vilda djur

Jag körde ihjäl en hare. På en 70 -väg där jag höll 60. Plötsligt bara hoppade den in under bilen från väggropen. Det sa ka-bank ka-bank under bilen och kändes som ett väggupp.Jag såg i backspegeln att den låg stilla på vägen och bad till högre makt att den skulle vara död medan jag backade tillbaka. Jag satt i bilen och andades någon minut innan jag gick ut. En hare är ganska stor. Den har tjock fin päls.Denna var inget undantag. Det såg ut som den tittade på mig och jag puttade till den men foten. Stendöd. Tack för den. Jag tog den i bakbenen sa förlåt till den och slängde ut den på stycket. Eller ja, ett par meter ut kom den iaf. Den var tyngre och längre än jag trodde den skulle va när jag lyfte upp den. 
Hoppas den blir till glädje för nån hungrig stackars  räv. Eller varg. Eller kråka. Eller nåt. 
Vila i frid.
/D.

soooool

Medvind
Sol idag! Och den värmde till och med lite grann. 
Gick till skogs efter ett pass med mor och fars hängrännor och eldade och drack kaffe. Så gott att vara ute! 
Igår hade jag en innefixardag och städade, tvättade gardiner, putsade fönster, dammsög spindelväv i hörnen och fixade borrhål i taket. Så idag fanns ingen anledning att jag inte skulle kunna njuta.
Vindstilla 
Snart börjar jag jobba lite mer och jag känner en viss stress av att inte hinna med så mycket sen. Värst är de här sällanprojekten, som tex ovanstående, som det känns som att jag aldrig mer kommer att få tid till. Men i morgon är det kylens tur att få en genomgång sen är det väl bara förrådet,cyklarna och trädgården. Och grejerna som ska ut på blocket. Och så är det väl dags att byta sängkläder. Och våttorka golven. Och......vad är väl en bal på slottet? 
Motvind
Det enda som inte funkar så bra är träningen. 
Och att det kändes så här i morse


härligt härligt men tråkigt tråkigt

Saker som jag gärna har:
Rena bestickslådor.
Toavask utan tandkrämsspott och damm.
Fräscht duschdrapperi.
Rena handdukar och lakan.
Sopat utanför ytterdörren.
Hundbajsfri gräsmatta.
Avtorkad kyl.

Det är inte bara tråkigt att fixa ovanstående, det uppmärksammas inte och är direkt avtändande sysselsättning.  Men ganska trevligt att ha det gjort. Jag har haft lite extra energi, kraft och ork senaste veckan och faktiskt gjort lite saker och inte bara blivit sittande efter jobbet. Så snart kanske det här hemmet inte bara har en massa halvfärdiga projekt överallt utan några avslutade också. Det var ju ingen som tog på sig projektledarrollen som utannonserades här för ett tag sen så jag räknar med att få fortsätta på den tjänsten ett tag till. 

Medvind
Jag ska jobba lite mer vilket ger ett lite större ekonomiskt utrymme. 
Jag känner mig taggad för utbildningen jag ska gå genom jobbet.
Loppan har börjat spela basket och det verkar som hon gillar det.
Det kommer en ny stjälk på orkiden jag fick i somras. 

Motvind
Sover dåligt.

Vindstilla
Har många semesterdagar att ta ut i sommar. Hoppas jag får de veckorna jag önskat. Jag flyttade ju på mina ynka tre veckor förra sommaren så jag tycker att det är någon annans tur nu.

/d.

RSS 2.0