nätinnerbyxa

en del shorts har en innerbyxa av nät. är det någon som förstår varför?
vi skulle ju ut och springa tillsammans i morse. och det var ju kul. tills mina nyrakade ljumskar brände som eld av den j-a nätinnerbyxan.
nåja, det var härligt att ha sällskap i badet i havet i morse. vi somnar lagom till tonåringarna ger sig ut i natten på kvällen och de väcker oss i vettig tid för att ta en morgonträning innan frukost när de kommer hemrumlande.
jag köpte ett par skor som jag är sjukt nöjd med. har gått i dem hela dagen upp till högsta punkten på ön utan en enda blåsa.


pedros place Ios yialos greece

här kommer lite förbättringsförslag till Pedro
för att undvika de största blåmärkena på gästernas kroppar från fjädrarna i resårbottnarna är det ok att lägga en bäddmadrass i sängarna.
de flesta människor behöver mer än 1dl vetemjöl, (vitt bröd)1dl socker (marmelad och crunchy müsli med chokladsmak) och en klick yoghurt som frukost. en liten tomat till den helt smaklösa osten skulle inte göra ont.
för övrigt är här fantastiskt. lugnt, tyst,(iaf mellan 23 och halv sju när tonåringar som bor här är ute på nattklubb) gott om solstolar, fin pool, trevlig personal och god smoothie i poolbaren. apelsiner smakar som apelsiner ska. d
et är väldigt familjärt, lakan och handdukar tvättas och torkas på bakgården. katter sitter och jamar lite här o var.
och jag är sjukt nöjd med mina nya skor :-)


Grekland

det tar lång tid att åka hit. Ios heter ön. men det var värt det. om det så bara va för idag skulle det va värt det!
imorse efter frukost tog jag på springeskorna och begav mig ner mot hamnen. lite blåsigt men väldigt varmt var det. jag sprang längs med stranden. sen gick det uppför. pust och stön, det var längesen jag sprang men tyckte ändå att kroppen kändes stark. tog av från asfalten och följde vattnet på en liten stig på klippsluttningen. det prasslade i nästan varenda buske. jag kollade inte vad det var. stigen fortsatte runt nästa krön och ner på en ny liten strand. sen tog stigen slut och det var trappor upp till vägen. väl uppe började det svartna och jag blev väldigt yr i bollen. tänkte att det va bäst att ta mig tillbaka så efter en kort andhämtning började jag springa neråt igen. när jag kom tillbaka till stranden var jag ganska blöt av svett. stranden var totalt folktom och jag tänkte att det skulle va läskigt att bada helt ensam. därför var jag tvungen att göra det. av med skor och linne och ut ivattnet. det va så skönt med svalka. jag dök utåt och simmade länge under vattnet, låg där och kände hur det svala vattnet kylde ner min överhettade kropp. inte en människa inom synhåll. började simma inåt. vet ni panikkänslan av skräcken att vända sig om och kanske få se ett hajgap bakom sig och känslan av lättnad när det inte är så? den paniken... där fanns ju inget hajgap bakom mig såklart.
ibland måste man bara göra det man tycker verkar läskigt. annars får man aldrig reda på hur underbart det kan vara.
<3 d.



semester

vi bor på pedros place. det är verkligen pedros place. Pedro finns på riktigt. familjen driver hotellet. Pedro har haft min bajstolle i handen. det känns bra att inte ha battenbajsmage just nu. det var liksom stopp i avloppet. avloppet här i Grekland s övärld gillar inte toapapper. duschens avlopp is not so fast. det blir till att duscha sakta i den 50x40 cm stora duschen.
to be continue... det väntar en smoothie på mig :-)

ett bra liv

idag frågade min kollega mig om jag har ett bra liv. jag måste svara ja på den frågan. jag har ett bra liv.
jag är fysiskt ganska frisk, min kropp fungerar ungefär som den ska
mina barn är friska och verkar inte lida alltför mycket av allt de varit med om
jag har en man som älskar mig och som jag älskar tillbaka (idag älskar han mig dock lite mindre då jag råkade köra in i väggen med nya bilen)
mina föräldrar och syskon har det bra och verkar tillfreds med sina liv
jag har en utbildning
jag har ett jobb
jag har en bra bostad och bil
och på lördag åker vi till Grekland i en vecka :-)

idag har jag varit anställd på kronans apotek i Höör i åtta år. och idag har jag på allvar funderat på att säga upp mig. kraven är orimliga och hur bra jag än är på mitt jobb har jag inga förutsättningar att göra det bra. det är inte kul. jag påtalar kvalitetsbrister och får till svar av kvalitetsavdelningen att de är medvetna om problemen men inte kan göra nåt åt det. om man vill, då kan man, tänker jag men har ändå bestämt mkig för att släppa det. eller ta det vidare till läkemedelsverket? skräcken är att få samma svar därifrån. så jag räddar iaf våra kunder på mitt apotek från att äta piller som inte tillverkaren kan garantera full effekt på. men det finns några hundra apotek till. undrar hur de gör?

och idag för tjugoett år sedan kom min store pojk till världen :-) grattis till honom!

nu är det dags att krypa ner i loppelådan
kram d.




RSS 2.0