Pilates - träning eller tortyr

Jag anmälde mig till en pilateskurs i ett inte helt nyktert tillstånd. Den började idag. Det handlar om att få kontakt med vissa muskler i kroppen för att kunna stabilisera leder och skelett bättre och på så sätt slippa få ont. Tänk dej en instruktör som har den perfekta kroppen och är smidig som en kobra och har en sådär vansinnigt lugn och trygg röst:"Andas in och lyft upp armen mot taket samtidigt som benet sträcks bakåt och magen spänns och bäckenet är avslappnat och skuldrorna i golvet. Andas ut och känn hur svanken stannar kvar i golvet utan att du spänner nacken när armarna och ena foten når golvet och magmusklerna spänns in mot ryggraden." Det är koordination med kroppsdelar som inte visste om varandras existens. Den som kom på pilates som träningsform hade förmodligen rökt nåt mindre lämpligt. Jag kommer att ha sjukt mycket träningsvärk så det gör kanske nån nytta.
Dagens medvind:
Jag tackar ödmjukast alla skattebetalare för fastlagsbullen som den statliga myndigheten bjöd på idag.
Dagens motvind:
Jag har dålig struktur på jobbet och känner ofta mig stressad och oförberedd. Det kan bero på det nya datasystemet som håller på att implementeras för jag förstår verkligen inte logiken. Istället för att föra in nya funktioner i det befintliga systemet så gör man webbaserade lösningar vid sidan om vilket gör att man måste växla mellan väldigt många olika fönster och system. Men det blir väl bättre när jag förstår hur allt hänger ihop.
Vindstilla:
Jag sover som en klubbad säl om nätterna för tillfället och vaknar innan klockan ringer. Jag njuter så länge det varar.
Planeringen inför helgen pågår och nu hoppas jag bara vädret blir sådär lagom bra.
Nu är det dags att krypa ner i loppelådan.


Ingen kyl

Vaktis har nog glömt mej. Eller så har inte felanmälan på kylen blivit utförd korrekt på den krångliga felanmälanssidan. För det är fortfarande runt 12-14 grader varmt i kylen. 


Medvind :
Jag har planer för helgen.
Jag gick hem en timme tidigare idag för jag jobbade undan massor som blev liggandes i fredags efter förra veckan.
Hann med en pw i dagsljus medan sonen lagade broccolisoppa. 

Motvind:
Kanske lite lite när jag cyklade till jobbet i morse. 

Vindstilla :
Det börjar bli dags att bestämma sommarsemestern. I år ska jag ha 4 veckor i sträck. Jag minns inte när jag hade det senast. Sen ska jag nog ta en vecka i september och vandra. Om jag får någon med mej. Känns löjligt att boka en stuga på 6 pers och åka själv. Inte nåt av barnen vill hänga med. 
  


Kylig morgon

Motvind:

Det var 16 plusgrader i kylen när jag började plocka fram frukosten. Filen var ok, smöret och osten också. Men inte mjölken. Det innebar att det inte fanns någon mjölk till kaffet. Det näst värsta som kan hända en morgon. Ni som har mjölk i kaffet fattar precis. Man vill dö. Sen ska skiten felanmälas på en sida jag loggar in på max en gång om året. Vem kommer ihåg ett lösen till en sån sida? Inte jag iallafall. När man väl registrerat sig på nytt så ska de ha ett nummer som finns på senaste hyresavin. Djuuuuup suuuuuck. Leta och rota i min organiserade röra i mappen där jag har alla viktiga och oviktiga papper. 
Nu står iallafall all mat som behöver kyla ute på trädäcket och jag hoppas på en fungerande kyl under morgondagen. 

Medvind:
Jag slipper betala för en ny kyl. Det är lite lyxigt ibland att bo i lägenhet och ha en egen vaktmästare som fixar grejer. 
Idag kom jag ut och sprang 4 km och det är så himla skönt efteråt. Varför har jag sånt motstånd?  

Vindstilla :
Idag har jag verkligen slappat. Tvättat lite, löst sudoku, gått en promenad med hundarna och en till affären för inköp av mjölk. På vägen dit slank jag in i secondhand -butiken och hittade exakt likadana assietter som jag saknar två av. Lycka! 


Magi i skogen

Idag var det solsken och snö och vindstilla. Jag tog hundarna och gick upp på åsen och det var så hänförande vackert. Jag blev kär i  hela världen! 


Medvind: 
Fåglarna kvittrar i massor. Det är fantastiskt skönt att lyssna på. Skogen låg inbäddad i snö och allt glänste som diamanter i snön. 
Mitt hem är nystädat och badrummet skurat. 

Motvind: 
Idag har Jag inget alls att gnälla över. 

Vindstilla :
Idag har jag känt mig så väldigt tillfreds med allting. 


Kurs kurs kurs

I dagarna 3 har jag pendlat med tåg till Malmö för att gå en utbildning i gruppvägledning. Tack gode gud att jag slipper pendla varje dag i vanliga fall . Denna enorma stress för att passa tågtider är inte människan skapt för. Och så många andra människor. Hu! Utbildningen var bra och jag och min knasiga kollega sören hade riktigt roligt och flera intressanta diskussioner. Han är En trevlig snubbe som dessutom har ett väldigt tilltalande yttre 😆. Och ja, han är singel. 

Men det hade varit väldigt nice att åka till Stockholm och bo på hotell också.

Medvind:
Häromkvällen invaderades mitt kök av ett gäng 19-20 åringar som tog fram pictionary och började spela. De verkade ha så trevligt och orsakade inte en enda bilbrand där de satt så de fick faktiskt hållas trots att det innebar en omöjlighet för mig att somna i vettig tid. 
Det snöar ute i kväll och Det tycker jag är mysigt. 

Motvind:
Hittar massor med ursäkter till att inte träna och kan inte motivera ut mig själv så mycket som jag skulle vilja och behöva. 

Vindstilla:
Jag har anmält mig till en pilateskurs. Skitläskigt. 
Jag vågar knappt andas det men lille hunden har inte läckt urin på över en hel vecka. Kan det vara så att han håller på att bli bra? Jag som så smått hade försonat mig med tanken på att ta bort honom. 



Tvestjärtar och älgaloppor

Min fina kollega som är insektsexpert kan berätta om insekter på ett sätt som får dem att låta riktigt sympatiska och nästan trevliga att ha och göra med. Idag har han gett mig massor av kunskap om tvestjärtar och älgaloppor. Han ger dem liksom känslor och berättar om hur de tar hand om sina ungar och beskriver hur vingarna på en tvestjärt är som en ingenjörskonstruktion. Synd han är gift. 


Medvind:
Idag åt jag räkmacka till kvällsmat. Det är så lyxigt,enkelt och gott. Dessutom upptäckte jag att det finns två påsar skalade räkor i frysen.
Jag tog blodtrycket igår och det är jättebra.

Motvind:
Hade missat att söka ledigt på klämdagarna så det blir inget långledigt innan sommarsemestern. Hade ju tänkt ta ledigt lite kring påsklovet. Nu blir det inte så. 
Har vansinnigt ont i min musarm. Har alla hjälpmedel som finns men det blir inte bra. 

Vindstilla :
Min morbror dog i dag. Det är konstigt att så nära släkt ändå känns så avlägsen. Jag har bara träffat honom två eller tre gånger som vuxen. Jag tänker att om man inte gratulerar någon på födelsedagen så kanske man inte har någon anledning att gå på begravningen heller. 



Spåra

Jag älskar att gå i skogen när det är snö. Då syns alla spår från diverse arter som klampar omkring där ute. Idag har jag identifierat räv, rådjur, vildsvin, mus, hund, fågel, människa, häst och anka. Ankspåren är roligast. Vildsvinspåren är också intressanta, det är så många olika storlekar på dem. Pappasvin, mammasvin och bebissvin. Och de är överlägset vanligast så är det något djur man statistiskt sett skulle se oftast så borde det vara grisen. Men jag tror faktiskt att det ät fler svin som stirrat på mig än vad jag sett dem. De står väl och trycker i nåt buskage i närheten.

Vindstilla:
Igår var jag hos mina fina vänner och spelade kort. Det var roligt trots att jag förlorade 17 kronor. Jag var dessutom nykter och körde bil så jag borde varit mer alert än de andra. För de var inte nyktra.
Vi träffas en gång i månaden efter schema och varje träff har ett tema. Det ska bli intressant att se vad de andra hittar på. Mitt tema var tebjudning med sconesbakning, igår hade vi kortspelarkväll.

Medvind:
Slöhelg med långa frukostar. Det gillar jag. Promenad i dagsljus och snö är härligt. Lilla loppan var ensam hemma tillsammans med en kompis när jag var hos vännerna och spelade kort igårkväll. Hon börjar bli självgående. De fixade till och med mat själva och var vansinnigt nöjda med kvällen när jag kom hem.

Motvind:
Diskmaskinen låter inte helt frisk. Har kollat Youtube-filmer nu för att komma på hur jag kollar upp vad som är fel. Varför kan inte bara prylar funka? Gärna i all evighet.
Jag tänkte att jag skulle vara smart och tvätta alla täcken i dag. Men jag hoppas att torktumlaren fungerar som den ska, annars kan det bli lite kyligt i natt. Heter det torktumlare? eller torktrumlare? Har sett båda men vet inte.

Kungens folkbokföringsadress

Konferens=föreläsningar (ofta ganska intetsägande ) kakor mat träsmakiändan grupparbete middag sprit vin ragga och sex. Ungefär vad man förväntar sig av en konferens. Eller? 

Medvind: 
Kul att komma iväg.
God mat.
Träffa en kursare från högskolan till mej som också jobbar på AF
Kunde sova en stund på tåget på vägen upp
Det fanns badkar på rummet. 

Motvind:
Dagarna är så intensiva att man är Som en disktrasa vid hemkomsten. 
Man sitter ner nästan hela tiden vilket magen inte är riktigt glad åt. 
Jag slösade med skattepengar genom att ta taxi till stationen då snön vräkte ner på morgonen när jag skulle iväg.

Vindstilla :
Ska aldrig mer åka så tidigt på morgonen. Det kan inte vara så hälsosamt.


 


I skogen

Igår var jag och store hunden ute i skogen ett par timmar tillsammans med några av mina fjällkompisar. Det snöade på tvären emellanåt men det är ändå lite härligt när det biter i kinderna. Och sen efteråt bjöd Mojjan (vi kallar henne för det) på soppa och vin och chokladpudding. Vi har så roligt och Kan prata i all oändlighet. Vi har börjat planera nästa lite större och längre vandring och jag längtar redan. Det kommer förmodligen att bli tre mindre planerade vandringstillfälle i år. En dagstur, en med övernattning också tror jag att jag ska ta en ensamvandring med övernattning. Om ingen skjuter österlenvargen innan vill jag ta en sträcka i närheten där den befinner sej då och hoppas på en skymt av den. 


Medvind:
Det är en energiboost att träffa vänner. Hur trött och osugen jag än kan känna mig innan så blir det alltid kul. 

Motvind:
Imorgon åker jag till den stora huvudstaden och tåget går aptitligt och sen tror arrangören av kickoffen att jag ska orka med middag och dans på kvällen. Det kan de bara fetglömma. 

Vindstilla:
Jag har funderat på det här med vargar. Om nu markägarna är så rädda för dem; varför matar de inte dem då? Så kanske de får ha sina djur i fred? Markägare matar vildsvin...inte för att de vill ha dem där men kanske skadorna blir något mindre. 
Men vad vet jag ? Jag har ingen mark och inga djur. 

Dags att halka iväg till den statliga myndigheten och handlägga lite byråkrati.



Singelliv

Jahaja, så är mitt civilstånd då singel. Singel betyder typ en. Och då skulle man ju kunna tro att man är ensam som singel. Inget kunde va mer fel. Jag har så många fina vänner som verkligen finns där. För visst känner jag mig ensam ibland. Men jag är aldrig ensam. Å andra sidan gillar jag att vara själv, jag trivs i mitt eget sällskap. Har varit själv nu några månader och det är helt ok. Jag bor bra och även om barnen inte alltid är här så har jag sällskap av hundarna och det är även dem som ser till att jag kommer utanför dörren varje dag.
 
Medvind med singellivet:
Jag bestämmer själv när jag äter, sover, har musik på eller av och vad jag äter och vilken musik som är på.
Jag slipper anpassa mig efter någon annans behov och planeringar.
Jag kan ligga med vem jag vill. Om jag vill.
Jag blir inte väckt av någon utan får sova så länge jag vill.
 
Motvind med singellivet:
Att ensam behöva ta allt ansvar och alla beslut.
Att inte ha en famn att krypa in i när jag fryser eller har mardrömmar.
Att alltid behöva ta ut soporna själv.
Ekonomin blir väldigt sårbar.
 
Vindstilla med singellivet:
Jag känner lugn och tillfreds med livet just nu.
Det är spännande att fundera på om man kan bli sådär fånigt kär en gång till och om det finns någon som uppfyller min långa långa kravlista jag satt upp...och om jag någonsin kan känna total tillit för någon igen.
På helgerna gillar jag att äta frukost jättelänge och det skulle va trevligt att ha någon som gillar att lyssna på radio som sällskap.
 
 
 

Upp upp upp och ner ner ner

Det här med att gå upp på Kebnekaise...jag har gjort det och jag tänker inte göra det igen. Det är mycket längre och mycket jobbigare än vad jag någonsin föreställde mig. Men det är vackert och det är vansinnigt mäktigt. det är mest sten och snö och det gör ont att gå upp och vidriigt smärtsamt att gå ner. Jämförelsen blir väl att stå i en trappmaskin på gymmet i 12 timmar. Jag har nog aldrig varit så smärtlindrad med receptfritt som under natten efter vi kommit ner. Dagen efter tog jag inte många steg. Men vädret var ju pinsamt perfekt hela veckan så att sitta på verandan i solen var inte helt tokigt heller. Jag ska erkänna att jag åkte helikopter tillbaka. ett nederlag men det hade inte fungerat att gå. Men det är en fantastik natur. Det finns inget som någonsin fått mig så ur balans av skönhet som naturen i fjällen. Det är magi i dess renaste form. Och jag kommer att vilja dit igen men då inte för att bestiga Sveriges tak. Går ni dit ska ni veta att det finns en snöängel på toppen!
 
 

RSS 2.0