Det är vi nu

Medvind:
Kom i tid till skolan i morse efter ett mysigt uppvaknande.
Kom hem till färdig lunch, världens största räk o kräft- macka. Mums.
Har shoppat med barnen. Trevlig liten utflykt. De var väldigt nöjda båda två. Och jag med. Fick sonen att köpa en funktionell höstjacka som håller honom torr och varm. Jeans, innegympakläder, skor, t-shirts och kalsonger blev det också till honom. Loppan köpte en skinnjacka ,öronpuffar och håriga vantar utan fingrar. Överlycklig..Det som är roligt med henne är att hon går omkring och ger förslag på vad jag ska köpa till mig själv också. "Åh, mamma, en sån här kofta skulle du ha, den är jättefin..." Jag håller upp en annan tröja mot mig och frågar vad hon tycker om den; "Nej, den skulle inte va snygg på dej..." så tittar hon bort för att leta upp nåt bättre...lilla snorunge. 

Motvind:
Kom hem efter skolan, superstressad över att inte hitta tid till pluggandet. Började söka efter litteratur, påbörja examinationsdokumentet och spara ner uppgifter, röt åt hundarna och allt på samma gång...När jag äntligen kom i väg och hämtade Loppan och sonen för shoppingturen hade jag hjärtklappning och kände mig yr och det susade i öronen. Ville bara åka hem och sova.En varningsklocka ringde och jag började andas och försöka med acceptanstankar. Och vi fick en riktigt trevlig stund i butikerna. Vi gick där till de stängde.
Har suttit och letat efer artiklar i kväll i över en timme men utan resultat. Måste nog bege mig till bibblan i morgon....men jag har ju inte tid för jag måste göra exuppgiften då ju. Och läsa färdigt metodikboken. Och lämna och hämta barn. Och gå ut med hundar. Och laga mat. Och vika tvätten.
Kollade efter Batras bok "Den som inte tar bort luddet ska dö" men den kostade 159 kr, lite mycket att bara lägga i tvättstugan tyckte jag. Ska kolla på CityGross på fredag vad den kostar där.

Vindstilla:
Stackars hundarna har varit själva hela kvällen och bara ute tre gånger i dag. Men jag vet att det finns hundar som har det mycket värre än mina och brukar tänka att hur dåligt samvete jag än har över dem så har de det bättre än många andra.
Saknar en famn att somna i i kväll. Men det är ändå ok. Känns som det är tryggt och att det håller. Är lugn inombords fast det bara kom ett väldigt kort och avhugget gonatt över chatten. Jag tror jag har honom så länge jag vill. Och det vill jag. Länge. En evighet. Eller två.Kan bara hoppas han orkar med mig...

Shoppingkram D.

 
 

Att stryka är som att dammsuga, fast tyst, men lika trist.

Medvind:
Öhhh, denna dan är slut...hm, vet inte riktigt vad som varit bra idag har mest varit stressad. Men jag har tvättat och strykt (släta är de inte) gardinerna. Läst lite mer än halva enkätmetodikboken. (wow)
Varit på föräldramöte. (ojojoj)
Gått en slinga med hundarna.
Fick en mycket god middag i kväll. Fyllda köttbitar med salami och ost, vinsås, pommes, sallad och stekt svamp. Vin till of course.
Rena lakan och tvättat så korgen är tom. Gött. 

Motvind:
Hatar hatar hatar att bli avbruten och inte få göra färdigt det jag håller på med. Som tex att behöva lägga i från mej boken för att gå ner och fixa med tvätten. Eller äta, eller gå ut med hundarna.Blääääää.
Skynda skynda för att hinna. Usch.
Nu är jag inte tillräckligt förberedd för i morgon och vi har en delexamination som ska va inlämnad på tisdag nästa vecka.

Vindstilla:
Har lovat sonen att shoppa kläder och skor i morgon. Kan bli intressant. Han har fått läxhjälp i kväll och jag hoppas att lärarna har lite humor i morgon när han lämnar in. Annars kan det bli lite jobbigt för honom. 

Varma kramar D. 


Pallar ente en hyreskåk

Ok, nu är det krig. Det låg en arg lapp i tvättstugan i morse...eller det kanske va ett brev? Var går gränsen? Alltså jag är ju inte helt hundra på att den va till mig. Men det ligger nog nära..Var ju ledigt härom kvällen och sonen hade inga rena byxor. Jaja, ingen dog ju, lr hur? Och där var tomt, hängde inte ens tvätt i torkrummet, men tiden var fortfarande hennes...Herregud, skaffa den stackars kvinnan ett liv. Som går ut på mer än att skriva arga lappar i tvättstugan. Var så irri när jag kom upp att jag städade trapphuset igen. Fjärde gången sen jag flyttade in. Jag bar dessutom ut kundvagnen som stått där i ett par veckor. När jag ska tömma sopskyffeln ute i sophuset kommer vaktis. Han får sig en avhyvling och när jag kommer in igen förstår jag att det är nog han som ska sköta det där med städningen i trapphusen....Jaja, han kan gott få veta att jag tycker det verkar som den som är ålagd städningen verkar ha varit sjukskriven sen jag flyttade in. Jag är förkyld och det är faktiskt synd om mig då. Speciellt som jag har en hel bok att läsa till i morgon och fullt med tvätt och en son som behöver kläder och har en mamma som är pank. Det är väl nu jag ska använda mina KBT-verktyg? Att acceptera det som inte går att förändra. Så det är väl bara att gå ner och byta maskiner, slå upp boken, plocka fram lackväskan och dra in stålar till sonens kläder. Hur svårt kan det va?
Detta ÄR en gnällblogg, glöm inte det!
Gnälliga kramar D.

Skidväder om 3-4 månader...?

Medvind:
Det var kul att se alla klassisar igen, synd bara vi inte hann prata mer med varandra.
Gick en rask promenad med hundarna och de tyckte det var kul, de var alldeles ystra som små kalvar på grönbete. 
Var på föräldramöte och hade moraliskt stöd med mej. Mötet ger inte så mycket men det är ändå bra att visa sig där. 
Njuter av helgen fortfarande. Sån lyx. Chokladwienerbröd till frukost. I Köpenhamn finns en Disneybutik. Full med prinsessor, glitter, Musse Pigg och allt annat glammit som bara hör till Disney. Tur inte Loppan var med hon hade aldrig velat gå därifrån. Hon fyllde år i går och fick en Tingelingdocka i Barbiestorlek med vingar på ryggen som kunde flaxa. Det var till och med svårt förr oss att bestämma vad vi skulle köpa till henne. Där va så många fina saker.

Motvind:
Kom för sent i morse. Körde av på fel avfart och fick kryssa genom hela Kristianstad innan jag kom till skolan. Pinsamt. Första kursen är dödstråkig. Enkätmetodik. Jag förstår att det är viktigt, men...ändå. Har aldrig varit så nära att somna på en föreläsning förut som jag var i dag.
Är förkyld, täppt i näsan och det börja riva i halsen nu i kväll. Typiskt. Vill ju komma i gång med träningen ordentligt nu.
Var på Mio-möbler efter skolan och ville köpa en matta. Men det fanns ingen personal som var villig att sälja något så jag gick tomhänt därifrån. Gick ändå där inne ganska länge och såg sådär lagom förvirrad ut. Ska nog ta den jag hittade på Rusta iaf. Lite billigare. Men varför är alla mattor så långhåriga nu för tiden.? Jag vill ha en vanlig rund matta i längden som en vanlig heltäckningsmatta va på 70-talet. Men var finns de? 

Vindstilla:
Lilla Loppan är ingen liten loppa längre. 7 år och vet hur hela världen fungerar. Hon hade kalas igår hemma hos sin pappa. 12 ungar, tur de kunde sitta ute. Hon har två ödlor i ett terrarie, läskigt, men det tycker inte hon. Pappan verkade trött i går, med all rätt, kräftskiva på lördagen och barnkalas på söndagen. Jag tror han tyckte det va skönt när vi åkte därifrån.Konstigt att inte vara med på morgonen och sjunga och äta frukost i sängen. Men det är ju så det blir. Har svårt att vänja mig. Har haft pojkarna nästan alla deras födelsedagar och det känns bra.
När jag körde hem i dag tog jag småvägarna. Det var mysigt. Vackert. Sverige är underbart. Eller jo, för det mesta. Saknar bara att det är över 25 grader 9 månader om året. Sen kunde det va snö resterande tre. 

Snorkram D.

 
  Sunne -09

Nej, vi har inte förlovat oss.

En underbar helg. Medvind sedan i fredagsmorse. Efter att jag missade första tåget...men det gick ju ett till och det ordande sig. En överraskningsweekend i Köpenhamn stod på programmet och det har verkligen varit helt fantastiskt skönt och avkopplande. Jag har sluppit bestämma något på hela helgen. Sköööönt. Shopping, museum, åskväder, wienerbröd, tårta, öl, jägermeister, lammskank, smörrebröd, tivoli, femkamp, regn, kärlek, mys och ännu mer kärlek. Ingen dator och ingen telefon (nästan, bara lite för sonen va ju hemma själv). Bara vi...

Jagvannintefemkampenkram D.








Ömhet är passion i vila

Jag har en dröm. Om att komma hem. Till ett hem som välkomnar, som verkligen är tryggt och som delas. Där jag vet att jag kan få vila och bli omhändertagen eller få ta hand om någon som behöver det. Ett hem där allt delas; ansvar, skratt, förtvivlan, glädje, sorg, humor, ensamhet, galenskap, överraskningar, sömnlösa nätter, soliga dagar, tårar, ja, allt som hör livet till. Jag hoppas det blir verklighet. Snart.

Medvind:
Köpte kläder till Loppan idag. Hon blir så himla glad, det är härligt. Hon tog på sig nästan allt, till och med trosorna provade hon.
Hade tur att tvättstugan va ledig så sonens jeans blev rena och torra till discot i morgonkväll.

Motvind:
Lade in räkningarna idag.....och jag har 47 öre att leva för i 22 dagar. Om inte studielånen sätts in innan. Vilket jag får hoppas. Loppans kläder går ju inte att äta...
Det är stressigt i kväll att få allas packningar att bli klara. Vet inte hur jag ska hinna i morgon men kanske på nåt sätt. En förutsättning är förmodligen att jag går o lägger mig nu och stiger upp extra tidigt.
Känner mig förkyld, har nyst mycket idag. Hoppas det går över.

Vindstilla:
Jag måste sluta va så rädd och orolig för allt, säger GW. Det är ju ingen idé att oroa sig för det som komma skall eftersom jag inte kan påverka det ändå. Jag vet ju att han har rätt, det är så självklart. Men ändå. Han ska hjälpa mig med mindfulness och yoga. Undrar om han botar fobier också.?? Han har en spindel inne på toaletten. Hu.
Att leva tillsammans med en annan människa är att kompromissa, att erkänna för sig själv och för varandra att man har olika åsikter och behov. Det är också att vara tydlig med förväntningar och krav. Kanske enklare att bara vara ensam. Men det vill jag ju egentligen inte och jag längtar verkligen efter kärlek, närhet och beröring. Livet är inte enkelt, det bara är och det gäller att hitta acceptansen. Varje dag, alltid.  

Drömkram D.
 

Att vara eller inte vara...

Medvind:
Vågen visade äntligen på lite minus i dag.
Har sprungit en slottsrunda med store hunden och han är inte i så bra kondition. Men det kommer väl. Den lille springer och gömmer sig så fort jag plockar fram springeskorna så han får bli hemma. Mesproppen.
Man kan springa av sig mycket ilska, speciellt i hällregn som gör att man är färdigduschad när man kommer in igen. Men nu är besvikelsen över vuxna människor som låter barn tro att de är oönskade överallt att släppa. Jag har bestämt att inte ta fler fighter där eller låta det suga energi ur mig. Jag tänker visa att mina barn är önskade och alltid välkomna hemma hos mig, om jag så bor på ett utedass utan en krona på fickan!

Motvind:
Kändes bättre i min sträckta muskel efter löprundan och en varm dusch på det. Men när jag skulle klä på mig gjorde jag en oförsiktig rörelse för att dra tröjan över huvudet och ajajajaj, nu känns det värre än innan. Jäkla skiiiit.

Vindstilla:
När jag sprang längs stora vägen stannade en stor jeep och vevade ner rutan. Han undrade om han fick låna min hund till sin tik för betäckning. Ja, det fick han ju gärna, men det är inte så stor idé eftersom han är kastrerad....hehe. Vi pratade en stund om rasen och ditt o datt och kom fram till att om jag behövde någon som tog hand om honom på landet ute i skogen så kunde jag höra av mig. Jag fick hans kort. Det kändes som en bra människa och han kan rasen och bor perfekt, vet var stället ligger. Ska verkligen ta mig en funderare. Det är inte rätt att stänga in hunden i en lägenhet och inte använda honom.  Sen är det ju det här känslomässiga....det blir ju svårt.

Min lille bebbe...
 

Friterad kohud till middag?

Medvind:
Mitt hem är nystädat.
Loppan har en garderob att ha sina kläder och grejer i.
Idag har jag inte ätit nån skräpmat alls. Inte ens en kanelbulle som de andra satt o tryckte i sig i kväll i soffan.
Lagade en god gryta till middag.

Motvind:
Tvätten är fortfarande inte torr så jag måste gå ner i helveteskällaren en gång till i morgonbitti.
Sträckte bröstmuskeln när jag tvättade och det gör så ini h-e ont i vissa lägen och rörelser. Tänkte ju springa en runda i morgon, hoppas det funkar.
Grannens hundar har skällt hela dagen. Stackars djur. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.

Vindstilla:
Läste Aftonbladet innan i dag och jag ska nog inte syssla med det. Jag blir upprörd över artiklarna och skriver arga kommentarer. En handlade om kvinnans orgasm, att mannen skulle lära sig ge henne en. Vaddå? Hon är väl själv ansvarig för den, som om det är något som hänger på mannen? Hänger det njuter hon kanske inte så mycket...Klart han vill se henne njuta och gör hon inte det är det väl nåt som är fel. Eller? Den andra artikeln handlade om en bok för barn som handlade om en tjej som bantade och blev lyckad. Hm.
Imorgon är det dags för en GW-träff. Denna veckan har varit helt ok. Tror jag. Jag har minskat dosen på tabletterna igen och än funkar det. Tänkte bli av med lite biverkningar. Muntorrhet. Inte munterheten, den är ju liksom en verkan av pillan. Hahaha.
Kollar ett program om Lagos. De slaktar kor...blod och djur och människor i en enda röra. Fy fasen. Kan de inte bara äta grönsaker istället??? Dags för en ny insändare?
Nattikram D. 

Money makes the world go......nuts?

Vindstilla:
Jag sover för lite. Kommer upp för sent på morgonen...Jag vet att jag är hopplös tidsoptimist och det är kanske lika bra att ta tag i det också tillsammans med annat. Men herregud, nån last och dålig egenskap måste man väl får ha. Speciellt när man är så perfekt i övrigt. Jag menar, tänk vad lite spänning i tillvaron det skulle bli om jag alltid var ute i god tid. Ni vet den där pirriga känslan i kroppen; hinner jag till tåget??? Också hoppas man in i det sista att tåget som just sakta åker framåt längs perrongen där man själv står kvar o flåsar som ett ånglok efter springmarchen helt plötsligt ska stanna, börja backa och öppna dörrarna så man ändå kommer på. Fast det har inte hänt så många gånga gånger....men plötsligt händer det...?!
Ska åka på en överraskningsresa till helgen. Har ingen aning vad det blir och det stör mig otroligt att inte veta. Har fått lite ledtrådar: Det går att handla födelsedagspresent till Loppan där. Kärlek, spontanitet, tillsammans och ett ord till som jag inte kommer ihåg. Ullared? Hm? Regnjackan och badkläder måste med och någorlunda bra skor att gå i. Har hittat en sökning på Karlabykro på datorn och det är inte jag...men det är ändå lite spännande. Jag skulle ju träna på att släppa kontrollen och lita på andra.Så jag ser fram emot det ändå.  

Motvind:
Jag missar IKEA-katalogen! Har en liten lapp på min postlåda: Nej tack till reklam. Och då får man ingen småländsk Bibel.Trist. Jag skulle ju kunna ta bort lappen denna veckan men är osäker på om den kanske redan är utdelad här.
Tvättstugetortyr idag. Jag längtar verkligen efter en egen tvättstuga. Eller iaf en egen tvättmaskin. Eller en balkong att hänga tvätten på. Eller OK, jag längtar efter ett eget stort rymligt hus med tvättstuga, torkskåp, torktumlare (trumlare?), tvättvinda i trädgården och plats för en tvättställning under tak eller ännu bättre inne i tvättstugan. Varför inte önska allt när man kan? Önska kostar ju inget. Är så otroligt trött på mitt trapphus som är fullt med hundhårstussar, grus, tuggummi, colaburkar, vattenmelonskal osv osv.....kan bara tänka mig hur det blir till vintern när skiten är blöt också. ÖÖÖÖrk.
Längtar efter att plocka svamp.

Medvind:
Ska hämta en garderob till Loppan idag där hon kan hänga sina klänningar och ha leksaker i lådor längst ner. 
Jag ska städa ordentligt här idag. Kanske slå på stort och torka golven också. Skönt när det är klart.
Tappade en hel låda med krämer i pumpflaskor i går på jobbet och alla höll! Skulle kanske tagit en lott.
Längtar efter skolan, klasskamraterna och att få suga i mig ny kunskap. Är beviljad CSN och fick tilläggsbidraget också! Tänk, hela 200 spänn i veckan. Vet ju inte var jag ska göra av alla pengar som trillar in...kan ju alltid fundera på att betala tillbaka studielånen med dem....

Tvättostädkram D. 

 

Packa upp varor i 5 timmar

Medvind:
Vaknade tidigt och åt frukost tillsammans med en tidning. Så himla härligt. Småpratade med sonen som också fick i sig en macka innan han gick. Allt funkar så mycket bättre när han får frukost i sig och när jag gick förbi hans rum och kikade in var där ...städat!!! INte en pryl på golvet, i sängen eller i soffan. Jag hamnade i nån sorts chocktillstånd en stund. Funderar fortfarande på var han gjorde av allt. På morgonen och allt. Jag får nog kolla febern på honom. 
Gick en snabb kisserunda med hundarna och sen sprang jag en halvtimme med den store hunden. För en gångs skull va han tröttare än jag. Haha!! Nu ligger han här och flåsar med tungan som slips. Den lille tjockisen!

Motvind:
Här är smutsigt och hårigt. Alltså, det behöver städas. I morgon ska jag INTE jobba, då ska jag städa och tvätta. Hela toan är full av tvätt och jag behöver tvätta lakan också....suck.
Försökte komma ut på nätet i morse men det var helt dött. Jag funderade på om min dator börjar bli gammal så jag kanske skulle elda igång den eller nåt. Men kom på sen att sååå blond är jag ju inte. Att nätet är dött innebär att min telefon också är död. Inte kul och jag vet aldrig vad jag ska göra åt det. På nåt konstigt sätt så började det funka igen efter springerundan. Kanske ett sätt att tala om att det är bättre att springa än att surfa??

Vindstilla:
Att springa en runda varje morgon skulle vara en mänsklig rättighet.

Soliga semesterkramar D.

Inte ett enda barn får förgäves liv nån gång

Dagens medvind:
Loppan vaknade tidigt och är så duktig på att fixa sig i ordning på morgonen. Sonen var också uppe i tid och kom i väg.
Blev bjuden på hemmabakad äppelpaj och vaniljsås av bästa Marcus på jobbet idag. Den extra långa fikapausen gjorde att jag fick jobba en stund extra för att hinna färdigt. Men det va det lätt värt!
Har gått en runda med min blivande brudtärna i kväll. Hon har lovat att hålla slöjan åt mig och försöka undvika att trampa på min klänning. Detta berättade hon med en min som liknade en av Askungens styvsystrars. Jag får nog tänka två gånger innan jag ber henne. Vi skulle ut och gå med alla hundarna men hennes lilla meshund avvek efter ungefär 200 meter. Den vände och gick hem igen. Så Stina fick ringa hem o tala om att brackan va på väg hem och sen gå en promenad med kopplet i handen utan hund. Ganska komiskt.

Dagens motvind:
Hela min planering för min "lediga" dag föll när det blev akut personalbrist på jobbet.
Vaknade ensam. Ingen som väckte mig med att viska fina saker i mitt öra. Visserligen kom lille hunden och slickade mig i örat, men det är inte riktigt detsamma även om han också är väldigt älskvärd.

Vindstilla:
Har fastnat i soffan vid datorn efter promenaden och lyssnar på Carola. Hade inte sett eller hört när hon sjöng på Khao Lak efter tsunamin men gjorde det nu i kväll. Så vackert och så sorgligt.
Alla vill ju ha ett gott liv där man känner trygghet och kärlek och får stöd i svåra stunder men också ha ett liv där glädjen kan delas med någon. Många som mist en kärlek blir nog livrädda att släppa in någon nära igen av rädsla för att historien ska upprepa sig. Men man kan ju aldrig veta om det kommer göra det eller inte och det skulle ju va synd att gå miste om ett gott liv för att man är rädd att få ett mindre gott. Så sa min egen GW till mig sist jag var där och det börjar sjunka in så smått. Jag börjar ändå känna lite hopp om att faktiskt kunna få ett gott liv. Att kanske någon kan älska mig och min ryggsäck med allt innehåll i medgång såväl som i motgång. Och det är klart att i medgång är det aldrig svårt att glida med men när det blåser kraftiga motvindar måste man också finnas och kunna ta över rodret när den andra inte orkar mer. Men jag är ju ständigt rädd för att inte räcka till eller duga och det ska jag jobba lite mer på. Men nu ska jag sova, det är en dag i morgon som ska orkas med...

Tsunamikram D.
.    

Borta bra, hemma bättre men tillsammans är det bäst



En intensiv helg är slut. Och jag med.
Igår var Loppan på kalas i två timmar och jag passade på att låna exets gräsmatta och plockade store hunden lite grann. Det syns knappt men hårtussar som blev en handbolls storlek fick jag av honom. Sen var det hem för dusch och sen iväg på kräftskiva hos kusinen. Undrar fortfarande varför jag inte kan nöja mej med en eller två snapsar och ett par glas vin...det snurrar så läskigt när jag ska sova sen annars. Men jag tro att någon tvingade mig, utnyttjade mig i mitt utsatta läge coh bara hällde i mig en massa sprit. Jo, så måste det ha varit.Storsonen var med  men han ville inte snapsa med sin mamma. Klok unge, faktiskt. Träffade en klasskamrat från högstadiet på kräftskivan, det var kul. Ska faktiskt ta mig i kragen o hälsa på henne nån dag. Hon hade försökt flytta i hop med sin kärlek men det hade inte fungerat nåt vidare så de är särbos och har det hur bra som helst nu. Kul med annorlunda lösningar för att få förhållandet att bli bra.

Dagens medvind:
Gick runt Bjärlången med hundar o ungar. Det var riktigt fint väder, varmt och skönt. Jag saknar verkligen att gå i skogen oftare.
Mamma lagade mat till oss.
Kom hem och hade en liten after- kräftskiva med Loppan. Hon käkade klorna och jag stjärtarna. Hon är skitduktig på att få ur köttet ur klorna genom att dra i den smala klodelen.
Har softat hela kvällen i nya bäddsoffan och i natt ska den invigas

Dagens motvind:
Trött och lite bakis. Inget att gnälla över egentligen, hade inget speciellt som skulle göras ändå.
Har tre flugor här i rummet som förmodligen kommer att vara helt vidrigt irrirterande i natt och i morgonbitti.
Får se om jag pallar stiga upp och hämta flugsmällen.
Hundarna gillade inte kräftor...konstigt.

Vindstilla:
Får panik över att jag har stökigt och i oordning lite här och var. Men så var jag inne på en facebook-grupp som heter Family living - the true story. Då visar det sig att mitt hem är rena paradiset och vääääldigt rent och i ordning om man börjar jämföra...och det gör man ju. Så nu har jag hittat garderob på blocket.se som jag hoppas finns kvar i morgon. Sen kan jag få lite ordning på kläder och Loppan kan börja ta hit lite leksaker. Sen börjar detta kännas som ett hem värt namnet. Som man kanske till och med kan bjuda hem folk till.

Kräftkram D.

Älvorna dansar

Medvind:
Sprang några km i kväll och det känns fint i kroppen. Det låg dimma över ängen och mitt i den stod en ko. Jo, det va en ko för den hade ingen baguette. Det var jättevackert och lite spöklikt.
Min bil är städad och tvättad. Härligt.
Mamma bjöd på mat som Loppan tyckte om. Hon har ätit dåligt på sista tiden så det är skönt när hon stoppar i sig.
Klippte tasspälsen på hundarna så nu blir det inte så smutsigt inne när det regnar ute.

Motvind:
Gillar inte att tvätta bilen med shampo som inte löddrar. Det känns som den blir renare om det skummar ordentligt.
Har gått upp några hekto till, får snart panik över att inte ha några kläder som passar. Fattar inte varför jag fortsätter gå upp i vikt. Borde stanna snart iaf.
Min lista på saker jag skulle göra denna veckan är inte halvfärdig ens. Stressande.

Vindstilla:
Var hos min egen GW idag. Han tycker jag är väldigt dålig på att lösa situationer som jag blir stressad i. Men han har gett mig lite förhållningsregler. Hoppas jag kan leva upp till dem. Han säger också att det är viktigt att jag ger mig själv ordentligt med tid och utrymme för att forma mitt eget liv, utan påverkan från andra. Och det utan att känna mig egoistisk i negativ mening eller få dåligt samvete för att jag prioritetar mig själv.
Är så väldigt trött på kvällarna att jag inte orkar skriva allt jag skulle vilja. Trist.

Tröttkram D.

Plugghäst?

Dagens medvind:
Har gått en rask promenad på en timme. Skönt. Såg massor av blåklockor och johannesört som blommar vackert tillsammans.
Lagade en hittepå fiskgratäng som i alla fall ett av barnen tyckte om.
Jag har ett rent trapphus.
Bilens stenskott är lagat.
Var ute i kväll och tackade av ännu en kollega och om två veckor är det dags igen.....snart får apoteket slå igen av personalbrist.Men roligt har vi.

Dagens motvind:
Tvättat. Jag hatar tvättstugan.
Har städat trapphuset. Hallå!!! Var är trappstädaren??? Jag har bott här i snart sex veckor och ännu inte sett till nån. Trappan ser för djävlig ut mellan varven och jag gjorde misstaget att dammsuga där en gång. Det betyder att påsen måste bytas omedelbums för annars luktar det apa i hela lägenheten från dammsugaren sen. Så nästa gång det är dags att byta påse ska jag ta en runda i trapphuset först. Men innan dess ska jag prata med hyresvärden och fråga honom om jag kan få reducerad hyra för att jag städar trappan....

Vindstilla:
Fick medalj och choklad av mina goa kollegor idag för jag hade klarat halvmaran. Gulligt av dem.
Har verkligen kännt mig irri och stressad idag. Egentligen till ingen nytta. Allt har varit ganska smidigt idag. Men ska ta det på terapin i morgon.
Loppan fick nya matteböcker idag och hon tycker det ska bli så kul att börja använda dem.Skönt.

Kram D.

Obstinat

Alltså. Morgontankar.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1527749/Feta-botas-fran-sin-diabetes-pa-ett-dygn.html

Forskare ska kolla varför diabetiker som genomgår en gastric bypass-operation blir botade över en natt. De vill hitta ett nytt läkemedel mot diabetes II. Helt ärligt, är det inte bättre att lägga lite mer krut på att förhindra fetma, diabetes och andra livsstilssjukdomar? Nu finns de ju och självklart ska man göra vad man kan för de som har drabbats. Men. De vill också titta på vad det är som gör människor överviktiga. Men hallå!!! Fel mat och för lite motion. Det behöver man inte va forskare för att förstå. Det finns vissa läkemedel som gör att du sväller och går upp i vikt eller som ger en ökad aptit som kan va svår att reglera. Men det tillhör undantagen. Om forskarna är inne på tankebanor att bota diabetes med hjälp av gastric bypassoperationer, var är vi på väg? Dessa människor som inte kan ta tag i sin situation behöver och ska självklart få hjälp, men att den hjälpen ska bestå i en operation tycker jag är helt befängt. Att ändra vanor och tankesätt är inte lätt. Att springa en mil är inte lätt. Men med lite hjälp så går det ju. 

Ibland blir jag lite upprörd. Jag tolkar lite som det känns bäst att göra för stunden. Snart är jag go´igen. Och egentligen är jag en väldigt ödmjuk och förstående person. Ganska snäll också, faktiskt. Jag dömmer inte personer efter deras vikt eller levnadssätt, men kan bli vettskrämd när vetenskapen drar iväg och verkar ha fått skygglappar på.

Nu ska denna framtida vetenskapskvinna gå och hänga tvätt och fortsätta tankeverksamheten med något som inte upprör lika mycket. Det är ju inte bra för hjärtat....eller?? Det finns kanske nån medicin för det med så kan man va hur upprörd hur mycket man vill utan att det skadar...

Trotsiga kramar D.

Våld och vaselin

Medvind:
Loppan studsade upp ur sängen i morse och gjorde sig klar för första skoldagen i första klass. Det var inte precis några ängsliga försteklickare som stod på skolgården och höll sina mammor i handen. Klassisarna samlade sig direkt och när det ringde in va ungarna puts väck och inne i klassrummet. Vi föräldrar stod snopna kvar och insåg att det vore löjligt att följa med in. Trygga barn. Härligt!!
Söta supersnälla Anna undrade om jag hittat någon bäddsoffa, annars skulle hon ändå sälja sin. Snacka om tur, en riktig glassig räkmacka!! Precis en sån modell på soffa som jag kollat efter står i hennes vardagsrum färdig för avhämtning!
Övningskört med sonen och det gick riktigt bra. Vi körde till Åhus och inspekterade Anna och Jimmys renovering och åkte såklart på att bära lite brädor.
Gick en rask slinga med hundarna och det kändes ganska ok i kroppen igen. Kan nog snart springa en tur igen.
Loppan tog med en kompis hem från skolan och hade nån att leka med.

Motvind:
Dammråttorna har flyttat in och de lever av hundhår. Nu blir det att dansa med Mr. Philips ganska ofta, nästan varje dag.
Hittade ett suggit halvtuggat hudben i sängen. Lille hunden springer runt och gömmer dem överallt. Skitäckligt...
Pappa tror att soffan är för stor att ta in genom dörren eftersom det är en trappa utanför. Men om jag så ska såga ner räcket ska den in!!!

Vindstilla:
Ikväll gjorde jag lasagne och Loppans kompis åt också här. Samtidigt kom hennes pappa och skulle hämta så han åt också här och det blev en trevlig måltid, sju vid bordet och maten räckte. Snart kommer Nicklas och det ska bli skönt att somna i hans famn.
Ibland skulle jag vilja ha en kristallkula att kolla i, hur det ser ut om ett år eller så i livet. Eller också inte. Tänk om den blev helt svart??! Huu.

Framtidskram D.


Katten, hunden, glassen...??

Medvind:
Jag kan snart gå nästan obehindrat med vänster ben ner för trapporna.
Hundarna har inte skällt en enda gång på någon annan hund.
Någon blir alltid glad när jag kommer in genom dörren, även om jag bara varit nere och bokat tvättid eller ute och hämtat posten.
I morgon börjar skolorna för barnen.
Loppan har varit ute och pratat med några andra barn i kvarteret, hoppas där kan va nån som passar.

Motvind:
Jag har fortfarande träningsvärk i höger ben, mest i låret.
Store hunden blev attackerad av en katt. Han började blöda på nosen. Stackarn blev ju helt ställd....och den lille krånglade sig ur kopplet och sprang därifrån illa kvickt. Smart, katten va ju större än honom...
Loppan talade om vad hon önskar sig mest i hela världen till sin födelsedag. Ett Wii-spel, en lillasyster, en minilaptop. Trist, hon kommer inte få nåt av det av mej.

Vindstilla:
Åkte inom mamma en sväng och fick middag med oss hem. Jag gick ut med hundarna och mellansonen lagade mat. Storsonen har övningskört hela eftermiddagen och det börjar gå ganska bra. Men det är svårt med sina egna barn. Hur många poäng som helst i pedagogik och ändå är det så svårt....jaja, det blir nog bra.

Sängen kallar. Högt!

Hundkram D.


Gratis kanelbullar

Igår var en konstig dag. Jag kände mig sjuk. Vi sov i soffan en stund vid lunchtid och sen ner på Ribersborg och åt en kladdkaka med grädde. Det var inte gott och jag lämnade nästan halva. Fattar ni då att jag inte va riktigt kry...

Men sen kom hela flocken hem. Hundar o ungar o cyklar o tvätt o allt som hänger med. Men det hembrända äppelvinet vet jag inte var det tog vägen...

Dagens medvind:
Promenad i morgonregnet. Faktiskt lite skönt.
Sonen var hos tandläkaren och hade hål=nada. Härligt!!! Han var själv ganska förvånad.
Köpte tuggben till hundarna och hittade light-foder för halva priset. 
Ska snart åka till min bästa bästis o ge henne en glasstårta i födelsedagspresent.

Dagens motvind:
Har inte sovit så bra. Lille hunden har trillat av sängen två gånger och kan inte hoppa upp själv....han är för tjock helt enkelt. 
Loppan bara gnäller om hur tråkigt det är att vara här, inga kompisar, inget att göra, inga saker osv....Trist.

Vindstilla:
Har kollat om Loppan kan få skolskjuts och det kan hon! Blir kanske bra. Hoppas man kan få tider att passa ihop bara.
Träningsvärken har flyttat sig lite längre ner och är inte lika intensiv, men har ont mellan skulderbladen. Jaja, det går väl över...
Nu ska jag gå och hämta kaffe och kanelbullar på ICA som jag får i inflyttningspresent. Schysst!!! :)

Kaffekram D.
 

Malmö Halvmarathon 2011

Ett mycket lagom startområde måste jag säja. Om man stod i mitten kunde man se allt, till och med start och mål. Starten gick smidigt och det är kanon att tiden inte börjar reggas förrän man springer under bågen. Det blir ju mer rättvist och personligt då. När jag sprungit till Gustav Adolfs torg frågade jag en funktionär vilken av bussarna som gick till Hyllie. Det tog flera sekunder innan hon fattade att jag skojade...Vid första vätske kontrollen undrade jag var bakelsen o kaffet var och de funktionärerna var också ganska humorbefriade. 12 km gick bra sen började reserverna ta slut, då blev det tungt. Druvsocker och Enervit höll mig i bra fart korta stunder. Men lika snabbt som jag kände extra kraft lika sanbbt kom smärtan igen. I limhamn kom en go labrador och ville bli klappad och det gick ju inte att motstå. Längs Ribersborgstranden satt ett gäng killar och drack öl och ölen var ungefär som labradoren, oemotståndlig. Det kostade mig 27 sekunder över min önsketid men det var det värt.

Medvind:
Det var perfekt väder att springa i.
Det fanns grustrottoarer på många ställe där fötterna fick vila från den hårda asfalten.
Det var roligt att springa, faktiskt.
Vid mål stod goaste Barbro med choklad o vin och en påse torkade aprikoser....TACK! :)))
Fick god middag på kvällen med bästa Marcus (som sprang på under två timmar!!!) och Nicklas.

Motvind:
Har inte kunnat sova i natt. Fick spränghuvudvärk och feberkänsla i går kväll och var övertygad om att jag skulle somna ovaggad, men inte. Jag är trött tröttare tröttast men kan ändå inte somna.
Tejpade noga och har inga speciella skav mer än en stor blåsa på pektån som är vidrigt öm dessutom. Får bli sandaler några dagar.

Vindstilla:
Jag kommer aldrig att ge mig på ett maraton. Nu har jag sprungit ett halvt innan jag fyllt fyrtio och nu ska jag bara upp på Keb också, sen kan jag dö i lugn och ro. Eller, ok, det finns fler saker jag vill uppleva innan dess. Och ska jag springa fler halvmaror så ska jag vara bättre tränad. Sprang en mil i maj månad och sen dess är 7 km det längsta och med mycket måttlig fart.

1.30.27 - kram D.

Hahahahaaaa!!!! Ja, 1.30 hade varit en äckligt bra tid. Menade såklart 2.30.27....

Jag kan springa runt hela jorden

Jag gjorde det!!!! Kan jag detta kan jag allt! Men nu gör det ont och jag mår faktiskt lite illa. Men det är ändå hääääärligt!!! Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Men först en dusch om jag kan resa mig ur soffan. Det kommer en utförligare rapport senare. 

Kram D. 

Ledig löpning



Foto: Håkan Lindström, uppladdning inför Lidingö 2010.



Idag ska jag springa, gå eller krypa ett halvmaraton. 21097,5 meter. Har en egen coach men är lite osäker på hans metoder. En del saker han säger att jag ska göra för att klara loppet bättre har jag lite svårt att koppla till löpning...och han är värdelös att ha som vätskekontrollant. Han släppte av mig vid spåret och jag sprang 5 km och när han hämtade mig igen hade han inte ens en flaska vatten till mig....nåja, nu är det ju kontroller längs vägen så att  jag blir utan vatten oroar jag mig inte för.
Om jag springer nästan en meter på varje steg så blir det ungefär att varje ben ska gå i marken sådär 12 500 gånger. Blir svårt att hålla reda på... 

Motvind:
Igår jobbade jag hela dagen och kände verkligen motivation att återgå till skolan. Jag har börjat känna irritation och elakhet mot kunderna och då är det dags att göra nåt annat. Empatin är borta.Jag tycker inte synd om en kund som väger 150 kg och har halsbränna och ont i knäna längre. Kanske är jag lite för ärlig eller också skulle någon verkligen behöva tala om den beska sanningen för dem. Jag? Mmmm, gärna. Men inte samtidigt som jag tänker elaka tankar. Det är dags att göra nåt annat. De söker tekniker på Apoteket Farmaci i Lund och Malmö och då slipper man ju kunderna. Jajaja, den som lever får se var man hamnar.

Medvind:
Det kommer gå bra idag. Perfekt väder att springa i.
Hoppas att Barbros energikakor inte sätter sprätt på magen för mycket. Vääääldigt goda!!!!
Kom hem till dukat bord i går. En fantastisk festmåltid med allt man kan tänka sig och gott vin till. (Tacopajen var jättegod, Johanna!) Sen var det bara att krypa ner på isbjörnsfällen framför brasan och ta emot en helkroppsmassage till ljuvlig musik. (Täcket jag låg på var faktiskt vitt, och i filmen jag försökte titta på samtidigt utan att få nackspärr brann det väldigt stora eldsvådor emellanåt...)

Vindstilla:
Har inte laddat på nåt speciellt sätt, ätit en helt vanlig frukost som jag alltid gör. Men hoppas att det går bra ändå.
Känner mig lite stel i ryggen och har en molande svag värk i höften, men hoppas att kroppens endorfiner tar hand om det när jag satt i gång. 
Jag längtar ut i skogen och på söndag kommer hundarna och nästa vecka är jag ledig och hoppas att jag kommer ut några dagar och kanske hittar lite svamp. Borderterriern behöver plockas och bilen har ett stenskott som ska lagas och jag behöver fixa en bäddsoffa och en garderob och städa bilen invändigt och tvätta gardiner och ......ledig????vem??? Förmodligen kommer nästa vecka att ägnas åt att ta hand om en kropp i värk.

Springkram D.

 

Guld eller kråkguld?



Foto: Nicklas Olsson (han är väldigt nöjd själv med den här bilden så jag vill inte ta åt mig äran.....)

Det är omöjligt, sa Tvivlet.
Det är farligt, sa Rädslan.
Det är onödigt, sa Förnuftet.
Prova ändå, viskade Hjärtat.♥

Så då prövar jag väl dådå...:) Går denna stigen fel får jag väl prova med nästa...

Medvind:
Har varit inne hela dagen, faktiskt med gott samvete. Bästa Barbro kom och vi fikade på äppel o björnbärspaj med vaniljsås. Jag tror vi skulle kunna prata i dagar. Hon är ju helmysig.
Åt frukost med Bästa Johanna och Nicklas. Inga muntergökar direkt nån av oss på morgonen men det är helt ok. 
Var hos min egen GW i dag och fick ytterligare läxa. Men idag kändes det mer hoppfullt än de andra gångerna.
Ikväll stekte jag och Loppan plättar och sen spelade vi Bondespelet i nära två timmar. Hon tyckte det var myspys. Mamma helt för sig själv.

Motvind:
Dåligt samvete kan ge mig ett tålamod av guld. Himmeln ramlade över Loppan flera gånger på eftermiddagen och det berodde såklart på att jag ägnade min tid och uppmärksamhet åt någon annan än henne under några timmar. Ett gnällbeteende hon oftast har när det är andra i närheten, är det bara vi två är hon aldrig sån. 

Vindstilla:
Kände mig aggressiv när jag läste om diabetikernas uppror mot att TLV vill slopa deras gratis hjälpmedel. Varför skulle inte de få va med och betala precis som alla andra??? Många med kroniska sjukdomar har inga alls gratis hjälpmedel. Och dessa protester redan innan de vet hur TLV tänker lägga upp det nya högkostnadsskyddet. Ingenting inom det offentliga borde någonsin vara gratis. Vi har det så jäkla bra förspännt när det gäller sjukvård och läkemedel att vi aldrig betalar mer än 225 kr i månaden för båda sakerna....Vad lägger du 225 kr på i månaden men som du aldrig skulle drömma om att klaga på vara dyrt...??? Läsk? Kakor? Godis? Vin? Kvällan varje dag? 

Irrikram D.

  

Fladdermus på villovägar

I morgon kommer världens bästa Barbro och hälsar på! Det blir spännande. Men först ska jag till stan en runda.

Medvind:
Hm, svår idag. Men fick en bit god apelsintårta på jobbet för en kollega fyllde år.
Slutade tidigt och hann handla innan tåget gick hem. Hann också prata med bokhandlaren om lite ditt o datt och studentlitteratur. Det visade sig att han läser till folkhälsovetare i Malmö. Kul.

Motvind:
Körde bil i kväll och körde över ungefär 300 miljarder grodor och en stackars fladdermus. Nu säger Nicklas att jag överdriver med grodorna och det gör jag nog. Lite. Men himla många va det iaf. Jag tycker synd om fladdermusen som kanske hade fel på sin radar som inte registrerade att det kom en bil. Hoppas han dog meddetsamma.

Vindstilla:
Såg en regnbåge, det är vackert.
En del dagar får gärna ta slut snabbare än andra och idag är en sån. Så nu ska jag nanna kudden.

Nattikram D.



Bara en mor

Motvind:
Fånigt. Sitter här och bölar. Loppan ville inte komma idag som bestämt, hon lekte med kompisar och hade annat kul för sig. Ratad, världens tråkigaste morsa.
Känner mig nere och irriterad idag. Funderar på varför men kommer inte på nån bra anledning. PMS????

Medvind:
Sjukt skönt att hon har så roligt och så bra hos sin pappa att hon gärna vill vara där. Tänk alla stackars ungar som gråter när de ska till den andra föräldern. Mina barn har bra pappor allihop och det är jag tacksam för.
Kom hem till en tom tyst lägenhet och det var så himla skönt att va ensam en stund. Läsa posten, kolla mail, kolla vädret till lördag och dricka en kopp gott kaffe. Det är nog tur vi har äckligt kaffe på jobbet annars hade min mage varit helpajjad vid detta laget. Har halsbränna allt oftare.
Sprang 5 km igår och det känns kanonbra idag, ingen träningsvärk.
Fick ett jätteleende och en liten pratstund med en liten bebis idag. De är ju faktiskt ganska söta ändå...

Vindstilla:
Fikade hos en vän jag inte träffat på länge och undrar fortfarande varför vi inte träffas oftare. Han är så himla mysig och klok och bra på alla sätt. Får se till att ändra på det.
Kom en kund idag och ville ha hostmedicin till sin man. Han hade cancer och blev så slemmig i halsen av att ligga ner. Hon hade frågat doktorn men eftersom mannen redan hade morfinplåster ville doktorn inte skriva ut mer morfin utan hade rekommenderat något receptfritt. Detta berättade kvinnan om som om mannen hade fått en helt vanlig förkylning och ville ha nåt för den. Hon va inte så gammal och såg väldigt fräsch ut. Glad och log och berättade om alla mannens krämpor. Som om det  va en förkylning.....han kommer förmodligen att dö inom en snar framtid, gissar jag utifrån hennes berättelse. Jag kan inte låta bli att undra: Hur gör man? Hur gör man för att få livet att fortsätta? Hur gör man för att någonsin kunna vara glad igen? Jag beundrar henne. Hoppas hon har någon att gråta hos när det blir för mycket att bära.

Tyst kram D.

Kan det va sant?

Jodå, det blev helkroppsmassage. Sköönt. Och idag nästan ingen träningsvärk.

Medvind:
Sov länge.
Bakade scones till frukost. Gott.
Åkte ut till skogen och plockade kantareller. Härligt!!
Loppan gick hela rundan utan att gnälla en enda gång!
Har städat, dammat, dammsugit och tvättat i kväll. Skönt att ha det gjort.

Motvind:
Har svårt att samordna och tänka på allt man ska ha med sig ut.Kanske därför jag har så lätt för att isolera mig. Det är enklare att stanna hemma, även om jag egentligen älskar att ge mig ut i skogen eller åka nånstans. Glömde se till att Loppan tog gummistövlar och regnjacka med ut i skogen idag. Har redan ångest över packningen om två veckor. Vet ju inte ens var eller om jag ska någonstans och vet ju ännu mindre vad jag behöver ha med mig i så fall. Men jag älskar också överraskningen i att inte veta. Svårt dilemma. Ett verkligt i-landsproblem...

Vindstilla:
Funderat mycket i kväll. Tror att jag hittat en del pusselbitar men vet inte riktigt var de passar. Tänker lite på vad andra tänker om mig men försöker att inte bry mig. Har några riktigt goa vänner som skulle önska mig lycka till, vad för tokigt jag än tar mig för. Såna som vill mig väl. Hoppas de tycker lika om mig. Att älska någon riktigt djupt och innerligt är stort. Så stort att man inte tror det är sant ibland. Lika mycket kärlek som man tror bara finns till sina barn finns helt plötsligt för en person till. Man får sätta sig ner o nypa sig i armen. Detta hände mig i slutet på mars men det är nog först nu som jag börjat ta in det på riktigt. Och det skrämmer, samtidigt som det är hur härligt som helst.

Kram D.




Fick en fästing på ryggen sista biten...

Får får får? Får får inte får. Får får lamm.

Dagens medvind:
Har sprungit en timme. Sprang en halvtimme sakta och stannade sen för att klappa två hästar i en hage. Det luktar så gott på händerna sen. På vägen hem gick det mycket lättare och fortare. Det är så vackert med stengäre och blommorna i vägkanten. Massor av fjärilar, blå himmel och gårdar med får som bräker när man springer förbi. Några hade bjällror runt halsen och lät lite tyroleraktiga.
Loppan och Nicklas har bakat bullar medan jag var ute och sprang. 74 stycken och de flesta av dem hamnade faktiskt i frysen.
Var i Trädhuset på Hovdala och fikade. Gott kaffe, fattas bara annat till det priset. Det är vackert och avkopplande att sitta där och se ut över området, sjön och åsen. Där ute nånstans står ett gäng kantareller och väntar på mig...hehe. 
Kammade hundarna hemma hos exet när jag hämtade Loppan och det är mysigt att träffa dem igen. Tjocka men glada och nybadade.

Dagens motvind:
Det är tungt att springa med extrakilona. Hade gått upp ytterligare i morse.
Klämde fingret på jobbet när jag skule skylta om, det gjorde tatansevletesävla ont.
Fick skav av de "nya" skorna. De är ju inte nya längre men är heller inte insprungna. Hoppas blåsan läker till lördag.

Vindstilla:
Funderade på genusaspekten när det gäller hur kommunen delar ut sommarjobb till 15-åringarna. Hur många killar blir placerade på förskolan och hur många tjejer blir placerade hos en hyresvärd som hjälpreda till vaktmästaren? Skulle va hur intressant som helst att få ta del av den statistiken. För var ska vi börja, om inte där?
Längtar lite efter att få hem hundarna men inser också hur bunden jag blir helt plötsligt. Men det ska ändå bli mysigt och jag hoppas jag kan lära känna någon som kan hjälpa mig med dem. Morgonen blir nog värst om jag har både Loppan och hundarna som ska ha tid. Det blir nog bra.
Har världens goaste Nicklas brevid mig i soffan och hoppas han håller sitt löfte om massage :))  (Vet ju att han läser detta...)

Bullkram D.


Gaffel

Alltså.
Det skickas runt en statusuppdatering med att man ska kassera Nestlés barnmat "Banana" för att det kan finnas glas i burken. Inte så bra för Nestlé. Men det är inte det jag tänker på. Mosad banan på burk??? Vad är det för fel på en gul hederlig vanlig jävla banan??? Varför? Ge mig en bra anledning till att köpa färdigmosad banan på burk!!?? Vad är det med dagens föräldrar? Är de helt förlamade? De kan inte ens koka vanlig gröt till sina ungar utan ska ha pulver som blandas i vatten. Vällingflaskor hänger i mungipan i tid och otid och det ska tuggas och sugas saft i vagnen var man än är. Vad är det för fel på att ha fasta måltider och ha lugn och ro när man äter och göra det tillsammans? Sen undrar föräldrarna varför de matvägrar, har förstoppning, hål i tänderna eller ont i magen...?? Det är ju faktiskt en överlevnadsinstinkt hos barn att äta tillsammans med vuxna. Det är ju så man vet om det är giftigt eller inte. Äter de vuxna runt omkring då är det ok. Ganska enkel logik om man tänker efter.

Nu generaliserar jag grovt. Alla småbarnsföräldrar är naturligtvis inte tappade bakom en vagn. Men ibland blir jag mer upprörd än annars....

Moskram D.

Glödlampa ovanför huvvet

Dagens medvind:
Steg upp i ottan och städade lägenheten. Ja, inte supernoga men fick undan tvätten och tog en svängom med  Mr Elektrolux. Hittade även stället där alla hysteriska bananflugor kommit i från. Bra och dåligt. Bra för nu ska jag kunna bli av med de små störiga äckliga krypen. Dåligt för att de är så äckliga när de är så många. 
Har varit effektiv på jobbet. Kännt mig glad och sprallig och har busat med kollegorna och skojat med kunderna. Gjort sånt som jag aldrig annars "hinner". Kollat lagersaldo, rett ut felleveranser och städat på lagret. Har även hunnit planera nästa veckas kampanj och jag tror att jag har full koll....fast det va ju det Tommy Terapeut sa att jag skulle släppa?! Men jag vet inte riktigt vilken kontroll han menade riktigt. 

Dagens motvind:
Sonen hade slängt bananskal i sin papperskorg för två veckor sen innan han åkte till sin pappa. Himmelriket för en bananfluga som snart blev flera hundra.
Hällde mjölk i kaffet i morse och det skar sig....sur mjölk.ÖÖÖÖÖrk. Alltså kaffe utan mjölk på morgonen. Dessutom var filen slut så det blev en riktigt torr tråkfrukost med rostade mackor och svart kaffe. Men jag offrade lunchen att handla på så nu står det ny mjölk och gooood körsbärsyoghurt i kylen. Jag vet att jag lovat lägga av med de smaksatta men....ja, det får bli sen, nån gång..

Vindstilla:
Loppan är här och hon tvärvägrar att somna. Allt är fel, verkligen allt....Började lägga henne halv tio men hon har fortfarande inte somnat, klockan är elva. Men vi har fryst hennes vårta igen och jag hoppas att den ger sig nu.
Nu ska jag kolla hur långt det är mellan Sösdala och Höör. Eventuellt blir det cykel dit på lördag om jag inte får en idé om att springa dit.
Saknar min ex-svärmor och ex-svärfar. Vill åka dit och hälsa på, hoppas jag kan komma loss nån helg i september. Det är ju inte bara en ex-man man får vid en skilsmässa, det är så många ex-.... det blir i livet.

Flugkram D.

  

Plötsligt händer det

Sprang en liten runda längs en väg och in på en stig som tog slut. Vända och springa samma väg hem. Men det kändes ganska bra. Lite drag i höger vad när jag kom ut på asfalten sista biten bara.

Medvind:
Åt en jättegod minigrillbuffé hos ex-mannen. Han hade till och med försökt tvätta av min bil som han lånat för sin Stockholmstripp.
Katten jag körde över klarade sig och verkade inte få så stora men.
Jag slapp med nöd o näppe undan en frontalkrock, allt klarade sig utom backspegeln som sprack lite lätt.
Tvätten hade inte brunnit upp i torktumlaren när jag kom hem.
Jag trillade inte i trappan och bröt benen.
Det var bara ett enda glas som gick i sönder när jag plockade ur diskmaskinen.

Motvind:
Jag tog ingen lott idag.

Vindstilla:
Ska ta ett glas vin och gå till sängs. Vissa dagar kunde man vara utan. Men det finns ju nåt positivt med allt som sker. Eller?

Tur-kram D.

Märkliga beteende

Jag hatar tvättstugan. Den lilla maskinen spolar ut sköljmedlet tillsammans med tvättmedlet och den stora maskinen centrifugerar inte som den ska. Dessutom bokar folk upp sig hela dagar och då blir det svårt för mig som bara behöver ett par timmar då och då. Jag blir helkokt och himmlen trillar ner. Idag är det en sån dag då den faktiskt gör det på riktigt.

Medvind:
Jag vet faktiskt inte vad som har varit bra alls med denna dagen. Möjligtvis att jag fick lite terapi både i morse i bilen och nu på eftermiddagen hos min beteendevetare (Knasig benämning).Han heter Tommy och är som en Leif GW. Talar med samma dialekt ungefär lika snabbt, alltså så långsamt att jag vill dra orden ur munnen på honom ibland. Kom till saken, liksom... Men han får mig ändå att tänka.

Motvind:
Typ allt, hela dagen har kännts seg o trist.

Vindstilla:
Tommy säger att man inte kan gå omkring och gömma sig i sin egen lilla bubbla och skuffa undan alla känslor för att de är besvärliga. Jag tycker att jag borde vara glad, lycklig och tacksam men inte kan va det eftersom jag har en stor sorg som jag behöver bearbeta och ta mig igenom. Jag skuffar det jobbiga åt sidan och tror att jag kan gömma det där i bubblan någonstans. Men Tommy tror att inte förrän jag sätter ett OCH mellan de båda situationerna kommer jag att kunna ta reda på kaoset som bor inom mig. För det är ju faktiskt så att jag kan vara lycklig för det jag har OCH sörja det som aldrig blev och den förlusten en seperation innebär. Dessutom har jag ju inte bara en, utan två i bagaget som lagts på hög utan bearbetning. Troligen är det därför jag är livrädd för att ta reda på vad jag innerst inne känner och våga släppa fram det. Livet är ju så att man ska glida på ett bananskal och skaka av sig ledsamheter som vatten på en gås. Eller??? Nej , självklart inte, men omgivningen vill ju gärna få en att tro att alla andra gör så. Och då blir det att vi sitter ensamma på vår kammare och grubblar istället för att tala med varandra och få råd och stöd och tröst. För det behöver vi alla ibland. Man får va ledsen och man får va glad. Och glad är ju inte så svårt att tillåta sig vara men varför är det då så svårt att tillåta sig själv att vara ledsen när man behöver det? Kanske en överlevnadsinstikt? Som hundar som inte visar att de har ont. Man vill inte vara sårbar för då blir man kanske utesluten ur flocken.

Tills nästa gång har jag fått en hemläxa, utöver timdagboken som jag ska fortsätta med, och det är att släppa kontrollen för att få den åter i rimliga propotioner. Jag får absolut inte dra mig undan umgänge och måste försöka ta tag i saker som känns oövervinnerliga när det gäller relationer. Verkar busenkelt, eller hur? Hhhmmmm.

Gör ett försök och ska verkligen byta om och springa en liten runda medan jag väntar på tvätten.

Kontrollkram D.


Fotomodell är inget bra jobb

Oj, vilken härlig dag! Och jag fick va chaffis hela dagen i den roliga räzerbilen.

Medvind:
En ledig dag och himmeln va blå. Åkte till det fantastiskt vackra Österlen med Nicklas och Alex och besteg Stenshuvud i strålande solsken. Sen reste vi vidare till Forsakar i Degeberga och tittade på vattenfallet. Fast när vi skulle gå därifrån fick vi en idé om att ta några "bra" bilder på mig i bikini ute under fallet....

Motvind:
Offrade mina skor och gick ut i vattnet med dem på. Vattnet var iskallt. Precis under fallet va det en djuphåla såklart så det gick inte att stå där. Också kom det en man ......men ja, han låtsades va helt oberörd. Bilderna blev inte så bra för det är ganska mörkt där och jag är inget bra motiv. Men lite kul va det ändå. 

Vindstilla:
Vi badade i bassängen som finns där och det va så himla skönt! Simmade 500 meter och det va så härligt i vattnet. Sen åkte vi hem till pappa och gratulerade honom på pensionsdagen. Inte för jag tror han kommer att bli pensionär på heltid. Han hade köpt en cykel till sig själv så vi gav honom en cykeldator en tuta och väskor till pakethållaren.

Nu ska jag i säng...

Modellkram D


Morgontänk

Marie Fredriksson sjunger Ännu doftar kärlek på radion och den är så fin. Det finns så mycket vackra saker i livet och jag skulle vilja vara mer tacksam över det. Får väl öva, men hur gör man? Sitter och äter frukost och funderar. Inte över bakterier idag, det har jag fått svar på. Det är inte bra att äta goda bakterier tillsammans med penicillin. Så nu äter jag bakterierna till frukost och tar min tablett lite senare. Nej, jag funderade över facebook. Det är verkligen ett konstigt fenomen. Ett helt nytt liv för många människor. Både till det bättre och sämre. Hm, klockan tickar iväg och jag hinner inte lägga ut mina tankar här just nu, men de kommer senare. Frukosten ska in och jag måste packa färdigt för min utflykt i morgon.



Det här är vackert....Hovs Hallar..

Vackra kramar D.

RSS 2.0