idag kommer det

bara blåsa kraftiga motvindar. ja, jag målar fan på väggen och tar ut all olycka i förskott. hela Jävla livet suger fett.
sömnbrist de luxe.
någon som har ett rum över? funderar allvarligt på att åka bort några dagar och sova.


på en morgonpromenad

blev jag utskälld av en gubbjävel som körde efter mig i bil in på en återvändsgränd i villakvarteret som jag passerar ibland för att nå cykelvägen. han var topp tunnor rasande över att hunden lyft benet mot en häck och gått in på en tomt.
först blev jag helt paff. fattade inte vad han menade.
min hund hade gått längs häcken, lyft på benet, släppt två droppar (kissat riktigt hade han gjort innan och jag brukar inte låta dem kissa de första kissarna på ställe där det kan va otrevligt för folk) när häcken tog slut va där en plattlagd uppfart som hunden gled in en halv meter på.
jag frågade mannen om det var Hans häck och Hans uppfart. det va det inte. då tyckte jag att de som ägde häcken och uppfarten kunde få tycka eller inte tycka kring det istället. han förväntade sig att inte se mig där fler gånger. jag frågade vad som hände annars... men då insåg han nog att gränsen höll på att passeras...

ibland när det är väldigt mörkt i villakvarteret kan det vara väldigt svårt att skilja postlådor från latrintunnor. speciellt om det dessutom är hål på påsen. och självklart har jag från och med nu en ny standardrunda att promenera :-)
har folk inget liv eller ett krig i Syrien att bry sig om?

jag är en snäll människa. men ibland kommer hornen fram.



helgen har

varit aktiv.
medvind: mopederna är flyttade.
loppan har fått rida och jag fick hästlukt på händerna
hundarna har fått bra med motion.
trädgården är höströjd och möblerna inplockade.
en joggingtur i regnet med lite styrketräning efter var väldigt skönt.
motvind: ont i höftpartiet efter träningen. hoppas det är tillfälligt.
tror jag får blåsor i händerna efter räfsning och gräsklippning.
vindstilla: imorgon är det studiedag och jag och loppan ska till stan och shoppa.,jag är ledig!
har börjat gå upp i vikt, en rejäl skärpning med maten behövs!



natti

fortsätta röka

jag har gjort nåt som jag aldrig trodde skulle hända. jag har uppmuntrat en kund att fortsätta röka. jag borde få sparken. eller guldmedalj. kunden hade sett på tv att det finns ett spray som man kan ta istället för att röka. jag visade och berättade hur hon skulle göra. hon ville prova. då hade hon inte kraft nog att trycka ner munstycket. plötsligt hade vi resonerat fram lösningen att det nog ändå var bättre att fortsätta röka. hon kunde ju göra det utomhus.
tanten var 93 år.
jepp jepp.....

då var helt plötsligt

denna helgen också slut.
medvind: grillade korv i skogen efter jobbet i lördags. hundarna sprang lösa och var alldeles ystra.


nu har vi varsin cykel, Alla. hoppas vi får behålla dem ett tag.
var på Ikea och hittade smarta krokar att fästa på pannan där gympapåsar och träningskläder kan hänga.
motvind: sover dåligt.
hela helgen bara försvinner när man jobbar lördagen.
vindstilla: i morgon börjar en mänsklig vecka med arbetstid mellan 8 och 17. plus att loppan ska börja åka skolbuss på morgonen. hoppas det kommer funka.


gonatt

jag har kunder

som vill ta livet av sig där och nu
som kommer dö vilken vecka som helst av cancer
som tycker en pigmentfläck i ansiktet är det värsta som drabbat henom.
som berömmer mej för att va en duktig försäljare.
jag vet ärligt inte vad som är värst. eller bäst.
men jag måste ta tag i jobbsökandet på allvar. i helgen ska jag registrera mej på olika sajter och företag.

en liten fundering som pendlare

så här på morgonen...
varför har folk skor som de knappt kan gå i när de är på väg till och från Jobb/skola?
varför måste folk stinka av både det ena och andra? det ena kan va tex gammal svett eller matos och det andra som nästan är värre; parfym. (vad är det för annan doft man vill dölja?
varför parkerar tåget så himla långt ner på perrongen? jättebra för folkhälsan men mindre bra för tidsoptimister (som jag själv då).
varför blir det ramaskri när fel person går vidare i Idol men helt tyst efter Kunskapskanalens rysare om miljöförgiftning som visades i går? den korkade människan förtjänar faktiskt att dö av sin egen förgiftning.
varför satsar man 46 miljoner på kontroll av arbetslösas jobbsök istället för riktiga jobb?


ledig dag

blir sällan så ledig. massor av saker ska fixas och donas med.
mina lediga dagar i veckan (ungefär en varannan vecka) är motsvarande som en lördag för andra som inte jobbar då. det konstiga är att mina lediga dagar-aktiviteter inte motsvarar andras lördags-aktiviteter.
nåt är fel.

mitt <3

som jag bor tillsammans med är inte helt värdelös. Faktiskt, även om det kan låta så. Det var han som tvingade ut mig på en springetur häromdagen fast jag inte alls kände för det. Han höll ställningarna här hemma under min semester och jag vet hur det är att dra runt allt själv. Han stannade till och med hemma från en krogrunda för att hålla koll på gymnasieeleverna som var på nollning. Det är väldigt mycket värt för mig. Hans kärlek är gränslös och han gör många bra saker också.
Men det här är en gnällblogg och här skriver jag så som det känns inne i mig och inte för att göra ner någon annan.
Ville bara förtydliga.
/Di

det är skönt att komma hem

även om jag lätt kunnat stanna i fjällen mycket längre.
hundarna blev verkligen glada över att se mig.
motvind: att 2 (nästan 3) vuxna människor inte håller hyfsad hygienisk standard på ett hem under en enda vecka känns lite trist och faktiskt oroväckande. är det bara jag i detta huset som vill ha en ren fräsch toastol att sitta på? eller ett kylskåp fritt från mat som kryper ut därifrån av sig självt? utedassen på helagsfjället var fräschare än den toa som mötte mig här hemma. så det va lite trist att ägna en dag med vackert väder åt att städa inomhus.


medvind:


vindstilla: ni undrar varför jag städade efter snuskpellarna?
varför det var jag som sprang här med trasan? ingen annan var hemma, vill ingen annan ha det rent kommer förmodligen ingen annan att göra det ändå. sen tror jag att ingen annan bor här så då återstår bara jag själv. funderar på någon sorts schema men det har man väl bara till små barn? eller?





extra medvind: fick svar på mitt cellprov att allt fortfarande ser normalt ut. så skönt.
var ute och sprang en liten, liten runda i söndags och det kändes riktigt bra!
känner mig som en riktig gnällkärring och har kanske lite svårt att vänja mig vid att bo många.
/d.

90 mil i bil

fint väder, på väg hem efter en av de härligaste veckorna i livet. det är värt alla timmar i bilen. jag vill göra det igen.



idag

har vi traskat upp på mittåkläppen. otroligt vackert och jobbigt. sen shoppade vi lite souvenirer och åt på världens dyraste restaurang med världens godaste mat. älgbiff och blåbärsglass.
imorgon ska vi köra hem och jag vill verkligen inte lämna detta paradis.









vet ni

jag somnade medan jag skrev igår kväll. Vi tog en fjällpizza (kantareller, renkött och västerbottenost) när vi äntligen fått hjälp med bilen. Hem till stugan, packa upp väskan, in i bastun och sen dusch. så skönt. ett glas vin, en päronkonjak och kudden kallade högre än nånsin. nu har jag sovit i nio timmar och ska försöka ta denna ömma kropp ur sängen.


mina upplevelser

här saknar ord att beskrivas med. säger bara; gör det! packa en väska och gå.
motvind: att åka härifrån, bilen som krånglade, samefan som trodde jag va dum på bilar när handbromsen hängde sig.



medvind: att borsta tänderna i en fjällbäck
vindstilla: insmorda fötter, rena armhålor.


Sep. 03, 2013


jag saknar

mina barn. men också ord för att beskriva hur det är att vara här. det är superoptimoptiskpangfenomenaliskt underbart. stort. fantastiskt. man inser sin litenhet men också styrka och storhet. en enorm ödmjukhet inför livet, naturen och hela skapelsen infinner sig. detta måste liksom upplevas på plats och jag känner mig lite religiös. Vi har roligt och har skrattat mycket och jag har fantastiskt fina vänner att uppleva en av mitt livs bästa händelser med.


idag när vi kom tillbaka var varmvattnet borta. det va mixad bastu och karlarna har ju inte vett att skyla paketet så det va lite besvärande att sitta där inne. men till slut kände jag mig varm tillräckligt att ställa mig i duschen. men den kalla duschen är det ingen värme i världen som rår på. fiffan va kallt.


ikväll unnade vi oss go dricka till renlasagnen.


gonatt

i morse

blev jag väckt av Molle Lindgren och en religiös sång. frukost och sen ut mot postvallen. på vägen mötte vi en same på fyrhjuling som hade en nysköten älg på släp.

20 sekundmeter i byarna uppe på fjället. det biter i kinden.



fjällvärlden är vacker, mäktig och underbar. att jag inte varit här tidigare?
apotekaren hjälpte till att dosera jägermeister så det blev lagom. en varma koppen och en klint smörmad blev lunch och sen till kaffet blev det en bit choklad. jag har tagit många bilder på utsikt och renarna som gick omkring lite här o var

men de vackraste vyerna försökte jag inte ens få med på bild. det går inte. i morgon ska vi försöka gå upp på glaciären. molnen täcker toppen så jag ser inte hur högt berget är.
nu har vi duschat och jag lär somna ovaggad i kväll.



gulligullan

koko som en gök sjunger Jokkmokks Jokke. jag har hört den förr men aldrig vaknat av den innan. mina vänner är lite koko. frukost, dusch och sen en tur till Funäsdalen. God mat med ren i och sen hem och sova middag. så skönt att det borde va en mänsklig rättighet. ute är det endast 2 grader. jag och Ingrid spelade fia, jag vann inte. efter en varm bastu ligger jag nu som prinsessan på ärten på dubbla madrasser med fötterna inklinta av fettig kräm och njuter. omgivningarna är så vackra att man vill gråta. imorgon bär det av mot helagsfjället, ryggan är packad och jägern är med.
natti
di











äntligen

är jag i fjällen. många timmar i bilen men jag hoppas det är värt mödan. började med punktering och höll på att sluta nerkörda i en gräsmatta. men nu är vi framme. ren, älg och räv har vi sett. gonatt

RSS 2.0