Årets sista sommardag

Idag sa min son att nästa världskrig kommer att handla om rent vatten. Jag tror tyvärr han har rätt. Människor har inte vett att hushålla med resurserna. Man tror inte att det lilla man själv gör gör någon nytta. Funderar du nånsin på hur du skulle klara dig i en krissituation? Om du helt plötsligt hamnade ute i skogen tex? Skulle du veta vad som går att äta? Hur du ev tillagar, gör eld? Bygger ett vindskydd? Hur du mjölkar en ko, styckar en hare eller gör en pilbåge? Mammor i dag kokar inte ens gröt eller steker pannkakor till sina barn. De vet inte att de ska laga mat i en gjutjärnsgryta för att behålla bra järnvärde under graviditeten. Eller att päron och katrinplommon får fart på en hård mage. Var är vi på väg? Kommer mänskligheten att delas upp i två läger där det ena består av individer som är beroende av samhället och det andra av individer som samhället är beroende av? De förstnämnda skulle inte klara av en höststorm utanför hemmets väggar medan de andra skulle få hjälpa till att hålla liv i mänsklighetens fortlevnad.

I fredagskväll var jag ute och sprang en runda med en kollega. Hon tackade gud att hunden var en hane som stannade o pinkade varannan meter...Men hon är duktig och kämpar på, hon har ju precis börjat sin karriär som hobbymotionär. När jag kom hem stod mitt hjärta i köket och sjöng ...eh...jag tror det skulle vara Elton John...och stekte filé och vispade sås mellan dansstegen. Radion va på full volym och jag mös. Det är gott att komma hem till ett hus fullt med liv. Fast måste ju erkänna att han sjunger inte kanonbra.

Jobbade i lördags till två, ganska lugn dag. Sen åkte vi till det småländska eldoradot i Älmhult och fick tag på en Pricken, en bäddmadrass, ett täcke, en lampa, en matta, godispåsar, ett lakan och självklart trycktes det ner en korv och en mjukglass. På kvällen var vi hos en kollega och åt supergod paj. Med svamp i....hoppas hon bara använt kantareller. Hon bjöd på nån svart god dricka som smakade lite lakrits och gjorde oss totalt onyktra. Härligt.

Idag var det bara att masa sig upp i tid. Skulle va i kyrkan kl 10 för konfirmationsinformation i samband med gudstjänsten. Pastorn sa så vackra ord att jag började lipa. Bestämde genast att jag vill gå lite oftare i kyrkan. Det är nog bra för själen att höra vackra ord och ljuvlig musik. Sen åkte vi ner till stranden i Åhus och hundarna fick följa med. Nu luktar de sur tång men sover gott. Och det ska jag också göra nu.

Glassbåtskramar D.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0