slå mig loss, slå mig fri

Frost är väldigt vackert. Har ni någon gång studerat iskristallerna mer ingående? Om inte kan jag varmt rekommendera er att pyssla med det. Tex när man står och väntar på att bilen ska bli en hundradels grad varmare så att iaf översta lagret is går att skrapa bort en tusendels mm på. Jag har ju lite anti-is-ljudsönskningar högt upp på listan. Nästan i stil med besticksljud. Ryyyyyser av obehag och får ont i öron och tänder. Så det kan ta en stund för mig att samla mod för att grabba tag i isskrapan och få bilen körklar. Men nu när jag vet hur vackra de där iskristallerna verkligen är.....så....nä. Det blir fan inte lättare att skrapa för det. Men sen när jag kör genom landskapet och solen skiner och frosten glittrar som diamanter är det glömt igen.

Idag är det årets sista dag. En summering? Hmm..svårt. Har varit väldigt upp och ner men på nåt vis känns det som om nästa år bara kan bli bättre! Dörrarna står öppna och jag ska bara våga ta tag i ett av handtagen och öppna, så känns det. En önskan jag har inför året är att min tillvaro och de jag omger mig med ska bli mer positiva. Det innebär bland annat att inte använda ordet inte så mycket utan använda positiv förstärkning istället. Jag (och ingen annan heller) behöver inte veta eller höra vad jag inte kan/ska/klarar/bör. Jag är 41 år och vet det redan eller kan enkelt ta reda på det. Det jag (och de flesta andra) behöver höra är när jag gjort nåt bra, vad jag skulle kunna klara av och göra och hur jag kan göra istället. 
En annan sak som jag önskar att nästa år ska innehålla mer, mycket mer, av är träning. Ju äldre jag blir desto svårare är det att hålla kroppens funktioner i trim och när jag är 80 vill jag fortfarande kunna ta på mig strumporna själv. Det är säkert lite roligare att bli gammal om kroppen funkar som man vill. 

Nu ska vi ut i skogen med de skotträdda hundarna innan det börjar smällas. De lär ju inte gå utanför dörren förrän nästa år sen...

Gott slut och gott nytt år!
Kram d.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0