Människor saknar respekt och ödmjukhet

Vargar är rovdjur. De sliter sitt byte i stycken. De har signaler, ett språk, mellan sig som inte andra arter uppfattar. 
Familjehunden lär sig ta ett NEJ från husse när instinkten att kasta sig över familjens marsvin vill ta över. Men den dagen familjehunden får två, tre kompisar att vara tillsammans med, då står sig nejet rätt slätt. Flocken kastar sig över marsvinet och sliter det i stycken. Oavsett hur många nej husse vrålar. 
Rangordningen är livsviktig för vilda djur, det är den deras överlevnad kan bero på. Alltså bevakas och testas rangen oavbrutet. Och i ärlighetens namn, vilka familjehundar testar inte rangen, ganska ofta, och sänder ut signaler som vi som människor aldrig uppfattar. Nu har ju människan avlat och rotat runt i gener på hundar så att deras ursprungliga natur bara är ett minne blott,men vissa instinkter i överlevnad går inte att plocka bort.

Regler och säkerhetsföreskrifter i all ära. Det borde ju aldrig få hända att någon går ensam in till en flock rovdjur. Jag menar facken skriker högt om någon skulle stå ensam i kassan på en bensinmack mitt i natten. Och då är hen ändå bland sin egen art....
Samtidigt är det väl så att djurskötare är inte intresserad av säkerhetsdokumentation. De vill ju jobba med djuren. Likväl som att sjuksköterskor vill ta hand om sjuka människor, lärare vill undervisa sina elever etc. Dokumentera, säkra kvalitet och säkerhet ska de som vill trixa med papper och språk göra.

En mycket tragisk olycka har skett, säkert väldigt komplex i händelseförloppet.
Vi är bara människor, inte härskare över planeten.

Morgonkram D.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0