äntligen

jag är så förbaskat trött på att:

slå knäna i sänggaveln varje gång jag ska gå till min sida av sängen
behöva smyga på mornar o kvällar för att inte väcka loppan i onödan
mina kläder inte får plats i garderoben
ha lakanen i plastlådor ovanpå garderoben

inom några dagar har allt detta löst sig. loppan flyttar in i eget rum och jag får äntligen äntligen äntligen ett eget sovrum och kan få lov att känna mig som en vuxen människa. och loppan får ett eget rum och slipper sova tillsammans med oss. jamenar hur kul är det för en tioåring att dela sovrum med vuxna, att ha kompisar hemma och inte ha nånstans att va. alla behöver en egen vrå, tror jag.

/d.



snart ett minne blott

fuck cancer

medvind
var i Halmstad och klättrade. skitkul. men jobbigt, mina händer och underarmar bränner av trötthet. snart är jag starkare och orkar mer.
motvind
min GPS på telefonen funkar inte. kan inte mäta mina rundor. blä.
vindstilla
jag tror att mitt jobb tär på mig för det innehåller så mycket problem. en del saker finns det ingen lösning på. mina kunder har kommit för nära inpå. i går kom en kvinna som har två små barn in med mycket kortklippt frisyr. i vanliga fall har hon alltid haft en tjock tjock hästsvans eller fläta längs hela ryggen. nu var det korta håret tunt och ojämnt. strålbehandling.
fuck cancer

nästa år ska jag va i form för en halvmara. jag ser på min kropp att den börjar bli ...hm..ja, jo, inte gammal, men väl använd...jordens dragningskraft börjar sätta sina spår. ibland bränner det som feber i hela kroppen, ibland känns det hur fint som helst. jag vill va rädd om den, ta hand om den så den håller så länge som möjligt. jag vill inte ha diabetes, högt blodtryck eller cancer. jag vill kunna ta på mina strumpor och knyta mina skor när jag blir 80. fast innan dess har jag ett halvt liv till. om jag inte dör i cancer eller en bilolycka.

ja, man väljer själv
/d.


helg

medvind
sprang i går, så himla skönt och lätt. det rullade bara på, utan att det kändes minsta jobbigt. kändes t o m så bra att jag förlängde rundan på slutet.
jag hittade svart trumpetsvamp på hundrundan och fick ihop trattkantareller, vanliga gula och taggsvamp till en fin omelett till lunch. gott.
det är lyxigt att gå hemma på halvtid. skulle nog kunna leva med det :-)
motvind
äh, skriver mer i morgon...




finn ett fel...
/d.

svamp

medvind
sovmorgon
svampplockning i solig skog. helt tyst och stilla, bara tranor och ormvråk som hörs. också gårj ag rakt på ett hav av kantareller. bara hälften är i skick att plocka. men känslan, lyckan, det är nästan fånigt. tur det bara är hundarna som hör och ser. sen bara sitta där med ett äpple och en flaska vatten och lyssna på tystnad. fantastiskt. och sen undra vilket håll jag ska gå för att ta mig tillbaka till bilen...

motvind
jag mår inte alls bra. vill inget, inget är kul och jag känner mej kvävd och ensam på samma gång. det är så mycket jag borde passa på att göra nu när jag inte jobbar så mycket men inget är kul. ingen annan verkar heller bry sej om hur rent eller skitigt eller fullt eller tomt något är så det känns som att bo med ufon. men jag vet att jag mår bättre av ordning och reda och jag kommer att skapa det omkring mig. en dag i taget, ibland en timme. jag har gjort lite experiment här hemma med tomma förpackningar, och det är mycket intressanta iakttagelser jag hittills gjort.

vindstilla
sugen på att anmäla mig till ett lopp. idag sprang jag hela rundan utan att stanna. det går lättare och nu är det dags att öka distans och hastighet.




tur

medvind


det går 41 liter i tanken. :-)
vi har värmegolv, det är jätteskönt.
idag är jag ledig. det är också jätteskönt.

motvind
stor hunden har ont i magen igen.
det har varit frost i natt, hoppas meloner och tomater klarat sej.


vindstilla
idag ska jag leta svamp. i söndags var det fullt polispådrag i skogen och poliserna körde bort mej så det blev att gå hem
tomhänt. idag väljer jag annat ställe.
/d.

snart vinter

medvind
bilen är så gott som vinterrustad. däcken är bytta, ficklampan funkar, filt finns och reflexvästar ligger lättåtkomliga. spolarvätska, vatten och nötter ska fixas.
fönsterna är putsade och kanske dynor och utemöbler blir omhändertagna innan första snön kommer.

motvind
ska klättra om en stund och har inte rakat benen. fast jag ska nog ta de korta byxorna iaf. det är ganska svettigt.

vindstilla
vi hade en fantastisk vecka i fjällen. längtar dit.




intervju på g

Medvind
Övningssköt med kula. Nio grisar av nio hade dött. Känns bra. Snart blir det grisjakt.
Skickade en jobbansökan i går. Det tog inte två timmar så ringde de och ville träffas. Antingen är de desperata, eller så ser de min förträfflighet...
Det gick lätt att springa idag. Loppan hängde på och sprang nära tre km. 
Motvind
Borde börja packa inför fjällresan på lördag. Men det är ungefär 423 andra saker som också behöver fixas innan vi åker. I går på min "lediga" dag hann jag med ungefär sex av listans punkter. Och ett föräldramöte jag glömt bort. Tur ungens far har koll. 
Vindstilla
Löpning och lite ändringar i maten börjar ge resultat. Hoppas på att snart komma i långbyxorna som legat och krympt över sommaren. 
Nu ska jag leta upp läroplanen för förskolan och läsa in mej på :-) 
D. 
 

RSS 2.0