Klockorna ringde

Idag körde jag väg 13 söderut vid lunchtid. För på dagen 12 år sedan åkte jag väg 13 norrut vid lunchtid. Då regnade det. Idag var det sol.En dag jag ser tillbaka på med glädje. Den va fin. Jag var fin. Vi var fina och sa ja. Jag gillar fortfarande solrosor och i morgon när vi kör hem kanske jag tar en avstickare och kollar in stugan vi bodde i då. Då när allt va bra. 

Men det finns väl en mening med allt. 
Och jag tror att jag har fått svar på vad meningen med det som hände sen är. 
Mer kärlek till folket! 


Så va det snart slut

På tisdag börjar jag jobba igen. Det har varit en väldigt lugn och skön och fin semester. Inte så mycket vandring som jag hoppats på men den som blev av var väldigt fin och över förväntan. Hösten är lång och sommaren är inte slut än på ett tag så det ska nog bli tid för någon övernattning ute i det fria till innan frosten slår till. Var ute och letade kantareller i går och hittade 2,5 hg.Blir bra till pajen på kräftskivan.

Man hinner tänka mycket i ensamheten i skogen. Det är stora förändringar på gång i livet som jag verkligen ser fram emot. Hade funderingar på att byta jobb också men jag tror jag avvaktar med det tills de andra förändringarna satt sej lite mer. Det blir en intressant höst och vinter att upptäcka.

I går var jag och hälsade på en av mina finaste vänner på sjukan. Psykiska sjukdomar är för djävliga. Som cancer ungefär. Men i denna sjukdomen är det bara hon själv som bestämmer om hon ska överleva eller inte. Gud give att jag slipper använda begravningskläderna.
Medvind:
Min egen byggare bob. Han är verkligen ett kap. Han har check på hela min lista. Diskborsten i hon, kranen vid tandborstning, sover tyst och stilla, dricker inte mjölk, är mån om sitt inre och yttre och han går att prata med Bland annat. Listan är lång men han passerar punkterna och slutar aldrig imponera med sina fördelar och hur han tänker. Dessutom imponerar han i sitt skapande. Han gör verkligen saker. Själv. På riktigt. Om man behöver en sänggavel åker de flesta människor till IKEA och köper en. Inte min Bob. Han snickrar ihop en själv. Och det blir snyggare än den man köpt. 
Idag är jag på spa i Ystad. Det är så fantastiskt rogivande och skönt. Det innebär att jag börjar första arbetsveckan efter semestern med en semesterdag. Så borde alla veckor börja. 
Motvind:
Att jag inte kommer i gång med löpningen. Sist kändes det onda i knät också. Bajs.
Att jag och Bob inte kan träffas så mycket kommer att vara jobbigt. 
Vindstilla:
Jag har en fundering kring bilister. Självklart kör jag själv otroligt bra. Men vad finns det för anledning att ligga och mesa i 80 på en 90-väg för att sen sakta ner till 70 när kameran kommer? Det enda svar jag kan komma på är idioti. Det är livsfarligt! 
Nu ska jag kliva ur vilosängen som har utsikt över havet och fortsätta bada en stund innan middagen. 
Kärlek till alla som behöver ❤


Laddat möte

Ungen saknade en laddare till telefonen på bilresan upp till Värmland. Hennes livlina och överlevnadspryl dog i Jönköping. Musik och 487612 bilder på Snapchat suger energi. Vi hittade ett Biltema och rusar genom regnet över parkeringen och in. Hittar prylen och går till kassan. Mannen som kommer efter mig i kön knackar mej lite försiktigt på axeln..."Är det allt du ska ha?" Jag svarar att det stämmer, vi glömde vår därhemma och är på bilsemester. "Spar dina pengar, jag har en som bara ligger i bilen och skräpar, du kan få den." Han övertalar mej att lägga tillbaka den jag har i handen och följa med mej ut till hans bil där jag får hans laddgrej och tipsas om att när jag behöver en skräddare någon gång så kan jag vända mej till den som finns i Jönköping. 

Det finns hopp om mänskligheten! 
Och ungen kunde fortsätta hålla kontakt med yttervärlden. 


Norrut

Började köra norrut i går med lilla Loppan som sällskap. Stannade i Jönköping och åt lunch tillsammans med hela Sveriges övriga befolkning. Regnigt väder betyder shopping för många. Men det gick ändå ganska fort att få maten och personalen var fantastiskt trevlig trots stressen de ändå måste känna med så långa köer.  Vi fick sitta vid ett bord med en mamma, en farmor och två små flickor. Jösses vad vuxna kan krångla till det för barn genom att lägga sej i saker de inte har med att göra. Om ungen vill äta potatisen genom att ha den hel på gaffeln och ta bett från den där så låt hen! Vad är problemet? Nu slutade det med tårar över nåt som aldrig var ett problem från början. Jag kommer bli en jättebra farmor/mormor. Ska låta barnbarnen utvecklas till fria starka individer med sunda tankar. Om jag får några vill säga.

Om det finns en enda sommarpratare just du ska lyssna på så är det Linnéa Claesson. Vilken kvinna! Hon är lätt min nya idol. Verkligen någon att se upp till!
Efter en evighet på vägen landade vi hos syrran. Ikväll blir det sommarfest! Så det är väl bara att stiga upp och ta tag i dagen!


När stranden blir skogen

Vaknar med känslan av rastlöshet och oro. Allt är meningslöst och jag avskyr gnaget som kryper i mig. Försöker komma ur det och låtsas att det inte finns. Fejk it til you make it. Men jag är inget vidare på fejk. Kan inte dölja det. Hade planer på att åka till stranden men vill inte. Vill ingenting. Men längtar efter att dyka i vågorna. Bestämmer att jag blir hemma. Solar en timme och börjar skissa på mitt växthus. Men sen måste jag ut nånstans. Åker ut till min Byggare Bob och hans famn och snälla ord blir som en ventil där jag kan pysa ut lite övertryck. Vi går ut i skogen och hittar kantareller. Han hittar kantareller. Jag ser nästan inte nån. Däremot hittar jag trattkantareller som fortfarande bara är som små knoppar i marken. Och vi hittar en huggorm som ligger så fint i en krumelur vid kanten av stigen. Och vi hittar massor av lingon som vi inte har tid att plocka. Kanske de är kvar en stund till. När jag kommer hem igen har gnaget försvunnit och jag somnar tillfreds med googlade bilder på världens vackraste växthus på näthinnan. Naturen som medicin. 



RSS 2.0