håriga o spinner om man klappar på dem. Än så länge lugna o söta.

Kissekattkram D. (kissekramar lät så..hm..konstigt..)

Man kan ju vända på allt

Medvind:
Jag har bara sista uppgiften och referenslistan kvar sen har jag sommarlov en hel vecka!
Idag har jag verkligen hållt igen foderluckan. Inte ätit något alls extra. Förmodligen för att det inte funnits nåt. Men nu innan jag börjar skriva det sista ska jag göra en shake på fil ananas och persika.

Motvind:
Har hela sista uppgiften kvar och den dödensjobbiga tråkiga referenslistan som ibland är svårare än hela arbetet.....suuuuck.
Var hos KBT-terapeuten idag. Hon säger bara att jag vet ju allting redan. Och det vet jag ju. Teoretiskt. Men inte praktiskt. Hur gör man? Men jag är en mönsterpatient och svarar vad hon vill höra. Hallå!!! Fattar hon inte att jag fejkar??? Hela jag är en enda stor fejk som lever nåt låtsasliv och svarar jag mår bara fint när nån frågar. För jag tror ändå inte någon skulle va intresserad av att höra hur det egentligen känns, där inne, djupt i hjärtat. Eller är det i hjärnan? Det är ju där pillerna gör nytta. Eller gör de det? Kanske skulle sluta helt o se vad som händer?

Vindstilla:
Längtar efter det goda livet. Fånigt. Jag har ju faktiskt det ganska bra. Det jag längtar efter är nog egentligen socialt umgänge, vänner, skratt och trygghet. Samtidigt orkar jag inte med nya relationer just nu. Sluter mig och det är tryggt. Hoppas lite ledighet och att flytten kan få mig att blomma ut lite. Ska kanske nappa på erbjudandet om att gå med i en dansförening som jag fick av en kund. Han är den ende i hela världen som riktigt förstår. Han frågar inte av artighet eller slentrian, han vill verkligen höra svaret och bryr sig. Men han tycker inte synd om mig. Han bekräftar det jag känner och det känns bra.

I morgon ska jag träffa mina två nya styvbarn. Spännande. De kommer att tro att jag är den elaka styvmodern. Tänk så rätt de har!!!

smoooooothiekram d

Om det inte är verklighet och inte dröm

Oj, ibland händer det saker som inte är som man tror. Ibland är det exakt så som man tror. Det luriga är att man vet aldrig helt säkert. Men ibland behöver man komma till ytterligheterna för att veta vad som verkligen betyder något och är viktigt. Ja, det har hänt en skitjobbig grej och jag var helt skakig i hela kroppen och överreagerade totalt. Men det måste ju betyda att det var superviktigt. Nu va det nog inte som jag trodde, som tur va men det va läskigt.

Medvind:
En ny dag. Kommer inte på mer. Jo, jag va i Krstd hos tandläkaren med sonen i går. Vi åt en jordgubbsmilkshake på MAX som va något av det absolut godaste jag smakat. Och ändå visade vågen neråt idag :))

Motvind:
Sonen försov sig i morse och vi hade ett högljutt gräl om huruvida han hunnit eller inte om han inte stått och tjafsat om att han inte hinner...ggrrr. Har börjat få lite mer humör i kroppen, känsloutbrott som jag inte riktigt känner igen. Undrar om det är bra eller dåligt. Har ju känt mig lite nollställd känslomässigt ett tag.
Grannens lilla 2 åring blev akut sjuk och de kallade in mig till sig. Något av de andra barnen har epelepsi och kanske denna minsta också fått det. Men ambulansen kom och nu ska de in på sjukan för EEG. Tur jag inte ska jobba med sjuka människor. Urjobbigt. Men självklart ställer man upp och gör det som behövs. Det som är bra är att jag känner mig väldigt lugn i akutsituationer. 

Vindstilla:
Nu ska jag börja skriva på fråga två och det fort! Ikväll vill jag lämna in!

Kärlekskram D.

Om du fått ett hjärta att vårda är det helt i sin ordning att lämna det tillbaka lika fyllt av kärlek som när du fick det.



När det äntligen är över...

Tung morgon. Tung i sinnet. Tung i kroppen. +4 hg till. Igårkväll var jag jämntjock vid anklarna. Kan det va vätska kroppen samlar på sig? Ok, jag äter kanske lite mer än vanligt men det går så fort uppåt....Idag ska jag springa. Väntar bara på att frukosten ska lägga sig. Försöker komma i gång med fråga två men den är helt körd. Vet inte ett dugg vad jag ska skriva om.. Hittar ingen inspiration. Ska skriva en internutbildningsplan med syfte att öka samarbete och trivsel på en valfri arbetsplats. Där ska vi använda kunskaper om etnicitet, klass, genus, migration, kultur osv...såklart ska vi förankra texten i litteraturen. Detta känns som döden. Jag vill gå ut och göra nåt annat. Om erbjudandet om att någon annan skriver mot att jag plockar nässlor iklädd bikini kommer tar jag det. Lätt......"gnid in ditt skinn i nässlor, så blir du varm"
Längtar till fredag när allt är klart.

Medvind:
Åt världens godaste yougurt till frukost! Körsbär. Jag älskar allt som smakar körsbär.
Ska dra ut internetsladden o sitta ute och skriva, tror jag.

Motvind:
Hade bestämt i går att jag skulle sluta med de smaksatta filerna och yougurtarna på morgonen. MEN! Hittar en med körsbärssmak. Måste ha!!! Men efter den är det slut!! 

Vindstilla:
Jag ska snart flytta och har inte packat något än. Har inte ens några kartonger. Men det börjar kännas helt ok.
Just nu känns det som om jag bara vill gå o sova igen...


Morgonkram D.

Rätt man på rätt plats är ofta en kvinna

Skiiiiiiiit åsså!!!!!! En stor stark motvind drog in idag: Min chef har sagt upp sig. Detta är katastrof. Vad kommer nu att hända på jobbet? Kommer jag att få gå kvar på de timmarna jag ändå har? Om jag inte får; hur sjutton ska jag kunna försörja mig? Suuuuuck, suck dubbelsuck. Hon som är en av de finaste människorna i världen. En klippa att hålla i när stormen går. En kvinna som alltid har svar och tröstande ord. Min värld rämnar. Jag är förlorad.

Ok, jag överdriver lite men det är ett hårt slag. Rätt i magen så jag tappa luften. Hennes chef är en idiot som låter henne försvinna från företaget...men det är kanske dags för mig att göra samma sak? Söka jobb på bemanningsföretag och åka runt på olika ställe? Hade varit kul. Undrar om det går att förena med studierna? Eller det är kanske just det det går? Många frågor snurrar i huvudet, men en sak är jag säker på mitt i allt: Inget varar för evigt....

En liten medvind hade jag dock när jag cyklade till och från affären. Åskan hängde mig i hasorna och regntunga moln hotade att öppna sig. Men jag klarade mig hela vägen, och fort gick det!!! Dessutom är jag snart färdig med fråga ett på tentan....:)))

Jag är en aktiv soffpotatis idag. Suttit stilla hela dagen och sen ger järnet på cykeln.....men nu är jag anmäld till halvmaran i Malmö så det är väl bara å sätte i gång då då...

Min son har lagat mat i kväll. Det va gott.



Shit happens!!!


Diskkram D.

Frågor utan svar

Trött. Sömnig. De nya tabletterna gör att jag sover stenhårt och drömmer otroligt mycket. De gör också att jag känner lite framtidshopp. Allt känns inte så svart och mörkt längre. Väntar på att de ska stabilisera sig och se var jag hamnar i dos. Men jag vill verkligen inte gå upp mer i vikt.
Sitter och ska försöka börja på tentan. Blä. Men jag villvillvill va klar till fredag morgon. Gå på skolavslutning och sen har jag sommarlov en hel vecka. Tjoho.

Medvind:
Idag ska det åska och regna och då går det kanske lättare att skriva.?? 

Motvind:
Plötsligt är alla begrepp vi pratat och läst om på kursen som bortblåsta ur minnet....suck.

Vindstilla:
Funderar mycket på relationer. Kan man verkligen hålla en kärleksrelation levande hur länge som helst? Eller slutar alla i den tråkiga vardagstristessen där man slutar se varandra? Slutar bry sig och det bara rullar på? Kan man verkligen känna kärlek till varandra efter 15-20-30 år? Eller är det mer bara som en trygghet som man håller fast vid i brist på annat? Är det egentligen meningen att människan ska vara monogam? Eller är det bara vårt kulturella arv som sätter de gränser vi gör idag? Vad är ett äktenskap bra för egentligen om man bortser från det juridiska som vi konstruerat? Och vad är det man lovar? Trohet. Men hur definierar man trohet? Det är ju olika för olika människor beroende på sociala och kulturella uppväxtvillkor. Så är man tillbaka till tillhörigheten. Att man vill och behöver tillhöra. Är det så enkelt som att människan ursprungligen är ett flockdjur som gör sig påmint? Tusen frågor och inga svar. Tror att ordbajseriet har vaknat...lika bra att slösa det på tentan istället :)

Morgonfunderingskram D.  

Gäsp

Medvind:
Sprang 5 km.
Hade stora hunden med på rundan och han sprang lös hela vägen. 
Lämnade in sista uppgiften innan tentan.

Motvind:
Är hungrig.
Tog de nya skorna, skavsår...

Vindstilla:
Sängen kallar högt!

Gäspkram D.

Under tiden

Medvind:
Har ännu ej ätit något onödigt idag och klockan är halv fyra.
Fixat ut internetkabeln till altanen. Sitter här nu och ska börja skriva på en intervju jag gjort för lääängesen, så längesen att jag glömt vad hon sa...men den är bara på två sidor så jag lyckas nog fylla dem ändå.
Tvättat två maskiner som torkat ute.
Solat liten stund.
Plockat en stor bukett blommor i trädgården och ställt i köket. Luktar ljuvligt.




Motvind:
Känner mig rastlös idag och har svårt att fokusera på det jag håller på med. Tankarna är hela tiden någon annan stans. Har inte alls lust att skriva tenta. Känner lite stress för att jag inte ska hinna eller helt tappa modet och lägga ner. Har ingenstans att hämta motivation från. Vill springa mer men behöver nån som pushar på mig. Funderar på att anmäla mig till halvmaran men tänk om jag inte är i form tills dess...?
Kommer sakna trädgården vidrigt mycket. 

Vindstilla:
Funderar mycket på framtiden. Plugg. Boende. Familjen. Jobb. Hälsa. Barn. Djur. Hur blir det med allt? Man skulle haft en spåkula. Eller osså ente. Måste bara tro på att det blir bra.

Min son har gjort ett experiment med de fyra tänderna han drog ut i våras. Han har lagt en i citronsaft, en i mjölk, en i julmust och en i vatten. Och nej, den i mjölk står inte i kylen och ni kan va helt lugna, det kommer ingen bild...Men det som påverkat mest under den här veckan är faktiskt citronsaften. Den tanden är snart helt pulveriserad. Skitläskigt. 

Och medan jag skrev detta har jag lyckats stoppa i mig två negerbullar och en glass....

Soliga kramar D

Kortis

Medvind:
Har fått en riktigt fin solbränna.
Är nyduschad och insmord från topp till tå.

Motvind:
Ätit choklad i kväll. Igen.

Vindstilla:
Druckit ett glas vin. Bara för att...tja, det va gott och jag kommer somna ovaggad om så där tre minuter.
Funderar på att anmäla mig till halvmaran i Malmö den 13 augusti. Och Lidingö i september. Undrar bara hur mycket träningstid jag kommer få näär jag jobbar hela sommaren.

Nattkram Di.

Akutvård inom många olika område



Medvind:
Har rensat en rabatt, lagat min cykel, solat, stekt plättar och bara skrotat i trädgården...
Ska strax ta cykeln till affären och får då cyklat en mil iaf.
Såg att jag har en gul lupin i rabatten!!! Trodde inte mina ögon. Fick en planta (eller var det frö??) för några år sedan av bästa Solan som var gul men när blommorna väl kom på den var de rosa. Nu har den muterat tillbaka och av ett frö från den blivit en gul planta. Kul!!!

Motvind:
Känner mig inte ett dugg sugen på att springa idag...
Vågen visade över 58 kg i morse. Nu är det verkligen dags för akuta åtgärder. Kläderna passar ju inte. Dessutom blir det jobbigt att nå fötterna och röra sig. Fattar inte hur de med ordentlig övervikt pallar med en hel dag?? Bara dessa 5 kg känns otroligt besvärande. Troligen för jag inte är van, men ändå...Man kunde få ökad aptit av pillerna och jag har väl stoppat in lite mer än nödvändigt och varit stilla för mycket. Suck...bara å bita i det sura äpplet. Ingen annan lär ju åtgärda problemet.
Hundarnas fisar efter gårdagens korvar luktar inte hallon...ööööhhh.

Vindstilla:
Är otroligt trött efter nattens svarttaxikörning. Ja, alltså min bil är ju svart, hahaha! Telefonen ringde inte förrän två och jag hade somnat för längesen. Hoppade i flanellpyjamasen och körde. Såklart va det fler som ville åka med. Tur han va så full så han inte märkte vad jag hade på mig, hehe. De hade nog haft en kanonkväll verkade det som. Lite avis blev jag faktiskt. Började tänka efter vem jag skulle kunna gå ut och ha en helkväll med men kom inte på nån. Jag har verkligen eftersatt mitt vänskapsunderhåll....Ska börja vårda det lite bättre.
Lagade cykeln. Men upptäckte snart att däcket jag nyss pumpat började lossa från fälgen. För mycket luft, typiskt, fick inte ut skitet heller....men med lite lirkande och envishet fick jag till slut rätt på det och monterade på en ny sadel också. Kom till en punkt där jag förbannade min fysiska svaghet. Satt med rörtången och bockade till sadelfästet som inte passade riktigt men hade inte kraft nog i armarna. Skam den som ger sig och nu sitter sadeln där :))  Man växer lite som människa när man inser att man inte är helt hjälplös som ensam.

Nu mot coop!!!

Envisa kramar D.

 

Man får kyssa många grodor

Dagens medvind:
Struntade i allt och åkte till Bjärlången och badade. Till och med badkrukan jag badade. Det är så jäkla härligt när man kommit över gränsen för hur kallt man klarar och äntligen känner det svala vattnet omsluta kroppen. Det är sommar!!!
Loppan kan bada i timmar. Hon struttar runt för sig själv och badar och fångar små djur. 
Fikade hos mor o far.  
Ser nu i kväll att jag fått ordentligt med färg.

Dagens motvind:
Ätit på tok för mycket för den lilla aktivitet jag ägnat mig åt.
Kom aldrig ut på nån springerunda.
Mådde vidrigt illa i morse och va på ett jäkla dåligt humör. Till och med barnen undrade...
Hade planerat dagen men plötsligt blev alla planer otroligt jobbiga så jag la ner och fråga ungarna om vi inte skulle bada istället och det ville de. Packa in i en stekhet bil...ja, ni vet..pust och stön...

Vindstilla:
Det är en härlig känsla att ha någon som väntar...
Fast i kväll är det jag som väntar. Ska va fyllechaffis om ett par timmar...Hoppas de haft roligt och att det inte snarkas för mycke i natt...men tror inte det är nån fara, jag sover som klubbad av pillerna.
Ligger i sängen och lyssnar på musik, Bruno Mars - Lazy song, Count on me, skithärliga!!! Melissa Horns nya är också underbar. Hade varit roligt att gå ut och dricka så där mycke så man vaknar dagen efter och undrar vad som hände...eller också inte...
Funderade lite på vad människor i omgivningen tycker och tänker. Men bryr mig faktiskt inte. Jag vet själv vad som är sant och inte och det räcker för mig. Andra får gärna prata och spekulera. Jag lever bara en gång, tror jag, och jag tänker inte dö och ångra det jag inte gjorde. Att ta emot kärlek där man hittar och kan ge tillbaka kan aldrig va fel. Ingen av oss är på topp och mår så bra, ändå orkar vi med varandra och har verkligen inte visat bara våra goda sidor för varandra. Kan ju bara bli bättre. Är väl en idiot som ändå tror på kärleken men hoppet är det sista som sticker, sägs det ju..

Kvackkram D.

Profilbild



 

Man ska va två

Det är morgon och jag o stora hunden ligger kvar i sängen och drar oss. Balkongdörren står på glänt och fåglarna kvittrar. Fast jag är trött och behöver sova mer känner jag mig glad och tillfreds. Ska strax kliva upp och ta frukost på trappan i solen. Det blir varmt idag. 
Jobbade i går. Riktigt mycket folk på apoteket. Tror alla byns invånare var där. Låååånga väntetider. Men en stilla undran: Om det är så att en människa äter medicin för att må bättre och hen gör det varje dag och har gjort det i kanske flera år.....ser man inte till att hämta ut nya piller eller sprutor i god tid då?????Måste man komma en klämdag och ha tagit sista dosen på morgonen??? Människan är konstig. Hade en väldigt tacksam pappa till ett litet barn som varit hos oss några dagar innan och fått antibiotika till lilltjejen på två år. Han behövde även nässpray, alvedon och magdroppar. Kortet funkade inte så han kunde inte betala. Vår bästa Markus i kassan lät honom ta med varorna ändå. Igår kom han och ville betala och var så tacksam övernatt vi löste situationen smidigt för honom. Lyckad kundvård. Härligt! Jag bjöd på vitaminbrus när det suckades för mycket i folkhopen. En helt annan stämning infann sig. Tänk vad en mugg vatten med lite brus i kan göra....fick ju sålt några stycken extra också...

Medvind:
Gick en timme i skogen efter jobbet, behövde verkligen rensa hjärnan.
Åt god plockmat på kvällen.
Kom hem till ren, vikt tvätt och undanplockat kök. Skönt. 
Sonen hade varit i och köpt shorts och skor och var väldigt nöjd. Han var med goaste Nicklas och Alex i Malmö. De hade spelat golf och ätit glass och sen gick de på bio så jag fick ett par timmar för mej själv efter jobbet.

Motvind:
Går inte ner nåt i vikt. Idag var det samma som i måndags när jag vägde in....suck. Städade ur min garderob i gårkväll och det är mkt som är för litet. Är inne i en ätperiod tror jag. 

Vindstilla:
Borde skriva på mina skolarbete. Men inte idag. Idag blir det solen, kanske lite fotboll, springa (!!!) och ...... dammsuga.
Ska vara chaffis i kväll så jag hoppas få slumra till lite i em.

 

Glass i stora lass!!! Gott! Bild från spa-helgen. 

Solkram D.
   


Nästan högt i det blå

Gårdagens medvind:
Sonen ringde och sa förlåt...Han gick till skolan och allt verkar lugnt. Sköööönt.
Va och kollade på ett hus. Ganska mysigt. Eller; det kan bli väldigt mysigt.
Va hos KBTterapeuten. Hon säger att jag har alla verktyg redan...så nu ska jag bara lära mig hur de används också...hhmmmm.

Motvind:
Kom aldrig ut o sprang...
Tvättade bilen på macken. Det blev inte bra. Insekter kvar.
Plockade en fästing på stora hunden, dags att behandla dem igen. 

Vindstilla:
Är konfunderad över den lille hunden som börjat kissa inne. Undrar om han är sjuk eller det är protest mot något? I morse va här tre små pölar på golvet.
Känner mig ganska pigg o faktiskt! lite glad på morgonen, både i går o i dag. Men är vidrigt sömnig på kvällen...Drack en starköl till grillmaten och alkohol förstärker dåsigheten men inte trodde jag att det skulle ta så in i vassen.
Fick tillbaka mitt minneskort från bästa Sambon som försökt rädda de raderade bilderna. Det är ett grått streck i nederkanten på nästan alla...men känner ett datageni till som också fotograferar mycket som ska få göra ett sista försök, om han vill. Får väl plocka fram Bambi-ögonen och be snällt. Korta kjolen funkar nog inte på honom  ;-)

Nu!!! Ska jag skriva lite på skolarbetet!

Pluggiga kramar D.




Jag lagar altantaket. Vinter. Kallt. Nu känns det långt bort...

RSS 2.0