Strukturerad tillvaro? Hurdå?

Vaknade tidigt, alldeles för tidigt och behöver sooova. Så skönt att ha nätkurser till februari = HEMMALIV!!!!! I like a lot.
Börjar diska undan lite efter gårdagen och...inget varmvatten. Hade kunnat koka det inombords så det hade blivit riktigt varmt. Jag som precis kände mig lite mindre irri från gårdagen. Detta är tredje gången!!! på kort tid. Ringde till hyresvärden och fick verkligen behärska mig för att inte explodera i luren. Man vill ju inte verka som man är en surkärring som är helt osocialiserad och bara skriker och svär i luren. "Det här duger inte", sa jag. Som en skolfröken, besserwisser, översittare. Det var ganska långt från hur jag är, kändes det som.

Igår när jag stekte plättar tänkte jag på att sonen inte var hemma. För han påpekar alltid att hans pappas fru, som minsann steker pannkakor, gör det mycket godare och bättre än mej. Och första gången han sa det var min reaktion: Fan heller det finns ingen som gör nåt bättre för mina barn än jag själv. Men det är ju inte så. Det är faktiskt kul att hon har något hon kan brilljera med för det är minsann inte lätt att konkurrera med biologiska föräldrar. Dessutom är det ju skitbra om pojken får dögoda pannkakor någonstans i sitt liv. Jag fick ju av min farfar. Han gjorde verkligen världens godaste pannkakor. Stora tunna guldgula knapriga. Perfekta. I alla fall om man är åtta år.  

Idag är det fars dag. Ganska fånigt, men trevligt att äta middag tillsammans. Så det finns väl ett visst socialt värde i såna här komersiella hittepå-firardagar. Men hinner inte skriva så mycket på tentan idag, tror jag.Är egentligen oerhört stressad över tentan och nya kurserna och den underkända tentan och advent och jul och pengar och julklappar och barn och framtiden och jag vet inte allt. Måste göra en plan. Må fm: Fixa litteraturen till de nya kurserna. Må em: skriva tenta. Och springa måste jag få in där också. Ti fm: Äh, vetefan hur jag ska få ihop det. Måste tvätta nån dag också. Denna veckan blir nog ganska rörig. Men, Hakuna Matata. Jag kommer att få ihop det på nåt sätt.

Drömmer om spindlar. Otäckt. Jag vaknar rädd. Tredje gången på en vecka. Men häromdagen när här var en på golvet så kunde jag ta död på den själv. Eller nästan. Hunden trampade på den så den blev i speladödläget. Fast jag hade backup om jag inte vågat själv. Och bara det kan ju hjälpa ibland.
NU ska jag kolla om vattnet är tillräckligt varmt att duscha i. Och Gud hjälpe den stackars hyresvärden om det inte är det...

Ostrukturerade kramar D.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0