Åttor

Medvind
Föreläsningen igår var fantastisk! Annelie Pompe, en otrolig äventyrare. Beundransvärd och klok. 
Sprang idag. Så lätt så skönt och välbehövligt. Sen dusch och rena lakan. Filade fötter och insmord från topp till tå. 
Motvind
Det här med industrinatten för åttondeklassare... att va alert, trevlig och ha folk och ljud omkring mej en hel dag. Det är inte min grej. 
Vindstilla
Ska gå skåneleden på söndag. Längtar. Hoppas det blir fint väder. Blixten ska med. 
Nedan ser du mej och mina fina kollegor Tomas och Betina i vår monter på industrinatten. Sen var vi bussvärdar och åkte runt med ett gäng ungar på olika företag inom industribranschen. Det va kul men oerhört jobbigt och påfrestande. Batteriet tog slut.
Natti 


sängvärme

Ikväll önskade jag att det fanns en värmeknapp på min säng så den gick att göra varm innan jag kröp ner i den. Fick vänta ståendes i altandörren en lång stund på brackan när han var ute och jag blev kall in i själen. Jag har börjat kalla honom för Blixten. Han börjar bli gammal. 
Medvind
Känner mej lugn och tillfreds med livet i stort. Det är skönt att bara ha ett ställe att bo på. Det är skönt att ha alla mina prylar runt mej, mina egna rutiner, och mest bara mej själv att ta hänsyn till. Idag gick jag och Blixten långa rundan och bonden har släppt ut kalvarna. De är så söta och busiga. Himmeln var vacker och det luktade fukt och jord ute. Förstå våren på länge jag inte ligger i fosterställning och ber läkaren skriva ut varenda pilla som kan tänkas hjälpa. Jag tror vi prickade rätt förra året. Jag är glad på våren tjoho. 
Motvind
Har en orimlig vecka och i morgon ska jag stiga upp 05.15 för att vara i Lund 07.30. Vidrigt tidigt.
Vindstilla
Planerar att kanske våga mej på vasaloppsleden i sommar. 


Frihet

I går lyssnade jag på en föreläsning om hälsa. Föreläsaren gav tipset om att ofta ställa sej frågan: Vad behöver jag just nu för att må bättre? Kortsiktigt kan svaren bli: ett glas vatten, mat, en kram, vila i 5 min. På lång sikt blir svaren annorlunda: Trygghet, känna sej behövd, känna sej älskad som man är, känna Frihet.
Frihet kan vara att ha ett arbete som ger oberoende. Att kunna bo och äta, känna trygghet, Inte behöva känna oro för hur nästa månad kommer att se ut ekonomiskt. 
Frihet kan också vara att kunna känna. Lycka, sorg, vrede, kärlek, glädje. Och att det är ok.
Min terapeut, som gav mej så mycket goda råd och kunskap om hur jag kan använda insikter jag får på vägen, fick mej att känna frihet ibland. När jag visste vilket håll jag skulle gå, då kände jag mej fri. Nu har kompassen slutat peka och kartan är borta. Men jag ska rita en ny karta, få liv i kompassen och börja gå igen. Jag vill bli en bättre människa, bättre förälder, bättre vän, bättre på att tillgodose mina egna behov och ställa mej frågan:Vad behöver jag för att må bra?  Just idag blir svaret: Jag behöver känna mej älskad för exakt precis den jag är och inte för den som någon annan försöker göra om mej till. Jag behöver stärka min självkänsla som jag tappat bort, få bort känslan av jag inte duger och är värdelös och inte går att lita på. Jag behöver få känna trygghet,  jag behöver få tillbaka känslan av frihet. 
En vän fick fina besked om sin frus sjukdom igår. Han delade glädjen med mej, trots att vi inte hörs eller pratar så ofta. Dubbel glädje i att hans fru är bättre och i att han ville dela det med mej. Det värmer. För vad ska man med vänner om man inte delar sina känslor med dem? Jag har fina vänner som tar emot min glädje och sorg. De gör det utan att dömma eller beordra. De säger sin syn på saken och sen kan jag själv bestämma om deras synpunkter förändrar min syn på saken.
Livet är för kort för att inte vara glad. Ta bort det du kan som gör dej ledsen.
Det ska bli en fin sommar!


nära livet

Det är vår. Fåglar som för ett underbart oväsen, dofter, förväntan, för varmt för jacka, näsan full av pollen, gräset som behöver klippas.  Fantastiskt att få uppleva! 
Livet är en bergodalbana. Idag känner jag lycka ❤

som en lort

När man känner sej som en lort. Kass på allt. Haft en stressig och påfrestande dag. Går en sväng med hunden. Fotograferar vitsippor i solen. Kommer hem, kollar kvittot och upptäcker att det är fel,  börjar med fredagsnöje, tvättar,  sorterar papper i nån mapp där allt som tros vara viktigt för framtiden läggs. Hittar fakturan från veterinären; "död, avlivad 1900:-". Saknad sorg och tomhet sköljer som en surfvåg över och det gör ont i varenda cell i hela kroppen. Så kommer ett taskigt mess. Som skickas enbart för att såra. Faller ner på samma nivå och förbannar mej själv över ett taskigt svar. Önskar längtar och saknar en famn att gråta hos. Har bara funnits en jag kunnat göra det i. Men den är förbrukad och kall.  
Klappar på hunden som ligger bredvid  i sängen, den enda killen som inte sviker eller behandlar mej som lort. Nu är det bara han och jag. Och mina barn. Ser fram emot en härlig vår och sommaren. Mitt hem och mina vänner ska få den omvårdnad de saknat sista året. I morgon ska bilen få nya däck.